Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ξέφυγε πεζός από μπλόκο της Αστυνομίας και πάλι ο Παλαιοκώστας

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 -alphatv.gr

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας εξέθεσε και πάλι την Αστυνομία 2
μήνες μετά την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο
από τον Κορυδαλλό. Έξι πάνοπλοι αστυνομικοί βρέθηκαν
στις 08:00 το βράδυ της Μ. Δευτέρας πρόσωπο με
πρόσωπο με τον κακοποιό, που επέβαινε σε τζιπ με
πλαστές πινακίδες και ακολούθησε άγρια καταδίωξη
με βροχή από σφαίρες. Οι αστυνομικοί έσκασαν τα
τρία λάστιχα του τζιπ, αλλά ο Παλαιοκώστας το
εγκατέλειψε και χάθηκε στο δάσος της περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα

Είκοσι δύο χρόνια ξεγλιστρά από φυλακές και
μπλόκα της Αστυνομίας

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγινε για άλλη μια φορά καπνός
και μάλιστα αυτή τη φορά χωρίς ελικόπτερο.
Ο καταζητούμενος με τις πιο εντυπωσιακές αποδράσεις
βρέθηκε ως δραπέτης αμέτρητες φορές τετ α τετ με τους
αστυνομικούς σε μπλόκα στους δρόμους, αλλά
πάντα κατάφερνε να τους ξεφύγει. Στα 43 του
χρόνια ο Βασίλης Παλαιοκώστας μετρά 22 χρόνια
παρανομίας. Για πρώτη φορά συνελήφθη το 1986
για συμμετοχή σε ληστείες, κυρίως τραπεζών,
μαζί με τον αδελφό του Νίκο.
Διαβάστε περισσότερα



Αναζητούσαν τον Αλκέτ Ριζάι και «έπεσαν» στον Βασίλη
Παλαιοκώστα

Ο εντοπισμός του Βασίλη Παλαιοκώστα στο Αλεποχώρι
οδηγεί κάποιους αστυνομικούς στο συμπέρασμα, ότι ίσως
και ο Αλκέτ Ριζάι κινείται κάπου στην ίδια περιοχή.

Ο Αλβανός κακοποιός βρέθηκε στη φυλακή δύο φορές
και άλλες τόσες απέδρασε, καθώς οι συνεργάτες του
επιστράτευσαν ελικόπτερα. Ο Ριζάι είναι ο άνθρωπος,
που κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί απέναντι του,
καθώς είναι αδίστακτος εκτελεστής, με πολύ πλούσιο
βιογραφικό στον υπόκοσμο και ο οποίος εξακολουθεί
να κυκλοφορεί ελεύθερος.
Διαβάστε περισσότερα


.kraxtis-gr.blogspot.com .

Ληστής - κλόουν εισέβαλε σε δύο τράπεζες


ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Ο δράστης φορούσε κόκκινη μύτη του κλόουν για να μην αναγνωρίζονται τα χαρακτηριστικά του.

Ληστής «κλόουν» λήστεψε μέσα σε είκοσι λεπτά δύο υποκαταστήματα της τράπεζας Millennium στο Χολαργό και στο Γέρακα.

Ο δράστης, ο οποίος φορούσε κόκκινη μύτη του κλόουν για να μην αναγνωρίζονται τα χαρακτηριστικά του, μπήκε στις 8.40 το πρωί στο υποκατάστημα της τράπεζας στη διασταύρωση Μεσογείων και Φανερωμένης και με την απειλή όπλου άρπαξε από ένα ταμείο περίπου 2.500 ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 9.00, με την ίδια μεταμφίεση ο δράστης εισέβαλε στο υποκατάστημα της οδού Κλεισθένους 171 στο Γέρακα, άρπαξε και πάλι από ένα ταμείο περίπου 2.000 ευρώ και διέφυγε με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ .

kraxtis-gr.blogspot.com .

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Τεταρτη 15 Απριλίου 2009

Μην ανησυχείτε. Ο καιρός θα κάνει τα τσαλίμια του μέχρι και την Τετάρτη. Από Πέμπτη το πασχαλινό σκηνικό θα διορθωθεί.

Τώρα, επειδή έχετε μεγάλη αγωνία για την Κυριακή του Πάσχα….κάτι συννεφάκια θα μας ταλαιπωρήσουν αλλά τουλάχιστον προς το παρόν όλα δείχνουν πως δεν θα έχουμε βροχερό σούβλισμα.

Μέχρι το καθιερωμένο σούβλισμα όμως…αναμένεται να τσιγαριστούμε στην τοπική επικαιρότητα που δεν λέει να μπει σε εορταστικούς τόνους.

Παραμένουν οι υψηλοί τόνοι, η παραπολιτική έχει πάρει στην κυριολεξία φωτιά και οι δημοσιογράφοι έχουν καταγράψει χιλιάδες λεπτά ομιλίας στα σταθερά και στα κινητά τους τηλέφωνο.

Όλο το Σαββατοκύριακο οι πληροφορίες έδιναν και έπαιρναν.

Δεν ξέρω πού θα μας βγάλει αυτή η ιστορία, το μόνο σίγουρο είναι ότι το θερμόμετρο της τοπικής επικαιρότητας έχει ανέβει επικίνδυνα.

Πάμε στα του διημέρου. Πήρε φωτιά ο κεντρικός πεζόδρομος το πρωί του Σαββάτου αλλά και το βράδυ του Σαββάτου.

Η φοιτητιώσα νεολαία επανήλθε και ως εκ τούτου ο πεζόδρομος πέρασε στιγμές δόξας όπως και τα νυχτερινά μαγαζιά.

Κάποιοι δεν ξεχνούν και αυτό είναι πολύ καλό.

Η χθεσινή ημερομηνία… έπρεπε να σημαίνει πολλά.

Μια ημερομηνία που η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει. Μια ημερομηνία που έκανε το ποτήρι στην ατέλειωτη αλυσίδα των χιλιάδων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα να ξεχειλίσει. 13 Απριλίου 2003 η ημέρα που έκανε μια ολόκληρη Ελλάδα…να παγώσει όταν με τρόμο και δέος πληροφορήθηκε για το τραγικότερο δυστύχημα των Ελληνικών δρόμων που καταγράφηκε ποτέ. 21 νεαρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι πάνω στον ανθό της νιότης τους πλήρωσαν με την ζωή τους σφάλματα και παραλείψεις κάποιων που είναι δυστυχώς και αυτοί γονείς με παιδιά!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο troktiko. Οι κύριοι των δελτίων ειδήσεων τουλάχιστον μέχρι και το μεσημέρι δεν είχαν ασχοληθεί…δεν είχαν λίγα δευτερόλεπτα να αφιερώσουν στη μνήμη αυτών των παιδιών.

Δεν πουλάει το ίδιο.

Ειδήσεις που συγκλονίζουν τις τελευταίες ημέρες. Ο τρελός με το αλυσοπρίονο, ο μαθητής δράστης και αυτόχειρας…και το κακό συναπάντημα.

Επιστρέφω στην τοπική επικαιρότητα.

Μιαενδιαφέρουσα εκδήλωση-συνάντηση για τη χρησιμότητα και τη σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο πνευματικό κέντρο Κατερίνης.

Ενημερωθείτε και δραστηριοποιηθείτε το σύνθημα. Κάντε το πράξη.

Σήμερα η συνάντηση Μαρκόπουλου, του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης με τους φορείς της Πιερίας.

Το αίτημα που υπέβαλε ο νομάρχης έγινε άμεσα αποδεκτό. Βουλευτές, νομάρχης, δήμαρχος, τουριστικοί φορείς, επιμελητήριο δίνουν ραντεβού σήμερα στις 10 το πρωί.

Αναμένονται νεότερα από το μέτωπο.

Η κίνηση στην πασχαλινή αγορά προς το παρόν χαρακτηρίζεται υποτονική. Είμαστε της τελευταίας στιγμής πάντα.

kraxtis-gr.blogspot.com..

Ανησυχία για τη ρευστότητα

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Απριλίου 2009

Έκτακτη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας σήμερα με τους διοικητές των τραπεζών

Ανησυχία για τη ρευστότητα

Σήμερα θα συναντηθεί ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου με τους τραπεζίτες προκειμένου να συζητήσουν την πορεία του σχεδίου ενίσχυσης της ρευστότητας, ύψους 28 δισ. ευρώ, που έχει εξελιχθεί σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση.

Με την Αντιπολίτευση να την κατηγορεί για παταγώδη αποτυχία, αναζητά επειγόντως τρόπους για επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων από τις τράπεζες και κυρίως για την διοχέτευσή τους στην πραγματική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό το Συμβούλιο Εποπτείας των τραπεζών, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας και τη συμμετοχή του διοικητή της ΤτΕ Γ.Προβόπουλου, αποφάσισε τη στενή μηνιαία παρακολούθηση της ροής των κεφαλαίων από τις τράπεζες που συμμετέχουν στο πακέτο των 28 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, δόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας υπόδειγμα καταγραφής στοιχείων για τα πιστωτικά ιδρύματα: ένας πίνακας με συγκεκριμένους δείκτες, που αποτυπώνει όλα τα στοιχεία της διοχέτευσης ρευστότητας σε μηνιαία βάση.

Για παράδειγμα μεταξύ των πεδίων του πίνακα που καλείται να συμπληρώσει η τράπεζα, περιλαμβάνεται ο αριθμός των νέων χορηγήσεων σε υπάρχοντες και νέους πελάτες, ο αριθμός των αιτήσεων για δάνεια, οι εγκρίσεις που τελικά δίνονται, κτλ για τον τομέα στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης, αλλά και για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία του σχεδίου και η διοχεύτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Την ελπίδα ότι μετά τη συνάντηση δεν θα υπάρξει άλλη μια ανακοίνωση του τύπου «αυστηρό μήνυμα της κυβέρνησης προς τις τράπεζες», εξέφρασε ο Γιώργος Παπακωνταντίνου του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, έπρεπε εδώ και μήνες να είχε σχεδιάσει έναν μηχανισμό για να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η ρευστότητα που απέκτησαν οι τράπεζες να περάσει στην πραγματική οικονομία.

Οι τράπεζες συνεχίζουν τις καταχρηστικές πρακτικές, αλλά και τους εκβιασμούς τους για ακόμη ευνοϊκότερους όρους προκειμένου να απορροφήσουν τα υπόλοιπα κονδύλια του πακέτου των 28 δισ., καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και επαναφέρει το αίτημα για κρατικοποίηση της Εθνικής και ενίσχυσης του ρόλου του Δημοσίου στο ΤΤ και στην Αγροτική Τράπεζα.

Όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παν.Λαφαζάνης: «παρά το ότι οι τράπεζες έχουν απορροφήσει 10 δισ. ευρώ από το συνολικό κρατικό πακέτο των 28 δισ., όχι μόνο συνεχίζουν τις αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές τους σε βάρος καταθετών και δανειοληπτών, αλλά και πολιτεύονται όλο και περισσότερο με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο τα κέρδη τους, αγνοώντας το κοινωνικό συμφέρον, ενώ εκβιάζουν κι από πάνω το κράτος για να αποσπάσουν ακόμα πιο ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να απορροφήσουν και τα υπόλοιπα 18 δισ. ευρώ».

»Σήμερα, επιβεβαιώνεται απολύτως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως το κρατικό πακέτο των 28 δισ. θα ωφελήσει αποκλειστικά και μόνο τις τράπεζες και όχι τη διέξοδο από την κρίση, ενώ δεν υπάρχουν μαγικοί 'όροι' σε μια απελευθερωμένη χρηματοπιστωτική αγορά που θα υποχρέωναν τους τραπεζίτες να χρησιμοποιήσουν τα 28 δισ. με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, όπως παραπλανητικά ισχυριζόταν το ΠΑΣΟΚ».

kraxtis-gr.blogspot.com. .

Ομονοείτε λόγω… Πάσχα .


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Εισαγγελέας Κατερίνης, ζήτησε από το δήμαρχο Πέτρας και το Νομάρχη Πιερίας και ενόψει του Πάσχα, να βρουν μια (προσωρινή έστω) λύση στο ζήτημα που προέκυψε με την αποκατάσταση της βλάβης του αγωγού της Μόρνας, να επιτραπεί η συνέχιση των εργασιών και να λήξει το ζήτημα.
Την πόρτα του Εισαγγελέα πέρασε χθες το πρωί, ο Νομάρχης Πιερίας, όπως είχε προαναγγείλει άλλωστε, για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, αφού στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση θεωρούν ότι η πρόσφατη βλάβη στον αγωγό ύδρευση της βόρειας Πιερίας, στο ύψος των Καρυών, μπορεί να είναι και δολιοφθορά.
Τελικώς, μηνυτήρια αναφορά δεν κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα Κατερίνης, κ. Κουκούτση, όπου αναφέρονται όλα όσα και δημόσια υποστηρίζει ο κ. Παπαστεργίου περί δολιοφθοράς, ζητώντας να διεξαχθεί σχετική έρευνα. Αμέσως μετά το νομάρχη, την πόρτα του Εισαγγελέα, πέρασε και ο δήμαρχος Πέτρας. Ο κ. Κουκούτσης, επικαλούμενος και τη Μεγάλη Εβδομάδα, ζήτησε από το Θωμά Παπαδημητρίου, να επιτρέψει την συνέχεια των εργασιών της αποκατάστασης του αγωγού και να μην επιμείνει στο αίτημά του, για γραπτή διαβεβαίωση του νομάρχη, ότι θα αποκαταστήσει άμεσα το οδόστρωμα, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα, κάτι που τελικώς αποδέχθηκε ο δήμαρχος Πέτρας, ως ένδειξη καλής θέλησης. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πέτρας, εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για δολιοφθορά στο έργο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «βλάβες τέτοιου τύπου, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν δολιοφθορά», καλώντας παράλληλα τον νομάρχη, αν έχει στοιχεία για όσα ισχυρίζεται, να τα δώσει στη δημοσιότητα και να μην αφήνει υπονοούμενα για τους πολίτες μιας ολόκληρης περιοχής. Ο κ. Παπαδημητρίου, επεσήμανε ότι η βλάβη του αγωγού στο ύψος των Καρυών δεν είναι η μοναδική, αφού έχουν παρουσιαστεί κι άλλες σε ακόμη δύο τουλάχιστον σημεία.
Όσον αφορά τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου Πέτρας, εκτός από την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που εκκρεμούν, ήδη στάλθηκε εξώδικό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και στο Σύνδεσμο για την ύδρευση της βόρειας Πιερίας, με το οποίο ο Δήμος ζητά να ενημερωθεί για το ποιος έχει την ευθύνη του έργου, καθιστώντας τους τρεις φορείς υπεύθυνους σε περίπτωση που ενδεχόμενη ζημιά στον αγωγό, θέσει σε κίνδυνο περιουσίες και ζωές πολιτών.
Ο κ. Παπαδημητρίου, επανέλαβε ότι ο Δήμος Πέτρας δεν φέρει καμία ευθύνη για την καθυστέρηση στην υδροδότηση της βόρειας Πιερίας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί το διάλογο με τους θεσμικούς φορείς, είτε αυτός είναι η Περιφέρεια, είτε η Νομαρχία, είτε οποιοσδήποτε άλλος, επισημαίνοντας ότι δεν θα είχε αντίρρηση να γίνει συνάντηση στην Περιφέρεια για την εξεύρεση οριστικής λύσης με την παρουσία των βουλευτών του νομού μας και του νομάρχη. Από την πλευρά της, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν φαίνεται να εγκαταλείπει την άποψη, ότι η βλάβη στον αγωγό της Μόρνας, μπορεί και να οφείλεται σε δολιοφθορά, κάτι άλλωστε που αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο κ. Παπαστεργίου και τις επόμενες μέρες (πιθανότατα μετά το Πάσχα), να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.
Όσον αφορά τις βλάβες που παρουσιάζει ο αγωγός, ο οποίος κατασκευάστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αυτό που αναφέρουν είναι ότι πρόκειται για μικρές βλάβες, αφού οι διαρροές που παρατηρούνται είναι πολύ μικρές και σε καμία περίπτωση δεν έχει «σκάσει» ο αγωγός και βέβαια δεν τίθεται ζήτημα επικινδυνότητας για τους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις βλάβες, έχουν παρουσιαστεί στις ενώσεις του αγωγού και σε ένα μήκος που ξεπερνάει τα 17 χιλιόμετρα. Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, θεωρούν μάλλον αναμενόμενο να παρουσιαστούν και κάποιες μικροδιαρροές, μεταξύ των περίπου 3 χιλιάδων συνδέσεων του αγωγού, οι οποίες μπορεί και να οφείλονται στο ότι εδώ και χρόνια, παρότι έτοιμος ο αγωγός δεν είχε τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

kraxtis-gr.blogspot.com

Μοίρασε πρόστιμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009




Ειδικότερα, πρόστιμο 50.000 ευρώ, ομόφωνα, επιβλήθηκε στον Alter για την εκπομπή «Ζούγκλα» της 25ης Σεπτεμβρίου του 2008, αναφορικά με την περίπτωση του καθηγητή μουσικής, που σκότωσε τη γυναίκα του. Η αιτιολογία για την επιβολή του προστίμου ήταν η παρουσίαση στοιχείων της ποινικής προδικασίας και η πρόκληση πόνου...

Για το ίδιο θέμα επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ (μειοψήφησαν η Ίρις Αυδή και η Εύη Δεμίρη, που πρότειναν 70.000) στον Antenna για την εκπομπή «Αξίζει να το δεις» της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου του 2008. Στις αιτίες για την επιβολή του προστίμου πέρα από αυτές, που αφορούν και τον Alter, ήταν και η προβολή εικόνων του θύματος.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι ΔΙΟΝ Channel του νομού Πιερίας για παράνομη εκπομπή από μη δηλωθέντα δίαυλο.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο ΤΗΛΕΦΩΣ για έλλειψη συνεχούς λογότυπου και συγκεκαλυμμένη διαφήμιση.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Ράδιο Κάστρο» του νομού Ηρακλείου και στο «Ράδιο Φάρος» του νομού Χανίων για μη υποβολή ζητηθείσας ροής προγράμματος.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Real Fm» του νομού Αττικής για την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, λόγω ποιότητας χρήσης γλώσσας.

Το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε και στο «Νitro Radio» του νομού Αττικής για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση. (την 6η/5/2008 στην εκπομπή της Νάγιας Αποστόλου - 10 με 11 π.μ).

Εγκρίθηκε η αίτηση μεταβίβασης του ραδιοφωνικού σταθμού «Σάμος Fm».

Τέλος, σύσταση δόθηκε στο «Mega Channel» για την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα, λόγω του σχόλιου που έκανε ο Δημήτρης Καμπουράκης για τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, αποκαλώντας τον «θλιβερό και άθλιο ρασοφόρο». Μετά τη συγγνώμη που ζήτησε ο δημοσιογράφος, το ΕΣΡ περιορίστηκε στο να δώσει σύσταση στο κανάλι. (ΤΡΟΚΤΙΚΟ)
kraxtis-gr.blogspot.com.

Οι δυο πρώτες συλλήψεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ...

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009


Κουκουλοφόροι στο Σύνταγμα. Μάρτυρας εναντίον τους η κόρη του ακροδεξιού Μιχαλολιάκου...

Στο Mc Donalds στο Σύνταγμα έπιασαν κατά την διάρκεια συμπλοκής δυο κουκουλοφόρους οι άνδρες της νεοσύστατης ομάδας του Ράμποραχωβίτσα. Δεν ξέρουμε βεβαίως τι ακριβώς κουκουλοφόροι ήταν, αλλά...

μάρτυρας εναντίον τους πάει η κόρη του ακροδεξιού Μιχαλολιάκου.
Θάχουμε πανηγύρια...

Ανοίξαμε ...πριν από τη Βουλή τη δεύτερη δικογραφία Παυλίδη!!!

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το Press-gr, τα ντοκουμέντα: 1. "Ο κ. υπουργός υπέγραψε για τις δύο επίμαχες γραμμές!..." 2. Ποιοι είναι οι κατηγορούμενοι. 3. Τα μπρος πίσω της δεύτερης δικογραφίας. 4. Με αυτό το έγγραφο ο εισαγγελέας ζητά την ποινική δίωξη του Αρ. Παυλίδη και των υπολοίπων! Σε λίγο κι άλλα ντοκουμέντα από τη δικογραφία...

Τραγούδια και ψαλμοί της Άνοιξης και της Πασχαλιάς στο Δήμο Δίου


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το 7ο Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Δίου, καθώς το φιλόμουσο κοινό «αγκάλιασε» για έβδομη συνεχή χρονιά το μουσικό αυτό θεσμό.
Κατά την έναρξη του 7ου χορωδιακού φεστιβάλ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου στο Δ.Δ. Ν. Εφέσου, ο Δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος, αφού συνεχάρη όλους όσους συμβάλουν με το έργο τους στη διατήρηση της ποιότητας της μουσικής μας κληρονομιάς, τόνισε πως «η μουσική αποτελεί ζωντανό κομμάτι της εκφραστικής μας ταυτότητας, ένα κομμάτι της δημιουργίας μας, μέρος της ίδιας μας της ζωής. Κρατώντας μας ζωντανούς με το τώρα και το αύριο».
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν οι χορωδίες του Δήμου Πιερέων Καβάλας, των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Δίου: Αγίου Σπυρίδωνα, Καρίτσας, Βροντούς και συλλόγου φιλόπτωχων γυναικών Βροντούς, Κονταριώτισσας «Πίερες», Νέας Εφέσου «Ηράκλειτος» και «Το Στουπί» και η βυζαντινή χορωδία του Δήμου Δίου. Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε, μέσα σε μία ανοιξιάτικη και κατανυκτική ατμόσφαιρα, καθώς χορωδοί και κοινό τραγούδησαν μαζί τραγούδια και ψαλμούς της Άνοιξης και της Πασχαλιάς.

. kraxtis-gr.blogspot.com .

Αεροσκάφος το προσγείωσε επιβάτης, μετά τον θάνατο εν πτήσει του πιλότου

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Σε ένα περιστατικό που παραπέμπει περισσότερο σε κινηματογραφική ταινία παρά στην πραγματικότητα, επιβάτης προσγείωσε αεροσκάφος με οδηγίες από τον πύργο ελέγχου μετά το θάνατο του πιλότου.

Το αεροπλάνο, ένα δικινητήριο Super King Air, πετούσε πάνω από τη Φλόριντα των ΗΠΑ κατευθυνόμενο προς το Τζάκσον του Μισσισσιπή τη Δευτέρα, όταν ο επιβάτης Νταγκ Γουάιτ επικοινώνησε με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας του Μαϊάμι, αναφέροντας ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στα 9.000 πόδια, κέρδιζε ύψος, και ο πιλότος ήταν αναίσθητος. Εκτός του Γουάιτ, στο αεροσκάφος επέβαιναν η γυναίκα του και οι δύο έφηβες κόρες του.

Ωστόσο, ο επιβάτης δεν πτοήθηκε, καθώς έχει δίπλωμα πιλότου και 130 ώρες πτήσης σε μονοκινητήριο αεροσκάφος Cessna - ωστόσο, το Cessna απέχει πολύ από το αεροσκάφος στο οποίο ο Γουάιτ και η οικογένειά του επέβαιναν εκείνη τη στιγμή. Παρόλα αυτά, υπήρξε επικοινωνία με το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας (όπου είχε κληθεί ήδη ειδικός στα αεροσκάφη King Air), από όπου δόθηκαν στον Γουάιτ οδηγίες σχετικά με το πώς θα αποσυνδέσει τον αυτόματο πιλότο και θα προσγειώσει το αεροσκάφος.

Ο θάνατος του πιλότου επιβεβαιώθηκε μετά την προσγείωση του αεροπλάνου. Τα αίτια είναι προς το παρόν άγνωστα.

Η εμφάνιση ιατρικού προβλήματος σε πιλότο εν ώρα πτήσης είναι μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση: οι στατιστικές δείχνουν πως αντιστοιχούν έξι περιστατικά ανά 15-20 εκατομμύρια πτήσεις.Καθημερινή

. kraxtis-gr.blogspot.com .

Δύο ναυτικοί μίλησαν σε εκπομπή και απολύθηκαν!


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Στο MEGA - Καμπουράκης - Οικονομέας - έγινε συζήτηση για την ακτοπλοία μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Χρήστου Παπουτσή. Πολλά ειπώθηκαν και από τις δύο πλευρές.
Κάποια στιγμή βγήκε ο Παύλος Τσίμας και κατήγγειλε ότι οι δύο ναυτικοί, που εργάζονταν ως φύλακες σε παροπλισμένα πλοία στην Ελευσίνα και μίλησαν στην εκπομπή του για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται απολύθηκαν 24 ώρες μετά την προβολή της εκπομπής.
Ο υφυπουργός Π. Καμμένος κάλεσε τους δύο απολυμένους ναυτικούς, μαζί με τον πρόεδρο των ναυτών Αντώνη Νταλακογιώργο να πάνε στο γραφείο του να επιλύσει το θέμα. Το υπουργείο Ναυτιλίας ως πρώτη ενέργεια που πρέπει να κάνει είναι να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πλοίων που εργάζονταν οι δύο ναυτικοί, το όνομα της εταιρείας και το όνομα του ναυτικού πράκτορα.
kraxtis-gr.blogspot.com .

Τρεις νέες κακουργηματικές κατηγορίες για Παυλίδη


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Σε «Βατερλό» οδηγούν τη ΝΔ και τον Αρ. Παυλίδη τα στοιχεία της δεύτερης δικογραφίας που στρέφεται κατά του πρώην υπουργού και περιλαμβάνει καταγγελίες του δημάρχου Τήλου Αν. Αλιφέρη και του εφοπλιστή Γ. Σπανού για «μεθοδεύσεις» από τον πρώην υπουργό στους διαγωνισμούς ανάθεσης και επιδότησης άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου κατά το έτος 2005.

Η δικογραφία, η οποία επιτέλους έφτασε χθες στη Βουλή έπειτα από έξι μέρες «ταξιδιού» από τη Ρόδο -εστάλη από τον αρμόδιο ανακριτή Λάζαρο Βαλσαμή στις 8 Απριλίου μέσω... ΕΛΤΑ-, περιέχει επιπλέον τρεις κακουργηματικές-προς διερεύνηση- κατηγορίες για τον Αρ. Παυλίδη εκτός από την ηθική αυτουργία σε εκβίαση που εξετάζει η παρούσα Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και συγκεκριμένα αναφέρεται σε παράβαση καθήκοντος, απάτη σε βάρος του Δημοσίου και απιστία περί το Δημόσιο.(ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ)
...... ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!!

Tον αδειάζει και η κόρη του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ !!!


kraxtis-gr.blogspot.com .

"Πιθανές οι διπλές εκλογές"


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

"Είναι πλέον πιθανές οι διπλές εκλογές", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Σενάριο χωρίς βάση που τροφοδοτεί την εκλογολογία απαντά ο Ευ. Αντώναρος

"Είναι πλέον πιθανές οι διπλές εκλογές", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στην διάρκεια της εισήγησής του στην συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Οικονομίας του Κινήματος.

Ο κ.Παπανδρέου επισήμανε ότι η "τελευταία άμυνα της ΝΔ είναι το "όλοι ίδιοι είναι" και πρόσθεσε ότι "δεν είμαστε όλοι ίδιοι", ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τη ΝΔ έχει την πολιτική βούληση να βάλει τέλος στην φαυλότητα.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μνημείο κακοδιαχείρισης την τελευταία πενταετία, με την δημοσιονομική εκτροπή να συνεχίζεται, τη δημοσιονομική κρίση να έχει την υπογραφή της ΝΔ και να συνεχίζεται η σπατάλη υπέρ μικρών και μεγάλων συμφερόντων.

Σε ό,τι αφορά το "πακέτο" των 28 δισ. ευρώ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτά δεν έχουν πιάσει τόπο, με την κυβέρνηση και τις τράπεζες να μην έχουν ανταποκριθεί, ούτε καν στις τυπικές υποχρεώσεις τους,επισήμανε ότι ρευστότητα στην πραγματική οικονομία δεν διοχετεύεται, η πιστωτική ασφυξία πνίγει επιχειρήσεις και νοικοκυριά,ενώ είναι επείγουσα σήμερα η στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

"Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε πλήρως στην κριτική που είχαμε ασκήσει όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε το πρόγραμμα", επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Σενάριο χωρίς βάση

Η συζήτηση για διπλές εκλογές τον Ιούνιο απλώς τροφοδοτεί την εκλογολογία σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Όσοι εκλογολογούν προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ούτε τι συμβαίνει στη χώρα, ούτε τι συμβαίνει στο κόσμο ολόκληρο. Εξυπηρετούν δικά τους μικροκομματικά συμφέροντα και τίποτα άλλο" σημείωσε ο Ευ. Αντώναρος απατώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της κυβέρνησης ότι ευθύνεται για την οικονομική κρίση, ο κ. Αντώναρος απάντησε επισημαίνοντας ότι ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε στις "εξωπραγματικές θέσεις που εξέφραζε προ μηνών και τώρα φαίνεται ξανά ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη διεθνούς οικονομικής κρίσης".

"Στο ΠΑΣΟΚ ψελλίζουν περίεργες, πρωτοφανείς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, λύσεις και όλα αυτά δείχνουν ότι δεν έχουν σχέδιο, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για συρραφή γενικοτήτων, ευχολογίων και εξωπραγματικών ιδεών που δεν είναι ούτε για έκθεση" κατέληξε. (ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ)

kraxtis-gr.blogspot.com

Επισκόπηση Κυπριακού Tύπου (14/04/2009)

ΤΡΙΤΗ 14/04/2009 | KYΠE-sigmalive.com -



Ιστορική χαρακτηρίζεται από το σύνολο των εφημερίδων η συνάντηση που είχαν χθες στα γραφεία του ΔΗΣΥ οι ηγεσίες των δύο κομμάτων. Οι πλείστες εφημερίδες αναφέρονται πρωτοσέλιδα και εκτενώς στο θέμα αυτό. Αλλα θέματα που προβάλλονται πρωτοσέλιδα σήμερα είναι η κατάσταση της αγοράς ενόψει του Πάσχα και οι καταγγελίες για παρανομίες στην αγορά, τα εσωτερικά προβλήματα του ΔΗΚΟ, καθώς και θέματα τουρισμού.

«Η Σημερινή», με πρωτοσέλιδο θέμα υπό τον τίτλο «SOS καταναλωτές», γράφει ότι η αγορά, ενόψει Πάσχα, βρίσκεται στο φόρτε της αλλά παρατηρούνται σημεία και τέρατα γύρα από τη διακίνηση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι πριν από τον Απρίλη του 2010 θα μπει σε νέο δημοψήφισμα το σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ιστορικό το βήμα», αναφέρεται στη συνάντηση των ηγεσιών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ και γράφει ότι το σημαντικό περιεχόμενο της συνάντησης των ηγεσιών των δύο μεγάλων κομμάτων ήταν η συνέχεια που θα ακολουθήσει. Αλλού γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι ευθύνη των Κυπρίων και ουδείς ξένος μπορεί να φέρει τη λύση.

«Η Μάχη», υπό τον τίτλο «Ιστορική συνάντηση», αναφέρεται στη συνάντηση στα γραφεία του ΔΗΣΥ του ΓΓ του ΑΚΕΛ με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και γράφει ότι για πρώτη φορά από το 1976 αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέπτεται τα γραφεία του ΔΗΣΥ. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι φθινοπωρινό σκηνικό στήνει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας με βροχές, κατά τόπους σποραδικές καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ο «Πολίτης», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ανέδειξαν συγκλίσεις», γράφει ότι νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου άνοιξαν χθες οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ με την ιστορική συνάντηση των ηγεσιών τους μετά από 33 χρόνια και αναφέρει ότι έπεται συνέχεια με επίκεντρο το Κυπριακό. Σε άλλο του θέμα ο «Π» γράφει ότι στην αντιμετώπιση των αναγκών του κράτους σε ρευστό αλλά και στη δημιουργία συνθηκών για μείωση των επιτοκίων αποσκοπεί η έκδοση χρεογράφων ενός δις ευρώ από την Κυβέρνηση.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πρώτα εν ΔΗΚΟ η αποχώρηση», γράφει ότι πρώτα θα κάνουν Ανάσταση στο ΔΗΚΟ και μετά θα πέσουν στα βαθιά για να συζητήσουν τις σχέσεις τους με την Κυβέρνηση αλλά και την πορεία του Κυπριακού. Σε άλλο του δημοσίευμα ο «Φ» γράφει ότι πιο ακριβά θα στοιχίσει φέτος στην τσέπη μας το κυρίως μενού του πασχαλινού τραπεζιού, η πατροπαράδοτη σούβλα.

Η «Χαραυγή» φέρει σήμερα τον τίτλο «Αντιπαράθεση εντός ΔΗΚΟ» και γράφει ότι με τον εαυτό του μάχεται το ΔΗΚΟ, στο οποίο οι αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών παίρνουν καθημερινά διαστάσεις που δεν μπορούν να ελεγχθούν. Αλλού γράφει ότι στο 15% θα μειωθούν οι περικοπές του νερού στα νοικοκυριά και το μέτρο αυτό θα ανακοινωθεί από τον Υπουργό Γεωργίας μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ισχύει από αύριο για όλα τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «10 εκατ. ευρώ σε βάουτσερ ξενοδοχείων προς βοήθεια του τουρισμού», γράφει ότι σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Φοίβη Κατσούρη ο ΚΟΤ θα δώσει για δωμάτια ξενοδοχείων 45 ευρώ το άτομο το βράδυ και 23 ευρώ για παιδιά ή εξαρτώμενους στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που θα αρχίσει αρχές του επόμενου μήνα. Αλλού γράφει για τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη Ταϊλάνδη.

kraxtis-gr.blogspot.com. .

Έκανε δύο ληστείες τραπεζών σε 20 λεπτά



ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - zougla.gr

Δύο υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας σε Χολαργό και Γέρακα «χτύπησε» μέσα σε είκοσι λεπτά… δραστήριος ληστής.

Στις 8:40 το πρωί, ο άνδρας εισέβαλε στην τράπεζα Millenium που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Μεσογείων 24 και Φανερωμένης στον Χολαργό.

Με την απειλή όπλου ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια διέφυγε με κατεύθυνση τον Γέρακα.

Είκοσι λεπτά αργότερα, στις 9:00 το πρωί, ο ίδιος άνδρας έκανε ένοπλη ληστεία πάλι σε υποκατάστημα της Millenium, που βρίσκεται στην οδό Κλεισθένους 171 στον Γέρακα. Ο δράστης αναζητείται.

kraxtis-gr.blogspot.com. .

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009





kraxtis-gr.blogspot.com

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ


[Untitled-3.jpg]ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - pressmme
Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ

ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 -ΝΕΤ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ
ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΠΙΕΙΡΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΗΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΟΥ .Ν ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ - ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. kraxtis-gr.blogspot.com.

Επίθεση ποντικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - Cosmo.gr

Ερώτηση για το πρωτοφανές περιστατικό στο νοσοκομείο Ρεθύμνου κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.


Σύμφωνα με τον βουλευτή, χειρουργημένος ασθενής στο νοσοκομείο Ρεθύμου δέχτηκε επίθεση από ποντίκι μεγάλου μεγέθους, το οποίο πιθανολογείται ότι είναι αρουραίος!

Ο εισβολέας δάγκωσε επανειλημμένως τον άτυχο ασθενή, ο οποίος ειδοποίησε τις νοσοκόμες, οι οποίες ωστόσο ανέβηκαν στις καρέκλες και καλούσαν σε βοήθεια. Την κατάσταση πήρε στα χέρια του συγγενής του ασθενή ο οποίος απομόνωσε τον ποντικό στην τουαλέτα και τον εξόντωσε.

Ο κ. Καρχιμάκης στην ερώτηση του τονίζει πως το γεγονός είναι μοναδικό στα ευρωπαϊκά χρονικά, με τις συνθήκες υγιεινής στα νοσοκομεία της Ελλάδας να βρίσκονται σε τριτοκοσμικό επίπεδο. Κάνει λόγο δε για απειλή της υγείας των ασθενών του εν λόγω νοσοκομείου, οι οποίοι σταδιακά οδηγούνται στη λύση των ιδιωτικών φορέων υγείας προς αποφυγή αναλογων περιστατικών.

kraxtis-gr.blogspot.com .

ΟΔΗΓΟΣ ΣΩΖΕΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΝΕΤ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

kraxtis-gr.blogspot.com

Ασυνείδητος οδηγός


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΝΕΤ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΣΥΝΗΔΕΙΤΟ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΞ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


.kraxtis-gr.blogspot.com .

Πειρατές κατέλαβαν πλοίο στη Σομαλία



ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΝΕΤ


Πρίν απο λίγο - Πειρατές κατέλαβαν πλοίο στη Σομαλία
.
kraxtis-gr.blogspot.com
.

ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΣΚΑΙ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ




.kraxtis-gr.blogspot.com .

Δυστύχημα στο λιμάνι της Αμφιλοχίας


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΣΚΑΙ
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από την πτώση οχήματος στη θάλασσα, στην περιοχή της παραλιακής οδού Αμφιλοχίας.


Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το τοπικό λιμεναρχείο.
kraxtis-gr.blogspot.com
.

Ο ΠΑΛΙΟΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ



ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Πρίν απο λίγο...
Πάλι την έκανε ο Παλιοκώστας στους Αστυνομικούς.Τον εντόπισαν και τους ξέφυγε σε χρόνο ρεκόρ.
kraxtis-gr.blogspot.com

01 - ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/12/12/31a.jpg


10-12-2009
14-12-2009 Aκούστε την ανοιχτή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου



12-12-2009
Συνέντευξη Τύπου πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.





15-12-2009 - Ομιλία Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προς τους κοινωνικούς εταίρους.


==================







 

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Κ.Ο ΠΑΣΟΚ- ΒΙΝΤΕ0 3-3-2010

 

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΟΜΙΛΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 12-2-2010 - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΕΕ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 11-2-2010 - ΒΙΝΤΕΟ,

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ -ΒΙΝΤΕΟ 2 2 2010

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - 9-2-2010-ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑ - 8-1-2010 -7 videos

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ - ΒΙΝΤΕΟ - 15 1 2010
ΒΟΥΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΠΑΠΑΡΗΓΑ 1-2-2010 - ΒΙΝΤΕΟ
ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ!!!
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΤ - ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥ - ΒΙΝΤΕ
Ο ΑΠΑΙΧΤΟΣ - ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ - ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΒΙΝΤΕΟ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - 13-2-2010 - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 
ΜΗΤΣΟΚΟΜΠΑΝΙΑ - ΤΖΗΜΑΣ - ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΣΗΣ - Τα τρωκτικά - Ως αναγνωστικό επιδόρπιο

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

 

Πήρε φόρα η ΕΡΓΟΣΕ, μετά από διαμαρτυρίες


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
«Πριν από το καλοκαίρι θα περάσουμε με τα αυτοκίνητά μας κάτω από τη γέφυρα», διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Κατερίνης «Υπομονή, η ταλαιπωρία είναι προσωρινή αλλά το έργο μόνιμο», συνέστησε στους επιχειρηματίες της περιοχής ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Πιερίας
Επίσκεψη στο έργο κατασκευής της υπόγειας διάβασης οχημάτων στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, για να διαπιστώσουν, όπως είπαν, ότι οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, έτσι που να θεωρούν βέβαιο ότι το έργο θα παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Παρόντες στην «επιστασία» δημάρχου και προέδρου του Επιμελητηρίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Λιακόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Παπαζιώγας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάμπης Καρατζόγλου.
Η επίσκεψη των παραπάνω, προκλήθηκε από την ανησυχία των επιχειρηματιών της περιοχής για την πορεία του έργου που καθυστερούσε σημαντικά.
«Κατανοούμε την ανησυχία των επιχειρηματιών. Πιέζουμε από κοινού ώστε το έργο να παραδοθεί πριν την αιχμή της τουριστικής κίνησης», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο οποίος συνέστησε στους επιχειρηματίες να κάνουν υπομονή, γιατί η ταλαιπωρία είναι προσωρινή αλλά το έργο μόνιμο.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί πολλά χρόνια την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού αλλά και όλη την πόλη. Είμαστε, όμως, πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του έργου που θα αναβαθμίσει την περιοχή, επιλύοντας το έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπήρχε κυρίως κατά τους τουριστικούς μήνες.
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί κατανοούμε την ανησυχία των μελών μας που βλέπουν τον κύκλο των εργασιών τους να μειώνεται λόγω των έργων και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο. Από πλευράς μας, θέλω να διαβεβαιώσω τα μέλη ότι όλη αυτή την περίοδο καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια πιέζοντας την ΕΡΓΟΣΕ για την άμεση ολοκλήρωση του έργου. Σήμερα διαπιστώσαμε ότι τελούνται εργασίες με εντατικούς ρυθμούς και έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πριν την αιχμή της τουριστικής περιόδου».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης και τους συνεργάτες του, γιατί όπως είπε ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Επιμελητηρίου και των μελών του για ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου και τον συνεχάρη για την κινητοποίησή του και την πίεση που έχει ασκήσει προς την ΕΡΓΟΣΕ για την ολοκλήρωση του έργου.
Διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση του έργου πριν το καλοκαίρι έδωσε και ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το έργο «δίνει ξανά ζωή στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και τον συνδέει με τον παραδοσιακό δρόμο της Λ. Ιασωνίδη, ο οποίος για πολλές δεκαετίες υπήρξε ο συνδετικός κρίκος».
«Έχει ήδη ολοκληρωθεί το μισό κομμάτι της γέφυρας και έχουμε πρόσβαση προς παραλία. Συνεχίζουμε εντατικά τις εργασίες στο επόμενο μισό κομμάτι», τόνισε ο κ. Χιονίδης, ενώ δεν παρέλειψε και αυτός με τη σειρά του να ευχαριστήσει («οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε) τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΚ «για την άμεση εγρήγορσή τους τη βοήθειά τους στην πορεία των εργασιών», και στους υπεύθυνους της ΕΡΓΟΣΕ «που έδειξαν κατανόηση στις τεράστιες από πλευράς μας πιέσεις για την ολοκλήρωση του έργου».
«Εκτιμούμε ότι πριν από το καλοκαίρι θα περάσουμε με τα αυτοκίνητά μας κάτω από τη γέφυρα. Διαβεβαιώνω τους κατοίκους ότι το έργο αυτό θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή κάτι το οποίο θα αντιληφθούν ακόμη και οι πιο δύσπιστοι. Είναι ένα έργο για το οποίο αγωνιστήκαμε σκληρά, καθώς το δικαιούνταν η Κατερίνη. Σήμερα είμαστε υπερήφανοι που φτάνει στο τέλος του», κατέληξε ο δήμαρχος.
kraxtis-gr.blogspot.com .

Για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στην Κατερίνη


ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Περισσότερες από 600 υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το αίτημα για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στην Κατερίνη, που ξεκίνησε να προωθεί ομάδα γυναικών της πόλης.
Σε ένα νομό 130.000 κατοίκων, όπως αυτός του νομού Πιερίας, είναι χιλιάδες οι γυναίκες εκείνες οι οποίες κάθε χρόνο πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση μαστού αυτή. Ωστόσο στο νομό δεν υπάρχει η δυνατότητα μαστογραφίας σε δημόσιο ιατρικό κέντρο, με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες κάθε χρόνο να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθούν εκεί σε αυτή την ιατρική εξέταση.
Με αυτό το σκεπτικό, μια ομάδα γυναικών ανέλαβε τη πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές, προκειμένου να υποστηριχθεί και να υλοποιηθεί το αίτημα για τη δημιουργία Κέντρου Μαστού στην Κατερίνη.
Η ομάδα πρότεινε στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας να λάβει μέρος ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και ήδη τα μέλη της Χαλαϊζίδου Γνωσούλα και Βάνα Πατέρα συμμετέχουν σε αυτή την νέα κίνηση πολιτών. Η ανταπόκριση γυναικών και ανδρών ήταν θετικότατη, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί ήδη ένας μεγάλος αριθμός υπογραφών.
Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 600 υπογραφές και αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκροτηθεί μια συντονιστική επιτροπή 5-6 ατόμων η οποία και θα αναλάβει την προώθηση και την υλοποίηση της ιδέας. Πρωταρχικός στόχος είναι η παρότρυνση για συμμετοχή στην κίνηση, όχι μόνο μεμονωμένων πολιτών αλλά και συλλόγων ή φορέων.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης είναι οι δύο πρώτες οργανωμένες ομάδες πολιτών οι οποίες συμμετέχουν στην προσπάθεια της δημιουργίας του Κέντρου Μαστού στην Κατερίνη.
Είναι γνωστό ότι η μαστογραφία έχει πετύχει τη μείωση της θνησιμότητας από τον καρκίνο του μαστού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 30%-40% σε γυναίκες ηλικίας 40 – 69 ετών.
Κάθε χρόνο, μετά την ηλικία των 40 ετών (επειδή μετά την ηλικία αυτή ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού αυξάνει), πρέπει η γυναίκα να κάνει μαστογραφία για προληπτικό έλεγχο. Έτσι αν τύχει στο μεταξύ να αναπτυχθεί καρκίνος του μαστού θα διαγνωσθεί σε πολύ αρχικό στάδιο.
kraxtis-gr.blogspot.com .

Μας εγκρίνεις ή σε βρίζουμε!

Χριστίνα Κατσαντώνη - 13/04/2009

Ύστερα από πολύ και κόπο και βάσανα, ο ΑΝΤ1 κατάφερε να ορίσει και να ανακοινώσει την ημερομηνία πρεμιέρας του νέου "Πρωινού καφέ" με οικοδέσποινα τη Βίκυ Καγιά. Θα είναι η Τρίτη του Πάσχα (21/4).


Όπως φάνηκε από τους συνεργάτες που έχουν αναλάβει τις "στήλες" της νέας εκπομπής, φαίνεται πως θα κινηθεί με βάση την καθιερωμένη συνταγή (πλακίτσα στο στούντιο, με τη βοήθεια του ηθοποιού Γιάννη Δρίτσα, μόδα και στάιλινγκ με τους Ανούσα Μελά, Φρέντυ Κολομπράτσο, θα υπάρχει μαγειρική και βέβαια ζώδια με τη Λίτσα Πατέρα). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο τιμ της εκπομπής θα βρίσκεται και αρμόδιος επί αθλητικών θεμάτων, ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου.

Savoir vivre

Σε αγαπημένη συνήθεια των παρουσιαστών ιδίως πρωινών ενημερωτικών εκπομπών εξελίσσεται η τάση να τα βάζουν με τους τηλεθεατές που διαφωνούν μαζί τους! Ο Γιώργος Παπαδάκης, για παράδειγμα, αν λάβει mail τηλεθεατή που δεν του λέει πόσο υπέροχος είναι, αλλά διαφωνεί με τις επιλογές και τη θεματολογία του, τού λέει με έντονο ύφος να αλλάξει κανάλι! Το κάνουν κατά κόρον και οι πρωινοί της ΝΕΤ, Λυριτζής - Οικονόμου, οι οποίοι ειρωνεύονται και γελάνε με όσους τηλεθεατές στέλνουν μηνύματα διαφωνίας.

Μιλάμε για φαινόμενο εξαιρετικά κωμικό. Ο παρουσιαστής πουλάει μαγκιά ή και τσαμπουκά σε συγκεκριμένο τηλεθεατή, στον οποίο απευθύνεται κοιτώντας την κάμερα και του λέει τι να κάνει! Αν είναι τόσο κομψός ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται ο παρουσιαστής - μεσολαβητής στον "πελάτη", τότε φταίει μετά ο τηλεθεατής - πελάτης να απαντήσει με φάσκελα στην τηλεόραση;

Φταίει το Διαδίκτυο

Το Ιντερνετ στο απόσπασμα έθεσαν για άλλη μια φορά ανίδεες συζητήσεις ειδικών και μη σε τηλεοπτικά "παράθυρα" με αφορμή την επίθεση και τον θάνατο οπλισμένου φοιτητή στη σχολή του ΟΑΕΔ. Οι προσεγγίσεις που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για τη σχέση των νέων με το Ιντερνετ στάθηκαν από ανόητες έως πραγματικά επικίνδυνες…

Στην κουζίνα ξανά

Ξενόφερτα κόνσεπτ στα ελληνικά, ει δυνατόν να έχουν και μαγειρική μέσα, φαίνεται πως είναι η συνταγή της επιτυχίας για την διοίκηση του Alpha. Το πείραμα του "Κάτι ψήνεται" φαίνεται να πιάνει (κυρίως γιατί οι διαγωνιζόμενοι είναι όλο γλύκες μεταξύ τους και κακίες όταν βρίσκονται μόνοι με την κάμερα), ενώ ακόμα ένα γνωστό από το εξωτερικό ριάλιτυ γύρω από την κουζίνα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη του Πάσχα (23/4). Πρόκειται για το γνωστό "Εφιάλτης στην κουζίνα", που παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο ένας επιτυχημένος και πολύ αυστηρός σεφ αναλαμβάνει να αναμορφώσει εστιατόρια που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Στο ρόλο του σεφ - εφιάλτη ο βραβευμένος Ιταλός Ετόρε Μποτρίνι.

Μπαμ και μπουμ οι σιδεριές

Ο σεισμός στην Ιταλία είχε πολλές ακραίες συνέπειες και στην ελληνική τηλεόραση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της εκπομπής του Γιώργου Αυτιά, ο οποίος παρουσίασε το αντισεισμικό κρεβάτι, δηλαδή ένα κρεβάτι - ελληνικής ευρεσιτεχνίας, όπου πατούσες ένα μοχλό και το στρώμα υποχωρούσε προς τα κάτω, ενώ στο πάνω μέρος έπεφταν με έντονο θόρυβο δύο σιδεριές! Για τις ανάγκες της επίδειξης του επαναστατικού εγχειρήματος, ένας τυπάκος έμπαινε μέσα στο κρεβάτι και μπαμ μπουμ έπεφταν από πάνω του τα σίδερα ασφαλείας, μόνο που στη δεύτερη επίδειξη, ο μοχλός κόλλησε και οι σιδεριές δεν έπεφταν! (Μιλάμε για ρεπορτάζ που θα ζήλευε και η πλέον διάσημη μαύρη κωμωδία)

kraxtis-gr.blogspot.com.

Στα μαλακά οι "Κουμπάροι", προσοχή το καλσόν θα σκίσει η δικαιoσύνη!

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών και έξι μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ το Σεπτέμβριο του 2006.

Το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Παναγιώτη Αδαμόπουλο, πρώην γενικό διευθυντή της επιτροπής ανταγωνισμού, Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, εκτελωνιστή, και Κώστα Κωνσταντινίδη, έμπορο σιτηρών, για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης κατά μετατροπή της κατηγορίας της εκβίασης, καθώς και της δωροδοκίας για τον πρώτο των κατηγορουμένων και άμεσης συνέργειας σε δωροδοκία για τους άλλους δυο κατηγορούμενους.Αντίστοιχη... πρόταση είχε υποβάλει στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας έδρας.Οι εφέτες έκαναν δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου στους Αδαμόπουλο και Αναγνωστόπουλο και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον Κώστα Κωνσταντινίδη, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των τριών κατηγορουμένων με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ στον καθένα.Οι ποινές που επέβαλε είναι τέσσερα χρόνια για την απόπειρα εκβίασης και 18 μήνες στον καθένα για τη δωροδοκία και την άμεση συνέργεια σε δωροδοκία.
apneagr

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ is back

Τρίτη, 14 Απρίλιος 2009


Καλά τι ξαφνικό πάλι ήταν το χθεσινό; Ο Ρουσόπουλος στο ALTER να υπερασπίζει τη ΝΔ για τα σκάνδαλα΄που έχει δημιουργήσει! Είναι δυνατόν; Με τη νοημοσύνη μας παίζουν; Επικοινωνιακή αντεπίθεση από τον "Βατοπεδινό" κολλητό του Εφραίμ; Γιατί αυτοκτονούν έτσι στην Νέα Δημοκρατία;
Την ίδια ώρα φυσικά στο ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους,μέχρι και τα μουστάκια τους γελάνε.
Και λογικό είναι. Πολλοί είπαν πως βάρεσαν κόκκινο τα κοντέρ και αυτόματη διαφορά 10 μονάδων την ώρα που βγήκε ξανά ο Θεόδωρος στα κανάλια.

Περδίκης: Παίρνει μίζες η κυβέρνηση

ΤΡΙΤΗ 14/04/2009 | Του Σωκράτη Ιωακείμ

Ακούμε συνεχώς για επενδύσεις όπως ουρανοξύστες, γήπεδα γκολφ και πολυτελείς επαύλεις γιατί οι μίζες ευδοκιμούν περισσότερο σε αυτούς τους τομείς, επεσήμανε ο κ. Περδίκης

Σκιές για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση όσον αφορά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αφήνει σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης. Ο κ. Περδίκης μιλώντας με αυστηρή γλώσσα τόνισε ότι η κυβέρνηση έστρεψε το βλέμμα της για επενδύσεις προς τις χώρες της Ρωσίας, του Κατάρ και του Ιράν γιατί είναι πιο εύκολο από τις χώρες αυτές να πάρει μίζες. «Ακούμε συνεχώς για επενδύσεις όπως ουρανοξύστες, γήπεδα γκολφ και πολυτελείς επαύλεις γιατί οι μίζες ευδοκιμούν περισσότερο σε αυτούς τους τομείς», επεσήμανε.

Συνεχίζοντας ο κ. Περδίκης διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν κοιτάζει το πώς να προσελκύσει επενδυτές και σε άλλους τομείς όπως αυτοί της υγείας, την παιδείας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Ίσως ο λόγος έχει να κάνει με το ότι οι σπεκουλαδόροι και οι κερδοσκόποι δεν βρίσκονται σε αυτούς τους τομείς», είπε.

Tα βέλη του κ. Περδίκη στράφηκαν και προς την κατεύθυνση των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης που θέλουν να δημιουργήσουν γήπεδα γκολφ. «Αυτοί οι επιχειρηματίες με την πολιτική που ακολούθησαν ευθύνονται για την κρίση που βιώνουμε τώρα και σαν να μην έφθανε αυτό έχουν την απαίτηση να βγουν και κερδισμένοι. Εμείς θα συνεχίσουμε να αποτελούμε εμπόδιο σε αυτά τους τα σχέδια», σημείωσε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσον πιστεύει ότι θα γίνουν τελικά μεγάλες επενδύσεις στην Κύπρο ο κ. Περδίκης απάντησε αρνητικά. «Είναι φούμαρα της κυβέρνησης αυτές οι προαγγελίες, οι οποίες γίνονται απλά για να βελτιώσουν τη ψυχολογία του κοινού», κατέληξε.(InBusinessNews.)

kraxtis-gr.blogspot.com .