Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΧΩΣΕ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΜΑΝΟΥΣΗΣ



Ανω κάτω η κυβέρνηση και άρωμα διπλών εκλογών.Χοντρά τα έχωσε ο Μανούσης στον Παυλίδη.Προβληματισμ΄΄ος στην κυβέρνηση, με δεδομένου και της ισχνής πλειοψηφίας. Δείτε τί είπε ο Μανούσης.
kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΙΔΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ



Ρομπότ σκούπα για τεμπέληδες.
kraxtis-gr.blogspot.com

Φόρος και στα κοτέτσια


Σας φαίνεται αστείο;
Κι όμως θα πληρώσουν φόρο δηλαδή ΕΤΑΚ και τα κοτέτσια άν τα έχετε δηλώσει ώς βοηθητικούς χώρους.Τώρα άν μετά τα γκρεμίσετε, μεγιά που την φάγατε!!!!
kraxtis-gr.blogspot.com

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΑΝΝΑΣ













Λίγα λουλούδια για το Βασίλη.Η μάννα στο τόπ0 που χάθηκε ο Βασίλης.Κουράγιο!!!!!! Κρύβει απο την τραυματισμένη κόρη της ότι χάθηκε ο αδελφός της!!!!!!!


kraxtis-gr.blogspot.com

Τι λέεi θεέ μου ο άνθρωπος






Μετά τις δηλώσεις του καραγκιόζη Μπερλουσκόνι, ευτυχώς που υπάρχουν και οι κλόουν να γελάνε τα παιδιά, και να μήν γελάνε με τις βλακείες που λέιε ο μπρλουσκόνι!!!!!

kraxtis-gr.blogspot.com

ΕΠΛΕΚΕ ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ 98 ΧΡΟΝΗ



Μπράβο στη γιαγια την 98 χρονη, που έπελεκ να περάσει η ώρα ώσπου να την σώσουν.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Ομολογία Καραμανλή: Φόβος ΚΑΙ τρόμος τα blogs για την Δεξιά!


Η αλήθεια είναι ότι φοβούνται και τρομοκρατούνται από την κριτική και τις αποκαλύψεις των blogs, όχι από το ότι δήθεν τα χρησιμοποιούν για να συντονίζονται... κουκουλοφόροι!
Είναι αστείο και μόνο να το σκεφτεί κάποιος αυτό. Με SMS μπορεί. Αλλά με Blogs; που είναι δημόσια και σε κοινή θέα για όλους μας;
Όταν ακούς και από τα χείλη ενός πρωθυπουργού μιας συντηρητικής και δεξιότατης κυβέρνησης -που μέχρι πριν λίγο καιρό κρύβονταν πίσω από κεντρώα και ακόμη και αριστερά παραπλανητικά συνθήματα - αυτά τα λόγια... θέλεις δε θέλεις σε πιάνει τρόμος για το πως αντιμετωπίζουν αυτό το χώρο που ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εδώ και χρόνια ως "οξυγόνο για την Δημοκρατία μας"!
Εύγε Καραμανλή! Την κουκούλα την φορούσες μέχρι χθες εσύ και η κυβέρνησή σου!


Ας θυμηθούμε κι ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα... (apo krogias)

Ακούστε τι λέει ο Μανούσης για να καταλάβετε τι γίνεται

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

ΣΟΚ!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!
Ακούστε τι λέει ο Μανούσης για να καταλάβετε τι γίνεται...
Και όντως όπως λέει η Μακρή, το Μάιο του 2007 δεν είχαν προκηρυχθεί εκλογές, αλλά ήμασταν μόλις 10 μήνες πριν την ημερομηνία εκλογών, που θα ήταν κανονικά το Μάρτιο του 2008... και όλοι συζητούσαν για πρόωρες εκλογές για το Φθινόπωρο του 2007...
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟ!!!

Αφού πρώτα είπε ότι είναι "γαλάζιος", ομολόγησε εντελώς αβίαστα ότι πήγε στον Ντογιάκο και του είπε να καταθέσει μετά τις εκλογές (του 2007) για να μην κάνει κακό στη Ν.Δ..
Και ο Ντογιάκος τον άκουσε! Το δέχτηκε! (kleftimatia)

Εγκαινιάζεται το νέο ιατρείο στο Δ.Δ. Βροντούς


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Έχοντας ρυθμιστεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες είναι όλα έτοιμα προκειμένου την Κυριακή 12 Απριλίου να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου ιατρείου Βροντούς λύνοντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Οι υποδομές που δημιουργήθηκαν και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα καθώς και η εύκολη προσέγγιση του ιατρείου από όλους τους δημότες λόγω της θέσης τους και των ειδικών κατασκευών για άτομα με ειδικές ανάγκες, θα εξυπηρετούν τους κατοίκους και κυρίως τους ηλικιωμένους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Το νέο ιατρείο, εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα διαθέτει εκτός του εξεταστηρίου, αίθουσα αναμονής, αίθουσα βραχείας νοσηλείας, εφημέριο ιατρών με στόχο σύντομα να μετεξελιχθούν σε πολυδύναμα ιατρεία. Την εκτέλεση των εργασιών έκανε η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου Κατερίνης ενώ την εποπτεία είχε ο ίδιος ο Διοικητής κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος. Ο Δήμαρχος Δίου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν όλους τους δημότες και τους φίλους του Δήμου Δίου στα εγκαίνια του νέου ιατρείου του Δ.Δ. Βροντούς την Κυριακή 12 Απριλίου 2009 στις 11:00 το πρωί.
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com

Επιστολή Ψωμιάδη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσ/νίκης


ΠΕΜΠΤΗ 09.04.09
Στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας θέτει το θέμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε επιστολή του, ζητά από τον πρωθυπουργό να μην επιτρέψει «η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα να ξαναζήσουν το περσινό φαινόμενο του ακτοπλοϊκού ακρωτηριασμού».

Ειδικότερα, ο νομάρχης αναφέρει ότι πληροφορήθηκε την πρόσκληση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την αποκλειστική εξυπηρέτηση ακτοπλοϊκών γραμμών.

«Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται ακόμη λιγότερες γραμμές σε σχέση με την περσινή πρόσκληση -μόνο δύο γραμμές και με μειωμένα δρομολόγια» σημειώνει και επισημαίνει ότι δεν προβλέπεται φέτος ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με τα Δωδεκάνησα, ενώ αγνοούνται, τονίζει, προορισμοί όπως η Μυτιλήνη, η Λήμνος, η Σαμοθράκη και η Σκύρος.

Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει ότι, «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της νομαρχίας και άλλων φορέων, αγνοούνται και πάλι οι ανάγκες των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης» και υπογραμμίζει ότι η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα χρειάζονται και απαιτούν ακτοπλοϊκές συνδέσεις ανάλογες με του Πειραιά, με ταχύπλοα και καινούρια σκάφη. (ΑΠΕ-ΜΠΕ

.''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Πουλά διαφημιστικό χώρο στην γραβάτα του!


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Ένας άντρας, από την Ρουμανία, που προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα και να πληρώσει για τον γάμο του αποφάσισε να πουλήσει διαφημιστικό χώρο στην γραβάτα του!
Ο κύριος Tudor Ciora, από την περιοχή Sibiu, «έστησε» μια ιστοσελίδα για τους ενδιαφερόμενους και πιστεύει πως θα συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να πληρώσει το γάμο αλλά και να πάρει κάποια δώρα

Ο 26-χρονος στην ιστοσελίδα - www.cravatamea.com - αναφέρει πως το κόστος για τις εταιρείες μιας διαφημιστικής καταχώρησης ανέρχεται στα 20 ευρώ ψηλά στην γραβάτα, 15 ευρώ στην μέση και 10 ευρώ για να αναφέρουν μόνο την ονομασία στο κάτω μέρος. «Ελπίζω ότι θα συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα που ίσως μα φτάσουν να αγοράσουμε και καινούργιο αυτοκίνητο,» είπε κύριος Tudor Ciora.
Μιχάλης Μπα .
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Λήστεψε τράπεζα με ένα... σημείωμα!


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Πλησίασε τον ταμία, του έδειξε ένα σημείωμα και έφυγε ανενόχλητη έχοντας αφαιρέσει τα χρήματα του ταμείου της τράπεζας

Πλησίασε τον ταμία, του έδειξε ένα σημείωμα και έφυγε ανενόχλητη έχοντας αφαιρέσει τα χρήματα του ταμείου της τράπεζας. Απίστευτο και όμως αληθινό το περιστατικό σημειώθηκε σε τράπεζα στο Χαλάνδρι. Όπως αποδείχτηκε η γυναίκα έδειξε απειλητικό σημείωμα για κατοχή όπλου.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com

Ανοίγει ο δρόμο για τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στο Βερμόντ


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Ένα βήμα πιο κοντά στη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου βρίσκεται το Βερμόντ των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς οι βουλευτές και στα δύο νομοθετικά σώματα της πολιτείας ανέτρεψαν το βέτο που είχε θέσει ο κυβερνήτης στο σχετικό νομοσχέδιο.
Το βέτο ανατράπηκε με ψήφους 100 έναντι 49 στη πολιτειακή βουλή και 23 έναντι 5 στη γερουσία, ενώ αρκούσε σε κάθε περίπτωση πλειοψηφία των δύο τρίτων. Το Βερμόντ ήταν η πρώτη πολιτεία που καθιέρωσε τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιο φύλου πριν από εννέα χρόνια και η τέταρτη πολιτεία που επιτρέπει τους γάμους μετά τη Μασαχουσέτη, το Κονέκτικατ και προσφάτως την Αϊόβα. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Καλιφόρνια είχε νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων αλλά οι πολίτες σε δημοψήφισμα ανέτρεψαν την απόφαση. Τα νομοθετικά σώματα στο Νιου Χαμσάιρ και το Μέιν επίσης εξετάζουν νόμους που θα επιτρέπουν τη νομιμοποίηση των γάμων. Παρά ταύτα, 43 αμερικανικές πολιτείες έχουν περάσει νόμους που ρητά απαγορεύουν τους γάμους και 29 έχουν αναθεωρήσει τα πολιτειακά συντάγματα.
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com
.

Προσφυγή στο ΔΕΚ κατά της Ελλάδας για την μη αποζημίωση θυμάτων εγκληματικών πράξεων


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε διαδικασία προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας επειδή η χώρα μας δεν έχει κοινοποιήσει μέτρα για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2004/80/ΕΚ για την αποζημίωση των θυμάτων εγκληματικών πράξεων.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ελλάδα δεν έχει θεσπίσει όπως όφειλε με βάση την κοινοτική οδηγία ένα εθνικό σύστημα αποζημίωσης των θυμάτων εγκληματικών πράξεων που έχουν συντελεστεί στην επικράτειά της. Η οδηγία 2004/80/ΕΚ προβλέπει ότι «τα κράτη-μέλη εξασφαλίζουν ότι στο πλαίσιο των εθνικών τους ρυθμίσεων υπάρχει πρόβλεψη για σύστημα αποζημίωσης των θυμάτων εκ προθέσεως εγκλημάτων βίας που έχουν τελεστεί στο αντίστοιχο έδαφός τους, το οποίο διασφαλίζει εύλογη αποζημίωση των θυμάτων». Σε ό,τι αφορά την πορεία εφαρμογής της οδηγίας από τα υπόλοιπα κράτη- μέλη, η Επιτροπή αναφέρει ότι 22 κράτη-μέλη κοινοποίησαν μέτρα για την ενσωμάτωση της οδηγίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (1η Ιανουαρίου 2006) ενώ τέσσερα κράτη-μέλη (Ιταλία, Λιθουανία, Μάλτα και Ρουμανία) κοινοποίησαν μέτρα αλλά αφού είχε λήξει η προθεσμία.
kraxtis-gr.blogspot.com.

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Απριλίου 2009

Τι νέα κι αυτά σήμερα; Τραγικά. Όταν ξεκινάει η εβδομάδα με τόσο πόνο…στη γειτονική Ιταλία η υπόλοιπη επικαιρότητα πραγματικά ωχριά.

Η αγωνία για τους Έλληνες φοιτητές είναι στο αποκορύφωμα και όχι άδικα.

Εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες καρδιοχτύπησαν μπροστά στις οθόνες των τηλεοράσεων.

Ευχή όλων να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Να μην είναι κανένας Έλληνας ανάμεσα τους.

Πάμε τώρα στα της δικής μας επικαιρότητας. Της τοπικής εννοώ.

Φυσικά και έχει το μενού και ολίγον από φράγμα Μόρνας. Πώς θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά.

Με την ευκαιρία αυτή να πούμε πως σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των παρισταμένων τεχνικών και πολιτικών το νερό τρέχει ήδη ..στον αγωγό.

Μπήκε το νερό στο αυλάκι που λέει και ο πάνσοφος Θεός. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συμβεί για το συγκεκριμένο έργο. Πάντως αν όλα πάνε καλά τότε σίγουρα σε μια –δυο ημέρες οι κάτοικοι της βόρειας Πιερίας θα πίνουν επιτέλους το πολυπόθητο νερό.

Έγραψα στη χθεσινή μου στήλη για την Άνοιξη και μάλλον τη μάτιαξα.

Θα μας ταλαιπωρήσει λίγο ακόμη ο Απρίλης καθώς όλα δείχνουν. Συννεφιές…συννεφιές…

Η αγορά δεν μπήκε πάντως σε εορταστικούς ρυθμούς και κλίμα. Παραμένει η πίκρα από την εκπτωτική περίοδο και τη χασούρα του χειμώνα.

Σήμερα τα μεσάνυχτα η κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή για την υπόθεση Παυλίδη που όπως όλα δείχνουν θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

Εκτιμήσεις πολιτικών πάντως κάνουν λόγο για …χρονοκαθυστέρηση έντεχνη ώστε να πάμε κατευθείαν σε διπλές εκλογές.

Αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος…θα τα δούμε όλα καθώς φαίνεται.

Έκανα βόλτα την Κυριακή το μεσημέρι στον κεντρικό και όχι μόνο πεζόδρομο της Κατερίνης.

Μαζί μου και δυο πιτσιρίκια 6-7 ετών αντίστοιχα.

Το μόνιμο άγχος; Οι μοτοσικλέτες που κινούνταν με κανονική παρακαλώ ταχύτητα σε όλο το πλέγμα των πεζοδρόμων.

Είναι καθημερινές πια οι οχλήσεις των πολιτών. Το ότι δεν έγινε ακόμη σοβαρό ατύχημα στον πεζόδρομο οφείλεται μάλλον στους υποψιασμένους γονείς που πλέον δεν αφήνουν τα παιδιά τους «ελεύθερα» στον πεζόδρομο.

Κάτι πρέπει να γίνει και πολύ σύντομα. Πιο σύντομα από όσο υπολογίζουν οι αρμόδιοι πάντως.

Το κακό παράγινε.

Έντονες είναι και οι διαμαρτυρίες των ίδιων των καταστηματαρχών. Δεν μπορεί να υπάρχει ωράριο λειτουργίας του πεζοδρόμου για φορτοεκφορτώσεις και να μην τηρείται από κανέναν.

Πώς δεν μπορεί;

Όλα μπορούν εδώ στην Ελλάδα να συμβούν. Μέχρι να σε πείσουν ότι είσαι και ελέφαντας.

Καλή μας ημέρα και σήμερα. Και ήρεμη .

kraxtis-gr.blogspot.com..

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Μανία που την έχει ο πρόεδρος των Βιομηχάνων να επικρίνει την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα μέτρα που προτείνουν για έξοδο από την οικονομική κρίση! Δεν θα αποδώσουν τα μέτρα, λέει ο κ. Δασκαλόπουλος, επιμένοντας σε εβδομάδα 4 εργάσιμων ημερών με αντίστοιχη περικοπή μισθού… Με τέτοιες προτάσεις, δεν έχει παρά να κάνει το δικό του κόμμα ο πρόεδρος του ΣΕΒ… τι διάολο φοβάται, ότι δεν θα βρει χρηματοδότες;

«Σαβούρα» αντί «αβαρίας», ο Αρ. Παυλίδης Τη λέξη «αβαρία» ανέλυσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Αρ. Παυλίδης, δηλώνοντας πως «δεν θα γίνω φορτίο, να με πετάξουν στη θάλασσα». Ο κ. Παυλίδης, επέλεξε τελικώς να παίξει το ρόλο της «σαβούρας» για την Κυβέρνηση… Και για να μην παρεξηγούμαστε, η σαβούρα (κατά Μπαμπινιώτη), τοποθετείται σε πλοία ή αερόστατα για να ενισχύσει την σταθερότητά τους…

Ένας (μόνος) δήμαρχος (ο Πύδνας Δ. Βασιλειάδης) συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΝΕΤΠ Πιερίας, παρά το ότι είχαν λάβει άπαντες πρόσκληση. Ο Νομάρχης και πρόεδρος της ΝΕΤΠ εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία των δημάρχων, ενώ ο εκπρόσωπος των Τουριστικών πρακτόρων … τους ευχαρίστησε για την απουσία τους.

Κατά πως μας τα είπε χθες ο Νομάρχης, ο τουρισμός της Πιερίας δεν πρόκειται να περάσει αβρόχοις ποσί τη φετινή σεζόν, όχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και βροχερού καιρού. Ο οποίος καιρός, είναι ένα κι ένα για τα κουνούπια-μάστιγα πολλών τουριστικών περιοχών,

Στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να χρεώσουν τον καφέ ένα ευρώ και να προσφέρουν μαζί και κουλούρι, είπε εκπρόσωπος των τουριστικών πρακτόρων στη συνεδρίαση της ΝΕΤΠ, θέλοντας να δείξει ότι οι μαγαζάτορες κάνουν θυσίες για να τραβήξουν φέτος τουρίστες. Εμείς πάντως εδώ, τον χρεώνουμε 2,5 και 3 ευρώ και τους προσφέρουμε λουκούμι. Της παρηγοριάς.

Να απαλλαγούν (λόγω οικονομικής κρίσης) οι τουριστικοί επιχειρηματίες από τα δημοτικά τέλη για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πρασιές και ξαπλώστρων στην άμμο, ζήτησε ο εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Πιερίας. Υποθέτουμε πως σκέφτηκε ότι οι μαγαζάτορες θα αφαιρέσουν το παραπάνω κόστος από τις τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ή μήπως όχι;
kraxtis-gr.blogspot.com.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Στην Νομαρχία Πιερίας και στη ΔΕΥΑΚ Κατερίνης φορτώνει τις ευθύνες της εκτός ορίων λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κατερίνης το ΥΠΕΧΩΔΕ
Σε απάντησή του στην σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη και Μ. Παπαγιαννάκη, αναγνωρίζει ότι δεν έγιναν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ όσον αφορά για την συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ (αφού έληξε η περίοδος λειτουργίας του από τον Οκτώβρη) αυτή εμπίπτει στις αρμοδιότητες του φορέα λειτουργίας (ΔΕΥΑΚ Κατερίνης) και της νομαρχίας Πιερίας που εξέδωσε την άδεια.
Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, να ρωτήσουμε τις υπηρεσίες ελέγχου του Περιβάλλοντος, τη ΔΕΥΑΚ και την Νομαρχία:
Μετά την από 12/2/09 αναφορά μας, μπορούν να μας απαντήσουν σε τι ενέργειες ελέγχου προέβησαν, αυτοψίες μετρήσεις κλπ, τα αποτελέσματά τους, αν ελέγχονται και αν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κατερίνης, και τι μέτρα πήραν για την ορθή λειτουργία του ΧΥΤΑ την προστασία του Περιβάλλοντος, τη νομιμότητα; Μάντζιος Αντώνης Οικονομολόγος δημότης του Δήμου Κορινού.
kraxtis-gr.blogspot.com .

''Ξέφραγο''… νηπιαγωγείο!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Εδώ και μερικά χρόνια, από τότε που τοποθετήθηκε στην περιοχή το «προκάτ» νηπιαγωγείο του Σταθμού, ο αύλειος χώρος του παραμένει χωρίς περίφραξη, παρότι βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις δρόμους, ο ένας εκ των οποίων είναι ταχείας κυκλοφορίας. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς, ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια, ώστε να μετατρέψει τον αύλειο χώρο που παίζουν τα νήπια, σε σχολική αυλή με υποτυπώδεις έστω κανόνες ασφαλείας.
Ή το νηπιαγωγείο έγινε σε πλατεία ή η πλατεία έγινε σε αυλή σχολείου!
Χωρίς περίφραξη παραμένει εδώ και μερικά χρόνια το «προκατ», νηπιαγωγείο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό, προφανώς επειδή οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι μια περίφραξη κοστίζει πολύ περισσότερο από την ασφάλεια μερικών νηπίων…

Το νηπιαγωγείο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, αποτελεί ίσως το μοναδικό σχολικό συγκρότημα στο νομό μας (αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για συγκρότημα και όχι για προσωρινή λύση), το οποίο δεν διαθέτει περίφραξη, με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό, για τα μικρά παιδιά που φιλοξενεί καθημερινά.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των γονέων προς το Δήμο Κατερίνης, στη σημερινή, αλλά και στην προηγούμενη διοίκηση, κανένας αρμόδιος δεν έχει φιλοτιμηθεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του. Μπορεί όλοι να αναγνωρίζουν ότι δεν αποτελεί ασφαλή τόπο για τα νήπια μια αυλή σχολείου χωρίς περίφραξη και μάλιστα όταν αυτή περικλείεται από τρεις δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων, κανείς όμως δεν προχώρησε στην αυτονόητη παρέμβαση και στην κατασκευή περίφραξης.

Τώρα που ανοίγει ο καιρός, περισσότερα από 15 νήπια βγαίνουν στη συγκεκριμένη αυλή υπό τη συνεχή παρακολούθηση και έλεγχο των εκπαιδευτικών τους. Παρά ταύτα ο αύλειος χώρος παραμένει ακατάλληλος, για να μην πούμε επικίνδυνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Κατερίνης έχει δεσμευτεί το προσεχές διάστημα να προχωρήσει στην περίφραξη της αυλής, χωρίς όμως να έχει δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αν αυτό πρόκειται να γίνει πριν την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς ή πριν την έναρξη της επόμενης.

Πάντως γονείς και εκπαιδευτικοί επανειλημμένα έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για την κατάσταση της αυλής και έχουν επισημάνει ενδεχόμενους κινδύνους από την υπάρχουσα κατάσταση, ζητώντας άμεση επίλυση του προβλήματος.

'ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com
.