Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Από τα ΜΜΕ έμαθα για το κλείσιμο της Βουλής, αποκαλύπτει ο Γιώργος Σούρλας



Αιφνιδιασμένος και ανακουφισμένος

Πηγή: Mega

Αιφνιδιασμένος από το κλείσιμο του Κοινοβουλίου δήλωσε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Σούρλας, τονίζοντας μάλιστα ότι πληροφορήθηκε το γεγονός από τα μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας στον Alpha 9.89 ο κ. Σούρλας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από το κλείσιμο της Βουλής αιφνιδιάστηκα. Δεν ήξερα και κανόνιζα το πρόγραμμα για το ποιος θα προεδρεύσει την εβδομάδα που διανύουμε. Το έμαθα το γεγονός από τα ΜΜΕ δυστυχώς».

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον ΑΝΤ1 «Αυξήθηκε η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ»

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009 )

Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος «Ευρωεκλογές»
6 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Πρόθεση ψήφου Ευρωεκλογές

4,8 % μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Γιατί πιστεύετε ότι ο Πρωθυπουργός έκλεισε τη βουλή;

Κάντε κλικ στα γραφήματα για μεγέθυνση
Για συγκρίσεις με παλαιότερες δημοσκοπήσεις της Metron Issue παρακαλούμε πληκτρολογήστε στο πεδίο που βρίσκεται κάτω από το «Αναζήτηση» Metron και πατήστε το Search.
kraxtis-gr.blogspot.com

Πέταξε το ...πουλάκι από 2,2% στο 4,8% το ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 11 Μάϊος 2009 )



Πάει πέταξε το πουλάκι. Από το 2,2% η διαφορά για τις ευρωεκλογές εκτοξεύτηκε στο 4,8% με την ίδια εταιρεία (metron) και αυτό πλέον δείχνει ότι ο κόσμος τα πήρε στα κρανίο με το κλείσιμο της βουλής επειδή καλύφθηκαν τα σκάνδαλα.
Επίσης ...
εκνευρίστηκε με την υπόθεση Παυλίδη και μέσα σε μια εβδομάδα έστειλε το ΠΑΣΟΚ στο 4,8% όπως είδαμε και στον ΑΝΤ1. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι ο Παπανδρέου δεν πρέπει να μιλάει και η διαφορά θα ανεβαίνει με τις γκάφες που κάνει η κυβέρνηση...
kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


(ΦΩΤΟ ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/5/2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η “Κεραίας Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας”

Ανακοινώνεται στους φορείς και στο κοινό του Ν. Πιερίας ότι, από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού), διαβιβάστηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η παρακάτω απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση των πολιτών και των φορέων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 5 της με αριθμό 37111/2021/29-09-2003 (ΦΕΚ 1391 Β / 29-09-2003) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) και στο άρθρο 11 παρ. 5 της με αριθμό Η.Π. 11014 / 703 / Φ 104 / 14-03-03 (ΦΕΚ 332 Β / 20 – 03 - 2003) Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.): Η με αρ. Πρωτ. 3303/ 04 -05 - 2009 Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της “Κεραίας Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας” με κωδικό θέσης «1403533 – OLYMPUS” της εταιρίας με την επωνυμία «COSMOTE Α.Ε. - ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.», που είναι εγκαταστημένος σε θέση επί των οδών Παύλου Μελά και Βασ. Παύλου και στο υπ' αριθμ. 7 Ο.Τ. στην Παραλία Κατερίνης, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παραλίας Κατερίνης του Ν. Πιερίας (Γεωγραφικές συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87) : φ = 40ο 16’ 03’’ και λ = 22ο 35’ 45’’, σε υψόμετρο εδάφους 30 m). Κατά της παραπάνω απόφασης επιτρέπεται, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 2503 / 97, προσφυγή στον Υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.), μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Σ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Δήμο Παραλίας 601 00 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τί σημαίνει αυτό; Τί επιπτώσεις θάχουμε;
Όπως είναι γνωστό, οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας (και τα κινητά τηλέφωνα) εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως μη ιονίζουσες, σε αντίθεση με τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες Χ που είναι ιονίζουσες και αποδεδειγμένα δημιουργούν προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος γενικά. Στην Ελλάδα, όπως και διεθνώς, δεν υπάρχουν κανονιστικές ρυθμίσεις που να προσδιορίζουν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια έκθεσης του ανθρώπινου σώματος σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία σχετικά με την προφύλαξη από όλες τις πιθανές επιπτώσεις της υγείας του ανθρώπου..
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΔΩ!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ !!!

!!!! ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΑΔΡΑΝΕΙΣ - ΕΝΕΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ - ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΝΟΜΙΜΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ!!!
kraxtis-gr.blogspot.com

«Ταλαιπωρούν τα καραγκιοζιλίκια τους»


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009 .kalimera.gr.
Για «καραγκιοζιλίκια» κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα το κλίμα έντασης μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής. «Ο Μεγάλος Δημιουργός του θρυλικού Καραγκιόζη, Ευγένιος Σπαθάρης, έφυγε από τη ζωή όταν ο ήρωάς του και τα καμώματά του έμπαιναν στη Βουλή από τους κυρίους Παπανδρέου και Καραμανλή. Με μια διαφορά. Με τα κατορθώματα του Καραγκιόζη του Σπαθάρη γέλασαν και ευφράνθηκαν δύο γενιές, ενώ με τα κοινοβουλευτικά καραγκιοζιλίκια του διπολισμού ταλαιπωρείται μια γενιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.
kraxtis-gr.blogspot.com

«Θα γίνουν μόνο Ευρωεκλογές»


ΔΕΥΤΕΡΑ 11/5/2009 - kalimera.gr

Τη διαβεβαίωση πως στις 7 Ιουνίου δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διεξαχθούν και εθνικές εκλογές έκανε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, ερωτηθείς σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο, μετά τη σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής για τις Ευρωεκλογές.
«Δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Δεν πρόκειται να έχουμε Εθνικές εκλογές. Θα έχουμε μόνον Ευρωεκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγορίτης, σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στα σενάρια. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με τους κανόνες του 2004 υπάρχουν εξαιτίας της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ σημείωσε πως η Διακομματική αποφάσισε ομόφωνα να υπάρξει κίνηση, έτσι ώστε να τηρούνται με τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα οι κανόνες δεοντολογίας που ισχύουν για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ώστε να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις και δημιουργία εντυπώσεων. «Όλα τα κόμματα συμφώνησαν σε αυτό το ζήτημα. Βεβαίως, υπάρχουν κόμματα τα οποία διαφωνούν στη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, αλλά υπάρχει νόμος ο οποίος το επιβάλλει», συμπλήρωσε.
kraxtis-gr.blogspot.com

Εμπλέκουν Αλογοσκούφη στην υπόθεση «Γερμανός» Κατέθεσε ότι ο πρωην υπουργός Οικονομίας ήταν ενήμερος για την ασύμφορη εξαγορά της αλυσίδας απο την Cos

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΤΑ ΝΕΑ
Τον πρώην υπουργό Οικονομίας εμπλέκει ο βουλευτής Γιάννης Μανώλης

Ενήμερος για τις διαπραγματεύσεις και τη συμφωνία για την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote ήταν ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, όπως υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μανώλης.

κ. Μανώλης φέρεται να υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης είχε πει ότι ο κ. Αλογοσκούφης ήταν ενήμερος για τη συμφωνία.

κ. Μανώλης κατέθεσε στον 2ο τακτικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της εξαγοράς της αλυσίδας καταστημάτων «Γερμανός» από την θυγατρική εταιρία του ΟΤΕ, την Cosmote και επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να χαρακτήρισε ιδιαίτερα υψηλό το τίμημα της εξαγοράς και υποστήριξε ότι η μετοχή της «Γερμανός» ανέβηκε μετά τη συνάντηση που είχαν τον Σεπτέμβριο του 2005 οι υπεύθυνοι του ΟΤΕ, της Cosmote και της «Γερμανός».

kraxtis-gr.blogspot.com

JULIA

TOP SEX

23.638 ευρώ χρωστάει κάθε Έλληνας Κατά 55% αυξήθηκε το δημόσιο χρέος την τελευταία πενταετία

Άρωμα ευρωεκλογών στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ Αιχμές από Δασκαλόπουλο Πρόγραμμα από Γιώργο

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποδέχεται τον Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μουσικής.
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την κρίση και το κλείσιμο της Βουλής εξαπέλυσε από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.
Παράλληλα, παρουσίασε πέντε προτεραιότητες του προγράμματος του κινήματος με έμφαση στο ευνομούμενο κράτος και τη διαφάνεια, την ανταγωνιστική οικονομία, το σύγχρονο σύστημα δωρεάν δημόσιας παιδείας, το κοινωνικό κράτος με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και την σταθερή εθνική στρατηγική.
Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος άφησε αιχμές κατά πάντων για την κρίση στην οικονομία, τις «πελατειακές σχέσεις» αλλά και την ατολμία των κυβερνήσεων διαχρονικά να προχωρήσουν στις απαραίτητες τομές.
kraxtis-gr.blogspot.com

ΤΟΥΣ ΚΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009
Κατέθεσε στον Ανακριτή ο Γ. Μανώλης,είπε τα ίδια και ισχυροποίησε τις καταγγγελίες της αντιπολίτευσης, αφού και στον ανακριτή κατέθεσε αυτά που δημοσίως είχε πεί,ότι η πώληση δέν ήταν συμφέρουσα για το κράτος.

kraxtis-gr.blogspot.com

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ













ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009

Κλείσατε τη Βουλή,κλείσατε την δημοκρατία, φοβηθήκατε την αλήθεια,προκηρύξτε τώρα εκλογές - δήλωσε ο κ Παπανδρέου -
kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ





ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009
ΝΕΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ ΚΥΛΤΙΔΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. "ΚΟΣΜΗΜΑ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ "ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ."
kraxtis-gr.blogspot.com

Επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ στην Κατερίνη




ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΑΠΕ)

Δέκα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από επεισόδια, που σημειώθηκαν στη 1 μετά τα μεσάνυχτα στην Κατερίνη, μεταξύ οπαδών του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ. Σε ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνεται πως «250 φίλαθλοι του ΑΡΗ συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα γραφεία του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Κατερίνης, στα οποία εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν περίπου 50 φίλαθλοι». Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ «άρχισαν να πετούν προς τα γραφεία, πέτρες, ξύλα και μπουκάλια. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν περίπου 250 φίλαθλοι, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διαπληκτισμοί, συμπλοκές και ρίψεις διαφόρων αντικειμένων». Τα επεισόδια αποκλιμακώθηκαν με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που έφθασαν στο σημείο. Από τις συμπλοκές προκλήθηκαν φθορές σε προθήκες - βιτρίνες πέντε καταστημάτων και σε οκτώ αυτοκίνητα. Οι τραυματίες, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο γενικό νοσοκομείο Κατερίνης, αποχώρησαν.
kraxtis-gr.blogspot.com

Στη Στοκχόλμη ο Κ. Καραμανλής

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009

Στη Στοκχόλμη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Σουηδό ομόλογό του Fredrik Reinfeldt.
kraxtis-gr.blogspot.com






Αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009. ΑΠΕ-ΜΠΕ .

Ένας 59χρονος αγρότης από της Κολλίνες Αρκαδίας ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες στο αγρόκτημά του, το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε ανετράπη και τον καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Σταδίου Τεγέας.


kraxtis-gr.blogspot.com


ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009

Το Ευρωψηφοδέλτιου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Ν.Χουντής.
kraxtis-gr.blogspot.com

Siemens: Προθεσμία έως 20/5 για τις απολογίες


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009

Στις 20 Μαΐου θα απολογηθούν τελικά οι επτά πρώτοι κατηγορούμενοι, που έχουν λάβει κλήση από τον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό. Σήμερα Δευτέρα, ο ανακριτής έκανε τελικά δεκτό το αίτημά τους για μεγαλύτερη προθεσμία.
kraxtis-gr.blogspot.com

ΜΟΝΗ ΑΓ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΕ ΛΙΤΟΧΩΡΟ -ΣΤΟΝ ΕΙΣΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Δευτερα 11 Μαιου 2009 (GreekBlock)

Στην εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης βρίσκεται, μετά από παραγγελία του Γ. Σανιδά, ο φάκελος ακόμη μίας υπόθεσης που η Εκκλησία διεκδικεί «φιλέτο γης».

Σύμφωνα με καταγγελίες , πρόκειται για έκταση που ξεπερνά τα 50.000 στρέμματα, στην περιοχή του ανατολικού Ολύμπου και την οποία εδώ και χρόνια διεκδικούν από τη μία ο δήμος Λιτοχωρίου Πιερίας και από την άλλη η μονή Αγ. Διονυσίου.

Η μονή υποστηρίζει ότι διαθέτει τίτλους κυριότητας από την εποχή του 19ου αιώνα, ενώ η ενασχόληση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς κρύβει "αμαρτωλό παρελθόν", αφού με βάση τις καταγγελίες είχε εμπλακεί ο γνωστός από τη συμμετοχή του στο παραδικαστικό κύκλωμα, πρώην πρωτοδίκης Λεωνίδας Στάθης. Ο κ. Στάθης ασφαλώς με αποφάσεις του έδινε την ιδιοκτησία των εκτάσεων στη μονή. Τις αποφάσεις αμφισβήτησε ο δήμος Λιτοχωρίου και από τότε μαίνεται ο πόλεμος, ανάμεσα στα δύο μέρη.

Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών σε σχέση με τις απαιτήσεις της μονής, καθώς και η ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Την εισαγγελική έρευνα ανέλαβε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης.

Κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά , ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπόμπολης ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον αντεισαγγελέα Εφετών Άγγελο Καμηλάρη για να διαπιστωθεί η τέλεση ή όχι αξιόποινων πράξεων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Ο κ. Μπόμπολης ζητά διερευνηθεί το αληθές των σχετικών καταγγελιών και να σχηματιστεί δικογραφία όπου θα αναφέρονται τα αποτελέσματα της έρευνας, σε εκτέλεση της 1413/2-4-2009 παραγγελίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Στην έγγραφη αναφορά που υποβλήθηκε στις εισαγγελικές αρχές επισημαίνεται ότι η Μονή Διονύσου εμφανίζεται να διεκδικεί 53 χιλιάδες στρέμματα από το Δίον έως την κορυφή Μύτηκας του Ολύμπου. "Η έκταση περιλαμβάνει δάση από έλατα , δάση με χαμηλότερη βλάστηση , πλαγιές με πανέμορφη θέα στη θάλασσα, μέρη με στρατηγική σημασία και όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην εθνική ταυτότητας" περιγράφεται στην αναφορά και ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης φωτογραφίζεται μοναχός ο οποίος πριν 26 χρόνια είχε απασχολήσει τον Τύπο για σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα

kraxtis-gr.blogspot.com


ΗΠΑ: Ευάλωτοι στους χάκερ οι υπολογιστές που ελέγχουν την εναέρια κυκλοφορία


ΔΕΥΤΕΡΑ 11/5/2009
Έκθεση του υπουργείου Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσε πως τα τελευταία χρόνια οι υπολογιστές των αμερικανικών συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας δέχονται συχνά επιθέσεις από χάκερ, αρκετές από τις οποίες ήταν επιτυχείς.

Το 2006, αναφέρει η έκθεση, επίθεση με διαδικτυακό ιό ανάγκασε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) να θέσει εκτός λειτουργίας ορισμένα από τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Αλάσκα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, το Φεβρουάριο του 2009, χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα που αφορούν 48.000 νυν και πρώην υπαλλήλους της FAA.

«Η ανάγκη προστασίας των συστημάτων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας από κυβερνοεπιθέσεις απαιτεί περισσότερη προσοχή, καθώς η FAA στρέφεται όλο και περισσότερο στη χρήση εμπορικού λογισμικού και τεχνολογιών Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων» τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Προειδοποιούν επίσης ότι χάκερ που δρουν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων θα μπορούσαν να εισάγουν στα συστήματα κακόβουλο κώδικα.
kraxtis-gr.blogspot.com

Στον εισαγγελέα διαδηλωτής για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας


ΔΕΥΤΕΡΑ11/5/2009
Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα διαδηλωτής, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική συγκέντρωση ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως αντίδραση στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, στην οποία συμμετείχαν κυρίως ακροδεξιά στοιχεία με αιτήματα κατά των αλλοδαπών και κεντρικό σύνθημα «Όχι στην εγκληματικότητα και την ανεργία».

Επίσης, προσήχθησαν άλλα τρία άτομα τα οποία όμως αφέθηκαν ελεύθερα, γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους. Εκτός από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια και τη αντισυγκέντρωση στην Κάνιγγος πραγματοποιήθηκαν αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Κοτζιά, καθώς και στις οδούς Σωκράτους και Μενάνδρου μπροστά στο κτήριο του παλιού Εφετείου, όπου διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες πολλοί αλλοδαποί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία Κάνιγγος επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και οι διαδηλωτές απωθήθηκαν και κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση για αρκετή ώρα στη γύρω περιοχή και στα Εξάρχεια.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από το κτήριο του πρώην Εφετείου στην οδό Μενάνδρου, διακομίστηκαν τραυματισμένοι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δύο αλλοδαποί, ενώ τρεις ακόμα, όπως προέκυψε αργότερα, διακομίστηκαν από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Προανάκριση για τα γεγονότα διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
kraxtis-gr.blogspot.com

Οριστική παύση σε δικαστή για υπηρεσιακή ανεπάρκεια


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009
Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Β. Νικόπουλου και με τη συμμετοχή και του Εισαγγελέα Γ. Σανιδά, επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, για υπηρεσιακή ανεπάρκεια, όπως πολλές καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων, στον πρόεδρο Πρωτοδικών Ιω. Καράμπελα.

Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης είχε παραπεμφθεί και ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Στ. Χατζηαγγελίδης, ο οποίος όμως, δεν κρίθηκε τελικώς, υπηρεσιακώς ανεπαρκής και παραμένει στο δικαστικό σώμα.
kraxtis-gr.blogspot.com

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ


Δευτέρα, 11 Μάϊος 2009
Γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό» Θα προβληθεί από την ΕΤ3 την Κυριακή 17 Μαϊου 2009 Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκησαν τα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωρίο» στον Κολινδρό. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής η κεντρική πλατεία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο του Κολινδρού, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην μαγνητοσκόπηση της εκπομπής, παρουσιάζοντας τα ήθη και έθιμα της περιοχής. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ν. Λούση», καθώς και της χορωδίας του Ιερού Ναού της Αγίας Θεοδώρας, παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο. Ακόμη η εκπομπή, η οποία θα προβληθεί την Κυριακή 17 Μαίου από την ΕΤ3, έδωσε βήμα έκφρασης σε φορείς και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ κυρίες του χωριού θα παρουσιάσουν τοπικά εδέσματα. Η εκπομπή ξεκίνησε με δηλώσεις του δημάρχου Κολινδρού Θωμά Σολοποτιά και του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ν. Λούση» κ. Νίκο Καπέρδα, ενώ στα γυρίσματα της εκπομπής βρέθηκε και ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα κεράσια του Κολινδρού, καθώς και το τοπικό τσίπουρο. Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Η "νύχτα" του Βατοπεδίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Μαϊ 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)

Να ένας λόγος για τον οποίο έκλεισε νύχτα η Βουλή

H BLOGΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009

Οριστικά παραγράφονται όλα τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας μετά την χθεσινή κοινοβουλευτική εκτροπή που προκάλεσε ο Καραμανλής! Η Βουλή έκλεισε σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα, μόνο και μόνο για να μην έρθει στην Βουλή το σκάδαλο της "Γερμανός" και για να αποτρέψει τον Μανώλη από την ανοιχτή αντιπαράθεση με τον... (Περισσότερα στο ΙΔΕΟΔΟΧΕΙΟ)

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι


Ημ. Δημοσίευσης : 11/05/2009

Απόσπασμα απο την ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Κοζάνη

Κώστας Καραμανλής - Φασίστας ή Βλάκας;

Monday, May 11, 2009

Δεν ήξερε κανένας για το κλείσιμο της Βουλής παρά μόνο ο ίδιος ο Καραμανλής, είπε ο Τραγάκης.

Δηλαδή... φασίστας!!!

Ο Αυτιάς σαν πιο έξυπνος πολυτικάντης, είναι σίγουρος στο ότι ο Καραμανλής παρασύρθηκε κι έκλεισε τη Βουλή.

Δηλαδή... βλάκας!!!

Αντινομάρχης «βάφτισε» το ψάρι κρέας για την επιχείρηση του συζύγου της

15 Μαΐου 2009, 23:00 zougla.gr

Πάνος Πικραμένος

Πρωτοφανή μεθόδευση με στόχο την οικοπεδοποίηση της μοναδικής περιοχής φυσικού κάλλους της νότιας Μυτιλήνης που δεν έχει πολεοδομηθεί, καταγγέλλουν κάτοικοι του νησιού.

Η απόφαση της αντινομάρχου, Μαρίας Τσουβελεκάκη-Τσιφτσή, να χαρακτηριστούν ως «κύριες δημοτικοί οδοί» τέσσερις αγροτικοί - δασικοί χωματόδρομοι που συνδέουν την περιοχή Αγίας Μαρίνας με τη Νεάπολη και την Αγριλιά, έχει προκαλέσει σκάνδαλο, αφού ανοίγει ο δρόμος για την οικοπεδοποίηση μίας περιοχής, όπου η γη πωλείται πανάκριβα.

Η απόφαση αυτή ανακλήθηκε άμεσα από το νομάρχη, Παύλο Βογιατζή, δύο ημέρες μετά την υπογραφή της, πριν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και λίγο πριν το θέμα αποκαλυφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Το γεγονός ότι ο σύζυγος της αντινομάρχου κατέχει έκταση γης δίπλα σε μία από αυτές τις οδούς και οι φήμες για ενδεχόμενη επιχειρηματική αξιοποίηση αυτής της περιουσίας με την οικοδόμηση ιδιωτικού κέντρου ελέγχου οχημάτων (ΚΤΕΟ), έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της Μυτιλήνης.

Διαβάστε την απόφαση της αντινομάρχου, την οποία έσπευσε να ανακαλέσει ο νομάρχης Λέσβου.

Η ίδια η αντινομάρχης, η οποία σημειωτέον είναι αρμόδια για θέματα πολεοδομίας, έχει παραδεχθεί δημόσια ότι στην περιοχή υπάρχει ιδιοκτησία του συζύγου της.

Στην τοπική εφημερίδα «Αιολικά Νέα» υποστηρίζει, όμως, ότι επωφελείται εντελώς συμπτωματικά, ενώ, όπως λέει, δεν ήταν ο σύζυγός της ούτε η ίδια που κίνησε τις διαδικασίες για το χαρακτηρισμό των δρόμων.

H γη όπου ήχησε η λύρα της Σαπφούς και άνθισε ίσως ο πιο εκλεπτυσμένος ελληνικός πολιτισμός των μεταβυζαντινών χρόνων, φαίνεται, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να ισοπεδώνεται από τους ολετήρες των μεγαλοεργολάβων και των κατασκευαστών, τα μικροσυμφέροντα και τις μικροπολιτικές.

Κάτοικοι του νησιού μιλούν τουλάχιστον για πολιτικές ευθύνες και εμμέσως πλην σαφώς ζητούν την παραίτηση της αντινομάρχου. Ας ακούσουμε τι λέει ο κ. Θεόδωρος Νίτης, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


Σε χρόνο - ρεκόρ

Οι φήμες στο νησί της Μυτιλήνης δίνουν και παίρνουν και είναι πολλοί αυτοί που επισημαίνουν τη δεινή κατάσταση που βρίσκεται πλέον η κ. Μαρία Τσουβελεκάκη - Τσιφτσή, δεδομένου ότι είναι αρκετά τα στοιχεία που «επιβαρύνουν» τη θέση της στα μάτια της έκπληκτης κοινής γνώμης του νησιού.

- Οι διαδικασίες για τη μετατροπή των «αγροτικών - δασικών οδών» σε «κύριους δημοτικούς», χρειάστηκαν το χρόνο - ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα του… 1,5 μήνα. Το πρώτο αίτημα υπεβλήθη στις 16 Φεβρουαρίου 2009, η Πολεοδομία έκανε την εισήγηση στο Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού & Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) στις 31 Μαρτίου 2009 και… τρεις ημέρες αργότερα το ΣΧΟΠ συνεδρίασε γνωμοδοτώντας θετικά!

- Ουδείς είχε έννομο συμφέρον για τη μετατροπή των τεσσάρων δρόμων σε «κύριες δημοτικές οδούς», αφού αρχικά οι διαδικασίες κινήθηκαν από δύο πολίτες: ο ένας δε βρίσκεται πια στη ζωή, αφού εν τω μεταξύ πέθανε, ενώ ο άλλος δε διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στην επίμαχη περιοχή, αλλά εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος του πρώτου.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε, δείχνουν ότι ο ένας τουλάχιστον δρόμος όπου οδηγεί στην Αγριλιά, περνάει μέσα από το δάσος και μόνο «κύρια δημοτική οδός» δεν μπορεί να είναι, αφού σε ορισμένα σημεία διακόπτεται από την πυκνή βλάστηση και το ανώμαλο έδαφος.

Αυτοί που κίνησαν τις διαδικασίες για το χαρακτηρισμό των δρόμων, υποστήριξαν στην αίτησή τους ότι οι δρόμοι συνδέουν τους οικισμούς της Νεαπόλεως και της Αγριλιάς.

Όμως οι οικισμοί αυτοί συνδέονται από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο του αεροδρομίου, όπως φαίνεται και από την αεροφωτογραφία που ακολουθεί. Το δρομάκι που φαίνεται μέσα στο δάσος είναι αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «κύρια δημοτική οδός».

Ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης, Γιάννης Ζερβελής, μιλάει στη zougla.gr υπογραμμίζοντας τις αντιφάσεις υπό τις οποίες ελήφθη η περίεργη αυτή απόφαση της αντινομάρχου.

Εάν μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε ο νομάρχης δεν ακύρωνε την απόφαση και τελικά αυτή δημοσιευόταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όποιος κατείχε οικόπεδο δύο στρεμμάτων θα μπορούσε να κτίσει 200 τμ, ενώ ακόμη και σε ένα οικόπεδο 750 τμ θα μπορούσε να κτίσει σπίτι 100 τετραγωνικών, σε μία περιοχή όπου οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Με το υφιστάμενο καθεστώς μπορεί να κτιστούν 200 τετραγωνικά σε οικόπεδο 4 - 6 στρεμμάτων, ανάλογα με την τοποθεσία, ενώ δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση ενός κτήματος σε πολλά οικόπεδα.

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του οικονομικού οφέλους για όσους διαθέτουν κτήματα στην περιοχή.

Δείτε και την επίσημη βεβαίωση ότι ο εν λόγω δρόμος διέρχεται μέσα από δασική περιοχή.

Όλοι συμφωνούν ότι σε μία εποχή όπου το φαινόμενο της διαφθοράς κατατρώει τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, η συζήτηση περί «νομίμου και ηθικού» λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία.

Άσχετα με το τι θα αποδείξει η περαιτέρω έρευνα αυτής της θλιβερής υπόθεσης, προκαλεί αγανάκτηση η αδιαφορία στη συστηματική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας και η καταστρατήγηση νόμων και θεσμών προς όφελος ατομικών συμφερόντων.

«Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, δυστυχώς όλα γίνονται οικόπεδα και πωλούνται. Όχι μόνο δασικές εκτάσεις, αλλά και συνειδήσεις», λέει με πίκρα κάτοικος του νησιού.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

«Στάχτη» τα μέτρα για το κάπνισμα


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΤΑ ΝΕΑ

Φωτιές έχουν ανάψει τα... παράθυρα καπνού, που αφήνει ο νέος νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα. Πενήντα ημέρες προτού τεθεί σε ισχύ- την 1η Ιουλίου- επικρατεί αλαλούμ για τις διαδικασίες εφαρμογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!

kraxtis-gr.blogspot.com
!

Ερωτηματικά αλλά και μπράβο Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην κατανοεί απολύτως τους λόγους της παραίτησης Βερελή

Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2009
- ΤΑ ΝΕΑ


Αμηχανία εξακολουθεί να προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του πρώην υπουργού Χρίστου Βερελή. Ο πρώην βουλευτής που θεωρεί, σύμφωνα με το περιβάλλον του, ότι η παραίτησή του «θα ωφελήσει το ΠΑΣΟΚ», απορρίπτει κατηγορηματικά ότι με την απόφασή του στόχευε να υπονομεύσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την παράταξή του.

Δηλώνει μάλιστα ότι δεν αναστέλλει την κομματική του ιδιότητα, αλλά παραμένει στο ΠΑΣΟΚ ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση Βερελή έχει φύγει από το κάδρο της επικαιρότητας μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Κ. Καραμανλή να κλείσει τη Βουλή, δείχνει να μην κατανοεί απολύτως τους λόγους που ώθησαν τον κ. Βερελή να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!!!kraxtis-gr.blogspot.com!