Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Έβαλε πλώρη για το 5ο!

Ο Μπατίστ κάρφωσε τον Ολυμπιακό

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΙΟΥ 2009


Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο "O2 arena", αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας των δύο "μονομάχων" ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 84-82 του Ολυμπιακού και προκρίθηκε στον τελικό του Final-4 του Βερολίνου, όπου θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Γιασικεβίτσιους και Μπατίστ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των "πρασίνων" που θα διεκδικήσουν το 5ο τρόπαιο της ιστορίας τους κόντρα στην κάτοχο. (NOVASPOR.GR)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!! kraxtis-gr.blogspot.com!

Ο ΠΑΟ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ


ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΙΟΥ 2009






Μεγάλος αγώνας - διαφήμιση το μπάσκετ απο ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, με νικητή τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΕ 84-82 που πέρασε στον μέγάλο τελικό.
kraxtis-gr.blogspot.com

To Press-gr αποκαλύπτει...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009

Να και το ...ραβασάκι του Α. Καραμάριου για το σβήσιμο των προστίμων και την κατάργηση των δικών για τις τουριστικές επιχειρήσεις!

(Κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο για να μεγαλώσει)

Διαβάστε παραπάνω (πατήστε εδώ) το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη σκανδαλώδη ρύθμιση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης σχετικά με τη "νομιμοποίηση" των παράνομων τουριστικών επιχειρήσεων.

Αυτό είναι το ...χειρόγραφο του βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ Αν. Καραμάριου ο οποίος πρότεινε την προσθήκη (στην παράγραφο 5 του άρθρου 1 του νομοσχεδίου για τις τουριστικές επιχειρήσεις) που προβλέπει ότι "Τυχόν επιβληθείσες διοικητικές κυρώσεις και για οποιοδήποτε λόγο, καταργούνται από της δημοσιεύσεως του νόμου, ούτως και, οποιεσδήποτε εκκρεμείς δίκες σχετικές με την επιβολή των παραπάνω διοικητικών κυρώσεων"...

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Χαρίζουν πρόστιμα σε παράνομους και ...καταργούν τις δίκες τους!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009

Σκανδαλώδης ρύθμιση για τουριστικές επιχειρήσεις από την κυβέρνηση με ...(ν)τροπολογία του βουλευτή Α. Καραμάριου που έκανε δεκτή ο υπουργός Κ. Μαρκόπουλος. Πώς πήρε την ...εκδίκησή του ο Αρ. Παυλίδης!

Ένα μεγάλο θέμα ανέκυψε κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Το νομοσχέδιο, με τον τίτλο «Λειτουργική τακτοποίηση και λοιπές διατάξεις», κατ' αρχάς νομιμοποιεί όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα λειτουργούν χωρίς ειδικό σήμα λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) "είτε γιατί αυτό δεν τους χορηγήθηκε εξ αρχής είτε γιατί έληξαν και δεν ανανεώθηκαν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά είτε γιατί το χορηγηθέν Ε.Σ.Λ. δεν καλύπτει το σύνολο της υφιστάμενης εγκατάστασης τους..."
Πέρα από το αμφιλεγόμενο της ρύθμισης - αφού νομιμοποιούνται πλέον χωρίς καμιά προϋπόθεση οι παράνομοι- σημείο κλειδί του νομοσχεδίου είναι και η τροπολογία (πατήστε εδώ για να δείτε το χειρόγραφο ντοκουμέντο) που πρότεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Αναστ. Καραμάριος. Τι προβλέπει; Ότι σε αυτές τις τουριστικές επιχειρήσεις "τυχόν καταβληθείσες διοικητικές κυρώσεις και για οποιοδήποτε λόγο, καταργούνται από της δημοσιεύσεως του νόμου, ούτως και, οποιεσδήποτε εκκρεμείς δίκες σχετικές με την επιβολή των παραπάνω διοικητικών κυρώσεων"!!!
Προσέξτε τη φράση "για οποιοδήποτε λόγο". Για οποιαδήποτε δηλαδή παράβαση οι επιχειρήσεις αυτές γλυτώνουν από τις κυρώσεις και τα πρόστιμα και σταματούν οι οποιεσδήποτε εκκρεμείς δίκες σε βάρος τους...
Δεν είναι καταπληκτικό;
Την τροπολογία έγραψε χειρόγραφα ο βουλευτής, την αποδέχτηκε ο υπουργός και την ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο...
Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) καταψήφισαν ως ρουσφετολογικό το νομοσχέδιο, όπως αναφέρεται και στο επίσημο πρακτικό της Επιτροπής της Βουλής (δείτε το εδώ).
Το πιο ενδιαφέρον ίσως είναι ότι μόλις πληφορήθηκε τη ρύθμιση αυτή ο Αριστ. Παυλίδης
Τώρα το θέμα που ερευνάται είναι ποιοι κυρίως ευνοούνται από τις χαριστικές ρυθμίσεις, σε ποιες περιοχές κυρίως βρίσκονται και πόσα είναι τα ποσά που χαρίζονται. Διότι μπορεί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης να λέει ότι δεν είναι μεγάλα ποσά, αλλά πληροφορίες από τον τουριστικό χώρο αναφέρουν ότι συμπεριλαβάνονται και κάποιοι επιχειρηματίες που -επικαλούμενοι το για "οποιοδήποτε λόγο" της ρύθμισης- θα γλυτώσουν εκατομμύρια ευρώ.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν ηδη λόγο για "νέο σκάνδαλο" και μένει να φανεί πόσο έντονα θα αντιδράσουν από την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή...
-που έχει θανάσιμη κόντρα με τον Αν. Καραμάριο- τη θεώρησε ...ανέλπιστο δώρο στην υπόγεια κόντρα με το κόμμα του κι άρχισε να διαμηνύει ότι ζητείται η δική του παραίτηση για το θέμα των επιδοτήσεων στις άγονες γραμμές την ώρα που η κυβέρνηση κάνει τέτοιες προκλητικές ρυθμίσεις... Εδειχνε να παίρνει την εκδίκησή του!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα...

Άρχισαν τις βρωμιές στη Ρηγίλλης. Ξέρουν αυτοί...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΑΠΟ ΚΡΟΓΙΑΣ)

Φοβερή η δημοσκόπηση της ALCO στο Νίτρο. Της τρελής ξεπέτας.
Τηλεφωνική, 600 άτομα, 18-45 ετών.
Εκτέλεσε παραγγελία η εταιρεία. Ποιανού;
Κάποιου που θέλει να κυκλοφορήσει το επιχείρημα "να, αν ο Βενιζέλος ήταν αρχηγός το ΠΑΣΟΚ θα ήταν όχι 5 αλλά 10 μονάδες μπροστά".
Κάποιου που θέλει να υπονομεύσει τον Παπανδρέου, αλλά και να βλάψει τον Βενιζέλο.
Κάποιου από τα χαλκεία της Ρηγίλλης.
Όπως είχα πει εδώ και πολύ καιρό, άρχισαν τα χοντρά κολπάκια οι άθλιοι. Δεν θα τους περάσει.
Κρίμα στον Παναγόπουλο που φαίνεται και σοβαρός επιστήμονας.

Ακούστε και αυτά τα αποσπάσματα από την σημερινή εκπομπή του Τράγκα. Δηλητηριάζεται η ψυχή μου όποτε τον ακούω, αλλά ξέρω ότι ο Τράγκας, με την κουτοπονηριά που τον δέρνει, ορισμένες φορές γίνεται... μαρτυριάρης.

kraxtis-gr.blogspot.com .

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Παρασκευή, 1 Μάϊος 2009

Πρωτομαγιά ονομάζεται η πρώτη μέρα του Μαΐου, η οποία είναι μέρα αργίας για πολλές χώρες του κόσμου. Τις περισσότερες φορές η Πρωτομαγιά είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια Μέρα των Εργατών (Εργατική Πρωτομαγιά), την ημέρα δηλαδή που τιμούνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος. Ο εορτασμός όμως της Πρωτομαγιάς, έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος. Πολλά από τα αρχαία έθιμα έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα. Η σημασία της ημέρας της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή Ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο, τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της άνοιξης.
Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ...... ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές. Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.
Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.
Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.
Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος, και αστυνομικοί μαζί με μπράβους αρχίζουν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση. Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο".(πηγη Βικιπαίδεια)

kraxtis-gr.blogspot.com

Ένα βήμα πριν την πανδημία

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Συζητήθηκαν χθες τα ασφαλιστικά μέτρα για τα διόδια Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς


Αλέκος Παναγούλης - Σαν Σήμερα πριν 33 Χρόνια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009

Το video έφτιαξε ο Mitsoulas21

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

Παρασκευή, 1 Μάϊος 2009




«Κύριοι δικαστές αν νομίζετε ότι με το να μας κρεμάσετε μπορείτε να εξαλείψετε το εργατικό κίνημα...
το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια καταπιεσμένοι, εκατομμύρια άνθρωποι που μοχθούν μέσα στη φτώχια και την αθλιότητα περιμένουν σωτηρία, αν αυτή είναι η γνώμη σας, τότε κρεμάστε μας.
Εδώ θα πατήσετε μια σπίθα , αλλά εκεί και λίγο παραπέρα, πίσω σας και μπροστά σας και παντού ξεπηδούν φλόγες.
Είναι μια υπόγεια φωτιά.
Δεν μπορείτε να τη σβήσετε».
(Από την απολογία του Αύγουστου Σπις, Σικάγο 1886)


Συνθήματα και γκράφιτι από τον Μάη του `68!!
-Απαγορεύεται το απαγορεύεται!
-Η Φαντασία στην Εξουσία!
-Να 'στε ρεαλιστές, ζητήστε το αδύνατο.
-Διαβάστε λιγότερο, ζήστε περισσότερο.
-Η ανία είναι αντεπαναστατική.
-Δεν θα αξιώσουμε τίποτα, δεν θα ζητήσουμε τίποτα. Θα πάρουμε, θα καταλάβουμε.
-Το αφεντικό έχει ανάγκη εσένα, δεν τον έχεις εσύ ανάγκη.
-Εργαζόμενε: Είσαι 25 χρονών αλλά το συνδικάτο σου είναι του προηγούμενου αιώνα.
-Αγοράζουν την ευτυχία σου... Κλέψ' την.
-Ήρθα. Είδα. Πίστεψα.
-Η ποίηση βρίσκεται στους δρόμους.
-Το αλκοόλ σκοτώνει. Πάρτε LSD.
-Εμπρός του Πανεπιστημίου οι κολασμένοι.
-Κάτω από τα πεζοδρόμια, η παραλία!
-Σ' αγαπώ! Ω, πέστο με πέτρες!
-Ούτε Θεός ούτε αφέντης!


"Πρώτη Μαΐου κι απ' τη Βαστίλη
ξεκινάνε οι καρδιές των φοιτητών
χίλιες σημαίες κόκκινες μαύρες
Ο Φρεδερίκο η Κατρίν και η Σιμόν
Μέσα στους δρόμους μέσα στο πλήθος
τρέχω στους δρόμους ψάχνω στο πλήθος
πού ειν' το κορίτσι το κορίτσι που αγαπώ
Πες μου Μαρία μήπως θυμάσαι
κείνο το βράδυ που σε πήρα αγκαλιά"
Το είπε...: Μάνος Λοΐζος

Το στεφάνι της ΝΔ

Παρασκευή, 1 Μάϊος 2009

Επίθεση Γ.Παπαδάκη στις τηλεκριτικούς

Παρασκευή, 1 Μάϊος 2009

Νέα επίθεση κάνει ο Γιώργος Παπαδάκης στις τηλεκριτικούς. Και έχει δίκιο. Χώσε και σώσε. Του την είπαν επειδή είπε ότι τα παιδιά που έμειναν ορφανά θα έχουν πρόβλημα με το δάνειο. Και το σχόλιο που έγινε(από Πετρούτσου στην "Ε" αν δεν κάνουμε λάθος) ήταν ότι ο Παπαδάκης είπε κοτσάνα. Δηλαδή το ...

να πει την άποψη του κάποιος είναι θέμα για να του την πέσουμε; Το σχόλιο ήταν εμπαθές. Και αυτή που το έγραψε αν δεν το θεωρεί θέμα ότι τα παιδιά έχουν μείνει μόνα ας πάει να τους πληρώσει το δάνειο. Άλλωστε τι επάγγελμα είναι πάλι αυτό; Τηλεκριτικός; Δηλαδή σχολιάζεις από τον καναπέ αυτά που βλέπεις;

Διμέτωπος ΠΑΣΟΚ για σκάνδαλα και οικονομία

Διμέτωπος ΠΑΣΟΚ για σκάνδαλα και οικονομία

Ντε φάκτο ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις

Ντε φάκτο ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις

Και με 150 βουλευτές έχουμε τη δεδηλωμένη...

«Οσο αργότερα οι εκλογές, τόσο χειρότερα για τη χώρα»

«Οσο αργότερα οι εκλογές, τόσο χειρότερα για τη χώρα»

Το ΠΑΣΟΚ δεν σκανδαλολογεί,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009

«Δεν σκανδαλολογούμε αλλά και δεν παραγράφουμε»

Ντίνος Ρόβλιας // Βουλευτής Καρδίτσας ΠΑΣΟΚ

.ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ!! kraxtis-gr.blogspot.com..


Νέος κόλαφος κατά Σανιδά


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009

Εξι δικαστικοί όλων των βαθμίδων χαρακτηρίζουν παράνομη την ενέργεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να μη στείλει τη δικογραφία για το Βατοπέδι στη Βουλή...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!

kraxtis-gr.blogspot.com .

«Με την κυβέρνησή του έπρεπε να θυμώνει o κ. Καρμανλής» τονίζει ο Ευ.Βενιζέλος




Καθησυχάζει η ΕΕ για τη γρίπη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Η Κύπρια Επίτροπος Υγείας Ανδρ.Βασιλείου τόνισε στην κρατική τηλεόραση ότι τα υπάρχοντα φάρμακα και μέτρα αποδίδουν. Στην έκτακτη Σύνοδο θα καθοριστούν θέματα αποθεμάτων αντιικών φαρκάκων, παραγωγής εμβολίου και συντονισμένων μέτρων εντός της ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ!!

kraxtis-gr.blogspot.com . »

ΠΑΖΑΡΕΥΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΙΔΗ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)
Απαλλακτικό πόρισμα και απεμπλοκή του πρώην υπουργού από τη δεύτερη δικογραφία, τα δώρα της κυβέρνησης, με αντάλλαγμα την παραίτηση Παυλίδη μετά την απόφαση για μη παραπομπή .
.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!.kraxtis-gr.blogspot.com

Εργατική Πρωτομαγιά στη σκιά της κρίσης και της ανεργίας




Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009

Μέρες περίεργες. Ο,τι και να γράψεις σε παρεξηγούν κι από πάνω ακούς και κριτική ότι οι δημοσιογράφοι στην Πιερία λέει δεν κάνουν κριτική αλλά πήραν από ένα λιβανιστήρι στο χέρι και λιβανίζουν.

Βάζουν και ένα «όχι όλοι» και νομίζουν ότι είναι καλυμμένοι.

Το πρόβλημα στην Κατερίνη δεν είναι οι δημοσιογράφοι. Ή τουλάχιστον όχι μόνο αυτοί. Το πρόβλημα είναι όλοι εκείνοι που το παίζουν δημοσιογράφοι και στην κοινή γλώσσα «χαλάνε την πιάτσα».

Είναι όλοι εκείνοι που κατά καιρούς με βάση τα μικροσυμφέροντά τους γεμίζουν στήλες και στήλες εφημερίδων, καλύπτουν τηλεοπτικό χρόνο, σχολιάζουν την επικαιρότητα.

Είναι όλοι εκείνοι που πάντα με βάση τις προσωπικές τους κοντρίτσες, λυκοφιλίες και άλλα τινά προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Και φυσικά, έρχονται-παρέρχονται, τους φεύγει η όρεξη, τους ξανάρχεται. Εμφανίζονται-εξαφανίζονται, φωνασκούν χωρίς λόγο και αιτία έτσι απλώς για να κάνουν ντόρο και μετά πάλι από την αρχή.

Φταίνε όμως και όλοι εκείνοι που τους δίνουν το δικαίωμα να το πράξουν, θα μου πείτε. Φυσικά.

Και είναι όλοι εκείνοι που μόνο και μόνο για τα λίγα λεπτά της δημοσιότητάς τους, τους αναδεικνύουν όλους αυτούς τους γιαλαντζί δημοσιογράφους.

Εάν είχαν περάσει στη σφαίρα της αδιαφορίας πολιτικών και μέσων ενημέρωσης, δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν.

Αυτό όμως δυστυχώς δεν συμβαίνει.

Και μόλις «χαλάσει» η σούπα και βρουν το μπελά τους από τους «γιαλαντζί» τα βάζουν συλληβδην με όλους τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Ε, δεν είναι έτσι. Αποφασίστε ποιους θα έχετε συνομιλητές σας και μετά ασκήστε και την κριτική σας.

Γιατί γίνεται αυτή η αναφορά; Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς αυτοί που ασκούν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, αρνούνται να το δηλώσουν, γιατί ακριβώς υπάρχουν άλλοι που το δηλώνουν ανερυθρίαστα άσχετα αν δεν το υπηρετούν ποτέ.

Πάμε στα δικά μας; Η εργατική πρωτομαγιά προ των πυλών αλλά η ΕΜΥ λέει ότι δεν θα μπορέσουμε να χαρούμε το δεύτερο σκέλος της…αυτό της αργίας.

Θα είμαστε μόνο απεργοί, αφού το ψήσιμο μάλλον ο καιρός θα μας το αποτρέψει.

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς.

Κάλεσμα για μια συγκέντρωση που θα δώσει το μήνυμα ότι δεν «αντέχουν άλλο οι μικροί».

Όσο για τα κουραφέξαλα που τελευταία ακούμε για ενίσχυση μικρομεσαίων, και άλλα κουλά;

Μην χαίρεστε. Όλα γίνονται για τους λίγους, τους έχοντες τη δυνατότητα, εκείνους που χαίρονται σε κάθε αντάρα.

Καλή μας ημέρα.

. kraxtis-gr.blogspot.com.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009

POSTED: May 1, 2009 - 01:23

Πολλά ΟΧΙ έχει το.. » FULL STORY

Συναγερμός στην Ευρώπη για τη «νέα γρίπη»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009

Στη λήψη έκτακτων μέτρων συμφώνησαν οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε.

Συναγερμός στην Ευρώπη για τη «νέα γρίπη»

Σε «γρίπη Α (Η1Ν1)» μετονομάζει τη νόσο ο ΠΟΥ,«αθωώνοντας» το χοιρινό κρέας

Ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση της γρίπης συγκροτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους υπουργούς Υγείας των χωρών - μελών να συμφωνούν στη σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το συντονισμό της κρίσης. Η νέα επιτροπή θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να συντονίζει τα εθνικά μέτρα πρόληψης και θεραπείας, αλλά και τις εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού.(enet.gr)

Πλήρες θέμα..

kraxtis-gr.blogspot.com.


Συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία ο Κλ. Ρούτσης



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΙΟΥ 2009

Συνελήφθη την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Παυλίδη, Κλέαρχος Ρούτσης από το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής. Την Παρασκευή, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, διότι μετά από καταγγελία στο σπίτι του στην Πολιτεία βρέθηκαν ογκόλιθοι από τα αρχαία τείχη του Πειραιά.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την προέλευση των πέτρινων τμημάτων, με τα οποία είχε επενδύσει τους τοίχους του σπιτιού του. Παρόλα αυτά, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, που κλήθηκε να τα εξετάσει, επιβεβαιώσε ότι προέρχονται από τμήματα των αρχαίων τειχών του Πειραιά.

Ποιος είναι ο Κλ. Ρούτσης

Ο Κλ. Ρούτσης έχει συγκροτήσει όμιλο εταιριών με κύριο προσανατολισμό εργασιών τις κατασκευές. Ειδικεύεται σε κατασκευές λιμενικών έργων. Ο όμιλος συγκροτείται από τρεις εταιρίες. Την «Κλέαρχος Γ. Ρούτσης ΑΕ», τη «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΑΤΕ» και τη «ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ». Οι εταιρίες ασχολούνται με πάσης φύσεως τεχνικά έργα με έμφαση στην οδοποιία, λιμενικές, υδραυλικές και κτιριακές εγκαταστάσεις. Κατασκεύασε επίσης πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Όπως δηλώνει ο όμιλος Ρούτση, την τελευταία τριετία τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών του.

Στην προανακριτική

Όταν ρωτήθηκε ενώπιον της προανακριτικής, γιατί έστελνε χρήματα στον Αναστάσιο Παυλίδη σε "σπαστές" καταθέσεις των 7.000 - 8.000 ευρώ, ο Κλ. Ρούτσης υποστήριξε ότι το 2000-2001 είχε πάρει 320.000 ευρώ από τον Αναστάσιο Παυλίδη για τη δημιουργία ξενοδοχείου στο Γαλαξίδι. Ωστόσο, όπως είπε, η επένδυση δεν έγινε ποτέ. Εκείνος, πάντα σύμφωνα με όσα κατέθεσε, δαπάνησε τα χρήματα για λόγους αναψυχής. Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ότι τα ξόδεψε για την αγορά σκάφους. Παράλληλα, καθότι όπως είπε τον συνέδεε φιλία με τον αδελφό του Αριστοτέλη Παυλίδη, Αναστάσιο από το 1965, συμφώνησαν να του επιστρέψει τμηματικά τα χρήματα την περίοδο 2002 - 2008. Όπως εξήγησε, έκανε μικρές καταθέσεις διότι αν έκανε κατάθεση πάνω από 10.000 ευρώ, θα έπρεπε να δώσει τον αριθμό φορολογικού μητρώου του (ΑΦΜ), τον οποίο δεν θυμόταν. Τους ισχυρισμούς του Κλ. Ρούτση επιβεβαίωσε ο Αν. Παυλίδης.(ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

kraxtis-gr.blogspot.com