Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

«Για να με επιλέξει ο Μίκης, κάτι σημαίνει»



ΔΕΥΤΕΡΑ 16/03/2009
Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου αρνείται τις ταμπέλες του τύπου «έντεχνο», «εμπορικό» και «λαϊκό» τραγούδι. Μετά τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στην «Πολίτικη κουζίνα», που της χάρισε τη μεγάλη επιτυχία «Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές», συνεργάζεται τώρα με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Θα ερμηνεύσει μεγάλα λαϊκά τραγούδια του συνθέτη, όπως «Πού πέταξε τ' αγόρι μου», «Το τρένο φεύγει στις οχτώ», «Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου», «Μέσα στα μαύρα σου μαλλιά», «Ομορφη πόλη», «Αγάπη μου», από τα έργα «Επιτάφιος», «Τα λαϊκά», «Αρχιπέλαγος», «Ομορφη Πόλη», «Λιποτάκτες» και «Φαίδρα». Είναι τραγούδια που τα αντιμετωπίζει με δέος, αλλά και επαγγελματισμό, όπως μας λέει. Χαρακτηρίζει αυτή τη συνεργασία ως μια σημαντική στιγμή στη καριέρα της, αλλά δεν δέχεται τον όρο «στροφή», και αντιπαραθέτει ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Μίκη Θεοδωράκη.
Θα τα ερμηνεύσει σε δύο συναυλίες, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αύριο και μεθαύριο, με τίτλο «Τα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης». Μαζί της στη σκηνή η Ηρώ.
Πώς δεχτήκατε την πρόταση για τη συνεργασία;
«Με απόλυτη χαρά. Ηταν πάρα πολύ σημαντική στιγμή για μένα να δεχτώ μια τέτοια πρόταση. Αλλά μετά ηρέμησα, και την είδα σοβαρά και με ευθύνη».
Πότε σας έγινε η πρόταση;
«Τον Ιούλιο. Η πρώτη επαφή έγινε τον Δεκαπενταύγουστο στην Ολυμπία με τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, που έχει τώρα τον συντονισμό της ορχήστρας».
Σας προκαλούν δέος αυτά τα έργα;
«Σίγουρα προκαλούν δέος. Είναι δύσκολα. Τα πάντα, όμως, τα φέρνω στα δικά μου δεδομένα και λειτουργώ όπως θα λειτουργούσα ούτως ή άλλως. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».
Αποτελούν παράλληλα και μια στροφή στην καριέρα σας;
«Τι εννοείτε;».
Από το λαϊκό στο έντεχο.
«Σε λάθος άνθρωπο κάνετε αυτή την ερώτηση. Δεν πιστεύω σε τέτοιες ταμπέλες. Ποτέ δεν πίστεψα. Πάντα έκανα αυτό που μου έδινε χαρά».
Δεν δέχεστε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε εμπορικά τραγούδια και σ' αυτά που καλείστε να ερμηνεύσετε τώρα σ' αυτή τη συνεργασία;
«Ο όρος "εμπορικοί τραγουδιστές" χρησιμοποιείται από... ευγένεια, στην πραγματικότητα αυτοί που τον λένε εννοούν άλλα, χειρότερα πράγματα. Για μένα, όμως, όλοι οι τραγουδιστές είναι ίδιοι. Για να με επιλέξει ο Μ. Θεοδωράκης να πω τα τραγούδια του, κάτι σημαίνει αυτό. Και τι σημαίνει στροφή; Απ' όσο ξέρω, τα αυτοκίνητα στρίβουν. Οι άνθρωποι προχωράνε μπροστά. Προσθέτουν νέα πράγματα σε όσα έχουν κάνει, γίνονται πιο σοφοί και πιο σωστοί».
Δεν θα λέγατε ότι η συνεργασία σας με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», όπως και παλιότερα η συνεργασία σας με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, σας ανοίγει μια πόρτα σε ένα άλλο είδος τραγουδιού;
«Δεν με αφορά αυτή η πόρτα. Εγώ προχωράω μπροστά. Με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, μου πρότειναν μια συνεργασία και τη δέχτηκα. Εγινε, τελείωσε και συνέχισα. Και τώρα μού πρότειναν μια νέα συνεργασία. Τη δέχτηκα και προχωρώ».
Θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία σας με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»;
«Θα κάνουμε αυτές τις δύο συναυλίες. Δεν κάνω μακρινά όνειρα. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν ήξερα ότι θα ερμηνεύσω έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Προέκυψε και το δέχτηκα. Πιστεύω στο αυθόρμητο. Και προσπαθώ να αποδίδω όσο το δυνατόν καλύτερα το έργο με το οποίο ασχολούμαι κάθε φορά».
Παρά τη δυσκολία του ρεπερτορίου, που θα τραγουδήσετε στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης, δεν σταματήσατε τις νυχτερινές εμφανίσεις σας στην Αθήνα. Σας επιβάρυνε αυτό;
«Συνεχίζω κανονικά τις εμφανίσεις μου στο Βοτανικό από τον Οκτώβριο και παράλληλα έκανα πρόβες γι' αυτές τις δύο συναυλίες. Δεν με κούρασε η νύχτα. Δουλεύω στη νύχτα εδώ και 22 χρόνια. Είναι η δύναμή μου. Εχει σίγουρα αντιξοότητες, αλλά, πάλι, ποια δουλειά δεν έχει; Αλίμονο αν ο καθένας παρατούσε τη δουλειά του επειδή έχει δυσκολίες». *
Info
Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Τις συναυλίες οργανώνει η Ενωση Κυριών Δράμας «Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας».
Το πρόγραμμα αφορά την αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της: έρωτα, αγάπη της μάνας, αδελφική αγάπη, αγάπη-φιλία. Γίνεται, έτσι, το μυστικό νήμα που ενώνει αποσπάσματα από έργα λαϊκά, λυρικά, μπαλάντες, ορατόρια και συμφωνικά.
Η Ηρώ θα τραγουδήσει τα τραγούδια «Οταν μια άνοιξη», «Ασμα Ασμάτων», «Ο κόσμος ξημερώνει», «Με κλειστά παράθυρα», «Κοιμήσου αγγελούδι μου», «Ο κήπος έμπαινε στη θάλασσα», «Του μικρού βοριά», «Μάνα μου και Παναγιά», «Της αγάπης αίματα» κ.ά. Οι δύο τραγουδίστριες θα ερμηνεύσουν μαζί κάποια τραγούδια.
Εισιτήρια: εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Παραλία) και εκδοτήριο του ΜΜΘ στην πλατεία Αριστοτέλους, προς 60, 50, 40, 20 ευρώ και φοιτητικά προς 12 ευρώ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



Ανω-κάτω η Ιεραρχία


Τριγμούς στην Ιεραρχία προκαλεί η υπόθεση του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα, που βρίσκεται στις φυλακές για υπεξαίρεση περίπου 160.000 ευρώ.

Περισσότεροι από 30 αρχιερείς έχουν υπογράψει επιστολή με την οποία διαχωρίζουν τη θέση τους απο τους επτά μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που έβγαλαν απαλλακτικό βούλευμα για τον Παντελεήμονα, ενώ ένας από τους επτά -ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος- αναγνωρίζει τώρα το λάθος του και ζητεί εγγράφως συγνώμη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος δηλώνει ότι προς ένδειξη λύπης η βυζαντινή σημαία στη μητρόπολή του θα κυματίζει μεσίστια.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, που έχει υποβάλει την παραίτησή του από τοποτηρητής της μητρόπολης Αττικής, ενώ αμέσως μετά είχε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Το μήνυμα, πάντως, είναι ότι μόλις εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου όπου έχει προσφύγει ο Παντελεήμων ζητώντας την αναίρεση της ποινής του, η Ιερά Σύνοδος δεν μπορεί παρά να προχωρήσει στην καθαίρεση του πρώην Αττικής, σύμφωνα με τον εκκλησιαστικό νόμο.

megatv

Καρδίτσα: Θανάσιμος τραυματισμός αγρότη


Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009
Ένας 52χρονος αγρότης από το Γραμματικό Καρδίτσας έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από το τρακτέρ του. Ο αγρότης έθεσε σε λειτουργία το τρακτέρ και στη συνέχεια κατέβηκε από αυτό, ωστόσο, το τρακτέρ άρχισε να κινείται, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
NAFTEMPORIKI.GR

Ένοπλη ληστεία σε Τράπεζα με λεία 121.526 ευρώ στη Θεσσαλονίκη



ΔΕΥΤΕΡΑ 16-3-2009

Στο ποσό των 121.526 ευρώ ανέρχεται η λεία από την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε αργά το μεσημέρι, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρία άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορούσαν κράνη, μπήκαν στην Τράπεζα και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το προαναφερθέν χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής για τη διαρροή της λίστας


ΔΕΥΤΕΡΑ 16-3-2009

Σε διαθεσιμότητα τίθεται, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο οποίος φέρεται, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας που διεξάγεται, να ευθύνεται για τη διαρροή στην εφημερίδα «Το Βήμα» της απόρρητης λίστας με ονόματα και εγκαταστάσεις που αποτελούν στόχο τρομοκρατών.

Με την ίδια διαταγή, λόγω της εξέλιξης στην υπόθεση, αποφασίστηκε η άρση της διάθεσης στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ των τεσσάρων προϊσταμένων των τμημάτων της Αντιτρομοκρατικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΕΜΤΖΗΣ- ΡΟΥΣΟΣ - Σαν βγω από αυτή τη φυλακή...



Δευτέρα 16-3-2009

Υπάρχει στην πράξη «δεύτερη ευκαιρία»; Το δικαίωμα στην επανένταξη γίνεται, στην πράξη, σεβαστό; Τι συναντούν στο δρόμο τους, μετά από κάποια χρόνια στην φυλακή, οι αποφυλακιζόμενοι, ποια βοήθεια και ποια εμπόδια τους περιμένουν;

Δύο «θρυλικοί» φυλακισμένοι, ισοβίτες, ο Νίκος Κοεμτζής και ο Χρήστος Ρούσσος, με 24 χρόνια στην φυλακή ο πρώτος και 15 χρόνια ο δεύτερος, σε δύο εκ βαθέων, συγκλονιστικές συνεντεύξεις τους μιλούν στον Παύλο Τσίμα για τη ζωή στην φυλακή και τη ζωή μετά από αυτήν. Και γύρω από την δική τους αφήγηση, ιστορίες ανθρώπων της φυλακής, ανθρώπων που αγωνίστηκαν να ζήσουν μια κανονική ζωή μετά την φυλακή, νίκησαν ή ηττήθηκαν και η κατάθεση δύο ειδικών, των πανεπιστημιακών Γιάννη Πανούση και Νέστορα Κουράκη, φωτίζουν ένα μεγάλο και παραγνωρισμένο, κοινωνικό πρόβλημα.

ΠΙΕΡΙΑ Ανεργία 30%

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας, στην Πιερία, χάθηκαν το Φεβρουάριο, λόγω κυρίως της καθίζησης που έχει υποστεί η οικοδομική δραστηριότητα.
Η ανεργία αγγίζει το 30% και για όσους ψάχνουν μεροκάματο οι "ελαστικές" σχέσεις εργασίας είναι πλέον μονόδρομος.


kraxtis-gr.blogspot.com

Λιανεμπόριο, οικοδομή και τουρισμός παρουσιάζουν σημαντική πτώση

Δευτέρα 16, Μαρτίου 2009
Κλάδοι - πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, όπως η οικοδομή και ο τουρισμός παρουσιάζουν σοβαρές αρρυθμίες, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2009. Ανησυχητικό είναι το καρδιογράφημα και της αγοράς, με το λιανεμπόριο - κυρίως στους τομείς ένδυσης και υπόδησης - να έχει υποχωρήσει κατά 15 έως 20%. Μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς προβλέπουν ότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση, το επόμενο εξάμηνο θα χαθούν 130 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Βαρόμετρο των εξελίξεων αποτελεί η φετινή τουριστική κίνηση , με τις μέχρι τώρα κρατήσεις να μην κινούνται στα επιθυμητά επίπεδα.
Στο κόκκινο βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το 2008 άφησε πίσω του μεγάλες πληγές σε όλους τους κλάδους τους λιανεμπορίου με πτώση των πωλήσεων κατά 10 με 15%.
Το μεγαλύτερο πλήγμα δήχθηκαν τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης που είχαν μείωση των πωλήσεων κατά 15,4%. Μάλιστα κάθε άλλο παρά σωσίβιο αποδεδείχθηκαν οι φετινές εκπτώσεις, καθώς η πτώση των πωλήσεων άγγιξε ακόμη και το 40%. Οι εμποροβιοτέχνες, αναμένουν ότι οι απολύσεις λόγω της ύφεσης στην αγορά θα αγγίξουν τις 130. ΟΟΟ απολύσεις στο πρώτο εξάμηνο του έτους .

Στη δίνη του κύκλωνα των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης εισέρχονται ο τουρισμός και η οικοδομική δραστηριότητα.

Κατά 15,4% μειώθηκαν οι οικοδομικές άδειες το 2008. Οι μελέτες νέων οικοδομικών αδειών μειώθηκαν κατά 25% τον Ιανουάριο, ενώ η ροη των εργασιών στις οικοδομές κατά 39%.

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα που στέλνουν οι ξενοδόχοι. Ήδη οι τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν υποχωρήσει κατά 35% σε σχέση με πέρυσι και οι πληρότητες κατά 40%.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επιχειρηματίες αφού οι αντοχές τους να προχωρήσουν σε προσφορές είναι μειωμένες, την ώρα που το 50% των ξενοδοχείων είναι νοικιασμένα.

Μειωμένες κατά 3,9% ήταν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις τουριστών το διάστημα Ιανουάριου - Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα εξακολουθεί να είναι μπλοκαρισμένος ο δανεισμός των τουριστικών επιχειρήσεων την ώρα που οι εκτιμήσεις μιλούν για 1,5 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις , που σημαίνει πτώση των τουριστικών εσόδων κατά 20%, με τον τουρισμό να χάνει 2 δις ευρώ.

Για πτώση του τζίρου έως 30% τους τελευταίους μήνες μιλούν οι εστιάτορες που ήδη αναγκάζονται να μειώσουν το προσωπικό για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Την διαφημιστική καμπάνια της χωράς ύψους 60 εκατ. ευρώ επιστρατεύει το Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, ενώ το κυβερνητικό πακέτο για τον τουρισμό περιλαμβάνει:

- άμεση επιστροφή από τις εφορίες του οφειλομένου ΦΠΑ
- μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% στο 0,5%
- τρία νέα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού
- αυξάνεται κατά 21% ο αριθμός εισιτήριων για κοινωνικό τουρισμό.
- αύξηση κατά 50% των κονδυλίων προβολής της χώρας
- συγκράτηση των τιμών στην ακτοπλοΐα .

Πηγή:http://www.ert.gr

Στις 20:00 οι αγώνες της Σούπερ Λίγκας

ΑΠΕ Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 22:24

Στις 20:00, αντί για τις 19:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, θα αρχίσουν την προσεχή Κυριακή όλοι οι αγώνες της 27ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αιτία, το αίτημα της αστυνομίας για μετάθεση της ώρας έναρξης της αναμέτρησης ΑΕΚ-Λεβαδειακός, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, για λόγους ασφαλείας.

ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-gr.blogspot.com

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΜΠΕΛΣ: Μου είνα αδιάφορο αν είναι σκληρή η μαλακή η αστυνομία. Την θέλω αποτελεσματική...

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009


Τύραννος του δελτίου και άτυπος υπουργός προπαγάνδας. Έδωσε πάλι ρέστα. Μόνο που δε πλάκωσε στα χαστούκια το Σόμπολο, που ο κακομοίρης με τα λίγα ελληνικά, που ξέρει, έλεγε για την αστυνομία "να πάρει μέτρα, αλλά να μη πέσει βαρύς ο πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων" . Το βλέμμα του τύραννου...

δολοφονικό. " Άκου να σου πω, μου είναι αδιάφορο, αν είναι σκληρή ή μαλακή η αστυνομία. Εγώ την θέλω αποτελεσματική. Που να τολμήσει να του γυρίσει κουβέντα ο πρόεδρος των δημοσιογράφων. Τον κοίταξε μόνο φοβισμένα. Πρετεντέρμπελς...

nonews

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΛΕΕΙ Η ΠΙΠΙΛΗ

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2009

Στο δελτίο ειδήσεων του ΜEGΑ η Πιπιλή με το Χρυσοχοίδη δώσαν ρεσιτάλ προπαγάνδας. Να ξεπεράσουμε τα εθνικιστικά σύνδρομα είπε η κυρα-Φωτεινή και να δεχθούμε την παρέμβαση των ξένων (Εγγλέζων, Αμερικάνων κ.α.) γιατί αυτοί ξέρουν.... ενώ εμείς είμαστε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα και τους κουκουλοφόρους.
Η πολυεθνική αστυνομία έρχεται αλλά η ψευτοδημοκρατία των πολιτικάντηδων δεν κινδυνεύει.
Τι κι αν πάει περίπατο η Εθνική Κυριαρχία λίγο τους νοιάζει.
Άλλωστε ποιος αντέδρασε για τη περίφημη δήλωση της πρώην προέδρου της Βουλής κ.Μπενάκη;
Eθνικιστικές υστερίες και σύνδρομα έβλεπαν και τότε.
Μήπως αυτή ήταν εξ αρχής η επιδίωξη και τους άφηναν να αλωνίζουν.Καλά λέμε οτι κράτος και κουκουλοφόροι είναι κώλος και βρακί.......

16 Μαρ 2009 Χάος με την ΕΛ.ΑΣ. – Η ανασφάλεια του πολίτη χτυπάει «κόκκινο» - Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ;

Γράφει ο Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
Ειδικός στα θέματα Τρομοκρατίας – Διεθνούς Ασφάλειας και Ασύμμετρων Απειλών
......
Η κατάσταση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι τραγική. Ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής, η ΕΛ.ΑΣ. είναι «εκτός τόπου και χρόνου», (δεν επιθυμώ να χρησιμοποιήσω χειρότερες εκφράσεις), το έγκλημα σε καθημερινή βάση ποικίλει και αυξάνεται κατά γεωμετρική πρόοδο, οι «νέο-τρομοκράτες» χτυπούν με όλα τα μέσα (όπως με θεωρητικολογικές θέσεις στα ΜΜΕ για την οικονομία, μέχρι παγιδευμένα αυτοκίνητα), ενώ τα χειρότερα (που δεν έχουμε δει ακόμα), έρχονται…
……
Συνεχίζεται…
Πριν την οποιαδήποτε τοποθέτηση ή προτάσεις (αν και για να υλοποιηθούν κάποιες ιδέες απαιτείται να υπάρχει και το σχετικό επίπεδο σε αυτούς που θα κληθούν να υλοποιήσουν, το οποίο φυσικά δεν υπάρχει), είναι αναγκαίο να καταγράψουμε ορισμένες επισημάνσεις:
· Η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι Αστυνομία του 21ου αιώνα. Είναι στατική, ανευέλικτη, αδύναμη, ανεκπαίδευτη και δυστυχώς (εφ’ όλων των καταστάσεων), κινείται ρουσφετολογικά και κομματικά.
· Δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να διατηρείται από μία παραπαίουσα Πολιτεία (με χρόνο ζωής στη διακυβέρνηση του τόπου), λίγους μήνες ο ίδιος Α/ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή, στο πρόσωπό του επιβραβεύονται οι «μεγάλες επιτυχίες» της ΕΛ.ΑΣ. στα «Δεκεμβριανά του 2008». Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι ο προηγούμενος Αττικάρχης έγινε Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φαίνεται ότι κάποιοι πολιτικοί θεωρούν το έργο «ως επιτυχές και όχι συνταγή για καταστροφή».
· Η ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί να προστατεύσει τον πολίτη, ακόμα και στις «πιο καλά φυλασσόμενες» περιοχές του Λεκανοπεδίου (Θου Κύριε!). Υστερεί καθολικά σε διαχείριση πληροφοριών, «πάσχει» από GROUP THINK (θα τους συστήσω να διαβάσουν το βιβλίο του JARVIS), δεν έχει ιδέα περί CRISIS MANAGEMENT (ιδιαίτερα των σύγχρονων μεθόδων), ενώ στον τομέα της εκπαίδευσης η κατάσταση είναι επιεικώς τριτοκοσμική. Πιθανότατα οι επικεφαλής να αισθάνονται ικανοποιημένοι, αλλά η χώρα έχει γίνει περίγελος.
· Στον τομέα των πληροφοριών (και ειδικά μέσα στα «σπλάχνα» των κάθε λογής κουκουλοφόρων, «ψευτομεταναστών» κ.ά.), η ΕΛ.ΑΣ. βαθμολογείται κάτω από το μηδέν. Ο καλύτερος αναλυτής να γινόταν αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος για τη Δημόσια Τάξη, θα είχε καταποντιστεί. Οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν «αντίληψη χωροφύλακα» περασμένων δεκαετιών και δεν κινούνται πάνω στους συρμούς της αντιμετώπισης του σύγχρονου εγκλήματος και του υπό διαμόρφωση «νέου αντάρτικου πόλεων». Τυπικά συμμετέχουν σε διεθνείς διασκέψεις, δεν γνωρίζουν επαρκώς και εξειδικευμένα ξένες γλώσσες και δεν έχουν βαθιές γνώσεις κοινωνιολογίας, ψυχολογίας και ανάλυσης τρομοκρατικών περιπτώσεων. Αν τους ρωτήσεις για την παγκόσμια (διεθνική) Ευρωπαϊκή τρομοκρατία, είναι εκτός πραγματικότητας. (Θα ήθελα να τους συστήσω μερικά SITES στο Διαδίκτυο για να διαβάζουν στα άνετα γραφεία τους κάποια μελέτη…).
· Παρά την αναιμική απόφαση Χηνοφώτη να υπάρξει συνεκπαίδευση με Ειδικές Δυνάμεις των ΕΔ, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υστερούν καθολικά. Δεν γίνονται ασκήσεις Χειρισμού Κρίσεων, δεν στέλνονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο εξωτερικό (για να «μυηθούν» στο πώς αντιμετωπίστηκαν αντάρτικα πόλης, κ.ά.), ενώ θα έπρεπε να συσταθεί μέσα στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας (Θρακομακεδόνες), Ειδική Σχολή Χειρισμού Κρίσεων (ΣΧΚ), η οποία να επικεντρώνεται σε LESSONS LEARNED / CASES STUDIES. Η εμφάνιση της ΕΛ.ΑΣ. τον τελευταίο καιρό είναι ωχαδερφική , ανεύθυνη και «ένα σκαλοπάτι πριν το τέλος». Τα όσα καταγράφονται στις συσκέψεις είναι «παλιό κρασί σε καινούργια μπουκάλια» (άρα τίποτα), ενώ ορισμένες «ιδέες» του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι προσπάθειες «οικοδόμησης κάστρων στον πάγο», (έχουν μαθηματικά και αναλυτικά αποτύχει εκ των πραγμάτων). Με τις τωρινές συνθήκες και τους εκατέρωθεν κομματισμούς δεν μπορεί να ανακάμψει η Ελληνική Αστυνομία. Και το θέμα είναι ότι «επειδή βάλλεται, φαίνεται η γύμνια της». Όμως, είμαι πεπεισμένος ότι «και άλλοι τομείς ή παράγοντες του δημόσιου χώρου, αν αντιμετωπίσουν κρίσεις, θα υποστούν πανωλεθρίες… (δεν θα ήθελα, για προφανείς λόγους, να αναφερθώ σε 4 από αυτούς / minimum).
· Κατόπιν των ανωτέρω, η ΕΛ.ΑΣ. είναι αδύνατον να αντιληφθεί “MUMBAI-style” επιχειρήσεις αναρχικών, αντιεξουσιαστών, εγκληματιών, τρομοκρατών, ή και ανθρώπων που φθάνουν στα άκρα (και έρχονται πολύ χειρότερα…) λόγω της διαφθοράς, της ασυδοσίας, του καιροσκοπισμού, της ανέχειας, της οικονομικής εξαθλίωσης ή και αντιδράσεων από τους «κατατρεγμένους των Αθηνών» (για να επικαλεσθώ και τον όρο του Φρανς Φανόν τα χρόνια της Αλγερινής Επανάστασης κατά της αποικιοκρατίας των Γάλλων). Η ενέργεια στο Κολωνάκι ήταν μίνι-καταδρομική επιχείρηση, τοπικού χαρακτήρα, με κέντρο διαμέρισμα στην περιοχή (που θα μπορούσε να εποπτεύει τις ακρότητες). Είχε σχεδιασθεί σίγουρα (εκτιμησιακά) εδώ και 2-3 εβδομάδες, και «έδειχνε τάσεις» (τοπικο-συγκεντρωτικές, αλλά από τα γκέτο των Εξαρχείων αποκεντρωτικές). Αναμένονται (λογικά) αρκετές τέτοιες αιφνιδιαστικές κινήσεις, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σταδιακά «θα μετακινούνται» (σε κάποιους μήνες) προς τα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια. Ενεργά στοιχεία του κέντρου της πρωτεύουσας, αλλά και των Δυτικών προαστίων (ιδιαίτερα μετανάστες), κατοπτεύουν ήδη τους χώρους και καταγράφουν εγκαταλελειμμένα σπίτια. Εκτίμησή μου είναι, (επειδή επί χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο αναλύω αντάρτικα πόλης και εγκληματικές τάσεις), «οι επιθέσεις θα είναι για 6-8 μήνες σε κεντρικά σημεία». Δεν μπορώ να αποκλείσω επιθέσεις και σε μη-αστικές περιοχές ή και σε σχετικά απομονωμένες στρατιωτικές μονάδες. Οι κινήσεις τέτοιων ομάδων, παρά το εμφανιζόμενο μηδενιστικό ή άναρχο στυλ, είναι αρκετά καλά οργανωμένες. Η αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στο Κολωνάκι απέδειξε ότι «οι τύποι έχουν βάθος», γνωρίζουν ότι μειονεκτεί η ΕΛ.ΑΣ., προσμετρούν τις κοινωνικές επιπτώσεις των πράξεών τους, προετοιμάζουν ήδη τα επόμενα πλήγματα, ενώ έχουν «τυφλοπόντικες» μέσα στην Αστυνομία. Είναι βαρύ, αλλά ποτέ στην ιστορία των STREET GANGS (έχω μία ιδιαίτερα πρόσφατη μελέτη), και των TERRORIST MOVEMENTS, (που για 20 χρόνια μελετώ), δεν είχαμε «δυναμική αναβάθμιση των τρομοκρατικών ή εγκληματικών κινήσεων, αν δεν υπήρχαν MOLES (το απέδειξαν ο IRA, η ETA, η RAF, αλλά και οι STREET GANGS στη Λατινική Αμερική και στις νότιες Αμερικανικές πολιτείες). Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει διεισδύσει σε αυτές τις νέο-ομάδες. Δεν έχει προσβάσεις. Δεν έχει αναλυτές για την επόμενη ημέρα. Δεν γνωρίζει τις «υπό διαμόρφωση τάσεις» στους λαθρομετανάστες και στους «κατατρεγμένους». Τα περί νομοσχεδίων για τα επεισόδια στο Κέντρο της Αθήνας είναι απερίσκεπτα, και δεν θα δώσουν λύσεις. Είναι φτερά στον άνεμο, και η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει αντιληφθεί προς τα πού φυσάει ο άνεμος.
Τα επόμενα χτυπήματα εκτιμάται ότι θα είναι πιο σοβαρά, ακραία αιφνιδιαστικά και καλά μελετημένα. Οι αντιεξουσιαστές ή οτιδήποτε άλλο είναι (όπως και οι τρομοκράτες), έχουν με το μέρος τους τον αιφνιδιασμό, ενώ γνωρίζουν τα «βαθύτατα κενά» των οργάνων της τάξης. Αν είχαν συλλάβει κάποιους «αρχηγικούς» δεν θα είχαν εκπλαγεί για το BACKGROUND τους. Πάντα οι «αντίθετοι» είναι μερικά βήματα μπροστά από τις δυνάμεις της Τάξης. Στον LONG WAR κατά της τρομοκρατίας, ότι έχει επιτευχθεί, έγινε γιατί υπήρξαν πληροφορίες. Στην FATA των Πακιστανο-Αφγανικών συνόρων, η Δύση υστερεί σε πληροφορίες, γι αυτό και οι τρομοκράτες έχουν ισχυροποιηθεί. Δεν υπάρχει εκδήλωση τέτοιας ενέργειας που να μην καλύπτεται από κάποιους, ακόμα και στο φως της ημέρας. Το «Εξαρχειαστάν» είναι «μίνι-μίνι FATA» για κάλυψη – προεργασία και σχεδιασμό ενεργειών, ενώ σταδιακά οι ομάδες έχουν πολυδιασπασθεί, οπότε θα είναι και ακόμα πιο δυσχερής ο εντοπισμός τους και η προληπτική δράση της αναιμικής ΕΛ.ΑΣ. Απαιτείται μία άλλη ΕΛ.ΑΣ.» με σύγχρονες αντιλήψεις, επαγγελματισμό, υψηλό επίπεδο γνώσεων, αλλά και με στελέχη που «διατρυπούν τους απέναντι».
Βάσει των ανωτέρω, ο υπογράφων προτείνει (πριν να είναι πολύ αργά και ενώ αναμένω / χωρίς ίχνος κινδυνολογίας, τα πολύ χειρότερα):
· Άμεση προώθηση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην παρακολούθηση κύκλων σπουδών των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολεία Πληροφοριών κ.ά.).
· Ανάλυση των MUMBAI-style επιχειρήσεων από μικρές ομάδες και CASE-STUDIES σε επιμέρους στόχους / προάστια των Αθηνών και άλλων πόλεων.
· EXPRESS παρακολούθηση σεμιναρίων στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Σχολή των CARABINIERI (από κοινού με τις δυνάμεις της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας).
· Μελέτη και ανάλυση ειδικών σεμιναρίων περί RIOTS CONTROL, (όπως πρόσφατα έγινε στην Τουρκία). Οι εμπειρίες αστυνομιών (που εμείς οριακότατα συμμετέχουμε) από εγκληματικές ενέργειες σε Βοσνία – Κόσοβο – Αφγανιστάν είναι πάντοτε χρήσιμες.
· Να αντιληφθούμε την πολύπλευρη χρήση των νέων τεχνολογιών – μεθόδων που ενισχύουν τον αιφνιδιασμό (iphones – EMS / Email κ.ά.).
· Να αντιληφθούμε ότι «η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα αλληλοτροφοδοτούνται» (τεμνόμενοι κύκλοι).
· Να ασχοληθούμε ενδελεχώς (και λόγω περιοχής) με την PROLIFERATION OF SMALL ARMS / LIGHT WEAPONS.
· Να διεισδύσουμε στον «τρόπο σκέψης» των νέων ομάδων δράσης, και να έχουμε έτοιμο πλαίσιο ψυχολογικών επιχειρήσεων. Η ΕΛ.ΑΣ. υστερεί απίστευτα σε PSYOPS και σε επαφές με τα MEDIA.
· Να επιστρέψουν στις καίριες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. αξιωματικοί με εμπειρία από την περίοδο 2002 – 2004 (μπορεί να ήταν διαφορετικές οι τότε ασύμμετρες απειλές, αλλά το EXPERTISE χρειάζεται για όλα). Είναι σε εξέλιξη (α΄ στάδιο) URBAN WARFARE και οι επόμενοι στόχοι θα είναι πιο «σκληροί» (κτίρια, στρατ. μονάδες, σταθμοί υδροηλεκτρικοί κ.ά.).
· Παρακολούθηση «σε βάθος» περιθωριακών και άλλων κοινοτήτων Αλβανών – Πακιστανών και Γεωργιανών. Μη τους υποβαθμίζουμε. Είναι εκπαιδευμένοι εξ αρχής για ανορθόδοξες ενέργειες (στις χώρες τους).
· Σύσταση έκτακτων ή «καλυμμένων» σε περιοχές επιχειρησιακών κέντρων, καθώς και συνεκπαίδευση (σε μόνιμη βάση) ομάδας ELITE της ΕΛ.ΑΣ. με μονάδες όπως η Ζ΄ ΜΑΚ.
· Να αποφευχθεί η χρήση των αντιλήψεων «ΠΑΡΙΣΙ – ΣΑΡΚΟΖΙ». Ήταν άλλο το τοπίο εκεί, εν μέσω γκετοποίησης. Δεν είναι το ίδιο. Χρειάζονται LESSONS LEARNED αλλά να τα προσαρμόζουμε στα δικά μας πλαίσια.
· Σύσταση Ομάδας Στρατηγικής Σκέψης (για πρώτη φορά στην Ελλάδα), που θα είναι δίπλα ανά πάσα στιγμή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και του ΓΑΔΑρχη. Για προφανείς λόγους, δεν επιθυμώ να πω ποιοι θα ανήκουν. Όχι βέβαια πρώην Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. γιατί όλοι τους ως ένα βαθμό απέτυχαν και φθάσαμε εδώ που βρισκόμαστε τώρα.
· Η ΕΛ.ΑΣ. να μην είναι χώρος εξυπηρέτησης, βάσει κομματικών κριτηρίων. Ο υπογράφων θεωρεί τον κομματισμό στις ΕΔ και τα ΣΑ «καρκίνωμα με πολλαπλές μεταστάσεις». Απαιτείται αλλαγή στα Συμβούλια Κρίσεων (και των ΕΔ) και να υιοθετηθούν πιο αξιοκρατικά πρότυπα του εξωτερικού. Π.χ., οι Στρατηγοί, οι Ανώτατοι Διοικητές, οι Επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών στο εξωτερικό εξετάζονται από Κοινοβουλευτικές και άλλες Επιτροπές (HEARINGS) και «δεν υιοθετούνται παρεούλες ή κομματικές παρεμβάσεις).
· Να αξιοποιηθούν ανάλογα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που γνωρίζουν τον κυβερνοχώρο και τον τομέα της Πληροφορικής.
· Να τοποθετηθούν αξιόλογα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ή να ενταχθούν από άλλους χώρους σε σημεία-κλειδιά της Αττικής, με πλήρη εφοδιασμό και επαγγελματισμό.
· Στις θέσεις εξωτερικού που πηγαίνουν αξιωματικοί – υπαξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. να αξιολογούνται ανά τρίμηνο από Ειδικές Επιτροπές και όχι «να στέλνονται οι ημέτεροι στο εξωτερικό για να τυγχάνουν EXTRA μισθού». Αυτά μόνο στη χώρα μας συμβαίνουν (όπως και σε άλλους τομείς. Ας μην κρυβόμαστε).
· Να αλλάξει η στάση μας σε θέματα λαθρομετανάστευσης. Η Ελλάδα δεν είναι μαγνητικός πόλος των κάθε λογής ανθρώπων που αφήνουν τις χώρες τους (κάποιοι μάλιστα εκτελούν παράνομες αποστολές).
Όπως έχουν τα πράγματα, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Εκτιμώ ότι απαιτείται να ζητήσουμε εκ νέου τη συνδρομή των ΗΠΑ και κρατών της ΕΕ. Εκτιμώ, ότι «δεν έχουμε δει τα χειρότερα» που με φοβίζουν ιδιαίτερα, γιατί καθημερινά οι στόχοι και οι ενέργειες είναι πιο προκλητικές και αναβαθμισμένες. Εκτιμώ ότι είναι αναγκαία η αλλαγή ανθρώπων, θέσεων, απόψεων και η εξάλειψη αγκυλώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. Αν δεν γίνουν κάποια πράγματα άμεσα θα βασιλεύει το χάος σε μία κοινωνία που σβήνει και δεν έχει αντοχές.
studio A blog

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ>Η ΕΛ.ΑΣ παρήγγειλε αραβικά άλογα για να δημιουργήσει έφιππη αστυνομία. Είναι μια ιδέα του Μαρκογιαννάκη...


Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2009

Σώμα έφιππων αστυνομικών ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. Η ιδέα είναι του Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ζήτησε να παραγγείλουν ήδη αραβικά άλογα και να εκπαιδευθούν στο να χλιμιντρίζουν ανάλογα με τους επιτιθέμενους κακοποιούς. Ετσι διαφορετικό χλιμίντρισμα θα βγάζουν τα καημένα όταν επιτίθενται οι αναρχικοί, διαφορετικό, όταν θα κάνουν ντου οι διαδηλωτές του ΚΚΕ, οι συνταξιούχοι κλπ.
Σύμφωνα με τον Μαρκογιαννάκη τα άλογα είναι ιδανικά για τους δρόμους της Αθήνας επειδή μπορούν να στρίβουν εύκολα. Ο Πάκης για πρώτη φορά ενθουσιάστηκε με ιδέα του Μαρκογιαννάκη και ζήτησε ένα άλογο και για τον ίδιο, ώστε να κυκλοφορεί εύκολα στους πηγμένους δρόμους της Κυψέλης.
Ο δε Μαρκογιαννάκης για οικονομία, ζήτησε να δίνουν στ άλογα μόνο νερό και Ζωνιανή φούντα...

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ.....Ο ΔΙΑΡΡΕΟΝ ΤΗΝ "ΛΙΣΤΑ" ΣΤΟΧΩΝ

Δευτέρα 16.3.09



Πηγή ALTER
ΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΗΣ "ΛΙΣΤΑΣ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ!!!! ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΩΣ ΠΡΩΤΗ (ΔΙΑΡΡΟΗ) ΕΚΔΟΧΗ ...ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ........... ΚΑΙ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΎΖΥΓΟΣΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΡΤΕ ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ.....



Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ........ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ".....Η ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ!!!!!! ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ....ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΖΗΤΗΣΗ..ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ 30 ΑΝΆΛΟΓΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΡΓΥΡΙΑ .. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΡ"ΑΙ"ΟΠΟΥΛΑ

X-FACTOR

Δευτέρα 16-3-2009

X-FACTOR (by BANG-GR)



kraxtis-gr.blogspot.com

1

Η διαπραγμάτευση!

Δευτέρα 16-3-2009

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΠΟΔΗΛΑΤΡΙΑ




Δευτέρα 16-3-2009

Αποφασισμένη να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου δηλώνει η άτυχη γυναίκα που ενώ οδηγούσε το ποδήλατό της την περασμένη Παρασκευή έπεσε σε εγκοπή του δρόμου έξω από το 11ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης.

ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.bolgspot.com

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας Κ. Κουκοδήμου στο νέο νοσοκομείο

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009
Τα «παράπονά» του για τη δημόσια γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση των πιστώσεων και το ελλειμματικό ενδιαφέρον των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών εξέφρασε στον βουλευτή ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας εταιρείας

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των παράλληλων έργων του νέου νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά και οι δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα σε ό,τι αφορά τις πιστώσεις του έργου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε ο βουλευτής Πιερίας Κ. Κουκοδήμος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κατασκευάστριας εταιρίας του έργου ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Πέτρο Σουρέτη. Η επίσκεψη στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, όπου ο κ. Κουκοδήμος ενημερώθηκε τόσο από τον κ. Σουρέτη, όσο και από τον υπεύθυνο του εργοταξίου, για τις εργασίες που υπολείπονται, ενώ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους του νέου νοσοκομείου και να διαπιστώσει την πρόοδο του έργου.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σημαντικές εργασίες διαμόρφωσης του κτιρίου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Ο κ. Σουρέτης ενημερώνοντας τον κ. Κουκοδήμο τόνισε πως υπάρχει ήδη καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, ενώ υπάρχουν προβλήματα και στο θέμα των απαλλοτριώσεων ένθεν και ένθεν του νοσοκομείου για την ομαλή πρόσβαση.
Ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται και στο θέμα της απομάκρυνσης των υλικών, του εξοπλισμού και των μηχανημάτων της ΕΡΓΑΣ (του προηγούμενου εργολάβου του έργου) που καθυστερούν την εκτέλεση των εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης και του ελικοδρομίου του νέου νοσοκομείου.
Ο κ. Σουρέτης σημείωσε επίσης την καθυστέρηση που υπάρχει σε ό,τι αφορά την δρομολόγηση για την κατασκευή της Ψυχιατρικής Κλινικής, την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης, ενώ έκανε αναφορά και στην επιτροπή παρακολούθησης των παράλληλων έργων του νοσοκομείου με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων, η οποία όπως είπε, αδράνησε το τελευταίο διάστημα.
«Το προσωπικό σας ενδιαφέρον, οι πιέσεις αλλά και οι συνεχείς οχλήσεις για την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου, λειτούργησαν στο να υπερβάλλουμε εαυτόν», είπε ο κ. Σουρέτης απευθυνόμενος στον Κ. Κουκοδήμο και συνέχισε: «Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον και την αγωνία σας για το έργο, πλην όμως θα πρέπει να υπάρχει η ίδια ανταπόκριση και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών του δημόσιου τομέα. Η εταιρία προσπαθεί και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, συνάντησε εμπόδια του γραφειοκρατικού μηχανισμού».
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργο, σύμφωνα με τον κ. Σουρέτη αυτό τοποθετείται στο διάστημα από Ιούνιο του 2009 έως Σεπτέμβριο του 2009, διάστημα που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανταπόκριση της αρμόδιας υπηρεσίες στις υποχρεώσεις της προς την εταιρία στο επόμενο κρίσιμο διάστημα.
Ήδη υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και ανοιχτή επικοινωνία με το νέο διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης Δημήτρη Παπαδημόπουλο, τον οποίο και ευχαρίστησε ο κ. Σουρέτης για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή για την πορεία εργασιών του νέου νοσοκομείου.
Ο κ. Κουκοδήμος από την πλευρά του, μετά την ενημέρωση από τον κ. Σουρέτη, αφενός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών το τελευταίο κυρίως διάστημα, αφού έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και αφετέρου την πεποίθησή του πως θα πρέπει σ' αυτό το κρίσιμο διάστημα έως την τελική παράδοση του έργου, όλοι οι συναρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες να τεθούν σε «εγρήγορση».
«Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το έργο», τόνισε ο κ. Κουκοδήμος και πρόσθεσε: «Θα αναλάβω πρωτοβουλία στο επόμενο διάστημα να υπάρξει συνάντηση όλων των τοπικών φορέων που εμπλέκονται στην ολοκλήρωση των παράλληλων έργων του νέου νοσοκομείου. Ένα έργο που ταλαιπώρησε εδώ και πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία φτάνει στο τέλος του. Θα είναι πραγματικά άδικο, τώρα σ' αυτή τη φάση του έργου, να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις».
POLITEIA

Στην αποτροπή επιδρομών στρέφει τώρα την προσοχή της η Αστυνομία

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009
Ο απολογισμός της επόμενης ημέρας

Στην αποτροπή επιδρομών στρέφει τώρα την προσοχή της η Αστυνομία

Icon
Εκτεταμένες οι καταστροφές σε καταστήματα μετά την επιδρομή
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Μετά την αδυναμία της να αποτρέψει την επίθεση των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, η Αστυνομία σπεύδει να αναθεωρήσει τους σχέδια της για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Όπως είχε αποκαλύψει το Mega, την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν αστυνομικοί στην περιοχή προς τους οποίους όμως δόθηκε εντολή μη εμπλοκής και απομάκρυνσης.

Ωστόσο, οι μικρές ομάδες αστυνομικών που περιπολούν ή φυλάσσουν στόχους στο Κολωνάκι δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πολυμελείς ομάδες που επιτίθενται, αντιτείνει η ΕΛΑΣ. Η Αστυνομία δεν διαθέτει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους επιθέσεων, αλλά προσανατολίζεται πλέον στη δημιουργία εκπαιδευμένης ομάδας, ειδικά για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Μιλώντας στη Βουλή την Παρασκευή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση ενός οργανισμού που θα διαχειριστεί το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας με συντονισμό πολλών συναρμοδίων φορέων.

Επίσης, κατά την επίθεση στο Κολωνάκι φάνηκε η έλλειψη πληροφόρησης της Αστυνομίας, παρά μάλιστα τις μαρτυρίες ότι οι νεαροί είχαν συγκεντρωθεί στη Δεξαμενή πριν κατέβουν προς την οδό Σκουφά και την οδό Σόλωνος και πριν διασκορπιστούν στη Νομική ή προς τα Εξάρχεια. Ακόμη, κατά μία μαρτυρία, αναφέρεται ότι ορισμένοι ξαναγύρισαν στη Δεξαμενή.

Οι μονάδες της αστυνομίας δεν έχουν τον απαραίτητο συντονισμό, καταγγέλλουν ακόμη συνδικαλιστές αστυνομικοί. Σημειώνουν ότι οι πεζές περιπολίες και τα περιπολικά έχουν διαφορετικά κέντρα συντονισμού, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες του Κολωνακίου φέρονται πλέον να είναι έτοιμοι να υποβάλλουν μηνύσεις μετά τα επεισόδια της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συζητήθηκε και η πιθανότητα ενός νέου κύκλου χτυπημάτων από τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τη «Σέχτας Επαναστατών», Κατά την Αστυνομία, οι οργανώσεις θεωρείται ότι έχουν άμεση σχέση καθώς προχωρούν σε επιθέσεις με διαφορά λίγων ημερών.

Στην Αθήνα θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες και κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιάρντ, όπως ανέφερε η «Καθημερινή», που θα βοηθήσει στην αναδιοργάνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Newsroom ΔΟΛ

Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την εξέγερση του Κιλελέρ

Δευτέρα 16 Μαρτίόυ 2009
Στην επέτειο των 99 ετών

Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την εξέγερση του Κιλελέρ

Eurokinissi
Η συγκέντρωση έγινε στο μνημείο του Μαρίνου Αντύπα
Λάρισα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Με μεγάλη συμμετοχή αγροτών και νέων από όλη τη Θεσσαλία τιμήθηκε την Κυριακή η 99η επέτειος της εξέγερσης των κολίγων στο Μνημείο του Αγρότη, στο Κιλελέρ.

Το συλλαλητήριο οργάνωσαν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΚ) της Θεσσαλίας, αλλά και το «μπλόκο της Νίκαιας» από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΕΟΑΣΚ, Βασίλης Μπούτας, ο οποίος επισήμανε ότι «το σημερινό συλλαλητήριο αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων» και πρόσθεσε ότι «από εδώ και πέρα στρατηγικό στόχο αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος».

Σε αναφορά του στις αγροτικές κινητοποιήσεις, υπογράμμισε ότι ανέδειξαν τη σύγκρουση δύο πολιτικών αντιλήψεων, από τη μία πλευρά, όπως είπε, την αντίληψη των τριτοβάθμιων οργανώσεων που στηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική και του συνεπούς αγροτικού κινήματος που στηρίζεται στη μεσαία αγροτιά.

Κάλεσε ακόμα τους παριστάμενους να τιμωρήσουν με τη ψήφο τους στις ευρωεκλογές όλους αυτούς, που εφαρμόζουν αποφάσεις που ξεκληρίζουν την αγροτιά.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο της αγροτικής εξέγερσης, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «σήμερα οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζονται με νέους στόχους και αιτήματα, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του 'ευρωμονόδρομου', που ακολουθούν πολιτική συγκέντρωσης της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια ξεκληρίζοντας μεγάλο μέρος των αγροτών».

Προσθέτει ακόμη ότι «είναι καιρός να συνειδητοποιηθεί ότι στο πλαίσιο της ΕΕ φιλοαγροτική λύση δεν μπορεί να υπάρξει για τη μικρομεσαία αγροτιά».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


O Αβραμόπουλος όμηρος του Αχιλλέα Καραμανλή


16 Μαρτίου 2009, 20:04

zougla.gr

Χωρίς διοικητή και υποδιοικητή παραμένει το νοσοκομείο Σερρών, από τις αρχές του χρόνου, λόγω της αδυναμίας του τεσσάρων κυβερνητικών βουλευτών του νομού, να καταλήξουν στα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στις συγκεκριμένες θέσεις,

Η εμμονή του Αχιλλέα Καραμανλή, θείου του πρωθυπουργού και πρώτου σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές στις Σέρρες, να τοποθετήσει στενό του συνεργάτη στη θέση του διοικητή, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των τριών συναδέλφων του.

Οι βουλευτές Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καρυπίδης, από την πρώτη στιγμή έκαναν γνωστή την αντίρρησή τους προς τον υπουργό Υγείας, στο αίτημα του Αχιλλέα Καραμανλή για διορισμό του πρώην διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, ως νέου διοικητή στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού Σερρών.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται να έχει… σηκώσει ψηλά τα χέρια, λόγω του πείσματος του θείου του πρωθυπουργού, που μέσα στη Βουλή πριν από μερικές ημέρες (5/3/2009) επιτέθηκε φραστικά κατά της συναδέλφου του Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, λόγω της άρνησής της να δεχτεί την τοποθέτηση του στενού του συνεργάτη στο νοσοκομείο Σερρών. Ο πρώην υπουργός «τα έψαλε» και στους υπόλοιπους δύο βουλευτές, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Αναστάσιο Καρυπίδη, που δημόσια αποφεύγουν να πάρουν θέση, για να μην εξοργίσουν τον θείο του πρωθυπουργού.

Η εμμονή του Αχιλλέα Καραμανλή να τοποθετήσει ανθρώπους του περιβάλλοντός του στις συγκριμένες θέσεις, έχουν σχέση με τις φιλοδοξίες να δει τον γιο του Κώστα, επόμενο βουλευτή με το επίθετο Καραμανλής στις Σέρρες.

Οι θέσεις του διοικητή και του υποδιοικητή του νοσοκομείου είναι καθαρά … «ψηφοσυλλεκτικές» και αυτονόητο είναι, πως κάθε βουλευτής θα ήθελε να τοποθετήσει ανθρώπους της επιλογής του.

Επί 75 σχεδόν μέρες το νοσοκομείο Σερρών παραμένει ακέφαλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του. Ήδη η αδυναμία του (μισού) Δ.Σ. να προχωρήσει σε διαγωνισμούς για την προμήθεια υλικών έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται ελλείψεις στο αναλώσιμο υγειονομικό υλικό. Τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιούνται μόνο 10αρες σύριγγες, αφού οι 20αρες έχουν… σωθεί.

Τις τελευταίες 20 μέρες, επανειλημμένως το zougla.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ενημερωθεί εάν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατέληξε τελικά στα πρόσωπα που θα τοποθετήσει στις συγκεκριμένες θέσεις. Αν και στο τραπέζι… «έπεσαν» κάποια ονόματα εκτός Σερρών, το θέμα συνεχίζει να κολλάει στον θείο του πρωθυπουργού. «Τις επόμενες μέρες θα ξεπεραστεί ο… σκόπελος» είπε με νόημα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Είδωμεν…