Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Άνοιξε το... δελφινάριο


Κόντρες κορυφής στη Ν.Δ. για τη διαδοχή Καραμανλή 3 εβδομάδες πριν από τις εκλογές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η ηγετική εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά, παρουσία 60 καραμανλικών βουλευτών και πολλών στελεχών, ερμηνεύθηκε από πολλούς στη Ν.Δ. ως  σινιάλο ότι δηλώνει «παρών»  για την επόμενη ημέρα και  θα αντιπαρατεθεί στην υπουργό Εξωτερικών κ.  Ντόρα Μπακογιάννη,  από τη στιγμή που ο  Καραμανλής θα  δρομολογήσει τις  διαδικασίες διαδοχής
Καβγάς κορυφής για τη διαδοχή Καραμανλή καθηλώνει τη Ν.Δ. μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών. Και προκαλεί νευρικό κλονισμό σε Μαξίμου και Ρηγίλλης, καθώς επιτείνει την ηττοπάθεια και την αποσυσπείρωση στη γαλάζια κομματική βάση.

Η παρέμβαση-μανιφέστο του κ. Αντ. Σαμαρά από το βήμα του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής», παρουσία περισσοτέρων των 60 βουλευτών και πλήθους στελεχών της λεγόμενης καραμανλικής φρουράς, ήταν αρκετή για να φουντώσει εκ νέου η διαδοχολογία στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η ηγετική εμφάνιση του υπουργού Πολιτισμού ερμηνεύθηκε από πολλούς στη Ν.Δ. ως σινιάλο ότι δηλώνει «παρών» για την επόμενη ημέρα και θα αντιπαρατεθεί στην υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός θα δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής.

Ωστόσο, ο διαγκωνισμός των κορυφαίων στελεχών αυτή την ώρα εκλαμβάνεται εντός κι εκτός Ν.Δ. ως απόδειξη ότι έχει προεξοφληθεί η ήττα στις ευρωκάλπες. Οι δημόσιες παρεμβάσεις βουλευτών, μάλιστα, με φόντο τη διαδοχή, προαναγγέλλουν ένα εκρηκτικό καλοκαίρι στη Ν.Δ., από τη στιγμή που η ήττα θα λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Δεν θα είναι μόνη»
Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργείται είναι η παρέμβαση του βουλευτή κ. Ι. Μανώλη, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κ. Μπακογιάννη δεν θα είναι μόνη της στην κούρσα της διαδοχής, αλλά θα βρει απέναντι τον κ. Σαμαρά, ενώ ζήτησε από τον κ. Καραμανλή να προχωρήσει μετά την εκλογική ήττα σε «επανίδρυση» της Ν.Δ. και να αλλάξει ακόμη και το όνομα του κόμματος! «Η λύση της κ. Μπακογιάννη που παρουσιαζόταν από κάποιους ως μοναδική, δεν νομίζω ότι υπάρχει πια...», είπε (στο Κανάλι 1) ο βουλευτής, ενώ εκτίμησε ότι «ο κ. Σαμαράς εκφράζει το ιδεολογικό ρεύμα που είναι κυρίαρχο στη Ν.Δ.». Παράλληλα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κων. Τασούλας και βασικό στέλεχος των άλλοτε «αβερωφικών» της Ν.Δ., εξήρε τις «ηγετικές ικανότητες» του υπουργού Πολιτισμού.

«Ολική επαναφορά»
Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. έκαναν χθες λόγο για «ολική επαναφορά» του κ. Σαμαρά στη Ν.Δ. και το εσωκομματικό παιχνίδι και εκτιμούσαν ότι στη μάχη της διαδοχής ανοίγει βηματισμό για να αντιπαρατεθεί στην κ. Μπακογιάννη, καθώς φαίνεται να μένει πίσω ο κ. Δημ. Αβραμόπουλος. Ο υπουργός Πολιτισμού προϊδέασε, ουσιαστικά, και για το πεδίο στο οποίο θα επιχειρήσει να μεταφέρει την αντιπαράθεση με την υπουργό Εξωτερικών, καθώς τόνισε με έμφαση ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να υπηρετεί τις αρχές του «κοινωνικού φιλελευθερισμού» και να αντιταχθεί στον «άκρατο νεοφιλελευθερισμό». Από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη απέφυγαν χθες κάθε σχόλιο για την εμφάνιση του υπουργού Πολιτισμού, για να μην τροφοδοτήσουν με νέα επεισόδια τη σχετική συζήτηση. Αλλά η ίδια (μιλώντας στον ΑΝΤ1) κινήθηκε με στόχο να αφοπλίσει εκ των προτέρων τον κ. Σαμαρά, δηλώνοντας οπαδός του «φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο» και υπέρμαχη των «μεταρρυθμίσεων» που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Είναι προφανές ότι όλα τα στελέχη και πολύ περισσότερο οι επίδοξοι «δελφίνοι» δηλώνουν τη συστράτευσή τους με τον Πρωθυπουργό, αλλά πολλά γαλάζια στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία ότι οι εξελίξεις από μια μεγάλη ήττα «μπορεί να είναι ραγδαίες». Θεωρείται δεδομένο ότι τόσο η κ. Μπακογιάννη όσο και ο κ. Σαμαράς θα υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό και μετά την εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές, αφού το μεγάλο στοίχημα για την ηγεσία Καραμανλή θα παιχθεί στις εθνικές εκλογές.

ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΗΤΤΑΣ
Ο καβγάς διαδοχής εκλαμβάνεται εντός κι εκτός Ν.Δ. ως απόδειξη ότι έχει προεξοφληθεί η ήττα στις ευρωκάλπες

Γιαννάκου: «Δεν φεύγει ο Καραμανλής»

ΜΕΣΑ σε αυτό το κλίμα, κεντρικά στελέχη του κόμματος έσπευσαν χθες να διαμηνύσουν ότι ο Κων. Καραμανλής δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. Αίσθηση προκάλεσε η κατηγορηματική δήλωση της κ. Μαριέττας Γιαννάκου (στον Αθήνα 9,84), ότι ο κ. Καραμανλής θα παραμείνει στο τιμόνι της Ν.Δ. «ακόμη και με ήττα στις εθνικές εκλογές», ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Σ. Τσιτουρίδης.

Στο μετεκλογικό τοπίο που μπορεί να διαμορφωθεί στη Ν.Δ. παραπέμπει, εξάλλου, και η παρέμβαση του κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι χωρίς τον κ. Καραμανλή θα κινδυνεύσει η ενότητα του κόμματος. «Προέχει η ενότητα. Το μέλλον της παράταξης, το μέλλον της χώρας, συνδέεται άρρηκτα και με τη στήριξη του Κων. Καραμανλή στην ηγεσία της χώρας και της Ν.Δ. για πολλά ακόμη χρόνια...», είπε ο πρώην υπουργός σε κομματική εκδήλωση. Επίθεση Καρατζαφέρη
Τη βεντέτα με τη Μαρίεττα Γιαννάκου για το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού αναβιώνει ο ΛΑΟΣ, με στόχο να διεμβολίσει τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Ανοίγοντας έναν νέο κύκλο επιθέσεων στην πρώην υπουργό, το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ανέφερε ότι «το ανιστόρητο βιβλίο θα ακολουθεί την κ. Γιαννάκου παντού και πάντα» γιατί «με την Ιστορία δεν μπορεί να παίξει κανείς». Από την πλευρά της η επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου υποστήριξε ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον κ. Καρατζαφέρη.

"Τέλος στις πολιτικές του χθες"

Ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως αναμενόταν, τέθηκε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου. Στη δεύτερη θέση τοποθετήθηκε η βουλευτής Α' Αθήνας Συλβάνα Ράπτη και στην τρίτη θέση ο Σταύρος Λαμπρινίδης, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών.

Το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο έχει ως εξής:
Χρυσούλα Σαατσόγλου - Παλιαδέλη, Γιώργος Σταυρακάκης, Μαριλένα Κοππά, Άννυ Ποδηματά, Κρίτωνας Αρσένης, Σπύρος Δανέλλης, Δημήτρης Δρούτσας, Πετρούλα Ντελεδήμου, Λίνα Παπαδοπούλου, Συμεών Παλτσανιτίδης, Σταυρούλα Σαλουφάκου , Χρήστος Χατζηαντωνίου, Σιμπέλ Μουσταφάογλου, Χρυσή Βιτσιλάκη, Μαρία Καλτσά, Κωνσταντίνος Τάτσης, Ρόνυ Φίλεβσκα, Γιώργος Σωτηρέλλης και Δημήτρης Ασημακόπουλος.
Κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οι εκλογές δεν είναι δημοσκόπηση αλλά απόφαση για την Ευρώπη και την Ελλάδα που θέλουμε. Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι σηματοδοτεί το δημοψηφισματικό χαρακτήρα αυτών των εκλογών και τη διάθεση να δουλέψουμε για την έξοδο από την κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
kraxtis-gr.blogspot.com

ΤΕΛΙΚΟΣ EUROVISION 2009 No 2 - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ



1η η Νορβηγία, 7ος ο Σάκης μας!

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2009- e-radio.gr

Σε ένα τελικό που τελικά εξελίχθηκε σε "one man show" η Νορβηγία και ο Alexander Rybak με το "Fairytale" κατέκτησε την πρώτη θέση με το ρεκόρ των 387 βαθμών! Ο Σάκης Ρουβάς αν και είχε αυτοπεποίθηση και έκανε μία εντυπωσιακή εμφάνιση δεν κατάφερε μάλλον να πείσει τις κριτικές επιτροπές και πήρε 120 βαθμούς και τη 7η θέση.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε όταν και αν ανακοινωθούν ξεχωριστά τα αποτελέσματα του televoting και της κριτικής επιτροπής αν θα υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα. Ακολουθούν τα συνολικά αποτελέσματα:

01 - 387 points for Norway,02 - 281 points for Iceland,03 - 207 points for Azerbaijan,04 - 177 points for Turkey,05 - 173 points for United Kingdom,06 - 129 points for Estonia,07 - 120 points for Greece,08 - 107 points for France,09 - 106 points for Bosnia and Herzegovina,10 - 092 points for Armenia,11 - 091 points for Russia,12 - 076 points for Ukraine,13 - 074 points for Denmark,14 - 069 points for Moldova,15 - 057 points for Portugal,16 - 053 points for Israel,17 - 048 points for Albania,18 - 045 points for Croatia,19 - 040 points for Romania,20 - 035 points for Germany,21 - 021 points for Sweden,22 - 031 points for Malta,23 - 023 points for Lithuania,24 - 023 points for Spain,25 - 022 points for Finland

Παρακάτω μπορείτε αν δείτε πόσους και από που πήρε βαθμούς η Ελλάδα και ο Σάκης Ρουβας.

ΙΣΠΑΝΙΑ 1,ΒΕΛΓΙΟ 5,ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 5,ΜΑΛΤΑ 7,ΓΕΡΜΑΝΙΑ 6,ΤΣΕΧΙΑ 0,ΣΟΥΗΔΙΑ 2,ΙΣΛΑΝΔΙΑ 0,ΓΑΛΛΙΑ 0,ΙΣΡΑΗΛ 0,ΡΩΣΙΑ 4,ΛΕΤΟΝΙΑ 0,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 2,ΑΝΔΟΡΡΑ 0,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 0,ΕΛΒΕΤΙΑ 2,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 12,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 0,ΗΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ 5,FYROM 0,ΣΛΟΒΑΚΙΑ 0,ΒΟΣΝΙΑ 5,ΟΥΚΡΑΝΙΑ 0,ΤΟΥΡΚΙΑ 0,ΑΛΒΑΝΙΑ 12,ΣΕΡΒΙΑ 6,ΚΥΠΡΟΣ 12,ΠΟΛΩΝΙΑ 0,ΟΛΛΑΝΔΙΑ 1,ΕΣΘΟΝΙΑ 0,ΚΡΟΑΤΙΑ 7,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,ΡΟΥΜΑΝΙΑ 8,ΙΡΛΑΝΔΙΑ 0,ΔΑΝΙΑ 0,ΜΟΛΔΑΒΙΑ 0,ΣΛΟΒΕΝΙΑ 4,
ΑΡΜΕΝΙΑ 10,ΟΥΓΓΑΡΙΑ 4,ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ 0,ΝΟΡΒΗΓΙΑ 0,

kraxtis-gr.blogspot.com