Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Οργή για το μπάσκετ με γαϊδούρια

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009



ΤΑ ΖΩΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

Την οργή τους για το μπάσκετ με γαϊδούρια που είναι αρκετά δημοφιλές σε μερικές περιοχές των ΗΠΑ εξέφρασαν ζωοφιλικές οργανώsεις όπως η PETA. Η παραλλαγή του αθλήματος , με τα γαϊδούρια, μετά πολλές δεκαετίες αλλά όπως λέει η PETA τα γαϊδούρια βασανίζονται με αυτόν τον τρόπο. Πανικοβάλλονται με την χαοτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδο και είναι κακό για την υγεία τους. Εκτός αυτού η μεταχείριση τους από τους παίκτες μερικές φορές είναι βίαιη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO






ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΡΗΞΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ





ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009
Ερωτηματικά απο τη διάρρηξη του γραφείο του προέδρου Εφετών κ Γιαννούλη. Σε ένα γραφείο με αυστηρή φύλαξη και με συστήματα ασφλαείς.Βρέθηκε το πρωί ανοικτή. Οι διαρήκτες τη άφησαν πείτηδεσ ανοικτή;Υπάρχει θέμα τρομοκρατίας;Αφησαν μήνυμα έτσι στο δικαστή;Ηθελαν να τοποθετήσουν κοριούς; ήθελαν να πάρουν το σκληρό δίσκο με το περιεχόμενό του, αφού περιέχει όλα τα στοιχεία γιασ τα εν εξελίξει σκάνδαλα;Η αντιτρομοκρατική έπιασε δουλειά.Μεγάλη ανησυχία στις αρχές.Εγινε κάτι που μας κρύβουν; αφαίρεσαν ή αντέγραψαν αρχεία; Περιμένουμε τις εξελίξεις.
kraxtis-gr.blogspot.com

το ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ δέν γίνεται κ Πρετεντέρη.



ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009





Ξέρετε τί δέν μου αρέσει καθόλου στην πολιτική.
Η πολιτική αμνησία.Οι παλινδρομήσεις στις θέσεις και απόψεις ανάλογα με "τα καλά και συμφέροντα".
Αλλοτε μιλάμε για "νταβατζήδες" στου Μπαιρακτάρη και μετά τους αγκαλιάζουμε σφικτά. Η μήπως δέν είναι έτσι;
Απόδειξη ο περίφημος Γιαννάκης (για να χρησιμοποιήσω αγαπημένους όρους του με ατα χιαδευτικά π.χ ΓΙωργάκης) Πρετεντέρης που προσπαθεί ο καημένος κάθε βράδυ στο δελτίο του mega να μας πείσει ότι ούτε σκάνδαλα υπήρχαν, ούτε αποδείξεις για τίποτε, ούτε και υπέστη καμμία ήττα η Ν.Δ, ενώ οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις που παραγγέλει στην εκπομπή του λένε το αντίθετο.
Ηταν αυτός που ειρωνεύθηκε προκλητικά πολλές φορές τον Πρόεδρο του Πασοκ, είναι αυτός που πολλές φορές κοσμεί τα blogs και εισπράττει τα επιχείρια των πράξεών του απο πολλούς Δημοκράτες.
Είναι αυτός που ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το πλοίο της Ν.Δ που βουλιάζει, γιατί έτσι το απιτεί το μεροκάμματο.Είναι αυτός που προκάλεσε σχόλια και ερωτήσεις συνδέλφων του στον Γ.Παπανδρέου για να εισπράξει (εμμέσως) με την απάντηση του Γιώργου στον συνάδελφό του την απάντηση και τις σταθερές θέσεις του. Γιά ακούστε στο βίντεο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!!!!!!ί:

Τί λέτε κύριοι ορισμένων ΜΜΕ που προσπαθείτε ασμένως να παρουσιάσετε τον Γιώργο Παπανδρέου ακατάλληλο,Γιατί δέν τα λέει ρητορικά; Εσείς κύριε Πρεντέρη είστε δεινός ρήτορας; Και άν δέν είστε δεινός ρήτορας δέν είστε άξιος δημοσιογράφος; πακέτο πάνε αυτά; δέν νομίζω.Τέλος πάντων στο χωριό μου λένε "το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παππάς" και ο νοών νοείτο.
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ
. kraxtis-gr.blogspot.com.

Που είναι ο Καραμανλής; ΟΕΟ;


Ποιος είπαμε δυσφημίζει την χώρα στο εξωτερικό;

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!!

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "SNDDEUTCHE ZEITUNG" (02/12/2003):
- Έχουμε ζήσει πολύ καιρό με ένα υψηλό έλλειμμα και έχουμε υψηλά χρέη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος απομακρύνεται από την τωρινή κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια υγιή οικονομία γιατί θέλουμε περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και λιγότερη ανασφάλεια. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας.
- Δεν έχουμε εκσυγχρονίσει τον τρόπο διακυβέρνησής μας, δεν έχουμε δημιουργήσει κανένα θετικό κλίμα για τους επενδυτές και δεν έχουμε επενδύσει στην εκπαίδευση. Επίσης δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά τους πόρους από την Ε.Ε.
- Σε μια οικονομία η οποία παρέχει περισσότερα κίνητρα στους ιδιώτες, περισσότερες επενδύσεις στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό και σ" ό,τι αφορά στο κράτος γενικότερα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο κράτος. Τι εννοείτε με αυτό;
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Σε ένα μη διεφθαρμένο κράτος που χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων ορθά και με διαφάνεια.


ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΗΣ HERALD TRIBUNE (06/11/2003)
ΜΝΗΜΕΙΟ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ!
ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ ΞΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ;;;;

- Και αυτή ακριβώς η διαπίστωση απεικονίζεται παραστατικά στην έκταση της ανεργίας, την επέκταση της φτώχειας, τις μεγάλες κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες.
- Σήμερα, υπάρχει πλήρης δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού. Υπάρχει έκρηξη των ελλειμμάτων και υπέρογκος δανεισμός.
- ανυπαρξία συγκροτημένης πολιτικής
- Πριν από 12 μήνες, η Κυβέρνηση "συνελήφθη" σε προσχεδιασμένη πλαστογραφία της οικονομίας. Αναγκάστηκε να ομολογήσει (όσο κι αν ενοχλεί τον Πρωθυπουργό η επισήμανση αυτή) ότι τηρούσε διπλά βιβλία. Ότι ήταν πλασματικοί οι δήθεν πλεονασματικοί προϋπολογισμοί. Ότι ήταν ψευδή τα στοιχεία που παρουσίαζε για το δημόσιο χρέος.
Πριν δέκα μήνες αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι έχει προεισπράξει μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου (ακόμη έως και το 2019) χρησιμοποιώντας εταιρείες με αλλοδαπούς που έχουν έδρα στην αλλοδαπή.
Πριν από λίγες ημέρες, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι έσοδα συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ, αντί να διατεθούν για τη μείωση του δημόσιου χρέους, σπαταλήθηκαν για την κάλυψη λειτουργικών και καταναλωτικών δαπανών.

ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ!
Ενώ στις 02/12/2003 έλεγε " δεν έχουμε δημιουργήσει κανένα θετικό κλίμα για τους επενδυτές"...
Ξαφνικά, στις 21/05/2004 και δύο μήνες αφότου έγινε πρωθυπουργός, λέει: "Η χώρα μας εξακολουθεί να είναι το ιδανικό μέρος για επενδύσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη - τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο."!!!!!!
ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟ COUNCIL OF FOREIGN RELATION ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ"
Και συνεχίζει:
"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προσφέρουν, επίσης, μια μοναδική ευκαιρία για να δει ο κόσμος μια Νοτιοανατολική Ευρώπη που έχει αλλάξει. Για εκατομμύρια ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή, η νέα Ελλάδα είναι πηγή έμπνευσης και για τις δικές τους χώρες.

kraxtis-gr.blogspot.com

Άλλο ένα οικονομικό επίτευγμα της κυβέρνησης!

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009 (Γ.ΚΡΟΓΙΑΣ)

Η κυβέρνηση δήλωσε εχθές πως καταψήφισε την πρόταση για εξεταστική για το σκάνδαλο της Siemens γιατί θέλει να στραφεί στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού (ότι δηλαδή έκανε και πριν την εμφάνιση των σκανδάλων με τόση επιτυχία...).
Μάλιστα δηλώνουν πως η οικονομία είναι το προνομιακό τους πεδίο (παρότι το ΠΑΣΟΚ θεωρείται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις καταλληλότερο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας.
Ας δούμε λοιπόν ένα ακόμη οικονομικό επίτευγμα της κυβέρνησης το οποίο επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο και εκ των πραγμάτων την τσέπη του κάθε φορολογούμενου στην Ελλάδα.
Συνεπώς κάθε χρόνο θα πρέπει να επιβαρύνεται η χώρα με 265 εκατ € τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Και όλα αυτά μάλιστα ενώ έχουμε ήδη καλύψει τον προϋπολογισμένο δανεισμό για φέτος και τον έχουμε υπερβεί κατά 8 δισ €. Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΛΙΓΟ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ

(φωτο παλιά)

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009

Μήπως πρέπει να ξαναβγούν στους δρόμους κάτοικοι της Κατερίνης; όχι μόνο για τη λεγόμενη πράσινη διαδρομή, αλλά και για τα όσα συμβαίνουν λίγα μέτρα πιό κάτω, πίσω απο το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ.
Τα σκουπίδια στις στίβες.Τα μπάζα το ίδιο.Τα παλιά σίδερα στίβες.Η μπόχα συνεχής.Οι φίλοι μας οι αθίγγανοι είναι πολλοί και μερικοί απο αυτούς πολύ παρόσεκτοι.Στιβάζουν όλα τα σκουπίδια εκεί! Απο ότι καταλαβαίνω ουδείς πρόκειται να μεταφέρει αλλού τασ κουπίδια. Απορρώ όμως και ερωτώ, ο Δήμος περνά απο εκεί; Η απαγορεύεται στα απορριματοφόρα να κάνουν αυτή τη διαδρομή;Πήγε κανένας υπεύθυνος απο εκεί.Δέν είχα μαζί μου την φωτογραφική, αλλά θα το κάνω γιατί θα επανέλθω. Ζητείτασι λύση λοιπόν και μήν μου πείτε ότι πρέπει να περιμένουμε την μετεγγατάσταση του οικισμού των αθιγγάνων για να δούμε "άσπρη" μέρα!!
kraxtis-gr.blogspot.com

Πετρούλα Κωστίδου: Η Ελληνίδα Πάρις Χίλτον!! ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009

Πετρούλα!

Την Παρασκευή 8 Μαίου 2009 και ώρα 22.30 η Πετρούλα θα παρουσιάσει επίδειξη μόδας στην Κατερίνη στο μεγάλο νυχτερινό κέντρο GOLD στην Παραλία Κατερίνης.Στην επίδειξη θα πάρουν μέρος πολλά γνωστά μοντέλα σε μιά ακόμη διοργάνωσηαπο το Βασίλη Μπατάλα. Και βέβαια η Πετρούλα αναμένεται να κλέψει την πράσταδη με τα νάζια της!!!!!!

Ε να μήν πούμε και δύο λόγια για την Πετρούλα;
Το ατίθασο κορίτσι από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης που, που έλεγαν οι κακές γλώσσες έδερνε τους συμμαθητές της γιατί τη φώναζαν Πίπη Φακιδομύτη.

Μπορεί να έφυγε χωρίς τίτλο (Σταρ Ελλάς τότε βγήκε η Δούκισα Νομικού), αλλά δεν το άφησε να πέσει έτσι κάτω κι εκνευρισμένη πέταξε τις γόβες της στους κριτές (μα πόσο Πάρις!), κερδίζοντας τα πρώτα 15 λεπτά διασημότητας. Πεισμωμένη να πάρει στέμμα και πολλά ακόμα λεπτά δημοσιότητας έφτασε μέχρι το Λας Βέγκας, μαζί με 79 ακόμα υποψήφιες για τα καλλιστεία Hawaian Tropic και τερμάτισε στο νούμερο έξι (που είναι σέξι, όπως θα έλεγε κι η ίδια).

Όλα αυτά έφεραν κι άλλα πολλά λεπτά on air-εμφανίσεις με πάντα σέξι νιαουρίσματα, επίσης, ("so Πάρις!") που την προσγείωσαν στο πάνελ του «Υπάρχει Λόγος», ρόλος για τον οποίο δήλωσε ευθαρσώς πως αμειβόταν με 5.000 ευρώ το μήνα (και δεκάδες συνάδελφοί της πανελίστες τη μίσησαν για πάντα). Τι κι αν το «Υπάρχει Λόγος» κόπηκε νωρίς; Η Πετρούλα, που έδειξε και τα απαραίτητα upskirts (τελείως a la Paris), που μέχρι και να δοκιμάζει εσώρουχα είχε βγει σε link στο πρωινάδικο, είναι ίσως η μόνη που μόνο χαμένη δεν βγήκε. Με το πείσμα, το πλατινέ νάζι και το "σέξι" σημαία της, έφτασε στην κορύφωση παρουσιάζοντας καθημερινό 3λεπτο δελτίο καιρού, που εκτίναξε στα ύψη τις θεαματικότητες του Star. H φιγούρα της Πετρούλας να πετάει το... γουνάκι της και να δηλώνει «μόλις τελείωσα» έφερε μια θύελλα δημοσιότητας μέσα στις αλκυονίδες του Γενάρη και πέρασε στην τηλεοπτική ιστορία. Η δικιά της τηλεοπτική καριέρα μάλλον μόλις αρχίζει.(απο yupi.gr)

kraxtis-gr.blogspot.com

Πιο καταλληλότερος

Πέμπτη, Μάϊος 07, 2009

Προσαρμογή Καραμανλή στις απαιτήσεις των δημοσκοπήσεων


-Εγώ είμαι ο άνθρωπός σας!

Σήκωσαν με γερανό λυόμενο και το έκλεψαν με φορτηγό

Πέμπτη, 7 Μαΐου, 2009 - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες η φράση «κλισέ» που χρησιμοποιούταν για ληστείες σε σπίτια ήταν: «άγνωστοι δράστες… σήκωσαν το σπίτι και έφυγαν ανενόχλητοι»! Από, χθες, ωστόσο, η συγκεκριμένη έκφραση έλαβε… νέες διαστάσεις! Ένα ολόκληρο σπίτι 60 τετραγωνικών έκανε «φτερά» από… οικόπεδο στη Ραφήνα! Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο οι δράστες της συγκεκριμένης ληστείας δεν δίστασαν να «σηκώσουν» με γερανό ένα λυόμενο σπίτι 60 τετραγωνικών, να το φορτώσουν σε φορτηγό και να εξαφανιστούν! Και όλα αυτά χωρίς οι γείτονες να αντιληφθούν το παραμικρό. Την καταγγελία για την κλοπή του λυόμενου έκανε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος πήγε εν όψει καλοκαιρινών διακοπών, να το καθαρίσει, ωστόσο το σπίτι, μαζί με τον οικιακό εξοπλισμό του φυσικά, δεν ήταν πλέον… στη θέση του. Όπως ανέφερε, η τελευταία φορά που είχε επισκεφτεί το εξοχικό του ήταν στις 10 Απριλίου και τότε το είχε βρει στη θέση του! Οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονται σε κατοίκους της περιοχής που διατηρούν οικόπεδα σε εκτός Αττικής περιοχές, ενώ άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του σπιτιού! Έτσι κι αλλιώς θεωρείται… δύσκολο για τους δράστες να το… κρύψουν!

Παράλληλα, μια πολύ σοβαρή ένοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε σπίτι στη Φιλοθέη. Οι δράστες, δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι, εισέβαλαν στο σπίτι στις 3 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, ακινητοποίησαν την οικιακή βοηθό, βουλγαρικής υπηκοότητας, που πρόσεχε το ανήλικο παιδί της οικογένειας και τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Κατόπιν, ανενόχλητοι πλέον, ξεκόλλησαν το μικρό εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο, το πήραν μαζί τους και εξαφανίστηκαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου, ωστόσο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού (τοπογράφος μηχανικός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος γνωστής εταιρείας μελετών), περιείχε αρκετά χρήματα και τιμαλφή. Στο τόπο της ληστείας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αξιωματικοί της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που διενεργούν έρευνα για την υπόθεση.ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΙΣΙΩΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com

-Μου έδωσε ρητή και σαφή εντολή ο Μπασιάκος για να προχωρήσω το Βατοπέδιο...


ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009
...και ο Αρσένιος επικαλέστηκε "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο"! Αίτημα - φωτιά της Στ. Μαντέλη στην Ολομέλεια Εφετών, μέσω του συνηγόρου της Γ. Μαντζουράνη, να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή. Σκληρή επίθεση στον Γ. Σανιδά για "πλυντήριο υπουργικών ευθυνών"

..
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.
Συνεδριάζει σήμερα η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Και η πρώην Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη, με ένα αίτημα - φωτιά που κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Μαντζουράνη, ζητά να διαβιβασθεί "αμελλητί" η δικογραφία στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων.
Συγκεκριμένα η ίδια, στο υπόμνημά της αποκαλύπτει -όπως είχε πει και στο υπόμνημά της προς τον εισαγγελέα- ότι:
-είχε δεχθεί ρητή και σαφή εντολή από τον τότε υπουργό Ευ. Μπασιάκο για τη διεκπεραίωση όλων των σχετικών διαδικασιών "χωρίς την ενημέρωση ή σύμπραξη οποιουδήποτε άλλου υπηρεσιακού παράγοντα της ενλόγω Δ/νσης και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα".
-της παραδόθηκε επίσης από τον κ. Μπασιάκο το fax με την επιστολή του Αρσένιου"Επειδή η διαδικασία ανταλλαγής έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, αυτό ταυτόχρονα μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της...........».
Το κείμενο που κατέθεσε προς την Ολομέλεια Εφετών η κ. Μαντέλη είναι πάρα πολύ δηκτικό για τον κ. Σανιδά με αφορμή την άρνησή του να στείλει τον φάκελο στη Βουλή. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι "ο Εισαγγελέας του Α.Π., κ. Γ. Σανιδάς, με ένα δικονομικό ελιγμό επιχειρεί να εμπλέξει την Ολομέλεια Εφετών Αθηνών στις αντισυνταγματικές και έκνομες πράξεις και παραλείψεις του, που συνεπάγονται σφετερισμό αρμοδιοτήτων της Βουλής και λειτουργούν ως πλυντήριο υπουργικών ευθυνών, αφού δεν επιτρέπουν τον έλεγχο ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών υπουργών, οι οποίοι άλλωστε ευθύς εξαρχής είχαν λάβει «συγχωροχάρτι» με το εισαγγελικό εφεύρημα των δήθεν παραπλανηθέντων υπουργών."
Η κ. Μαντέλη υποστηρίζει ότι η ίδια εκτέλεσε τις εντολές που της δόθηκαν και "είναι εντελώς διαφορετική η ευθύνη εκτέλεσης – έστω και παράνομης – υπουργικής εντολής από την ευθύνη εξαπάτησης -κατά τον κ. Σανιδά- υπουργού".
Με βάση όλα αυτά, ζητεί να δοθεί στον Εφέτη – Ειδικό Ανακριτή που θα οριστεί εντολή για τη διαβίβαση της σχετικής ποινικής δικογραφίας στη Βουλή επειδή, όπως αναφέρει, "η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών δεν μπορεί και δεν πρέπει να σφετερισθεί αρμοδιότητες της Ολομελείας της Βουλής των Ελλήνων".
Ολόκληρη η Αίτηση που κατέθεσε πριν από λίγο η κ. Μαντέλη είναι το εξής:
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα... στην οποία ανέφερε τη φράση

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Σταματούλας Μαντέλη του Διονυσίου, δημοσίου υπαλλήλου, κατοίκου Αθηνών
************
Ι.1. Σήμερα 7-5-2009 συνεδριάζει η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να αποφασίσει την άσκηση ποινικών διώξεων και τον ορισμό Εφέτη – Ειδικού Ανακριτή προς διενέργεια κύριας ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ι.Μ.Μ.Βατοπεδίου, μετά από σχετικό έγγραφο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδά, προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Κ. Καρούτσο.
Παρά την διάσταση απόψεων σε σχέση με το δικαίωμα των πολιτών να απευθύνονται στην Ολομέλεια του Εφετείου στο πλαίσιο του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος δικαστικής προστασίας και ακρόασης ζητώ να ενημερωθούν τα μέλη της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών για τα ακόλουθα:
2. Από την 1-1-1976 μέχρι την 28-2-2009 υπήρξα μόνιμος δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Γεωργίας, που μετονομάστηκε σε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ τον Φεβρουάριο του 2003 τοποθετήθηκα Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης, όπου, μετά από ομόφωνη Απόφαση του αρμοδίου Υπηρεσιακού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2004, παρέμεινα μέχρι την 28-2-2009.
Μετά την μαρτυρική κατάθεσή μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, κατά τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την πολύκροτη υπόθεση της Ι.Μ.Μ.Βατοπεδίου εξετάσθηκα ανωμοτί ως ύποπτη για την διάπραξη κακουργηματικής απλής συνέργειας σε απιστία στην υπηρεσία και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της διάταξης του άρθρου 1 του Ν. 1608/1950.
Στο υπ’ εμού κατατεθέν από 4-3-2009 Υπόμνημα Παροχής Γραπτών Εξηγήσεων επισυνάπτεται το με αριθμό πρωτοκόλλου 348/18-10-2004 Έγγραφο, το οποίο απεστάλη από το Γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Μπασιάκου, προς τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης ομού με το συνημμένο σε αυτό τηλεομοιοτυπικό μήνυμα του μοναχού Γ. Αρσένιου Βατοπαιδινού προς τον προμνησθέντα Υπουργό, κ. Ε. Μπασιάκο, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:
«Η Μονή ήλθε σε επικοινωνία με τον τέως Υπουργό Γεωργίας κ. Τσιτουρίδη, με σκοπό: α) Να επαναληφθεί η σύμβαση του 1930 δια της οποίας η Μονή αποδίδει τα δύο μετόχια της Χαλκιδικής στο Δημόσιο, ενώ το Υπουργείο Γεωργίας ως διαχειριστής της Λίμνης θα αποδέχεται την ήδη αναγνωρισθείσα υπό του Ελληνικού Δημοσίου κυριότητά της επί της Λίμνης και β) Να προωθηθούν οι διαδικασίες ανταλλαγής των εκτάσεων και της Λίμνης, ώστε με την ανταλλαγή αυτή η Μονή να μην «παρενοχλεί» τους τοπικούς φορείς. Η συνέχιση, εκ μέρους τους, των πιέσεων επιστροφής εις το καθεστώς απώλειας της κυριότητος της Μονής στα Μετόχια της Χαλκιδικής και στη Λίμνη Βιστωνίδα, θα είναι υψίστη πράξη αδικίας, σε δημοκρατική περίοδο, στην Ελλάδα. Για την διευθέτηση αυτή δεν έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα και θα είναι κρίμα να κριθεί το απλό αυτό θέμα δικαιοσύνης στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, δεδομένου ότι τα μετόχια της Χαλκιδικής, αν δεν είναι κυρία η Μονή στη Λίμνη, δεν δύνανται να ανήκουν στο Δημόσιο, σύμφωνα με την πλέον απλή λογική δικαίου, δεδομένου ότι υπήρξε ανταλλαγή και στο τέλος η Μονή δεν πήρε τίποτα.
Η δυνατότητα εξευρέσεως κτημάτων για την ανταλλαγή έχει ήδη προωθηθεί δεδομένου ότι τέτοια κτήματα έχει και το Υπουργείο Οικονομικών, και το Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Γεωργίας.
Επειδή η διαδικασία ανταλλαγής έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, αυτό ταυτόχρονα μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της……………………………».
Συν τοις άλλοις, στο προμνησθέν Υπόμνημα Γραπτών Εξηγήσεων, μεταξύ άλλων, επί λέξει καταθέτω και τα εξής:
«Εν προκειμένω υπογραμμίζεται ότι μου εδόθη ρητή προφορική εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ε. Μπασιάκου, όπως αναλάβω προσωπικώς την διεκπεραίωση όλων των αναγομένων στις αρμοδιότητες της Δ/νσης Πολιτικής Γης διαδικασιών χωρίς την ενημέρωση ή σύμπραξη οποιουδήποτε άλλου υπηρεσιακού παράγοντα της ενλόγω Δ/νσης και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα. Επειδή η ενλόγω υπουργική εντολή υπήρξε απολύτως σαφής και σύμφωνη με το περιεχόμενο του κοινοποιηθέντος σε εμένα με αριθμό πρωτοκόλλου 348/18-10-2004 Εγγράφου του Γραφείου Υπουργού με τα αναμφιβόλως συνδηλούμενα αυτού, ενισχύετο από την τα αυτά συμπαρομαρτούσα στάση του ενλόγω Υπουργού καθώς και από την συστοιχούμενη συμπεριφορά του Υφυπουργού, κ. Α. Κοντού, και του ετέρου Υφυπουργού, κ. Κ. Κιλτίδη, οι οποίοι εκινούντο στο ίδιο μήκος κύματος και εντέλοντο τα αυτά με τον προμνησθέντα Υπουργό, δεν υπήρχαν περιθώρια αντιρρήσεων και ανυπακοής.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο αυστηρών ρητών εντολών της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Α.Α.Τ., ειδικών Υπουργικών Αποφάσεων και υπό την πίεση των ενδιαφερομένων μερών, ήτοι της Κ.Ε.Δ. και της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου, ενήργησα ευσυνειδήτως εντός των ορίων της καθ΄ ύλην αρμοδιότητάς μου, ως Προϊσταμένη της Δ/νσης Πολιτικής Γης, χωρίς ιδιοτέλεια και με τήρηση των αρχών της νομιμότητας, που διέπει την λειτουργία των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι οφείλουν να υλοποιούν τις επιλογές και αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας ακόμη και αν αμφιβάλλουν ή διαφωνούν για/με την ορθότητα αυτών.
Στην διάρκεια όλης της σταδιοδρομίας μου στο Ελληνικό Δημόσιο πάντοτε ανέλαβα όλες τις ευθύνες, που μου αναλογούσαν, δι΄ ό και σήμερον, μετά από 33 χρόνια ευδόκιμης και υπεύθυνης δημόσιας υπηρεσίας, αδυνατώ να αντιληφθώ, γιατί καλούμαι να αναλάβω τις ευθύνες περιδεών πολιτικών προσώπων, των οποίων τις πολιτικές αποφάσεις εφήρμοσα με πίστη και συνέπεια και οι οποίοι εναγωνίως επιχειρούν να καλυφθούν πίσω από την προσχηματική νομική κατασκευή του παραπλανηθέντος Υπουργού.» (σελ. 38-39).
Προς απόδειξη της αλήθειας του εν λόγω ισχυρισμού μου κατέθεσα τα προμνησθέντα έγγραφα (Βλέπε: σχετικά 1 και 2) και εζήτησα την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τον τέως Υπουργό, κ. Ε. Μπασιάκο, πλην όμως το εν λόγω Αίτημά μου απερρίφθη σιγή από την αρμόδια Εισαγγελέα Εφετών, κ. Ε. Σπυροπούλου, ενώ η σχετική διαφωνία μου απερρίφθη ως απαράδεκτη από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
3. Παρά την αντίθετη κρίση και των 4 διενεργησάντων την σχετική προκαταρκτική εξέταση εισαγγελικών λειτουργών και την σύμφωνη γνώμη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κ. Κ. Καρούτσου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδάς, αρνήθηκε να διαβιβάσει στη Βουλή την σχετική ποινική δικογραφία, αφού αξιολόγησε το συλλεγέν αποδεικτικό υλικό ως αβάσιμο και πλήρες αοριστολογιών.
Η εν λόγω ενέργεια του Εισαγγελέα του Α.Π. ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο νομικό και πολιτικό κόσμο. Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, επίτιμοι Πρόεδροι και Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Καθηγητές Νομικών Σχολών κ.α. χαρακτήρισαν πειθαρχικώς και ποινικώς κολάσιμη τόσον την αξιολόγηση του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού όσον και την μη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από τον Εισαγγελέα του Α.Π., κ. Γ. Σανιδά.
Σε απάντηση στις εν λόγω αιτιάσεις και μομφές της συντριπτικής πλειοψηφίας του νομικού κόσμου της χώρας, ο Εισαγγελέας του Α.Π., κ. Γ. Σανιδάς, με ένα δικονομικό ελιγμό επιχειρεί να εμπλέξει την Ολομέλεια Εφετών Αθηνών στις αντισυνταγματικές και έκνομες πράξεις και παραλείψεις του, που συνεπάγονται σφετερισμό αρμοδιοτήτων της Βουλής και λειτουργούν ως πλυντήριο υπουργικών ευθυνών, αφού δεν επιτρέπουν τον έλεγχο ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών υπουργών, οι οποίοι άλλωστε ευθύς εξαρχής είχαν λάβει «συγχωροχάρτι» με το εισαγγελικό εφεύρημα των δήθεν παραπλανηθέντων υπουργών.
4. Ο λόγος και ο σκοπός (ratio legis) της θέσπισης των διατάξεων του άρθρου 29 Κ.Π.Δ. είναι η αντιμετώπιση της αδράνειας, ολιγωρίας και κατάχρησης φορέων της εισαγγελικής αρχής.
Υπό αυτούς τους όρους, είναι απολύτως θεμιτό να ζητήσω από την Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών να μην συνεργήσει στο πανελληνίως κατακριθέν εισαγγελικό πραξικόπημα αλλά να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και να σεβασθεί τη συνταγματική τάξη, ενώ παραλλήλως νομιμοποιούμαι να απευθυνθώ στην Ολομέλεια Εφετών Αθηνών στο μέτρο, που το εισαγγελικό μπλόκο στη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή επηρεάζει ευθέως την ποινική μεταχείρισή μου και έχει αρνητικές και δυσμενείς επιπτώσεις στην αξιολόγηση της οποιασδήποτε εμπλοκής μου στην εν λόγω υπόθεση, αφού είναι εντελώς διαφορετική η ευθύνη εκτέλεσης – έστω και παράνομης – υπουργικής εντολής από την ευθύνη εξαπάτησης υπουργού, όπως ανεπιτρέπτως, εκ των προτέρων και χωρίς προηγούμενο έλεγχο, απεφάνθη ο όντως ευρηματικός σε νομικές ακροβασίες Εισαγγελέας του Α.Π., κ. Γ. Σανιδάς.
Σημειωτέον ότι οι ισχύουσες συνταγματικές και ποινικοδικονομικές διατάξεις υποδεικνύουν τη μόνη συνταγματικώς επιτρεπτή επιλογή της παραγγελίας για άσκηση ποινικών διώξεων στα μη πολιτικά πρόσωπα και τον ορισμό Εφέτη – Ειδικού Ανακριτή για τη διενέργεια κυρίας ανάκρισης για τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς και της ταυτόχρονης παραγγελίας προς τον ορισθησόμενο Εφέτη – Ειδικό Ανακριτή για αποστολή της σχετικής ποινικής δικογραφίας στη Βουλή προς διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών υπουργών, παραγράφονται τον Ιούνιο 2009.
ΙΙ. Επειδή στις δημοκρατικές κοινωνίες ουδείς είναι υπεράνω υποψίας και παραμένει στο απυρόβλητο,
Επειδή στα κράτη δικαίου άπαντες υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο, ιδίως εάν τα αρμοδίως συλλεγέντα αποδεικτικά στοιχεία επιβάλλουν δικαστική διερεύνηση,
Επειδή η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών δεν μπορεί και δεν πρέπει να σφετερισθεί αρμοδιότητες της Ολομελείας της Βουλής των Ελλήνων,
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου
ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Να παραγγείλετε στον τυχόν ορισθησόμενο Εφέτη – Ειδικό Ανακριτή τη διαβίβαση της σχετικής ποινικής δικογραφίας στη Βουλή αμελλητί, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο ισχύων νόμος «Περί Ευθύνης Υπουργών».
Αθήνα, 7-5-2009
Η Αιτούσα - Δηλούσα

Δύσκολες φιλίες

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009 - The Washington Post

«Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τους ομολόγους του από Αφγανιστάν και Πακιστάν, κανείς εκ των οποίων δεν απολαύει συμπάθιας κι εμπιστοσύνης ούτε στη χώρα του ούτε στην Ουάσιγκτον, παίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο Καρζάι έχει αποξενώσει πολλούς Αφγανούς με την αναποτελεσματικότητά του και την ανοχή στη διαφθορά. Οι Αμερικανοί εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τα παράπονά του πως οι επιχειρήσεις τους έχουν θύματα πολίτες. Ο Ζαρνταρί σπατάλησε την εξουσία του σε έριδες με άλλους πολιτικούς ηγέτες και η δύναμη των ισλαμιστών εξτρεμιστών αυξήθηκε στο Πακιστάν.

(...) Η διαφύλαξη των αμερικανικών συμφερόντων θα ήταν ευκολότερη εάν ο Μπ. Ομπάμα είχε διαφορετικούς εταίρους, όμως για το άμεσο μέλλον η αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα εξαρτάται απ'αυτούς τους πολιτικούς άνδρες. (...) Μια καλή αρχή θα ήταν ν' αναγνωρίσει ως δικαιολογημένες τις ανησυχίες του Αφγανού προέδρου για τα θύματα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα και να ωθήσει την κυβέρνησή του στη μείωση των θυμάτων στο ελάχιστο, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα. Επιπλέον οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εκπαιδεύουν περισσότερους Αφγανούς πολίτες για κυβερνητικά στελέχη. (...) Ενώ η κυβέρνηση Μπους έσφαλε προσφέροντας άνευ όρων βοήθεια στο Πακιστάν, ο Ομπάμα πρέπει ν' αποθαρρύνει το Κογκρέσο να προσθέσει σκληρούς και πολύ λεπτομερείς όρους στο νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας. (...) Η εξεύρευση πρακτικών λύσεων συνεργασίας με τις δύο χώρες είναι σημαντική για την επικράτηση κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών».

kraxtis-gr.blogspot.com

ΣΤΟ ΚΑΤ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ

Πέμπτη, 7 Μάϊος 2009


Άσχημο παιχνίδι επεφύλασσε η μοίρα στον Ευγένιο Σπαθάρη.. Ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του θεάτρου σκιών έπεσε από τις σκάλες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χθες το βράδυ στο Ινστιτούτο Γκαίτε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.
Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Ο 85χρονος καραγκιοζοπαίκτης έχει αιμάτωμα στο κεφάλι και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.
Ο Ευγένιος Σπαθάρης θεωρείται ο πιο γνήσιος εκφραστής του ελληνικής παράδοσης. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τις ιστορίες του Καραγκιόζη, τις οποίες αποτύπωνε με το δικό του μοναδικό τρόπο στο πανί ο δημοφιλής καλλιτέχνης.
Η φωνή του συνδέθηκε με τις μορφές του Καραγκιόζη, του Χατζιαβάτη του μπαρμπα – Γιώργου, του κολλητηριού και όλων των υπόλοιπων χαρακτήρων του θεάτρου σκιών.

Βρωμάει” ο Πέλεκας;


Πέμπτη 7 Μαΐου 2009
Σειρά ερωτημάτων για το έργο της πράσινης διαδρομής έθεσαν σε συνέντευξη τύπου τα μέλη της Ένωσης “Φίλοι του Περιβάλλοντος” “Βρωμάει” ο Πέλεκας; Ο δήμος Κατερίνης “αγνοεί” εισαγγελική εντολή και δεν απαντά στο ερώτημα ποιος εκτελεί το έργο και με βάση ποια εγκεκριμένη μελέτη καταγγέλλουν οι “Φίλοι του Περιβάλλοντος” Σοβαρά ερωτήματα αλλά και στοιχεία παρέθεσαν χθες τα μέλη της Ένωσης «Φίλοι του Περιβάλλοντος» σχετικά με το έργο της «πράσινης διαδρομής» στον Πέλεκα που υλοποιεί ο δήμος Κατερίνης. Οι κύριοι Δ. Μαυροειδής Γ.Τούλης, Γ.Περδίκης και Γ. Τσαπανιδης, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους όχι μόνο τον προβληματισμό τους για μια σειρά από παραλείψεις του συγκεκριμένου έργου αλλά και την συστηματική αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής και των αρμοδίων υπηρεσιών να γνωστοποιήσουν στοιχεία για το έργο που ήδη ξεκίνησε και έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις. Αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος», ενώ υπάρχει εισαγγελική παραγγελία από τις αρχές Απριλίου για να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το ποιος φορέας εκτελεί το έργο, βάσει ποιων μελετών και εγκρίσεων, ο δήμος αγνοεί ακόμη και τον Εισαγγελέα και δεν έχει γνωστοποιήσει τα εν λόγω στοιχεία. Οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος» παρουσίασαν μια εμπεριστατωμένη έρευνα γύρω από το έργο, με φωτογραφικό υλικό, αλληλογραφία με αρμόδιες και συναρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και μια εγκεκριμένη Μελέτη Ανάπλασης της περιοχής του Πέλεκα από την προηγούμενη ακόμη δημοτική αρχή του 2001, για την οποία υπάρχει Κοινή Υπουργική Απόφαση υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, που όμως ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, που οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος» χαρακτήρισαν στη σωστή κατεύθυνση, με εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ειδική αναφορά στην περιβαλλοντική προστασία της κοίτης του ποταμού, ο υπό κατασκευή δρόμος στην περιοχή του Πέλεκα όχι απλώς δεν προβλέπεται αλλά μετατίθεται, προκειμένου να μην βλάψει την κοίτη του ποταμού και να μην επιβαρύνει κυκλοφοριακά την περιοχή. Ειδικότερα περιλαμβάνει ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο, περιβαλλοντικό πάρκο ακόμη και τροχήλατο τρενάκι. Μια μελέτη, που όπως είπαν οι ίδιοι, ο δήμαρχος ουδέποτε τους παρουσίασε αλλά ανακάλυψαν μόνοι τους μετά από σχετική έρευνα, και ακόμη χειρότερα, ουδέποτε εφάρμοσε. Αντιθέτως, εφαρμόζει τον παλαιό σχεδιασμό που προέβλεπε την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου δίπλα από το ποτάμι, είπαν χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης παρουσίασαν φωτογραφικό υλικό που αναδεικνύει τις εργασίας επιχωματώσεων που έγιναν, τις παρεμβάσεις μέσα στο ποτάμι, το μπάζωμα σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ άφησαν αιχμές για αμμοληψίες σε πολύ μεγάλο βαθμό, χωρίς ποτέ και κανένας να γνωρίζει πού πηγαίνει το υλικό που φεύγει από τον ποταμό. Παρουσίασαν επίσης φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει ότι τα σκουπίδια που υπήρχαν στην περιοχή και που η δημοτική αρχή ισχυρίζεται πως έχουν «φύγει», πως όχι μόνο δεν έχουν απομακρυνθεί αλλά αντιθέτως έχουν σκεπαστεί με χώμα. Σε περίπτωση που έχουν απομακρυνθεί τα μπάζα και τα σκουπίδια, είπαν οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος» ας μας πει ο δήμος πού τα πήγε. Εμείς θέτουμε ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα από τότε που ξεκίνησε το έργο και από τότε που δημοσιοποιήθηκε μέσω του τύπου, τόνισαν τα μέλη της Ένωσης. Ζητούμε να μας πουν πού είναι οι μελέτες, που είναι η οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού που προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά από το νομικό πλαίσιο προκειμένου να γίνουν οποιεσδήποτε εργασίες. Ζητούμε να μας πουν ποιος φορέας ενέκρινε, ποιος αποφάσισε, ποιος είναι υπεύθυνος για τις εργασίες που γίνονται, τόνισαν στη συνέντευξη τύπου. Το έργο αυτό έχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έγινε δημόσια διαβούλευση πριν ξεκινήσει, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής, «πράσινη διαδρομή» σημαίνει ασφαλτόστρωση, υπάρχει έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, από το νομαρχιακό, μπαζώνεται η κοίτη, πού πηγαίνει το χώμα που βγαίνει, γιατί δεν εφαρμόζεται η μελέτη ανάπλασης της περιοχής που έγινε το 2001 και περιλαμβάνει όλες τις δικλείδες ασφαλείας, έγινε μετατόπιση της χάραξης του δρόμου στις περιοχές όπου υπάρχουν αυθαίρετα και τι θα γίνει μ’αυτά. Με αυτά τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα, τα μέλη της Ένωσης «Φίλοι του Περιβάλλοντος» έκλεισαν τη συνέντευξη σημειώνοντας πως όταν ακόμη και μια εισαγγελική εντολή «αγνοείται» από τη δημοτική αρχή, τότε ποιο άλλο τρόπο και με ποιο μέσο ο πολίτης πρέπει να αντιδράσει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να περάσει πλέον η υπόθεση σε δικαστική διερεύνηση.
kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΧΑΡΤΗ

ΧΩΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

free counters

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ

Code corrupted. Insert fresh copy. StatCounter  - Free Web Tracker and Counter

Το μαγαζί του Παυλίδη!!

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009
Από το http://sofoscrete.blogspot.com/

.
Αυτό είναι το μαγαζί που προτείνω να ανοίξει ο Παυλίδης αν τελικά παραιτηθεί..
.

Η ΔΕΞΙΑ, ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ..."ΞΕΧΝΑ" !...

Πέμπτη, 7 Μάϊος 2009

΄Οσο εντείνονται τα αδιέξοδα της πολιτικής τους, σ΄ όλους τους τομείς, αλλά ιδιαίτερα της Οικονομίας, τόσο μεταχειρίζονται το λαό ως ιθαγενή τριτοκοσμικής χώρας, στερώντας του, ακόμα και τη δυνατότητα ενημέρωσής του για την πραγματική πορεία της.
Τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου του 2009 για την εκτέλεση του Προϋ-πολογισμού, δεν τάχουν ανακοινώσει, ως όφειλαν προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή, αφ΄ ενός η κατάρρευση των εσόδων και αφ΄ ετέρου η εκτόξευση των δαπανών.
Βέβαια, τα στοιχεία αυτά, πήγαν στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και συνετέλεσαν στην εξαγωγή των τελευταίων συμπερασμάτων και εκτιμήσεων της ευρωπαϊκής επιτροπής για τα χάλια της ελληνικής Οικονομίας.

Στο εσωτερικό, τα κρύβουν, επειδή προσπαθούν να περάσουν την παραπλανητική πολιτική τους εν όψει των Ευρωεκλογών.
«Τον Ιούνιο θα δούμε την πορεία της Οικονομίας κι αν χρειαστεί θα πάρουμε, πρόσθετα, μέτρα…», πιπιλίζει ο Παπαθανασίου, νομίζοντας πως κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Λέγοντας στην ουσία «…ψηφίστε μας στις 7 Ιουνίου και μετά θα δείτε τι θα πάθετε…», ο επονομαζόμενος και «μπακάλης» του Καραμανλή, έχει την εντύπωση πως απευθύνεται σε κάφρους !
Η πολιτική μιας ακόμα απόπειρας εξαπάτησης του ελληνικού λαού, καθορίστηκε από το κυβερνητικό επιτελείο και επιχειρείται να επικοινωνηθεί με τη βοήθεια των πληρωμένων, παραδοσιακών και ευκαιριακών, γραμμόφωνων των ΜΜΕ, που σκίζουν τα ιμάτιά τους για την πορεία της …διεθνούς κρίσης και το πόσο επηρεάζει την Ελλάδα. Με μια φωνή, κρατικά κανάλια, αλλά και Πρετεντέρηδες, Τράγκες, Πυργιώτισες κ.α. μας προτρέπουν, σχεδόν, να πανηγυρίσουμε, επειδή σε σχέση με άλλες χώρες, εμείς δεν θάχουμε μείωση ΑΕΠ κατά 2 & 3%,αλλά 1-2% !...
Το γαμώτο είναι, πως στα σχέδιά τους υπάρχει και συνέχεια, καθώς, ανάλογα πως θα πάει το ποσοστό τους στις ευρωεκλογές, θα έχουμε και δεύτερο γύρο : αν στις 8 Ιουνίου βρεθούν ζωντανοί, (πολιτικά), τότε τον Οκτώβριο θα πραγματοποιήσουν νέα επέλαση κατά του λαού και των εισοδημάτων του !

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι πως «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», αλλά το ό, τι η Δεξιά τον …«θυμάται» συνέχεια !...

Αρνείται να παραιτηθεί, παρά τις πιέσεις

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009
Παυλίδης: Αρνείται να παραιτηθεί, παρά τις πιέσει
ς
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ !!
kraxtis-gr.blogspot.comς

[ΓΝΩΜΗ] Με θέσεις


ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009 -ΤΑ ΝΕΑ

Toυ , Ανδρέα Λοβέρδου , www. loverdos.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 7 Μαΐου 2009
Από την εκλογική μου περιφέρεια, τη Β΄ Αθηνών, και από τους νομούς που περιοδεύω αυτές τις ημέρες κυρίως για τις φοιτητικές εκλογές, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι διπλό: η καταδίκη της Ν.Δ. και προσωπικά του κ. Καραμανλή είναι οριστική και η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές είναι βέβαιη, ενώ ακόμη πιο βέβαιη είναι η νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Πλην μιας αύξησης της συσπείρωσης της Ν.Δ., τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν τη στάση του κόσμου είναι τα ίδια με αυτά που επικρατούν από τις αρχές του 2009. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, έχουμε ίδια αντίληψη για τις εξελίξεις, αυτοεκτίμηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και δεν μας χρειάζεται το χαμόγελο ή η επιβεβαίωση κανενός ειδικού- τεχνικού για να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να σφυρηλατούμε τη σχέση μας με τον κόσμο βάσει των πολιτικών μας θέσεων που θα καθορίσουν τις αποφάσεις μας μόλις μας δώσει την εντολή η λαϊκή κυριαρχία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογία που είτε εκπορεύεται από την παραπαίουσα κυβέρνηση που προσπαθεί να επιτύχει τη συσπείρωση των δυνάμεων του κόμματός της είτε από ακατανόητες και αφελείς πολιτικές προσεγγίσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ
kraxtis-gr.blogspot.com

Γραφειοκρατία

[Αιχμές]
Σκανδαλολογία
Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ,βασανιστικό ερώτημα, πλανιέται ανά τη χώρα: έχουμε βαρεθεί τη σκανδαλολογία ή όχι; Θέλουμε δηλαδή να ακούμε (και προφανώς να μαθαίνουμε) για το ποιος τα πήρε, ποιος τα έδωσε και γιατί, ή έχουμε κουραστεί απ΄ όλα αυτά;

Και κατ΄ επέκταση, να τον ψηφίσου- με τον Γιώργο στις εκλογές για πρωθυ- πουργό ή επειδή μιλάει- και καταγγέλλει- τα σκάνδαλα, να μην τον ψηφίσουμε και να κρατήσουμε τον Καραμανλή, που τα έχει καταφέρει τόσο... ωραία; Έρευνες επί ερευνών διενεργούνται προκειμένου να έχουμε μια πειστική απάντηση στο ερώτημα. Έλα όμως που όλες έχουν μια κοινή αφετηρία: να αποδείξουν ότι έχουμε κουραστεί από τη σκανδαλολογία. Προσωπικά δεν έχουμε απάντηση. Μας πονηρεύει απλώς αυτή η επιμονή και μας ανησυχεί πολύ. Γιατί όλοι θέλουν να σταματήσει η συζήτηση για τα σκάνδαλα; Μήπως, λέμε εμείς τώρα, επειδή έγιναν στην 5ετία Καραμανλή από κουμπάρους κολλητούς και φίλους του Μαξίμου; Απλοϊκό; Ίσως. Αλλά γι΄ αυτούς που πασχίζουν σχετικά, και όσους (πολλούς) παγιδεύονται στην επιχειρηματολογία τους, να θυμίσουμε ότι τα ίδια έλεγαν και το 2007, όταν ο Παπανδρέου κατήγγειλε εκείνο το φοβερό σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα. Σήμερα, ξέρουν και οι πέτρες, ότι αν ο Γιώργος δεν έδειχνε αυτή τη σχεδόν ψυχοπαθητική επιμονή με το σκάνδαλο των ομολόγων, όχι συντάξεις δεν θα έπαιρναν οι συνταξιούχοι, αλλά δεν θα υπήρχαν ούτε Ταμεία! Γιατί τα γαλάζια γκόλντεν μπόις θα τα είχαν παίξει όλα στα τοξικά ομόλογα των αμερικανικών τραπεζών!.
kraxtis-gr.blogspot.com.

Με... δύο κινητά κάθε Ελληνας


Σχεδόν... τρεις ώρες τον μήνα περνούν οι Ελληνες μιλώντας στο κινητό τους τηλέφωνο, καθώς σε διάστημα τεσσάρων ετών, από το 2004 ως το τέλος του 2008, ο όγκος των κλήσεων αυξήθηκε κατά 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛOΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ !!
kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

«Κουκούλα» και για Siemens


«Σκοτάδι» με συνοπτικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε ακόμη ένα σκάνδαλο, αυτό της Siemens, έσπευσε να ρίξει χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, απορρίπτοντας ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία (151-148) τα μεσάνυχτα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ -την οποία στήριξαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης- για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής..... .

Μετά την υπόθεση Παυλίδη, η ΝΔ συνέχισε το σχέδιο για το «κουκούλωμα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛOΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ !! kraxtis-gr.blogspot.com .

Προπονητής του Πιερικού και με την… βούλα, ο Μάκης Κατσαβάκης!!!

Date: May 7, 2009 - 00:30 POLITEIA

Οι υπογραφές έπεσαν και ο καταξιωμένος Έλληνας τεχνικός Μάκης Κατσαβάκης «πήρε»πλέον στα χέρια του το ποδοσφαιρικό τμήμα του Πιερικού με μοναδικό στόχο να το οδηγήσει στην Σούπερ Λίγκα. Π Α Ε και Κατσαβακης συμφώνησαν για συνεργασία δύο ετών (και γιατί όχι και περισσότερα),και η αγγελία της είδησης γέμισε χαρά ,ελπίδες και αισιοδοξία τους φίλους της Κατερινιώτικης ομάδας . Οι δύο πλευρές σφράγισαν την συνεργασία τους χτες το απόγευμα στις 17.00,στα γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός. Αμέσως μετά έγινε η παρουσίαση του νέου τεχνικού
kraxtis-gr.blogspot.com

"Με αφορμή τα τελευταία πολιτικά γεγονότα"

Πέμπτη, 7 Μάϊος 2009


"Με αφορμή τα τελευταία πολιτικά γεγονότα σκέφτηκα να αποτυπώσω την άποψή μου στο ηλεκτρονικό χαρτί και να την προσφέρω πως ανάγνωση στους επισκέπτες όλως των μπλογκ που θα αποφασίσουν να τη δημοσιεύσουν. Όχι γιατί είμαι κάποιος του οποίου η άποψη μετράει σε κανένα πολιτικό επίπεδο ούτε γιατί πιστεύω ότι κάποιος πολιτικός θα γυρίσει να την...

κοιτάξει όμως γιατί πιστεύω ότι βλέπω κάτι και θέλω να το μοιραστώ με άλλους ανθρώπους.
Ξεκινώντας από το πολίτευμα, θα ήθελα να θυμήσω σε όλους όσους διαβάζουν ότι στην Ελλάδα έχουμε προεδρευόμενη Δημοκρατία. Στις Η.Π.Α. η Δημοκρατία είναι Προεδρική. Στην Κίνα η Δημοκρατία είναι Λαική. Τελοσπάντων όλοι δημοκρατία έχουμε όμως διαφορετικά παραμετροποιημένη.
Στην Κίνα ας πούμε υπάρχει μόνο το Κομουνιστικό κόμμα. Όλα τα άλλα είναι κόμματα που εξαρτώνται από αυτό. Δηλαδή, αν πάει κάποιος να ψηφίσει, ή το κομουνιστικό κόμμα θα επιλέξει ή τη θυγατρική του. Στην Αμερική υπάρχουν δύο παρατάξεις. Οι συντηρητικοί και οι Δημοκρατικοί. Όλοι οι υπόλοιποι συγκλίνουν σε αυτά τα δύο “κόμματα”. Στην Αμερική αν κάποιος δηλαδή ψηφίσει ή τον Κλίντον θα διαλέξει που κάνει πόλεμο στα Βαλκάνια ή τον Μπους που κάνει πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μου.
Στην Κίνα, βάσει νόμου κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει το έργο της κυβέρνησης. Είναι παρανομία και καταδικάζεται σε ποινή θανάτου. Στην Αμερική αν κάποιος καταγγείλει πολιτικό πρόσωπο καταλήγει “βάσει άγραφου νόμου” να έχει ως μέλλον τη μνήμη των τηλεθεατών κάποιας χολυγουντιάνικης ταινίας όπως “Οι τρεις μέρες του κόνδορα”.
Τώρα που είδαμε συνοπτικά τι συμβαίνει στην Ανατολή και τη Δύση του κόσμου μπορούμε να μι΄λήσουμε και για την Ελλάδα. Η προεδρευόμενη δημοκρατία της Ελλάδας (αλλά και της Ε.Ε.) προβλέπει από το σύνταγμα ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του, να την προβάλει, να τη δημοσιεύσει κτλ....κτλ.....κτλ..... Ποιός όμως το κάνει επώνυμα; Κανείς. Πού να μιλήσεις στη σημερινή Ελλάδα; Αυτή η Δημοκρατία που μας πλασάρουνε δε θυμίζει ούτε χούντα. Γιατί δηλάδή εδώ που τα λέμε στη χούντα τουλάχιστον σε φυλακίζανε, σε σκοτώνανε ή κάτι αντίστοιχο τέλοσπάντων. Στη σύγχρονη Ελλάδα σε βγάζουν τρελό, σε αποκλείουν από κάθε διαγωνισμό για μια δουλειά -ακόμη και για μη δημόσια θέση- και φυσικά, αν καταγγείλεις πολιτικό πρόσωπο, αυτός βγαίνει λάδι, όλοι το ξεχνάνε και εσύ έχεις μια ευκαιρία ίσως (αν οι δικαστές είναι καλοί μαζί σου) να καταλήξεις φυλακισμένος, οπότε να μπορείς να έχεις μια γωνιά για να κοιμάσαι κι ένα πιάτο φαγητό.
Όοοοοοοχι φίλε μου. Δεν έχει σημασία αν είσαι καθαρός. Αφού καταγγέλεις είσαι ούτως ή άλλως βρώμικος, κομουνιστής, αναρχικός και “άλλα πολλά εμπριμέ” όπως λέει η “σύγχρονη” μούσα. Κι όταν γίνει κάθαρση, από εσένα θα αρχίσουν. Το βατοπέδι, ο Μανούσης, οι Τορ και η Ζίμενς είναι καθαρά από τη φύση τους. Αφού τα δημιούργησαν οι υπεύθυνοι της υγιεινής του τόπου, πώς είναι δυνατόν να είναι βρώμικα;
Τελοσπάντων αυτή είναι η παγκόσμια και η Ελληνική κατάσταση. Οι σύγχρονοι δημοκράτες λένε ότι αν αντιδράς είσαι κομουνιστής όπως ο Στάλιν(μεγάλος κομουνιστής και αυτός. Βέβαια χρείαστηκε να θυσιαστούν ζωές για να γίνει ο υπερσηβηρικός σιδηρόδρομος, άλλα είναι ένα έργο για την ανθρωπότητα) ή εθνικοσοσιαλιστής όπως ο Χίτλερ(μην τα θυμόμαστε τώρα) ή φιλοαμερικάνος όπως ο Σημίτης(βλ. Ίμια) ή ακόμη τρομοκράτης της μέσης ανατολής(δεν τους δικαιολογώ όμως όταν κάποιος δεν έχει πλέον να χάσει τίποτα είναι απρόβλεπτος και επικίνδυνος). Τώρα ε! γώ έκατσα και σκέφτηκα, “αν ο Στάλιν ήταν κομουνιστής, ο Μπους είναι συντηρητικός, ο Κλίντον δημοκρατικός, οι Καραμανλήδες δεξιοί και οι Παπανδρέου σοσιαλιστές πώς γίνεται να έχουν διαπράξει όλοι εγκλήματα και κανείς τους να μην είναι τιμωρημένος;”
Και έδωσα στον εαυτό μου μια απάντηση. Όταν ο μέσος πολίτης που αισθάνεται καμένος από την οκταετή διακυβέρνηση του ΘΑΣΟΚ πάει και ψηφίζει τη Νέα Δικτατορία+Δαμανάκη το 90 και μόλις καταλάβει το λάθος του ξαναψηφίζει ΘΑΣΟΚ το 93 που τον ξανακαίει και μόλις την πάρει χαμπάρι το 2004 ξαναψηφίζει Νέα Δικτατορία και επιπλέον τώρα που τσουρουφλίστηκε σκέφτεται πως το ΘΑΣΟΚ θα του λύσει τα προβλήματα, τί να σου κάνει η Δημοκρατία;
Και δεν κάνω προπαγάνδα υπέρ κανενός από τα άλλα κόμματα. Ούτως ή άλλως στο ίδιο επιτελείο ανήκουν. Απλώς ίσως την ψήφο κατά συνείδηση πρέπει να τη χρησιμοποιήσει ο Έλληνας ψηφοφόρος πολύ πριν φτάσουμε σε αυτά τα σημεία. Όχι όταν φτάσουμε να βλέπουμε τους κόπους μας να γίνονται μαρουλόφυλλα στη σαλάτα της κάθε οικογένειας Παυλίδη και συνεταίρων. Ας πάρει και κανείς την ευθύνη να ψηφίσει και κανέναν αξιόλογο άνθρωπο.

Κι αν πάλι διαφωνείτε και θέλετε να ψηφίσετε τους ίδιους και πάλι, τουλάχιστον ψηφίστε ακριβώς τους ίδιους, συμπεριλαμβανομένου του Παυλίδη. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο θα ξέρουμε τι μας περιμένει και θα προλάβουμε να πάρουμε τα μέτρα μας. Στο κάτω κάτω, αυτοί τα κάνανε σκ... αυτοί να τα καθαρίσουνε."
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

"«Ναι» από τον Γ.Παπανδρέου Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη λύση του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν "

Πέμπτη, 7 Μάϊος 2009


"Την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο Ανάν ανακοίνωσε τη Μ.Τετάρτη ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, ύστερα από μακρά σύσκεψη, που έγινε υπό την προεδρία του και στην οποία πήραν μέρος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, οι πρώην επίτροποι στην ΕΕ και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.
«Τώρα που έχει έρθει η ώρα της κρισιμότερης απόφασης της σύγχρονης ιστορίας μας, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη συνεπής στις...
αρχές, τους αγώνες και τις παραδόσεις μας λέει το "ναι". Το "ναι" στο κοινό μέλλον των δύο κοινοτήτων, το "ναι" στην κοινή συμβίωση, το 'ναι' στην ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει "ναι" στη συνεργασία και "όχι" στο διχασμό, λέει "ναι" στην προοπτική και «όχι» στη στατικότητα» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου ανακοινώνοντας το «ναι» στο σχέδιο Ανάν δήλωσε ταυτόχρονα ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση του κυπριακού ελληνισμού και θα σταθεί δίπλα για την αξιοποίηση όλων των θετικών στοιχείων, ή την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν. Παράλληλα τόνισε ότι το σχέδιο Ανάν δεν μπορεί να κριθεί απομονωμένο από το παρελθόν του αλλά πρέπει να κριθεί από το μέλλον του στην ΕΕ. Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ότι στο σχέδιο περιλαμβάνονται δύσκολες ρυθμίσεις, ωστόσο επισήμανε ότι το «ναι» θα είναι μια γενναία ιστορική πατριωτική στάση υπέρβασης του παρελθόντος, αυτοπεποίθησης, προσήλωσης στις ευρωπαϊκές αρχές και το ευρωπαϊκό μέλλον.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι είναι χρέος του κόμματος να ανακοινώσει τη θέση του, καθώς εξελίσσονται οι διεργασίες στην Κύπρο, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θέλει να υποδείξει λύση και κάλεσε όλους τους παράγοντες της διεθνούς κοινότητας να αφήσουν τους Κυπρίους ελεύθερους να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Ανακοίνωσε επίσης τη συνέχιση των πρωτοβουλιών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα συστήσει ειδική επιτροπή, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα παρακολουθεί την εφαρμογή του σχεδίου, εφόσον επιλεγεί ως λύση του κυπριακού.
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για ηττοπάθεια και υπογράμμισε ότι καμία υπεύθυνη ηγεσία δεν δικαιούται να σιωπά.
«Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί το αίσθημα της εθνικής ηττοπάθειας και απραξίας. Όποιος ενδιαφέρεται και πονά το Κυπριακό πρόβλημα έχει χρέος να πάρει θέση. Καμία υπεύθυνη ηγεσία αυτή την ώρα δεν δικαιούται να αναμένει τη διευκόλυνση που μπορεί να παρέχει η απόφαση άλλων, δεν δικαιούται να σιωπά» είπε χαρακτηριστικά.
Υπερασπιζόμενος εξάλλου τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο Κυπριακό πρόβλημα τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε το ιστορικό προνόμιο να είναι η κυβέρνηση που συνέβαλε στη διεθνοποίηση του Κυπριακού προβλήματος και την ένταξη του Κυπριακού ελληνισμού στην ΕΕ. Σε ό,τι αφορά δε τη σημερινή του τοποθέτηση, τη χαρακτήρισε ειλικρινή και υπεύθυνη."
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3348

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 7 Μαΐου


ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Παρών στην εκδήλωση των μαθητών στην κεντρική πλατεία Κατερίνης ήταν χθες και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας του νομού Ιωάννης Τσιμερίκας, που τον απαθανατίσαμε ομού με την υπεύθυνη του Γραφείου Πολιτισμού της Δευτεροβάθμιας Μιράντα Παππά. «Αν ήταν στο σχολείο» (μας είπε μιλώντας για τους μαθητές που εκείνη την ώρα είχαν βάλει κάτω ένα τεράστιο πανό και το μπογιάτιζαν με καλλιτεχνικό οίστρο), θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο με τις φωνές τους. Ενώ εδώ έξω, ούτε που ακούγονται»! Μην απορείτε, κύριε Διευθυντά. Είναι παγκοίνως γνωστό ότι όταν τα παιδιά αισθάνονται δημιουργικά, δεν έχουν λόγο να φωνασκούν ασκόπως για να εκτονωθούν, Άρα, δεν είναι η πλατεία, «το έξω», που τα ηρέμησε, είναι το σχολείο που δεν τα εμπνέει. … στο μεταξύ, οι μαθητές παραδίπλα, σκάρωσαν το συνθηματάκι τους στο πανό: «Το ξύλο ανήκει στα δάση, στα παιδιά ανήκει η αγάπη». Ως υπόμνηση ίσως και σε μερικούς γονιούς, που ξυλοφορτώνουν τα βλαστάρια τους («για να γίνουν άνθρωποι», λένε) και μετά το παίζουν αγανακτισμένοι πολίτες για τη βία των παιδιών.

«Μπορούμε να πούμε ότι, μαζί με την υφιστάμενη εγκατάσταση που την αναβαθμίσαμε στο ύψιστο της δυναμικότητας της, είναι το μεγαλύτερο έργο έμπρακτης αγάπης για το περιβάλλον», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας, μιλώντας για την επέκταση του Σταθμού Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων Κατερίνης. Εντάξει, είναι μεγάλο το έργο, αλλά μη λέμε και υπερβολές. Το περιβάλλον δεν απαιτεί ντε και καλά την αγάπη μας. Σεβασμό ζητά. Γιατί αλλιώς (έτσι κι αλλιώς) θα μας πάρει και θα μας σηκώσει.

Την παρθενική του συνεδρίαση είχε, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης. Κατά πως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου του δήμου, τα μέλη του ψήφισαν ομόφωνα τον προϋπολογισμό του, ύψους 420.000 ευρώ, ενώ ακολούθησε και ευρεία συζήτηση, όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ως προς τη λειτουργία και τους στόχους του Οργανισμού. Όσο για τον πρόεδρο Χαράλαμπο Καρατζόγλου, διαβεβαίωσε πως «προτεραιότητα του Οργανισμού είναι η δημιουργία δομών, που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση στέρεης πολιτιστικής ζωής στον τόπο μας». Με τις ευχές μας, να πάνε όλα καλά.

Πρόταση για συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος στους πρόποδες του Ολύμπου απηύθυναν, με επιστολή τους προς τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βουλευτές Πιερίας Αντώνης Καρπούζας και Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Κι αυτός την έκανε δεκτή. Έτσι, στις 28 Μαΐου 2009, ημέρα Πέμπτη, η Πιερία θα φιλοξενήσει τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Το πρόγραμμα της επίσκεψης των υψηλών φιλοξενουμένων, θα οριστεί σε συνεργασία με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Το ακριβές περιεχόμενο της (αποτελεσματικής) επιστολής των δύο βουλευτών του νομού προς τον κ. Μητσοτάκη, είχε ως εξής: «Κύριε Πρόεδρε, Στα πλαίσια αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος προτείνουμε η Επιτροπή στην οποία προεδρεύετε να συνεδριάσει στους πρόποδες του μυθικού βουνού του Ολύμπου. Η συνεδρίαση, πέραν του θεσμικού της χαρακτήρα, θα αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση αλλά και η Βουλή των Ελλήνων στην ελληνική περιφέρεια, αναγνωρίζοντας την πολυμορφία και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής φύσης και την ανάγκη προβολής αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα όσον αφορά την υποψηφιότητα του Ολύμπου στα νέα εφτά (7) θαύματα της φύσης. Η αποδοχή της πρότασής μας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για το νομό μας. Ως ημερομηνία συνεδρίασης προτείνουμε τη δεύτερη βδομάδα του μηνός Μαΐου 2009 και συγκεκριμένα το διάστημα 5-8. Την πρότασή μας στηρίζουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, η ΤΕΔΚ, το σύνολο των φορέων του νομού και ο Εθνικός Δρυμός Ολύμπου. Για την εξυπηρέτηση και φιλοξενία των συναδέλφων βουλευτών και την οργάνωση της συνεδρίασης θα υπάρχει πλήρης κάλυψη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας».

Γιατί τα blogs δεν θα γίνουν… εφημερίδα Μπορεί όλο και περισσότερος κόσμος να επισκέπτεται τα blogs, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι ενημερώνεται. Το αντίθετο μάλιστα. Πίσω από την ανωνυμία, η οποία σαφώς δίνει το πλεονέκτημα του να γράφεις ότι θέλεις για όποιον θέλεις χωρίς ελάχιστη διασταύρωση στοιχείων, καιροφυλακτεί η διαστρέβλωση της αλήθειας, η οποία φτάνει στα όρια της παραπληροφόρησης. Τελευταίο παράδειγμα, η ανάρτηση είδησης σε blog η οποία αφορούσε ηλικιωμένη από την Πιερία η οποία έπεσε θύμα κλοπής και υποτίθεται εγκαταλείφθηκε δεμένη για τέσσερις μέρες. Η ανάρτηση της συγκεκριμένης πληροφορίας και σε γνωστό blog, «κινητοποίησε» τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης (ίσως είναι δείγμα για το τι ποιότητας πληροφορίες, μας παρέχουν οι τηλεοπτικοί δέκτες μας). Οι συνάδελφοι των Αθηνών, απευθύνθηκαν προφανώς στο Αρχηγείο της Αθήνας, το οποίο δεν είχε ιδέα. Εκείνο απευθύνθηκε στις υπηρεσίες του, οι οποίες επίσης δεν είχαν ιδέα και εν τέλει προκλήθηκε η σχετική αναστάτωση. Τελικώς, όπως πληροφορούμαστε, για την υπόθεση κλήθηκε να καταθέσει ο συντάκτης του κειμένου (το οποίο οφείλουμε να πούμε έφερε υπογραφή), ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθεί και δίωξη.

Όπως επιτάσσει (προφανώς) το Στρατιωτικό τελετουργικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε η τελετή αναχώρησης της Ελληνικής αποστολής στο Κόσοβο, όπου μαζί με τις υπόλοιπες ΝΑΤΟϊκες δυνάμεις θα διαφυλάξουν την τήρηση της τάξης… Πέρα από το σύνθημα (του ΚΚΕ) που υπήρχε στο δρόμο μπροστά στην είσοδο του Στρατοπέδου και το οποίο προφανώς ξέμεινε από προηγούμενη κινητοποίηση των μελών του ΚΚΕ, ουδεμία άλλη αντίδραση ή διαμαρτυρία παρατηρήθηκε ή σημειώθηκε, οπότε και η τελετή ολοκληρώθηκε ησύχως. Και είμαι βέβαιος ότι ολοκληρώθηκε ησύχως, διότι και να ήθελα να αποχωρήσω πριν τελειώσει ήτο αδύνατο, αφού ο μοναδικός δρόμος προς την έξοδο θα άνοιγε μετά το πέρας της στρατιωτικής παρελάσεως…

Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι… αυτό ισχύει για το ΝΑΤΟ, το οποίο αφού φρόντισε πρώτα να διαμελίσει την πρώην Γιουγκοσλαβία, τώρα στέλνει δυνάμεις της να επιτηρούν και να διαφυλάττουν την τάξη…

Η «πράσινη διαδρομή», η οποία δεν είναι και τόσο «πράσινη», αν ενθυμούμαι καλώς, θα έπρεπε να είχε τελειώσει αρχές Απρίλη… Έχουμε φτάσει μέσα Μάη κι ακόμη οι εργασίες συνεχίζονται. Βάση του χρονοδιαγράμματος των μελετών (λέμε τώρα), πότε θα ολοκληρωθεί;

Έχει πλάκα Σαββατιάτικα, να σκάσει μύτη ο πρόεδρος και να κάνει επίσκεψη στο Νέο Νοσοκομείο…

.
kraxtis-gr.blogspot.com.