Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Σε καραντίνα ο 19χρονος με τα συμπτώματα της "γρίπης των χοίρων"

Δευτέρα, 18 Μάϊος 2009 (ΤΡΟΚΤΙΚΟ)

Αφού υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στο Σισμανόγλειο ο 19χρονος Έλληνας με τα συμπτώματα της "γρίπης των χοίρων" μεταφέρθηκε στο σπίτι του αλλά επέστρεψε πίσω στο νοσοκομείο. Με...
αγωνία περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ θα ελέγξουν και την πτήση που ήρθε για να δούνε με ποιους ήρθε σε επαφή. O 19χρονος είναι φοιτητής στην Αμερική και με το που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο ανέβασε πυρετό.

-ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ - ΕΞΕΛΙΞΗ!!
ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΤΕΣΤ- ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ 19ΧΡΟΝΟΥ.
kraxtis-gr.blogspot.com

"Έβρεξε" κομμάτια μαρμάρου που τραυμάτισαν κοπέλα στο κέντρο της Κατερίνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ 2009


Κομμάτια μαρμάρου αποκολλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στις 12 η ώρα περίπου από τον 3ο όροφο εταιρίας και έπεσαν στον πολυσύχναστο εκείνη την ώρα δρόμο της 16ηςΟκτωβρίου στο κέντρο της Κατερίνης και τραυμάτισαν μιαεικοσάχρονη κοπέλα, η οποία μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.
Από ό,τι μάθαμε η κοπέλα τραυματίσθηκε ευτυχώς ελαφρά και είναι ευτύχημα που δεν κινδύνευσε ανθρώπινη ζωή, αφού ο δρόμος αυτός είναι από τους πιο πολυσύχναστους της Κατερίνης, κυρίως από το πρωί ως το μεσημέρι.

Κακουργήματα για το Βατοπέδι

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση Βατοπεδίου άσκησε η εισαγγελία εφετών.

ΑΦορά τέσσερα κακουργήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος του δημοσίου και τρία πλημμελήματα.


Κακουργήματα για το Βατοπέδι

Πρόκειται για τα κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία, απάτη από κοινού, ψευδή βεβαίωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης μεταβίβασης μνημείου, και παράβαση του νόμου περί κτισμάτων.

kraxtis-gr.blogspot.com

Επίσημη έναρξη της «μάχης»





Δεύτερη νύχτα εμπρησμών σε διάφορα σημεία της Αθήνας




Συλλήψεις για ναρκωτικά και διακίνηση λαθρομεταναστών



ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία/Β.Ζ.

Από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνελήφθη τη περασμένη Παρασκευή στην Κατερίνη ένας ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να κατέχει δύο μικροδέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16 γραμμάριων και τεσσάρων δεκάτων τον γραμμαρίου. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Κατερίνης. Την ίδια μέρα, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας συνέλαβε ένα 36χρονο ημεδαπός γιατί διακινούσε με IX. φορτηγό αυτοκίνητα και προορισμό την Αθήνα δέκα αλλοδαπούς λαθρομετανάστες υπηκόους Μπαγκλαντές, έναντι χρηματικής αμοιβής 2.000 ευρώ για έκαστο λαθρομετανάστη. Ο δράστης, καθώς και ένας συνεργός του που οδηγούσε άλλο όχημα, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου το μεσημέρι της Παρασκευής στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, προσπάθησαν να διαφύγουν, ανέπτυξαν ταχύτητα, καταδιώχθηκαν και τελικά ο πρώτος συνελήφθη στην Κατερίνη, όπου και διαπιστώθηκε να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος του. Ο δεύτερος οδηγός εγκατέλειψε το όχημα του στην περιοχή του Κορινού και διέφυγε, ενώ στο όχημα και στη γύρω περιοχή δεν βρέθηκαν άλλοι λαθρομετανάστες. Ο συλληφθείς διακινητής και οι αλλοδαποί θα παραπεμφθούν, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Κατερίνης. Τα οχήματα κατασχέθηκαν και αναζητείται ο δεύτερος δράστης. Κι ένα τροχαίο, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σημειώθηκε στο νομό και τροχαίο ευτύχημα, όταν στη διασταύρωση Αιγινίου-Κολινδρού, δημόσιας χρήσης φορτηγό με ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου, που οδηγούσε ένας 37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, συγκρούσθηκε με τουριστικό λεωφορείο που οδηγούσε ημεδαπός, το οποίο μετέφερε οκτώ μαθητές Δημοτικού Σχολείου από το Αιγίνιο, προς χωριά Κολινδρού. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, ενώ έξι από αυτούς μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου αφού προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο για όλως ελαφρά τραύματα, όλοι επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ο αλλοδαπός οδηγός συνελήφθη ως υπαίτιος του ατυχήματος και, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.
kraxtis-gr.blogspot.com



Κατατέθηκε στο ΣτΕ το διάταγμα για την πρόσληψη ιδιωτών στο Πυροσβεστικό Σώμα

LawNews Center

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/5/2009
Κατατέθηκε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά τον κανονισμό πρόσληψης στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος ιδιωτών χειριστών και τεχνικών εναέριων μέσων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο ΠΔ, για την κάλυψη πρόσκαιρων και περιοδικών αναγκών για το χειρισμό και τη συντήρηση των ελικοπτέρων της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υφιστάμενο μόνιμο πυροσβεστικό ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, προσλαμβάνονται ιδιώτες χειριστές ελικοπτέρων και τεχνικοί με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.
Σύμφωνα πάντα με το σχέδιο ΠΔ, ως ιδιώτες χειριστές και τεχνικοί νοούνται οι επαγγελματίες χειριστές ελικοπτέρων και πιστοποιημένοι συντηρητές αεροπορικού υλικού της πολιτικής αεροπορίας.
Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης ορίζεται κατ' ανώτατο όριο σε 60 μήνες, ενώ κατά την πρώτη εφαρμογή του ΠΔ, η διάρκεια της σύμβασης των προσλαμβανόμενων ορίζεται σε 24 μήνες με δυνατότητα να παραταθεί τρεις κατ' ανώτατο όριο φορές και για δώδεκα μήνες κατ' ανώτατο όριο κάθε φορά, ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αν εξακολουθούν να υφίστανται οι ανάγκες που επιβάλλουν την παράταση και εφόσον το υπάρχον μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό δεν επαρκεί ή δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για την κάλυψη των υφισταμένων αναγκών.
Το προσωπικό που θα προσληφθεί πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, να έχει συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του, αλλά να μην έχει ξεπεράσει το 59ο έτος. Ακόμη, πρέπει να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως ικανός (κατηγορία Ι1) ή να έχει απαλλαγεί νόμιμα, όχι όμως για λόγους υγείας, να μην έχει καταδικαστεί για βαριά αδικήματα, να μην έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και να μην εκκρεμεί σε βάρος του διαδικασία διερεύνησης αεροπορικού ατυχήματος ή συμβάντος.
kraxtis-gr.blogspot.com.