Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Οι < αιφνιδιασμένοι >!!

Κυριακή, 29 Μάρτιος 2009

Όταν μεγάλα αστικά κέντρα μέρα με την μέρα μετατρέπονται σε τριτοκοσμικές πολιτείες, όπου το διογκούμενο καθημερινά κύμα λαθρομεταναστών καταλαμβάνει πεζοδρόμια, πλατείες,
διασταυρώσεις δρόμων, αίθουσες νοσοκομείων, επιβαρύνοντας σε ασύληπτο βαθμό την εγκληματικότητα, την πορνεία,την υγεία, την καθαριότητα τότε...Τότε οι ευθύνες της Κυβέρνησης για την συνολική κατάρρευση της έννομης τάξης είναι μεγάλες....Όταν η εντυπωσιακή αστοχία της διπλωματίας μας γίνεται αντιληπτή και από φωτογράφηση! ..
Όταν ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός μας ρίχνει σε <τούνελ> μινωϊκής
λιτότητας!...και ...Όταν δεν υπάρχει στον κόσμον τούτο ούτε ΕΝΑΣ σοβαρός συνομηλιτής μας που να μην σηκώνει το χέρι του για κανέναν άλλο λόγο, παρά ή για να μας τραβήξει ταυτί ή για να μας καρπαζώσει τότε ...Ε τότε η Κυβέρνηση έχει την κύρια ευθύνη βεβαίως βεβαίως, αλλά και όλοι μαζί εμείς οι άλλοι που δεν ξέρουμε συνήθως τίποτα για τον <φόνο>!!..... by diaporon-bl/
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com

Οι 10 λόγοι της σαρωτικής νίκης...

Κυριακή, 29 Μάρτιος 2009

Από το άρθρο του Τάσου Παππά, στη σημερινή "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", έχουν ενδιαφέρον οι 10 λόγοι για τους οποίους το Πασόκ πιθανόν να καταγάγει σαρωτική νίκη στις εκλογές, τέτοια που θα μας εκπλήξει όλους:

1.- Η οικονομική κρίση και η αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει τις συνέπειές της σπρώχνουν το εκλογικό σώμα προς τα κεντροαριστερά.

2.- Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και η υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου Α. Παυλίδη δρομολογούν εξελίξεις που θα θέσουν σε δοκιμασία τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Επίκειται, μάλιστα, και σχετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

3.- Το κύμα εγκληματικότητας μπορεί να ενεργοποιεί τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας, ωστόσο η αναποτελεσματικότητα των μηχανισμών αστυνόμευσης δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να παίξει το χαρτί «του νόμου και της τάξης».

4.- Η αποσυσπείρωση της βάσης της Ν.Δ. προχωρεί με γρήγορο ρυθμό.

5.- Ο πρωθυπουργός προσωπικά δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει το κλίμα ηττοπάθειας στους συντηρητικούς ψηφοφόρους, παρά τις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις του.

6.- Χωρίς ένα όργανο πολιτικής διεύθυνσης και επικοινωνιακής διαχείρισης ο Κ. Καραμανλής μένει απροστάτευτος, η παράταξη βυθίζεται στη σύγχυση και οι οπαδοί της Ν.Δ. συμφιλιώνονται ήδη με την ιδέα της ήττας.

7.- Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει σταθερά ψηφοφόρους που είχαν ψηφίσει τη Ν.Δ. το 2007 και κλείνει σταδιακά τους διαδρόμους προς τους γειτονικούς πολιτικούς χώρους.

8.- Η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και δύσκολα θα ανακοπεί, αφού οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του καλά κρατούν. Η «επιστροφή» του στα ποσοστά του 2007 σαφέστατα ευνοεί το ΠΑΣΟΚ.

9.- Η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον χάσει την εμπιστοσύνη των ισχυρών οικονομικών κύκλων που τη στήριξαν την τελευταία δεκαετία.

10.- Η βελτίωση της ηγετικής παρουσίας του Γ. Παπανδρέου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα απαξιωτικά σχόλια σε ό,τι αφορά τις ικανότητές του έχουν μειωθεί θεαματικά. Αντιμετωπίζεται, πια, ως πρωθυπουργός εν αναμονή.

Υπάρχει κι ένας 11ος λόγος: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!

Έχασαν τον 3χρονο άγγελό τους λόγω γραφειοκρατίας

Έχασαν τον 3χρονο άγγελό τους λόγω γραφειοκρατίαςΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 -madata,gr kai zougla.gr

"Νιώθω σαν να κηδεύσαμε το παιδί μας για δεύτερη φορά». Τα λόγια της Γεωργίας Βασιλέλλη, γροθιά στο στομάχι για το ανάλγητο κράτος και τους τραπεζίτες, που άφησαν το παιδί της να ξεψυχήσει για λόγους… γραφειοκρατικούς.

Η ιστορία του Παναγιώτη, του ξανθού αγγέλου με τα γαλάζια μάτια, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από οκτώ χρόνια. Ο τρίχρονος Παναγιώτης από τη Μυτιλήνη χτυπήθηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, το νευροβλάστωμα και «έφυγε» τα χαράματα της Κυριακής 5 Μαρτίου του 2001, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Μαζί με τους γονείς και όλους τους Έλληνες που είχαν συγκεντρώσει χρήματα από το υστέρημά τους, ώστε ο μικρός Παναγιώτης να πάει στο νοσοκομείο «Memorial» της Νέας Υόρκης, όπου τον είχαν δεχτεί, και να δώσει τη μάχη του να κρατηθεί στη ζωή. Συνολικά, 120 εκατομμύρια δραχμές συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των πολιτών, όμως το ποσό δεν εκταμιεύτηκε ποτέ, γιατί δεν το επέτρεψαν τα μεγαλοστελέχη της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα ο μικρός Παναγιώτης να μην μπορέσει ποτέ να κάνει το ταξίδι προς την ελπίδα.

Ο δικαστικός αγώνας

Εδώ και 8 χρόνια, οι γονείς του Παναγιώτη, ο Ευστράτιος και η Γεωργία, δίνουν τη δική τους μάχη στα δικαστήρια, προκειμένου έστω και μετά θάνατον να δικαιωθεί ο ξανθός άγγελος. Προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι που έκοψαν πρόωρα το νήμα της ζωής του μικρού Παναγιώτη.

Οι μνήμες θα ζωντανέψουν ξανά στον Άρειο Πάγο. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν πέντε άτομα, τέσσερις τραπεζίτες της Εθνικής Τράπεζας και ένας γιατρός.

Αρχικά, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, οι 5 είχαν παραπεμφθεί για την πράξη της θανατηφόρου εκθέσεως, με αποτέλεσμα να χαθεί άδικα το τρίχρονο αγγελούδι. Μετά από έφεση όμως που άσκησαν, το Εφετείο Αιγαίου έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη επέμεινε. Υπέβαλε αίτηση στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι για να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση και έκανε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου. Έτσι, στις 8 Απριλίου, οι πέντε θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο.

Μια ημέρα αργότερα, στις 9 Απριλίου, θα ξεκινήσει η εκδίκαση και της δεύτερης υπόθεσης που αφορά στην αγωγή της οικογένειας κατά της Εθνικής Τράπεζας και των υπευθύνων στελεχών της, με την οποία ζητούν αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για ψυχική οδύνη.

Αρχικά, η οικογένεια του Παναγιώτη δικαιώθηκε, όμως η Εθνική άσκησε έφεση και η υπόθεση εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών.

Σκοπός της Γεωργίας και του Στράτου Βασιλέλλη είναι να διατεθούν τα χρήματα αυτά για την κατασκευή συμβουλευτικού ιδρύματος στη Γέρα Λέσβου, την ιδιαίτερη πατρίδα του μικρού Παναγιώτη, αλλά και μια τράπεζα μυελού των οστών, ώστε να βοηθηθούν και άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.

«Γιατί έπρεπε να συμβεί στο δικό μου παιδί;» Αυτό είναι το μαράζι της Γεωργίας Βασιλέλλη, της μάνας που είδε το αγγελούδι της να σβήνει μέσα στην αγκαλιά της. «Νιώθω σαν να κηδεύσαμε το παιδί μας για δεύτερη φορά», προσθέτει και δηλώνει στη «zougla.gr» ότι η ίδια και ο σύζυγός της δε θα σταματήσουν μέχρι να δικαιωθεί η μνήμη του Παναγιώτη.

Κυριευμένη από την οργή και τον πόνο, η Γεωργία Βασιλέλλη ομολογεί ότι δε θα ησυχάσει, αν δε δει τους ενόχους να πληρώνουν, αν δεν τους δει να πονάνε όπως πόνεσε και η ίδια.

«Δεν του άξιζε του Παναγιώτη μου να φύγει έτσι. Τα σκυλιά και τα γατιά τα πηγαίνουν παντού. Το δικό μου μωρό τι ήταν;».

διαβάστε αναλυτικά στο zougla.gr

ΚΡΑΧΤΗΣ kraxtis-gr.blogspot.com.


Τραγικός θάνατος 2 εργατών από ηλεκτροπληξία στο Μαρούσι

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - zougla .gr
Τραγικός θάνατος 2 εργατών από ηλεκτροπληξία στο Μαρούσι

Τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 8:50 το πρωί στο Μαρούσι. Δύο υπάλληλοι μεταφορικής εταιρείας υπέστησαν ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια μετακόμισης στην οδό Γράμμου 3, όταν το μεταλλικό ανυψωτικό μηχάνημα στο οποίο βρίσκονταν ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Αμέσως συνάδελφοι τους ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και οι δύο υπάλληλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκείμενου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

.

Τα κόμματα χωρίζουν, το face book ενώνει...



Κυριακή, 29.03.09

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν… ζητεί κομματικές ταυτότητες. Το facebook άνοιξε νέους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ των βουλευτών, τους οποίους, αν και χωρίζουν τα έδρανα της Βουλής, ο διαδικτυακός τόπος τούς ενώνει!

Νέοι και έμπειροι βουλευτές δηλώνουν φίλοι συναδέλφων τους που ανήκουν σε αντίπαλο στρατόπεδο, ενώ ένα προσεκτικό σερφάρισμα στις προσωπικές ιστοσελίδες αποκαλύπτει αξιοσημείωτους «δεσμούς» για… εσωκομματικές ισορροπίες.

Παράδειγμα: Ο Μίμης Ανδρουλάκης μετρά 4.880 φίλους, ανάμεσά τους το βουλευτή της Ν.Δ. στη Λάρισα Κώστα Αγοραστό και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο. Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ έχει 4.995 φανατικούς φίλους, μεταξύ των οποίων -εκτός από τον Μίμη Ανδρουλάκη που έχει… ανταποδώσει τη φωτογραφία του στη λίστα του Ανδρέα- τον Νίκο Μπίστη, την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τη Μιλένα Αποστολάκη και τον «γαλάζιο» Κώστα Αγοραστό.

Στη Β’ Αθηνών, πάλι, που φαίνεται ότι έχει ως χόμπι… το facebook, η γραμματέας Γυναικών Ν.Δ. και βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα μετρά 4.007 φίλους, μεταξύ των οποίων τον πρώην «τσάρο» Γιώργο Αλογοσκούφη! Στην ιστοσελίδα του πρώην υπουργού Οικονομίας θα βρει κανείς 1.482 φίλους. Ανάμεσά τους ποιον άλλον; Τον Κώστα Αγοραστό! Ο «γαλάζιος» της Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου -της νέας γενιάς κι αυτός- έχει δηλωμένη τη φιλία του υφυπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του βουλευτή Αχμέτ Ιλχάν.

Φαν κλαμπ
Σπάει… όλα τα ρεκόρ η Εύα Καϊλή, που έχει τρεις γεμάτες σελίδες και χιλιάδες φίλους. Η μία μόνο από αυτές αριθμεί 4.342 φίλους και 3.889 υποστηρικτές. Φαν κλαμπ διαθέτει και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος με 297 οπαδούς, (το φαν κλαμπ είναι μία πιο... απαιτητική κατάσταση όπου οι συμμετέχοντες «κόβουν φλέβες» για τον εκλεκτό τους), όπως και ο Αντώνης Σαμαράς. Ο υπουργός Πολιτισμού μπορεί να υπολογίζει στην ψήφο 561 υποστηρικτών, σε 210 μέλη του φαν κλαμπ και σε 149 οπαδούς του που έχουν συστήσει γκρουπ.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης χαμογελά όταν βλέπει ότι η ιστοσελίδα του έχει 4.507 φίλους, ανάμεσά τους τον Κώστα Αγοραστό και τον πρώην βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Γαλαμάτη. O Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει το δικό του γκρουπ με 249 μέλη, όμως στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δικτυωθεί για τα καλά: 4.967 είναι οι «ορκισμένοι» φίλοι του, όπως η Μιλένα Αποστολάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετρά 5.996 υποστηρικτές, η Αννα Διαμαντοπούλου 5.003 φίλους. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανταλλάσσει μηνύματα με 1.269 φίλους και ο Χρήστος Παπουτσής με 221, μεταξύ των οποίων η πρώην βουλευτής Ελένη Ανουσάκη, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Στέφανος Τζουμάκας. Η Ολγα Κεφαλογιάννη δεν διαθέτει ιστοσελίδα προσωπική αλλά γκρουπ με 455 μέλη, όπως και η Λιάνα Κανέλλη με 969 μέλη. Το γκρουπ της Ελενας Ράπτη αριθμεί 401 μέλη και μία ακόμη σελίδα με 584 υποστηρικτές. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει προσωπική ιστοσελίδα με 2.230 φίλους, ανάμεσά τους τον πρώην βουλευτή Ν.Δ. Δημήτρη Κωνσταντάρα, το βουλευτή Α’ Πειραιά Παναγιώτη Μελά.

Διαδικτυακές συνομιλίες
Ο Κώστας Αγοραστός τα λέει διαδικτυακά με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός καμαρώνει για το γκρουπ του που αριθμεί 1.604 μέλη. Η Λούκα Κατσέλη έχει το δικό της γκρουπ με 302 μέλη, ενώ ο Παναγιώτης Μελάς στους 724 φίλους του μετρά και τη Νατάσα Ράγιου, αλλά και τον πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Νίκο Καραχάλιο. Ο Νίκος (Καραχάλιος) έχει 718 φίλους στην προσωπική ιστοσελίδα του, όπως τον Ιορδάνη Τζαμτζή, τον πολιτευτή Θεόδωρο Δαμιανό, τη Νατάσα Ράγιου, την Εύα Καϊλή, τη Ρόδη Κράτσα (ευρωβουλευτής).

Η Φώφη Γεννηματά, αναμφίβολα, σαρώνει με 4.856 φίλους στην ιστοσελίδα της, όπως και ο Κώστας Σκανδαλίδης με 4.883 φίλους, μεταξύ των οποίων η Τώνια Αντωνίου, η Μιλένα Αποστολάκη, ενώ μια ματιά στους φίλους του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη δείχνει ένα φαν κλαμπ με 424 υποστηρικτές.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

«Βόμβα» δισεκατομμυρίων ευρώ από τις δαπάνες υγείας απειλεί τον προϋπολογισμό

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
«Νοσηρά φαινόμενα»
«Βόμβα» δισεκατομμυρίων ευρώ από τις δαπάνες υγείας απειλεί τον προϋπολογισμό

Eurokinissi
Πέραν των δημοσίων δαπανών, οι Ελληνες ξοδεύουν 2,5 δισ. ευρώ από την τσέπη τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Αθήνα



Δημοσιονομική «βόμβα», έτοιμη να εκραγεί, συνιστούν οι δαπάνες φαρμάκων και περίθαλψης στην Ελλάδα, που αυξάνονται με τον υψηλότερο ρυθμό μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών. To σύνολο των δαπανών υγείας για όλους τους ασφαλισμένους πέρυσι υπερέβη τα 5,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ οι δαπάνες για την υγεία κινούνται λίγο πάνω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων χωρών και αναλογούν στο 9,1% του ΑΕΠ, δηλαδή ανέρχονται σε 24 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτό όμως που τους ανησυχεί είναι η αύξηση των δαπανών για φάρμακα και περίθαλψη με ρυθμό που κυμαίνεται από 15% ως 20% ετησίως. Πέρυσι ανήλθαν σε 5,2 δισ. ευρώ. Με απλά μαθηματικά το έλλειμμα των κλάδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου αυξάνεται κατ΄ έτος κατά ένα περίπου δισ. ευρώ.

Οπως επισημαίνει στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ με βάση τα στοιχεία του 2008 οι συνολικές δαπάνες για την υγεία ανήλθαν στο 9,1% του ΑΕΠ, ελαφρώς πάνω από τον μέσο όρο του 8,9%. Οι δαπάνες υγείας ως μερίδιο του ΑΕΠ είναι υψηλότερες στις ΗΠΑ (15,3%) και ακολουθούν η Ελβετία (11,3%), η Γαλλία (11,1%) και η Γερμανία (10,6%).

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται Το Βήμα της Κυριακής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ΙΚΑ όπου οι δαπάνες υγείας υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια και εφέτος θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ. Οι άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ είναι 5,3 εκατομμύρια Ελληνες, δηλαδή 2,8 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και 2,5 εκατομμύρια μέλη των οικογενειών τους.

Από το ποσό των 4 δισ. ευρώ που θα δαπανηθεί τα δύο δισ. ευρώ θα διατεθούν για φάρμακα, ένα δισ. ευρώ για τη λειτουργία των νοσοκομείων του ΙΚΑ, 700 εκατ. ευρώ για πρωτοβάθμια περίθαλψη (γιατροί) και 300 εκατ. ευρώ διάφορες παροχές. Το 2003 οι δαπάνες υγείας ανέρχονταν σε 2 δισ. ευρώ.

Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον χώρο ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων, στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφάλισης Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Οι άμεσα και έμμεσοι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ είναι 1,7 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι του Δημοσίου και οι οικογένειές τους. Αυτό που καταγράφεται είναι η αλματώδης άνοδος των δαπανών για φάρμακα και εξετάσεις. Το 2003 η συνολική δαπάνη υγείας των δημοσίων υπαλλήλων ήταν 870 εκατ. ευρώ και εφέτος θα ξεπεράσει τα 1,35 δισ. ευρώ (αύξηση 60%).

Η έκρηξη των δαπανών υγείας οδηγεί τη χώρα σε επιδείνωση της δημοσιονομικής κρίσης που ζούμε πρωτίστως στη γήρανση του πληθυσμού και την αντιστροφή της δημογραφικής πυραμίδας λόγω των λιγότερων γεννήσεων. Οφείλεται όμως και σε «νοσηρά φαινόμενα», όπως επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, όπως η υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων με στόχο το κέρδος και η αλόγιστη παραπομπή ασθενών σε ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις.

Newsroom ΔΟΛ


''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com. ..

Το θράσος του δέν έχει όρια - Απαιτεί 2 από τις 6 έδρες της Κύπρου

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ skai.gr

Αχμέτ Αλί Ταλάτ

Αχμέτ Αλί Ταλάτ

Εφαρμογή του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν στη διάθεση των εδρών της επόμενης Ευρωβουλής ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο ο αυτοεπικαλούμενος "πρόεδρος" του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου, Αχμέτ Αλί Ταλάτ.
Με επιστολή του της 19ης Μαρτίου, που ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει, ο Ταλάτ ζητά από τον κ. Χανς Γκερτ Πέτερινγκ να διατεθούν στους Τουρκοκύπριους οι δύο από τις έξι Κυπριακές έδρες του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου.
Ο ίδιος ζητά από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής να διατηρήσει κενές τις δύο έδρες εάν το ισχύον πλαίσιο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν επιτρέπει την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων.
Ο "πρόεδρος" του ψευδοκράτους σημειώνει στην επιστολή του πως θεωρεί προσβλητικό το γεγονός ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Νότια Κύπρο, καλούν τους Τουρκοκυπρίους να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα για τις προσεχείς ευρωεκλογές. Επίσης ξεπερνώντας τα εσκαμμένα καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες οι οποίες όπως αναφέρει αποτελούν παραβίαση των δικαιωμάτων των τουρκοκύπριων.
Κατ εφαρμογή του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν
Υπενθυμίζεται ότι η πρόβλεψη για τουλάχιστον δύο Τουρκοκύπριους ευρωβουλευτές αναφερόταν στο Σχέδιο Ανάν το οποίο οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία στις 24 Απριλίου 2004.
Είναι προφανές ότι ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να αρχίσει η εφαρμογή του εκτρωματικού Σχεδίου Ανάν, το οποίο στο άρθρο 7 της "πράξης προσαρμογής των όρων προσχώρησης της Κύπρου στην ΕΕ", ανέφερε ότι: Η Κύπρος θα εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη βάση της αναλογικής αντιπροσώπευσης, νοουμένου ότι κάθε συνιστώσα πολιτεία θα κατέχει όχι λιγότερες του ενός τρίτου των Κυπριακών εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.(σ.σ. άρα όχι λιγότερες των δύο από το σύνολο των έξι εδρών).
Έτσι λοιπόν έρχεται ο κ. Ταλάτ και ουσιαστικά απαιτεί από τον Πρόεδρο της Ευρωβουλής να παραχωρήσει (2) δύο από τις (6) έξι κυπριακές έδρες στους Τουρκοκύπριους.
Και ποιο είναι το επιχείρημά του; Πολύ απλά λέει ότι εμείς οι Τουρκοκύπριοι είχαμε αποδεχθεί το Σχέδιο Ανάν ενώ αυτοί που το απέρριψαν είναι οι Ελληνοκύπριοι. Και άρα είναι άδικο να μην παραχωρηθούν στους Τουρκοκύπριους οι δύο από τις έξι κυπριακές Έδρες.
Ο κ. Ταλάτ όμως συνεχίζει και ζητά να μείνουν κενές οι δύο Έδρες, στη περίπτωση που η Ευρωβουλή δεν μπορεί να τις κατοχυρώσει στους Τουρκοκύπριους.
Προσβλητικό;
Δεν μπορούσε βέβαια να μην παραδεχθεί ο Ταλάτ ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά και ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Νότια Κύπρο, καλούν τους Τουρκοκυπρίους να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους αλλά και να θέσουν υποψηφιότητα για τις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που διεξάγονται στην ελληνοκυπριακή πλευρά στις 6 Ιουνίου 2009.
Αυτό όμως όπως επισημαίνει το θεωρεί προσβολή για τον ίδιο και παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκύπριων και καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην ενθαρρύνει τέτοιες ενέργειες ενώ τονίζει ότι, αυτό θα εκληφθεί ως μια κίνηση που δεν συνεισφέρει στο θετικό κλίμα.
Σαν να μη φθάνουν αυτά, ο αυτοεπικαλούμενος "πρόεδρος" του ψευδοκράτους τα "ψέλνει" στον Χάνς Γκερτ Πέτερινγκ, λέγοντάς του ότι θα πρέπει να διπλασιαστούν οι προσπάθειες για ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταφρασμένη η επιστολή του Αχμέτ Αλί Ταλάτ, όπως εστάλη στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Αρνητική απάντηση
Κυβερνητικοί κύκλοι στην Λευκωσία ανέφεραν ότι έχουν πληροφορηθεί πως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, επικαλούμενος τις πρόνοιες των Συνθηκών της Νίκαιας και της Λισαβόνας, αλλά και την Συνθήκη προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα απορρίψει το αίτημα Ταλάτ, το οποίο συγκρούεται με το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.
Με βάση την Συνθήκη προσχώρησης, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί στο σύνολο της στην Ε.Ε και συνεπώς δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί ξεχωριστή διαδικασία για εκλογή δύο τουρκοκυπρίων ευρωβουλευτών.
Δεν αποκλείεται όμως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε κάποια στιγμή στο μέλλον να επιτρέψει την παρουσία τουρκοκυπρίων στις εργασίες του, ως παρατηρητών, όπως συμβαίνει και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το τουρκοκυπριακό αίτημα είχε τεθεί και πριν τις Ευρωεκλογές του 2004 και απορρίφθηκε.
Η Κύπρος εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή με 6 ελληνοκύπριους ευρωβουλευτές.
Απάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου
Η Κυπριακή Δημοκρατία δικαιούται έξι ευρωβουλευτές, απάντησε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, στην απαίτηση Ταλάτ για μείωση του αριθμού των Κυπρίων ευρωβουλευτών από έξι σε τέσσερις, ώστε να μείνουν δύο έδρες κενές μέχρι την επίλυση του Κυπριακού.
Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι το πώς κατανέμονται αυτές οι έδρες και το πώς εκλέγονται είναι εσωτερικό δίκαιο του κάθε κράτους-μέλους και δεν έχει αρμοδιότητα η Ε.Ε για κάτι τέτοιο.
Υπενθύμισε παράλληλά, ότι το 2004 είχε συμφωνηθεί πως εάν λυθεί στο μεταξύ το Κυπριακό, τότε θα υπάρχει δυνατότητα να γίνουν διαφορετικές διευθετήσεις και ότι αυτό ισχύει.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ
Απο τις 19 Μαρτίου γνώριζε η Ελληνική κυβέρνηση; Ποιά η αν΄τιδραση του Υπουργείου Εξωτερικών; Πάλι στον ύπνο μας πιάνουν;Φυσικό είναι όταν η κ Ντόρα ασχολείται με διαδοχολογία και όχι με παραγωγή έργου, αυτ΄θα παθαίνουμε, μόνο μήν ξεχνούν οι κυβερνώντες ΄΄οτι δέν παίζουμε με τα εθνικά θέματα!!!
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com..


ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Με το σταγονόμετρο τα νέα δάνεια

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΑΠΕ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η «βουτιά» στην πιστωτική επέκταση, τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, το Φεβρουάριο του 2009 ο ετήσιος ρυθμός ανόδου της συνολικής χρηματοδότησης διαμορφώθηκε σε 12,9%, από 14,6% τον Ιανουάριο του 2009 και 15,9% τον Δεκέμβριο του 2008.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα νέα δάνεια προς τα νοικοκυριά ανήλθαν σε 259 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης επιβραδύνθηκε σε 10,3%, έναντι 11,8% τον Ιανουάριο του 2009.

Από αυτά, τα νέα στεγαστικά δάνεια ανήλθαν σε 190 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2009 και o δωδεκάμηνος ρυθμός ανόδου τους παρουσίασε περαιτέρω επιβράδυνση (Φεβρουάριος 2009: 9,6%, Ιανουάριος 2009: 10,6%, Δεκέμβριος 2008: 11,5%), ενώ τα νέα καταναλωτικά δάνεια ήταν 107 εκατ. ευρώ και ο δωδεκάμηνος ρυθμός ανόδου τους επιβραδύνθηκε σε 12,3%, έναντι 14,7% τον Ιανουάριο του 2009 (Δεκέμβριος 2008: 16,0%).

Τέλος, τα «λοιπά» δάνεια προς τα νοικοκυριά σημείωσαν καθαρή μείωση κατά 39 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2009 και ο δωδεκάμηνος ρυθμός μεταβολής τους επιβραδύνθηκε σε 5,8% από 8,9% τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2008: 9,5%).

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com. .

Σάλος στην Κολομβία από νέα ανατριχιαστική υπόθεση πατέρα-αιμομίκτη Στα...χνάρια του Φριτσλ


ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ
Οι αρχές στην επαρχία Τολίμα της κεντρικής Κολομβίας ανακοίνωσαν το Σάββατο την έναρξη έρευνας σε βάρος ενός άνδρα ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του επί 30 χρόνια, αλλά και τα οκτώ παιδιά που είχε αποκτήσει μαζί της.
Ο Αρσέμπιο Αλβαρες, 58 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή στην πόλη Μαρικίτα, μετά από καταγγελία της 35χρονης κόρης του, Αλβα Νιδία Αλβαρες.
Σύμφωνα με την καταγγελία ο άνδρας έμεινε χήρος όταν η κόρη του ήταν 5 ετών, οπότε και άρχισε να την κακοποιεί. Η πρώτη της εγκυμοσύνη ήρθε όταν ήταν μόλις 9 ετών.
Συνολικά, είχε 14 κυήσεις εξαιτίας της σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα της. Γέννησε, ωστόσο, οκτώ παιδιά, πέντε κορίτσια και τρία αγόρια που είναι σήμερα από ενός έως 19 ετών.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κολομβία ανέφεραν πως η γυναίκα αποφάσισε να υποβάλλει μήνυση εναντίον του πατέρα της όταν είδε στην τηλεόραση ρεπορτάζ για την υπόθεση του Αυστριακού πατέρα-αιμομίκτη, Γιόζεφ Φριτσλ, ο οποίος κρατούσε έγκλειστη την κόρη του Ελίζαμπεθ επί 24 χρόνια σε ένα υπόγειο και τη βίαζε συστηματικά.
«Αρχισε να σκέφτεται το γεγονός όταν είδε την υπόθεση του Αυστριακού ''τέρατος''. Συνειδητοποίησε ότι αυτό που της έκανε ο πατέρας της δεν ήταν φυσιολογικό», ανέφερε συγγενής της μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Η ίδια η γυναίκα είπε ότι αποφάσισε να υποβάλλει μήνυση όταν είδε τον πατέρα της να προβαίνει στον ξυλοδαρμό των δύο από τα παιδιά τους, ηλικίας 2 και 5 ετών.
Τα παιδιά περιήλθαν στη φροντίδα μιας κρατικής υπηρεσίας περίθαλψης ανηλίκων.
Ο ίδιος ο Αλβαρες δήλωσε αθώος ενώπιον του δικαστή, υποστηρίζοντας ότι η 35χρονη δεν ήταν βιολογική του κόρη, αλλά «την είχε υιοθετήσει» και οι δυο τους «ερωτεύτηκαν». Προφυλακίστηκε και κρατείται υπό τη φρούρηση στρατιωτών καθώς στη χώρα έχει ξεσπάσει σάλος εξαιτίας της υπόθεσης.
Στελέχη υπηρεσιών και οργανώσεων για τα παιδιά κάλεσαν να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στον Αλβαρες, ο οποίος ήδη αποκαλείται «το τέρας της Μαρικίτα« από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Κολομβίας.

''ΚΡΑΧΤΗΣ''
- kraxtis-gr.blogspot.com. .

Σε αμφισβήτηση και άδειες-επιδόματα μετά τους όρους συνταξιοδότησης των γυναικών - Ασφαλιστική θύελλα

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελλάδας για το θέμα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας, η Επιτροπή ζητά εφαρμογή της ίσης μεταχείρης σε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων, περιλαμβανομένων γονεϊκών αδειών και επιδομάτων, ενώ αναμένονται νέες συστάσεις για τα άλλα Ταμεία.
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com..

Αναπολούν τον Σημίτη, αλλά ζητούν νέα πορεία Οι πολίτες βαθμολογούν ως καλύτερη την προ Καραμανλή εποχή αλλά θέλουν άλλη ρότα από τον Γ. Παπανδρέου

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Αναπολούν τον Σημίτη, αλλά ζητούν νέα πορεία

Την προ Καραμανλή εποχή αναπολούν οι ψηφοφόροι, καθώς θεωρούν ότι η διακυβέρνηση Σημίτη ήταν καλύτερη απ αυτήν του σημερινού πρωθυπουργού.

Οι απαντήσεις στο ερώτημα αυτό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ύστερα από το πρόσφατο άνοιγμα του Γ. Παπανδρέου προς τον κ. Σημίτη και τις σκέψεις που υπάρχουν γύρω από την αξιοποίηση του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης της «Μarc» για το «Εθνος της Κυριακής», το 53,5% των πολιτών χαρακτηρίζουν καλύτερη τη διακυβέρνηση Σημίτη σε αντίθεση με το 30,5% που θεωρούν καλύτερη τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού είναι το 20,9% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 88,6% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 54,6% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.
Αναπολούν τον Σημίτη, αλλά ζητούν νέα πορεία

Παρ όλα αυτά, μόλις το 15,5% των πολιτών θα ήθελαν να συνεχιστεί η πολιτική των κυβερνήσεων Σημίτη εφόσον το ΠΑΣΟΚ επανέλθει στην εξουσία, ενώ άλλη ρότα απ αυτήν θα προτιμούσε το 76,3%.

Σε άλλο ερώτημα, πολυδιασπασμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι σχετικά με το τι κυβέρνηση θα επιθυμούσαν να προκύψει μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τάσσεται το 26,5% των ψηφοφόρων, υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ το 20,7%, ενώ υψηλά ποσοστά συγκεντρώνουν και οι επιλογές των συνεργασιών του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ. Εδαφος φαίνεται να κερδίζει κυρίως σε μερίδα ψηφοφόρων της ΝΔ και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ - ΛΑΟΣ ύστερα και από την πρόσφατη σχετική συζήτηση.

Πιο αναλυτικά, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν κατά 56,7% αυτοδύναμη κυβέρνηση του κόμματός τους και κατά 28,7% συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι της ΝΔ κατά 46,7% αυτοδυναμία του κόμματός τους, κατά 16,8% συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και κατά 11,9% συνεργασία με ΛΑΟΣ. Από τους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, θετικά βλέπει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ το 29,3% και τη συνεργασία ΝΔ - ΛΑΟΣ το 10,8%.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com.