Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΔΥΟ «ΠΡΩΗΝ», Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

- Μην κάνεις εκλογές, πάρε τώρα νέα μέτρα
«Συστάσεις» στον πρωθυπουργό απευθύνουν Κ. Μητσοτάκης και Γ. Αλογοσκούφης, διαφοροποιούμενοι, εμμέσως πλην σαφώς, από πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής.Σε ομιλίες τους, που συνέπεσε να γίνουν και οι δύο χθες το βράδυ, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ο τέως υπουργός Οικονομίας συμφωνούν ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης προβλέπει ότι, αν γίνουν, θα έχουμε ακυβερνησία. Και ο κ. Αλογοσκούφης καλεί τον πρωθυπουργό να κάνει ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Ο πρώην πρωθυπουργός ζητεί πιο σκληρή οικονομική πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μόνη της τα μέτρα που χρειάζονται και να μην περιμένει να της τα πει ο επίτροπος Αλμούνια. Ο τέως υπουργός υπερασπίστηκε τη δική του πολιτική στην οικονομία και ζήτησε να μην επιβληθούν νέοι φόροι και να μην αυξηθούν οι υπάρχοντες.


Συνέχιση της πολιτικής του συνιστά ο Αλογοσκούφης

Του Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
«Συστάσεις» προς Καραμανλή να αποφύγει τις εκλογές τώρα, να αναλάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες αλλά με «συνέχεια και συνέπεια», αιχμές προς Πρ. Παυλόπουλο, Γ. Σουφλιά και Γ. Προβόπουλο, εμμονή στην οικονομική πολιτική που εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας, αποφυγή φόρων και κυνήγι της φοροδιαφυγής (όπου οι αναφορές έδειχναν την κριτική του στάση στην επαναφορά του αφορολόγητου των μικρομεσαίων) αποτέλεσαν το απαύγασμα της ομιλίας του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στη χθεσινή πρώτη δημόσια εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση στις 7 Ιανουαρίου.


Απαντώντας στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε «ποια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης στις σημερινές συνθήκες και τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;» και απευθυνόμενος ουσιαστικά στον πρωθυπουργό, ζήτησε από τον κ. Καραμανλή «να ξεκαθαρίσει ακόμη πιο έντονα ότι προέχει η πολιτική σταθερότητα», ότι «στις συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος είναι να προστεθεί και η πολιτική αβεβαιότητα» και ότι «η εκλογολογία και τα εκλογικά σενάρια δεν εξυπηρετούν σε τίποτα». Ηταν μια έμμεση προτροπή να μη γίνουν τώρα εκλογές.

«Στις συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να προστεθεί και η πολιτική αβεβαιότητα» τόνισε ο Γ. Αλογοσκούφης αποδοκιμάζοντας την εκλογολογία
«Επιπλέον πρωτουβουλίες»

Ακόμη ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε «επιπλέον πολιτικές πρωτοβουλίες», πέραν της επιδίωξης συναίνεσης, αλλά με «συνέχεια και συνέπεια», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση μπορεί να είναι περήφανη για τα όσα έχει πετύχει ώς σήμερα».

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η επιλογή των μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή είναι υπόθεση της χώρας μας και όχι της Κομισιόν ή του Συμβουλίου, τάχθηκε κατά των νέων φόρων και τόνισε ότι «τα μόνα φορολογικά μέτρα που δικαιολογούνται είναι αυτά που συμβάλλουν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής... Καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν δικαιολογεί υπαναχωρήσεις στην προσπάθεια για την αντιμετώπισή της». Η τελευταία αποστροφή ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία της «στροφής» που έκανε η κυβέρνηση επαναφέροντας το αφορολόγητο των μικρομεσαίων. Ζήτησε επίσης να μην αλλάξει η μείωση της άμεσης φορολογίας, την οποία προώθησε ο ίδιος.

Οσον αφορά τις αιχμές, ο κ. Αλογοσκούφης στράφηκε ιδιαιτέρως κατά των κ. Παυλόπουλου, Σουφλιά και Προβόπουλου.
* Για τον Γ. Σουφλιά: «Η Ελλάδα, είπε, δεν βρίσκεται στη δεκαετία του 1950 ή του 1960 για να βασίζει την ανάπτυξή της αποκλειστικά και μόνο στις δημόσιες επενδύσεις, όπως υποστηρίζει η οπισθοδρομική ματιά της αντιπολίτευσης». Ο κ. Αλογοσκούφης -αν και ενέπλεξε την αντιπολίτευση για να εξεύρει το φύλλο συκής- είναι γνωστό ότι στο παρασκήνιο συγκρούστηκε, λίγο πριν από τον ανασχηματισμό, με τον κ. Σουφλιά. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ζητούσε για την αντιμετώπιση της κρίσης και με κεϊνσιανή ματιά την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης είχε ταχθεί υπέρ νέων φορολογικών ελαφρύνσεων.
* Για τον Πρ. Παυλόπουλο: «Τους τελευταίους μήνες, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, η κοινωνία μας βιώνει μια έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας. Αυτό απειλεί τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής μας το ίδιο, αν όχι και περισσότερο, από την οικονομική κρίση. Εχουμε υποχρέωση ως παράταξη και ως κυβέρνηση να δώσουμε αποτελεσματικές απαντήσεις και λύσεις σε αυτά τα φαινόμενα».
* Για τον Γ. Προβόπουλο: «Πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς καθυστερήσεις το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας. Η Τράπεζας της Ελλάδος πρέπει να κινηθεί και αυτή ταχύτερα, διότι ο ρόλος που της επιφυλάσσεται στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι σημαντικός και σε καμία περίπτωση δεν διακυβεύεται η ανεξαρτησία της. Αντιθέτως, αναγνωρίζεται έμπρακτα ο εποπτικός της ρόλος».


Μητσοτάκης κατά της προσαρμογής που «παραήταν ήπια» και της Αριστεράς για «φασισμό των μειοψηφιών»

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
Να μην κάνει πρόωρες εκλογές και να κυβερνήσει παίρνοντας μέτρα για την κρίση, κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον Κ. Καραμανλή ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην τοπική οργάνωση Κηφισιάς χθες το βράδυ.


«Η παράταξή μας είναι περισσότερο ενωμένη από ποτέ», διακήρυξε ο Κ. Μητσοτάκης
«Η απάντηση στη σημερινή συγκυρία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι οι πρόωρες εκλογές», τόνισε. «Ο λαός μας με το υγιές του ένστικτο τις απορρίπτει και είναι προφανές ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, εάν γίνουν εκλογές, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μας οδηγήσουν σε ακυβερνησία. Κάτι που θα αποτελούσε τη χειρότερη εξέλιξη για τη χώρα. Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να προσφύγουμε σε εκλογές. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα 2,5 χρόνια. Εχει πρόγραμμα, έχει αρχηγό, τον Κώστα Καραμανλή, που δεν αμφισβητείται από κανέναν και εξακολουθεί, ακόμα και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, σταθερά και καθαρά, να υπερέχει του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Η παράταξή μας είναι περισσότερο ενωμένη, παρά ποτέ στην ιστορία της», πρόσθεσε.
Επέκρινε την κυβέρνηση και για «ήπια προσαρμογή» που ακολούθησε μέχρι τώρα. «Θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαρθρωτικές τομές, που ούτως ή άλλως απαιτούνται», τόνισε. «Η ήπια προσαρμογή παραήταν ήπια, για να δανειστώ μια φράση από τον γιο μου Κυριάκο».
Ο Κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση να αποφεύγει τα μέτρα και να τα αφήνει για μετά τις ευρωεκλογές. «Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Αλμούνια για να μας τα πει αυτά. Δεν χρειαζόμαστε παιδονόμο. Δικό μας είναι το πρόβλημα και μπορούμε και πρέπει να το λύσουμε», είπε.
Ο επίτιμος (ξανα)ζήτησε θυσίες από τον ελληνικό λαό. «Δεν είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που σε μια στιγμή κρίσης θα κάνει τις θυσίες που απαιτούν οι περιστάσεις. Το ίδιο έχουν κάνει, πριν από πολλά χρόνια, όλοι οι άλλοι. Και είναι φυσικό, για να μας βοηθήσουν, να μας ζητούν τουλάχιστον τις ίδιες θυσίες που έκαναν οι ίδιοι που μας δίνουν τη βοήθεια», τόνισε.
Εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά μιλώντας μάλιστα για «φασισμό μειοψηφιών». «Η όποια παρανομία, εφόσον κυριαρχεί και επαναλαμβάνεται από μικρές και μεγάλες ομάδες, συστηματικά, καταλήγει σε ευθεία αμφισβήτηση της λαϊκής κυριαρχίας», είπε. «Σ' έναν ιδιότυπο φασισμό των μειοψηφιών. Ιδιαίτερα, η ευρύτερη Αριστερά -όχι μόνο η εξωκοινοβουλευτική- πρέπει να είναι προσεκτική, όταν με πολύ ευκολία, χωρίς ίσως να καταλαβαίνει τι κάνει, διακηρύττει την άρνηση εφαρμογής ψηφισμένων νόμων».
Τέλος, έθεσε και το δίλημμα Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ. «Να χαράξουμε, ακόμα πιο καθαρά, τις διαφορές μας από το ΠΑΣΟΚ», είπε. «Τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ λαϊκισμού και ευθύνης, τη διαφορά μεταξύ σοβαρότητας και άγνοιας κινδύνου, τη διαφορά μεταξύ των εύκολων λόγων και των δύσκολων έργων».


Θυμήθηκαν ξανά την καθημερινότητα
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
Στροφή στην καθημερινότητα και ιδιαίτερα στα θέματα που ενοχλούν τους πολίτες θυμήθηκε να κάνει η κυβέρνηση έπειτα από πέντε χρόνια. Κάτω από την πίεση των ευρωεκλογών του Ιουνίου, η Κυβερνητική Επιτροπή αποφάσισε να «βάλει χέρι» στις εισπρακτικές εταιρείες, που ταπείνωναν τους πολίτες επί χρόνια χωρίς κανείς να κουνάει το δαχτυλάκι του, στα καρτέλ που θέριεψαν αφού ήταν ανεξέλεγκτο το όργιο των τιμών και στις «κακές» τράπεζες, που ενώ παίρνουν το πακέτο στήριξης των 28 δισ. ευρώ κρατούν κλειστές τις στρόφιγγες των δανείων.
«Ολα αυτά τα θέματα της αγοράς και της καθημερινότητας των πολιτών μάς επηρεάζουν πολύ αρνητικά και να τους δίνουμε τη σημασία που πρέπει», είπε κάποια στιγμή ο Κ. Καραμανλής στους υπουργούς του. «Δεν πρόκειται να ανεχθώ τα καρτέλ, γιατί δεν θα κριθούμε από τους επιχειρηματίες μόνο αλλά από το σύνολο των πολιτών», είπε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.
Το χρονοδιάγραμμα των ευρωεκλογών εξυπηρετεί πάντως και ο διάλογος για την παιδεία, που θα κρατήσει έξι μήνες. «Σ' αυτήν την υπόθεση δεν αναγνωρίζω ούτε αντίπαλους, ούτε ανταγωνιστές», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Αναγνωρίζω συμμάχους και συνυπεύθυνους για το καλό της παιδείας και του τόπου», τόνισε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η κυβέρνηση να πάρει μέτρα -ακόμη και να προχωρήσει σε αύξηση του ΦΠΑ- μετά τις ευρωεκλογές, όταν δηλαδή θα αρχίσει να εξαντλείται η ανοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έθεσε την ελληνική οικονομία σε καθεστώς επιτήρησης και ασκεί πιέσεις για μόνιμα μέτρα και διετή λιτότητα. Αναζήτησε όμως το άλλοθι στην κρίση που μπορεί να επιδεινωθεί. «Οι προβλέψεις που ίσχυαν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, δεν ισχύουν πια», δήλωσε. «Είναι λάθος να μένετε -θα μου επιτρέψετε να πω- και εσείς οι δημοσιογράφοι προσκολλημένοι σε λέξεις. Οι λέξεις δεν οδηγούν, εν προκειμένω, πουθενά».
Συνεργασιολογία
Εν τω μεταξύ, νέες δηλώσεις κρατούν ανοιχτό και το θέμα της συνεργασίας Ν.Δ. - ΛΑ.ΟΣ. αφού η αυτοδυναμία φαίνεται να είναι δύσκολη στις επόμενες εκλογές. Ο Β. Αντώναρος δήλωσε ότι η Ν.Δ. διαθέτει μια «ισχυρή, συμπαγή, αυτοδύναμη πλειοψηφία» και απέκλεισε συνεργασία «με χώρους από τους οποίους τη χωρίζουν σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές». Απέφυγε όμως να τοποθετήσει τον ΛΑΟΣ στα «άκρα». Τον ενεστώτα χρόνο και όχι τον μέλλοντα χρησιμοποιούν τα στελέχη της Ν.Δ. όταν αποκλείουν το ενδεχόμενο της συνεργασίας. «Οπως είναι διαμορφωμένο το πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή, θέματα, τα οποία αφορούν συνεργασίες σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο δεν νομίζω ότι υπάρχουν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος (στη ΝΕΤ 105,8). «Εμάς ως Ν.Δ. αυτό το θέμα σήμερα δεν μας απασχολεί», δήλωσε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Θ. Κασσίμης.


korai@enet.gr


Και ο διάδοχος παρών στο προσκλητήριο
Οχι, δεν έμοιαζε με «νύχτα πρεμιέρας», περισσότερο προς βραδινό προσκλητήριο της εκλογικής του πελατείας προσιδίαζε η χθεσινή πρώτη επίσημη πολιτική εκδήλωση του Γιώργου Αλογοσκούφη, με συμπληρωμένους για τα καλά δύο μήνες από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Προσκλητήριο επιτυχές, αφού ισόγειο λόμπι και ημιώροφο κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, όπου μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, είχαν κατακλύσει ασφυκτικά εκατοντάδες ψηφοφόροι και υποστηρικτές του: άνθρωποι και των δύο φύλων, ανήκοντες ηλικιακά σε τρεις γενιές με αξιοσημείωτη παρουσία νεολαίας που τον υποδέχτηκαν με ζωηρά χειροκροτήματα και ζητωκραυγές όταν έκανε την εμφάνισή του. Δεν θα τους απογοήτευε. Θα τελείωνε την ομιλία του υποσχόμενος πως «όταν έρθει ή ώρα των εκλογών» θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Α' Αθηνών.
Και βέβαια, αίσθηση σημαντική δημιούργησε η παρουσία τριών υπουργών και έντεκα υφυπουργών, 22 κυβερνητικών βουλευτών, του κυβερνητικού εκπροσώπου Βαγγέλη Αντώναρου, καθώς και αμέτρητων πολιτευτών της ΝΔ ανά την επικράτεια. Ο αντικαταστάτης του κ. Αλογοσκούφη, ο Γιάννης Παπαθανασίου, αν και προσήλθε καθυστερημένος, ήταν εκεί. Εκεί ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, παρά το ότι ο πατέρας της, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, την ίδια ώρα μιλούσε στη δική του βραδινή πολιτική εκδήλωση στην Κηφισιά. Παρών ήταν και ο Κωστής Χατζηδάκης, προλαβαίνοντας μόλις το τέλος της εκδήλωσης άρον άρον σπεύσας μετά το πέρας της διυπουργικής. Να σημειώσουμε και ότι τη στιγμή της άφιξης του κ. Αλογοσκούφη, από τους πρώτους που έσπευσαν να τον υποδεχτούν εγκάρδια και ζωηρά ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης.


Ντ.Β.


ΑΠΟΨΕΙΣ
Μοιραίοι και άβουλοιΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι η κυβέρνηση έχει και εφαρμόζει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ, όμως, στην πράξη, ότι σχέδιο δεν υπάρχει, διότι αν υπήρχε θα είχε ανακοινωθεί με λεπτομέρειες, ώστε να το γνωρίζουν και όλοι οι υπουργοί, αλλά και οι κοινωνικοί φορείς, οι οποίοι ανησυχούν και φοβούνται, ότι οι συνέπειες από την εισβολή της κρίσης στην οικονομία θα είναι οδυνηρές, διότι η χώρα βρίσκεται απροετοίμαστη.
ΕΝΩ, ΛΟΙΠΟΝ, τρέχει η κρίση, ακόμη υπάρχουν διχογνωμίες μέσα στην κυβερνητική παράταξη για τα μέτρα αντιμετώπισής της και ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες συστάσεις και οδηγίες από κομματικούς παράγοντες, που δείχνουν ότι το περίφημο σχέδιο έχει μόνον τίτλο χωρίς περιεχόμενο.
ΤΟΣΟ ΟΙ συστάσεις του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κων. Μητσοτάκη, όσο και του τέως υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, που απευθύνθηκαν δημόσια χθες με ομιλίες τους, δείχνουν ότι η κυβέρνηση βραδυπορεί και στη λήψη αποφάσεων, αλλά προπαντός στην εφαρμογή μέτρων, τα οποία θα έπρεπε ήδη να αποδίδουν.
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ ο κ. Μητσοτάκης «θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαρθρωτικές τομές». Και για το έλλειμμα είπε «δικό μας είναι το πρόβλημα» και «δεν χρειαζόμαστε κανέναν Αλμούνια, δεν χρειαζόμαστε παιδονόμο» για να το λύσουμε. Χαρακτηρίζοντας την κρίση «ισχυρή θύελλα», πρότεινε: «Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία». Εννοείται: προς την αποδεδειγμένα καταστροφική νεοφιλεύθερη κατεύθυνση.
ΟΥΤΕ ΚΑΙ τον Γιώργο Αλογοσκούφη φαίνεται να ικανοποιεί η κυβερνητική πορεία στην αντιμετώπιση της κρίσης, γι' αυτό και διατύπωσε έξι προτάσεις, που δείχνουν και αυτές την απραξία της κυβέρνησης και τις παλινωδίες της. Συνιστά ο τέως υπουργός να κινηθεί ταχύτερα η Τράπεζα της Ελλάδος, για να εφαρμοστεί «χωρίς άλλες καθυστερήσεις το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας».
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ο κ. Αλογοσκούφης, ότι «θα πρέπει να αποφευχθούν επιπλέον μέτρα φορολογικού χαρακτήρα» (ποια άραγε;) και ζητάει να ενεργοποιηθεί το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, για να αντιμετωπιστεί «το πρόβλημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού». Καλό το τελευταίο, αλλά τα άλλα;
ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ προ πολλού αυτή η κυβέρνηση την πρωτοβουλία των αποφάσεων, περιμένοντας τις συστάσεις που έρχονται από τους παιδονόμους των Βρυξελλών και δεν βοηθούν καθόλου στην αντιμετώπιση της κρίσης. Ούτε, όμως, κι αυτές των δικών της. Του επιτίμου και του τέως.
Η ΚΡΙΣΗ, για να αντιμετωπιστεί (αν και όσο μπορεί) χρειάζεται τόλμη και προς τα έξω και προς τα έσω. Η κυβέρνηση, όμως, μόνο διστάζει και δειλιάζει.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/03/2009

Η επόμενη μέρα Γιώργου-Σημίτη

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009
Μετά το ξεπέρασμα των... δυσκολιών με τον Κ. Σημίτη, ο Γ. Παπανδρέου θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: πρώτον, θα απευθύνει κάλεσμα πανστρατιάς και, δεύτερον, θα καλέσει τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες των ευρωεκλογών (ή των εθνικών εκλογών). «Πρέπει ο πολίτης να προσέλθει στην κάλπη και να δώσει τη δυνατότητα σε μια νέα κυβέρνηση να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να βγάλει τη χώρα από την κρίση», λένε στην Ιπποκράτους, καθώς επιλέγουν να ξεκινούν από το δεύτερο.
Για το ΠΑΣΟΚ οι ευρωεκλογές του Ιουνίου προσλαμβάνουν έναν διπλό πολιτικό χαρακτήρα. «Θα δώσουν ένα σαφές, καθαρό μήνυμα για την αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της Ελλάδας και θα στείλουν, ταυτόχρονα, πολιτικό μήνυμα για την ανατροπή της συντηρητικής διακυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο χθεσινό κείμενο του βασικού σχολιασμού.

Το πρώτο θέμα, όμως, είναι πιο... γαργαλιστικό, εφόσον αφορά σε πρόσωπα και στους μελλοντικούς τους ρόλους. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι το κάλεσμα συστράτευσης δεν σημαίνει κατ ανάγκη και ατομικές προσκλήσεις. Η ομίχλη για το μέλλον πρώην βουλευτών που θέλουν να επιστρέψουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος δεν έχει ακόμη διαλυθεί. «Κάθε περίπτωση κρίνεται χωριστά», επισημαίνουν. Ο Γ. Παπαντωνίου κινείται ήδη στην Α Αθηνών, προσκαλείται στις κομματικές εκδηλώσεις, κάνει επαφές με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο στάδιο των ανακοινώσεων.

Ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας είχε βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αφορμή μια τοποθέτησή του για την Εμπορική. Ο ίδιος, μιλώντας στο σημερινό «Εθνος», κάνει λόγο για «κακιά στιγμή» που πρέπει και αυτή να ξεπεραστεί. Κανένα φως δεν υπάρχει και για το μέλλον του Κ. Λαλιώτη. Ο πρώην γραμματέας όπως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατούν καλά κρυμμένα τα χαρτιά τους. Οι δυο τους συνεργάζονται συχνά στο πλαίσιο των καθηκόντων του Κ. Λαλιώτη στο «Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου», ανταλλάσσουν απόψεις για τη στρατηγική και τα επικοινωνιακά, αλλά το επόμενο βήμα δεν έχει γίνει.

Ο Μιχ. Νεονάκης περιμένει την υλοποίηση της προσωπικής δέσμευσης του προέδρου του κόμματος πως θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές. Ο πρώην βουλευτής είχε τεθεί εκτός μάχης το 2004, λόγω καταγγελιών σχετικά με τις κινήσεις του στο χρηματιστήριο, και παρότι δικαιώθηκε στα δικαστήρια, έμεινε εκτός και στις εκλογές του 2007. Αντί υποψηφιότητας τότε είχε λάβει μια δήλωση του Γ. Παπανδρέου ότι δεν αντιμετωπίζει ηθικό θέμα, οπότε περιμένει την πλήρη αποκατάστασή του.

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Παρών με πολλούς στόχους

Ο Κ. Σημίτης θα είναι τόσο ΠΑΣΟΚ όσο χρειάζεται το κόμμα του για μια καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές (ή τις εθνικές εκλογές) και τόσο... Σημίτης όσο χρειάζεται ο ίδιος για να διαφυλάξει το ιδιαίτερο πολιτικό του κεφάλαιο. Γιατί αν ο Γ. Παπανδρέου έχει μονάχα έναν στόχο, την πρωθυπουργία, ο πρώην αρχηγός του κόμματος έχει πολλούς. Από ανώτατους, όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας και κάποιο πόστο στην Ευρωπαϊκή Ενωση (κάτι που συνεχίζει να τον γοητεύει), μέχρι πιο μάχιμους, όπως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και το ευρωψηφοδέλτιο κύρους. Από την ώρα που τελείωσε η συνάντηση των δύο κορυφαίων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ το σενάριο που κυριαρχεί είναι να αποτελέσουν δίδυμο για τις εκλογές του 2010.

Βέβαια το κλειδί των εξελίξεων για το συγκεκριμένο θέμα το κρατά ο Κ. Παπούλιας, ο οποίος ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το αν επιθυμεί ή αν θα επιδιώξει μια δεύτερη θητεία στο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα. Σε κάθε περίπτωση ο Κ. Σημίτης θα είναι παρών στις πολιτικές εξελίξεις. Για τους περισσότερους συνομιλητές του το κεφάλαιο της Α Πειραιά έχει κλείσει.

Ο πρώην πρωθυπουργός ή θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας ή θα μείνει εκτός Βουλής, ενισχύοντας έτσι τον αυτόνομο χαρακτήρα της παρουσίας του.

Σε ό,τι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο, οι γνώμες στο περιβάλλον του διίστανται. Αλλοι θεωρούν υποτιμητική τη σχετική συζήτηση, άλλοι όμως βλέπουν μια ενδιαφέρουσα περίπτωση: να θελήσει το ΠΑΣΟΚ να στείλει στην Ευρωβουλή κορυφαίες προσωπικότητες της ελληνικής ζωής, ώστε να σηματοδοτήσει τη σημασία που δίνει στην Ενωση και να έχει στην πρωτεύουσα της Ευρώπης «εργαλεία» για την ανόρθωση του κύρους της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην πρωθυπουργό έγινε μια αναλυτική εκτίμηση της κατάστασης στην Ενωση και των δυνατοτήτων που μπορεί να δημιουργήσει η υιοθέτηση της Συνθήκης της Λισαβόνας.

«Εμείς μιλάμε για μια άλλη πρόταση για την Ευρώπη, που δεν μπορεί να είναι μια τεχνοκρατική υπόθεση γραφειοκρατίας των Βρυξελλών ή απλώς μια ενιαία αγορά και ένα ενιαίο νόμισμα», επαναλαμβάνει συνεχώς ο Γ. Παπανδρέου, εντάσσοντας στις πολιτικές προτεραιότητες του Κινήματος ένα θέμα που «καίει» τον... Κ. Σημίτη.Μετά το ραντεβού με τον Κ. Σημίτη, ερωτηματικό παραμένει ο ρόλος του Κ. Λαλιώτη

ΡΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Ανοιγμα σε στελέχη που έμειναν εκτός οργάνων

Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν αφορά μονάχα όσους για διαφόρους λόγους έχουν βρεθεί εκτός των ψηφοδελτίων του. Η Ιπποκράτους σχεδιάζει ανοίγματα και προς τα στελέχη που μετά την 11η Νοεμβρίου βρέθηκαν εκτός των οργάνων που δημιούργησε ο Γ. Παπανδρέου. Πρόσωπα όπως ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο Χρ. Βερελής, η Μ. Αποστολάκη διαθέτουν πολιτικό και επικοινωνιακό εκτόπισμα, που κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο στην επερχόμενη αναμέτρηση.

«Η κρίση απαιτεί στελέχη με πείρα, πρόσωπα που είναι έτοιμα να αναλάβουν ρόλους», λένε όσοι γνωρίζουν τις ποιοτικές μεταβολές που έχουν συντελεστεί στο εσωτερικό του προεδρικού επιτελείου, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για τον πρώην υπουργό Οικονομικών θεωρούν ότι θα πρέπει να δείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο Γ. Παπανδρέου και να μην αφήνει τον χειρισμό του σε τρίτα πρόσωπα. Η είσοδος αυτής της κατηγορίας των στελεχών στο κεντρικό κομματικό παιχνίδι ενδέχεται τα προκαλέσει ανακατατάξεις στην υφιστάμενη ιεραρχία. Αλλωστε όλα τα κορυφαία στελέχη είναι υποχρεωμένα να λάβουν υπόψη τους τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το ραντεβού Παπανδρέου- Σημίτη. Οσοι προσδοκούσαν στον διχασμό για να έχουν ρόλο έμειναν χωρίς αντικείμενο και δεν αποκλείεται ορισμένοι να βρεθούν και χωρίς... δουλειά!

Αν το ένα της Ιπποκράτους μάτι είναι στο ΠΑΣΟΚ, το άλλο βλέπει προς τον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής παράταξης. Οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου αναζητούν ανένταχτες προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, των πανεπιστημίων αλλά και των επιχειρήσεων. Οπως είναι απολύτως φυσιολογικό, οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον Συνασπισμό, καθώς μία πιθανή σύγκρουση αριστερού ρεύματος - ανανεωτικών μπορεί να απελευθερώσει πολύτιμες δυνάμεις.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ - ΕΘΝΟΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009
ΠΑΣΟΚ: Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στον Κ. Καραμανλή

«Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στο Αγρίνιο.

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο του Αγρινίου θυμίζει στους Έλληνες πολίτες τη διάλυση και απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η επίσκεψή του σε εργοτάξιο θυμίζει τη μείωση των δημοσίων επενδύσεων και την εγκατάλειψη της Περιφέρειας από την δική του διακυβέρνηση. Η ομιλία του σε παραγωγικούς φορείς αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να μην έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και βέβαια, η παρουσία του στην ΟΝΝΕΔ για πολλοστή φορά, - εξάλλου τον προσφωνούν ως ο πρώτος «ΟΝΝΕΔιτης πρωθυπουργός"- υπενθυμίζει σε όλους μας ότι προτιμά τα στενά κομματικά ακροατήρια, γιατί απλούστατα η κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη».

Για τα επεισόδια βίας των τελευταίων ημερών ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι «δείχνουν ανάγλυφα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του Έλληνα πολίτη: το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα στη διαφύλαξη της περιουσίας, το δικαίωμα να μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς φόβο στους δρόμους της πόλης του. Στη συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών ο κ. Καραμανλής έχει πλέον καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός της ανασφάλειας».

Όσο για τις μετρήσεις και των τελευταίων ημερών, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι «επιβεβαιώνουν την πλήρη απογοήτευση των πολιτών από τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Αποτυπώνουν την αγωνία τους για το μέλλον και την ανάγκη να αλλάξει πορεία η χώρα. Αυτή την αλλαγή πορείας εγγυάται το ΠΑΣΟΚ».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Live Λάρισα - ΠΑΟΚ, στις 19.00 ΑΕΚ - ΟΦΗ και Αρης - Ξάνθη

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009
Στην 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Live Λάρισα - ΠΑΟΚ, στις 19.00 ΑΕΚ - ΟΦΗ και Αρης - Ξάνθη

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα ο αγώνας Λάρισα - Ξάνθη (0-0) στο «Αλκαζάρ» όπου ανοίγει η αυλαία της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στις 19.00 η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ και ο Αρης φιλοξενεί τη Ξάνθη. Αύριο αγωνίζονται οι αιώνιοι με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στη Φυλή από τον Θρασύβουλο.

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ 0-0

Αρχισε ο αγώνας

5' Φάουλ του Μετίν έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Σαρμιέντο, Παρα Φακούντο, Φωτάκης, Μετίν, Ιγκλέσιας, Ζουράφσκι.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ηλιάδης, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Λάκης, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ.

Σάββατο 14 Μαρτίου
16:45 Λάρισα - ΠΑΟΚ ALPHA
19:00 ΑΕΚ - ΟΦΗ NOVA
19:00 Αρης - Ξάνθη ΝΕΤ

Κυριακή 15 Μαρτίου
15:00 Εργοτέλης - Αστέρας Τρίπολης
16:45 Λεβαδειακός - Πανιώνιος ALPHA
16:45 Πανθρακικός - Πανσερραϊκός NOVA
19:00 Θρασύβουλος - Παναθηναϊκός NOVA
19:00 Ολυμπιακός - Ηρακλής NET

Newsroom ΔΟΛ

Προετοιμάζεται η άρση του πανεπιστημιακού ασύλου



Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Σήμερα η Καθημερινή γράφει : «Με ορμητήρια τα πανεπιστημιακά κτίρια, καταπατώντας κάθε έννοια ασύλου, δρουν οι «γνωστοί - άγνωστοι» κουκουλοφόροι που προβαίνουν σε βανδαλισμούς στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα που εντελώς ανενόχλητη τα έκανε χθες το μεσημέρι γυαλιά καρφιά στο Κολωνάκι, βρήκε καταφύγιο στο κτίριο της Νομικής. Στο ισόγειο της σχολής, με είσοδο από τον οδό Σίνα, ομάδα αναρχικών έχει καταλάβει μια μικρή αίθουσα, που τη χρησιμοποιεί ως «στέκι» συγκέντρωσης και ορμητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο αυτό συναντήθηκαν τα άτομα που επιτέθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο κατά του καθηγητή Γιάννη Πανούση. Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κουκουλοφόροι που έσπασαν τα γραφεία τράπεζας στον Νέο Κόσμο την περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησαν, οπλισμένοι με βαριοπούλες και πυροσβεστικούς πελέκεις, από το Πάντειο, όπου και επέστρεψαν. Το ερώτημα είναι γιατί δεν παρεμβαίνουν τόσο οι πρυτανικές όσο και οι αστυνομικές αρχές»

Σύμφωνα εξάλλου με τις δικές μας πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις προς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και παράλληλα της συν- διοίκησης των φοιτητών στα Πανεπιστήμια - επειδή χωρίς την δεύτερη, η πρώτη δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα.

Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης υποστηρίζουν ότι «άλλο πανεπιστημιακό άσυλο» και «άλλο άσυλο ιδεών» και εξηγούν: «Η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου είναι κατάλοιπο άλλων εποχών διώξεων εναντίων ιδεών και φρονημάτων, εφαρμογής μεταβατικών διατάξεων όπως ο 509 κλπ. Τότε η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου είχε ταυτιστεί με την ελευθερία των ιδεών και των φρονημάτων. Στη σημερινή Δημοκρατία μας όμως οι ιδέες και τα φρονήματα δεν διώκονται. Άρα η έννοια του ασύλου με την έννοια που έχει πάρει σήμερα είναι όχι μόνο περιττή αλλά και εξαιρετικά επιζήμια για την δημόσια τάξη».

Σύμφωνα με τους ίδιους, αν η κυβέρνηση δεν καταργήσει το άσυλο, τότε δεν θα μπορέσει να ελέγξει την βία των κουκουλοφόρων που χρησιμοποιούν τα πανεπιστήμια ως ορμητήρια τους.

antinews.gr

Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009 Tον κηπουρό-καρατέκα, τη σημαία του Κόκκαλη, χρησιμοποιεί ο άθλιος ΟΠΑΠ, για διαφήμιση κατα της βίας-καραγκιόζηδες!

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

www.pressmme.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ!
Αυτή είναι η νέα ολοσέλιδη διαφήμιση του ΟΠΑΠ (πάτήστε κλικ), η οποία παίζει σήμερα σε αρκετές εφημερίδες. Αφορά τη νέα καμπάνια του Οργανισμού κατά της βίας στα γήπεδα. Ακούγονται πολλά για τον Α. Νικοπολίδη. Όπως για παράδειγμα ότι για την ανταμοιβή του πήρε 30.000 ευρώ με παράλληλο διορισμό σε δυο επιτροπές του ΟΠΑΠ και μια άδεια για πρακτορείο! Τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια βουλευτών της αντιπολίτευσης που ετοιμάζονται να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή. Τι συμβαίνει κύριε Χατζηεμμανουήλ;

Ανακαλούνται αυτοκίνητα FIAT 500 και Ford Ka

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων FIAT 500 εκτελεί η Fiat Group Automobiles Hellas, ενώ η εταιρεία Ford Motor Hellas AEBE, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων FORD μοντέλο Ka. Και οι δυο εταιρείες συνεργάζονται με την υπηρεσία Τεχνικού Ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της γενικής γραμματείας καταναλωτή, η ανάκληση αφορά 992 οχήματα, με αριθμούς πλαισίου από 206893 έως 279954, εκ των οποίων τα 531 έχουν παραδοθεί σε καταναλωτές, στα οποία καθορίστηκε μια εργοστασιακή τεχνική επέμβαση και συγκεκριμένα ο έλεγχος των βιδών που στερεώνουν τη βάση στήριξης των σιαγόνων των πίσω τροχών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FIAT για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωση της γενικής γραμματείας, αναφέρεται ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas AEBE, Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων FORD στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων FORD μοντέλο Ka.

Η ανάκληση αφορά 394 οχήματα, παραγωγής από 26/5/2008 έως 30/1/2009, σε ορισμένα εκ των οποίων ενδέχεται οι βίδες στερέωσης της κιθάρας των πίσω φρένων να μην έχουν σφιχτεί στη σωστή προδιαγραφή. Εάν η βίδα της κιθάρας είναι χαλαρή, μπορεί να πέσει μέσα στο ταμπούρο του φρένου και να προκαλέσει ζημιά στο θερμουί, με κίνδυνο το κλείδωμα του πίσω τροχού. Κι εδώ επισημαίνεται αντίστοιχα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της FORD για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και η απαιτούμενη επισκευή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Πηγή:http://www.ert.gr

ΠΙΕΡΙΑ - Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού


Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Δεν ησυχάζει αυτή η παρασκηνιακή επικαιρότητα. Δίνουν και παίρνουν τα σχόλια και οι δηλώσεις το τελευταίο διάστημα.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει φημολογία για τον τ. διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Γ. Κωσταντόπουλου, τον συνάδελφο Θεοχάρη Μπικηρόπουλο.

Τώρα το έμαθα. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Αλλαγή θέματος και κλίματος.

Οι εκλογές των δημοτικών υπαλλήλων Πιερίας ενδιέφεραν πολύ περισσότερο κόσμο απ ‘ο,τι φανταζόμουν.

Αλήθεια γιατί;

Πρωτιές για Μαυρίδη, Φωκαίδη.

Επαφές και συναντήσεις με αρμόδιους υπουργούς για μια σειρά από χρονίζοντα προβλήματα των δήμων της Πιερίας κάνει ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, που κυριολεκτικά φορτσάρει το τελευταίο διάστημα.

Χθες το ραντεβού των συνταξιούχων που υπάγονται στο ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Θα σας ενημερώσουμε ταχέως για τα αποτελέσματα.

Συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών τη Δευτέρα το απόγευμα με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕ Πιερίας και με τη συμμετοχή των βουλευτών για το Εμπορευματικό Κέντρο.

Ήμουν νια και γέρασα.

Ο Σουφλιάς…ακόμη; Μήπως να το φωνάξουμε πιο δυνατά; Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή;

Αμα κλείσουμε την εθνική οδό υπάρχει περίπτωση να μας ακούσει κανείς;

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος χθες στην Κατερίνη για την παρουσίαση του βιβλίου του. Αύριο εκτενές ρεπορτάζ στην «Η».

Ο πρώην υπουργός Υγείας, ο «μπαμπάς» του Καποδίστρια, ένας αξιόλογος πολιτικός και συγγραφέας.

Τα λόγια είναι περιττά.

Ησυχία έπεσε στο βασίλειο της Μόρνας.

Δεν ομιλεί κανείς και όλοι περιμένουν. Έβρεξε παιδιά.

Αλήθεια, άρχισε η λειτουργία του αγωγού; Πήραν νερό οι άνθρωποι; Αφού είμαστε έτοιμοι.

Εντός των ημερών και μετά από τους σχετικούς ελέγχους θα υδροδοτηθεί η βόρεια Πιερία είχε πει ο νομάρχης μετά τη δημοσιοποίηση και της σχετικής απόφασης ρύθμισης του νερού.

Χάσαμε κανένα επεισόδιο πάλι;

Όχι, αγαπητοί μου αναγνώστες, δεν θα ασχοληθώ σήμερα με τη ΔΕΥΑΚ. Θα περιμένω να ξεμπερδευτούν και αν ελεήσουν να μας πουν κι εμάς τι αποφάσισαν.

Μετράω μέρες.

Όσο για τα όσα ακούστηκαν περί «πολέμου….σκοπιμοτήτων» ελάτε τώρα. Δεν τρώμε κουτόχορτο.

Αν δεν ξέρουμε τι μας γίνεται….δεν φταίνε άλλοι παρά μόνο εμείς.

Μια φορά που να πάρει η ευχή κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

- Ημερησία

Έφυγε από την νομαρχία για να πάει για βουλευτής



Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009

Πάει η νομαρχία Αθηνών. Αποτελεί παρελθόν για τον Χάρη Πασβαντίδη. Για άλλη μια...
φορά ετοιμάζεται να πολιτευτεί και ποιος ξέρει αν θα τα καταφέρει. Πάει για β Αθηνών.
Γιατί δεν έμενε στην νομαρχία του;

troktiko

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ : Ξανά μπροστά η Νέα Δημοκρατία


ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

hakis

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ Ο ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ;





ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Από το :
www.kourdistoportocali.blogspot.com

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑΦΗ...

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!

H διάλυση της ασφάλειας του πολίτη. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη πριν από είκοσι λεπτά στην οδό Χαλκοκονδύλη. Ο άνθρωπος βλέπετε (πατήστε κλικ) είναι νεκρός (προφανώς από μεγάλη δόση νοθευμένης ηρωίνης). Όπως μάθαμε, το άψυχο σώμα του βρισκόταν εκεί από τις 10.30 το βράδυ! Τελικά τα ασθενοφόρα και τα περιπολικά έφτασαν με δυο ώρες καθυστέρηση! Νεκρολογία χωρίς ταφή!

pressmme

Ο ΠΡΩΗΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ... ΚΩΛΟΥΣ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
(Δεν είναι ιστοριούλα, είναι πραγματικότητα)!
pressme

Πραγματικό ρεπορτάζ, ή μάλλον πραγματικές πληροφορίες. Πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Από μεγάλη οικογένεια. Δεν ανήκει στους λεγόμενους σαβουρογ...δες (τώρα εδώ που τα λέμε, οι Ρωσσίδες σαβουρογ...νες είναι)! Πηδούσε και έδερνε. Τελευταία του κάθισαν στραβά μερικά πράγματα. Αυτός τουλάχιστον είναι κανονικός. Αγαπημένο του ξενοδοχείο το Hilton. Έμπαινε πάντα μόνος στο ξενοδοχείο, αφού είχε εξασφαλίσει ότι στο δωμάτιο ήταν η κυρία που έβρισκε στο Facebook! Του άρεσε η πιτσιρικαρία. Δυο και τρεις μαζί. Ευτυχώς που ήταν χωρισμένος. Αφού... πηδούσε και έδερνε, μετά έφευγε. Το σεξ δεν τελείωνε εκεί όμως. Ακολουθούσε ο υποψήφιος βλαχοδήμαρχος, στενός συνεργάτης του! Κανονικό λυγούρι! Έγλυφε ότι απέμεινε. Οι προτιμήσεις του αφορούσαν κορίτσια του πρώην Ανατολικού μπλοκ. Δεν τελειώσαμε όμως. Υπάρχει και κάτι ακόμα. Ο πρώην υπουργός μοιράζει χρίσματα στην περιφέρειά του, ανάλογα με το ποιος θα τον ακολουθήσει μετά από αυτόν! Πως το λέγανε παλαιότερα; Δήμαρχε, ήρθες δεύτερος!
Υ.Γ. Η σύζυγός του (γόνος και αυτή μεγάλης οικογένειας) έχει βρει ΤΟ τεκνό. Τρέχει η διατροφή και κάνει τα πάρτι της ζωής της!...

Νέο μήνυμα ΥΠΕΞ στα Σκόπια


Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009

Νέο μήνυμα στα Σκόπια για την ευρωατλαντική τους προοπτική έστειλε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε εκδήλωση της Ν.Δ. Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΝΔ

«Το μήνυμα στους γείτονές μας ήταν και είναι σαφές: δεν μπορούν να συνεχίζουν την πρακτική του αλυτρωτισμού, δεν μπορούν να εξακολουθούν να παραχαράσσουν την ιστορία και να μην έχουν συνέπειες. Το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό τους μέλλον προϋποθέτει λύση στο ζήτημα του ονόματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και καταλήγοντας πρόσθεσε: «Αυτό επιδιώκει και η Ελλάδα. Λύση με ονομασία σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων. Καθαρό μήνυμα. Καθαρές κουβέντες».

NAFTEMPORIKI.GR

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την έξαρση της εγκληματικότητας

Αθήνα

Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009




Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδίκασαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ωστόσο τα επεισόδια αυτά, σε συνδιασμό με το θάνατο της υπαλλήλου στο Βύρωνα και τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, αποτέλεσαν αφορμή για νέα αντιπαράθεση σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας και κατά πόσο έχει δεχθεί πλήγμα το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας.

Κακλαμάνης: «Να υπερασπιστεί την πόλη η κυβέρνηση»

Η πρώτη αντίδραση για τα επεισόδια στο Κολωνάκι ήρθε από το Δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ζητά από την κυβέρνηση να υπερασπιστεί την πόλη.

«Το κέντρο της Αθήνας για μια ακόμη φορά, ανυπεράσπιστο στην καταστροφική μανία όχι πλέον των 'γνωστών αγνώστων', αλλά των γνωστών κουκουλοφόρων.

»Η κυβέρνηση οφείλει να υπερασπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά την ιστορία της πόλης και τις περιουσίες των πολιτών, μετατρέποντας σε σκληρά μέτρα την πραγματική έννοια 'ότι στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει ό, τι θέλει αλλά δεν μπορεί να κάνει ό, τι θέλει'».

Κυβέρνηση: «Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος καταδίκασε τα επεισόδια σε Κολωνάκι και Θεσσαλονίκη και έκανε λόγο για «πράξεις απειροελάχιστων μειοψηφιών, που βρίσκουν την άρνηση, την απόρριψη από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση και ολόκληρη η κοινωνία είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε αυτά τα στοιχεία να παρεμποδίσουν τη λειτουργία της πόλης.

Γενικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε:«Το έγκλημα δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει. Γι' αυτό υπάρχουν οι νόμοι και είναι ευθύνη των διωκτικών αρχών να περιστέλουν τις εγκληματικές ενέργειες και να οδηγούν στα δικαστήρια και στην τιμωρία τους παραβάτες».

Ο Ευάγγελος Αντώναρος κατέληξε σημειώνοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. κάνει στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει τη δουλειά της.

ΠΑΣΟΚ: «Δεν καταδικάζουμε την ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ»

«Θα μου επιτρέψετε να μην καταδικάσω αυτήν την ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Προτού διαμαρτυρηθούμε ή καταδικάσουμε, καλό θα ήταν να φροντίζαμε να είχαμε μια πολιτική ασφάλειας για τον πολίτη. Όταν δεν έχουμε φροντίσει να κάνουμε κάτι γι' αυτό, τότε έχουμε ως αποτέλεσμα αυτές τις εξαιρετικά δυσάρεστες ταξιδιωτικές οδηγίες, οι οποίες με ενοχλούν ως Ελληνα. Αλλά ας φροντίσει η κυβέρνηση να εμπεδώσει ένα αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη» τόνισε ο κ. Πακωνσταντίνου.

«Στη χώρα έχουμε εκρηκτικό μίγμα έξαρσης εγκληματικότητας, με ταυτόχρονη αναβίωση τρομοκρατικών φαινομένων που δημιουργεί βαθύτατο αίσθημα ανασφάλειας στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέτει το ερώτημα, πού είναι η συντεταγμένη πολιτεία;» συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Επιπλέον, σχολίασε δήλωση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γ.Τραγάκη, με αφορμή την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα, τονίζοντας: «Είναι εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση προ της αυξανόμενης ανασφάλειας στην χώρα και της αδυναμίας της να κάνει τα στοιχειώδη ανακαλύπτει και πάλι τον εξωτερικό εχθρό».

Στις πυργκαγιές του 2007 «είχαμε ακούσει για ασύμμετρη απειλή» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και διερωτήθη: «Έχουμε και σήμερα ασύμμετρη απειλή και στην τρομοκρατία και για το γεγονός ότι κάποιοι σπάνε βιτρίνες στο κέντρο της Αθήνας και δεν μπορεί κανείς να τους σταματήσει;».

ΚΚΕ: καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού του λαού

«Η δράση των κουκουλοφόρων δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη. Αντίθετα αξιοποιείται από την κυβέρνηση, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και άλλους μηχανισμούς για να δημιουργηθεί κλίμα εκφοβισμού του λαού, προετοιμασίας και λήψης χειρότερων μέτρων σε βάρος του και έντασης του αυταρχισμού» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Αξιοποιούνται για να κρύψουν ότι η μεγάλη ληστεία που συντελείται σήμερα γίνεται από τα μονοπώλια σε βάρος του λαού, καθώς και ότι η ακόμα χειρότερη μορφή βίας και τρομοκρατίας είναι τα εκβιαστικά διλήμματα που θέτουν οι καπιταλιστές εργοδότες στους εργαζομένους στους χώρους δουλειάς» καταλήγει.

Καταδίκη των επεισοδίων από ΣΥΝ

Με αφορμή τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο ΣΥΝ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι τα «καταδικάζει απερίφραστα».

«Τέτοιες ενέργειες καλλιεργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες και οδηγούν στη συντηρητική αναδίπλωση και την παραπέρα αυταρχικοποίηση της κοινωνίας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΛΑΟΣ: «Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης»

«Η εγκληματικότητα έχει θεριέψει. Και έχει θεριέψει με ευθύνη της κυβερνήσεως» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

«Πέντε χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή, καλωσορίζει τον οποιονδήποτε λαθρομετανάστη. Δεν έχει μπει μια σειρά, δεν αντιμετωπίζεται το θέμα, με την σοβαρότητα που απαιτείται. Καθημερινώς, αυξάνεται η εγκληματικότητα. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σηματοδοτήσει, αλλαγές στην συμπεριφορά της κυβερνήσεως» επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σκελετός “γυναίκας - βρικόλακα” βρέθηκε στη Βενετία

Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009

Μία ανακάλυψη αντάξια των σκοτεινών χρόνων του Μεσαίωνα έγινε σε νησάκι κοντά στη Βενετία. Επιστήμονες ανακάλυψαν σκελετό γυναίκας στης οποίας το στόμα είχαν χώσει ένα μεγάλο τούβλο – πράγμα που αποτελεί απόδειξη ότι η γυναίκα θεωρήθηκε τότε «βρικόλακας».

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Telegraph, οι επιστήμονες πραγματοποιούσαν ανασκαφή σε ομαδικό τάφο χρονολογούμενο από το Μεσαίωνα στο νησάκι Lazzaretto Nuovo. Ένας από τους σκελετούς που βρήκαν και ανήκε σε γυναίκα είχε αυτή την ιδιομορφία, δηλαδή είχε ένα μεγάλο τούβλο σφηνωμένο στην στοματική κοιλότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η γυναίκα θεωρήθηκε από τους συμπολίτες της «βρικόλακας».

Οι «βρικόλακες» θεωρούνταν υπεύθυνοι για την επιδημία της πανώλης που είχε πλήξει την περιοχή τον 16ο και τον 17ο αιώνα και είχε στοιχίσει τη ζωή συνολικά στο 1/3 του πληθυσμού της Βενετίας.

Η επιδημία πανώλης στη Βενετία ονομάστηκε «Μαύρος Θάνατος» και υπολογίζεται ότι σκότωσε 50.000 από τους συνολικά 150.000 κατοίκους της περιοχής. Καθώς ο Μεσαίωνας ήταν η εποχή που «άνθιζαν» οι προλήψεις και ο ανορθολογισμός συχνά οι άνθρωποι –σκεπτόμενοι απλοϊκά- αναζητούσαν «αποδιοπομπαίους τράγους» για να εξορκίσουν τις συμφορές που τους έβρισκαν. Ένα τέτοιο φαινόμενο ήταν και οι «βρικόλακες» και μάλιστα οι «γυναίκες – βρικόλακες».

Ο Ματέο Μπορίνι, από το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας –επιστήμονας που πήρε μέρος στην ανασκαφή του ομαδικού τάφου- λέει ότι συχνά γυναίκες είχαν κατηγορηθεί ότι ήταν «βρικόλακες» που έσπερναν την αρρώστια. Τους έχωναν τούβλα στο στόμα γιατί πίστευαν ότι αυτές οι γυναίκες θα έτρωγαν τα πτώματα αυτών που είχαν πεθάνει από την αρρώστια και θα σηκώνονταν από τον τάφο για να επιτεθούν στους ζωντανούς.

Σύμφωνα με ομιλία του Μπορίνι, στην Αμερικανική Ακαδημία Εγκληματολογικών Ερευνών η ιδέα ότι κάποιος ήταν «βρικόλακας» μπορεί να προερχόταν από το γεγονός ότι οι αρρώστια προκαλούσε αιμορραγία από το στόμα σε αυτούς που ήταν στα τελικά στάδια και συχνά οι νεκροί βρίσκονταν με το στόμα γεμάτο αίμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεκροθάφτες έψαχναν τα πτώματα των νεκρών από την πανώλη αναζητώντας «σημάδια» για το αν ήταν «βρικόλακες». Αυτή η γυναίκα προφανώς θεωρήθηκε τέτοια με αποτέλεσμα οι νεκροθάφτες να της χώσουν ένα τούβλο στο στόμα με τόση πίεση ώστε έσπασαν μερικά δόντια.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ότι ένας άλλος επιστήμονας που βρέθηκε στο συνέδριο της Ακαδημίας ισχυρίστηκε ότι ανάλογους σκελετούς είχαν βρει οι επιστήμονες στην Πολωνία, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η προκατάληψη δεν περιοριζόταν μόνο στην περιοχή της Βενετίας.

contra.gr

Παναθηναϊκός - "βλέπει" ξανά Κατσουράνη

Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009


Δεν είναι μόνο ο Γιούρκας Σεϊταρίδης που απασχολεί τον Παναθηναϊκό ενόψει του καλοκαιρινού σχεδιασμού για την ενίσχυση της ομάδας. Είναι και άλλος Ελληνας διεθνής, ο Κώστας Κατσουράνης για τον οποίο οι "πράσινοι" είχαν ενδιαφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά ουδέποτε είχε υπάρξει "γάμος". Το πιο πρόσφατο "φλερτ" ανάμεσα στις δύο πλευρές συνέβη πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα το Γενάρη.

Όμως τότε οι επαφές με την Μπενφίκα δεν είχαν αίσιο τέλος μιας και οι "αετοί" δεν έδειχναν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν. Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά, ενώ και ο ίδιος ο "Κατσούρ" φέρεται να είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στη χώρα μας, αρκεί η ομάδα που θα τον επιθυμεί να του καλύπτει τις αγωνιστικές φιλοδοξίες και τις οικονομικές του απαιτήσεις. Ειδικότερα στο ενδεχόμενο πώλησης ενός εκ των Μάτος ή Σιμάο, οι πιθανότητες να προχωρήσει το θέμα Κατσουράνη είναι αρκετές.

Ακόμα από τον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι ο διευθυντής ποδοσφαίρου του "τριφυλλιού" αναμένεται το Σάββατο να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη, οι πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε εντούτοις αναφέρουν ότι πρόκειται να ταξιδέψει σε χώρα της Βορειοανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα στη Ρωσία. Το Σαββατοκύριακο άλλωστε διεξάγεται η πρεμιέρα του ρωσικού πρωταθλήματος, ενώ κάποιες πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν τόνιζαν ότι άνθρωπος ελληνικής ομάδας έχει ζητήσει να βρίσκεται στην αναμέτρηση της Σπαρτάκ Μόσχας με τη Ζενίτ...

Κώστας Μανωλιουδάκης

Μαρκογιαννάκης: «Δεν μπορεί η αστυνομία να επιβάλει τάξη στην Αθήνα»


Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Νταλιάνη

Την ανεπάρκεια της ελληνικής αστυνομίας ομολόγησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Από την Ομόνοια και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που η Αστυνομία όσες προσπάθεις και να καταβάλει είναι σχεδόν αδύνατο να το αντιμετωπίσει» είπε ο υπουργός.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα αυτή την στιγμή στο κέντρο των Αθηνών. Φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε σκληρές, εκρηκτικές καταστάσεις τόσο σε περιστατικά εγκληματικότητας όσο και συνθήκες υγιεινής» τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή για τον ξυλοδαρμό 24χρονου Αφγανού μετανάστη από αστυνομικούς στο Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα την Τρίτη 3 Μαρτίου.
Ο κ. Μαρκογιανάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο κέντρο της πόλης λέγοντας ότι κυριαρχεί η πορνεία, το έγκλημα, η εμπορία και χρήση ναρκωτικών και προανήγγειλε την ίδρυση ειδικού Οργανισμού ο οποίος θα ασχολείται μόνο με το κέντρο της Αθήνας αφού, όπως είπε, σήμερα υπάρχει αλλοεπικάλυψη δράσεων από συναρμόδιους φορείς.
Ο εν λόγω Οργανισμός θα συντονίζει τις δράσεις των αρμόδιων φορέων και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της κατάστασης στο κέντρο την οποία ο υπουργός απέδωσε κυρίως στην ύπαρξη δεκάδων χιλιάδων μεταναστών. «Η εγκληματικότητα παίρνει μορφή που μας υποχρεώνει να καταβάλουμε μεγάλες δυνάμεις και προσπάθειες για να προστεύσουμε τον πολίτη» είπε ο υπουργός. «Κατανοώ τους λόγους που έσπρωξαν κάθε έναν μετανάστη να διανύσει μια τέτοια απόσταση από την πατρίδα του ως εδώ αλλά αυτό δεν αναιρεί την εικόνα του κέντρου της Αθήνας».'

citypress

Τρελάθηκε ο παππούς, που αργούσε η σύνταξη κι έβγαλε όπλο

Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009

Πρωτοφανής υπόθεση απειλής σε βάρος υπαλλήλου, σε υποκατάστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, που συνέβη την Πέμπτη, έγινε γνωστή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με καταγγελίες στελέχους της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, άνδρας -ο οποίος περιμένει εδώ και καιρό την σύνταξη του από τον Οργανισμό- εισέβαλε με πιστόλι, στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, και απείλησε τον υπάλληλο, ... λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Τώρα θα πονέσει και η δική σου καρδιά, όπως πονάει η δική μου τόσο καιρό που δε μου δίνετε σύνταξη».

Στη συνέχεια ο άνδρας αποχώρησε.

Την υπόθεση εξετάζουν οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι σε άλλο υποκατάστημα του ταμείου, πριν δύο μήνες, ασφαλισμένος έβγαλε ένα ξυραφάκι προσπάθησε να κόψει τις φλέβες του, επειδή καθυστερούσε η σύνταξή του.
H Ειδηση από τον ΕΛ.ΤΥΠΟ ακούγεται βέβαια εντυπωσιακή. Όσοι έμπλεξαν όμως στα γρανάζια του Ο.Α.Ε.Ε. ξέρουν ότι με τα Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Α χάλια του, όλα μπορεί να συμβούν ! Δεν μπορεί να περιγραφεί το χάλι του Ο.Α.Ε.Ε. Δεν υπάρχουν λόγια..... Θα μπορούσαν να γραφούν χιλιάδες τόμοι βιβλία, με απίστευτα περιστατικά ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του.

Γίναμε Σικάγο Του Νικου Κακακουνάκη!

Σάββατο, 14 Μάρτιος 2009


Όχι πως ήταν ποτέ οξυδερκής, αλλά τον τελευταίο καιρό ο κ. Καραμανλής παρουσιάζει ανακλαστικά κοιμώμενου ιπποποτάμου. Έκανε κάτι μήνες να αντιληφθεί ότι υπήρχε σκάνδαλο στο Βατοπέδιο και του πήρε αρκετές εβδομάδες να καταλάβει τον κίνδυνο από το άγριο πολιτικό φλερτ του Καρατζαφέρη. Απομένει να δούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας. Ότι γίναμε Σικάγο. Το έλλειμμα είναι διπλό. Και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και στο κοινό ποινικό έγκλημα. Τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα πρωτόγνωρης έντασης των ομάδων που ξεπετάχθηκαν από τις στάχτες της προηγούμενης γενιάς τρομοκρατών και η καθημερινότητα των θρασύτατων ληστειών με δολοφονίες αθώων πολιτών συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, αλλά όχι και τον «καταλληλότερο» που παρακολουθεί μακάριος το πλουσιότατο αστυνομικό δελτίο.