Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ
ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ


''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com

Διεξάγεται με επιτυχία η ΝΑΤΟϊκή Άσκηση «Steadfast joist – Γόρδιος Δεσμός 2009»


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - Π.Α

Στο Λιτόχωρο χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Με τη συμμετοχή 1200 αξιωματικών και οπλιτών από 15 χώρες διεξάγεται αυτές τις ημέρες η τελική φάση της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Steadfast joist – Γόρδιος Δεσμός 2009» στο Λιτόχωρο.

Στην άσκηση συμμετέχει το προσωπικό του Γ ΣΣ/ NDC-GR με αντιπροσώπους από τις οργανικές του Μονάδες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ, για τις ανάγκες της άσκησης, στο Στρατόπεδο «Μπαλανίκα» έχει αναπτυχθεί το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Χθες, ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών, τον Σταθμό Διοικήσεως του Στρατηγείου, στο Λιτόχωρο, επισκέφθηκε ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Αντιστράτηγος Δημήτρης Γράψας, η ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Στρατηγείων της δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ, καθώς και οι τοπικές αρχές, όπου παρακολούθησαν από κοντά τη λειτουργία του Γ ΣΣ/ NDC-GR κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων υποστήριξης της Ειρήνης.

Η Άσκηση

Η εν λόγω άσκηση αφορά στην αυτόνομη ανάπτυξη του Στρατηγείου σε θέματα επιχειρήσεων, με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού στη σχεδίαση και εκτέλεση διακλαδικού τύπου επιχειρήσεων ως χερσαία διοίκηση ακολουθούντων δυνάμεων σε αντικατάσταση της δύναμης ταχείας αντιδράσεως του ΝΑΤΟ. Η άσκηση πραγματοποιείται υπό τη διοίκηση του Διακλαδικού Στρατηγείου της Νάπολης (JFC NP) και σε συνεργασία με τα Στρατηγεία των Αεροπορικών Δυνάμεων στη Σμύρνη, των Ναυτικών δυνάμεων στη Νάπολη και του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ. Σημειώνεται ότι, το σενάριο, όπως και η περιοχή των επιχειρήσεων, είναι υποθετικά. Τέλος, δημοσιογράφοι από Κατερίνη και Θεσσαλονίκη ξεναγήθηκαν, από τους εκπροσώπους τύπου του Γ ΣΣ / NDC-GR, στο στρατηγείου, ενώ ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα και τους σκοπούς της άσκησης.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού



Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Τρέχει, τρέχει η επικαιρότητα. Και σκοντάφτει συνεχώς στα ίδια και στα ίδια θέματα. Μόρνα, διόδια, διόδια, Μόρνα.

Εδώ και χρόνια βέβαια και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το παμπιερικό συλλαλητήριο με θέμα τα διόδια.

Προετοιμασίες για τη συγκέντρωση της Πέμπτης 2 Απριλίου έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας.

Ημέρα απεργίας βεβαίως-βεβαίως και δεν ξέρουμε την τύχη της υποθέσεως. Το σίγουρο είναι πως γίνεται μια πολύ μεγάλη προετοιμασία.

Νεότερα όμως από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου, στη βοήθεια των οποίων ελπίζουν οι διοργανωτές δεν είχαμε.

Δεν ξέρω αν συμφωνούν με αυτή τη μορφή των κινητοποιήσεων ή όχι πάντως όταν υπάρχει μια πρωτοβουλία που αφορά όλο το νομό καλό είναι να δίνουμε το παρών.

Τώρα για την πεντάλεπτη διακοπή ρεύματος; Αφήστε το παιδιά. Εδώ δεν το κάναμε για την παγκόσμια ώρα της Γης.

Δεν ξεκουνιόμαστε εμείς εύκολα σε τέτοια.

Οι δήμοι αλήθεια θα κλείσουν; Η νομαρχία; Τα καταστήματα; Θα εκφράσουν με τον ελάχιστο τρόπο την αντίδρασή τους στα διόδια;

Περιμένουμε νεότερα.

Την πρωταπριλιά μπορούμε να πούμε ψέματα. Εγώ λέω για αλλαγή να πούμε και καμιά αλήθεια.

Γιορτάζει πολύς κόσμος πάντως. Όχι, ονόματα δεν λέμε, προσωπικότητες δεν θίγουμε. Είμαστε ευγενείς.

Υπάρχει ένας αναβρασμός στη νότια Πιερία; Ενημερώστε μας παρακαλώ. Μας ενδιαφέρει το θέμα.

Προετοιμασίες και για την πανεργατική απεργία της 2ας Απριλίου.

Και να θέλεις να αγιάσεις δεν μπορείς.

Κουραστήκαμε έχω την εντύπωση. Και από τα μέτρα και από τα αντίμετρα και από τις ανακοινώσεις.

Όλοι να μας σώσουν θέλουν …κι εμείς εκεί. Απεργία-απεργία.

Πέρα από την πλάκα όμως καλό είναι επιτέλους να διαμαρτυρηθούμε για κάτι. Έστω για τον κακό μας τον καιρό.

Με τη Μόρνα; Ουδέν νεότερον. Ο νομάρχης λέει σε όλους τους τόνους ότι το έργο θα λειτουργήσει.

Οι δήμαρχοι απλώς περιμένουν όπως άλλωστε και τα προηγούμενα 15 χρόνια.

Ο δήμος Πέτρας τηρεί σιγή ιχθύος.

Αλήθεια με εκείνες τις προσφυγές εναντίον της απόφασης της Περιφέρειας για τη ρύθμιση του νερού τι απέγινε;

Περιμένουμε στο ακουστικό μας.

Σε λίγο καιρό…δηλαδή τον Ιούνιο θα αρχίσει να ρέει το νερό για το δήμο Πέτρας κατά την απόφαση.

Εν αναμονή.

Προετοιμάζεται και η αγορά για το Πάσχα.

Ζόρια στην αγορά. Σκάνε από κροτίδες μέχρι βόμβες.

Δύσκολοι καιροί. Δεν ξέρω αυτά τα εκατομμύρια που ακούμε πως δόθηκαν από τις Τράπεζες μέσω του ΤΕΜΠΠΕ πού πήγαν τελικά στην Πιερία.

Πάντως η μικρομεσαία τάξη…υποφέρει και αγωνιά.

Καλή μας ημέρα.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ο Βαγγέλης ξαναχτύπησε. Ο δικός μας Βαγγέλης Πολύζος πάντα επίκαιρος και με το σωστό timing. Στόχος αυτή τη φορά η Ντόρα που τόλμησε να γευματίσει με τον Σουφλιά.

***

Έμπειρος ο Βαγγέλης ξέρει ότι μεταξύ τυρού και αχλαδιού παίρνονται οι μεγαλύτερες πολιτικές αποφάσεις και καταστρώνονται ύποπτα σχέδια.

***

Έτσι λοιπόν βγήκε μ’ένα Καραμανλικό παραλήρημα να μας πει ότι ο Καραμανλής δεν πρόκειται να φύγει αλλά κι αν φύγει, αυτός θα υποδείξει το νέο αρχηγό.

***

Βρε Βαγγέλη, μην είσαι κολλημένος, η εποχή της ειδωλολατρίας πέρασε. Ο δικός σου δεν τα κατάφερε, άστον να ξεκουραστεί. Μην καρφώνεσαι άδικα. Έτσι κι αλλιώς η Ντόρα το πήρε το δαχτυλίδι. Και αυτά τα δαχτυλίδια είναι εισαγόμενα.

***

Κάνε λοιπόν την πάπια, όπως κάνουν και όλοι οι άλλοι, δες πού φυσάει ο άνεμος και πράξε αναλόγως. Πώς θα γίνεις νομάρχης;

***

Το κακό σ’αυτή τη χώρα είναι ότι ούτε να κουραστεί μπορεί ένας άνθρωπος. Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν.

***

Ακούσαμε προχθές ότι ο Τζόρτζεβιτς θέλει να αποσυρθεί. Μαγκιά του. Τα πήρε όλα και φεύγει. Είναι για να κάθεται άλλο; Θα ήταν καλύτερα να σέρνεται στα γήπεδα και να τον γιουχαΐζουν;

***

Ε, Βαγγέλη δεν κατάλαβες ότι όσο κάθεται ο πρόεδρος, τόσο χάνει; Ποια καλύτερη ευκαιρία απ’αυτή; Λέει ότι κουράστηκε, ότι έπαθε υπερκόπωση και την κάνει.

***

Όσο για την Ντόρα τι παράπονο έχεις βρε Βαγγέλη; Ούτε έκανε κόμμα σαν το Σαμαρά ούτε σαν τον Αβραμόπουλο ούτε ξίνισε σαν τον Σουφλιά. Ήταν πιστή στον Καραμανλή, σήκω-κάτσε, κομματική, είναι κι από τζάκι.

***

Τώρα τι κάνουμε με τον Καραμανλή;

Είπαμε, πάει Αμέρικα καθηγητής να διδάξει πως επανιδρύονται τα κράτη. Του κάνουμε κι ένα άγαλμα στον Κολινδρό κι όλα εντάξει.

***

Τι σου τα λέω όλα αυτά φίλε Βαγγέλη; Επειδή ξέρω ότι Βαγγέλης πήγες στη Βουλή, Βαγγέλης γύρισες, επειδή σε τιμώ για το ήθος σου, επειδή δεν σε χάλασε η Αθήνα, επειδή είσαι ακόμη κοντά στον κόσμο.

Δεν θέλω ν’ασχολείσαι με ψιλά γράμματα.

***

Τώρα που δεν έχεις το ζόρι της κομματικής πειθαρχίας βγες και πες τους ότι τα έκαναν μούσκεμα, ότι ο κόσμος υποφέρει, ότι απέτυχαν.

Κι αν δεν σοβαρευτούν όποιον κι αν έχουν αρχηγό δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .



Προανακριτική θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Για την υπόθεση Παυλίδη...

.
Του Γιάννη Δαίδαλου
.
Μετά την διαβίβαση του φακέλου της υπόθεσης Παυλίδης στη Βουλή (διαβάστε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ εδώ), πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει κατευθείαν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και όχι απλής Εξεταστικής.
Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να...
πει όχι η κυβέρνηση. Άλλωστε, στα τέλη Ιουνίου επέρχεται παραγραφή και αυτό κάνει πιο αναγκαία τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για να ανασταλεί η παραγραφή.
Μήπως το γεγονός αυτό αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την επίσπευση των πολιτικών εξελίξεων και πιθανότατα και των εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο;

Αναβλήθηκε η δίκη για τον Μάη

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Αναβολή για αρχές Μαΐου έλαβε σήμερα στο δικαστήριο Κατερίνης η δίκη του δημότη του δήμου Πέτρας Θόδωρου

Καρακούση, ο οποίος έχει μηνυθεί από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου για συκοφαντική δυσφήμηση σχετικά με το "Φράγμα της Μόρνας".
Ο δικαστής κάλεσε τον Νομάρχη να δείξει "μεγαλοψυχία" και να αποσύρει την μήνυση, αλλά η πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Παπαστεργίου.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 151 Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ


Δικαστική τορπίλη στο Μαξίμου
-ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ''ΚΡΑΧΤΗΣ'' ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Η υπόθεση Παυλίδη πάει στη Βουλή καθώς ο ανακριτής δεν πείστηκε ότι δεν εμπλέκεται ο πρώην υπουργός Αιγαίου στην υπόθεση εκβιασμού του εφοπλιστή Φ.Μανούση. Κλειδί η αποπληρωμή δανείου από την κόρη του

Οι περίεργες συναλλαγές της κόρης του Αρ.Παυλίδη την περίοδο που ο εφοπλιστής Μανούσης κατήγγειλε ότι ήταν θύμα εκβιασμού, στέλνουν την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου και του στενού συνεργάτη του Παν.Ζαχαρίου στη Βουλή, σε ένα ακόμη χαστούκι στην κυβέρνηση μετά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Συγκεκριμένα, ο 20ος ανακριτής Απόστολος Ζαβιτσάνος διαβίβασε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το σκέλος της δικογραφίας που εμπλέκει τον πρώην υπουργό, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης είχε καταγγείλει εκβιασμό και ότι έδωσε στον συνεργάτη του υπουργού μεγάλο ποσό για να μπουν τα πλοία της SAOS στην άγονη γραμμή, λίγες ημέρες πριν η κόρη του υπουργού αποπληρώσει 100.000 δανείου που είχε πάρει για αγορά ακινήτου, ενώ αντίστοιχες κινήσεις φέρεται να είχε κάνει και ο συνεργάτης του.

Ο κ. Παυλίδης ως μάρτυρας είχε προσκομίσει παραστατικά και αποδείξεις για το ποσό των 100.000 ευρώ, με το οποίο αποπληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τραπεζικό δάνειο, με το οποίο αγόρασε το ακίνητό της η κόρη του. Ισχυριζόταν στην κατάθεσή του ότι το ποσό των 100.000 ευρώ το δάνεισε στην κόρη του συγγενικό τους πρόσωπο, που ζει στο εξωτερικό και στη συνέχεια εκταμιεύτηκε ισόποσο τραπεζικό δάνειο, το οποίο αποπληρώθηκε πολύ σύντομα, επειδή ο συγγενής τους δεν ήθελε να του επιστρέψουν τα χρήματα που είχε δώσει.
Ο στενός συνεργάτης του κ.Ζαχαρίου που φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος αφέθηκε την Τετάρτη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ μετά την απολογία του έκανε λόγο για «σκευωρία». Σημειώνεται ότι και ο Φ.Μανούσης δεν είναι άσχετος με τη Νέα Δημοκρατία καθώς επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν γ.γ. στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Συνολικά ο εφοπλιστής ισχυρίζεται ότι έδωσε στον στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη επιταγές και μετρητά, που αγγίζουν τις 800 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να αναλάβουν τα δρομολόγια των άγονων γραμμών του Αιγαίου, ενώ σε δηλώσεις που έκανε την ημέρα που κατέθετε στον ανακριτή, είχε επιρρίψει τις ευθύνες για την υπόθεση της εκβίασης στον πρώην υπουργό, λέγοντας: «Ο Ζαχαρίου είναι ενεργούμενο του Παυλίδη. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Αυτός με έστειλε στον Ζαχαρίου και μου είπε προσπάθησε να τα βρεις. Εχω καταθέσει στοιχεία στον ανακριτή που αποδεικνύουν τις παράνομες πράξεις του κ. Παυλίδη».
Η υπόθεση ξεκίνησε δικαστικά τον Απρίλιο του 2007, όταν ο κ. Παυλίδης έστειλε δισέλιδη επιστολή στον εισαγγελέα του ΑΠ, Γ. Σανιδά, καταγγέλλοντας ότι δεχόταν απειλές και έμμεσους εκβιασμούς από τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας, κ. Μανούση.
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com -

Επτά άτομα συνελήφθησαν για υποκλοπή κωδικών της NOVA


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 -ΑΠΕ-ΜΠΑ

Επτά άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Ηράκλειο και Ρόδο, ύστερα από μήνυση κατ' αγνώστων, που υπέβαλε η εταιρία «Multichoice Hellas» για υποκλοπή κωδικών της και παράνομη διακίνηση του τηλεοπτικού της υλικού, μέσω διαδικτύου.

Οι συλληφθέντες -σε συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα σε άλλους χρήστες του Ίτνερνετ, που διέθεταν τις ίδιες συσκευές, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της NOVA.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι τα κλειδιά αποκωδικοποίησης του σήματος της NOVA μοιράζονταν 511 παράνομοι συνδρομητές, ενώ σε έκθεση της εταιρίας, που επισυνάπτεται στη μήνυση, εκτιμάται ότι από την υπόθεση, το ελληνικό Δημόσιο, για το διάστημα 2008-09, έχασε 30.520.000 ευρώ.

Επτά άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Βόλο, Ηράκλειο και Ρόδο, ύστερα από μήνυση κατ' αγνώστων, που υπέβαλε η εταιρία «Multichoice Hellas» για υποκλοπή κωδικών της και παράνομη διακίνηση του τηλεοπτικού της υλικού, μέσω διαδικτύου.

Οι συλληφθέντες -σε συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές, υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν οργανωμένα σε άλλους χρήστες του Ίτνερνετ, που διέθεταν τις ίδιες συσκευές, το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα του μπουκέτου καναλιών της NOVA.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψε ότι τα κλειδιά αποκωδικοποίησης του σήματος της NOVA μοιράζονταν 511 παράνομοι συνδρομητές, ενώ σε έκθεση της εταιρίας, που επισυνάπτεται στη μήνυση, εκτιμάται ότι από την υπόθεση, το ελληνικό Δημόσιο, για το διάστημα 2008-09, έχασε 30.520.000 ευρώ.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com. ..

Τραγικός θάνατος για αγοράκι 14 μηνών σε δρόμο στη Θεσσαλονίκη


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΑΠΕ

Τραγικό θάνατο βρήκε αγοράκι, ηλικίας 14 μηνών, όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, σε δρόμο που βρίσκεται μπροστά από κτήριο που στεγάζει εμπορικά καταστήματα, στο ύψος του 45ου χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.

Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Γιαννιτσών.

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

ΣΚΟΤΩΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - 'ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.
Κόντρα σήμερα στη Βουλή για την οικονομία και τα μέτρα της κυβέρνησης!!!!





ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Μείωση μισθών στο Δημόσιο!


Σαν λαγό, που προετοιμάζει το έδαφος για μέτρα που θα αφορούν ακόμη και τη μείωση των αμοιβών στον δημόσιο τομέα, είδαν πολλοί τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού και καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Απόστολο Φιλιππόπουλο. «Αφού δεν έχουμε πλέον τη λύση της υποτίμησης του νομίσματος για να μειώσουμε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, θα πρέπει να κινηθούμε προς τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», είπε σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ελληνικός σύλλογος αποφοίτων του Manchester Business School. «Θα πρέπει, δηλαδή, να μειώσουμε τις τιμές για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους εταίρους μας, να μειώσουμε το εργατικό κόστος, δηλαδή τις αμοιβές στον δημόσιο τομέα», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαγγέλης Αντώναρος επιχείρησε να εμφανίσει ως «προσωπικές» τις απόψεις του, ωστόσο προκάλεσαν εσωκομματική δυσαρέσκεια. Ο κ. Φιλιππόπουλος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και προφανώς την πρότασή του για μείωση στους μισθούς έχει συμπεριλάβει σε εισηγήσεις του στον Κ. Καραμανλή. Το πρώτο βήμα, που είναι το πάγωμα των μισθών του Δημοσίου για φέτος, έγινε, γιατί να μη γίνει και το επόμενο που είναι οι περικοπές, αναρωτήθηκαν πολλοί χθες.

Αναλύοντας τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, ο κ. Φιλιππόπουλος αναφέρθηκε στο «δίδυμο» ελλείμματα προϋπολογισμού και τρεχουσών συναλλαγών και σε ερώτηση για το πώς θα επιτευχθεί η μείωση των αμοιβών, αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα που έλαβε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως είναι ο περιορισμός των υπερωριών, αλλά και λιγότερες προσλήψεις σε σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις. Εξέφρασε, πάντως, τη διαφωνία του με αύξηση της φορολογίας γιατί θα περιορίσει την ανάπτυξη.

Ο Β. Αντώναρος υποστήριξε ότι δεν εκφράζει την κυβέρνηση. «Είναι καλά γνωστό ποιες πρωτοβουλίες έλαβε η κυβέρνηση, ποιες εφάπαξ καταβολές αποφάσισε να δοθούν. Είναι συγκεκριμένα πράγματα. Δεν υπάρχει πουθενά μείωση μισθού. Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική. Πολύ ξεκάθαρα πράγματα», τόνισε.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Χωρίς τελειωμό!


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - Της ΝΤΟΡΑΣ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ
Θα έχει άραγε τελειωμό αυτός ο ιδιότυπος αγώνας δρόμου κυβέρνησης και Δικαιοσύνης με διεκδικούμενο... έπαθλο την προκλητικότερη περιφρόνηση Συντάγματος και Βουλής;

Πάνε κάτι μήνες από τότε που τα σκάνδαλα των δομημένων ομολόγων, του Βατοπεδίου, της Ζίμενς, της «ΚΟΣΜΟΤΕ-Γερμανός» και των άγονων γραμμών με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Αρ. Παυλίδη κρατούνται ετσιθελικά, στη Δικαιοσύνη. Εκβιαζόμενοι ή από κομματικό καθήκον, οι αρμόδιοι δικαστές, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά πρωτοσταντούντος, παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ούτε παρερμηνείες επιτρέπονται. Πρωτίστως από τους υπηρέτες της Θέμιδας, τους ταγμένους να εφαρμόζουν Σύνταγμα και νόμους και να αποδίδουν δικαιοσύνη. Η συνταγματική διάταξη είναι ξεκάθαρη. Επιβάλλει την «αμελλητί» διαβίβαση μιας δικογραφίας στο Κοινοβούλιο άπαξ και διαπιστωθεί εμπλοκή εν ενεργεία ή πρώην υπουργού. Κι όμως, οι επίμαχες υποθέσεις βαλτώνουν στη Δικαιοσύνη κατά τρόπον που δίνει το δικαίωμα στον απλό πολίτη και βέβαια στην αντιπολίτευση να πιστεύουν ότι ο στόχος είναι ένας. Να ροκανιστεί ο χρόνος ώς την παραγραφή. Εν κατακλείδι, να συγκαλυφθούν τα σκάνδαλα και να μη λογοδοτήσουν όσοι εκ των υπουργών της Ν.Δ. παρανόμησαν. Χθες, σαράντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν επερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, όπου μιλάνε ευθέως για «εξωθεσμικό δίκτυ προστασίας της κυβέρνησης». Πρόκειται για το σκάνδαλο των σκανδάλων. Για πόσο όμως ακόμα θα κινούνται χωρίς αιδώ, κυβέρνηση και δικαστικοί; Αν θεωρούν ότι τα... βάσανά τους τελειώνουν, μια και σε δυόμισι μήνες -ώς τον Ιούνιο- θα διακοπούν οι εργασίες της Ολομέλειας, μάλλον γελιούνται. Πολύ σύντομα, η κυβέρνηση θα κληθεί να σεβαστεί αίτημα της αντιπολίτευσης για παράταση της Ολομέλειας ώς τον Σεπτέμβριο. Αν με την ισχνή πλειοψηφία της απορρίψει το αίτημα, θα είναι διπλά εκτεθειμένη. Οπως και οι δικαστές που χειρίζονται τις σκανδαλώδεις υποθέσεις. Και, βέβαια, δεν τους σώζουν δικαιολογίες περί εκβιασμών άνωθεν ενόψει κρίσεων. Τουναντίον.
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com .

“Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ έκλεβε πορτοφόλια από νεκρούς”


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 -COSMO.GR

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, στην 52σέλιδη αποκαλυπτική έκθεση – η οποία παραδόθηκε πρόσφατα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - εντός του 2008 ερευνήθηκαν 538 υποθέσεις διαφθοράς, έναντι 560 το 2007. Οι υποθέσεις διαφθοράς που αφορούσαν το αστυνομικό προσωπικό ήταν 445, αυτές που σχετίζονται με παράνομες ενέργειες δημοσίων υπαλλήλων 45, ενώ οι φάκελοι που σχηματίστηκαν για κοινή παράνομη δράση αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων ήταν - εντός του 2008 - 27.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης, αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. έκλεβε πορτοφόλια από νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα και ύστερα, χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες τους, έκανε αναλήψεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

Έκθεση-κόλαφο για την Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, η οποία διαπίστωσε κρούσματα διαφθοράς και παράνομης δράσης.

Επίσης, προκύπτει ότι αξιωματικοί της αστυνομίας προχωρούσαν σε μαζικές πλαστογραφήσεις εγγράφων και σε παράνομες εκδόσεις αστυνομικών ταυτοτήτων, ενώ αποκαλύφθηκε υπεξαίρεση 800.000 από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, για το περιστατικό αυτό, πριν μερικούς μήνες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Β. Τσιατούρας ζήτησε έκτακτο έλεγχο στη Διαχείριση Διεύθυνσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την έκθεση «από τον έλεγχο διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα που ανερχόταν συνολικά στο ποσό των 787.856 ευρώ. Μετά το πέρας της επιθεώρησης συντάχτηκε έκθεση η οποία βεβαίωσε και καταλόγισε το χρηματικό έλλειμμα εις βάρος δύο αστυνομικών».

Εντυπωσιακό στοιχείο της έκθεσης είναι η αύξηση κατά περίπου 60% εντός του 2008 των υποθέσεων διαφθοράς στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, προκύπτει πως από το 1999 που ιδρύθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ώς τα τέλη του 2008 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα σε 385 αστυνομικούς και οι συνολικές ποινές ήταν 352 χρόνια, 3.695 μήνες και 370 ημέρες..

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Τον δικάζουν υπαλλήλοι του «θύματος»!



ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Η δίκη του αντιεξουσιαστή Γ.Βούτση για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα του Γκύζη το Φθινόπωρο του 2007, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε παρωδία, άσχετα με το σχετικά αυταπόδεικτο των γεγονότων

Στο Μεικτό Ορκωτό όπου άρχισε η δίκη, τρεις από τους τέσσερις ενόρκους που ορίστηκαν, είναι υπάλληλοι... της Εθνικής!

Η υπεράσπιση ζήτησε άμεσα εξαίρεσή τους καθώς υπάρχει προφανής υπόνοια μεροληψίας, αλλά με δεδομένο ότι κάθε πλευρά (υπεράσπιση, πολιτική αγωγή και εισαγγελική αρχή) μπορεί να ζητήσει εξαίρεση ως δύο ενόρκων, το θέατρο του παραλόγου θα παραμείνει.

Δηλαδή, υπάλληλος του «θύματος» θα κρίνει τον δράστη ληστείας κατά του εργοδότη του...

Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη ενώ η Εθνική Τράπεζα παρίσταται και με πολιτική αγωγή.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com..

Απρ 01 Νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.: Άφαντος ο ληστής στην Παλλήνη



ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - X-BLOG

Εξαφανίστηκε κάτω από τη μύτη της αστυνομίας ο ληστής που εισέβαλε το πρωί στις 8:45 στο υποκατάστημα της HSBC στην Παλλήνη, που βρίσκεται στη λεωφόρο Μεσογείων 19.

Φορούσε κουκούλα, γάντια, μπουφάν και φόρμα, παρέμεινε στην τράπεζα 20 λεπτά έως ότου άνοιξαν οι υπάλληλοι το χρηματοκιβώτιο και τα ταμεία, οι οποίοι πρόλαβαν να πατήσουν το κουμπί του συναγερμού.

Όταν έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της αστυνομίας, ο ληστής βρισκόταν ακόμα μέσα. Έτσι, πήρε όμηρο μαζί του μία υπάλληλο της τράπεζας και με 150.000 ευρώ εξαφανίστηκε!

Λίγα μέτρα πιο κάτω άφησε την κοπέλα ελεύθερη, πέταξε κουκούλα, πιστόλι, ρούχα κλπ και έγινε καπνός!

Τι κι αν η περιοχή είχε περικυκλωθεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο δράστης την έκανε με ελαφρά…

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com..


Αλέκος Παπαδόπουλος από την Πάτρα ο Παπανδρέου δεν διαθέτει πειστική λύση για έξοδο από την κρίση

Τετάρτη, 1 Απρίλιος 2009

Από την online-pressblog.blogspot.com
Με δήλωσή του απόψε ο Αλέκος Παπαδόπουλος στη παρουσίαση του βιβλίου του «Τα βήματα του Έστερναχ. Η Ελλάδα μετά το 2010», έστειλε σαφές πολιτικό μήνυμα προς στον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν διαθέτει πειστική λύση για την έξοδο από την κρίση.Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ανέφερε «Η περίοδος της πλαστής ευημερίας που περάσαμε μέσα από μια αλόγιστη υπερκατανάλωση που χρηματοδότησαν τα τελευταία 15 χρόνια οι τράπεζες, η μαύρη οικονομία καθώς και οι υψηλοί και δυσβάσταχτοι δανεισμοί του Δημοσίου, τελείωσε για τη χώρα μας. Όσοι πιστεύουν ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην προ της κρίσης μακάρια πρότερα κατάσταση είναι γελασμένοι. Οφείλουμε τώρα να συγκροτήσουμε μια χώρα, όπου η οικονομία της θα παράγει προϊόντα και όχι δάνεια και χρέη»Kαι συνέχισε «Δεν κατανοούμε αυτό που η παγκόσμια οικονομική κρίση μας δείχνει, ότι δηλαδή βρισκόμαστε στο τέλος του οικονομικού κύκλου που άρχισε με τη σύγκλιση και με την ένταξη μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και ότι σήμερα απαιτείται επειγόντως μια νέα προωθητική δύναμη για την χώρα. Δεύτερος δρόμος για την Ελλάδα δεν υπάρχει πια Όσοι καλόπιστα ή κακόπιστα δεν το καταλαβαίνουν, προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στη χώρα και το λαό».Υποστήριξε ότι « κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αξιόπιστα πότε θα έρθει η έξοδος από την κρίση. Η κρίση έχει εισβάλει στη χώρα μας όμως καθυστερεί να εμφανιστεί λόγω των αναχρονιστικών δομών της οικονομίας μας και όχι λόγω της θωράκισής της… Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Έχουμε επιλέξει να αγνοούμε το βάθος της κρίσης» .Και μίλησε επίσης για «αδράνεια των πολιτικών, πνευματικών, οικονομικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό, ούτε στενά οικονομικό. Είναι βαθειά πολιτικό».Την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου την έκανε ο δήμαρχος Ανδρέας Φούρας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας Σταύρος Κουμπιάς, ο δημοσιογράφος-δικηγόρος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά. Τέλος τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com.

ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΛΙΑ



''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΉ ΚΌΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΉ ΚΌΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 92,2 ΤΗς ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ κατά της Ντόρας του πρωην βουλευτή της Ν.Δ Βαγγέλη Πολύζου με το Δήμαρχο Πέτρας Μάκη Παπαδημητρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι οκ Πολύζος "Με αφορμή τα "γεύματα" είπε της Κυρίας που .."ονειρεύεται" διαδοχή ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ πρέπει να γνωρίζει ότι : Ο Καραμανλής δεν πρόκειται να φύγει, γιατί αυτό απαιτεί ο Ελληνικός λαός, αλλά και αν αυτό κάποτε γίνει, ο αρχηγός του Κόμματος θα προκύψει από τη θέληση του ιδίου και με βάση το συμφέρον της Πατρίδας και των Ελλήνων Πολιτών και όχι από τα "γεύματα".

Κάτι παρόμοι είπε και σήμερα αποκαλώντας την Ντόρα "κυρία" και εκίε παρενέβει ο Δήμαρχος υποστηρίζοντας την κ Μπακογιάννη και ερχόμενος σε αντίθεση με αυτάσ που έλεγε ο κ Πολύζος και χαράς ευαγγεέλια για τους δημλοσιογράφους της εκπομπής να διαιτητεύουν αγώνα και να ρθυμίζουν την κυκλοφορία "στην κίνηση των "εκφράσεων"!!!
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.!


Στη Βουλή ο φάκελος Παυλίδη


Στη Βουλή ο φάκελος Παυλίδη  = ΤΕΤΑΡΤΗ 1 -4-2009

Στη Βουλή ο φάκελος Παυλίδη

Η έρευνα του ανακριτή για τις καταγγελίες του Φ. Μανούση σκοντάφτει σε ευθύνες του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα για το ακίνητο που αγόρασε η κόρη του το 2005 «E» 1/4

Ενα ακόμη «γαλάζιο» σκάνδαλο φαίνεται να καταλήγει από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και θα ανάψει νέες... φωτιές στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, που εμφανίζεται για άλλη μια φορά πολλαπλά εκτεθειμένος.

.

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η καταγγελθείσα από τον εφοπλιστή Φώτη Μανούση υπόθεση εκβίασης εναντίον του, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο πρώην υπουργός Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης, τις επόμενες μέρες θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, που είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει την ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων, όπως είναι ο πρώην υπουργός.

Ο Παν. Ζαχαρίου μετά την απολογία του υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό και έκανε λόγο για «σκευωρία».
Ο Παν. Ζαχαρίου μετά την απολογία του υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό και έκανε λόγο για «σκευωρία».

Η ανάκριση, που διενεργούσε ο 20ός ανακριτής Απόστολος Ζαβιτσάνος, για την καταγγελλόμενη από τον πλοιοκτήτη της SAOS υπόθεση εκβίασης, φαίνεται πως... σκόνταψε σε εμπλοκή του πρώην υπουργού, καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο ανακριτής ετοιμάζεται να αποστείλει τη σχετική δικογραφία στη Βουλή, για να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του κ. Παυλίδη.

Χθες αφέθηκε ελεύθερος με 30.000 ευρώ εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο στενός συνεργάτης του κ. Παυλίδη, Παναγιώτης Ζαχαρίου, που απολογήθηκε στον ανακριτή, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εκβίασης Μανούση σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Παν. Ζαχαρίου μετά την απολογία του υπερασπίστηκε τον πρώην υπουργό και έκανε λόγο για «σκευωρία».

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, το κρισιμότερο σημείο που έχει παραμείνει σκοτεινό στην υπόθεση, αφορά το θέμα του ακινήτου, που απέκτησε το 2005, στα βόρεια προάστια, η κόρη του πρώην υπουργού.

Ο κ. Παυλίδης, που είχε κληθεί ως μάρτυρας από τον ανακριτή, είχε προσκομίσει παραστατικά και αποδείξεις για το ποσό των 100.000 ευρώ, με το οποίο αποπληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τραπεζικό δάνειο, με το οποίο αγόρασε το ακίνητό της η κόρη του.

Ωστόσο, το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα, που αποπληρώθηκε το δάνειο Παυλίδη, φέρεται ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης να έχει δώσει μετρητά περίπου 100.000 ευρώ στον στενό συνεργάτη τού πρώην υπουργού Π. Ζαχαρίου, για να μπουν τα πλοία της SAOS στην άγονη γραμμή.

Ο πρώην υπουργός ισχυριζόταν στην κατάθεσή του ότι το ποσό των 100.000 ευρώ το δάνεισε στην κόρη του συγγενικό τους πρόσωπο, που ζει στο εξωτερικό και στη συνέχεια εκταμιεύτηκε ισόποσο τραπεζικό δάνειο, το οποίο αποπληρώθηκε πολύ σύντομα, επειδή ο συγγενής τους δεν ήθελε να του επιστρέψουν τα χρήματα που είχε δώσει.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ο κ. Φώτης Μανούσης, ιδιοκτήτης μεγάλης ακτοπλοϊκής εταιρείας, που συνδέεται με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς είχε διατελέσει γ.γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ επί πρωθυπουργίας Κ. Μητσοτάκη, είχε καταγγείλει από το 2007 ότι έδωσε στον στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη επιταγές και μετρητά, που αγγίζουν τις 800 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να αναλάβουν τα δρομολόγια των άγονων γραμμών του Αιγαίου, ενώ σε δηλώσεις που έκανε την ημέρα που κατέθετε στον ανακριτή, είχε επιρρίψει τις ευθύνες για την υπόθεση της εκβίασης στον πρώην υπουργό, λέγοντας: «Ο Ζαχαρίου είναι ενεργούμενο του Παυλίδη. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Αυτός με έστειλε στον Ζαχαρίου και μου είπε προσπάθησε να τα βρεις. Εχω καταθέσει στοιχεία στον ανακριτή που αποδεικνύουν τις παράνομες πράξεις του κ. Παυλίδη...».

Η υπόθεση ξεκίνησε δικαστικά τον Απρίλιο του 2007, όταν ο κ. Παυλίδης έστειλε δισέλιδη επιστολή στον εισαγγελέα του ΑΠ, Γ. Σανιδά, καταγγέλλοντας ότι δεχόταν απειλές και έμμεσους εκβιασμούς από τον εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας, κ. Μανούση.

Διατάχτηκε έρευνα, η οποία τελικά κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Π. Ζαχαρίου, με παραγγελία όμως να διερευνηθεί από τον ανακριτή και το ενδεχόμενο τυχόν εμπλοκής του πρώην υπουργού!

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr

Δύο νέες υποθέσεις στο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ


ΤΕΤΑΡΤΗ 1/4/2009 9:38:06 πμ
Δύο νέες ελληνικές υποθέσεις εισήχθησαν στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Στην πρώτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από το ΔΕΚ να αναγνωρίσει ότι η Ελληνική Δημοκρατία διατηρώντας στην νομοθεσία της την απαίτηση της ελληνικής ιθαγένειας για την πρόσβαση σε θέσεις πλοιάρχου και αξιωματικού (υποπλοιάρχου) σε όλα τα πλοία με ελληνική σημαία, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει του άρθρου 39 της συνθήκης ΕΚ.
Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι υπάρχει από την ελληνική πλευρά έλλειψη δικαιολόγησης βάσει του άρθρου 39 παρ. 4, αφού οι όποιες αρμοδιότητες δημόσιας εξουσίας δεν ασκούνται πράγματι και κατά τρόπο συνήθη από τις θέσεις πλοιάρχων και αντιπλοιάρχων.
Στη δεύτερη υπόθεση η Ελληνική Δημοκρατία στρέφεται κατά της Επιτροπής και ζητά από το ΔΕΚ να αναιρέσει απόφαση του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Με την απόφαση της 19ης Νοεμβρίου 2008, το ΠΕΚ (Τ-404/05) απέρριψε την προσφυγή της Ελληνικής Δημοκρατίας με την οποία ζητήθηκε η ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής της 1ης Σεπτεμβρίου 2005, δυνάμει της οποίας εξαιρέθηκε συνολικό ποσό 12.781.410 ευρώ από τη χρηματοδότηση που χορηγήθηκε από το Ταμείο Συνοχής για την κατασκευή του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Το 1996 η Επιτροπή χορήγησε στην Ελλάδα συνολική ενίσχυση ύψους 250 εκατομμυρίων ECU για την κατασκευή του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με την απόφαση της 1ης Σεπτεμβρίου 2005, η Επιτροπή προχώρησε στην εξαίρεση από την κοινοτική χρηματοδότηση 7.940.214 ευρώ λόγω του ότι οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε εσφαλμένο υπολογισμό των επιλέξιμων προς χρηματοδότηση δαπανών.
Μεταξύ των δαπανών αυτών συμπεριλαμβάνονται και 48 εκατομμύρια ευρώ προοριζόμενα για την προμήθεια εξοπλισμού αεροναυτιλίας. Κατά την Επιτροπή, η απόφαση της 23ης Μαΐου 1996 δεν προέβλεπε συγχρηματοδότηση του εν λόγω εξοπλισμού.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

.

Ενεκρίθη η εξαγορά της Κόρινθος Power από τη Μυτιληναίος και τη Μότορ Όιλ



1/4/2009

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε βάσει του κανονισμού περί συγκεντρώσεων της ΕΕ την προτεινόμενη απόκτηση κοινού ελέγχου επί της ελληνικής επιχείρησης Κόρινθος Power Α.Ε (η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια) από δύο ελληνικές εταιρείες, τη Μυτιληναίος Όμιλος Επιχειρήσεων Α.Ε και τη Μότορ Όιλ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε («MOΕ»).
Μετά από εξέταση της πράξης, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή δεν θα παρεμπόδιζε σημαντικά τον ουσιαστικό ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο («ΕΟΧ») ούτε σε σημαντικό τμήμα του.
Η Μυτιληναίος Όμιλος Επιχειρήσεων Α.Ε δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταλλουργίας και των μεταλλείων, των έργων EPC (ήτοι: μηχανικός σχεδιασμός, ανάθεση συμβάσεων και κατασκευές) και της ενέργειας, στην Ελλάδα.
Η MOΕ δραστηριοποιείται στον τομέα των πετρελαιοειδών και ελέγχει το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο στην Ελλάδα. Επίσης προμηθεύει προϊόντα πετρελαίου, όπως καύσιμα αυτοκινήτων, καύσιμα αεριωθούμενων αεροσκαφών, πετρέλαιο θέρμανσης και λιπαντικά.
Η Κόρινθος Power Α.Ε δεν αναπτύσσει δραστηριότητα προς το παρόν, ενώ μετά την προτεινόμενη πράξη προβλέπεται να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της παραγωγής και χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο.
Από την υπό εξέταση πράξη θα προκύψουν δύο κάθετες σχέσεις. Πρώτον, μεταξύ της αγοράς χονδρικής πώλησης ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης, στην οποία δραστηριοποιείται η MOΕ, και της αγοράς παραγωγής και χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας· και δεύτερον, μεταξύ της αγοράς κατασκευών, όπου δραστηριοποιείται σήμερα η Μυτιληναίος, και της αγοράς παραγωγής και χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Επιπλέον, υπάρχει περιορισμένη οριζόντια αλληλεπικάλυψη στην αγορά παραγωγής και χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, δεδομένου ότι η δραστηριότητα της Μυτιληναίος στην αγορά αυτή είναι σήμερα περιορισμένη.

ΚΡΑΧΤΗΣ - KRAXTIS-GR.BLOGSPOT.COM

Ματαίωση του έργου των Διοδίων Αιγινίου επιδιώκουν οι φορείς

Τεταρτη 1 Απριλιου 2009 - Π.Α

Όλοι στη μεγάλη συγκέντρωση αύριο το πρωί έξω από τα δικαστήρια

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων Αιγινίου, συνεδρίασε με τη διευρυμένη της σύνθεση το απόγευμα της Δευτέρας.
Στόχος της συνεδρίασης ήταν να οριστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την προετοιμασία και την οργάνωση της αυριανής έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η κατάθεση τακτικής αγωγής, επιπρόσθετα της αίτησης ασφαλιστικών που εκδικάζεται αύριο 2 Απριλίου, ενώ επίσης θα επιδιωχθεί η έκδοση οριστικής δικαστικής απόφασης για την ματαίωση του έργου των Διοδίων Αιγινίου.
Έγινε επίσης ενημέρωση για το αίτημα συνάντησης με τον ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά που παρακολουθείται στενά ως προς το ενδεχόμενο υλοποίησης.
Κατέστη για άλλη μια φορά σαφές και ξεκάθαρο το ότι ο αγώνας ενάντια στα Διόδια Αιγινίου με τις καταστροφικές για την Πιερία συνέπειες θα συνεχιστεί ακόμη πιο έντονα μέχρι την δικαίωσή του.
Η Επιτροπή καλεί λοιπόν όλους τους Πιεριείς να συμμετάσχουν στην Παμπιερική απεργία, να κάνουν 5λεπτη συσκότιση την παραμονή (1 Απριλίου) στις 9:30 μ.μ. και τέλος να συμμετάσχουν στην μεγάλη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στα δικαστήρια όπου εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των διοδίων, όπου δικάζεται το μέλλον του τόπου μας.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

ΨΕΜΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΙΟΚΩΣΤΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - Π.Α
Τις πρώτες πρωινές ώρες

Μεγάλη επιτυχία των Αστυνομικών της Κατερίνης, με τη συνδρομή συμπολιτών, κατοίκων του Σβορώνου, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με τον εντοπισμό και ακαριαία σύλληψη του διαβόητου δραπέτη των φυλακών Κορυδαλλού Νίκου Παλαιοκώστα.
Ο καταζητούμενος κακοποιός, ο οποίος περιφερόταν τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του Νομού μας, μεταμφιεσμένος ως ιερέας, είχε υποκινήσει την περιέργεια σπουδαστών της Ιερατικής Σχολής Σβορώνου όταν τον πλησίασαν σε παραπλήσια ταβέρνα, όπου συνέτρωγαν και του ζήτησαν πληροφορίες σε ποια ενορία υπηρετεί, από που κατάγεται κ.λ.π.
Κάποιος από τους σπουδαστές της Σχολής παρατήρησε ότι τα γένια του δεν ήταν φυσικά και η όλη συμπεριφορά του έδειχναν ύποπτο άτομο. Αποχώρησε με τρόπο από την ταβέρνα και ειδοποίησε την Αστυνομία καταγγέλλοντας ότι ένας «ψευτοπαπάς» περιφέρεται στο Σβορώνο και προφανώς εξαπατά τους κατοίκους για να μαζεύει λεφτά.
Σε λίγα λεπτά, δύο περιπολικά της Αστυνομίας κατέφθασαν στο σημείο που υπέδειξε ο προαναφερόμενος σπουδαστής και, φορώντας πολιτικά, εισέβαλαν με προτεταμένα πιστόλια στην ταβέρνα, όπου καθόταν ο μεταμφιεσμένος Παλαιοκώστας με συντροφιά ένα ακόμη άτομο. Πριν προλάβει να βγάλει κάτω από τα ράσα του το κρυμμένο περίστροφό του, όρμισαν οι Αστυνομικοί, βοηθούμενοι και από τους προστρέξαντες θαμώνες του κέντρου, και συνέλαβαν το ύποπτο άτομο που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο καταζητούμενος Νίκος Παλαιοκώστας.
Κάτω από δρακόντεια μέτρα οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας, όπου φρουρείτε από ομάδα ειδικών φρουρών και αναμένεται, εντός των προσεχών ωρών, να μεταχθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στον Κορυδαλλό.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΑΠΕ

Ένοπλη ληστεία κινηματογραφικού τύπου σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί στην τράπεζα HSBC στη λεωφόρο Μαραθώνος 19, στην Παλλήνη.
Ένας άγνωστος εισέβαλε στην τράπεζα, άρπαξε με την απειλή πιστολιού άγνωστο χρηματικό ποσό και επιχείρησε να φύγει.
Πολίτες όμως καταδίωξαν το ληστή, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν και περιπολικά της αστυνομίας με αποτέλεσμα ο ληστής στην προσπάθειά του να γλιτώσει να πάρει όμηρο μια κοπέλα.
Στη συνέχεια όμως την άφησε και προσπάθησε να κρυφτεί στα στενά, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει εγκλωβιστεί σε κτίριο σε μικρή απόσταση από την τράπεζα, στην οδό Καραϊσκάκη, όπου παραμένει ταμπουρωμένος. Στο συγκρότημα κατοικιών όπου έχει διαφύγει, διαμένουν και ένοικοι.
Η περιοχή έχει κυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της ΕΚΑΜ, ενώ πετάει και το ελικόπτερο της αστυνομίας και αναμένεται να αρχίσει διαπραγμάτευση για την παράδοση του ληστή.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν την τσάντα με τα χρήματα από τη ληστεία καθώς και το όπλο του δράστη, αν και ερωτηματικά παραμένουν αν ήταν το μόνο που κατείχε.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Εκθεση-κόλαφος για καταπάτηση δικαιωμάτων


ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Υπερβολική χρήση βίας, ξυλοδαρμοί, παράνομες κρατήσεις ειρηνικών διαδηλωτών είναι μερικές από τις μορφές καταπάτησης δικαιωμάτων που καταγράφονται στην έκθεση.

Τη σοβαρή ανησυχία της για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ελληνική αστυνομία κατά τη διάρκεια κοινωνικών διαδηλώσεων εκφράζει σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε χθες σε ολόκληρο τον κόσμο η Διεθνής Αμνηστία.

Υπερβολική χρήση βίας, αυθαίρετη κράτηση ειρηνικών διαδηλωτών, ξυλοδαρμοί ή άλλης μορφής κακομεταχείριση, πανομοιότυπες καταθέσεις αστυνομικών για άτομα που συνελήφθησαν σε διαφορετικό τόπο και χρόνο και στέρηση άμεσης πρόσβασης σε νομική συμπαράσταση είναι μερικές από τις μορφές καταπάτησης που, όπως επισημαίνεται, έχουν τεκμηριωθεί από τη Διεθνή Αμνηστία για την Ελλάδα επί τουλάχιστον 10 έτη.

Η έκθεση αφορμάται από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με αυτήν, μεταξύ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 και της 14ης Ιανουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν 284 συλλήψεις Ελλήνων και αλλοδαπών σε 16 διαφορετικές πόλεις της χώρας και σε 67 περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι προφυλακίστηκαν. Ορισμένοι εκ των συλληφθέντων είχαν ηλικία κάτω των 18 ετών.

Αναφερόμενη στην υπόθεση Γρηγορόπουλου η οργάνωση επισημαίνει πως έχει ζητήσει πληροφορίες για το κατά πόσον οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί υποβλήθηκαν σε τοξικολογική εξέταση, ενώ σχετικά με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην κηδεία του μαθητή και σε επόμενες διαδηλώσεις έχει ζητήσει να μάθει τον συνολικό αριθμό αντίστοιχων κρουσμάτων.

Σοβαρές αμφιβολίες διατυπώνονται, επίσης, για την τήρηση των δικαιωμάτων των 130 αλλοδαπών που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ταραχών, ενώ αναφέρεται ότι καταγγελίες έχει δεχθεί και για καταπάτηση των δικαιωμάτων παιδιών που κρατήθηκαν στη Λάρισα.

Εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία για ακόμη σοβαρότερες καταπατήσεις στο μέλλον, η οργάνωση απευθύνει έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση για τη σύσταση επιτροπής έρευνας με αντικείμενο όχι μόνο τα πρόσφατα γεγονότα αλλά και την εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας και τη χρήση πυροβόλων όπλων, ενώ συστήνει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί η υπερβολική χρήση βίας και οι καταπατήσεις.

Κατερίνα Ροββά
rovva@pegasus.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com.

Στον Κορυδαλλό ο Εφραίμ & ο Αρσένιος

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Σε μία εξαιρετική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, που έγινε ακριβώς πριν μισή ώρα, συνελλήφθησαν ο Εφραίμ και ο Αρσένιος την ώρα που έβγαιναν από το Όρος και κατευθύνονταν στην Αθήνα.
Ο ίδιος ο κ. Σανιδάς είχε υπογράψει τα δύο εντάλματα σύλληψης.





ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Επιστρέφουν στη Ρηγίλλης Ρουσόπουλος - Καραχάλιος

April 1, 2009

(Μόνο στο http://www.antinews.gr/). Προεκλογικά καθήκοντα αναλαμβάνουν σύντομα στη Νέα Δημοκρατία ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και ο Νίκος Καραχάλιος. Οι δυο μέχρι πρότινος ορκισμένοι εχθροί θα συστεγασθούν μάλιστα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος ο πρώτος ως γενικός συντονιστής και ο δεύτερος ως υπεύθυνος στρατηγικής. Ρόλοι τους οποίους άλλωστε έχουν διακριθεί και οι δυο στο παρελθόν. Η συμφιλίωση, που αναμένεται να δώσει πόντους στο κυβερνητικό κόμμα, έγινε δυνατή ύστερα από εντολή Καραμανλή την οποία μετέφερε προς τους δυο ο κοινός τους φίλος κ. Ζακυνθινός. Χθες το βράδυ μάλιστα συνέφαγαν και οι τρεις του σε γνωστό στέκι της Γλυφάδας..

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Πυρόπληκτη... Βιστωνίδα: Ανάστατη η Ξάνθη με το νέο σκάνδαλο!

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Απρ 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ανάστατη όλη η Ξάνθη με την νέα τροπή που παίρνουν τα πράγματα, καθώς:

α) ο συντονισμός και οι ταυτόχρονες ενέργειες τεσσάρων συναρμόδιων υπουργείων
β) οι τέσσερις Υπουργικές Αποφάσεις, για την διευκόλυνση ενός μόνο Δημότη
γ) η ανακήρυξη ενός ολόκληρου Δήμου ως "Πυρόπληκτου", για να ενταχθεί στις ειδικές ρυθμίσεις των πυρκαγιών του 2007 και...
δ) το τελικό "πλανηθήκαμε" του ΥΠΕΧΩΔΕ

"μυρίζουν" έντονα σαν το σκάνδαλο του Βατοπεδίου...


Εγείρονται πλέον πολύ σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα από τους: Σωκράτη Ξυνίδη, που αποκάλυψε το σκάνδαλο, Τένη Καμαρίδη, εκδότη της εφημερίδας "ΘΡΑΚΗ" και Μαρία Κώστογλου, δημοσιογράφο.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πολλά:



Δ- ΑΠΟ ΚΡΟΓΙΑΣ

Οι πιο κλασικοί υπηρέτες...


ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Του Γιάννη Παπαγιάννη
από το pressmme.blogspot.com
.
Η δημοσιογραφία είναι ένα... υπέροχο επάγγελμα. Το μόνο επάγγελμα που ο ένας είναι πιο βρώμικος από τον άλλο. Στην δημοσιογραφία υπάρχουν αυτοί που τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι (Τριανταφυλλόπουλος, στημένα θέματα, εκβιασμοί κλπ) και αυτοί που τα παίρνουν πάνω από το τραπέζι (Χατζηνικολάου, χορηγίες, διαφημίσεις, γλύψιμο στα αφεντικά και κόψιμο θεμάτων που αγγίζουν το σύστημα). Υπάρχει βέβαια μια σημαντική διαφορά. Και οι δυο είναι οι πιο κλασικοί υπηρέτες του συστήματος.
Ο μεν Τριανταφυλλόπουλος με τις αρπαχτές, ο δε Χατζηνικολάου με την σπέκουλα στα μεγάλα αφεντικά. Και οι δυο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τηλεφωνούν στους εργαζόμενους μόνο όταν είναι για δουλειές. Στα δύσκολα είναι μεγάλοι χέστες. Βάζουν πάντα τους γλύφτες και τους υποτακτικούς για ν'απολύσουν τους εργαζόμενους. Δεν είχαν όμως υπολογίσει κάτι. Ότι εμείς ερχόμαστε από μια νέα γενιά. Αυτοί τελειώνουν δημοσιογραφικά. Θα ξοδεύουν εκατομμύρια για να τους διαβάζουν οι μισοί από αυτούς που διαβάζουν ένα απλό ειδησεογραφικό blog στο διαδίκτυο. Μέχρι που θα τελειώσουν και τα λεφτά. Και τότε και οι δυο μαζί, θα τα βάλουν εκεί που ξέρουν..

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

.

Ο ΟΡΦΕΟ οργανώνεται



ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 - ΠΟΛΙΤΕΙΑ Β.Χ
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ

Αποκτά νέο νομικό πλαίσιο, στοχοπροσανατολίζεται κυρίως προς ιδιώτες χορηγούς (ειδικά μετά το έγγραφο του ΥΠΠΟ που αναφέρει ρητά «μην υπολογίζετε σε μας για οικονομική ενίσχυση»), κατηγοριοποιεί τα εισιτήριά του (μετά την αναστήλωση και του κάτω διαζώματος του θεάτρου που θα δοθεί φέτος προς χρήση) και αιτείται να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό της ΝΕΤΠ, για να συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας.
Τα παραπάνω συνιστούν τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου οργανωτικού προσώπου του Φεστιβάλ Ολύμπου, όπως αυτό παρουσιάστηκε στη γενική συνέλευση του ΟΡΦΕΟ την περασμένη Δευτέρα, από το μέλος του Δ.Σ και υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Νίκο Πασχαλούδη. Νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας Η πρώτη αλλαγή που συντελείται στο Φεστιβάλ είναι πως ο Οργανισμός του, ο ΟΡΦΕΟ, αναβαθμίζεται και, από απλός πολιτιστικός σύλλογος (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που του προσέδιδε το ιδρυτικό καταστατικό του), μετατρέπεται σε Οργανισμό με νομικό πλαίσιο «αντάξιο», όπως είπε ο κ. Πασχαλούδης, «του κύρους και της ακτινοβολίας του Φεστιβάλ».
Ήδη ανατέθηκε σε δικηγόρο και μέλος του ΟΡΦΕΟ, η εκπόνηση του νέου νομικού πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση σε Γενική Συνέλευση των μελών του. «Το νέο, κατάλληλο νομικό και λειτουργικό πλαίσιο, θα είναι ακόμη ένα πλεονέκτημα», τόνισε «στη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων είτε από την πολιτεία, είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε από τις ιδιωτικές εταιρίες». Νέες ζώνες θέσεων στο θέατρο και νέες τιμές εισιτηρίων Με κατηγοριοποίηση των θέσεων του θεάτρου του Δίου, θα επιχειρήσει να απαντήσει στην οικονομική κρίση το Φεστιβάλ. Η δημιουργία ζωνών (από «διακεκριμένη», έως «γαλαρία») με αντίστοιχες διαφοροποιήσεις στην τιμή των εισιτηρίων, «θα διευκολύνει», ανέφερε ο κ. Πασχαλούδης, «την επίσκεψη στο θέατρο οικογενειών, νέων, και γενικά ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα».
Η «διευκόλυνση» αυτή υποστηρίζεται και από το γεγονός ότι το θέατρο του Δίου θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί περισσότερους θεατές, μετά την αναστήλωση και του κάτω διαζώματος, στην οποία προχώρησε ο δήμος Δίου με κονδύλια του Υπουργείου Γεωργίας. Υπουργείο Πολιτισμού: Επιχορήγηση γιοκ! Αναφορικά με τα κονδύλια του Υπουργείου Πολιτισμού, αυτά θα πρέπει, για φέτος τουλάχιστον, να τα ξεχάσει το Φεστιβάλ. Σύμφωνα με το μήνυμα που έλαβε πρόσφατα ο ΟΡΦΕΟ από το ΥΠΠΟ, δεν πρέπει να υπολογίσει κατά τον προγραμματισμό του σε χρηματοδότηση από τον δημόσιο κορβανά, λόγω σφιχτής διαχείρισης των οικονομικών του Υπουργείου από τον νέο υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.
Με αυτό το δεδομένο, ο ΟΡΦΕΟ προσανατολίζεται πλέον σε ιδιώτες χορηγούς. «Το Δ.Σ», υπογράμμισε ο κ. Πασχαλούδης «χωρίς να σταματήσει να αναζητά πόρους και χορηγίες από δημόσιους φορείς, θα πρέπει να ασχοληθεί με περισσότερο επαγγελματισμό και σοβαρότητα στην αναζήτηση χορηγών από τον ιδιωτικό τομέα» και για το σκοπό αυτό θα επιδιώξει φέτος να συνεργαστεί με εταιρείες που «ειδικεύονται προς την κατεύθυνση αυτή». Το Φεστιβάλ ως μέρος του τουριστικού προϊόντος του νομού «Ο πολιτισμός όχι μόνο ευχαριστεί τον άνθρωπο ψυχικά και πνευματικά, αλλά και ανοίγει δρόμους για οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη», υποστήριξε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Δ.Σ του ΟΡΦΕΟ, επιχειρηματολογώντας υπέρ της συμβολής του Φεστιβάλ Ολύμπου στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας.
Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, «ο έντονος διεθνής ανταγωνισμός», τόνισε «επιβάλλει να αποκτήσει ο Πιερικός τουρισμός μια ξεχωριστή ταυτότητα και στην κατεύθυνση αυτή ο πολιτισμός κατέχει σημαίνουσα θέση».
Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΟΡΦΕΟ προγραμματίζει να στείλει πρόταση προς τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Πιερίας για ένταξη και του Φεστιβάλ Ολύμπου στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του νομού, με την εκτύπωση πληροφοριακού εντύπου του Φεστιβάλ και την καθιέρωση του θεσμού της τιμώμενης χώρας. Έκδοση επετειακού λευκώματος για τα 40χρονα Η έκδοση λευκώματος είναι επίσης ένας από τους προγραμματισμένους στόχους της διοίκησης του ΟΡΦΕΟ. «Ο τεράστιος πλούτος σε αφίσες, προγράμματα, φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο υλικό για το επετειακό λεύκωμα των 40 χρόνων Φεστιβάλ Ολύμπου», είπε ο κ. Πασχαλούδης, εκτιμώντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει «το καλύτερο πιστοποιητικό για την εγκυρότητα του θεσμού και το διαβατήριο για τις αποδοτικότερες δημόσιες σχέσεις».
Ήδη, γίνεται ταξινόμηση του υλικού, ενώ αναζητούνται οι χορηγοί που θα αναλάβουν τις δαπάνες σχεδιασμού και εκτύπωσης του λευκώματος. Αξιοποίηση των ευρημάτων της έρευνας του ΤΕΙ Ειδικό σημείο αναφοράς και «αξιόπιστη πυξίδα για τον καλλιτεχνικό και οργανωτικό προγραμματισμό του Φεστιβάλ» αποτελεί και η έρευνα που πραγματοποίησε το περασμένο καλοκαίρι το ΤΕΙ Κατερίνης και εκ της οποίας απορρέουν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω νέοι στόχοι:
-ένταση της διαφημιστικής καμπάνιας σε όμορους νομούς, -επιλογή του εποχικού προσωπικού του Φεστιβάλ ανάμεσα κυρίως από φοιτητές που έχουν σχέση με το θέαμα και τον πολιτισμό, αλλά και από νέους και νέες με εμπειρία στις δημόσιες σχέσεις, («αφού βεβαίως, περάσουν από ενημερωτικό σεμινάριο»), -εγκατάσταση περιπτέρου στην Ολυμπιακή ακτή -έρευνα για την δυνατότητα τηλεφωνικής κράτησης και πώλησης εισιτηρίων, η μέσω διαδικτύου. Το καλλιτεχνικό μέρος προσεχώς Όσο για το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αυτό το επεξεργάζεται η καλλιτεχνική επιτροπή και για την ώρα δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο σχεδιασμός, λόγω των οικονομικών συγκυριών, θα περιορισθεί σε λιγότερες παραστάσεις, υψηλής μεν ποιότητας («ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια του κύρους του Φεστιβάλ»), αλλά λίγες σε αριθμό, ώστε να αποφευχθούν, όσο το δυνατόν, οι οικονομικές ζημιές. «Ο προτεινόμενος οργανωτικός σχεδιασμός» είπε επιλογικά ο κ. Πασχαλούδης, «αν συνδυασθεί και με ένα ικανοποιητικό καλλιτεχνικό σχεδιασμό, μαζί με τα θεσμικά για την λειτουργία του Οργανισμού, μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για το Φεστιβάλ Ολύμπου, αντάξια των ονείρων και των προσδοκιών των πρωτεργατών που το ίδρυσαν και το στήριξαν με ανιδιοτέλεια και πάθος, ενώ ταυτόχρονα θα το τοποθετήσει και σε εξέχουσα θέση ανάμεσα στο πολιτιστικά γεγονότα της χώρας»

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com. .