Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Το τέταρτο λάθος... ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ



ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009

Tου Aθανασιου Eλλις (kathimerini.gr)

Τους τελευταίους οκτώ μήνες ο Κώστας Καραμανλής έχει υποπέσει σε σωρεία τακτικών σφαλμάτων, τα οποία έχουν τραυματίσει το ηγετικό του προφίλ και έχουν περιορίσει το προσωπικό πλεονέκτημα που διέθετε έναντι του Γιώργου Παπανδρέου. Η λανθασμένη αποτίμηση των δεδομένων και οι κακοί χειρισμοί που έκανε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εκπλήσσουν και αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγήν.

Το πρώτο λάθος αφορά τον ατυχή χειρισμό των υποθέσεων Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου, τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, που έπληξε σε τέτοιο βαθμό την εικόνα του, ώστε σε διάστημα ημερών να αντιστραφούν οι πολιτικοί συσχετισμοί και να εμφανισθεί για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, και από τότε να βρίσκεται σταθερά μπροστά.

Ακολούθησε η ολιγωρία που επέδειξε στην αντιμετώπιση των επεισοδίων του Δεκεμβρίου, επιλέγοντας να αφήσει περιουσίες να καίγονται και να λεηλατούνται σε «ζωντανή μετάδοση», παρά να διατάξει την αστυνομία να κινηθεί κατά των καταστροφέων. Το επιχείρημα περί αποφυγής ενδεχόμενου δεύτερου θανάτου είναι μεν σεβαστό, αλλά δεν αρκεί, και εάν υιοθετηθεί ως αρχή, οδηγεί σε πλήρη αναρχία. Διότι είναι άλλο να καλούνται οι αρχές να λειτουργήσουν επαγγελματικά και χωρίς ακρότητες, και άλλο να παρακολουθούν παθητικά τη διάπραξη σωρείας εγκλημάτων.

Η τρίτη εσφαλμένη κίνηση του κ. Καραμανλή ήταν η απόφασή του να διακόψει τις εργασίες της Βουλής, δημιουργώντας σε όλους, ακόμη και στους πλέον καλοπροαίρετους, πολλά ερωτήματα. Αν και δεν πρόκειται φυσικά για «συνταγματική εκτροπή», οι μετρήσεις κατέγραψαν μια πολύ αρνητική αντίδραση της κοινής γνώμης. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, μεταξύ αυτών και το 40% των ψηφοφόρων της Ν.Δ., την ερμήνευσαν ως απόπειρα συγκάλυψης νέων σκανδάλων. Είναι πλέον σαφές ότι στο «μέτωπο των σκανδάλων», το οποίο επί δύο δεκαετίες αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. έχει απολέσει εδώ και αρκετό καιρό το ηθικό πλεονέκτημα και την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Τώρα, ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται έτοιμος να διαπράξει και ένα τέταρτο σφάλμα στρατηγικής, αρνούμενος τη συμμετοχή του σε τηλεοπτική μονομαχία με τον Γιώργο Παπανδρέου. Το 2004, ως αρχηγός της Ν.Δ., ζητούσε μία «πρόσωπο με πρόσωπο» αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι υπερτερεί σε ευφράδεια, πειθώ και άλλα χαρακτηριστικά. Ξαφνικά, τώρα την αποφεύγει. Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο αναγκαστικά θα οδηγηθεί η κοινή γνώμη είναι ότι φοβάται έναν Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, μετά πέντε χρόνια στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση, και είναι δυσκολότερος αντίπαλος.

Είναι, όμως, η τελευταία ελπίδα του. Στις δημοσκοπήσεις εξακολουθεί να υπερτερεί του αντιπάλου του σε ηγετικά προσόντα, αν και η τεράστια διαφορά που τους χώριζε στο παρελθόν, έχει συρρικνωθεί. Από τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής επιλέγει την προεκλογική τακτική της μετωπικής σύγκρουσης, φαντάζει ακατανόητη η απόφασή του να μην συμμετάσχει σε τηλεοπτική μονομαχία με τον κύριο αντίπαλό του, αξιοποιώντας τα όποια πλεονεκτήματα διαθέτει.

Ο κ. Καραμανλής προφανώς εκτιμά ότι θα βρεθεί σε θέση αμυνομένου, καθώς αυτός ασκεί την εξουσία τα τελευταία πέντε χρόνια, και θεωρεί ότι με την κοινή τους εμφάνιση θα καταστήσει τον κ. Παπανδρέου «ισότιμο συνομιλητή» και θα ενισχύσει το προφίλ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο η κοινή γνώμη εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες. Ομως, όταν ένα κόμμα υπολείπεται στην πρόθεση ψήφου, το πρώτο επικοινωνιακό εργαλείο στο οποίο προσβλέπει ο ηγέτης του για να μειώσει τη διαφορά είναι το ντιμπέιτ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πρωθυπουργός έχει κάθε λόγο να απαντήσει στην πρόσκληση-πρόκληση του κ. Παπανδρέου. Με τον τρόπο αυτό θα σεβασθεί και το δικαίωμα των ψηφοφόρων να παρακολουθήσουν μια ευθεία αντιπαράθεση, να συγκρίνουν πρόσωπα και πολιτικές, και να αποφασίσουν.

kraxtis-gr.blogspot.com

Live Traffic Feed

Live Traffic Feed

Live Traffic Feed
  Athens, Attiki arrived from epirusgate.blogspot.com on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Η "ΓΑΡΓΑΡΑ" ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ..."
  Athens, Attiki arrived from greki-gr.blogspot.com on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΤΑ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ"
  Athens, Attiki arrived from fastbrowsersearch.com on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Το ΒΗΜΑ εχει ρεπορτάζ από την επίσκεψη Ερντογάν. Μόνο που η επίσκεψη δεν εγινε..."
  Veryína, Imathia arrived on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΤΖΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΡΑΤΟΥ - ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΣΟΝΤΑ - ΚΑΥΤΟ ΣΕΞ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗ.. ΓΙΑΝ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ"
  Athens, Attiki arrived from makelio.blogspot.com on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ"
  Athens, Attiki arrived from google.gr on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 8 3 2010"
  Athens, Attiki arrived on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Η Ημέρα της Γυναίκας στη σκιά της οικονομικής κρίσης"
  Greece arrived from google.gr on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ 8 3 2010"
  Athens, Attiki arrived from bing.com on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΒΙΝΤΕΟ - 3 1 2010"
  Athens, Attiki arrived on "ΚΡΑΧΤΗΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ: Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚ"


η πορτοκαλάδα και οι πανελλαδικές εξετάσεις


Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 - (http://nostou-algos.pblogs.gr)

Για εκείνους που αύριο με το καλό ξεκινούν τον αγώνα τους.

Μερικές απόψεις από τηλεορασάνθρωπους...

Ίσως και να έχουν δίκιο όμως...

kraxtis-gr.blogspot.com

Κόλαφος για την κυβέρνηση η έκθεση ΑΣΕΠ


ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009

Κόλαφος για την κυβέρνηση η έκθεση ΑΣΕΠ
Να σταματήσει να εγκρίνει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις με συμβάσεις έργου σε δήμους, νομαρχίες, αλλά και το Δημόσιο, καλεί το ΑΣΕΠ την κυβέρνηση μέσω της έκθεσής του για το 2008, που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής. Μάλιστα, ζητεί ευθέως να σταματήσει η έγκριση διορισμών με συμβάσεις έργου, καθώς είναι ρουσφετολογικές και δεν υπάγονται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο στις τρεις προσλήψεις που θα εγκριθούν εφέτος θα είναι συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου -περίπου 60.000 σε αριθμό- δημιουργώντας έτσι μία νέα γενιά συμβασιούχων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", πριν καλά-καλά κλείσει η Βουλή, οι υπουργοί Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών ενέκριναν για δήμους και κοινότητες 14.640 θέσεις για το 2009. Το ΑΣΕΠ, όμως, καταφέρεται στην έκθεσή του και κατά της προνομιακής μοριοδότησης -σε ποσοστό 50%- που έχουν οι συμβασιούχοι, ώστε να μονιμοποιούνται μέσω διαγωνισμών στο Δημόσιο, και ζητεί απο τον Προκόπη Παυλόπουλο να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις που ψηφίστηκαν το 2005, καθώς ευνούνται οι ημέτεροι και καταργείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης για όλους. Το ΑΣΕΠ καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση ότι τα τελευταία χρόνια επεχείρησε με νομοθετικές ρυθμίσεις να εκτοπίσει το Συμβούλιο από τη διενέργεια των προσλήψεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχαν ως στόχο την προώθηση των δικών της "γαλάζιων" παιδιών. Διευκρινίζει, μάλιστα, ότι θα προχωρήσει σε έλεγχο όλων των διατάξεων των νόμων, αλλά και των προκηρύξεων που στέλνονται για τυπικό έλεγχο στο ΑΣΕΠ. "Είναι ανεπίτρεπτη -σημειώνει το Συμβούλιο- η θέση σε ισχύ νομοθετικών ή άλλων κανονιστικής φύσης διατάξεων και πράξεων με τις οποίες γίνονται προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, κατά παραμερισμό του ΑΣΕΠ, με μόνες εξαιρέσεις εκείνες που προβλέπονται στο Σύνταγμα ή σε προϊσχύουσες αυτού διατάξεις που διατηρήθηκαν σε ισχύ".

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ !!!!

kraxtis-gr.blogspot.com

Σε υπόθεση αρχαιοτήτων φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην αρχηγός τη Πυροσβεστικής




ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

.

.
.
.

.

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών ΤΕΙ Κατερίνης - Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΠ

Πέμπτη, 14 Μάϊος 2009


Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΠ

Η ΠΑΣΠ αναδείχθηκε φέτος πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές του ΤΕΙ Κατερίνης, καταλαμβάνοντας συνολικά 4 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου. «Μεγάλος νικητής» και στο Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων αναδείχθηκε - για ακόμη μία χρονιά - η αποχή, καθώς κατά τη προχθεσινή εκλογική διαδικασία ψήφισαν μόνον 143 άτομα, σχεδόν οι μισοί φοιτητές που σπουδάζουν στο ΤΕΙ Κατερίνης.

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα, χθες το μεσημέρι, η ΠΑΣΠ, ψήφισαν συνολικά 143 άτομα, βρέθηκαν 5 άκυρα και 1 λευκό ψηφοδέλτιο, ενώ νικήτρια αναδείχθηκε η ΠΑΣΠ (Φοιτητική παράταξη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ) με 71 ψήφους. Επίσης, η Α.Φ.Ε.Κ (ανεξάρτητη φοιτητική παράταξη) έλαβε 37 ψήφους, το Δίκτυο (Συνασπισμός) 22 και η Π.Κ.Σ. (Κ.Κ.Ε.) 7 ψήφους.

Οι έδρες

Συνολικά η ΠΑΣΠ στο νέο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου στο ΤΕΙ Κατερίνης καταλαμβάνει 4 έδρες, η Α.Φ.Ε.Κ. 2 έδρες και το Δίκτυο 1 έδρα. Η κατανομή αξιωμάτων αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Ευχαριστίες ΠΑΣΠ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Κατερίνης συμμετείχε στις εκλογές στο ΤΕΙ της πόλης μας για 4η χρονιά, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό της 16 φοιτητές. Τα μέλη της φοιτητικές παράταξης, με δηλώσεις στο «Ο.Β.» ευχαριστούν όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν στις εκλογές και δηλώνουν πως θα αγωνιστούν για να προασπίσουν τα συμφέροντα του ΤΕΙ Κατερίνης και των φοιτητών. .)

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
Λίστα ΠΑΣΟΚ: «Κλείδωσε» ο Παπακωνσταντίνου για επικεφαλής

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
kraxtis-gr.blogspot.com

Μετέφερε όπλα από τη Βουλγαρία

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009

του Μανώλη Βάϊα

Πέντε αεροβόλα όπλα και περισσότερες από 550 σφαίρες κατηγορείται ότι επιχείρησε να μεταφέρει κρυφά στην Αθήνα ένας 36χρονος Έλληνας υπήκοος, που συνελήφθη από άνδρες της βουλγαρικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Σόφιας, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει προς την Ελλάδα!

Ο 36χρονος άνδρας το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, συνελήφθη τη στιγμή που επιχειρούσε να περάσει από τον έλεγχο αποσκευών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα defencenet, ο Έλληνας δήλωσε στους υπεύθυνους του αεροδρομίου ότι είχε μαζί του ένα αεροβόλο όπλο.

Όμως, οι Βούλγαροι αστυνομικοί έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο στις αποσκευές του και, μέσα σε μια ειδική κρύπτη της βαλίτσας του, ανακάλυψαν τα πέντε όπλα και τις σφαίρες, για τα οποία ο Έλληνας δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψή του. Οι αρχές της Βουλγαρίας αποφάσισαν να κρατηθεί επί 72 ώρες για να ανακριθεί και, στη συνέχεια, θα προσαχθεί στο δικαστήριο.(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ , ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΟΥΡΛΑΣ


ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009

Εμφανίστηκε τελικά πρίν απο δόυ ώρες περίπου στην ασφάλεια Λαμίας ο καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Φούρλας.Ο κ Φούρλας παρουσιάστηκε με το δικηγόρο του και σύμφωνα με δημοσιογράφικές πληροφορίες δήλωσε ότι τα αρχαία ήταν κληρονομιά του.
Να θυμήσουμε περιληπτικά την ιστορία, ότι μετά από καταγγελία που έκανε κάτοικος της περιοχής (Λαμία) το πρωί της Δευτέρας σε έναν υπάλληλο της Εφορίας Αρχαιοτήτων, ο οποίος επωνύμως κατήγγειλε και είπε πως στο σπίτι του κ. Φούρλα υπάρχουν αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας, χωρίς ωστόσο να καταθέσει περισσότερα. Ο υπάλληλος, με τη σειρά του, έκανε αναφορά στην υπηρεσία του, η οποία διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και στην Εισαγγελία. Τα «λαγωνικά» της Ασφάλειας, χωρίς να χάσουν χρόνο, μετέβησαν χτες λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί στην οικία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής και στο προαύλιο βρήκαν και κατέσχεσαν τα αρχαία. Πρόκειται για οκτώ κομμάτια (κιονίσκοι) από μάρμαρο και ασβεστόλιθο, τα οποία μετεφέρθησαν στην ΙΔ’ Εφορία Αρχαιοτήτων, ενώ από την εξέταση προέκυψε πως εμπίπτουν στον νόμο 3028/2 περί αρχαιοτήτων. Σε βάρος του κ. Φούρλα σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης βάσει του οποίου κατεζητείτο. (με στοιχεία και απο το πρώτο Θέμα).
kraxtis-gr.blogspot.com

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στο κέντορ της Κατερίνης, στην οδό Αγίας Τριάδος σε διαμέρισμα που οι ιδιοτήτες του έλειπαν.Αμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.Η πυρκαγιά σβήστηκε εγκαίρως και περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημίες.

kraxtis-gr.blogspot.com

Ξυλοκοπησαν τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Βροντούς Πιερίας μετά το γκρέμισμα της κεραίας κινητής τηλεφωνίας απο κατοίκου του χωριού

(φωτο απο ΛΕΦΤΕΡΙΑ)



ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009

ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΣΤΗ ΒΡΟΝΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ






kraxtis-gr.blogspot.com

Γκρέμισαν κεραία κινητής τηλεφωνίας οι κάτοικοι της Βροντούς Πιερίας

ΠΕΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009

"Άστραψε και βρόντηξε" σήμερα τα χαράματα στη Βροντού Πιερίας για μια κεραία κινητής τηλεφωνίας που άρχισαν να τοποθετούν υπάλληλοι της εταιρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας σε χωράφι κοντά στο χωριό. Γύρω όμως στις 5:30 το πρωί οι εργάτες της εταιρίας έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της Βροντούς, οι οποίοι έσπευσαν να ειδοποιήσουν κι άλλους και αμέσως σήμανε "συναγερμός" στο χωριό και ξεσηκώθηκαν πάνω από 200 κάτοικοι που κατέφτασαν με άγριες διαθέσεις στο σημείο που είχε τοποθετηθεί η κεραία, ενώ οι εργάτες του συνεργείου της εταιρίας που είχαν στήσει την κεραία έσπευσαν να εξαφανιστούν. Μέσα σε λίγη ώρα η κεραία γκρεμίστηκε και το ηχηρό μήνυμα που κάποιοι θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη είναι ότι ο κόσμος δεν θέλει κεραίες κινητής τηλεφωνίας κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ «Διόδια» και από τον ΟΣΕ

(ΦΩΤΟ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΡΟΥ «Διόδια» και από τον ΟΣΕ
Συμπράξεις με ιδιώτες για τα έργα εκσυγχρονισμού Μετά το εθνικό οδικό δίκτυο και την Αττική οδό, τα διόδια έρχονται και για τους επιβάτες του ΟΣΕ, ο οποίος μη έχοντας... δεκάρα για τη χρηματοδότηση των έργων εκσυγχρονισμού στρέφεται στις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ).

«Διόδια» και από τον ΟΣΕ - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!!!.
kraxtis-gr.blogspot.com

Καθαίρεση του Παντελεήμονος Αττικής



Ο πρώην μητροπολίτης καθαιρέθηκε με απόφαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου. Πρόκειται κατ' ουσίαν για τυπική απόφαση, αφού ο ίδιος παραμένει στη φυλακή.

Καθαίρεση του Παντελεήμονος Αττικής - ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ!!!!!.
kraxtis-gr.blogspot.com.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009 -enet.gr

Πλοία υποδοχής «λαθραίων»

Με τα πλωτά μέσα θα μεταφέρονται κατευθείαν στα κέντρα υποδοχής - 60.706 απελπισμένοι μετανάστες προσπάθησαν τα τελευταία 12 χρόνια να μπουν στη χώρα μας

Πλωτά μέσα σκέφτεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση ως χώρους υποδοχής λαθρομεταναστών στο Αιγαίο, προκειμένου να αποσυμφορήσει τις νησιωτικές περιοχές και να οδηγεί σε εύθετο χρόνο τους παράνομους μετανάστες σε χερσαία κέντρα συγκέντρωσης. Προφανώς πρόκειται για παμπάλαια επιβατικά πλοία μεγάλης χωρητικότητας.

Πλήρες θέμα............ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!!!

kraxtis-gr.blogspot.com.

Έντυπη Έκδοση ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Φοιτητικές εκλογές 2009: Πρώτη με απώλειες η ΔΑΠ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009-enet.gr

Αύξηση των ποσοστών της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), μείωση των ποσοστών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΝΔ) και διατήρηση της περσινής τους δύναμης για τις παρατάξεις της Αριστεράς δείχνουν τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

Σχετικά μειωμένη εμφανίστηκε η συμμετοχή σε σχολές της περιφέρειας και στη Νομική Σχολή Αθηνών, αυξημένη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και ανάλογη με την περσινή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων και έκαψαν την κάλπη του τμήματος των Τοπογράφων. Η ψηφοφορία στο τμήμα θα επαναληφθεί.

Σύμφωνα με το σύστημα αποτελεσμάτων της "Ε" βάσει του οποίου συγκεντρώνονται και διασταυρώνονται τα αναλυτικά (κατά σχολή) στοιχεία των φοιτητικών παρατάξεων και τις ανταποκρίσεις των συντακτών της “Ε” στην περιφέρεια η εικόνα στα 125 από τα 200 Τμήματα των ΑΕΙ είναι η εξής :

ΔΑΠ (Ν.Δ.) : 33,98% (34,90% )*, ΠΑΣΠ ( ΠΑΣΟΚ ) : 30,02% (26,21%), ΠΚΣ ( ΚΚΕ) : 15,78 % (πέρυσι 16,09%) , ΕΑΑΚ ( Ενιαίες Ανεξάρτητες Κινήσεις Συνεργασίας) : 8,85% ( 8,66 %), ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ( ΣΥΝ, ΚΟΕ και ανεξάρτητοι) :8,02% ( 8,07%) και Ανεξάρτητα σχήματα : 3,35%.

* στις παρενθέσεις το ποσοστό των περσινών εκλογών

Σύμφωνα με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 36,99%, ΠΑΣΠ:25,56%, ΕΑΑΚ: 9,05%, ΠΚΣ:17,03%, ΑΡ.ΕΝ: 5,29%, ΑΓ.ΚΙΝ.:0,37%, ΦΟΣ: 0%.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΠ, σε 80 από τις 196 συνολικά κάλπες της χώρας στα ΑΕΙ, είναι τα εξής: ΠΑΣΠ: 28,40%, ΔΑΠ: 30,01%, ΠΚΣ: 19,27%, ΕΑΑΚ: 9,21%, ΑΡ.ΕΝ.: 5,36%, ΑΓ. ΚΙΝ.: 0,19%, Λευκά: 1,81% ΛΟΙΠΑ: 5,75%.

Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, σε 89 από 196 συλλόγους έχουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα : ΔΑΠ 30,97% , μείωση 0,68% ΠΑΣΠ 27,99% , αύξηση 3,14% Πανσπουδαστική 18,45 % και αύξηση 0,51% ΕΑΑΚ 8,99%, αύξηση 1,08% Αριστερή Ενότητα 5,04% και μείωση 0,08%.

Σύμφωνα με την Αριστερή Ενότητα,σε 81 από τις 193 σχολές ΑΕΙ σύμφωνα με στοιχεία από την Αριστερή Ενότητα είναι τα ακόλουθα : ΔΑΠ 31,9% (-1%) ΠΑΣΠ 27,3% (+1,9%) ΠΚΣ 17,2% (-0,8%) ΕΑΑΚ 9,5% (+0,8%) ΑΡ.ΕΝ 8,3% (+0,3%)
kraxtis-gr.blogspot.com

Θέλει να «ξεχάσει» το παρελθόν ο Κ. Καραμανλής ενόψει ευρωεκλογών

(Φωτο ξενη δημοσίευση)
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009 - enet.gr

Περίοδο πανηγυρικών συνεδριάσεων εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός σήμερα, αρχής γενομένης από τη νεοσύστατη κεντρική εκλογική επιτροπή της ΝΔ, την ώρα που ο αχός από το σκάνδαλο της Siemens δεν λέει να κοπάσει, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως και βαρύνουν την πολιτική επικαιρότητα.

Εκείνο που προέχει στη στρατηγική επιλογή της ΝΔ είναι η ανάδειξη των προτεραιοτήτων της ενόψει της 7ης Ιουνίου, που δεν είναι άλλες από την ανάκτηση των πρωτοβουλιών, ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να κριθεί στο νήμα. Τα πρόσωπα, τα οποία έχει επιλέξει ο Κώστας Καραμανλής για τις εκλόγιμες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, θα ανακοινωθούν, όπως λένε συνεργάτες του, την Κυριακή, μέρα κατά την οποία θα ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου και το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο σήμερα το απόγευμα, στις 5.30, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην κεντρική επιτροπή ευρωεκλογών του κόμματος θα δώσει τις κεντρικές κατευθύνσεις, ώστε η επικοινωνιακή μηχανή της κυβέρνησης να έχει υλικό να δουλέψει. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ορισμένων στελεχών, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τον επικεφαλής του συνδυασμού.

Ταυτοχρόνως με την ανακοίνωση της πρώτης συνεδρίασης της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, ανακοινώθηκε και η συνεδρίαση, μετά από δυο μήνες, του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι συνεδρίαση παρόμοια με την τελευταία, κατά την οποία ο Κώστας Καραμανλής έδωσε οδηγίες στους υπουργούς του και το συμβούλιο έληξε.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο Πεκίνο για τη συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με την ηγεσία του ΚΚ Κίνας. Θέματα της συνάντησης είναι η καλύτερη συνεργασία μεταξύ των δυο πολιτικών χώρων και η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στον πλανήτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει το απόγευμα του Σαββάτου και την Κυριακή αναμένεται να ανακοινώσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Περιοδείες εντός των συνόρων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα, αρχής γενομένης σήμερα με επίσκεψη στο εργοστάσιο «Κατσέλης» και το απόγευμα παρέμβαση σε ημερίδα που οργανώνει το ΚΚΕ με θέμα τη διεθνή οικονομική κρίση και τη θέση της Ελλάδας.
Τα εκπαιδευτικά, ένα θέμα στο οποίο έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία ο ΣΥΝ, βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συναντάται στις 10.30 το πρωί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Μπαμπινιώτη.
.kraxtis-gr.blogspot.com

Λουκέτο στο Δημόσιο

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009 - enet.gr

24ωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις μισθών, χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ασφαλιστικού φορέα των δημοσίων, ενιαία και μόνιμη εργασιακή σχέση στο δημόσιο.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στις 9:30 το πρωί στην Πλατεία Κάνιγγος.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τους ΟΤΑ.

Επίσης στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ματαιώσεις και αλλαγές στις πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean.

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν και οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Ακόμη στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Ωστόσο κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Λόγω της 24ωρης απεργίας, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου, οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, δικύκλων και αυτοκινήτων, στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Αθηνών. Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες μετά από συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών της Νομαρχίας. Επιπλέον, όσα οχήματα είχε προγραμματιστεί να περάσουν από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ, μπορούν να προσέρχονται στα ΚΤΕΟ μέχρι την Παρασκευή 29 Μαΐου.

kraxtis-gr.blogspot.com

Γιοβάνοβιτς - "Τρομακτική πρόταση" του ΠΑΟ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009 (sport.gr)

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ να εντάξει στο ρόστερ του τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς της Σταντάρ Λιέγης. Αλλωστε και ο ίδιος ο παίκτης επιβεβαίωσε πως έχει πρόταση από τους πράσινους, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει "...τρομακτική".




Ο σέρβος άσος, πάντως, με δηλώσεις του στην "SportDay", δηλώνει επιφυλακτικός: "Πρέπει να το σκεφθώ. Είναι απόφαση ζωής και δεν μπορώ να την πάρω βεβιασμένα σε καμία περίπτωση. Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει ένα τρομακτικό ποσό, ωστόσο σε τέτοιες αποφάσεις τα λεφτά δεν είναι το παν", τόνισε ο Γιοβάνοβιτς και κατέληξε:

"Θέλω να περιμένω, αφού γνωρίζω ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα και θα εξετάσω και τις δικές τους προσφορές".



kraxtis-gr.blogspot.com

ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΑΝΖΗΤΕΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)

Αγαπητοί κύριοι,

Ονομάζομαι Γκαζέπης Απόστολος και ήθελα τη βοήθειά σας. Γνωρίζω μια κυρία, Γερμανίδα στην καταγωγή, της οποίας ο πατέρας ήταν φιλέλληνας και διατέλεσε διερμηνέας των Ναζί σε κάποιο χωριό της Πιερίας. Ο κύριος αυτός διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τους χωριανούς ακόμα και μετά το τέλος του πολέμου. Δυστυχώς απεβίωσε απροσδόκητα και μαζί του χάθηκαν αλληλογραφίες με τους χωριανούς. Η εν λόγω κυρία επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε χρόνο και θα ήθελε πολύ να βρει με κάποιο τρόπο έστω και τους απογόνους εκείνων των φίλων του πατέρα της. Επειδή ακριβώς δεν έχει άλλα στοιχεία παρά μόνο το γεγονός ότι ο πατέρας της βρισκόταν σε κάποιο χωριό της Κατερίνης, μου ζήτησε να τη βοηθήσω. Γι΄αυτό και αποτάθηκα σε σας, αν είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε δημοσιεύοντας το όνομα ή και την ιστορία του εν λόγω κυρίου, με την ελπίδα να βρεθούν κάποια στοιχεία.

Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας, Απόστολος Γκαζέπης

kraxtis-gr.blogspot.com

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕς ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009

ΕΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Δέν δρούν μόνο στη Θεσσαλονίκη (δές τη φωτογραφία) οι επαγγελματίες κλέφτες που κλέβουν με αριστοτεχνικό τρόπο πόρτες αυτοκινήτων για ανταλλακτικά, μόδα έχει γίνει τελευταία στην Κατερίνη οι κλοπές αυτοκινήτων πολυτελείας.
Πρίν λίγες μέρες εκλάπη ακριβό αυτοκίνητο τζίπ mercedes απο την περιοχή του Εθνικού Σταδίου.Επίσης απο μάντρα αντιπροσωπείας αυτοκινήτων εκλάπησαν δύο αυτοκίνητα. Το θέμα εν προκειμένω είναι οι κλοπές έγιναν απο επαγγελματίες του είδους.Σύμφωνα με δικές μας έγγυρες πληροφορίες, οι κλοπές έγιναν χωρίς να ενοχληθούν απο κανέναν.Η αστυνόμευση δέ στην πόλη μας γίνεται μόνο στο κέντρο της πόλης, αφού τα προάστια τα λυμαίνονται, κάθε μορφής επαγγελματίες κλέφτες και αθίγγανοι της περιοχής.Πολλές οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, που το μόνο που τους σώζει είναι να έχουν τα αυτοκίνητά τους ασφαλισμένα για κλοπή.

kraxtis-gr.blogspot.com

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη14 Μαΐου


ΠΕΜΤΠΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author:
Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Πρωταθλήτρια σε θανάτους από καρκίνο αποδεικνύεται η Κεντρική Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία ειδικών, που δημοσιεύονται στα χθεσινά ΝΕΑ. Γιατί εμφανίζεται αυτή η σημαντική διαφορά θνησιμότητας από καρκίνο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ελλάδας; Για πολλούς και διάφορους λόγους, λένε οι γιατροί. Μεταξύ αυτών και η φτώχεια, που δεν μας δίνει δυνατότητες πρόσβασης σε διαγνωστικά κέντρα, το Τσερνομπίλ αλλά και το κάπνισμα, που ως καπνοπαραγωγές περιοχές (η Μακεδονία και η Θράκη), συνηθίσαμε να φουμάρουμε. Επιπροσθέτως και τα φυτοφάρμακα. «Η κατάχρηση των φυτοφαρμάκων δείχνει να έχει επηρεάσει τον υδάτινο και υδροφοφόρο ορίζοντα, με αποτέλεσμα ο τόπος μόνιμης κατοικίας να παίζει σημαντικό ρόλο ως προς τη μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσοτική καταγραφή περιστατικών καρκίνου», λένε οι γιατροί. Εμείς τα έχουμε όλα. Οπότε, τι να πούμε. … «Με γειά μας», μάλλον.

«Έχουμε ένα εξωφρενικό κόμμα στην Ελλάδα, που ψηφίζει ακόμη κόσμος. Το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουνε Σοβιετική Ένωση στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι εξωφρενικό; Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί»! Η παραπάνω φράση, ανήκει στο Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό (προφανώς επειδή δεν τον παίρνει να ασχοληθεί με το κόμμα του), εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ… Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν γονίδια τα οποία σχετίζονται με τις πολιτικές καταβολές τους καθενός, αλλά στην περίπτωση του πρώην υπουργού του Πα.Σο.Κ., θα είχε ενδιαφέρον να διερευνηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι όπως το πάει, στην επόμενη σχετική δήλωση, θα ζητάει να ανοίξουν τα ξερονήσια δια την φιλοξενία των Κομμουνιστών, καθώς και την κήρυξη του ΚΚΕ εκτός νόμου!

Η απόφαση του νέου προέδρου να κλείσει τη βάση-φυλακή στο Γκουαντανάμο είναι «φρικτή» ιδέα, δήλωσε ο τ. αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι. Φρικτή ιδέα, αλλά λιγότερο ναζιστική, από μια φυλακή όπου καταπατώνται και τα πιο αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα… τελικώς παντού υπάρχει ένας Θόδωρος

Μπορεί να άργησε, αλλά τελικώς ήρθε οριστικά η ηθική δικαίωση για το Νομάρχη Πιερίας, όσον αφορά την «υπόθεση της πισίνας» και τις δικαστικές περιπέτειες που πέρασε. Χθες το πρωί, στις αίθουσες των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, η υπόθεση έκλεισε, αφού το 5 μέλη του Δικαστηρίου, δέχθηκαν ότι κακώς ξαναήρθε η υπόθεση στο ακροατήριο. Να σημειωθεί ότι πριν ένα χρόνο περίπου, ο κ. Παπαστεργίου είχε κριθεί ομόφωνα αθώος από το 3μελές Εφετείο για την ίδια υπόθεση, αλλά ο Εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, η οποία τελείωσε πολύ σύντομα χθες.
kraxtis-gr.blogspot.com

Καταδίκη των βανδαλισμών έμπρακτη στήριξη των πληγέντων



ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Τρόπους έμπρακτης οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου αναζητά το Επιμελητήριο Πιερίας, η διοίκηση του οποίου συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο του νομού και μετά από καταγραφή στην οποία προχώρησε το ίδιο το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να υπάρξει μια αντικειμενική εκτίμηση του ύψους των ζημιών, τα καταστήματα που επλήγησαν από τη μανία των χούλιγκανς ανέρχονται σε 10 (για πέντε έκανε λόγο η ανακοίνωση της Αστυνομίας), εκ των οποίων τα 3 έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Αναφερόμενος στα επεισόδια του Σαββάτου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου καταδίκασε τέτοιου είδους ενέργειες υπογραμμίζοντας: «Τέτοια φαινόμενα είναι ανεπίτρεπτα και δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Οφείλουμε όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, να σεβόμαστε τα δικαιώματα και την περιουσία του άλλου. Οι επιχειρηματίες του νομού μας είναι άνθρωποι της βιοπάλης και οι ζημίες που υπέστησαν από τις βιαιοπραγίες του Σαββάτου είναι σοβαρό πλήγμα γι’ αυτούς, αλλά και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Το Επιμελητήριο Πιερίας, σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, θα προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, ώστε να εξασφαλίσει όλους τους δυνατούς τρόπους έμπρακτης οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν. Είμαστε δίπλα τους και εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας».
kraxtis-gr.blogspot.com