Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Φοβερό ενώ μεταφέρετο τραυματισμένος έπεσε από το Ελικόπτερο!!

Πέμπτη, 12 Μάρτιος 2009

Φοβερό ενώ μεταφέρετο τραυματισμένος έπεσε από το Ελικόπτερο!!

JERUSALEM ...24 χρονος στρατιώτης περιπόλου τραυματίζεται σε ναρκοπέδιο κατά την διάρκεια περιπολίας, και στην εκκίνηση της μεταφοράς του με το ελικόπτερο στο κοντινότερο στρατιωτικό νοσοκομείο και από ύψος 20 μέτρων λίγο πριν τον σύρουν....Περισσότερα εδώ...

Οριστικά τέλος στην απόπειρα φίμωσης των blogs με την σφραγίδα της Ε.Ε


Μόλις αναρτήθηκε στο troktiko.
Διαβάστε :Η εφημερίδα "Ποντίκι" δημοσιεύει σήμερα την έκθεση που θα εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 19 Μαρτίου, με την συμμετοχή και του προέδρου της Ευρωπαϊκής προστασίας αρχής προσωπικών δεδομένων, όπου μπαίνει ΦΡΑΓΜΟΣ στην απόπειρα φίμωσης των blogger και ελέγχου του ίντερνετ. Την έκθεση, μάλιστα, την κάνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Λαμπριανίδης και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ όλες οι χώρες της Ε.Ε να την ακολουθήσουν. Πρέπει να θωρακίζουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και να κυνηγούν το έγκλημα μέσα από το διαδίκτυο. Αυτά.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.....

Για 600 λιμενοφύλακες... Στήνουν σικέ διαγωνισμό...













Εχουν ...παραδοθεί στα υπουργικά γραφεία τα θέματα. Με μολύβι η διόρθωση των γραπτών. Οργιο φημών για κολλητούς από την Κορινθία και την Β' Αθηνών. Να επέμβει ο εισαγγελέας!


Από τον Σπύρο Νικολάου

Η επιχείρηση αδιαφάνεια βρίσκει σάρκα και οστά στον γραπτό διαγωνισμό των λιμενοφυλάκων που θα γίνει το Σάββατο και την Κυριακή (14 και 15 Μαρτίου) στα ΤΕΙ Αιγάλεω. Πρόκειται να προσληφθούν περίπου 600 και ήδη οι συμμετοχές υπολογίζονται γύρω στις 5.000. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι γίνεται...
Η αρμόδια επιτροπή εξετάσεων έχει βγάλει ήδη κατά τις πληροφορίες τα θέματα και τα έχει παραδώσει όπως λένε οι κακές γλώσσες στο γραφείο του υπουργού και του υφυπουργού προκειμένου να ενημερώσουν με διαρροή τους πιο κολλητούς από την Κόρινθο και την Β΄Αθήνας και το γραφείο του πρωθυπουργού σε τι θέματα θα διαγωνιστούν.
Η δε διόρθωση των γραπτών -ΠΡΟΣΕΞΤΕ- θα γίνει με μολύβι για να μπορούν να...
αλλοιώσουν την βαθμολογία μετά το διαγωνισμό, προκειμένου να επιλεγούν όχι όλοι οι γαλάζιοι αλλά οι πολύ πολύ κολλητοί.
Για των άλλων δε πολιτικών πεποιθήσεων υποψηφίους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.
ΣΙΚΕ δηλαδή το παιχνίδι;
Η αδιαφάνεια σε όλο της το μεγαλείο. Στερούν σε χιλιάδες νέα παιδιά την ελπίδα της αξιοσύνης. Στερούν σε χιλιάδες νέα παιδιά να έχουν το ίδιο δίκαιο σημείο αφετηρίας για την ζωή τους.
Καλλιεργούν τον νόμο της ζούγκλας, ο ένας εναντίον του άλλου για να επιβιώνουν Πολιτικά.
Αυτά είναι απίστευτα πράγματα και ελπίζουμε να μην ισχύουν. Και μόνο όμως ότι διακινούνται τέτοιες πληροφορίες και υποψίες δημιουργείται μεγάλο θέμα.
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και να μαζέψει τα μέλη της Επιτροπής, τους αξιωματικούς του Λιμενικού, που φέρονται ότι κάνουν τις διαρροές χωρίς να αντιστέκονται στις υποδείξεις του κ. Παπαληγούρα, αλλά και τους εξεταστές που δέχθηκαν να κάνουν διορθώσεις γραπτών με μολύβι;

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ.






































Το Αίσχος σε όλο του το μεγαλείο.Αυτή είναι η κουλτούρα μας.Αυτός είναι ο λαός μας; δέν νομίζω.Μία μίκρή μειοψηφία αμαυρώνουν το ίδιο μας το είναι και τον πολιτισμό μας.Η Δημοτική αρχή απούσα;Τί γίνεται θα συνεχίσει πολύ αυτό το χάλι.Εκαναν το θεατράκι τοίχο ζωγραφικής και ουδείς συγκινείται.
Κάποιος να αναλάβει επιτέλους την προστασία του.

http://kraxtis-gr.blogspot.com

Ελυωσε ο πάγος μεταξύ Γιώργου και Σημίτη


















Ελυωσε ο πάγος μεταξύ Γιώργου και Σημίτη.Συνεχίζει να διατηρεί την πολιτική του αυτονομία, δήλωσε ο κ Σημίτης.Αυτό τι σημαίνει; προετοιμασία και εκλογικής διαδικασίας.

ΚΡΑΧΤΗΣ

http://kraxtis-gr.blogspot.com


ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ
















































































































Μπάχαλο στη Βουλή, Καρατζαφέρης αντιπολιτεύτηκε τον Γιώργο και την Ντόρα.
Κατά τα άλλα δέν υπάρχει φλέρτ.Κάλυψε την Ντρόρα ο Καραμανλής. Αλαβάνος εναντίον Αλέκας και Αλέκα εναντίον Αλαβάνου.

kraxtis-gr.blogspot.gr

Ψάρι… “Δράκουλας” (Danionella Dracula)


Ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο ψάρι με κοφτερά οστέινα δόντια ανακάλυψαν βρετανοί επιστήμονες, που όμως κανείς δεν θα ήθελε να δει δίπλα του εν ώρα κολύμβησης! Πρόκειται για ένα ψάρι μικροσκοπικό, μήκους 17 χιλιοστών, που έχει εντοπιστεί σε έναν παραπόταμο της Βιρμανίας. Ο βιολόγος Dr Britz, μαγεμένος από το παράξενο αυτό ψάρι, το χαρακτήρισε “απίθανα καταπληκτικό” και το ονόμασε “Danionella Dracula” προς τιμήν του γνωστού μυθολογικού κυνηγού των Καρπαθίων.

Ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο υποστηρίζουν ότι το ψάρι “Δρακουλας”, πρέπει να έχασε τα δόντια του κατά την εξελικτική διαδικασία (πριν από περίπου 50 εκατομμύρια χρόνια), αλλά αργότερα ανέπτυξε κάποια οστά στην θέση των δοντιών του που μοιάζουν με κοφτερές οστέινες προεξοχές.
“Όταν κλείνει το στόμα του, η κάτω σιαγώνα εφάπτεται με την πάνω, χωρίς όμως να τραυματίζεται το ψάρι από τα κοφτερά του δόντια.”

Το δείγμα που εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην Αγγλία για έρευνα, αρχικά θεωρήθηκε ότι ανήκει σε ένα άλλο συγγενικό είδος. Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος μέχρι οι επιστήμονες να καταλάβουν ότι πρόκειται για καινούργιο είδος.
Πηγή: Ananova

ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com


Απελευθέρωση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» ζήτησαν οι ευρωβουλευτές



Την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των μελών του προσωπικού του βελγικού τμήματος της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στο Νταρφούρ ζήτησαν οι ευρωβουλευτές, ενώ κάλεσαν το Χαρτούμ να επανεξετάσει την απόφαση του να απελάσει τις 13 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Σε ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που εξέδωσε σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των μελών της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

«Την άμεση ακύρωση της απόφασης του να απελάσει 13 ΜΚΟ», ζήτησαν ακόμη οι Ευρωβουλευτές από το Χαρτούμ.

Τη διατήρηση του διαλόγου με το Χαρτούμ, ζήτησε η επίτροπος για τις Εξωτερικές Σχέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ, υποστηρίζοντας ότι η απέλαση των ΜΚΟ από το Νταρφούρ μπορεί να είναι η αρχή της κλιμάκωσης των βιαιοτήτων στην περιοχή.

Τη βαθύτατη ανησυχία του για την απαγωγή των μελών του προσωπικού του βελγικού τμήματος της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στο Νταρφούρ εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ζητώντας παράλληλα από το Σουδάν να επιτρέψει την επιστροφή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην περιοχή.

«Είμαι βαθύτατα ανήσυχος για όλα όσα συμβαίνουν», δήλωσε ο γ.γ. του ΟΗΕ κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενος στην απαγωγή των μελών - ενός Γάλλου, ενός Καναδού και ενός Ιταλού - της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

Επιπλέον, ο κ. Μπαν κάλεσε εκ νέου το Χαρτούμ να επανεξετάσει την απόφαση του να απελάσει 13 ΜΚΟ από το Νταρφούρ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Καναδάς: Τουλάχιστον ένας επιζών από τη συντριβή του ελικοπτέρου


Τουλάχιστον ένα άτομο έχει διασωθεί, από τους 18 επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοικτά της Νέας Γης, καθώς κατάφερε να φθάσει στην ξηρά.

Δύο ακόμη άνθρωποι εντοπίστηκαν από ένα αεροπλάνο να πλέουν μέσα σε μία σωστική σχεδία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κέντρο ναυτικών διασώσεων στο Χάλιφαξ Τζέρι Γκρικόφσκι.

Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνει περισσότερο η φουρτουνιασμένη θάλασσα, καθώς σε ορισμένα σημεία τα κύματα υψώνονται σε δύο έως τρία μέτρα.

Το ατύχημα συνέβη στις 13.48 ώρα Ελλάδος λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών στην περιοχή. Το ελικόπτερο, της εταιρείας Cougar Helicopters, μετέφερε μέλη του προσωπικού μιας πλωτής δεξαμενής άντλησης πετρελαίου, την οποία εκμεταλλεύεται κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobbil, Chevron, Petro-Canada και StatoilHydro.

kraxtis-gr.blogspot.com

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Γιώργος-Σημίτης: Ένα βήμα πιο κοντά,!!


Δεν υπήρχαν πάγοι για να λιώσουν, αλλά κάποιες δυσκολίες που ξεπεράστηκαν, δήλωσε ο Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου. Η συζήτηση διήρκησε περισσότερο από μία ώρα και έγινε σε φιλικό κλίμα. Στην συνέχεια , ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε βαριές ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα και την οικονομική κρίση και τόνισε ότι ο ίδιος αγωνίζεται για την εκλογική νίκη του κινήματος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους πέρα από τις κάμερες, ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε πολύ καλή την ομιλία του κ. Παπανδρέου στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, ενώ εκτίμησε ότι ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης με τη βοήθεια που επιχείρησε να δώσει στον πρωθυπουργό μάλλον τον εξέθεσε.!!!

«Μυστικός δείπνος» Στυλιανίδη – Σταϊκούρα – Λυκουρέντζου



12/3/2009

Την Κυριακή που μας πέρασε στην γνωστή παραλιακή ταβέρνα της Γλυφάδας «Αντωνόπουλος», την οποία επισκέπτεται πολύ συχνά και ο πρωθυπουργός, συναντήθηκαν ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού στη Ρηγίλλης Κώστας Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Το γεύμα πραγματοποιήθηκε έπειτα από παράκληση του Ευριπίδη Στυλιανίδη στον Κώστα Σταϊκούρα, ο οποίος το διοργάνωσε, με σκοπό να φέρει ξανά σε επαφή τον πρώην υπουργό Παιδείας με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Στην συνάντηση, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε από τον υφυπουργό προστασία, του παραδέχθηκε ότι έγιναν κάποια λάθη στο υπουργείο, του τόνισε ότι δεν έχει τίποτα μαζί του και ζήτησε να προσπαθήσει να τον καλύψει όσο μπορεί στο υπουργείο Παιδείας, για θέματα τα οποία μπορούνε να γίνουνε, βάζοντας «πλάτη», ώστε να συνεχισθούν.
Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι το τι θα πράξει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς αυτόν τον καιρό συνεργάζεται αρμονικά με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο. Πάντως να αναφερθεί ότι ο Αρκάδας πολιτικός είναι πολύ υποχρεωμένος στον Κώστα Σταϊκούρα, διότι ο τελευταίος τον επέβαλε ως υποψήφιο βουλευτή και τον βοήθησε να εκλεγεί. Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο Κώστας Σταϊκούρας, είχε τοποθετήσει ένα χρονικό διάστημα τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναπληρωτή πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.
Να μην ξεχνάμε και την σχέση που έχει ο Κώστας Σταϊκούρας με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς ο τελευταίος έχει παντρέψει τον γιο του, Χρήστο Σταϊκούρα, βουλευτή από το 2007 της Φθιώτιδας.
Σε ότι αφορά την ψαροταβέρνα (άσχετο), αξίζει να την επισκεφθείτε! Βρίσκεται στην οδό Διαδόχου Παύλου 55 στην γωνία με την Γρηγορίου Λαμπράκη … στην Γλυφάδα φυσικά.
piazzadelpopolo

Αύριο συγκαλείται εκτάκτως η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς.

LawNews Center


Έκτακτη Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
12/3/2009 9:29:46 πμ

Αύριο συγκαλείται εκτάκτως η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, στη συνεδρίαση, τα μέλη της επιτροπής θα ασχοληθούν με:

«1. Την αποδιοργάνωση και αποσυντονισμό στην απονομή της Δικαιοσύνης, η οποία λόγω της αρνησιδικίας εμπεδώνει κράτος ανομίας και δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες. 2. Το σωφρονιστικό σύστημα και τη δυσλειτουργία του, οφειλόμενη σε μεγάλο βαθμό στη διαχρονική ανυπαρξία πολιτικής βούλησης για συνεργασία και συμμετοχή των αρμόδιων φορέων στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου. 3. Την πορεία της αναμόρφωσης του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου. 4. Τον τρόπο λειτουργίας του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, εδρεύοντος στον Άρειο Πάγο και τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων που οδηγούνται σε παραγραφή. 5. Την έλλειψη ευαισθησίας της διοίκησης έναντι συναδέλφων με ειδικές ανάγκες».

ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com

Όχι Σουφλιά στη νομιμοποίηση ημιυπαίθριων.

Διευκρινήσεις για το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων και τα σχέδια της κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει "νομιμοποίηση" αλλά "τακτοποίηση"
Οπως εξήγησε, η Επιτροπή που έχει συσταθεί, συζητά το θέμα της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων, να μην μπορούν δηλαδή να κατεδαφιστούν, και τα αποτελέσματά της θα είναι έτοιμα το Μάιο. Νομιμοποίηση δεν μπορεί να γίνει, σημείωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.
Ερωτηθείς για το θέμα του Κτηματολογίου ο κ. Σουφλιάς επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν πρόστιμα για όσους κατέθεσαν εκπρόθεσμες δηλώσεις στα γραφεία Κτηματογράφησης.
Και παράπλευρα διόδια στον Αγιο Στέφανο
Όσον αφορά εξάλλου το θέμα των διοδίων, ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης που έχει ψηφιστεί από 263 βουλευτές το 2007 στη Βουλή, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου θα τοποθετηθούν παράπλευρα διόδια.
Αυτό, εξήγησε, γίνεται για να εμποδιστούν τα φορτηγά να αποφεύγουν την καταβολή διοδίων στις Αφίδνες. Σήμερα τα φορτηγά, είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, αποφεύγουν τα διόδια των Αφιδνών μέσω του Αγίου Στεφάνου και των παράπλευρων δρόμων.
Οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Στεφάνου και του Κρυονερίου δεν πρόκειται να πληγούν από το μέτρο, διότι όσοι κατευθύνονται προς την Αθήνα, θα μπαίνουν στην εθνική από τους παράπλευρους δρόμους που θα βελτιωθούν, υποστήριξε ο κ. Σουφλιάς και έκανε λόγο για παραπληροφορηση ότι θα πληγούν οι κάτοικοι των γύρω δήμων.
Οπως διευκρίνισε, οι σταθμοί διοδίων που προβλέπει το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού, θα είναι τρεις μετωπικοί και κάποιοι παράπλευροι, όπως του Αγίου Στεφάνου.
Τα παράπλευρα διόδια στον Αγιο Στέφανο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν προς το τέλος του έτους, αφού βελτιωθεί το τμήμα της εθνικής από τη Μεταμόρφωση έως τη Σκάρφια, που είναι το συγκεκριμένο τμήμα παραχώρησης.
Tέλος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί άμεσα ποσό 1,4 εκατ. € για την αποκατάσταση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, και τη βελτίωση των υποδομών του.
Όπως διευκρίνισε, 700.000 ευρώ θα διατεθούν από το ΕΤΕΡΠΣ, που είναι φορέας του υπουργείου και άλλα 700.000 ευρώ θα προσφερθούν από το Ιδρυμα Λάτση.
ΕΘΝΟΣ

Τρις ισόβια στο δράστη της τριπλής δολοφονίας στο Μπράλλο από το Εφετείο



Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί και πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Τρις φορές ισόβια καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας ο Ηλίας Λιασκώνης, που είχε εκτελέσει εν ψυχρώ, τον Αύγουστο του 2002, τρεις κυνηγούς, τους Γιώργο Τριανταφύλλου, Γιώργο Πουρνάρα από την Αγία Μαρίνα της Τιθορέας και Βασίλη Αδάμου από την Αμφίκλεια και τους πέταξε σε χαράδρα, κοντά στο χωριό Μπράλλος.

Ο δράστης, ωστόσο, για πρώτη φορά ομολόγησε στο δικαστήριο την πράξη του, τον τρόπο, με τον οποίο σχεδίασε το τριπλό έγκλημα, αλλά και την εκτέλεση των τριών θυμάτων του, αποδεχόμενος πλήρως το κατηγορητήριο.

Ως αιτία της πράξης του, ανέφερε το γεγονός ότι είχε λάβει από τον Τριανταφύλλου, ποσό λιγότερο του ενός εκατομμυρίου δραχμών, προκειμένου να του προμηθεύσει κυνηγετικό σκύλο, αλλά δεν το έκανε και επιπλέον, δεν μπορούσε να του επιστρέψει τα χρήματα. Ακολούθως, ομολόγησε ότι ο ίδιος τηλεφώνησε σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Φθιώτιδας, στα οποία δήλωνε την πρόθεση της 17Ν να κάνει απαγωγές, δίνοντας συγχρόνως, ως απαγωγείς και τα αρχικά των ονομάτων των υποψήφιων θυμάτων του.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου του 2002, ο δράστης συναντήθηκε με τα τρία θύματα του για να μεταβούν σε δασική περιοχή του Μπράλλου, προκειμένου να δοκιμάσουν ένα κυνηγετικό σκυλί, αυτό που υποτίθεται θα προμήθευε στον Τριανταφύλλου. Όπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία, οδήγησε τους τρεις σε ερημική περιοχή, όπου τους πυροβόλησε και στη συνέχεια, τους πέταξε σε απόκρημνη χαράδρα κοντά στη γέφυρα της Παπαδιάς.

Μάλιστα, η ιατροδικαστική έκθεση αποκάλυψε ότι οι τρεις άνδρες ήταν εν ζωή, όταν τους έριξε μέσα στη χαράδρα.

Αρχικά, ο δράστης προσπάθησε να δημιουργήσει άλλοθι, καταθέτοντας ότι τούς περίμενε στο ραντεβού, αλλά δεν πήγαν, ενώ το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει τα τρία θύματα, βρέθηκε εγκαταλειμμένο κοντά στο χωριό Μπράλλος.

Ο δράστης από την πρώτη στιγμή ήταν μεταξύ των υπόπτων για την αστυνομία.

Στις πρώτες καταθέσεις του είχε αρνηθεί εμπλοκή του, αλλά λίγες ώρες αργότερα, σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο μέσα σε παπούτσι, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν ενός εκ των θυμάτων. Το εύρημα ανάγκασε το δράστη να ομολογήσει την εκτέλεση και να υποδείξει και το σημείο, όπου είχε πετάξει τα σώματα των άτυχων ανδρών.

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Κακουργημάτων της Λαμίας εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, αλλά δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και το δικαστήριο επανέλαβε την πρωτόδικη απόφαση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερίδα στο Δήμο Δίου με θέμα: «Ανάπτυξη Εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Δήμο Δίου»,



Κονταριώτισσα, 12/3/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ημερίδα στο Δήμο Δίου με θέμα:
«Ανάπτυξη Εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο Δήμο Δίου»,
Στο μοναδικά προικισμένο από τη φύση Δήμο Δίου, με τις εναλλαγές των εικόνων απ’ το βαθύ πράσινο του Ολύμπου στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, διοργανώνεται ημερίδα με στόχο την ενημέρωση κοινού και επαγγελματιών για τις δυνατότητες Εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει ο Δήμος Δίου, την Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009 στο Κέντρο Μεσογειακών ψηφιδωτών του Δήμου Δίου και ώρα 11.00 το πρωί σε συνδιοργάνωση με την Αγροτουριστική Α.Ε., παρουσία της Πρόεδρου & Διευθύνουσας Συμβούλου, κα Μπριγκίττα Παπασταύρου.
Η περιοχή του δήμου διακρίνεται:
• για την εύφορη γεωργική γη και για την παραγωγή μεγάλης ποικιλίας γεωργικών, (καπνός, ακτινίδια, σταφύλια, ρόδια, ζωοτροφές), κτηνοτροφικών και παραδοσιακών προϊόντων.
• για την ύπαρξη του παγκόσμια γνωστού αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου Δίου
• για την επαφή του με τον παγκόσμια γνωστό Εθνικό Δρυμό Ολύμπου
• για την πραγματοποίηση πολιτιστικών γεγονότων όπως, Φεστιβάλ Ολύμπου, Olympus Marathon, River Party, Βροντινό Καρναβάλι, Φεστιβάλ Χορωδιών, λειτουργία του κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
Ο Δήμαρχος Δίου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος σε σχετική δήλωση είπε: «Προχωρούμε συνθέτοντας τις προτάσεις μας με τις προτάσεις των συνδημοτών μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και με κάθε τρόπο προσπαθούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του».

ΚΡΑΧΤΗΣ kraxtis-gr.blogspot.com


Νέα εσωκομματική αναταραχή στη ΝΔ


Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης. Και οι δύο όμως αναφέρθηκαν μάλλον με κριτική διάθεση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της οικονομικής κρίσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι χρειάζονται μέτρα και όχι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι με το παρόν εκλογικό σύστημα οι εκλογές θα οδηγούσαν σε ακυβερνησία. Υποστήριξε μάλιστα, ότι δεν είναι βέβαιος αν και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θέλει εκλογές αυτή την ώρα και ότι τις ζητάει μόνο και μόνο για εσωκομματική κατανάλωση.
Όσον αφορά στην οικονομική πολιτική, εξέφρασε την άποψη ότι μόνο η ΝΔ και η κυβέρνηση Καραμανλή μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση, άφησε ωστόσο αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, λέγοντας ότι «η ήπια προσαρμογή παραήταν ήπια» και προσθέτοντας ότι «σήμερα επιβεβαιώνεται από όλους -και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό- η άποψή που εξ αρχής είχα εκφράσει, ότι θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαρθρωτικές τομές, που ούτως ή άλλως απαιτούνται». Ακόμη, επιτέθηκε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια χαρακτηρίζοντας τον «παιδονόμο» και τονίζοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε κανέναν Αλμούνια, για να μας πει τι συμβαίνει».

ΑΛΦΑ

Με αφορμή το μακελειό της Στουτγάρδης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το δράμα που «έκλεισε» τυπικά με τη διαπίστωση ότι ο 17χρονος, πρώην μαθητής του Λυκείου του Βίνεντεν, ενός προαστίου στην περιοχή της Στουτγάρδης που κόστισε τουλάχιστον 17 ζωές συμπεριλαμβανομένης και αυτής του δράστη είναι σύνθετο – περιέχει στοιχεία ζηλόφθονης αντιπαράθεσης σε επίπεδο παιδιών, αδιαφορίας της κοινωνίας, απεμπλοκής γονέων και κηδεμόνων από κλασικά καθήκοντα, ελλείψεις στις απαιτούμενες δεξιότητες των παιδαγωγών, ελλείψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων σε σχολικά συγκροτήματα πολυεθνικής υφής.
Το δράμα έφερε στο προσκήνιο θεσμούς που συστηματικά απαξιώσαμε, όπως την κατάπτωση της σημασίας του Σχολείου που μεταλαμπάδευε στα παιδιά κάθε νέας γενιάς όχι μόνο χρήσιμες ή στείρες γνώσεις αλλά συστήματα αξιών, όπως την έλλειψη θρησκευτικής αγωγής που εμπνέει σεβασμό στην ζωή και την σωματική ακεραιότητα του πλησίον μας, όπως την εξαφάνιση της γειτονιάς που αποτελούσε το φυτώριο προστασίας της ανθρώπινης ανάγκης για παρέα, φιλία, συναναστροφή.
Στην εμπειρία της καθημερινής μας πραγματικότητας είναι δεδομένη η εφήμερη ύπαρξή μας στη γη και θεωρείται αυτονόητο ότι... εκείνο που όλοι απευχόμαστε είναι ο τερματισμός της ζωής μας πρόωρα είτε για λόγους υγείας είτε με βίαιο τρόπο. Ο βίαιος θάνατος στις σύγχρονες κοινωνίες έχει πολλά πρόσωπα που ξεκινούν από τα οδικά, θαλάσσια ή εναέρια ατυχήματα και φτάνουν στην εγκληματική πράξη.
Στόχος του κοινωνικού συστήματος υπήρξε ανέκαθεν και συνεχίζει να είναι η αποτροπή μέσα από τις διαδικασίες της κοινωνικοποίησης της πιθανότητες εκδήλωσης αντικοινωνικής συμπεριφοράς που μπορεί να φτάσει ακόμη και στο ακραίο σημείο της αφαίρεσης μιας ζωής. Το βιβλικό παράδειγμα της αδελφοκτονίας του Άβελ από τον Κλάϊν λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί αποτρεπτικά σε συμβολικό επίπεδο δεδομένου ότι μέσα στην εκκλησία του Χριστού, και η Γερμανία είναι Χριστιανικό Έθνος, υποτίθεται είμαστε «όλοι αδέλφια…»
Στην κλασική διαδικασία της πορείας προς την ενηλικίωση και την ωρίμανση το κάθε παιδί, μικρό και αδύναμο στην καθημερινή αντιπαράθεσή του με τους ενήλικους του περιβάλλοντός του, συγγενείς, φίλους ή τρίτους, αισθάνεται σωματικά και μυϊκά αυτό που πραγματικά είναι- δηλαδή μικρότερο, ασθενέστερο, υποδεέστερο. Τα παιδιά “ξεπερνούν” αυτά τα συναισθήματα κατωτερότητας μαθαίνοντας τρόπους επιβολής στους άλλους μέσα από το παιχνίδι χρησιμοποιώντας φυσικές και πνευματικές ικανότητες.
Και εδώ έρχεται το μεγάλο θέμα της συνυπευθυνότητας όταν μέσα από τα ΜΜΕ εμείς ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ στα παιδιά μας πώς να φονεύουν, πώς να κρατούν και να χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα για να σκοτώσουν άλλα παιδιά!..
Το έχουμε ζήσει ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ πολλές φορές αυτό το γεγονός στην Αμερική τα τελευταία χρόνια! Και στη συνέχεια το ζήσαμε πέρυσι (δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο σε σχολικό ίδρυμα της Φινλανδίας – μιας χώρας που σε παγκόσμια κλίμακα ανήκει στις 3 μαζί με την Αμερική και την Υεμένη με απίστευτες αναλογίες ατόμων άνω των 15 που οπλοφορούν νόμιμα!).
Ώ καιροί, ώ ήθη!..
Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τους μηχανισμούς της ΤΑΥΤΙΣΗΣ και της ΜΙΜΗΣΗΣ, μέσα από επαναλαμβανόμενες στα ΜΜΕ στο διηνεκές και συχνά μέχρι επιπέδου ανυπόφορης αηδίας σκηνές ανατριχιαστικής βαρβαρότητας από άνθρωπο σε συνάνθρωπο χωρίς κανένα λόγο ή με την απίστευτη δικαιολογία της «ανθρωπιστικής-απελευθερωτικής παρέμβασης» και επαναλαμβάνουν, βιωματικά, χωρίς βαθύτερη συνειδητοποίηση, ΟΛΑ όσα εμείς τους μαθαίνουμε..
Κατακερματίζεται έτσι η συστηματική προσπάθεια κάθε κοινωνίας από συστάσεως του πρώτου κοινωνικού συστήματος της ανθρωπότητας να μετουσιώσει τον άνθρωπο-ζώο σε άνθρωπο κοινωνικό με τη βοήθεια κλασικών δομών και θεσμών όπως η οικογένεια, η παιδεία, η θρησκεία, το σύστημα Δικαιοσύνης και το σύστημα ελέγχου και καταστολής.
Κάθε φορά που μας έρχονταν ειδήσεις από την μακρινή Αμερική για ανήλικους που δολοφονούσαν ανήλικους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, την γειτονιά τους ή μέσα στην σχολική αίθουσα ΟΛΟΙ εμείς κουνούσαμε «αυτάρεσκα και φιλάρεσκα» τα κεφάλια εφησυχάζοντας εαυτούς και αλλήλους ότι εδώ είναι Ευρώπη και εδώ τέτοια πράγματα ΔΕΝ συμβαίνουν…
Και εφόσον φαινόμενα απίστευτης βίας έχουν αρχίσει να συμβαίνουν και στην Ευρώπη, αργά ή γρήγορα θα συμβούν και εδώ, καθώς αναδύονται απίστευτες πραγματικότητες που σοκάρουν και κοινωνικά φαινόμενα τόσο απόμακρα – μέχρι χτες – στη φύση του Έλληνα (όπως στην περίπτωση της 15χρονης προχθές στην Αθήνα που μαχαιρώθηκε όταν αντιστάθηκε στην αρπαγή της τσάντας της) μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε ΤΙ απαιτείται και πώς πρέπει να προετοιμασθούμε για να τα χειριστούμε;
Να δεχθούμε ως σωστό και όχι τόσο απομακρυσμένο από την ορθή ερμηνεία τέτοιων φαινόμενων, όπου παιδιά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ παιδιά, το αναδυόμενο, σύγχρονο ψυχοκοινωνικό μοντέλο που εξυπηρετεί την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ και στοχεύει στη δημιουργία αυριανών ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ που θα μπορούν εύκολα, απρόσωπα και χωρίς να καταδιώκονται από τις αναμενόμενες ενοχές και κλασικές ερινύες να ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ εξυπηρετώντας τις προδιαγραφές τύπου «απελευθερωτικών» και “ανθρωπιστικών“ πολέμων; Ή, μήπως, τελικά, όταν τα παιδιά σκοτώνουν, εφόσον εμείς ΔΕΝ φροντίσαμε να ανακόψουμε τις προσπάθειες κάποιων κέντρων που εξυπηρετούν αυτήν την ερμηνεία, ΟΛΟΙ εμείς τελικά γινόμαστε, είτε το θέλουμε είτε όχι, ΣΥΝυπεύθυνοι;...
Εσείς τι λέτε;

ΕΦΕΤ: Ανάκληση (με ένα μήνα καθυστέρηση) επικίνδυνων δημητριακών...



Απαράδεκτοι...
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2009 (και το ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του, 11 Μαρτίου )για τη διακίνηση προγεύματος δημητριακών, στο οποίο βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις χημικών ουσιών (4-μεθυλοβενζοφαινόνης και βενζοφαινόνης), οι οποίες μετανάστευσαν στο προϊόν από την συσκευασία .
Πρόκειται για πρόγευμα δημητριακών που παράγεται από την Βελγική επιχείρηση «Mulder Natural Foods» και διακινήθηκε μέσω της ελληνικής εταιρείας «LIDL Hellas & SIA Ο.Ε» με την εμπορική επωνυμία «MASTER CRUMBLE - Chocolate Crunch Muesli», σε...
nonews

Μέντες...

12.3.09

nonews

Ο στόχος των τρομοκρατών Τράγκας (σιγά που θα ασχοληθούν οι τρομοκράτες μαζί του) βγήκε νωρίς το πρωί λίγο πριν αρχίσει την ραδιοφωνική του εκπομπή στον Αυτιά.
Χεσ..νος. Μέντες. Παρίστανε όμως τον....

ψύχραιμο, και δοθείσης ευκαιρίας άρχισε να τα ρίχνει στο Σημίτη. Σεγκόντο έκανε ο Αυτιάς και η Παπακώστα. Χωρίς αντίθετη άποψη, χωρίς να υπάρχει εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, πως είναι δυνατόν κύριε Ποντικομαμή, πως είναι δυνατόν να κάνετε συζήτηση για την έλευση Σημίτη? Δεν μας είναι συμπαθής ο Simitoelitsas, αλλά αν δεν μπαίναμε στην ΟΝΕ και είχαμε ακόμα την δραχμούλα, θα είχαμε βουλιάξει όλοι μαζί...

Γιατί ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πιθανός στόχος τρομοκρατικής επίθεσης; Θα προλάβει η Ευγενία Μανωλίδου να φορέσει νυφικό;

Πάμε στον Άδωνι για βόμβα!











Στη λίστα με τους πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων που δημοσίευσε η εφημερίδα "Το Βήμα" υπάρχει και το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη.
Μάλλον οι επαναστάτες δεν έχουν κάτι προσωπικό με τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά τον βλέπουν στην τηλεόραση να τσιρίζει και να κάνει υστερίες, και τους έχει σπάσει τα νεύρα - δεν είναι οι μόνοι.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης συμμετέχει στην Πολιτική Επιτροπή για τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία. Όταν ακούς πως ο Άδωνις Γεωργιάδης συμμετέχει στο διάλογο για την Παιδεία, σκέφτεσαι πως ίσως τελικά η Παιδεία μας να μην είναι και τόσο κακή.
Αφού συμμετέχει και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο διάλογο για την Παιδεία δεν θα έπρεπε να λέγεται «διάλογος για την Παιδεία» αλλά «μονόλογος» - θα την γονατίσει ο Άδωνις την Παιδεία με την πάρλα του.
Το καλό τώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης συμμετέχει στο διάλογο για την Παιδεία είναι ότι θα εξαφανιστεί από τις τηλεοράσεις. Μπορείτε να ανοίξετε άφοβα την τηλεόρασή σας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης παντρεύεται σε λίγο καιρό την εκλεκτή της καρδιάς του. Στο γάμο του θα γίνει χαμός. Θα είναι εκεί και καμιά δεκαριά διμοιρίες των ΜΑΤ για να τον προστατεύουν από τους τρομοκράτες και από τους θαυμαστές του.
Αν το ζευγάρι πάει ταξίδι για μήνα του μέλιτος, τότε θα καταλάβει η γυναίκα του τι σημαίνει «Στιγμή της Αλήθειας». Φαντάσου να έχεις τον Άδωνι να τσιρίζει μέσα στο αυτί σου επί ένα μήνα –μιλάμε για εφιάλτη. Αυτοί στο μήνα του μέλιτος θα πάρουν και διαζύγιο.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να προλάβει η γυναίκα του τους τρομοκράτες και να τον καθαρίσει αυτή.
posted by πιτσιρίκος

ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΑ...

pressmme

Δεν παίζεται το κορίτσι. Super Star. Τον έκανε ρόμπα τον Γ. Βλάχο. Αμέσως μετά την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου η Κάτια Μακρή και ο Γ. Χουδαλάκης έπαιξαν το απόσπασμα με τα όσα είπε χθες ο Γ. Βλάχος στην ημερίδα περί επιχειρηματία και εκβιασμού και τα όσα υποστήριξε πριν από λίγο στον Real fm. Πραγματικός κωλοτούμπας ο υφυπουργός.
Σ.Σ. Χουδαλάκη ακόμα περιμένουμε την φωτογραφία σου. Αόρατος είσαι;

ΧΑΪΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ...

pressmme

Δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει. Τον ρωτούσε ο Γ. Παπαδάκης για την προκήρυξη των τρομοκρατών και την αναφορά τους στο όνομά του και δεν έλεγε τίποτα. Κάτι ψιθύρισε κάποια στιγμή. "Δεν είναι ρεμάλι είπε χαμηλόφωνα και συνέχισε επισημαίνοντας ότι οι πολίτες με ψηφίζουν και όχι οι τρομοκράτες". Ο Γ. Παπαδάκης απέφυγε τα πολλά σχόλια. Για την κλοπή του δημοσίου χρήματος σχετικά με τα ομόλογα κουβέντα από τον Σ. Τσιτουρίδη. Προκλητικός και σκληρός. Τον χάϊδεψε η Συλβάνα Ράπτη. Κακώς. Έπρεπε να του τα πει χύμα και τσουβαλάτα...

Ληστεία με πυροβολισμούς με αποτέλεσμα το θάνατο μιάς 29 χρονης υπαλλήλου


12 Μαρ 2009

πρίν μία ώρα

Ληστεία με πυροβολισμούς πρίν ώρα στο Βύρωνα.
Δύο άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν μία γυναίκα υπάλληλο σε υποκατάστημα της εταιρείας "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" στην οδό Κύπρου 102.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διερχόμενος αστυνομικός - εκτός υπηρεσίας - πυροβόλησε και τραυμάτισε τον έναν ληστή, ο οποίος ήταν Αλαβανός.Δυστυχώς όμως παρό του ότι την κοπέλα την αέλαβε ομάδα γιατρών δέν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή, γιατί διαμπρές τραύμα στο στήθος.

Ενα ακόμη επεισόδιο, που δείχνει περίτρανα ότι στην ελλαδίτσα μας έχουμε γίνει άντροληστών συμμοριών, οι οποίοι ακουλουθούν τη μέθοδο "μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μή δίνετε"

Ο ΚΡΑΧΤΗΣ

kraxtis-gr.blogspot.com


ΦΗΜΕΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ


Από το πολιτικό γραφείο του τέως υφυπουργού Υγείας, βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ, Γιώργου Κωνσταντόπουλου λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση, την οποία παραθέτουμε ακριβώς ως έχει.
Σχετικά με τις κακόβουλες φήμες που κυκλοφορούν ευρέως όσον αφορά στις σχέσεις μου με τον επί 6 χρόνια Συνεργάτη μου και Δ/ντή του Πολιτικού μου Γραφείου στο Υπουργείο, Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, δηλώνω ότι ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος υπήρξε συνεπής, εργατικός, ηθικός και πιστός συνεργάτης μου και οι σχέσεις μας στηρίζονται στην αμοιβαία αλληλοεκτίμηση και τον σεβασμό. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Ο ΚΡΑΧΤΗΣ kraxtis-gr.blogspot.com

ΠΙΕΡΙΑ - Ισοπαλία στις εκλογές των Δημοτικών Υπαλλήλων


Ενωτική Κίνηση 237, Αδέσμευτη Κίνηση 222, Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία 55. Για εμπλοκή βουλευτικού γραφείου στη διαδικασία και για «απειλητικά τηλεφωνήματα» σε συναδέλφους του, μίλησε ο Χρ. Κομπατσιάρης, ενώ ο Γιάννης Μαυρίδης, έκανε λόγο για ξεκάθαρο μήνυμα συνεργασίας, με στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου.
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των δημοτικών υπαλλήλων του νομού μας, στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και νέων αντιπροσώπων στα συνδικαλιστικά τους όργανα. Νικητής, με διαφορά μόλις 15 ψήφων, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση». Δεύτερη δύναμη η «Αδέσμευτη Κίνηση» και τρίτη η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία». Οι δύο πρώτοι σε αριθμό ψήφων καταλαμβάνουν από τρεις έδρες, ενώ μια έδρα παίρνει η ΔΑΣ, η οποία αναμένεται να είναι και ο ρυθμιστής, όσον αφορά την κατανομή των αξιωμάτων στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι διαδικασίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, όπου περισσότεροι από 400 δημοτικοί υπάλληλοι του νομού συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Τον απολογισμό των πεπραγμένων της απελθούσης διοίκησης, ανέλαβε ο πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων του Νομού, Χρήστος Κομπατσιάρης, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές μικροέντασης, κατά τη διάρκειά του. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο απολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Οι κάλπες για τους 700 και πλέον εγγεγραμμένους υπαλλήλους, άνοιξαν το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου στις 6:30 το απόγευμα. Τα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή, έχουν ως εξής: Ψήφισαν 524. Άκυρα-Λευκά 10 Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση: 237 ψήφους και 3 έδρες. Αδέσμευτη Κίνηση ΟΤΑ Ν. Πιερίας: 222 ψήφους και 3 έδρες. Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία: 55 ψήφους και 1 έδρα. Από την κατανομή των εδρών φαίνεται, ότι καθοριστικό ρόλο στη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου των Δημοτικών Υπαλλήλων του νομού, θα παίξει η ΔΑΣ, αφού κανείς από τους δύο πρώτους Συνδυασμούς δεν έχει την πλειοψηφία. Τα τελικά αποτελέσματα, όσον αφορά τα άτομα που θα στελεχώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, αφού η καταμέτρηση των σταυρών συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ. Κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, οι δημοτικοί υπάλληλοι, εξέλεξαν τους αντιπροσώπους τους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και τους αντιπροσώπους τους στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Πιερία. Για εμπλοκή βουλευτικού γραφείου και «κομματικοποιημένων» στελεχών στην εκλογική διαδικασία, έκανε λόγο στις δηλώσεις του, στην «Π», ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας και υποψήφιος με την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση.» Ο Χρήστος Κομπατσιάρης, μίλησε ακόμη και για «απειλητικά τηλεφωνήματα», προς τους συναδέλφους τους, από «κομματικοποιημένα» στελέχη, με στόχο την «αλλοίωση» των αποτελεσμάτων. Η δήλωση, του κ. Κομπατσιάρη, έχει ως εξής: Μπλέχτηκε βουλευτικό γραφείο της Κατερίνης, στις εκλογές. Είπαμε ότι οι εκλογές δεν αφορούν πολιτικά γραφεία και πολιτικούς. Κάναμε καθαρή νίκη. Ο συνδυασμός μας βγήκε πρώτος. Κομματικοποιημένα στελέχη, προσπάθησαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα, με απειλητικά τηλεφωνήματά τους και κατ’ ιδίαν συνομιλίες με δημοτικούς υπαλλήλους. Ντρέπομαι για αυτούς, που θέλουν να πιστεύουν ότι μας εκπροσωπούν έντιμα και τίμια στη Βουλή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους του Νομού Πιερίας για τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο και ενωτικό αγώνα που δώσαμε. Οι εκλογές ανήκουν στο παρελθόν, ανέφερε στην «Π» ο Γιάννης Μαυρίδης, υποψήφιος του Συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνηση», επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου. Ο κ. Μαυρίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, τόνισε ότι από την κατανομή των εδρών, φαίνεται καθαρά το μήνυμα των συναδέλφων του, για συνεργασία. Συγκεκριμένα, δήλωσε: Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες, για την ανάδειξη του νέου συμβουλίου. Το αποτέλεσμα, μπορεί να μην είναι αυτό που θέλαμε, όσον αφορά τις ψήφους, αλλά η μικρή διαφορά, αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους μας για συνεργασία. Αυτό το μήνυμα γίνεται αποτυπώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια και από την κατανομή εδρών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους 222 συναδέλφους του νομού, που μας εμπιστεύτηκαν. Οι εκλογές ανήκουν στο παρελθόν και αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, για να δικαιώσουμε όσους μας εμπιστεύθηκαν.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΝΤΖΑΣ