Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ - Με ποιό δικαίωμα; Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο - γιατρός διώχνει στρατιώτη για να αποφύγει να τον χειρουργήσει



ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Τον Ελληνικό Στρατό τον έχουν τιμήσει με τις υπηρεσίες του αξιόλογοι αξιωματικοί, σε περιόδους μάλιστα σοβαρων κρίσεων.
Μάλιστα οφείλω να πώ ότι Μέσα στις τάξεις του στρατού υπάρχουν πάρα πολλοί αξίόλογοι επιστήμονες γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αστρατευμένα μας παιδιά με αυταπάρνηση και αγάπη γι αυτά.
Πολλές φορές εγώ ο ίδιος έχω ακούσει μαρτυρίες συμπολιτών μας για την άρτια επαγγελματικής τους κατάρτιση και τις υψηλού επιπέδου ιατρικές φορντίδες πολλών στρατιωτικών γιατρών.
Ομως πάντα δυστυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.Υπάρχουν στρατιωτικοί γιατροί που νομίζουν ότι βρίσκονται στο τσιφλίκι του πατέρα τους και μπορεί τον αυστηρό χαρακτήρα και πειθαρχία του στρατού μπορούν να τον εφαρμόζουν στα θέματα υγείας των στρατιωτών.
Δυστυχώς όρισμένοι πιστεόυν ότι μπορεί με την επιβολή της αυστηρότητας, πρέπει να αποτρέπουν φαντάρο στο να προχωρήσει σε αναγκαία επέμβαση.
- Ποιός γιατρός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα να λέιε σε φαντάρο, "γιατί ήλθες εδώ, άν είναι να σου δώσω αναβολή και να κάνεις έξω την επέμβαση" όταν μάλιστα είναι επέμβαση ρουτίνας;
- Ποιός στρατιωτικός γιατρός δικαιούται να μήν αναλαμβάνει να πράξει το καθήκον του;
- Ποιός γιατρός διώχνει τον στρατιώτη έτσι χωρίς κάν να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις;
-Ποιός γιατρός και μάλιστα στρατιωτικός, δικαιούται να φέρεται έτσι στα στρατευμένα νειάτα της πατρίδος μας
- Το περιστατικό συνέβει την Πέμπτη 9 Απριλιου, το πρωί στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης στο ορθοπεδικό τμήμα. Ποιός γιατρός ήταν υπηρεσία; Εχουμε το όνομα και είναι εύκολο να το μάθει κανείς. Μήπως κάποιος πρέπει να συνετήσει τον κύριο γιατρό;
Μήπως ισχύει αυτό που ακούγεται για ορισμένους ότι σπρώχνουν τους φαντάρους στα ιδιωτικά τους ιατρεία; λέω μήπως; Περιμένουμε απάντηση.
(σημείωση το περιστατικό είναι αληθινό και το περιγράφω χωρίς την γνώση και την άδεια του εν λόγω στρατιώτη, ο οποίος βγήκε απο τα ρούχα του, αλλά ένεκα στρατού βλεπετε δέν υπήρχε και δυνατότητα αντίδρασης).

-με την επιφύλαξη να επανέλθουμε
απο τον συντάκτη του kraxtis-gr.blogspot.com

ΛΙΜΑΝΙ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Θεσσαλονικιός στο Αμστερνταμ ΤΑΧΑΛΙΑ

Περισσότερα/More

Ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σάββατο, 11 Απρίλιος 2009

Ένα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ παραδόθηκε στις φλόγες πριν από λίγο στο κέντρο τηςΘεσσαλονίκης, στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Παύλου Μελά, από αγνώστους, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημίες. Η ομάδα των νεαρών επιχείρησε...
να κατεβάσει την κάμερα ελέγχου της κυκλοφορίας που βρισκόταν περίπου στο ίδιο σημείο, χρησιμοποιώντας μία σκάλα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες διενεργούν ελέγχους. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές.(http://www.newsblog.gr)

Αλεπάλληλες συλλήψεις για κλοπές στη Θεσσαλονίκη - Ληστεία με λεία 10.000 ευρώ στο κέντρο της πόλης

Σάββατο, 11 Απρίλιος 2009


Αλεπάλληλες συλλήψεις για κλοπές πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας συνέλαβε έναν 20χρονο, ο οποίος λίγα λεπτά πιο πριν είχε αφαιρέσει την τσάντα μίας γυναίκας. Στη Σταυρούπολη συνελήφθη δράστης την ώρα που είχε διαρρήξει αυτοκίνητο και αφαιρούσε το ραδιο/cd του, ενώ στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη ένας δράστης την ώρα που επιχειρούσε να κλέψει μία μοτοσυκλέτα, με το συνεργό του να διαφεύγει. Στο Λευκό Πύργο, συνελήφθη...
αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου του είχε έναν κλεμμένο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο ομολόγησε ότι είχε αφαιρέσει νωρίτερα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 550 ευρώ. Σε ένα άλλο περιστατικό, ένα ζευγάρι Κινέζων την ώρα που βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας τους στην οδό Καββακίων 10, ανοίγοντας την πόρτα του ασανσέρ δέχθηκε την επίθεση 4 αγνώστων δραστών, οι οποίοι χτύπησαν τον άνδρα με σιδηρολοστό στο κεφάλι. Στη συνέχεια αφαίρεσαν τις τσάντες του ζευγαριού, οι οποίες περιείχαν το συνολικό ποσό των 10.000 ευρώ, πιστωτικές κάρτες και βιβλιάρια καταθέσεων, για να τραπούν αμέσως μετά σε φυγή. Το θύμα της ληστείας, που δέχθηκε το χτύπημα με το σιδηρολοστό στο κεφάλι, μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.(http://www.newsblog.gr)

Έσπασε πάλι ο αγωγός του περιβόητου "φράγματος της Μόρνας", μέσα στις Καρυές αυτή τη φορά!!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Έσπασε πάλι ο αγωγός του φράγματος της Μόρνας, μέσα στην πλατεία των Καρυών αυτή τη φορά, πράγμα που προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους του χωριού, αφού εκεί παίζουν τα μικρά παιδιά, όπου ακριβώς δίπλα κατασκευάζεται και η παιδική χαρά.
Ο αγωγός πρέπει να έσπασε αργά τη νύχτα προς Πέμπτη πρωί και όσο περνούσε η ώρα το νερό ανάβλυζε όλο και με μεγαλύτερη δύναμη και οι κάτοικοι των πλησιέστερων στη βλάβη σπιτιών ανησύχησαν και ειδοποίησαν αμέσως τον αντινομάρχη Νίκο Μπουρονίκο, ο οποίος έστειλε επιτόπου υπαλλήλους της Νομαρχίας και έκλεισαν την βάνα του δικτύου από το Μορνιώτικο ρέμα.
Οι κάτοικοι μαζί με τα παιδάκια δήλωσαν μετά από το νέο αυτό σπάσιμο του αγωγού, που αυτή τη φορά έγινε μέσα στο χωριό τους, ότι φοβούνται για περαιτέρω βλάβη που ενδεχομένως θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ότι θέλουν αυτός ο αγωγός να φύγει από την κατοικημένη περιοχή.

Δηλώσεις του Δημάρχου

Ο δήμαρχος Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου που κατέφθασε στο σημείο του σπασίματος του αγωγού και δήλωσε τα εξής : "Είναι ένα έργο του οποίου έχουμε επισημάνει τους κινδύνους και μάλιστα στο σημείο που έσπασε αυτή τη φορά, εδώ στις Καρυές, πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθεί η κατασκευή παιδικής χαράς, άρα ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Σκεφτείτε αυτή η ποσότητα του νερού που θα ρέει μέσα από τον αγωγό να σπάσει ξαφνικά και να προκληθεί ένα δυστύχημα, όπου θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Ποιος θα φταίει και θα φέρει την ευθύνη; Ποιος πρέπει να αποκαθιστά τις υλικές βλάβες; Εμείς με όλους τους φορείς θα μεταβούμε την Δευτέρα στον εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσουμε μια αναφορά, ώστε να αποπέμψουμε την ευθύνη που δεν είναι δική μας και να αναλάβει τις ευθύνες τους ο πραγματικά υπεύθυνος. Ζητάμε, ειδικά για αυτό το κομμάτι, ο αγωγός να βγει έξω από την κατοικημένη περιοχή".
Α.Λ.

Μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 11 Απρίλιος 2009


Μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μία ομάδα τριάντα ατόμων έκανε την εμφάνισή της στα στενά γύρω από την Πλατεία Ναυαρίνου, έχοντας, σύμφωνα με τις...

πρώτες πληροφορίες, καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει μία μεγάλη περιοχή και διενεργούν ελέγχους. Η ομάδα των νεαρών έχει μαζί της μία σκάλα και εικάζεται ότι θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για να “κατεβάσουν” κάμερα ελέγχου κυκλοφορίας.(http://www.newsblog.gr)

7,5% μπροστά το ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της Public Issue

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009


7,5% μπροστά το ΠΑΣΟΚ στην δημοσκόπηση της Public Issue

Με 7,5 μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, τη μεγαλύτερη διαφορά από το Σεπτέμβριο του 2008, οπότε και
πέρασε μπροστά το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Μάλιστα,
για πρώτη φορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει το όριο της αυτοδυναμίας, καθώς φτάνει τις 149 έδρες
εάν μπουν στη Βουλή και οι Οικολόγοι, ενώ σε πεντακομματική βουλή παίρνει 152 έδρες.
Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41,5%, η ΝΔ 34%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, το ΛΑΟΣ 5%
και οι Οικολόγοι 3%.

PIAZZA del POPOLO

Αντεπίθεση ΠΑΣΟΚ για Siemens

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 -ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Ανεβάζει του τόνους το ΠΑΣΟΚ σε θέματα διαφθοράς. Ηδη κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Siemens την οποία υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ετοιμάζεται να επαναφέρει στη δημοσιότητα και άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Ολα αυτά την ίδια στιγμή που έρχεται στο κοινοβούλιο, αν δεν έχει φτάσει ήδη, η δεύτερη δικογραφία που αφορά τον Α.Παυλίδη και ο ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός σπεύδει να καλέσει τους πρώτους κατηγορούμενους σε απολογία για την υπόθεση Siemens.

Αντεπίθεση ΠΑΣΟΚ για Siemens
Νομικοί κύκλοι χαρακτήρισαν κίνηση αντιπερισπασμού την κλήση σε απολογία των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Sienens, η οποία γίνεται σε χρονική στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο στην υπόθεση Παυλίδη και τη βολεύει να την εκμεταλλευτεί, για να ρίξει «σκιές» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... kraxtis-gr.blogspot.com.

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Απριλίου 2009

Επιχείρηση καθαριότητα στο δήμο Κατερίνης. Τον αράπη κι αν τον πλύνεις…

***

Προετοιμασίες για τη θερινή σαιζόν στον πεζόδρομο. Κάτω τα παρμπρίζ από τις εξέδρες.

***

Πήραν τη μεζούρα στα χέρια οι δημοτικοί αστυνόμοι και μετράνε το ύψος των παρμπρίζ.

***

Τι θα γίνει μ’εκείνη την πλατεία ρε παιδιά; Θα περιμένουμε να ξαναρθεί ο Αμοιρίδης να τελειώσει ή όχι;

***

Είχα ακούσει για κάτι εθελοντές, κάτι πράσινες διαδρομές. Καλά άκουσα ή ήταν ράδιο αρβύλα;

***

Μια που ο Πέλεκας έγινε Ευρώπη δεν μεταφέρουμε το κέντρο στον Πέλεκα και τον Πέλεκα στο κέντρο;

***

Μπουρλότο απ’τον Κανάρη στα τοπικά αθλητικά δεδομένα. Διέψευσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν να χάνει.

***

Ο συνδυασμός του μάλλον δεν παίζεται. Είναι κατηγορίας τσάμπιονς λιγκ.

***

Στα μέσα Μαΐου ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κατερίνη και σε κεντρική πολιτική ομιλία. Εκτός απροόπτου.

***

Μέχρι τέλη Απριλίου καθαρίζει η υπόθεση Παυλίδη. Από την έκβασή της θα εξαρτηθεί κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο διπλών εκλογών.

***

Η 10η Μαΐου είναι η τελευταία προθεσμία για προκήρυξη πρόωρων εκλογών

***

Το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για το Κοινοβούλιο του Γρηγόρη Παπαχρήστου ανησυχεί τους δημότες του που τον θέλουν κοντά τους δήμαρχο.

***

Οριστικό όχι Παντελή Τσερτικίδη για υποψηφιότητα στη βουλή παρά τις εξ Αθηνών πιέσεις.

***

Δένει η υποψηφιότητα του Στέργιου Τόκα με τη Ν.Δ. Οι πληροφορίες διασταυρώνονται από έγκυρες πηγές.

***

Παίζει το όνομα Πιεριέα διακεκριμένου στελέχους της Ν.Δ. για το ευρωψηφοδέλτιο σε εκλόγιμη μάλιστα θέση.

***

Θα τον φέρετε τον Σαμαρά Κατερίνη ή θα προλάβουν οι Ντοράκηδες; Ώρα για τρίποντο.

***

Παίρνουν θέση μάχης και στην Πιερία τα στελέχη της Ν.Δ. για την επόμενη μέρα.

Κι έχετε κατά νου ότι εδώ υπάρχει και ισχυρή παροικία Μεϊμαράκη.

***

Εβδομάδα παθών η επόμενη, χωρίς ιδιαίτερα πάθη πέρα από την οικονομική στενότητα.

Μετά του Θωμά ο εκλογικός πυρετός.

kraxtis-gr.blogspot.com .

***

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Δεν μπορούν να περιμένουν ούτε λεπτό. Βιάζονται να δουν κάλπες οι άνθρωποι. Όλη μέρα κι όλη νύχτα πλάθουν σενάρια.

Κάποιοι άλλοι τρέχουν λέει στα βουνά και στα χωριά για να αφουγκραστούν τον λαό. Ανατρίχιασα σύγκορμη.

Μην μας βάζετε σε προεκλογικούς ρυθμούς λίγο πριν το Πάσχα.

Αφήστε και τον πεζόδρομο ήσυχο, σας παρακαλούμε. Αρκετά προβλήματα έχουμε.

Επιμελώς αποφεύγουμε τις συναθροίσεις το τελευταίο διάστημα στα γνωστά πολιτικά στέκια. Και όχι τυχαία.

Εκεί ανθεί η παραφιλολογία.

Ειδήσεις ενδιαφέρουσες από την επικαιρότητα εκτός Πιερίας….

Την Πέμπτη δίνεται το δώρο του Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους του δημοσίου...

Στους ιδιωτικούς υπαλλήλους το δώρο θα καταβληθεί ως τη Μεγάλη Τετάρτη

Μα τι κανιβαλισμός είναι αυτός με τη μητέρα του άτυχου φοιτητή που βρήκε τραγικό θάνατο στο σεισμό της Ιταλίας;

Έλεος πια. Όλα έχουν και τα όριά τους.

Σε λίγο θα ακούσουμε…αν δεν ακούσαμε ακόμη δηλαδή….την περίφημη ερώτηση: «Πώς αισθάνεστε».

Περίφημα….

Δεν έχει τέρμα η ασυδοσία των ΜΜΕ των Αθηνών. Και παρόλα αυτά το υπουργείο Τύπου θέλει να βάλει τάξη στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

Ας αρχίσουμε από ψηλά καλύτερα. Εκεί να δείτε τι γίνεται πρώτα.

Εμείς γράφουμε ένα επικριτικό κείμενο και μας κόβουν ακόμη και τα …ρεπορτάζ.

Μην αναφέρω πάλι παραδείγματα και ξύσω ανοιχτές πληγές.

Βόλτα στο δήμο Δίου κάναμε χθες.

Έργα, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, προτάσεις, χρηματοδοτήσεις σε πρώτο πλάνο.

Έχει βάλει τα γυαλιά σε πολλούς και μεγαλύτερους παρακαλώ δήμους του νομού μας.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Τι έγινε, τελείωσε το μέτρημα στον πεζόδρομο;

Άντε σε έξι μήνες θα ξαναμετρήσουμε. Μην τυχόν και ψήλωσαν. Σε άλλους έξι μήνες θα επιβάλλουμε πρόστιμα αν και όταν και σε άλλους έξι μήνες…άσε δεν το γράφω.

Αναδείξαμε έναν σκουπιδότοπο ίσα με τον Πέλεκα προ ημερών. Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.

Ουδείς ενδιαφέρθηκε ούτε καν να απαντήσει τι γίνεται στην περιοχή.

Δείγμα γραφής.

Γράψαμε και για την πράσινη διαδρομή. Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.

Δείγμα γραφής.

Γράψαμε για τον πεζόδρομο. Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει.

Δείγμα γραφής.

Καλή μας ημέρα.

kraxtis-gr.blogspot.com .