Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Ημερήσιο μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Σήμερα θα αφιερώσω τη στήλη μου στην «Ώρα Γης». Όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά.

Μπορεί ο δήμος Κατερίνης και άλλοι δήμοι του νομού να μη δήλωσαν συμμετοχή στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία αλλά εμείς οι απλοί…πολίτες μπορούμε να δώσουμε βροντερό παρών.

Να μην αδικήσω βεβαίως όσους δήμους έχουν δηλώσει συμμετοχή στο παγκόσμιο γεγονός. Αυτοί είναι οι δήμοι Πιερίων, Παραλίας και Κορινού.

Και να σκεφτείτε ότι δεν θα τους κόστιζε τίποτε. Είναι τζάαααμπα που λέμε. Και θέλετε να δείτε και το πιο ευχάριστο; Η Ελλάδα βρίσκεται παγκοσμίως στην 5η θέση για την «Ώρα της γης». Τι σημαίνει αυτό; Πώς η Ελλάδα δίνει δυναμικό παρών στο μεγάλο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Επαναλαμβάνω. Είναι τζάααααμπα που να πάρει η ευχή. Δεν θα σας κόστιζε τόσα όσα πιθανόν μια διάλεξη για το …περιβάλλον.

Διαβάστε την επιστολή της WWF της Ελλάδος και δηλώστε συμμετοχή.

Μόλις 17 μέρες απομένουν για την Ώρα της Γης 2009 (Σάββατο, 28 Μαρτίου, 20:30) και η Ελλάδα δηλώνει δυναμικό παρών στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη. Περισσότεροι από 160 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, ελάχιστα πίσω από τον Καναδά, ανάμεσα στις χώρες με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης. Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η γενέτειρα της πρωτοβουλίας, Αυστραλία ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και το Βέλγιο.

Η ενθουσιώδης ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών στο κάλεσμα του WWF Ελλάς έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική παρουσία στην Ώρα της Γης να έχει ξεπεράσει το 10% του παγκόσμιου στόχου συμμετοχής που δεν είναι άλλος από τις 1000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Ελλάδα για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι όταν θέλει - μπορεί. Η πέμπτη θέση της χώρας μας σε μια άτυπη παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν με τις περισσότερες πόλεις στην Ώρα της Γης έρχεται να το επαληθεύσει. Ωστόσο το μεγάλο στοίχημά μας είναι η ατομική συμμετοχή των πολιτών. Κάθε πολίτης που εγγράφεται ηλεκτρονικά στο http://www.earthhour.org/signup/gr:el δεν δηλώνει απλά τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό γεγονός στον πλανήτη - Συνυπογράφει μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και απαιτεί γενναίες αποφάσεις στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον ερχόμενο Δεκέμβριο», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

Πέραν της μαζικής κινητοποίησης δήμων και κοινοτήτων, πλήθος φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων συμμετέχουν στην Ώρα της Γης, οργανώνοντας πρωτότυπες δράσεις. Περίπου 80 επιχειρήσεις και δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν μέχρι τώρα ενώσει τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, κλιμακώνοντας τις δραστηριότητές τους με στόχο την 28η Μαρτίου.

Προωθήστε αυτό το mail και δώστε τη δύναμή σας στο μήνυμα της Ώρας της Γης και στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας WWF Ελλάς

Αυτά με την ώρα της Γης.

Στην ώρα της Πιερίας …μάλλον αργεί να ξημερώσει.

Και μιας και ο λόγος στο περιβάλλον τις τελευταίες ημέρες, έχω ένα ιδιαίτερο ωραίο φωτορεπορτάζ για τον Πέλεκα και τις εργασίες που γίνονται εκεί.

Επειδή πήρε το αυτί μου κάτι ότι δεν γίνονται εργασίες εντός του ποταμού….

Αφιερωμένες.

Καλή μας ημέρα και σήμερα.

Ομοβροντία" για την κουκούλα


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόθεση της κυβέρνησης για ποινικοποίηση της κουκούλας, όταν διαπράττονται αδικήματα όπως αυτά της διατάραξης κοινής ειρήνης, βανδαλισμοί, ή σωματικές βλάβες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σχεδιάζει διάταξη νόμου η οποία θα τιμωρεί βαρύτατα εκείνους που θα προκαλούν καταστροφές φορώντας κουκούλες, με ποινές που μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 10 χρόνια.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το μέτρο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε όσους έχουν πρόθεση να προκαλέσουν καταστροφές, ενώ η αντιπολίτευση μιλά για μέτρο, που εκτός απο ατελέσφορο, μπορεί να καταστεί και επικίνδυνο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιμένει στην ορθότητα της πολιτικής του και χαρακτηρίζει "προοδευτικό" το μέτρο για την ποινικοποίηση της κουκούλας. "Πρόκειται -σημειώνει ο Νίκος Δένδιας- για μέτρα που ουδεμία σχέση έχουν με ιδιώνυμο και τα οποία δεν στρέφονται εναντίον του Ελληνα πολίτη, ο οποίος με κουκούλα ή χωρίς, διαμαρτύρεται, ή διαδηλώνει, χωρίς να καταστρέφει ή να βιαιοπραγεί".

"Όσοι παρανομούν, όσοι καταστρέφουν, όσοι βανδαλίζουν, όσοι τραυματίζουν πρέπει να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται, είτε φορούν είτε δεν φορούν κουκούλα. Κάποιοι πρέπει να διαλέξουν. Είναι με τους κουκουλοφόρους που παρανομούν ή με τον κόσμο; Είναι με τη νομιμότητα ή όχι;" δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

Το θέμα έγινε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης το πρωί στη Βουλή, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισημαίνει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι η ασφάλεια και δεν είναι θέμα που χρίζει νομοθετικής αντιμετώπισης, και να χαρακτηρίζει "ύπουλες και ύποπτες" τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, με αιχμή τη διάταξη για την περιύβριση αρχής.

"Έλεος, εάν πιστεύετε ότι η λύση είναι η επαναφορά σε τέτοιου είδους ακραίες επιλογές" είπε ο κ. Βενιζέλος και κάλεσε τον πρωθυπουργο και τους κ. Παυλόπουλο και Δένδια "να σωφρονιστούν". "Παραδεχτείτε ποιο είναι το πρόβλημα, ομολογήστε την αλήθεια και όσο καιρό ακόμη ασκείτε -έστω και υπηρεσιακά- την εξουσία, εστιάστε την προσοχή σας εκεί που πρέπει" τόνισε.

"Πρέπει να αποφασίσουμε σαν κοινωνία τι είδους αστυνομία θέλουμε. Θέλουμε μια αστυνομία η οποία μέσα στα πλαίσια του νόμου, να τον εφαρμόζει και τον τηρεί ή θέλουμε μια αστυνομία που να κάθεται με τα χέρια στις τσέπες και να παρακολουθεί, και όποτε βγάζει τα χέρια από τις τσέπες να την κατηγορούμε" απάντησε ο Γιάννης Παπαθανασίου.

"Δεν μπορεί -πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας- μια ομάδα ή μερικές ομάδες να καταλύουν τον νόμο και όποτε επεμβαίνουν οι αστυνομικοί να τους κατηγορούμε και να τους στήνουμε στα 3 μέτρα. Δεν μπορεί όταν δεν είναι εκεί η αστυνομία να λέμε απούσα και όταν επεμβαίνει να λέμε γιατί επενέβη".

Ο Απόστολος Κακλαμάνης μίλησε για "επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινής γνώμης", της οποία παρομοίασε με εκείνη της περιόδου των πυρκαγιών, το 2007.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε τους κουκουλοφόρους "όργανα κέντρου ανατροπής και ανωμαλίας", αγνώστου προελεύσεως και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις κα να σταματήσουν να απαξιώνονται οι πολιτικοί στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία οξύννονται τελευταία, έκανε όμως λόγο για "κινδυνολογία και τρομοφοβία", στην οποία επενδύουν κάποιοι από "πολιτική σκοπιμότητα".

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ μίλησε για σχέδιο κουκουλοφόρων που λειτουργούν κατόπιν εντολής. "Επιβεβαιώθηκε -είπε- ο προβοκατόρικος ρόλος των κουκουλοφόρων. Λειτουργούν κάτω από διατεταγμένο σχέδιο για να συμβάλουν ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία να υλοποιηθούν τα ευρωενωσιακού χαρακτήρα μέτρα, που θωρακίζουν το σύστημα και καταστέλλουν ατομικά και συλλογικά δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις".

Έντονες αντιδράσεις σημειώθηκαν την Τετάρτη και εκτός Βουλής. Ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε ότι "τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων δείχνουν έλλειψη σοβαρότητας και παντελή αδυναμία να καταστρώσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο".

"Είναι άλλο πράγμα η κριτική που κάναμε στους κουκουλοφόρους και άλλο πράγμα να αποδεχθούμε τέτοιους στρατηγικούς σκοπούς που έχει η κυβέρνηση, στρατηγικοί σκοποί που άλλωστε είναι θωρακισμένοι και στο πλαίσιο της ΕΕ" σχολίασε η Αλέκα Παπαρήγα.

Αυταρχικά" χαρακτήρισε τα νέα μέτρα ο Αλέκος Αλαβάνος, προσθέτοντας ότι θα προκαλέσουν επιπρόσθετα προβλήματα. "Είναι μέτρα εντυπωσιασμού, αυταρχισμού και αποπροσανατολισμού και μπορεί να έχουν και σημαντικές νομικές επιπλοκές. Δεν καλύπτουν την ανικανότητα της κυβέρνησης, ή την σκοπιμότητα της κυβέρνησης σε σχέση με την έλλειψη προστασίας στον πολίτη" ανέφερε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει δικαιωμένος, καθώς -όπως υποστηρίζει- αυτός ήταν ο πρώτος που είχε προτείνει η κουκούλα να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο. "Όταν τον Δεκέμβριο μέσα σε ένα πρόγραμμα περιέλαβα και το ιδιώνυμο της κουκούλας, εσείς οι ίδιοι αρχίσατε και με κατηγορούσατε ως ακραίο. Τώρα το υιοθετείτε. Ή ήταν ακραίο ή δεν ήταν. Τι συμβαίνει; Γιατί το υιοθετείτε" είπε από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος σε στελέχη της ΝΔ.

Την ίδία ώρα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πάντως, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως το θέμα της ασφάλειας θα κρίνει εν πολλοίς και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και χαρακτηρίζουν μεγάλο λάθος την αμυντική στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα η αστυνομίας.

Ο Γιώργος Σουφλιάς, ερωτηθείς έξω από το μέγαρο Μαξίμου, αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με το θέμα της ασφάλειας, δεν θέλησε όμως να σχολιάσει την τακτική των συναδέλφων του στο υπ. Εσωτερικών, κρατώντας αποστάσεις. "Η ανασφαλεια μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις ή ακόμη και εκλογές;" ρωτήθηκε. "Δεν νομίζω" απάντησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και πρόσθεσε: "Χρειαζονται, όμως, μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα".

Στη συνέχεια, ο κ. Σουφλιάς ρωτήθηκε εάν ο κ. Παυλόπουλος πρέπει να απαλλαγεί από την ευθύνη της Δημόσιας Τάξης και να αναλάβει μόνος ο κ. Μαρκογιαννάκης. "Δεν πρέπει να είναι φίλος σου ο Προκόπης" είπε στον δημοσιογράφο που έκανε την ερώτηση. Ο τελευταίος ακολούθως τον ρώτησε "δικός σας είναι;", χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Εκτός από το θέμα της κουκούλας, η κυβέρνηση προσπαθεί ν' ανοίξει και το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και το θέμα της χρήσης των καμερών. Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της την Τετάρτη με τον Κάρολο Παπούλια ότι "ο εξοπλισμός τον οποίο οι κυβερνήσεις έχουν αγοράσει, πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην προσπάθεια να προστατευθούν οι πολίτες".

Και λίγο αργότερα, η υπουργός Εξωτερικών επανήλθε, λέγοντας σε ομιλία της: "Να συζητήσουμε για τους τρόπους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες ασφάλειας, ώστε επιτέλους να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη αυτοί που προκαλούν τις καταστροφές".

MEGA TV

Τα ΜΜΕ για τον Σερραίο δήμαρχο που έπαιζε ... ''φρουτάκια''

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009
Τον δήμαρχο Πρώτης Κώστα Αστρίνη, «φωτογραφίζουν» ενημερωτικά ΜΜΕ, ως τον δήμαρχο που συνελήφθη σε καφενείο της έδρας του δήμου του, να παίζει … «φρουτάκια», απο άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.
«Ο δήμαρχος της Πρώτης Σερρών εντοπίστηκε να παίζει... «φρουτάκια» σε καφενείο του χωριού. Ο 55χρονος δήμαρχος δεν συνελήφθη καθώς, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο παίκτης δεν διώκεται» έγραψε το portal της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».
Με τίτλο : «Να δήμαρχος να μάλαμα» το «Πρώτο Θέμα» αναφέρεται στο περιστατικό, σημειώνοντας για το πρόσωπο που φέρεται να «κάρφωσε» τον δήμαρχο στην ασφάλεια : «Πιθανότατα το πρόσωπο αυτό ήταν η… σύζυγός του, που προσπάθησε έτσι να τον εμποδίσει να παίζει (και να χάνει) τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό στα ‘ φρουτάκια’».
Η zougla.gr προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δημοσιοποιώντας το όνομα του δημάρχου και σημειώνοντας πως : «Το περιστατικό συνέβη στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, αλλά υπήρξε προσπάθεια αποσιώπησης, γιατί, όπως καταγγέλλουν πολιτικοί κύκλοι του νομού, ο Κώστας Αστρίνης προέρχεται από το στενό περιβάλλον του Αχιλλέα Καραμανλή, θείου του πρωθυπουργού».
Το συγκεκριμένο περιστατικό, πρώτο το infoserres.gr είχε αποκαλύψει στις 3/3 χωρίς όμως να δημοσιοποιήσει το όνομα του δημάρχου Πρώτης, αφού δεν του ασκήθηκε δίωξη.

SOS «εκπέμπει» η λίμνη Βεγορίτιδα

March 18, 2009 | Popularity: 2% [?]
lake-vegoritida

Σήμα κινδύνου «εκπέμπει» η λίμνη Βεγορίτιδα, καθώς έχει μειωθεί ο υδάτινος όγκος της κατά 35 μέτρα. Ο δήμαρχος της περιοχής κος Αθανάσιος Κάρτας, σε επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον εμπλουτισμό της λίμνης ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση των αποκαλυφθέντων εκτάσεων της. Η βαθύτερη λίμνη της Ελλάδας, απειλείται, αφού η στάθμη των υδάτων της έχει μειωθεί, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης άντλησης τεράστιων ποσοτήτων νερού από επιχειρήσεις, παράνομες γεωτρήσεις και υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Για τη σωτηρία της λίμνης, ο δήμαρχος προτείνει τη διενέργεια μελέτης ώστε να βρεθούν τρόποι αναπλήρωσης των υδάτων και να καθαριστεί η ζώνη του αιγιαλού. Με αυτό τον τρόπο η καταπάτηση των εκτάσεων θα καταστεί δυσκολότερη. Η στάθμη της λίμνης μειώθηκε κατά 50% μέσα σε λίγα χρόνια και σήμερα διαθέτει μονάχα 650 εκατ. κυβικά μέτρα νερού. Η λίμνη, συνθέτει μοναδικά τοπία και έχει σημαντική οικολογική αξία καθώς βρίσκεται υπό καθεστώς προστασίας λόγω της ορινθοπανίδας που διαθέτει. Υπενθυμίζεται ότι η λίμνη Βεγορίτιδα εντάσσεται στο πρόγραμμα Νατούρα 2000.

kraxtis-gr.blogspot.com

Και έγινε της... κουκούλας


Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009

Κύματα αντιδράσεων στην «μπλογκόσφαιρα» ξεσήκωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η ποινικοποίηση της κουκούλας από την κυβέρνηση. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την πάταξη της εγκληματικότητας ιστολόγια και άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter πλημμύρισαν με δημοσιεύματα και σχόλια με σκωπτική διάθεση και μεγάλες δόσεις χιούμορ αλλά και σοβαρού προβληματισμού.

Ως ένδειξη αυτοκριτικής αντελήφθη το νέο μέτρο ο Πιτσιρίκος (pitsirikos. blogspot.com) ο οποίος γράφει: «Η κυβέρνηση Καραμανλή κάνει επιτέλους την αυτοκριτική της. Αφού για πέντε χρόνια κουκούλωνε όλα τα σκάνδαλα, τώρα αποφάσισε να ποινικοποιήσει την κουκούλα».

Ο Δημολόγος (dimolog.blogspot.com) επεκτείνει το μέτρο με συμπληρωματικές προτάσεις: «Προφανώς το ίδιο θα κάνει (σ.σ. ο υπουργός) και για τα κράνη, εκτός αν προτίθεται να συλλαμβάνει κάθε έναν που φοράει κράνος. Για να μην πούμε και για όσους κρύβονται κάτω από ράσα, καπέλα, γυαλιά ηλίου και ενδεχομένως και ομπρέλες».

Ο Swell (swell-swell.blogspot.com) ζητάει κάποιες …διευκρινίσεις: «Δηλαδή, για να καταλάβω, οι μπάτσοι που συνόδευαν τα μέλη της 17Ν στο δικαστήριο και φόραγαν κουκούλες, δεν ήταν Ελληνες; Kι αν κάποιος μπάτσος σου σπάσει με γκλομπ το κεφάλι και το δέσεις, κινδυνεύεις να σε πιάσουν και να στο ξανασπάσουν; Κι η μπαντάνα, είπε αν απαγορεύεται κι αυτή;».

«Χαμένα» δηλώνει ότι τα έχει πλέον ο Αρκούδος (www.arkoudos.com) ο οποίος σημειώνει: «Προφανώς, ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ! Τα έχετε χαμένα, είστε τελείως βλαμμένοι, και δεν ξέρετε τι λέτε! Θα μπορούσα να προσπαθήσω να μιλήσω λογικά, αλλά πραγματικά, δεν μπορώ να μπω σ’ αυτήν την διαδικασία. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω ποιος τα έχει περισσότερο χαμένα: Το ΥΠΕΧΩΔΕ που αποδέχεται ως λογικό αίτημα (το …εξετάζει κιόλας) να ανήκουν οι πλατείες στην εκκλησία, η εκκλησία που τολμάει να το ζητά, ο Δένδιας που …ποινικοποιεί την κουκούλα Ή ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΑΤΑΡΑΧΟΣ και ακούω αυτά τα ζαβά; Προφανώς, φταίω και εγώ. Φταίω, γιατί τους ψήφισα, φταίω γιατί τους ανέχθηκα. Ναι, εντάξει, μου αξίζει εν μέρει όλο αυτό. Αλλά από την άλλη, τόση βλακεία, πως να την αντέξω ο άνθρωπος;».

Και σε άλλο ποστ γράφει: «Θα μπορούσα να περπατάω με μία κουκούλα στο κεφάλι στην Αθήνα; Κρυμμένος; Θα μπορούσα να φοράω μία μάσκα; Να μπαίνω στο μετρό, να παίρνω το λεωφορείο, να είμαι ανώνυμος, να μην προσφέρω την φάτσα μου δωρεάν σε όποιον την κοιτάει; Χωρίς να έχω κάνει κάτι, απλώς να κυκλοφορώ ανώνυμος. Όσοι απαντήσετε όχι, απαντήστε μου και αυτό: θα μπορούσα να αρθρογραφώ ανώνυμα; ή να σχολιάζω ανώνυμα; (Θυμάστε που ήθελαν να ταυτοποιήσουν κάθε blog με ονοματεπώνυμο;) Γιατί θεωρείτε ότι διαφέρει; Γιατί αύριο να μην ψηφίζω επώνυμα; Γιατί να μην καταγράφονται σε αρχείο οι κινήσεις μου; Γιατί να μην καταγράφονται οι σκέψεις και οι απόψεις μου; Αν δεν έχω να φοβηθώ κάτι, γιατί να μην συναινέσω (και) σε αυτό;».

Ο Old-boy (old-boy.blogspot.com) επαναφέρει τη χαμένη λογική στη θέση της μέσα από το ποστ με τίτλο «το Υφασμα»: «Ο Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να κρύβει ή να μην κρύβει τα χαρακτηριστικά του, να φοβάται ή να μην φοβάται να δείξει το πρόσωπό του, όταν διαμαρτύρεται ή όταν δεν διαμαρτύρεται. Ο Έλληνας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε αδικήματα κατά της ζωής ή της περιουσίας. Αδίκημα που να τελείται με την χρήση της κουκούλας ως όπλου δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, εκτός κι αν στρέφεται κατά Ρίο Μάρε που τυχαίνει να είναι τρυφερότερο κι απ' την καρδιά ενός μαρουλιού. Αδίκημα που να τελείται εξαιτίας της απόκρυψης των χαρακτηριστικών πίσω από την κουκούλα επίσης δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, εκτός κι αν πρόκειται για υπερήρωες που αποκτούν τις εγκληματικές τους δυνάμεις φορώντας την κουκούλες ή εκτός κι αν πρόκειται για υπερήρωες που η κουκούλα λειτουργώντας σαν τη στολή του Σούπερμαν τους δίνει τη δυνατότητα να εξαφανίζονται από τους τόπους των εγκλημάτων πετώντας. Τέλος δεν υφίσταται κουκουλικό άσυλο που να εμποδίζει την αστυνομία να συλλάβει τον οποιοδήποτε εγκληματεί με το πρόσωπό του κρυμμένο, ούτε η κουκούλα κάνει τον κουκουλοφόρο αόρατο. Ορατός είναι και μπορεί κάλλιστα να συλληφθεί εάν και εφόσον εγκληματεί».

Για να καταλήξει: «Υπάρχουν αδικήματα που τελούνται από ανθρώπους που φοράνε κουκούλες. Οι «κουκουλοφόροι» ως αυτόνομη έννοια είναι μιντιακή κατασκευή συνειδητής ή ασυνείδητης μετατόπισης του προβλήματος και αφού δεν καταπολεμούνται ούτε οι αιτίες που γεννάνε τη βία ούτε αυτή καθαυτή η εγκληματικότητα, η κυβέρνηση στρέφει τα πυρά της κατά ενός κομματιού υφάσματος. Τι είχε απομείνει να γελοιοποιηθεί; Το Σύνταγμα. Και πολύ άντεξε».

Τέλος, ο Plagal προτείνει στο ιστολόγιο Black Cat - Red Cat (plagal.wordpress.com/) και μια πρώτη μορφή διαμαρτυρίας για «μέτρα Δένδια» προτρέποντας τους bloggers: «Σηκώστε και σεις μια φωτογραφία σας με κουκούλα ενάντια στις προτάσεις για ιδιώνυμη ποινικοποίηση της “μεταμφίεσης”».

http://new.enet.gr/?i=news.el.home&id=26884

Επιτέλους διαβάζουμε και κείμενο σε εφημερίδα αναφερόμενο μόνο στα blogs......

Προχειρότητα...

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009

Διάλεξαν στην τύχη μία κοινωνική ομάδα και της έριξαν όλο το βάρος των φοροεισπρακτικών μέτρων...

Μέτρα του ποδαριού για να δείξουν στην Ευρώπη ότι δήθεν κάτι έκαναν...

Δεν τόλμησαν να βάλουν χέρι στα υπερκέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων...

Δεν άγγιξαν τους μεγαλο-εισοδηματίες και δεν ασχολήθηκαν με το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας...

Άδικα και αποσπασματικά μέτρα,προκαλούν για μία ακόμα φορά την κοινωνική κατακραυγή με την προχειρότητά τους...

b.n.

Έψαχνε το κουμπί, το βρήκε … και το πάτησε !!!

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009


Τελικά το βρήκε και το πάτησε το κουμπί
Δείτε το αποτέλεσμα

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Το κουκλόσπιτο της Ν.Δ.


18-Μαρ-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

to-cebacebfcf85cebacebbcf8ccf83cf80ceb9cf84cebf-cf84ceb7cf82-cebdceb41

Φιληθειτε αφοβα...το ειπε και ο Βαλλιανατος!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009
Στην εκπομπη της Δρουζας εχουν θεμα το φιλι της Λυρικης σκηνης μεταξυ ομοφυλοφιλων.Και ποιος αλλος θα ηταν καλεσμενος;ο Γρηγορης Βαλλιανατος (και η αδελφοπαρεα του) που το κατεχει καλα το θεμα!!!Σωνει και καλα να μας πεισει οτι δεν υπαρχει προβλημα στο να φιλιουνται οι πρωταγωνιστες της Λυρικης στο στομα αφου ο καθενας ειναι ελευθερος να διαλεγει τον τροπο συμπαθειας προς τους συνανθρωπους του.

Δηλαδη πληρωνουμε το κρατος στο να δειχνει στα παιδια μας, οτι αυτο ειναι το σωστο και να το εχουν προτυπο!Συμπερασμα οταν συναντας μετα απο καιρο εναν συγγενη σου για να τον καλωσορισεις τον φιλας στο στομα...

my-greek.blogspot.com

Κάτι σαν άνδρες με ... κάτι σαν γυναίκες!

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Αυτo ειπε Νίκος Μάνεσης στην πρωινη εκπομπη του Αλφα Κους-Κους για τους παρουσιαστες στον πρωινο καφε του ΑΝΤ1.Το ακουσαν οι γνωστοι κουτσομπολογοι-μεσημεριανολογοι και του αρχισαν τον εξαψαλμο...Τι οτι ειναι ρατσιστης τι οτι τα λεει αφου υπεγραψε και μιλαει εκ του ασφαλους!Το αποκορυφωμα ειναι οτι ο Μανεσης συνεχισε λεγοντας οτι τώρα μένει να τον δούμε να τον παρουσιάζει ...τραβεστι!Αντε να δουμε και την Παλομα να κανει πρωινο καφε...αφου δεν ειμαστε ρατσιστες τι προβλημα να εχουμε!

http://my-greek.blogspot.com/2009/03/blog-post_6878.html

Για την ποινικοποίηση της κουκούλας

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009

Διπλασιάζονται, λέει, οι ποινές όσων συλληφθούν σε επεισόδια και είχαν καλυμμένο το πρόσωπό τους (βλ. εδώ>>)

Δηλαδή, ρε τσακάλια, το πρόβλημα είναι το τι ποινές θα ρίξετε; Γιατί μέχρι τώρα έχει φανεί ότι είστε ανίκανοι να συλλάβετε αυτούς που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Πιάστε πρώτα κάποιον σαν αυτούς που σπάγαν και καίγαν την Σόλωνος την Παρασκευή και μετά, μην ανησυχείτε, προβλέπονται αρκετές ποινές για καταστροφές και λεηλασίες ήδη.

Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος της ποινής, βρε όρθια τσόκαρα, το πρόβλημα είναι η εφαρμογή της ποινής. Τόσο επειδή είστε ανίκανοι να συλλάβετε τους αληθινά επικίνδυνους όσο κι επειδή κάνετε τσαμπουκάδες στους λάθους ανθρώπους, σε αυτούς που απλά διαδηλώνουν. Τόσους μήνες, οι μόνοι που έχουμε δει να τρώνε ξύλο και να συλλαμβάνονται είναι άνθρωποι με τα πρόσωπα ακάλυπτα: κάτι νοικοκυραίοι που κατέβηκαν στο πάρκο της Κύπρου με τις πυτζάμες τους (κυριολεκτικά) για να τα βάλουν με ΜΑΤ και μπουλντόζες, κάτι περαστικοί που βρέθηκαν στην Ασκληπιού σε λάθος στιγή. Αυτοί ότι ούτε πρόσωπο έκρυβαν ούτε τίποτα.
Σε αντίθεση με κάποιους άλλους….

Τα φασιστόμουτρα “μπαχαλάκηδες” που... καταστρέφουν για την καταστροφή, που διακόπτουν συνελεύσεις, κοπανάνε καθηγητές, επιβάλουν σιωπή, είστε ανίκανοι να τα πιάσετε και τους το έχετε δείξει τόσο ξεκάθαρα που ξέρουν ότι είναι μόνοι τους στο γήπεδο αυτού του παιχνιδιού. Από την άλλη όμως, η επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος επιβάλει να δώσουμε κάτι απτό στους νοικοκυραίους ψηφοφόρους μας…Βρε μαθητευόμενοι μάγοι της συμφοράς, τα προβλήματα, όταν είναι αληθινά, δεν λύνονται μόνο δια της επικοινωνίας. Πόσες σφαλιάρες πρέπει να σας ρίξει η πραγματικότητα για να το πάρετε χαμπάρι αυτό;

Last but not least, λύστε μου μια απορία ρε μάγκες. Όταν εσείς ρίχνετε πληθώρα από δακρυγόνα, έτσι όπως συνηθίζετε τον τελευταίο καιρό (περίπου δεκαπλάσια ποσότητα από όσα ενδεχομένως χρειάζονται, και συχνά σε στόχους που ούτε αφορμή δεν έχουν δώσει), όταν λοιπόν ρίχνεις εσύ ο trigger happy ένστολος τραμπούκος το δακρυγόνο χωρίς λόγο, αυτός που καλύπτει μύτη και στόμα είναι ξαφνικά παράνομος; Ε;

Άντε, με το καλό και ποινικοποίηση του διαδηλώνειν!

Στην φωτογραφία Κλασσική περίπτωση αγαστής συνεργασίας με “κουκουλοφόρο”.
από μπαμπάκης


Τον έριξαν στην φυλακή και μετά από 27 χρόνια του είπαν ότι έκαναν λάθος!!!

Τετάρτη 18 Μαρτίου

London : Πριν λίγο το Aγγλικό δικαστήριο ακύρωσε την Τετάρτη την καταδικαστική απόφαση ενός ανθρώπου που πέρασε 27 χρόνια στην φυλακή για ανθρωποκτονία, λέγοντας ότι η αρχική ετυμηγορία ήταν εσφαλμένη!Τα νέα στοιχεία από την εξέταση του DNA απέδειξαν ότι οι αμφιβολίες που υπήρχαν όταν έγινε η καταδίκη του Sean Hodgson, που οποίος φυλακίστηκε το 1982 και είναι σήμερα 57 ετών, ήταν δικαιολογημένες!! Ο Hodgson που ήταν παρών στο δικαστήριο για να ακούσει την απόφασή του δικαστηρίου , φυλακίστηκε σαν ένοχος για τη δολοφονία το 1979 της Teresa De Simone, που στραγγαλίστηκε στο Σαουθάμπτον. Κατά τη στιγμή της καταδίκης του το DNA τεστ των δεν ήταν διαθέσιμο!!.
TEFTERI
[Πηγή]

Twitter Facebook

Eurovision: Η απάντηση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή;

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Μαρτίου 18, 2009

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του Time για τη Eurovision και την ισραηλινή συμμετοχή.

Μετάφραση Our Greek TV.

Η δημιουργικότητα είναι συνήθως από τα πρώτα θύματα στις συγκρούσεις. Στο Ισραήλ όμως, όπου η σύγκρουση έγινε τρόπος ζωής, η δημιουργική έκφραση προσπαθεί να υπάρξει μέσα στη βίαιη πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το “There must be another way”, το τραγούδι που επέλεξαν οι ισραηλινοί να τους εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Μιλώντας για μήνυμα ειρήνης και συμφιλίωσης, το τραγούδι μπορεί να θεωρηθεί κακή επιλογή λίγο μετά το φονικό ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα. Δεν είναι όμως μόνο το θέμα αξιοθαύμαστο σε αυτή τη μπαλάντα. Είναι και οι συνθέτριες και τραγουδίστριες, Μίρα και Νόα. Η Μίρα είναι χριστιανή Αραβο-ισραηλινή και ο συνδυασμός με την εβραία Νόα σηματοδοτεί την πρώτη «ανάμειξη» εβραίας σε ισραηλινή συμμετοχή για διεθνές μουσικό γεγονός.

Παρότι τα 1,6 εκατομμύρια Αράβων στο Ισραήλ έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους, δύσκολα αφομοιώνονται πλήρως στην κοινωνία, με αποτέλεσμα αυτό το ντουέτο να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση. Αντιμετωπίστηκε συγκεκριμένα σαν σύμβολο συνύπαρξης σε μια περίοδο που οι σχέσεις Αράβων και Εβραίων δεν είναι καλές.

Το ντουέτο είναι «μια μελωδική υπενθύμιση προς τις δυο πλευρές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να συνεχιστεί ο διάλογος, στοχεύοντας στην ειρήνη», λέει η Μίρα.

«Η μουσική είναι η πλατφόρμα για μηνύματα που πιστεύω και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε», λέει η Νόα, που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τραγουδιστές αραβικής καταγωγής, προσπαθώντας να γεφυρώσει τη σχέση μεταξύ Αράβων και Εβραίων. Είναι η πρώτη φορά όμως που θα ακουστεί τραγούδι στα αγγλικά, τα εβραϊκά αλλά και τα αραβικά.

Πράγματι, με πάνω από 600 εκατομμύρια τηλεθεατών παγκοσμίως, η Eurovision σίγουρα είναι ένα καλό βήμα. Γι’ αυτό άλλωστε η Νόα επέμενε να τη συνοδεύσει η Μίρα, παρόλο που επέλεξαν εκείνη αρχικά.

Όσο για το αν πάνε για να κερδίσουν η Μίρα είναι αισιόδοξη αλλά και ρεαλίστρια: «Δεν σκέφτομαι τη νίκη. Ήδη θα έχουμε περάσει το μήνυμά μας μέσα από τη μουσική. Αν το μήνυμα μας πάει και στον τελικό ακόμα καλύτερα.»

ΤΙΜΕ

Μετά την πρόταση της SHOWBITCH, άλλοι 83 θέλουν να τους φιλάνε- sorry φυλάνε

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009

Μετά από τις sic bodyguard που βρήκα και πρότεινα (πατήστε εδώ) άλλοι 83 δημοσιογράφοι θέλουν κάποια να τους φιλάει- sorry φυλάει, ήθελα να πω. Τόσοι είναι αυτοί που έκαναν αιτήσεις για αστυνομική προστασία επειδή αισθάνονται... στόχοι! Η αποκάλυψη στην τηλεοπτική εκπομπή "Αθέατος κόσμος" ότι 8.500 περίπου αστυνομικοί φυλάνε πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες κλπ όταν η αστυνομική δύναμη το 2007 ήταν 17.000 αστυνομικοί τα λέει όλα. Και εν πάσει περιπτώσει αν θέλετε να σας φιλάνε-sorry φυλάνε- να πληρώσετε εσείς τα γαμ....ικα. Α, να χαθείτε λαμόγια...

Πάρτε χρήματα απο την διεφθαρμένη εκκλησία των Εφραίμηδων και μην σταυρώνετε τους πολίτες!

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009



Η Εκκλησία ν ανοίξει τα παγκάρια, έστω και δια της βίας, και να βρει λεφτά το παρακράτος της ανίκανης κυβέρνησης, αντι να επιβάλλει κεφαλικούς φόρους.
Πάρτε το μαρούλι απο την αμαρτωλή εκκλησία των βιαστών και των αρπακτικών...

Χουλιγκάνοι (6)

τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009

Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων

και η “Λύση Χ. Μαρκογιαννάκη”
(… “ήπιο” κατάβρεγμα!!!)

Περίεργος θάνατος κρατούμενης...

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009


Νεκρή, δεμένη πισθάγκωνα με χειροπέδες, βρέθηκε κρατούμενη στο πλοίο "ΚΡΗΤΗ 2", κατά τη διάρκεια της μεταγωγής της από τον Πειραιά στο Ηράκλειο.
Ο ιατροδικαστής που προέβη στη νεκροψία απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ αναμένεται ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.
Όπως καταγγέλλουν συγκρατούμενές της, της χορηγήθηκαν ναρκωτικά χάπια, με εντολή της διεύθυνσης των φυλάκων, πριν απο τη μεταγωγή της.
Μετά τη δημοσιοποίηση του θανάτου της γυναίκας, επικρατεί ένταση στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενες αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους.
------------
Στο μεταξύ, αιιματηρή συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Αλικαρνασσού σημειώθηκε ανάμεσα σε αντιεξουσιαστή και ακροδεξιό.
Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ ο αντιεξουσιαστής ετοιμαζόταν για τη μεταγωγή του, καθώς έπρεπε να παρουσιαστεί σε Δικαστήριο για την άρνηση της στράτευσής του.
Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο "Βενιζέλειο" Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Λόγω της έντασης, αποφασίστηκε η άμεση μεταγωγή του αντιεξουσιαστή αεροπορικώς στην Αθήνα και από εκεί στον Κορυδαλλό.

Τον κουκουλοφόρο δεν τον κάνει η κουκούλα αλλά οι πράξεις του.


Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2009


ΤΟΥ Γιάννη Παπαϊωάννου


Η Πρόθεση της Κυβέρνησης να περάσει νόμο με τον όποιο η ποινή ενός εγκληματία θα αυξομειώνεται από το ρούχα που φοράει, είναι προφανής γελοιότητα.

Στόχο έχει να ικανοποιήσει τους περιορισμένης διανοητικής αντίληψης και ευθύνης, ψηφοφόρους της ευρύτερης δεξιάς, λαϊκής και ακροδεξιάς παράταξης.

Κανέναν άλλον!

Πίσω από αυτό το μέτρο κρύβεται η προσπάθεια προσπορισμού του 4% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ. Επίπλων έρχεται σε συνέχεια της προσέγγισης των δύο κομμάτων και σήμερα βλέπουμε την επιρροή του ΛΑΟΣ στην Κυβέρνηση.

Αν το ΛΑΟΣ είχε υπουργείο σε αυτή την κυβέρνηση θα είχε αυτό το Υπουργείο και θα περνούσε αυτόν τον νόμο.

Ο συνδιαχειριστής της πολυκατοικίας ήδη συμμετέχει ιδεολογικά στην κυβέρνηση.

Χέρι χέρι με τον Καραζταφέρη!

—-

Θεωρώντας ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης εάν είχε σήμερα να κάνει την επανάσταση του εναντίων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας θα χρησιμοποιούσε κουκούλα.

Αν σήμερα γίνονταν ανατρατικο για την απελευθέρωση της Κύπρου ΕΟΚΑ Γ’ θα χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες κουκούλα.

Αν ζούσε ο Παύλος Μελάς και είχε να αντιμετωπίσει του Βουλγάρους θα φορούσε κουκούλα.

Αν σήμερα είχαμε χούντα οι πολίτες που θα αντιδρούσαν θα χρησιμοποιούσαν κουκούλα.

Σήμερα που ζούμε στον κόσμο του big brother. Στο κόσμο των Δορυφόρων που καταγραφούν πρόσωπα των πολιτών στην ορκωμοσία του Ομπαμα. Στο κόσμο των videoκαμερών και των προειδοποιητικών -της Βιντεοσκόπησης- πινακίδων.

Στο κόσμο που η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής γίνεται νόμιμα, αρκεί να υπάρχουν απλές προειδοποιητικές πινακίδες του στυλ «ο χώρος βιντεοσκοπείται» και «η συνομιλία καταγράφεται».

Έχω να πω ότι:

Το δικαίωμα χρήσης: κουκούλας ή άλλου ρούχου καλυψης ή συγκάλυψης, ψευδωνύμου, ακόμη και παρανόμων μέσων μετάδοσης, ή μέσων συγκάλυψης της ταυτότητας του πομπού που χρησιμοποιείται για την μετάδοση απλά ιδεών, απόψεων, και πληροφοριών, (πλην αυτών που μπορούν να χαρακτηριστούν συκοφαντία και προσωπικά δεδομένα κλπ) ,

ή για την συμμετοχή σε διαδήλωση ή εκδήλωση που μεταδίδει μηνύματα και κοινοποιεί πληροφορίες ειρηνικά, πρέπει να είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου-και υποχρέωση του πολίτη που χρήζει προστασίας στο κόσμο του Μεγάλου Αδελφού.

Μπροστά στην ανάγκη για να μετάδοθεί μια μη συκοφαντική ή άλλη ποινικά κολάσιμη πληροφορία, ιδέας, άποψης, ένστασης, δεν πρέπει να στέκεται κανείς και τίποτα ως εμπόδιο. Η επωνυμία ή η ταυτοποίηση του πομπού και του δέκτη είναι πολλές φόρες εμπόδιο.

Οι πράξεις είναι άλλο θέμα για τις οποίες υπάρχει η ισχύουσα νομοθεσία

Το ρούχο δεν κάνει τον τρομοκράτη αλλά η πράξεις του. Τον κουκουλοφόρο δεν τον κάνει η κουκούλα αλλά οι πράξεις του.

Το ράσο δεν κάνει τελικά τον παπά.

Συν τις άλλοις για να εφαρμοστεί αυτό ο νόμος πρέπει να πιάσετε κάποιον και μέχρι τώρα δεν πιάσατε ποτέ κανέναν.

Σχετικό άρθρο H κουκούλα και το δικαίωμα της αυτοάμυνας στο κόσμο του big brother.


Νέα απόπειρα κλοπής ΑΤΜ από υποκατάστημα τράπεζας


(18/4/2009)

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Νέα απόπειρα κλοπής μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι έδεσαν με συρματόσχοινο το ΑΤΜ, έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή, και επιχείρησαν να το "ξηλώσουν" από τη βάση του.Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής και εξαφανίστηκαν προτού φθάσουν οι αστυνομικοί, αφήνοντας πίσω τους το ΑΤΜ. Την περασμένη Πέμπτη, άγνωστοι επιχείρησαν και πάλι να "σηκώσουν" ΑΤΜ από πολυκατάστημα στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ την επόμενη ημέρα αφαίρεσαν το ΑΤΜ υποκαταστήματος Εμπορικής Τράπεζας, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

kraxtis-gr.blogspot.com

Ομάδες κρούσης ταχείας επέμβασης σχεδιάζει η Αστυνομία να αντιμετωπίσει την αυξημένη εγκληματικότητα "Ξυπνάει" η ΕΛ.ΑΣ




Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Στο Μαξίμου πήγε ο Αβραμόπουλος να συζητήσει με τον Καραμανλή θέματα του υπουργείου Υγείας.

***

Λέτε να του μίλησε και για το Νοσοκομείο Κατερίνης; Δεν νομίζω. Κάποιος μου είπε ότι τρελαίνεται ο πρόεδρος όταν ακούει λόγια και δικαιολογίες και το φέρει βαρέως για εκείνη την προεκλογική του δήλωση το 2004 ότι δηλαδή σε ένα χρόνο θα ερχόταν να εγκαινιάσει το νοσοκομείο Κατερίνης.

***

Και μεις βαρέως το φέρουμε πρόεδρε. Τα 4 τελευταία χρόνια ανακοινώθηκε πάνω από 10 φορές ότι τελειώνει, μάλιστα τις παραμονές των εκλογών του 2007 το γιορτάσαμε δεόντως. Αφού και οι υποψήφιοι της Ν.Δ. μας διαβεβαίωσαν ότι σ’ένα εξάμηνο θα γίνουν τα εγκαίνια. Ρίξαμε μάλιστα και πυροτεχνήματα στην πλατεία Ελευθερίας να ξορκίσουμε τον Μπατατούδη.

***

Και ήρθε και ο Μάρτης κι άλλος Μάρτης και θα’ρθει και ο άλλος και ο Αβραμόπουλος λέει ότι τώρα γυρίζουμε σελίδα κι όλα θα λυθούν, αφού απαλλάχθηκε το ΕΣΥ από τη νοοτροπία ΠΑΣΟΚ.

***

Και σαν δεν ντρέπεται ο άνθρωπος, τον είχα και σε εκτίμηση, που άφησε τα νοσοκομεία χωρίς γάζες και πλάκωσαν οι κλητήρες τις κατασχέσεις και τους άφησαν μόνο με πάπιες και καθίκια.

***

Ήταν και ο οικογενειακός γιατρός της αρεσκείας μας, που μας έταξαν αλλά δυστυχώς κινδυνεύουμε να χάσουμε και τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί τα έπαιξαν στον τζόγο οι κουμπάροι.

***

Είναι φοβερός, πάντως ο Αβραμόπουλος. Τα λέει τόσο ωραία, τόσο πειστικά που και το μεγαλύτερο ψέμα φαντάζει γεγονός. Έτσι πρέπει να είναι οι αρχηγοί. Άξιος.

***

Πέστε τουλάχιστον ένα συγνώμη. Μήπως είναι το πρώτο που θα πείτε; Ίσως αυτό να σας σώσει, γιατί έρχονται πάλι εκλογές και σας βλέπω στην πλατεία να ετοιμάζεστε για εγκαίνια. Και μην ξεχάσετε και τα πυροτεχνήματα.

***

Γυρίζουμε όμως σελίδα και στην ΕΛ.ΑΣ. Επειδή τώρα τελευταία νιώθουμε λίγο ανασφαλείς, η πολιτεία αναγκάζεται να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους κακοποιούς. Τους είχε χαλαρά ως τώρα, μπας και πάρει καμιά ψήφο αλλά τέλος.

Τώρα θα δείτε, τι εστί Ελληνική Αστυνομία.

***

Γυρίζουμε όμως σελίδα και στην οικονομία. Ο φιλελευθερισμός δεν αποτελεί θέσφατο ούτε πρέπει να’χουμε εμμονές και να’μαστε προσκολλημένοι στις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Έτσι καλό είναι που και που, όταν τα βρίσκουμε μπαστούνια να θυμόμαστε και τον κρατικό παρεμβατισμό.

***

Αυτά βέβαια και άλλα πολλά χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα χρόνια να τα μάθουμε, όμως δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, γιατί το κακό παράγινε.

***

Όταν έχουμε αύξηση 250% σε ακάλυπτες επιταγές μέσα σ’ένα χρόνο, αυτό δεν είναι ένα ηχηρό μήνυμα ότι οδεύουμε στην καταστροφή;



kraxtis-gr.blogspot.com

Βρείτε σοβαρούς επενδυτές και … το ξανασυζητάμε

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009
Επίσκεψη «πίεσης» για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος της δημιουργίας Εμπορευματικού Κέντρου στη Βόρεια Πιερία, πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα στο υπουργείο Μεταφορών Πιερική αποστολή, αποτελούμενη από τους βουλευτές του νομού Γ. Κωνσταντόπουλο και Κ. Κουκοδήμο, τον νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, του δημάρχους Μεθώνης Κ. Αβραμίδη και Πύδνας Δ. Βασιλειάδη, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πιερίας Ηλ. Χατζηχριστοδούλου και τον νομικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου Σ. Βαρδάκα.
Οι παραπάνω συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών Δημήτρη Πλατή, και εξέθεσαν εκ νέου τα επιχειρήματά τους για την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, υπογραμμίζοντας πως είναι έργο εθνικής και όχι μόνο τοπικής εμβέλειας, λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης.

Τόνισαν ακόμη τα πλεονεκτήματά του (γειτνίαση με τη Θεσσαλονίκη, άρτια οδική και σιδηροδρομική δικτύωση, ύπαρξη του λιμανιού της Πύδνας), τα οποία καθιστούν το εγχείρημα βιώσιμο.

Βασικό επιχείρημα της Πιερικής αποστολής ήταν ότι το Εμπορευματικό Κέντρο της Β. Πιερίας θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τα άλλα υπάρχοντα ή δρομολογημένα εμπορευματικά κέντρα που λειτουργούν στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο. Επεσήμαναν δε, ότι η υλοποίηση του έργου μπορεί να γίνει τμηματικά με σταδιακή καταβολή των όποιων χρηματοδοτήσεων.

Όπως φάνηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών δεν εξέφρασε κανένα αντεπιχείρημα, ζήτησε ωστόσο από τους εκπροσώπους της Πιερίας να του προσκομίσουν σοβαρές επενδυτικές προτάσεις για το συγκεκριμένο έργο, ώστε να υπάρξουν εξελίξεις.

Κατά κοινή ομολογία (εκ του κοινού ανακοινωθέντος που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων), «ήταν η πρώτη φορά που έγινε ουσιαστική συζήτηση με κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο έργο και τις προοπτικές υλοποίησής του και συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι αναφορικά με τη χρηματοδότησή του».

«Είναι πλέον ξεκάθαρη η βούληση να προωθηθεί το έργο», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους. Ενώ, επιλογικά, προσθέτουν: «Οι τοπικοί φορείς θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με το Υπουργείο και η συνάντηση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Πολιτεία

kraxtis-gr.blogspot.com







Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, την Τετάρτη 18 Μαρτίου




Οι συντάκτες των εφημερίδων ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΕΠΤΑ, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Πληροφορίες φέρουν αντιδήμαρχο του νομού μας, να επιθυμεί διακαώς την συμμετοχή του, στο ψηφοδέλτιο του Πα.Σο.Κ., στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα, φρόντισε μέσω στενού του φίλου, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο του Κινήματος, να υποβάλλει και το σχετικό (γραπτό) αίτημα…
Όλο το Πα.Σο.Κ. μια αγκαλιά!


Αυστηρότερες ποινές φυλάκισης για τους «κουκουλοφόρους», αποφάσισε να νομοθετήσει η Κυβέρνηση. Κι εγώ που νόμιζα ότι το πρόβλημα ήταν η αδυναμία σύλληψης των κουκουλοφόρων και όχι οι ποινές τους… Αν και δεν είμαι καλός στα γνωμικά (και στην ερμηνεία τους), θα το πω! Τα ψάρια στη θάλασσα, το τηγάνι στη φωτιά!
Πάντως εσείς, για καλό και για κακό, σε όποιο ένδυμά σας έχετε κουκούλα, καλόν είναι να την βγάλετε, μην βρείτε και τον μπελά σας στα καλά καθούμενα!

«Οι αιτίες της κρίσης δεν βρίσκονται στη μια ή στην άλλη διαχειριστική πολιτική, δε βρίσκονται στο «νεοφιλελεύθερο μοντέλο», στον «καζίνο-πολιτισμό» όπως ισχυρίζονται το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και άλλοι υποστηριχτές του συστήματος. Οι αιτίες της κρίσης βρίσκονται στην καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στην ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη της πλουτοκρατίας, στην αναρχία της παραγωγής, στη χειροτέρευση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων», αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, η οποία μοιράστηκε κατά τη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας που έκαναν μέλη του, στον πεζόδρομο της Κατερίνης. Η χθεσινή συγκέντρωση είχε βασικό σύνθημα «την κρίση να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι», ενώ για μια ακόμη φορά το ΠΑΜΕ, επανέφερε βασικά του αιτήματα για πραγματική αύξηση των μισθών, για κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία.

Η πρώτη ανακοίνωση υποψηφιότητας για τις δημοτικές εκλογές του 2010 έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη. Ο Χάρρυ Κλυνν, ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Καλαμαριάς, όπως είχε κάνει (ανεπιτυχώς) και το 2006.
Την πρώτη αυτή επίσημη υποψηφιότητα του χιουμορίστα Χάρρυ Κλυν θα ακολουθήσουν εν καιρώ κι άλλες, που μπορεί να μην προέρχονται από χιουμορίστες, θα χουν όμως σίγουρα μπόλικο χιούμορ.

κραχτησ