Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΩ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-gr.blogspot.com

Και αύριο ο ... 3ος εορτασμός του ΚΙΛΕΛΕΡ από τους "θεσμικούς" και το ΥΠΑΑΤ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Ο ...3ος εορτασμός του Κιλελέρ...

Από το http://farmpress.blogspot.com/

Και αύριο ο ... 3ος εορτασμός του ΚΙΛΕΛΕΡ από τους "θεσμικούς" και το ΥΠΑΑΤ
Παρουσία του ΥΠΑΑΤ Σωτήρη Χατζηγάκη θα πραγματοποιηθούν, αύριο Κυριακή στις 12:00 στο Κιλελέρ, οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ν.Α. Λάρισας, σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις “ΚΙΛΕΛΕΡ 2009” θα πραγματοποιηθούν στο...
χώρο του μνημείου του Δήμου Κιλελέρ, στη μνήμη των Θεσσαλών αγροτών του 1910.Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
11:30 Προσέλευση κοινού
12:00 Προσέλευση επισήμων
12:15 Επιμνημόσυνη δέηση
12:30 Χαιρετισμός Νομάρχη Λάρισας, κ. Λουκά ΚατσαρούΧαιρετισμός Δημάρχου Κιλελέρ, κ. Κων/νου ΔεσπόπουλουΧαιρετισμός εκπροσώπων Γ’ βάθμιων Συν/κών και Συνδ/κών Οργανώσεων(ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ)Χαιρετισμός εκπροσώπου ΕΑΣ Λάρισας–Αγιάς–Τυρνάβου
13:00 Χαιρετισμός εκπροσώπων Πολιτικών ΚομμάτωνΧαιρετισμός εκπροσώπου της Κυβέρνησης
13:30 Κατάθεση στεφάνων

Τήρηση ενός λεπτού σιγή. Εθνικός Ύμνος
Και του χρόνου...

ΚΡΑΧΤΗΣ kraxtis-gr.blogspot.com.

146 έδρες θα έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Η νεα δημοσκόπηση της Marc...

146 έδρες θα έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ
.
Aπό το http://kafeneio-gr.blogspot.com/
Δείτε προηγούμενες δημοσκοπήσεις για συγκρίσεις εδώ , εδώ και εδώ και εδώ και εδώ ΚΡΑΧΤΗΣ kraxtis-gr.blogspot.com


Στις 4 μονάδες καίγεται Οι ευρωεκλογές κρίνουν την τύχη του Κ. Καραμανλή

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009
Nτόμινο ραγδαίων ανατροπών που θα πάρουν μέσα σε λίγο διάστημα τη μορφή χιονοστιβάδας, εκτιμούν στελέχη της Ν.Δ. ότι θα υπάρξουν αν διατηρηθεί η διαφορά που δείχνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις - Στις 4 μονάδες καίγεται-Οι ευρωεκλογές κρίνουν την τύχη του Κ. Καραμανλή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ Λ. ΠΟΛΙΤΗΣ- neaonline


Κώστας Καραμανλής. Οι ευρωεκλογές είναι το  τελευταίο μεγάλο στοίχημα του Πρωθυπουργού  «Εάν στις ευρωεκλογές είμαστε μόνο 2,5 πίσω απο το ΠΑΣΟΚ σώζεται- προς το παρόν- και η Ν.Δ. και ο Καραμανλής. Εάν η διαφορά όμως εκτιναχθεί πάνω από τις 4 μονάδες, δρομολογούνται αμέσως μετά το καλοκαίρι ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος».

Η φράση ανήκει σε κορυφαίο υπουργό- πρόσωπο κλειδί της κυβέρνησης που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι της διαδοχής. Αυτά λέγονται σε μια στιγμή που όλοι στη Ν.Δ. συμφωνούν ότι οι παλιές εκτιμήσεις της Ρηγίλλης περί χαλαρής ψήφου των ευρωεκλογών δεν ισχύουν. Είναι κοινή εκτίμηση ότι πλέον θα κρίνουν την πορεία της κυβέρνησης και την παραμονή του κ. Καραμανλή στην ηγεσία.
Όση προσπάθεια και να καταβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Βαγγέλης Αντώναρος και ο στενός πυρήνας των συνεργατών του Πρωθυπουργού να κλείσουν το θέμα που ανέκυψε μετά το «κουράστηκα» του κ. Καραμανλή, πέφτει στο κενό. Οι εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα τρέχουν με τρόπο που αιφνιδιάζονται και εκείνοι που φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν την επόμενη μέρα. «Το μήνυμα που έχει φτάσει στη βάση του κόμματος είναι ότι η Ν.Δ. είναι αντιμέτωπη πλέον με μια μεγάλη ήττα στις εθνικές εκλογές και την επομένη ο Κώστας Καραμανλής θα εγκαταλείψει την ηγεσία», λέει κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. και επισημαίνει ότι αυτή η παραδοχή πολλαπλασιάζει την ηττοπάθεια τον τοπικών στελεχών που δεν δείχνουν τη διάθεση να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών.
Τα επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. διαπιστώνουν τώρα τα προφανή τα οποία εδώ και καιρό συζητούσαν ψιθυριστά βουλευτές και κομματικά στελέχη. Έπρεπε να έρθει το «κουράστηκα» του Πρωθυπουργού για να ανοίξει το καπάκι της κατσαρόλας που σιγοβράζει από την ώρα που όλοι στη Ν.Δ. διαπίστωσαν ότι ο ανασχηματισμόςπου ήταν ελπίδα για αλλαγή κλίματος- τελικά δεν πέτυχε τον στόχο του: η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι μεγαλύτερη των 4 μονάδων. Δύο σενάρια. Τα σενάρια που συνδέονται με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα διακινούν τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. είναι δύο: Το πρώτο λέει ότι στην περίπτωση που ο Πρωθυπουργός καταφέρει να συγκρατήσει τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ στο 2,5% θα είναι- στη σημερινή συγκυρία- μεγάλη επιτυχία. «Θα έχουμε το μεγάλο επιχείρημα ότι και ο Σημίτης στις ευρωεκλογές του 1999 είχε χάσει με 3 μονάδες και έναν χρόνο μετά κέρδισε τις εθνικές εκλογές», λέει κορυφαίος υπουργός. Υποστηρίζει μάλιστα ότι με ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα βελτιωθεί η ψυχολογία των οπαδών της Ν.Δ. καθώς θα διαπιστώσουν ότι η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και θα καλλιεργηθεί ξανά η ελπίδα ότι μέσα σε αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρξουν ανατροπές.
Το δεύτερο σενάριο είναι εκείνο της μεγάλης ήττας και περιλαμβάνει ένα ντόμινο ραγδαίων ανατροπών που θα πάρουν μέσα σε λίγο διάστημα τη μορφή χιονοστιβάδας. Τι λέει αυτό; Η διαφορά από 3 μέχρι 4 μονάδες είναι η γκρίζα ζώνη που θα φέρει γκρίνια και εσωστρέφεια αλλά δεν θα δρομολογήσει εξελίξεις. Εάν όμως η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ξεπεράσει τις 4 μονάδες, η Ν.Δ. θα έχει πλήρη αδυναμία να κυβερνήσει. «Την επομένη των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ θα πιέζει για εθνικές εκλογές ενώ θα αρχίσει στο εσωτερικό του κόμματος η ανοιχτή αμφισβήτηση του κ. Κ. Καραμανλή. Έτσι θα αναγκαστεί το φθινόπωρο να προσφύγει στις κάλπες γιατί θα είναι εξαιρετικά δύσκολο μέσα σ΄ αυτό το κλίμα να διαχειριστεί τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης που θα είναι ορατές μετά το καλοκαίρι», τονίζει έμπειρο κομματικό στέλεχος.

Το «κουράστηκα» πολλαπλασίασε την ηττοπάθεια τον τοπικών στελεχών που δεν δείχνουν διάθεση να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών

Το τελευταίο στοίχημα του Καραμανλή

Oι ευρωεκλογές είναι το τελευταίο μεγάλο στοίχημα του Κώστα Καραμανλή. Ακόμη και οι φανατικοί υποστηρικτές του παραδέχονται ότι η κάλπη της 7ης Ιουνίου παίρνει πια τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος και για την κυβέρνηση και για τον Πρωθυπουργό. «Θα δώσει σκληρή προσωπική μάχη πόλη- πόλη ο ίδιος και θα καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα», λέει έμπιστος συνεργάτης του που επιμένει ότι: «Ο Καραμανλής συνεχίζει να είναι ισχυρό πρόσωπο στην κοινωνία και οι πολίτες τον εμπιστεύονται ως τον άνθρωπο που μπορεί να διαχειριστεί την οικονομική κρίση». Αλλά και αρκετοί υπουργοί υποστηρίζουν ότι οι 2,5 μονάδες διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ είναι εφικτός στόχος για τη Ν.Δ. που μπορεί να επιτευχθεί εάν δεν υπάρξει ένα νέο σκάνδαλο που θα τραυματίσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης. «Ο Καραμανλής ξέρει ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το στοίχημα του Ιουνίου είναι καθοριστικό. Κάτω από αυτήν την πίεση θα ενεργοποιήσει ξανά τα παλιά του ανακλαστικά και θα καταφέρει να παραμείνει στη σκηνή», λέει χαρακτηριστικά υπουργός που είναι τακτικός συνομιλητής του
''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

Τα υπέρ και τα κατά που έχουν τα μοναχοπαίδια

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Τα μοναχοπαίδια έχουν τη «φήμη» ότι είναι και κακομαθημένα. Και συνήθως έτσι είναι… Eπειδή δεν είναι ποτέ ανώδυνο το να είναι κανείς η μοναδική αγάπη των γονιών του, το μεγάλωμα ενός παιδιού χωρίς αδέλφια χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σήμερα οι οικογένειες με ένα παιδί πληθαίνουν, για πολλούς λόγους. Tα περισσότερα ζευγάρια δεν αποφασίζουν να κάνουν περισσότερα παιδιά επειδή φοβούνται τις οικονομικές και τις πρακτικές υποχρεώσεις που συνεπάγεται η μεγαλύτερη οικογένεια. Ένα παιδί χωρίς αδέλφια δεν χρειάζεται να μοιραστεί με κανέναν αυτό το πολύτιμο αγαθό, που είναι η αγάπη των γονιών του, δεν περνά από την επώδυνη εμπειρία της «εκθρόνισης» από τον καινούριο «διάδοχο» που διεκδικεί εξίσου, αν όχι παραπάνω, όλα όσα πλουσιοπάροχα παρέχονταν στον «ένα και μοναδικό».

Eπειδή βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής όλων -συχνά εκτός από τους γονείς υπάρχει, στις μεσογειακές οικογένειες ιδιαίτερα, και μια στρατιά συγγενών, γιαγιάδων, παππούδων και θείων- το μοναχοπαίδι είναι συχνά υπερπροστατευμένο. H υπερπροστατευτικότητα στα μοναχοπαίδια είναι περισσότερο συναισθηματική κι έχει να κάνει με τη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ γονιών (ή γονιού) και παιδιού. Oι γονείς που μεγαλώνουν μοναχοπαίδι -και όχι μόνο, φυσικά- πρέπει να έχουν επίγνωση των συναισθημάτων τους και να βάζουν φρένο στις ανησυχίες τους, θέτοντας στον εαυτό τους την ερώτηση: «Aυτός ο φόβος, αυτή η στενοχώρια, αυτή η αγωνία αφορά πράγματι το παιδί μου ή είναι αποκλειστικά δικό μου θέμα;».

H πλήρης αφοσίωση της οικογένειας προς το μοναχοπαίδι τού δίνει ασφαλώς ένα αίσθημα ασφάλειας, αλλά μαζί και μια αίσθηση παντοδυναμίας. Παρ’ όλα αυτά, ενώ είναι ο «ήρωας» ή η «ηρωίδα» μέσα στον προστατευτικό οικογενειακό περίγυρο, συχνά διστάζει να δοκιμαστεί έξω από αυτόν, από το φόβο να μην αμφισβητηθεί ή απορριφθεί. Tο φόβο αυτό μεγεθύνουν και οι αυξημένες απαιτήσεις -ή έστω προσδοκίες- αλλά και μεγαλομανείς φαντασιώσεις των γονιών, που βαραίνουν ιδιαίτερα στην πλάτη του μοναδικού παιδιού, αναγκαστικά μοναδικού παραλήπτη όλων των απωθημένων και ανεκπλήρωτων επιθυμιών τους. Συμβαίνει συχνά τα μοναχοπαίδια να έχουν ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις από τον εαυτό τους και να απογοητεύονται εύκολα όταν δεν τα καταφέρνουν σε όλα τέλεια

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Νέοι άνθρωποι είμαστε, κύριε πρόεδρε, βράζει το αίμα μας

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Η συγκατοίκηση στις πολυκατοικίες της Αθήνας μερικές φορές εξελίσσεται σε δύσκολη υπόθεση, άσε, δηλαδή, που μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι την πόρτα των δικαστηρίων… Ειδικά όταν οι γείτονές σου είναι μεγάλης ηλικίας και μερικές φορές δύστροποι και παράξενοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα νεαρό ζευγάρι, νιόπαντρο, είχαν μόλις μετακομίσει σε πολυκατοικία του κέντρου, όπου η πλειονότητα των ενοίκων ήταν άτομα μεγάλης ηλικίας, που ήθελαν κατά κύριο λόγο την ηρεμία τους.

Οι νιόπαντροι όμως, καθότι στο άνθος της ηλικίας τους, είχαν την «κακή» συνήθεια να είναι ιδιαιτέρως θορυβώδεις σε κάποιες εκδηλώσεις τους. Έτσι, οι γείτονές τους από τις πρώτες κιόλας ημέρες τούς έκαναν παρατηρήσεις και χτυπούσαν τους τοίχους για να κάνουν ησυχία. Παρ’ όλες τις οχλήσεις, όμως, το νεαρό ζευγάρι δεν έλεγε να συνετιστεί. Αντίθετα, όσο περνούσε ο καιρός η κατάσταση γινόταν όλο πιο ενοχλητική στους γείτονες, καθώς εκτός από τις θορυβώδεις δραστηριότητες του νεαρού ζευγαριού, προστέθηκαν και οι σχεδόν καθημερινές προσκλήσεις φίλων στο διαμέρισμά του, οι οποίες συνοδευόταν από δυνατές φωνές και μουσική στη διαπασών μέχρι αργά το βράδυ.

Οι γείτονες είχαν απελπιστεί και προσπαθούσαν να βρουν έναν τρόπο για να απαλλαγούν από το ενοχλητικό ζευγάρι. Τελικά ένα βράδυ, όπου στο σπίτι του ζευγαριού γινόταν χαμός, αποφάσισαν να πάρουν τηλέφωνο την αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στην πολυκατοικία, το κέφι στο διαμέρισμα του ζευγαριού είχε φτάσει στα ύψη. Ο νεαρός σύζυγος σχεδόν δεν μπορεί να αρθρώσει κουβέντα στις ερωτήσεις των αστυνομικών, ενώ αρνιόταν πεισματικά να χαμηλώσει τη μουσική και να κάνει ησυχία για να κοιμηθούν οι άυπνοι επί μέρες γείτονές του. Η πεισματική άρνηση του νεαρού δεν άφησε περιθώρια στους αστυνομικούς και έτσι τον συνέλαβαν. Ο νεαρός, παρότι καλοπερασάκιας, πέρασε αυτή τη νύχτα στο κρατητήριο και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Η αίθουσα του δικαστηρίου την ημέρα της δίκης του ήταν αφύσικα γεμάτη από μεσήλικες ή ηλικιωμένους γείτονες του κατηγορουμένου, από τη μία, και τριαντάρηδες, φίλους του, από την άλλοι. Οι περιγραφές των γειτόνων του νεαρού μπορούν να χαρακτηριστούν ως και σπαρακτικές. «Χάσαμε τον ύπνο μας, κύριε πρόεδρε», είπαν όλοι με μια φωνή. «Από τότε που ήρθε αυτό το ζευγάρι στην πολυκατοικία μας έχουμε να κοιμηθούμε» πρόσθεσαν. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου γύρισε απορημένος στον κατηγορούμενο και τον ρώτησε: «Μα καλά και σεις, γιατί κάνατε τόση φασαρία; Δεν σέβεστε καθόλου τους ανθρώπους που μένουν δίπλα σας;». «Νέοι άνθρωποι είμαστε, κύριε πρόεδρε, βράζει το αίμα μας. Τι θέλετε δηλαδή να κάνουμε, της ηλικίας μας είναι αυτά», του απάντησε εκείνος, αμετανόητος. Ο νεαρός τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και ύστερα από λίγες ημέρες μετακόμισε με τη σύζυγό του σε μια πιο θορυβώδη γειτονιά προς τεράστια ικανοποίηση των γειτόνων του

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

..

Επανέρχεται αύριο στις 03.00 τα ξημερώματα η θερινή ώρα


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Επανέρχεται αύριο στις 03.00 τα ξημερώματα η θερινή ώρα. Στις 03.00 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00.
Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2009), εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ (άρθρο 4) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Ιαν. 2001.

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com


Η “Ώρα της Γης”: Κλείστε το διακόπτη

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - cosmo.gr
Υπό το φως των κεριών θα μείνει όλος ο πλανήτης για μια ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου (28/3), συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης, το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας πρωτοβουλίας.

Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα είναι συνεπής με το φετινό ραντεβού με τον…διακόπτη και θα σβήσουν για μία ώρα τα φώτα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η σωτηρία του πλανήτη μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από μια ασήμαντη κίνηση.

Μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν εφέτος – και ξεπερνούν τις 80 - είναι και για πρώτη φορά η Κίνα και η Σιγκαπούρη, οι οποίες ήδη έσβησαν τα φώτα τους. Η οικολογική οργάνωση WWF, η οποία το πρωτοξεκίνησε, ελπίζει ότι εφέτος η συμμετοχή θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Οι πρώτοι που έσβησαν τα φώτα ήταν οι Αυστραλοί. Η φημισμένη Όπερα και η Γέφυρα του Λιμανιού του Σίνδεϊ βυθίστηκαν στο σκοτάδι (video). Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία «Ώρα της Γης» ξεκίνησε από την Αυστραλία το 2007 και το γεγονός προσέλαβε παγκόσμια διάσταση το 2008, προσελκύοντας περί τα 50 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με διοργανωτές.

Τα φώτα έσβησαν για πρώτη φορά και για μία ώρα στα απομακρυσμένα νησιά Τσάταμ και ακολούθησαν η Νέα Ζηλανδία, τα νησιά Φίτζι, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στην Ανταρκτική, τα 26 άτομα που περνούν το χειμώνα στη Βάση Σκοτ της Νέας Ζηλανδίας έσβησαν τις ηλεκτρικές συσκευές και περιόρισαν το φωτισμό στο απολύτως απαραίτητο.

Στην Ευρώπη προγραμματίζονταν να κατέβουν οι διακόπτες στα ιστορικότερα μνημεία, όπως οι Πυραμίδες της Γκίζας, το Μάτι του Λονδίνου, ο Πύργος του Αϊφελ, το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ και τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, τα καζίνο του Λας Βέγκας, ο Πύργος Σιαρς του Σικάγο και κτίρια στις περισσότερες άλλες αμερικανικές πόλεις.

Στην Ελλάδα

Η ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας υπήρξε ενθουσιώδης: περισσότεροι από 437 δήμοι και κοινότητες έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ και η συμμετοχή των πολιτών αυξάνεται αλματωδώς, ξεπερνώντας τις 46.000 ατομικές εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της «Ώρας της Γης 2009». Στη πρωτοβουλία συμμετέχουν επίσης 1.107 επιχειρήσεις, 463 σχολεία, 315 φορείς.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης, στην Ελλάδα θα σκοτεινιάσουν:

ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης

ο Παρθενώνας,

ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο

το Κοινοβούλιο

ο Λευκός Πύργος

η Ακρόπολη της Λίνδου, στη Ρόδο

ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά το Μνημείο του Φιλοπάππου

Θα σβήσει επίσης ο διακοσμητικός φωτισμός στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στη στέγη Καλατράβα, καθώς και στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Τα φώτα θα σβήσουν την Ώρα της Γης και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

Συμβολικά η «Αττικό Μετρό» θα ακινητοποιήσει για ένα λεπτό την κίνηση των συρμών του μετρό που θα βρίσκονται σε σταθμούς, ενώ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα σβήσει ο ένας διάδρομος προσγείωσης - απογείωσης για μία ώρα χωρίς να επηρεαστούν τα δρομολόγια.

Στη διαμαρτυρία θα συμμετάσχει και το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και η ΔΕΗ, η οποία διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με το δίκτυο, ενώ με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών ζητά τη συμμετοχή όλων των υπουργείων, Περιφερειών, Ανεξάρτητων Αρχών, καθώς και Γενικών και Ειδικών Γραμματειών των υπουργείων. Παρόμοια εγκύκλιος εξεδόθη και από το υπουργείο Παιδείας.

Με το σύνθημα «Ας δώσουμε μια απάντηση σε όποιους μας θεωρούν ανθρώπους του καναπέ», η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων της Πλάκας καλεί όλους του κατοίκους του κέντρου να συναντηθούν στις 20:30 του Σαββάτου στο μετρό «Ακρόπολη» και να περπατήσουν με φανάρια, κεριά ή φακούς προς την Πνύκα, όπου εκείνη την ώρα θα πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία του ΣΚΑΪ, του WWF της «Καθημερινής» και του Δήμου Αθηναίων, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου υπό τη διεύθυνση του κ. Λουκά Καρυτινού και με ερμηνευτή τον τενόρο Μάριο Φραγκούλη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com ..

Το ταγκό της διαδοχής!

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Αναρτήθηκε εδώ : http://www.epikairo.gr

"Κόπηκες, κόπηκες, κόπηκεεεεεες..."


Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009


Μα πού τα βρίσκει τόσα ψέμματα και τα αραδιάζει? Και, κυρίως, πώς μπορεί να λέει, ΧΩΡΙΣ να κοκκινίζει, τόσες ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ αναλήθειες?

Διαβάζω την είδηση:

"Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο ο πρωθυπουργός (στη Ζάκυνθο) διαβεβαίωσε σε κάθε τόνο την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το δύσκολο αγώνα για να βγει η χώρα από την κρίση (σε αυτήν που ο ΙΔΙΟΣ μας έριξε?). Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όποιο κι αν είναι το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος δεν πρόκειται να χαϊδέψει αυτιά (αυτός, που δεν τόλμησε να διαγράψει Ζαχόπουλους, Ρουσσόπουλους και άλλους κουμπάρους, από το φόβο μην και βγάλουν στη φόρα τα άπλυτά του?), διαμηνύοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρόσκαιρη δημοσιότητα (αυτός, που δεν πάει ούτε στην τουαλέτα χωρίς να ρωτήσει τους δημοσκόπους και τον Λούλη?), αλλά η Ελλάδα (που ο ΙΔΙΟΣ την πήγε 15 χρόνια πίσω!). «Είμαι και θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της μάχης, (καλά, αυτός δεν ήταν που δήλωνε "κουρασμένος"?) έγνοια μου η εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά (να μας λείπει!). Επιπλέον, ο Κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «μεγάλη τιμή» το γεγονός ότι οι πολίτες τον επέλεξαν δύο φορές για πρωθυπουργό (ας μην άδειαζες τα ταμεία μοιράζοντας 3χίλιαρα σε λοβοτομημένους και αργυρώνητους ψηφοφόρους και σου έλεγα εγώ) και δήλωσε ότι αυτή την τιμή είναι αποφασισμένος να την ανταποδίδει καθημερινά με έργο και πράξεις ευθύνης" (όπως το είπα-ξείπα στη φορολογία, η ακρίβεια, το μοίρασμα εκατομμυρίων σε γκόλντεν μπόϋς κλπ) !!!
Αναρτήθηκε από @ρ@τε πύλ@ς

ΟΡΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑ...

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - PRESSMME

Την Δευτέρα η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου καταθέτει επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση για τις λίστες με τους γαλάζιους βισματούχους που υπηρετούν στα... σπίτια τους. Η πρώην υπουργός δεν "μάσησε" από τις πιέσεις που δέχθηκε. Και πολύ καλά έκανε. Απέδειξε ότι η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να την εμπιστευτεί ήταν ορθή. Όπως ορθή ήταν και επιλογή της να στείλει την υπόθεση στη Βουλή. Θα την ευγνωμονούν χιλιάδες γονείς και φαντάροι, ακόμα και Νεοδημοκράτες οι οποίοι έχουν τα παιδιά τους στην παραμεθόριο επειδή δεν έχουν βίσμα..
ΚΡΑΧΤΗΣ
- kraxtis-gr.blogspot.com
.

Το ελληνικό σχολείο της βίας.«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη μανία των παιδιών. Είμαι κοντά τους, αν και κρατάω μια απόσταση γιατί τα φοβάμαι κι εγώ,



ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη μανία των παιδιών. Είμαι κοντά τους, αν και κρατάω μια απόσταση γιατί τα φοβάμαι κι εγώ, από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Τέτοια μανία καταστροφής!
Τόσο μίσος! Το βλέπεις στα μάτια τους. Δεν είναι ζωηρά πλέον τα παιδιά, είναι αγριεμένα. Κλείνουν την πόρτα κλοτσώντας τη μέχρι να σπάσει. Χαράζουν τα θρανία, ό,τι βρουν. Καινούργιο κτίριο και μέσα σε έξι μήνες έχει γίνει ρημαδιό. Σπασμένα ντουλάπια, θρανία, παράθυρα, καρέκλες, φώτα.
Στους τοίχους βλέπεις αποτυπώματα απ’ όλα τα μεγέθη και τους τύπους παπουτσιών που κυκλοφορούν. Είναι άγρια και μεταξύ τους. Να φάει το ένα το άλλο. Υπάρχουν και παιδιά με έντονα προβλήματα. Ψυχολογικά ή και άλλα προβλήματα που δεν μπορώ να καταλάβω. Νομίζω ότι μόλις φύγουν από δω θα είναι έτοιμα για φόνο. Μα, να κυκλοφορούν με μαχαίρια και κάτι άλλα, που μοιάζουν με μεγάλα δακτυλίδια, και να μην τους μιλά κανένας; Κρίμα γιατί είναι και παιδιά από πλούσιες οικογένειες…». Είναι η μαρτυρία μιας καθαρίστριας από μικρομεσαίο ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων. Τα όσα είπε μού τα επιβεβαίωσε σχεδόν με τα ίδια λόγια μια καθηγήτρια, αλλά σε άλλο σχολείο! Μια έμπειρη καθηγήτρια την οποία έχει εντυπωσιάσει το μίσος των παιδιών για το σχολείο, εκτός των όσων συμβαίνουν στη ζωή τους. Είναι από τις ελάχιστες/ελάχιστους που μου μίλησαν καθαρά.
Γιατί η υποκρισία, ο συμβιβασμός, η στρογγυλοποίηση των καταστάσεων ή ακόμη και η εθελούσια τυφλότητα κυριαρχούν. Εστω κι αν πρόκειται για ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους, αφορά τα παιδιά μας, και αυτό δεν είναι άλλο από την κυριαρχία της λογικής της βίας στα σχολεία. Το πολιτικά ορθό θα επέτασσε να μιλήσουμε με όρια, ποσοστά της αύξησης, στοιχεία, διαγράμματα για τη βία στα σχολεία. Ποιος νοιάζεται όμως; Η πραγματικότητα είναι αυτή που κυριαρχεί και όλα τα άλλα είναι φιοριτούρες για να απαλύνουμε το πρόβλημα. Αλλωστε η έρευνα έδειξε ότι συγκεκριμένα στοιχεία για κρούσματα βίας ή παραβατικότητας δεν υπάρχουν. Κι αν υπάρχουν, αλλοιώνονται μέσα από το πέρασμα της αναγκαίας γραφειοκρατίας, τα παρακάλια των γονιών, μια κουβέντα του βύσματος ή του πολιτικού παράγοντα, την επικράτηση της αδιαφορίας αλλά και του φόβου.
Παλιότερα, εκεί κατά τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης, είχαμε ένα σχολείο μιας ήπιας καταστολής. Σε συνδυασμό λοιπόν με το δίλημμα «παράδεισος ή κόλαση» και τη στρατιωτική θητεία κατόπιν, ήταν φανερό ότι έκοβε σε μεγάλο βαθμό τη διάθεση για παραβατικές συμπεριφορές και ανυπακοή στην καθεστηκυία τάξη. Ωστόσο, αν το σκεφτεί κανείς ψύχραιμα, μάλλον αυτός ο άθλιος συνδυασμός κρατούσε τα άγρια μακριά από τα ήμερα. Πλέον προχωρήσαμε και περάσαμε στο άλλο άκρο, στο σχολείο της απόλυτης ελευθερίας. Δήθεν. Και ήρθε με τα χρόνια η απόλυτη αδιαφορία (συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί), το εκπαιδευτικό σύστημα, τα σχολικά βιβλία, το ωριαίο πρόγραμμα, η εξεταστική ύλη και άλλα πολλά να γίνουν η πιο βαριάς μορφής καταστολή, στα όρια της λοβοτομής για τα παιδιά μας.
Είναι απολύτως λογικό το σχολείο να ακολουθήσει, εκτός από το χάλι του κράτους και των διαβρωμένων θεσμών, την πορεία της ελληνικής κοινωνίας.
Μια κοινωνία που παραπαίει, που έχει ξεχάσει να ονειρεύεται, που απαγορεύει το όνειρο. Ολα έχουν μπει, έχουν τακτοποιηθεί μέσα σε κουτάκια, κάτι σαν τα «Τετράγωνα των αστέρων» επί ΥΕΝΕΔ.
Εχουν μπει στη λογική ενός άκρατου μικροαστισμού. Βλέπει ο μικροαστός, αυτός που συνθέτει τον περίφημο «μεσαίο χώρο» (ακόμη και την Αριστερά που μαζεύει φράγκα και κρατάει τα στερεότυπα), τον καθρέφτη και αντί να βάλει τα γέλια ή και τα κλάματα, θαυμάζει το μεγαλείο νομίζοντας ότι έχει απέναντί του τον επόμενο πρόεδρο της Coca Cola!
Το τσίρκο της ντόπας
Αρκετά όμως για την κοινωνία και το κράτος. Εδώ έχουμε πλέον ένα σχολείο, ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που στο σύνολό του γεννά τη βία. Και τι περίεργο - σε αυτό πλέον συμφωνούν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, και ο Συνήγορος του Παιδιού Γιώργος Μόσχος, αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί της ΟΙΕΛΕ. Ισως όχι με την οξύτητα των όσων είδα και άκουσα από αυτούς τους λίγους που μίλησαν ανοιχτά -αλλά όχι επώνυμα (απολύτως κατανοητό)- και με σαφήνεια ότι το πρόβλημα το έχει πλέον το ίδιο το σχολείο.
Συμφωνούν για όλα αυτά που ακούμε καθημερινά από φίλους, συγγενείς, από καθηγητές και από στόμα σε στόμα. Τι σημασία έχει να απαριθμήσουμε τα επεισόδια βίας και παραβατικότητας στα σχολεία των μεγάλων πόλεων -διότι όλοι είπαν ότι στην ύπαιθρο τα κρούσματα είναι εξαιρετικά λιγότερα- όταν πλέον η βία είναι καθημερινό φαινόμενο στη δευτεροβάθμια αλλά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση;
Ενα σχολείο, ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που στο σύνολό του γεννά τη βία, που έχει μεταβληθεί σε τσίρκο μόνο για ντοπαρισμένα άλογα κούρσας, για πρωταθλητές. Ολοι οι υπόλοιποι τίθενται στο περιθώριο. Το ταλέντο, η καλλιτεχνική κλίση, τα εξωσχολικά ενδιαφέροντα, η έφεση για πράγματα μακριά από τα κλισέ μαθήματα και την αποστήθιση είναι άνευ σημασίας για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Είναι για τους περιθωριακούς.
λήθεια, ποιος άνθρωπος θα άντεχε, θα ήταν στα σύγκαλά του, αν ακολουθούσε το καθημερινό ωράριο ενός μαθητή που θέλει να μπει στο πανεπιστήμιο; Συνειδητοποιώντας ότι η πραγματική μόρφωση δεν οδηγεί πουθενά, οι εγκυκλοπαιδικές γνώσεις είναι άχρηστες και το μόνο που μπορεί να προσφέρει μια θέση εργασίας ή, πιο σωστά, απασχόλησης είναι η παπαγαλία μιας σειράς πολλών και εξαιρετικά μεγάλης ύλης άθλιων σχολικών εγχειριδίων. Ενα εκπαιδευτικό σύστημα από το δημοτικό ως το λύκειο, που έχει φτιαχτεί μόνο για αριστούχους. Οι υπόλοιποι ή ακολουθούν τους εξαντλητικούς -κατά βάση ψυχολογικά- ρυθμούς για να τρυπώσουν σε κάποια σχολή, τις περισσότερες φορές μακριά από τα ενδιαφέροντά τους ή νιώθουν έναν απάνθρωπο αποκλεισμό από οποιαδήποτε γνώση. Ενας σύγχρονος καιάδας.
Πού πήγε η γενική γνώση;
Μα είναι τόσο άθλιο το ελληνικό σχολείο; Ναι, είναι τόσο άθλιο. Είναι όλα τόσο στραβά. Ναι, είναι όλα τόσο στραβά. Οσο κι αν φαίνεται παράδοξο, αυτή τη στιγμή ίσως να μην υπάρχει ούτε ένα θετικό στοιχείο για το εκπαιδευτικό σύστημα.
Την ώρα που το μυστικό της επιτυχίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και στα περίφημα σχολεία της Φινλανδίας, κρύβεται στην αφαίρεση διδακτέας ύλης, στο κόψιμο άχρηστων μαθημάτων, στην τόνωση του ενδιαφέροντος και την αγάπη του μαθητή για τη γενική γνώση, την αναζήτηση της κλίσης του, τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και πολλές πρωτότυπες μορφές εκπαίδευσης, στην Ελλάδα έχουμε χτίσει ένα σχολείο που οδηγεί στην αδιαφορία, στην αποχαύνωση, στο εντατικό φροντιστήριο.
Ενας μαθητής του Γυμνασίου μπορεί ή πρέπει να λύσει ένα μαθηματικό πρόβλημα που λύνει και ένας τελειόφοιτος του πανεπιστημίου και να μάθει στη Χημεία έναν κανόνα που πρέπει να γνωρίζει ένας παθολόγος. Και όμως, μπορεί να χάνει τον μπούσουλα όταν πρόκειται για μια προσθαφαίρεση που του χρειάζεται καθημερινά, να αγνοεί πώς πάνε στην Ακρόπολη, άντε στα πλησίον μπαράκια ή τι σημαίνει ατομική καθαριότητα. Παράλληλα, το κριτήριο διώκεται ως το μεγαλύτερο αμάρτημα.
Οπως και τα ατίθασα παιδιά, που δεν γουστάρουν να γεμίσουν το μυαλό τους με τους κανόνες και τα πρέπει κάποιων που θέλουν ανθρώπους ως εργαλεία στην παραγωγική αλυσίδα και έτοιμους να καταναλώσουν οτιδήποτε.
Καθηγήτρια μου ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στο σχολείο της ήρθε μαθητής με τη φήμη έντονης παραβατικότητας. Δεν μπορούσε κανένας να τον πλησιάσει. Και όμως, την εντυπωσίασε με τη φροντίδα και την αγάπη που έδειξε συμμετέχοντας σε μια δενδροφύτευση. Σχεδόν την έκανε μόνος του και σίγουρα ήταν ο μοναδικός που είχε τόσες γνώσεις. Αλλος καθηγητής μού έλεγε για ανάλογη περίπτωση. Οχι τόσο για παραβατικό μαθητή, όσο απομακρυσμένο από το σχολείο.
Λάτρευε, όμως, τη μουσική. Κυρίως αυτά τα νέα ρεύματα, όπως το ραπ. Και τα δύο παιδιά είναι άχρηστα για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Στη Φινλανδία, ενδεχομένως, θα είχαν φτιάξει το μέλλον τους με κάτι που αγαπούν…
Τι μπορούμε να κάνουμε;
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα το σχολείο δεν πρέπει
να μείνει αδρανές. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει
για να περιορίσει τη βία, όπως:
1 Να προωθήσει προγράμματα και δραστηριότητες στα σχολεία που προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, τη διαφυλική αγωγή.
2 Διεκδικούμε μια ολοκληρωμένη παιδεία, που στοχεύει στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων πολιτών, οι οποίοι σέβονται τα θεμελιώδη και αναφαίρετα δικαιώματα κάθε συμμαθητή/συμμαθήτριας, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να τα διεκδικούν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους.
3 Να στελεχωθούν τα σχολεία με κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικές υπηρεσίες κ.λπ.).
4 Να οργανωθούν μηχανισμοί και διαδικασίες στα σχολεία που θα διασφαλίζουν τη δυνατότητα σε παιδιά-θύματα βίαιης συμπεριφοράς να προστατευτούν και να υποστηριχθούν κατάλληλα.
5 Να καθιερωθεί η κατάλληλη ψυχολογική και παιδαγωγική εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
6 Να εκπαιδευτούν κατάλληλα και οι μαθητές, ώστε να μπορούν να παίζουν και οι ίδιοι καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικής βίας.
7 Να εφαρμοστούν προγράμματα ουσιαστικής αντισταθμιστικής εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση της σχολικής αποτυχίας, που ευνοεί την απόρριψη και περιθωριοποίηση των «αδύναμων» μαθητών και τελικά την υιοθέτηση βίαιης συμπεριφοράς.
Κώστας Μανιάτης-Πρόεδρος της ΟΛΜΕ

ΚΡΑΧΤΗΣ
- kraxtis-.gr.blogspot.com
.

Στη Χιλή ο Γ. Παπανδρέου


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΙΟΥ 2009 -skai.gr
Στη Χιλή βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα συμμετάσχει στο Συνέδριο με θέμα την προοδευτική απάντηση στην παγκόσμια κρίση.
Στο γεύμα θα πάρουν μέρος οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας, ενώ ενδέχεται να συμμετάσχει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, γεγονός που θεωρείται μεγάλης σημασίας για τις εργασίες του Συνεδρίου.
Σε αυτή την περίπτωση, ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο πρώτος Έλληνας αξιωματούχος από την πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ο οποίος θα έχει επαφή σε τόσο υψηλό επίπεδο, με αξιωματούχο της νέας κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών - ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Επιδρομές κουκουλοφόρων σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΙΟΥ 2009 - contra.gr
Στην καταστροφική μανία νεαρών ατόμων με κουκούλες παραδόθηκαν το Σάββατο (28/3) τράπεζες, καταστήματα καθώς και μια αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων. Επιθέσεις δέχθηκαν υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, ο ένας από τους οποίους ξυλοκοπήθηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Το μεσημέρι του Σαββάτου, περίπου 20 άτομα εμφανίστηκαν ξαφνικά στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ερμού στη Θεσσαλονίκη και άρχισαν να σπάνε με βαριοπούλες τις τζαμαρίες των καταστημάτων Φωκάς και Sprider Stores, τα οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτα κόσμο. Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα είχαν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή στα επεισόδια του Δεκεμβρίου.
Γύρω στη 1 τα ξημερώματα, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε περιπολία της δημοτικής αστυνομίας στη διασταύρωση Ευριπίδου και Αγίου Δημητρίου , τραυματίζοντας έναν από αυτούς, ενώ προξένησαν φθορές στο αυτοκίνητο του Δήμου στο οποίο επέβαινε. Ο υπάλληλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, ο άντρας ξυλοκοπήθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στη συνέχεια, οι νεαροί προξένησαν φθορές με ρόπαλα και λοστούς στην τζαμαρία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Αιόλου καθώς και στο ΑΤΜ της Probank που βρίσκεται κοντά.
Στη 01:20 τα ξημερώματα, περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων της Jaguar, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Καποδιστρίου στο Χαλάνδρι. Οι δράστες έσπασαν με λοστούς και άλλα αντικείμενα τα τζάμια της αντιπροσωπείας στο ισόγειο και πέταξαν μέσα βόμβες μολότοφ και γκαζάκια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά από την οποία κατεστράφησαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα και υπέστησαν σοβαρές ζημιές άλλα δύο. Η πυρκαγιά σβήστηκε μισή ώρα αργότερα από 18 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο με έξι οχήματα.
Στη Θεσσαλονίκη, εμπρηστική ενέργεια σημειώθηκε σε υποκατάστημα της τράπεζας Millennium στην περιοχή Ευζώνων. Οι δράστες εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έριξαν εύφλεκτο υλικό και στη συνεχεία πέταξαν μία βόμβα μολότοφ. Από τη φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της τράπεζας. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση-
ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com


Επίθεση αγνώστων σε εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη


ΣΑΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - από ΑΠΕ-ΜΠΕ -

Επίθεση σε δύο αλυσίδες καταστημάτων ειδών ένδυσης και υπόδησης πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, οι δράστες -έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους- επιτέθηκαν με πέτρες, σιδηρολοστούς και μπογιές στα καταστήματα «Φωκάς» και «Σπρίντερ», που βρίσκονται στις οδούς Βενιζέλου και Ερμού, προκαλώντας φθορές στις βιτρίνες.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και χάθηκαν στους δρόμους της περιοχής.

Τα συγκεκριμένα καταστήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο κουκουλοφόρων και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-.gr.blogspot.com

STOP λοιπόν τώρα STOP !!

Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009 - http://diaporon-bl.blogspot.com/

Πληροφορηθήκαμε πάλι πρωϊ πρωϊ, ότι σοβαρά επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, όπου ανεξέλεγκτοι τύποι κρατώντας στα χέρια μαχαίρια, ρόπαλα και τσεκούρια επέβαλαν τον νόμο της ζούγκλας, ενώ σε άλλο επεισόδιο είχαμε επίθεση σε περιπολία της δημοτικής αστυνομίας και σε Τράπεζες. Αργότερα άλλη πηγή μας διαβεβαίωνε ....η συνέχεια εδώ! ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-.gr.blogspot.com

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ... ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Α. Π. Θ. Υπό άρση το άσυλο!

ΣΑΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ... ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ Α. Π. Θ.

Υπό άρση το άσυλο!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αρση ασύλου ενόψει, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. «Με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο» θα επιχειρήσει να βάλει τέρμα στην πολυήμερη κατάληψη της πρυτανείας και του κτιρίου διοίκησης από φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς η Σύγκλητος που συνεδρίασε χθες σε κλίμα έντασης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
Αποφάσισε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, για ν' αποχωρήσουν οι καταληψίες, ενώ προειδοποιεί και με επέμβαση εισαγγελέα.
Η «επ' αόριστον» κατάληψη ξεκίνησε στις 16 Μαρτίου, όταν ομάδες φοιτητών του «Δικτύου» και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς εισέβαλαν στο κτίριο ειρηνικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπόθεση Κούνεβα αλλά και την ανάθεση της καθαριότητας του πανεπιστημίου σε ιδιωτική εταιρεία.
«Αποκατάσταση»
Οι πρυτανικές αρχές συγκάλεσαν χθες το πρωί έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου στο αμφιθέατρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθώς επί 11 ημέρες οι διοικητικές υπηρεσίες του ΑΠΘ δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, όπως υποστηρίζουν. Την ώρα της συνεδρίασης, στο αμφιθέατρο εισέβαλε ομάδα φοιτητών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και μετά τις εκκλήσεις του πρύτανη Αναστάσιου Μάνθου.
«Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της ομάδας αυτής, η οποία δημιούργησε πολλές δυσκολίες κατά τη διεξαγωγή της», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Σύγκλητος, η οποία αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των γραμματειών.
Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι «εάν όλες οι προσπάθειες για την επίλυση του θέματος είναι ατελέσφορες, αποφασίστηκε να γίνει αποκατάσταση της παραβίασης του ασύλου που υφίσταται όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα και να της αποδοθεί το δικαίωμα πρόσβασής της στο κτίριο διοίκησης, ώστε να μπορεί να έχει ελευθερία διακινήσεως ιδεών και υποβολής σχετικών αιτημάτων, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο που διαθέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα και η πολιτεία».
Σύμφωνα με την απόφαση, φοιτητές, προσωπικό και μέλη ΔΕΠ καλούνται την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι έξω από το κτίριο διοίκησης «σε συνέγερση και παράσταση αποτροπής της κατάληψης». Αν όμως οι καταληψίες αρνηθούν να αποχωρήσουν, ανέφεραν μέλη της Συγκλήτου, το λόγο θα έχει πλέον ο εισαγγελέας. *
ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-.gr.blogspot.com


Η βόλτα που εξελίχθηκε σε εφιάλτη


Σαββατο 28 μαρτιου 2009 -
Για τις περισσότερες γυναίκες μια επίσκεψη στα μαγαζιά είναι ο ιδανικότερος τρόπος να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους και φυσικά να ξετινάξουν τον προϋπολογισμό τους. Για την κυρία όμως, την ιστορία της οποίας θα σας περιγράψουμε σήμερα, η βόλτα εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Η γυναίκα, περίπου 45 ετών, περπατούσε αμέριμνη σε γνωστή συνοικία των βορείων προαστίων με πολλά καταστήματα, κοιτάζοντας βιτρίνες. Στη βιτρίνα ενός καταστήματος είδε κάποια στιγμή ένα εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα και μπήκε μέσα για να το δοκιμάσει.
Η πωλήτρια της έδωσε το φόρεμα και η γυναίκα μπήκε στο δοκιμαστήριο για να το φορέσει. Εκεί όμως διαπίστωσε ότι η φόδρα του φορέματος ήταν σκισμένη. Βγαίνει, λοιπόν, και το λέει στην πωλήτρια, περιμένοντας εκείνη να της δώσει ένα άλλο φόρεμα. Ξαφνικά, η νεαρή πωλήτρια όμως αρχίζει να της φωνάζει, λέγοντάς της ότι κατέστρεψε το πανάκριβο φόρεμα. Κουβέντα στην κουβέντα πιάστηκαν μαλλί με μαλλί, καθώς η νεαρή πωλήτρια απαιτούσε να πληρώσει η γυναίκα το φόρεμα. «Θα φωνάξω την αστυνομία», ωρυόταν η πωλήτρια. «Να τη φωνάξεις», απαντούσε η πωλήτρια. Τελικά, οι δύο γυναίκες κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αλληλομηνύθηκαν. Ευτυχώς, στη δίκη που έγινε ύστερα από μερικούς μήνες, συμβιβάστηκαν και απέσυραν τις μηνύσεις, οπότε τέλος καλό όλα καλά…Τ

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Την Κυριακή τα εγκαίνια δύο νέα ιατρείων στην Κονταριώτισσα και το Δίον



ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΙΟΥ 2009
Έχοντας ρυθμιστεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες, είναι όλα έτοιμα προκειμένου να πραγματοποιηθούν την Κυριακή τα εγκαίνια των δύο νέων ιατρείων του Δήμου Δίου, λύνοντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων.
«Τα νέα ιατρεία Κονταριώτισσας και Δίου είναι εξοπλισμένα με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα»,αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Δίου. «Οι υποδομές που δημιουργήθηκαν και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα, καθώς και η εύκολη προσέγγιση των ιατρείων λόγω της θέσης τους, θα εξυπηρετούν τους κατοίκους και κυρίως τους ηλικιωμένους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα».
Τα νέα ιατρεία διαθέτουν εκτός του εξεταστηρίου, αίθουσα αναμονής, αίθουσα βραχείας νοσηλείας, εφημέριο ιατρών με στόχο σύντομα να μετεξελιχθούν σε πολυδύναμα ιατρεία. Την εκτέλεση των εργασιών έκανε η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου Κατερίνης, ενώ την εποπτεία είχε ο ίδιος ο Διοικητής, ο κ. Παπαδημόπουλος.
Ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν όλους τους δημότες και τους φίλους του δήμου Δίου στα εγκαίνια των νέων ιατρείων του Δήμου που θα πραγματοποιηθούν στις 11.30π.μ. στην Κονταριώτισσα και στις 12.30μ.μ. στο Δίον

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com