Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Και το όνομα αυτού: "Δράση"

Τρίτη, 17 Μάρτιος 2009

Και το όνομα αυτού: "Δράση"


Τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος, με το όνομα «Δράση», ανακοίνωσαν επίσημα το βράδυ της Τρίτης οι Στέφανος Μάνος, Γιάννης Μπουτάρης και Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.

Στόχος του νέου κόμματος, που απευθύνεται στον σκεπτόμενο πολίτη, όπως χαρακτηριστικά είπαν, είναι η διεκδίκηση συνεργασίας με το πρώτο κόμμα στην περιπτώση μη αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές.

Η διοικούσα 11μελής επιτροπή του νέου πολιτικού σχήματος δεν εχει αποφασίσει ακόμα το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος, ενώ μετέχουν ακόμη ο Πάνος Βερέμης, καθηγητές, διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5, ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ανέφερε ότι την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν 200 άτομα, δεν θα υπάρχει αρχηγός και ο νέος φορέας θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Προσέθεσε δε, ότι στόχος της «Δράσης» είναι η έξοδος από το φαύλο κύκλο των μονοκομματικών κυβερνήσεων.
gianiotis

Το σχέδιο εν δράσει ???

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

από τον Pakitalia!!!"


"Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών, το Σχέδιο Αντιμετώπισης Επεισοδίων με το οποίο θα λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και θα αποφευχθούν σκληρές και εκρηκτικές καταστάσεις για τα περιστατικά εγκληματικότητας στο κέντρο των Αθηνών!!!"






από togreki@gmail.com

Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν;???

Τρίτη, 17 Μάρτιος 2009

Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν;???


Λυριτζής-Οικονόμου:

“Δικαιολογήθηκαν” οι δημοσιογράφοι Λυριτζής και Οικονόμου που παρουσιάζουν την πρωινή εκπομπή στη ΝΕΤ, για τους υπέρογκους μισθούς και τώρα κοιμούνται ήσυχοι ότι μας ρούμπωσαν! Δεν μου λέει τίποτε το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους έχουν εγκριθεί από τη Διακομματική στη Βουλή. Κι αν πέρασαν από τη Διακομματική, δεν μπορούμε να τις κρίνουμε; Αυτοί που τις ενέκριναν μάλλον δεν ήξεραν τι έκαναν. Πού έμαθαν να σκορπίζουν τα χρήματα του ελληνικού λαού; Κι αν εγκρίθηκαν οι συμβάσεις τους, καιρός είναι να αναθεωρηθούν ή να καταργηθούν και να πάνε επιτέλους σπίτι τους. Δεν είναι εκπομπή αυτή.
  • Μήπως μπορούμε να μάθουμε πόσα χρήματα παίρνουν τα “παιδιά” που γεμίζουν με τα ροπορτάζ τους την εκπομπή των ως άνω δημοσιογράφων, οι οποίοι μας έχουν πρήξει με το ξεφύλλισμα των σελίδων της Espresso, όπου το γυμνό και το σκάνδαλο περισσεύουν; Κανονικά, δεν έχω πρόβλημα με τους δημοσιογράφους Λυριτζή και Οικονόμου και το λέω αυτό για να μη κυνηγούν ανεμόμυλους. Υπόλογος είναι ο [όποιος] πρόεδρος της ΕΡΤ εισηγήθηκε, καθώς επίσης υπόλογοι είναι κι εκείνοι οι άσχετοι από τη Διακομματική που ενέκριναν. Δηλαδή θα είμαστε υποχρεωμένοι να τους τρώμε στη… μάπα καθημερινά έχοντας υπόψη ότι τους πληρώνουμε κιόλας χωρίς να το θέλουμε;
απο: ΔΙΚΤΥΟ

Προφητείες και θαύματα του Γέροντα Αλέξανδρου του Συριζίτη


Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

APNEAR

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009






























ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΧΤΗ

ΕΤΟΙΜΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

























ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!!!!
kraxtis-gr.blogspot.com

Τώρα είναι που φοβήθηκαν!!!!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009 - αναρτήθηκε απο τον ΚΡΑΧΤΗ
Τώρα είναι που φοβήθηκαν!!!! και η εγκληματικότητα θα εξαφανισθεί δια μαγείας!!!!!




ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!




Τρίτη 17 Μαρτίου 2009
Χέρι-χέρι θα συνταξιδέψουν στο Παρίσι η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς. Θα επισκεφθούν τη Γαλλική πρωτεύουσα για την έκθεση με τα κειμήλια από το Άγιον Όρος, τα οποία έχουν διαφημιστεί πάρα πολύ σε όλη την Γαλλία. Όπως αναφέρει πάντως ο Ελεύθερος Τύπος, είναι πολύ πιθανό να πάει στα εγκαίνια της έκθεσης και ο Κώστας Καραμανλής, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να προβλέψουμε από τώρα ότι θα δοθεί μάχη εντυπώσεων για το ποιος εκ των δύο –η ΥΠΕΞ ή ο υπουργός Πολιτισμού– βρίσκεται πιο κοντά στον πρωθυπουργό.
pressmme

Με παπάκια ...Το νέο Υπερόπλο της Αστυνομίας




Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

αναρτήθηκε απο το kafeneio ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚη ΤΟΥ ΚΡΑΧΤΗ

''Το παράνομο στοίχημα ελέγχει τη Γ΄ εθνική''


Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Πρωτάθλημα διαιτητών χαρακτήρισε την Γ' Εθνική ο πρόεδρος της Νίκη Βόλου Στράτος Γιδόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε.Η ανακοίνωση αναφέρει: "Aπορώ γιατί συνεχίζεται το πρωτάθλημα στην Γ΄Εθνική, αφού όλοι γνωρίζετε ότι δεν είναι πρωτάθλημα ποδοσφαιριστών αλλά διαιτητών. Αυτοί καθορίζουν τα αποτελέσματα και το ποιες ομάδες θα ανέβουν ή θα πέσουν κατηγορία. Πως να γλυτώσουν οι ομάδες της Γ΄Εθνικής, όταν αυτοί οι διαιτητές δεν σέβονται τίποτα και αδικούν κατάφορα την Κέρκυρα, ομάδα του προέδρου της ΕΠΑΕ; Toυς υπόλοιπους δεν τους λογαριάζουν καθόλου.Για να μην νομίζεται ότι πρόκειται για διαμαρτυρία χωρίς στοιχεία, σας αναφέρω με αποδείξεις ότι η Νίκη Βόλου έπαιξε σε 9 αγώνες με δέκα παίκτες, της έχουν χρεωθεί 50 κίτρινες κάρτες, 4 πέναλτι εις βάρος της και 1 υπέρ της. Επίσης προσέχετε σύμπτωση που μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να είναι.Στο ματς του πρώτου γύρου Εορδαϊκός-Νίκη Βόλου διαιτήτευσε ο κ. Φραγκάκης με βοηθούς τους Αναγνωστόπουλο-Μυτακλατζή. Στο 1ο ημίχρονο προηγήθηκε η Νίκη με 2-0 αντί 5-0. Στο 2ο ημίχρονο δόθηκαν 12 κόρνερ και 15 φάουλ πάνω στην περιοχή, με σκοπό να βάλει τη Νίκη μέσα στην περιοχή.Ο αγώνας έληξε 2-2. Στον 2ο γύρο μετά από 17 αγωνιστικές στον αγώνα Νίκη Βόλου-Εορδαϊκός κατά διαβολική σύμπτωση ορίστηκε να διαιτητεύσει ακριβώς η ίδια τριάδα. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας μόνοι σας, όταν διαιτητές της Γ' Εθνικής παίζουν τη σεζόν 2-3 παιχνίδια το πολύ, επειδή είναι πάρα πολλοί. Στον αγώνα με την Δόξα( την οποία ευχαριστώ για την άψογη φιλοξενία και της εύχομαι τα καλύτερα), μας όρισαν διαιτητή από την Θράκη. Πήγα προσωπικά και διαμαρτυρήθηκα στον κ. Μηντιούρη και στον Κ. Γιαννόπουλο, γιατί οι διαιτητές θα είχαν πρόβλημα λόγω της γειτονιάς με την Δράμα. Η απάντηση ήταν ότι αν αδικηθώ, να διαμαρτυρηθώ και άλλωστε υπάρχει και ο παρατηρητής. (Εδώ γελάνε, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει ποτέ). Σύμπτωση και εδώ, αφού όπως και στον πρώτο γύρο η Νίκη έχασε με πέναλτι.Δεν είχα ασχοληθεί παλιότερα με αυτή την αμαρτωλή κατηγορία, η οποία όπως λειτουργεί σπρώχνει τους παράγοντες να γίνουν τζογαδόροι ή τραμπούκοι. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλετε; Πρέπει να επέμβουν η ΕΠΟ η ΕΠΑΕ και ο αθλητικός εισαγγελέας. Δεν έχει τρόπο να διαμαρτυρηθεί μία ομάδα όταν αδικείται και όταν το κάνει, καλείται από τους αθλητικούς δικαστές και τιμωρείται με πρόστιμο. Το πρωτάθλημα αυτό είναι ελεγχόμενο από το παράνομο στοίχημα".

Λεβέντη Μπάρμπα Κώτσιο

Λεβέντη Μπαρμπά Κώτσιο, πως πάει η παραγωγή του τσίπουρου; Πότε Θα "κοπανήσουμε" κανένα ποτήρακι εκεί στη Βροντού; Τα καζάνια που σου είχαν κλέψει τα βρήκες;

Αναρτήθηκε απο LEFTERIA

Σοκ από τις παραβιάσεις της ΔΕΗ στην Κοζάνη











i-live.gr

Τρίτη 19 Μαρτίου 2009

Σοκ από τις παραβιάσεις της ΔΕΗ στην Κοζάνη

Νέα στοιχεία σοκ ήρθαν στην επιφάνεια μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν στο λεκανοπέδιο Πτολεμαΐδας – ΚοζάνηςΔΕΗ στην Κοζάνη με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. οι ελεγκτές της ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν σωρεία παραβιάσεων στα λιγνιτωρυχεία Πτολεμαΐδας και Μαυροπηγής της

Σύμφωνα με την έκθεση των επιθεωρητών, μετά τη δειγματοληψία διαπιστώθηκε εκτεταμένη διάχυση σκόνης και τέφρας αλλά και εγκαταλελειμμένα αδρανή υλικά.

Αν και η ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι τηρεί την ισχύουσα νομοθεσία, οι επιθεωρητές ανακάλυψαν ότι δεν λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό της εκπομπής σκόνης που προέρχεται από τη μεγάλη συχνότητα διέλευσης φορτηγών .

Εκτός αυτού, διαπιστώθηκε εκτεταμένη διαφυγή τέφρας από τους ταινιόδρομους των αδρανών κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους με αποτέλεσμα να διαχέεται νέφος σκόνης λόγω των ανέμων.

Αναφορικά με τη διαχείριση αποβλήτων λιπαντικών ελαίων επισημαίνεται ότι η ΔΕΗ δεν έχει προσκομίσει ακόμα στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση των 2/3 των αποβλήτων.

Επιπλέον, οι επιθεωρητές της υπηρεσίας Περιβάλλοντος κατέγραψαν την ύπαρξη άχρηστων ιμάντων ταινιοδρόμων και ρύπανση από πετρελαιοειδή ακόμα και στο ρεύμα που περνά από την Πτολεμαΐδα και καταλήγει στη Βεγορίτιδα.

Εικάζεται ότι η ρύπανση οφείλεται στην καταστροφική διαρροή πετρελαίου που διαπιστώθηκε στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγ. Δημητρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 τόνοι πετρελαίου διέρρευσαν από τη δεξαμενή που χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος Ατμοηλεκτρικός Σταθμός.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, πιέζει για την άμεση λήψη μέτρων ώστε να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές ζημιές στην περιοχή και επισημαίνει ότι μπορεί να αποδείξει με στοιχεία το τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι.

ΚΡΑΧΤΗΣ

Ποινικοποιείται η χρήση κουκούλας

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009
Άμεσα μέτρα για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό. Το θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα τη συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού θεωρείται σημαντικό από πλευράς κυβέρνησης το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών όχι μόνο υπό συνθήκες κρίσης αλλά και στην καθημερινότητα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας θα υπάρξουν σειρά διατάξεων μεταξύ των οποίων και εκείνη που θα χαρακτηρίζει ως επιβαρυντική για την περαιτέρω νομική διαδικασία τη χρήση κουκούλας.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε και τη μείωση του χρόνου της προσωρινής κράτησης ο οποίος μέχρι σήμερα μπορεί να φτάσει και το τριπλάσιο στην Ελλάδα από ότι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη γεγονός που προϋποθέτει και τη συντόμευση στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά στα μέτρα για το σωφρονιστικό σύστημα η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε την άμεση υλοποίηση των εξαγγελθέντων τις προηγούμενες ημέρες με στόχο την καλή λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος, την πάταξη της διαφθοράς.

kraxtis-gr.blogspot.com

Επιχείρηση... "Μεγάλο Παπί" ;


Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Εμπνευσμένο από το post της Παραπολιτικής

Τελευταίο θυμα η ελληνιδα δημοσιογράφος από την Πιερία Μαρία Νικολαϊδου.- Ασύδοτες συμμορίες στα Σκόπια επιτίθενται σε Ελληνες δημοσιογράφους




Τρίτη 17 Μαρτίου 2009
Τελευταίο θυμα η ελληνιδα δημοσιογράφος από την Πιερία Μαρία Νικολαϊδου.

Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού στο δωμάτιο στο οποίο διέμενε, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων, καταγγέλλει ότι έπεσε η Ελληνίδα δημοσιογράφος από την Πιερία Μαρία Νικολαϊδου. Η γυναίκα, η οποία είχε μεταβεί στα Σκόπια την Παρασκευή 13 Μαρτίου για προσωπικούς λόγους, το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο της, χτύπησε η πόρτα και.. ακούστηκε μια γυναικεία φωνή που δήλωνε ότι ήταν «υπηρεσία δωματίων». Όταν η Ελληνίδα δημοσιογράφος άνοιξε, όπως καταγγέλλει η ίδια, δέχτηκε επίθεση από μια γυναίκα που τη χτύπησε και στη συνέχεια από έναν άντρα ο οποίος με την βία την έσπρωξε προς το κρεβάτι του δωματίου, όπου και την κράτησε ακινητοποιημένη με την απειλή μαχαιριού. Ταυτόχρονα, κατήγγειλε η γυναίκα, ο άγνωστος μιλώντας στα αγγλικά χρησιμοποιούσε υβριστικές εκφράσεις για την ίδια και την Ελλάδα, ενώ η συνεργός του ψάχνοντας στις αποσκευές της Ελληνίδας άρπαξε τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της, τα χρήματα που είχε, ένα ρολόι μεγάλης αξίας και ένα δαχτυλίδι της. Η Ελληνίδα δημοσιογράφος έχασε τελικά τις αισθήσεις της και οι δύο δράστες έφυγαν από το δωμάτιο με τη λεία τους
Πηγη http://www.lefteria.blogspot.com/

Eτσι θα καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα





Τρίτη 17 Μαρτίου 2009.
Θαυμάστε τους έτσι θα καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα και την ανικανότητα να διεθύνουν την Ελληνική Αστυνομία

kraxtis-gr.blogspot.com

Σκληρός ανταγωνισμός Τrash tv -Παπάδων!

Τρίτη, 17 Μάρτιος 2009

Ο Παπάς που τρέλανε την Θώδη..! Ωχ τους "μπουμπούκους" και τα μάτια σας! Μην τους αρπάξει και αυτούς κανένας άλλος Παπάς! Και αρχίσουν και αυτοί να παρουσιάζουν τις θεραπευτικές τους ικανότητες ...

ΝΤΡΟΠΗ!


Τρίτη 17 Μαρτίου 2009


Αυτό πραγματικά
δεν ξανάγινε.
Στην ψηφοφορία
της zougla.gr
ψηφίζουν
πεθαμένους!
Το παρατήρησε ο
Γιώργος Κρόγιας
μέσα από το blog
του
http://krogias.blogspot.com/
και μας το έστειλε με e-mail.
Φοβερή η αξιοπιστία της
ηλεκτρονικής ψηφοφορίας
του zougla.gr!...
Αναρτήθηκε απο pressmme

Έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών κατα 230%!!!

Τρίτη, 17 Μάρτιος 2009

Αλματώδης είναι η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών στην ελληνική αγορά, καθώς μόνο τον Φεβρουάριο, άλμα κατά 230% σημείωσαν οι ακάλυπτες επιταγές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Τειρεσία», για έναν μόλις μήνα, να δείχνουν ότι οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 222 εκ. ευρώ. Σε τεμάχια οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2009 σε 22.376 σημειώνοντας αύξηση 4,76%. Το πρώτο δίμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 43.736 και σε αξία σε 448,8 εκατ. ευρώ. Οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν το Φεβρουάριο του 2009 σε 8.733 σε τεμάχια και σε 15,7 εκατ. ευρώ σε αξία σημειώνοντας μείωση 34,99% και 38,06& αντίστοιχα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Σε σχέση με τον προηγούμενο Φεβρουάριο σημειώθηκε αύξηση της αξίας των απλήρωτων συναλλαγματικών κατά 25,39%. Το πρώτο δίμηνο του έτους οι απλήρωτες συναλλαγματικές ανήλθαν σε τεμάχια σε 22.167 και σε αξία σε 41,1 εκατ. ευρώ.

Ρε σεις στη Zougla.gr: Μυαλό δε θα βάλετε ποτέ;

17 Μαρ 2009

Χθες το μεσημέρι μια ομάδα φοιτητών κατέλαβε το κτίριο Διοίκησης του Α.Π.Θ. Την είδηση μεταδώσαμε αμέσως μετά, εδώ


Σήμερα η zougla, ανακάλυψε την είδηση. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά να βάζεις και τη φωτό που διακίνησαν οι καταληψίες, με ...υδατογράφημα !!! για να μη σε ...κλέψουν .....
λες και εχεις πνευματικά δικαιώματα επί της φωτο !

ε, δεν υποφέρεστε εκεί στη Ζούγκλα...Μας ρημάξατε στο κλέψιμο. όχι και υδατογράφημα ρε Μάκη ! (Υ.Γ.: γιατί αυτό το συγκεκριμένο άρθρο σας, δεν έχει όνομα συντάκτη;)

Εν ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου



Τρίτη17 Μαρτίου 2009

Γυαλιά-καρφιά και πάλι το κέντρο της Αθήνας. Και μάλιστα λίγες ώρες μετά την οδηγία των ΗΠΑ προς Αμερικανούς πολίτες να μην κυκλοφορούν σε Ομόνοια και Κολωνάκι μετά τις 9.

***

Σωστός ο παίκτης. Εδώ αποσύρονται οι Έλληνες νωρίς-νωρίς, γιατί να μην αποσυρθούν και οι ξένοι;

***

Το κακό άρχισε από το 2004. Το είπε και ο Πρετεντέρης. Να το θυμηθείτε ότι κάποιος θα του κατεβάσει τη βιτρίνα.

***

Μια ληστεία την ημέρα τον αστυνόμο κάνει πέρα. Άφαντη η Αστυνομία.

Όχι θα κάτσουν να σκάσουν.

***

Ο Μαρκογιαννάκης θα κάνει οργανισμό. Και γιατί δεν παίρνει σεκιουριτάδες να φυλάνε την ΕΛ.ΑΣ;

***

Ο Βγενόπουλος διατίθεται να καλύψει το δημόσιο χρέος της χώρας μας, με το αζημίωτο βέβαια.

Έτσι μπράβο, κάτω οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών, ζήτω οι πατριώτες των Αθηνών.

***

Μarfin Hellas και τα μυαλά στα κάγκελα, όπως Skoda Ξάνθη.

***

Της πατρίδος η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα MIG.

Ζήτωσαν τα αραβικά εμιράτα.

***

Βγενόπουλε SOS. Πάρε ΕΛ.ΑΣ μπας και ησυχάσουμε με εθελουσία έξοδο.

***

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Το νοσοκομείο τώρα θα τελειώσει το φθινόπωρο. Σ’αυτόν τον τόπο μόνο η Πετρούλα “τελειώνει” στην ώρα της.

***

Κωνσταντόπουλος στη Ζούγκλα. Πού πας Γιώργο; Θα σε φάνε τα θηρία. Καλά είσαι στον Ευγένιο.

***

Η Κατερίνη αλλάζει. Δεν θα λέμε τώρα “είμαστε για τον Πέλεκα” αλλά “πάμε Πέλεκα”.

Πάντα το’λεγα ότι έχουμε τον δικό μας Σηκουάνα.

***

Μου είπαν ότι η κυβέρνηση θα στείλει κάποιους βουλευτές στις ΗΠΑ ενόψει 25ης Μαρτίου για να γιορτάσουν με τους ομογενείς.

Και γιατί δεν τους ταχυδρομείτε μια κάρτα, με τέτοια κρίση; Είναι ανεβασμένο και το δολάριο.

***

Σκυλοκαβγάς στη δεξιά. Ε, όχι και πεκινουά ο Γιακουμάτος! Ελληνικός ποιμενικός μάλιστα. Αυτός δαγκώνει κομμουνιστή από απόσταση.

***

Ας καταρρέει το ΕΣΥ. Εμείς πάμε Θώδη δια πάσαν νόσον και μαλακίαν.

***

Μέγα θέμα. Ανασχηματισμός στον πρωινό καφέ. Πρόεδρε, στείλε Ψωμιάδη να γελάσει κι ο κάθε πικραμένος.

***

Να δείτε που πάμε για διπλές εκλογές με Ντόρα. Ένας Καραμανλής δεν χάνει ποτέ.

***

Πέρασε στα ψιλά το γκάλοπ της Καθημερινής που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται πέντε μονάδες. Το υποτίμησαν τα κανάλια. Φοβερά παιδιά. Και με το δίκιο τους, όταν η ΝΕΤ δίνει μισθούς 30.000 ευρώ το μήνα. Από γαργάρα άλλο τίποτε.

ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com

Φλας στην επικαιρότητα με την Κατερίνα Τσαλού


Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Το “εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι” είναι μια λαϊκή ρήση που ταιριάζει απόλυτα στα όσα θα διαβάσετε παρακάτω.

Και διάλεξα το γνωμικό για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, χωρίς να παρεξηγηθούμε.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά, όταν υποτιμάς την ενημέρωση των πολιτών και λειτουργείς εν κρυπτώ δεν μπορεί να ζητάς και τα ρέστα μετά, μιλώντας για δημοκρατικά δικαιώματα και άλλες μεγαλοστομίες περί ενημέρωσης.

Εκτός κι αν επιθυμείτε την κατευθυνόμενη ενημέρωση, την υπαγορευμένη. Θέλετε να γίνουμε μήπως συνέταιροι;

Θα μας υπαγορεύει ο εκάστοτε φορέας το τι πρέπει ή όχι να γράψουμε στις εφημερίδες; Δεν νομίζω αυτό να ισχύει σε κανένα μέρος του πλανήτη.

Καθημερινά συμβαίνουν χιλιάδες γεγονότα, εκδηλώσεις, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις. Κρίνει κάθε μέσο ενημέρωσης το τι πρέπει να γραφεί, να ανακοινωθεί, να δημοσιοποιηθεί. Υπάρχει αυτό που ίσως ακούσατε πολλές φορές...αξιολόγηση είδησης.

Και όταν στα μείζονα και σοβαρά, σε θέματα που πρόκειται να επηρεάσουν την καθημερινότητα μιας πόλης, αγνοείς τα μέσα ενημέρωσης, τότε δεν μπορείς να τα εγκαλείς την ίδια στιγμή ότι δεν ενημερώνουν τον κόσμο, ως έχουν υποχρέωση.

Να γίνω όμως πιο σαφής.

Πριν από 15 ημέρες η δημοτική αρχή Κατερίνης αποφάσισε να παρουσιάσει στους φορείς της πόλης τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου Κατερίνης.

Σ'αυτή τη συνάντηση λοιπόν κρίθηκε, πως δεν έπρεπε να παραστούν οι δημοσιογράφοι. Όπως το ακούσατε.

Κρίθηκε ότι η παρουσία τους δεν ήταν χρήσιμη προφανώς.

Κατ'επέκταση, δεν έπρεπε να ενημερωθούν οι δημότες που άμεσα θα επηρεάζονταν από τις όποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και που θα καλούνταν να εφαρμόσουν τις όποιες αλλαγές.

Κρίθηκε επίσης σκόπιμο να ενημερωθεί αναλυτικά το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Την ίδια στιγμή κρίθηκε πως δεν έπρεπε καν να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο.

Και μη μου πείτε ότι είχαν κληθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι στην σύσκεψη φορέων. Εκεί είχε κληθεί και το επιμελητήριο.

Άρα όποια ανάγκη υπαγόρευε σε μια δεύτερη ενημέρωση, αναλυτική και διεξοδική των μελών του Δ.Σ. του επιμελητηρίου, που καλώς έγινε, θα έπρεπε να υπαγορεύει και την αναλυτική ενημέρωση πρωτίστως των δημοτικών συμβούλων που ερωτώνται καθημερινά, δέχονται τα παράπονα των δημοτών, τους ζητούν ενημέρωση.

Κρίνουμε λοιπόν πως υποτιμήθηκαν τα ΜΜΕ της Κατερίνης, όχι βέβαια όλα, επιλεκτικά και μεροληπτικά.

Και όταν προχωράς σε ιδιότυπους αποκλεισμούς...τότε θα πρέπει να γνωρίζεις πως δεν είναι υπάλληλοι σου όλοι οι δημοσιογράφοι.

Έχουμε κληθεί σε συνέντευξη τύπου για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, για κοπές πίτας, για προαναγγελία έργων, για παρεμβάσεις που επρόκειτο να γίνουν και ποτέ δεν έγιναν (βυθιζόμενες μπάρες για παράδειγμα), και εκτέθηκαν τα ίδια τα μέσα που με βεβαιότητα και μεγάλους τίτλους δήθεν “ενημέρωναν” τους δημότες.

Εδώ και 10 ημέρες χύθηκε πολύ μελάνι για τις αυξήσεις στη ΔΕΥΑΚ, τέθηκαν ερωτήματα. Δεν κρίθηκε ή μάλλον δεν αξιολογήθηκε ως σοβαρό θέμα από τη δημοτική αρχή για να δώσει απαντήσεις.

Χύθηκε πολύ μελάνι και για την αναρχία που επικρατεί στον πεζόδρομο με την κίνηση πάσης φύσεως οχημάτων. Δεν αξιολογήθηκε από τη δημοτική αρχή ως μείζον θέμα για να δώσει απαντήσεις.

Και ξαφνικά εγκαλούνται τα ΜΜΕ; Όχι κύριοι, δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα.

Οι εφημερίδες (τουλάχιστον όχι όλες) δεν είναι “μαγαζάκια σας” που θα τις υπαγορεύετε εσείς πότε και τι θα γράψουν. Πότε και πώς θα καλύψουν ένα γεγονός.

Οι εφημερίδες δεν είναι πίνακες ανακοινώσεων. Και δελτία τύπου “σεντόνια” με πηχυαίους τίτλους του δήμου έχουν δημοσιευθεί σ'ολο αυτό το διάστημα. Σελίδες ολόκληρες με “έτοιμα” ρεπορτάζ του δήμου.... φιλοξενήθηκαν στις τοπικές εφημερίδες.

Κι επειδή κι εσείς έχετε κάνει τις επιλογές σας και είναι πια ολοφάνερο ότι μεροληπτείτε, παίξτε μπάλα με αυτές.

Διότι, εκτενές ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα επιλέχθηκε από εσάς να δημοσιοποιηθεί σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Αυτά τα προβλήματα είναι αλήθεια, είχαμε πολλά χρόνια να τα ζήσουμε.

Μα πάρα πολλά χρόνια.

Συνέντευξη τύπου έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Κατερίνης Γ.Αμοιρίδης, πλαισιωμένος από τη δημοτική του ομάδα.

Τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στο επίκεντρο, η μη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για την κυκλοφοριακή μελέτη και κατ'επέκταση η απαξίωση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Τι σύμπτωση αλήθεια....

Κλείνω για σήμερα. Καλή εβδομάδα. Και πού είστε... ένα τηλέφωνο αρκούσε...παιδιά. Ένα συγνώμη λάθος....παρεξήγηση....

Θα μου πείτε ...πότε το κάνατε και σε ποια περίπτωση για να το κάνετε τώρα. Είναι κι αυτό ένα δείγμα γραφής.

ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com

Πρότυπο αθλητιατρικό Κέντρο στο Δήμο του πολιτισμού

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ο Δήμος Δίου είναι ο πρώτος δήμος στο νομό μας, που αποκτά αθλητιατρικό κέντρο, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών προς τους Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Πιερίας
Το αθλητιατρικό κέντρο, εδρεύει στο κέντρο της Κονταριώτισσας και χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά του, παρουσία του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, κ. Χατζηαποστόλου. Στην τελετή εγκαινίων, παραβρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Καρπούζας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Αντώνης Παπαπετρίδης, καθώς και πολλοί παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του ποδοσφαίρου της Πιερίας. Η δημιουργία του αθλητιατρικού κέντρου, ήταν απόρροια της πρωτοβουλίας της ΕΠΟ, η οποία έχει δημιουργήσει παρόμοια κέντρα σε 47 νομούς της χώρας, αλλά και του προσωπικού ενδιαφέροντος του δημάρχου Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστου, ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο κ. Χατζηαποστόλου, μίλησε με θερμά λόγια για την συνεργασία της ΕΠΟ με τον Δήμο Δίου, ο οποίος παραχώρησε το χώρο, δείχνοντας το πραγματικό του ενδιαφέρον για την προώθηση του αθλητισμού. Με θερμά λόγια, μίλησε και για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Πιερίας, το οποίο αγκάλιασε την πρόταση της ΕΠΟ και προσπάθησε να την υλοποιήσει. Το αθλητιατρικό κέντρο στο Δίον στοχεύει να αναβαθμίσει την Ποιότητα Ζωής και να καλυτερεύσει τις συνθήκες ζωής χιλιάδων ανθρώπων και κυρίως νέων», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, κάνοντας λόγο για «ξεχωριστή μέρα χαράς, που δίνει έναν ακόμη λόγο για να κάνει το δήμο μας ξεχωριστό, πιο ανθρώπινο, οδηγώντας τον στη θέση που του αξίζει.»
Ο δήμαρχος Δίου, τόνισε ότι μετά το αθλητικό κέντρο ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Πιερίας στη Ν. Έφεσο, το αεραθλητικό κέντρο της Αερολέσχης Πιερίας στην Κονταριώτισσα, την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στον Άγιο Σπυρίδωνα, αλλά και τον εκσυγχρονισμό όλων των γυμναστηρίων και γηπέδων στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου, ο Δήμος Δίου εκτός από πολιτιστικό κέντρο τη Πιερίας τείνει να αναδειχτεί τώρα και ως το αθλητικό κέντρο της Πιερίας», ευχαριστώντας την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Πιερίας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Δήμο, αλλά και για τη συνεργασία.

kraxtis-gr.blogspo.com