Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΠΙΕΡΙΑ - Διόδια - Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω!


Με κίτρινα μπαλόνια κρεμασμένα στις κεραίες τους, κομβόι οχημάτων πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, χωρίς να πληρώσει το «χαράτσι» των 2,30 ευρώ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης σ’ αυτό το άδικο τέλος, που τείνει να «πνίξει» την Πιερία, ενόψει μάλιστα μιας δύσκολης χρονιάς στον τουρισμό.
Η πρωτοβουλία της διαμαρτυρίας ήταν της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας και η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, αφού αρκετά ήταν και τα Δημόσιας Χρήσης οχήματα τα οποία στήριξαν την κίνηση της Εθελοντικής Ομάδας. Στην πρώτη γραμμή, βρέθηκαν και μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων του Αιγινίου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, καθώς και συνδικαλιστές του κλάδου μεταφορών. Από την διαμαρτυρία, έλειπαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακόμη και από τους δήμους των γύρω περιοχών.

Λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, περισσότερα από 50 οχήματα, κορνάροντας προσέγγισαν τα διόδια με τη συνοδεία περιπολικού της Τροχαίας. Ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Πιερίας, κ. Τσολακίδης, ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους υπαλλήλους των διοδίων, για την πρόθεσή των διοργανωτών της διαμαρτυρίας να περάσουν από τα διόδια, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο.
Χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση, το κομβόι των οχημάτων διέσχισε την περιοχή, υπό τη διακριτική παρουσία Αστυνομικής δύναμης.

«Είμαστε απλοί πολίτες, οι οποίοι έχουμε έναν μόνο κοινό στόχο. Το καλό αυτού του τόπου. Σήμερα ξεκίνησε ένας αγώνας που θα έχει συνέχεια», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ηλίας Τσολακίδης, καλώντας όλους τους πολίτες που επιθυμούν κάτι καλύτερο για αυτόν τον τόπο να μπουν κάτω από την ομπρέλα των εθελοντών, η οποία, όπως είπε, χωράει πολλούς.

«Έγινε μια πάρα πολύ σημαντική κινητοποίηση, με τη πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης», δήλωσε ο Ηλίας Τσιτλακίδης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα διόδια. Ο κ. Τσιτλακίδης, έστειλε και ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που τείνουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα, λέγοντας πως «αυτό που θα πρέπει να πιστέψουν όλοι είναι, πως όταν προσπαθείς, για έναν δίκαιο σκοπό, θα έχεις τελικά αποτέλεσμα. Βασική προϋπόθεση όμως είναι, να πιστέψουν όλοι σ’ αυτόν τον σκοπό και να μην πιστεύουν ότι με διάφορες άλλες ενέργειες και μη προσπαθώντας όσο πρέπει, θα πετύχουν κάτι».

«Τέρμα οι συσκέψεις επί συσκέψεων, ως αποτέλεσμα! Ακούσαμε από τους τοπικούς μας άρχοντες και από τους βουλευτές μας, περί συσκέψεων σε υπουργεία και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε δηλαδή να συνεχίζονται τα διόδια και να αυξάνονται», δήλωσε ο Γιώργος Κυτίδης. Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, κάλεσε την ΑΙΓΑΙΟ και όσους υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης, να πάρουν θέση, για όσα υπέγραψαν. Ο κ. Κυτίδης, ζήτησε να γίνουν επιτέλους γνωστά τα οικονομικά μεγέθη της σύμβασης, σημειώνοντας πως «είναι σημαντικό να μάθουμε πόσοι περνάνε από τα διόδια, πόσα αυτοκίνητα, τι εισπράξεις γίνονται και μέχρι τα 30 χρόνια που είναι η σύμβαση, πόσα δισεκατομμύρια θα εισπράξει η Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ και αν αυτά που θα επενδύσει, είναι έστω και το 1%, όσων θα εισπράξει».

Δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις, έδωσαν και οι συνδικαλιστές του κλάδου μεταφορέων. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο! Οι πληροφορίες που έχουμε, είναι για ακόμα περισσότερα διόδια!», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως. Ο κ. Ζερκιτανίδης, μεταφέροντας την αγανάκτηση των μελών του Σωματείου του, προειδοποίησε ότι ο αγώνας δεν θα σταματήσει, μέχρι να υπάρξει δικαίωση. Εμείς ως Σωματείο, με τις Επιτροπές Αγώνων, δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ. «Εάν δεν ακουστούμε, θα αποκλείσουμε το νομό, θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο», είπε χαρακτηριστικά.

«Το χάλι των αυτοκινητόδρομων που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πουθενά και δυστυχώς το ακριβοπληρώνουμε στα διόδια», επεσήμανε στις σύντομες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Τσιμοράγκας, ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους του, αλλά και όλες τις παραγωγικές τάξεις να αντιδράσουν, σ’ αυτό το χαράτσι.

Με τον Γιώργο Σουφλιά και όσους υπουργούς δεν έχουν αντιληφθεί ότι εκπροσωπούν όλη την Ελλάδα και όχι μόνο την περιοχή τους, τα έβαλε ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ, στις δηλώσεις του, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «ο υπουργός και οι κυβερνήσεις, δεν είναι μόνο για μια συγκεκριμένη περιοχή, όπου εκλέγονται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά οφείλουν να είναι εκπρόσωποι όλων των Ελλήνων και δυστυχώς εδώ γίνονται εξαιρέσεις».
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΕΒΕ , υποστήριξε πως δεν μπορεί το υπουργείο ανάπτυξης να ζητάει από τις παραγωγικές τάξεις θυσίες και συγκράτηση των τιμών όταν η ίδια η εταιρία με τις ευλογίες της κυβέρνησης, βάζει αυξήσεις στα διόδια οι οποίες αγγίζουνε το 100% και το 170%».

ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΜΑΝΤΖΑΣ

Οι Ψωμιάδης Ορφανός και η Τούμπα


Η πολιτική παρακμή κατολίσθησε σε επικίνδυνη ξεφτίλα. Τρανά παραδείγματα οι Ψωμιάδης και Ορφανός που με τις εμπρηστικές τους δηλώσεις πυροδότησαν μια εμπόλεμη κατάσταση στο γήπεδο της Τούμπας. Δεν γνωρίζω και ούτε θέλω να ξέρω αν θα καταδικαστούν οι παίχτες του ΠΑΟΚ για τις πυγμαχικές τους επιδόσεις, μήτε αν τιμωρηθεί το γήπεδο της Τούμπας για τους μπουκαλοβόλους του οπαδούς που έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο το διαιτητικό τρίο αλλά και τους παίχτες του Ολυμπιακού. Μ’ ενδιαφέρει να μάθω αν η τακτική δικαιοσύνη καλέσει τους δύο αυτούς ψηφοσυλλέκτες που με τις ρυπαρές δηλώσεις τους και επί μία εβδομάδα αγκίστρωναν πελατεία από τα ράκη της πλέον δύσοσμης χωματερής. Τους χουλιγκάνους οπαδούς. Επειδή αυτοί ήταν οι ηθικοί αυτουργοί των εκτρόπων που όλη η Ελλάδα άναυδη και φοβισμένη αντίκρισε χτες. Αυτοί είναι οι ένοχοι που με την πολιτική κάλυψή τους εξιέρωναν από τα πριν τα οπλισμένα χέρια των διψασμένων για αθλητικό αίμα τεράτων της ποδοσφαιρικής ζωής.


Αυτοί οι πολιτικά αχρείοι τύποι που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Ούτε εμπρός στην θέα της ίδιας της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας τους, που τους προστάζει ότι πάνω και πέρα απ’ όλους και όλα είναι η «αγορά» εντός της οποίας βεβαίως περιλαμβάνεται και η (λέμε τώρα) ποδοσφαιρική αγορά με τις επενδύσεις των εκατομμυρίων ευρώ. Έχουν όμως καταλάβει καλά πως από μόνη της η αγορά δεν είναι σε θέση να εκλέξει τους διαχειριστές. Και καταφεύγουν σε λαϊκότροπα τρυκ του τύπου "κατακρεουργήστε" τους για να γοητεύσουν τους καταναλωτές της!!!


Αν λοιπόν δεν συλληφθούν και πάραυτα καταδικαστούν, προτείνω από την επόμενη φορά οι εικοσιδύο ποδοσφαιριστές να εισέρχονται παρουσία της αυτοκρατορικής ρομφαίας των «κυρίων» Ψωμιάδη και Ορφανού στα γήπεδα σύμφωνα με τους κανόνες των μονομάχων του Κολοσσαίου. Οπλισμένοι στις σπάθες τους και ο πιο γρήγορος να επιβιώσει. Δεν θα γίνει το θέαμα πιο ελκυστικό και φυσικά οικονομικά προσοδοφόρο;

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ

ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΕΡΕΣ
http://greekblock.blogspot.com/

Συνεχίζεται το πρόβλημα με τα κρούσματα φυματίωσης σε σχολείο της Κατερίνης


































Συνεχίζεται το πρόβλημα με τα κρούσματα φυματίωσης σε σχολείο της Κατερίνης
.Αποχή έκανα σήμερα οι μαθητές.Διαμαρτύρονται για την αδιαφορία της πολιτείας,την έλλειψη ενημέρωσης για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία τους.Αδυναμία και αδιαφορ΄΄ια των αρμοδίων να δώσουν απάντηση στα ερωτήματα των παιδιών και των γονέων τους.Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη.Αβεαβαιότητα μετά και του νέο κρούσμα οπου και καθηγητής ευρέθη να έχει προσβληθεί.

Ο ΚΡΑΧΤΗΣ
kraxtis-gr.blogspot.com

Νέος "Τσενάϊ" στις Καλύβες Χαλκιδικής. Αρνούνται να επιτρέψουν σε αλβανικής καταγωγής αριστούχο μαθητή να είναι σημαιοφόρος

Δευτέρα, 9 Μάρτιος 2009

Μία παρόμοια υπόθεση με αυτή της Ν.Μηχανιώνας και του αριστούχου Οδυσσέα Τσενάϊ διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στις Καλύβες του νομού Χαλκιδκής. Ο αριστούχος του σχολείου και αυτός που πρέπει σύμφωνα με το Νόμο να είναι σημαιοφόρος κατά τις... εορταστικές εκδηλώσεις και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου είναι Αλβανικής Καταγωγής. Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε συνεδρίαση τους αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στον αριστεύσαντα αλβανικής καταγωγής μαθητή να “κρατήσει την Ελληνική σημαία”, όπως λένε χαρακτηριστικά. Επισημαίνουν επίσης, ότι αν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρελάσουν. Εναλλακτικά προτείνουν να παρελάσει ο αριστούχος μαθητής με το λάβαρο του σχολείου. Το θέμα έχει φτάσει ήδη στο Δήμαρχο της περιοχής, αλλά και στο Νομάρχη Χαλκιδικής.

(www.newsblog.gr)

"Δυναμική διαμαρτυρία στη Λεπτοκαρυά Πιερίας" πέρασαν χωρίς να πληρώσουν διόδια












"ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!"

"Διαμαρτυρία σήμερα στα διόδια της Λεπτοκαρυάς : Δεν πληρώνουμε διόδια!

Σε δυναμική διαμαρτυρία προέβησαν σήμερα στις 4 μ.μ οδηγοί αυτοκινήτων στα Διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας μετά από έκκληση εθελοντικών ομάδων του Νομού...
Παρόντες πολλοί οδηγοί,περίπου εκατό αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια.Συνοδεία και της Αστυνομίας.Μίλησαν οι φορείς, Επειμελητήριο Πιερίας και οι εθελοντικές ομάδες, κατείγγειλαν ότι είναι παράνομη η είσπραξη των διοδιών αφού δέν διανοίουν αυτοκινητόδρομο,επέδωσαν έγγραφο διαμαρτυρίας στην εταιρεία Αιγαίο.Επιστολή έστειλε στον Γιώργο Σουφλιά ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος.


kraxtis-gr.blogspot.com

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Κ. Σημίτη την Πέμπτη


Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα έχει την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Οι δύο άνδρες είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και συμφώνησαν να συναντηθούν την Πέμπτη αμέσως μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.



NAFTEMPORIKI.GR

Στην πειθαρχική ο Σταυρίδης


Στην πειθαρχική ο Σταυρίδης
Συντάχθηκε απο τον/την Δημήτρης Γιαχανατζής

Ακόμη ένας διαιτητής παραπέμπεται καθώς βαθμολογήθηκε με χαμηλό βαθμό στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων. Πρόκειται για τον διαιτητή Σταυρίδη (ΣΔΠ Πιερίας) που σφύριξε στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Πανιώνιο για την 25η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και βαθμολογήθηκε με 5 στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων. Ακόμη, στο αγώνα Θρασύβουλος-Εργοτέλης, ο βοηθός Τζαρίμας (ΣΔΠ Αργολίδας) παραπέμπεται γιατί επίσης βαθμολογήθηκε με 5.

Αλεξίσφαιρο σουτιέν!! Για σκληρές Γυναίκες !!


Ενα καινούργιο αλεξίσφαιρο σουτιέν θα προστατεύει διπλά τις αστυνομικίνες της Γερμανίας, οι οποίες μπορεί να κινδυνεύουν διπλά ως εκ της φύσεως τους στις επικίνδυνες αποστολές. Το νέο εσώρρουχο, άνετο και μοδάτο, χωρίς μπανέλες και πλαστικές ίνες, κατασκευασμένο από βαμβάκι και πολυεστέρα θα φοριέται μέσα από το αλεξίσφαιρο γιλέκο από τα κορίτσια της «πρώτης γραμμής». Είναι προαιρετικό και μπορούν να το προμηθευτούν όσες θέλουν να προστατεύσουν καλύτερα στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος τους. Αλλωστε η αξιωματικός, η οποία είχε και την ιδέα κατασκευής του είχε και την εξήγηση της αναγκαιότητάς του. Οπως είπε στο BBC η Κάρμεν Κιμπάτ, σύμβουλος ισότητας της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας: «Η ισχύς μιας σφαίρας μπορεί να σπρώξει το μέταλλο και τις πλαστικές ίνες του στηθόδεσμου στο σώμα της αστυνομικού, προκαλώντάς της σοβαρό τραυματισμό».

diaporon

Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ


Τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προτείνει για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος και πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.
Το κορυφαίο στέλεχος, που το τελευταίο διάστημα έχει μιλήσει δημοσίως για την ανάγκη αξιοποίησης του κ. Σημίτη, προσδιορίζει για πρώτη φορά με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» τον ρόλο που θα επιθυμούσε να διαδραματίσει ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ επαναλαμβάνει την άποψη πως η ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αντιδρά έντονα στην κριτική που δέχεται από τα κόμματα της Αριστεράς, κυρίως μέσω των εντύπων της «Αυγής» και του «Ριζοσπάστη», και ευθέως κατηγορεί κάποιους οπαδούς τους ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση με γκα ζάκια που έγινε πριν από λίγο καιρό στο γραφείο του…

Στην ίδια συνέντευξη εντυπωσιάζει η απάντηση που δίνει ο πρώην υπουργός για τον νέο υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου σε σχέση με τις μέχρι τώρα επιδόσεις του: «Ποιος θα το ΄λεγε ότι θα ΄ρχόταν η καταραμένη ώρα που ο ελληνικός λαός θα νοσταλγούσε τον Αλογοσκούφη»,................

http://www.neaonline.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ...


Αξιότιμε κύριε διευθυντά του Γραφείου
του πρωθυπουργού
στο Μέγαρο
Μαξίμου
.


Την Τετάρτη 11 Μαρτίου, σύμφωνα με
απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες
του pressmme, στο Αριστοτέλειο
Πανεπιστήμιο

η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα
γίνεται από αναπληρώτρια τακτική καθηγήτρια.
Mάθαμε (ξέρετε εσείς!) ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις στην Πανεπιστημιακή
Κοινότητα
.
Μάθαμε επίσης (ξέρετε εσείς!) ότι πιέζετε πολύ έντονα και ασφυκτικά για να γίνει
το... χατήρι της κρατικοδίαιτης Αννούλας.

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά πολύ να μην ανακατεύεστε σε θέματα που δεν είναι
της αρμοδιότητάς σας.
Σας ευχαριστούμε πολύ...

pressmme

Γιάννης Παπαγιάννη

Νέες εξελίξεις για το Βατοπέδιο... . Στην εισαγγελέα Αρσένιος και Εφραίμ... . για το "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο"!

.
Αίτημα να κληθούν οι δύο μοναχοί κατέθεσε η Στ. Μαντέλη που με τον δικηγόρο της Γ. Μαντζουράνη αρχίζουν να τους χορεύουν στο ταψί!
.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Από τον Γιάννη Παπαζήση
.
Σε νέα φάση μπαίνει η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου μετά την αποκάλυψη της επιστολής Αρσένιου ο οποίος κάνει λόγο για "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο" που έδωσε την έγκρισή του για τη διαδικασία ανταλλαγής των εκτάσεων.
Πριν από λίγο η τέως Προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη με αίτησή της -μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Μαντζουράνη, προς την Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών κ. Ε. Σπυροπούλου, που κάνει τη δικαστική έρευνα του σκανδάλου, ζήτησε να κληθούν οι Αρσένιος και Εφραίμ, ως ύποπτοι, και να εξηγήσουν τι εννοούν με αυτό το απόσπασπα της επιστολής τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ήδη ότι ύστερα από την αίτηση αυτή ο Αρσένιος και ο Εφραίμ καλούνται από την Εισαγγελέα για να πουν τι ξέρουν. Κι επειδή τώρα τα πράγματα άρχισαν να στριμώχνονται, η κίνηση που έκανε η Στ. Μαντέλη μέσω του συνηγόρου της, δείχνει ότι κάποιοι θ΄αρχίσουν να ...χορεύουν στο ταψί. Δεν θα είναι εύκολο να παριστάνουν τους άνετους όπως πριν από λίγο καιρό...
Συγκεκριμένα στην αίτηση που κατατέθηκε ζητείται οι δύο μοναχοί να ερωτηθούν:
α) ποιοι είναι οι μετέχοντες στο «υψηλό κυβερνητικό επίπεδο», όπου «έγινε αποδεκτή η διαδικασία ανταλλαγής» ακινήτων, όπερ μάλιστα «εγγυάται και την πραγμάτωσή της …»,
β) πότε έλαβε χώρα αυτό το γεγονός ,
γ) πότε, πως και μέσω ποιων διαδικασιών και προσώπων επληροφορήθησαν τα ενλόγω κρίσιμα συμβεβηκότα ο μοναχός Αρσένιος και ο ηγούμενος Εφραίμ.
Στην αίτηση μάλιστα τονίζεται χαρακτηριστικά και δηκτικά ότι "η ιδιότητα του μοναχού και ηγουμένου δεν δικαιολογεί προνομιακή μεταχείριση αυτών" καθώς Εφραίμ και Αρσένιος σε αντίθεση με τους άλλους υπόπτους, "όλως παραδόξως δεν υπεβλήθησαν στον κόπο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης, προδήλως … για να μη διακοπεί η μοναστική περισυλλογή και προσευχή των, καθώς και η παράλληλη εργώδης επιχειρηματική δραστηριότητα αυτών"!!!
Επίσης η κ. Μαντέλη, δια του συνηγόρου της, ζητά να κληθεί και...
ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος, ως μάρτυρας και να απαντήσει "πότε και πώς ήλεγξε τη βασιμότητα των γραφομένων του μοναχού Αρσενίου περί του ότι «η διαδικασία ανταλλαγής έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο», όπερ «ταυτόχρονα μας εγγυάται και την πραγμάτωσή της …», προφανώς πριν δώσει εντολή στο Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, κ. Π.Μήτσαινα, να διαβιβάσει την ενλόγω τηλεομοιοτυπική Επιστολή στην αρμόδια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης με την εντολή να ενημερωθεί για τις ενέργειες αυτής το Γραφείο Υπουργού". Επίσης, "σε ποια πρόσωπα απευθύνθηκε για τον ενλόγω έλεγχο και ποια ήταν η απάντηση των προσώπων, που συμμετείχαν στο «υψηλό κυβερνητικό επίπεδο», που «έγινε αποδεκτή η διαδικασία ανταλλαγής» προς αυτόν."
Αρχίζει νέο ...πάρτι!

Απίστευτο! Ο Πρετεντέρης έδωσε στεγνά τον Ψυχάρη και παρακάλεσε να αποσυρθεί το δημοσίευμα- ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ




Δευτέρα, 9 Μάρτιος 2009

Πήρε ο Πρετεντέρης τηλέφωνο το "Πρώτο Θέμα" και είπε ότι δεν ταξίδεψε αυτός στην πρώτη θέση αλλά ο Σταύρος Ψυχάρης που ήταν στην bussiness. Η τσαντίλα έγινε επειδή πήγε η αεροσυνοδός και ζήτησε από τον Παπανδρέου να πάει στην καλή θέση και μάλιστα ο διάλογος με την αεροσυνοδό:

Αεροσυνοδός: "Περάστε κ.Πρόεδρε μπροστά στην bussiness είναι και ο κ.Ψυχάρης"

Παπανδρέου: "Όχι ευχαριστώ , θα μείνω εδώ με την οικογένεια μου"

Αυτό το έμαθε ο Ψυχάρης και προφανώς έγινε έξω φρενών! Ο Γ.Πρετεντέρης λοιπόν πήρε τηλέφωνο στην εφημερίδα και έδωσε ...στεγνά τον Σταύρο Ψυχάρη ότι δεν ήταν αυτός στην πτήση αλλά ο Ψυχάρης!

"Δεν ταξίδεψα εγώ με τον Παπανδρέου αλλά ο...
Ψυχάρης. Σας ορκίζομαι και λέω την αλήθεια. Μην τον βάλετε. Δεν έχω σχέση. Δεν ήμουν στην πτηση" φέρεται να είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Μάλιστα ορκιζόταν ότι δεν ήταν ο ίδιος και από την εφημερίδα το θεώρησαν ότι θα τον αδικούσαν και το τράβηξαν το Σάββατο το πρωί!

Αλλά το σύστημα ξεκίνησε την διαρροή χωρίς να γνωρίζουν ότι θα εκθέσουν τον Σταύρο Ψυχάρη που τελικά γίνεται ρόμπα. Και βέβαια ο Πρετεντέρης που έδωσε στεγνά τον Ψυχάρη. Ένα απίστευτο παρασκήνιο και η αλήθεια για το δισέλιδο που πρόλαβε και έφθασε μέχρι την επαρχία αλλά από την Αθήνα αποσύρθηκε που σημαίνει ότι το τηλέφωνο έγινε το Σάββατο. Αλλιώς θα προλάβαιναν όλα τα Πρώτα Θέματα

troktikos

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συνεργάτης του Παναγιώτη Φωτέα;;;



Ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, όσο περνάει ο καιρός και καταλαβαίνει ότι δεν θα είναι πλέον ούτε καν βουλευτής αρχίζει και τα χάνει. Το σαββατοκύριακο που πέρασε και ενώ ο εθνικός αερομεταφορέας μας πουλήθηκε αυτός απουσίαζε και δεν παραβρέθηκε ούτε καν στις διαπραγματεύσεις. Υπουργός να σου τύχει!!! Ο λόγος της απουσίας του ήταν ότι ο ίδιος βρισκόταν στην Μεσσηνία όπου περιόδευσε μαζί με τον συνάδελφο του, υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.
Εκεί και μετά την συνάντηση του με τον Νομάρχη Μεσσηνίας και τον δήμαρχο της Καλαμάτας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Στον αρχικό χαιρετισμό του ο υπουργός, αναφέρθηκε σε δύο λόγους που τον συνδέουν με την περιοχή. Ο ένας απ’ αυτούς ήταν ο αείμνηστος πρώην Νομάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Φωτέας, ο οποίος διετέλεσε την περίοδο της μεταπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα το 1975 έως το 1981 και νομάρχης Ροδόπης.
Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, που τον συνδέει με τον Παναγιώτη Φωτέα;;; «…το ένα έχει να κάνει με την ιστορία, με τον αείμνηστο Παναγιώτη Φωτέα, παλαιό Νομάρχη και εδώ και στην πατρίδα μου, στο νομό Ροδόπης. Είχα την ευκαιρία ως νεαρός τότε να εργασθώ δίπλα του…»!!!
Σύμφωνα με το βιογραφικό του υπουργού, αυτός είναι γεννημένος το 1966. Δηλαδή την περίοδο που ήταν ο Παναγιώτης Φωτέας Νομάρχης Ροδόπης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από 9 έως 15 ετών!!! Οπότε αν ο υπουργός ήταν ... συνεργάτης του Φωτέα και γιατί δεν το έγραφε μέχρι σήμερα στα βιογραφικά του;;;

απο το piazza del popolo

Αθώος ο 22χρονος φοιτητής που κατηγορήθηκε για απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/3/2009
kraxtis-gr.blogspot.com

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε αθώο των κατηγοριών της απείθειας και της αντίστασης κατά της αρχής τον 22χρονο φοιτητή, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. Ο φοιτητής οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης για επεισόδιο που σημειώθηκε με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια εξακρίβωσης στοιχείων σε συμβάν, στο οποίο κλήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, στο κέντρο της πόλης. Ένας από τους αστυνομικούς που ήταν παρών στο περιστατικό, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο 22χρονος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του και όταν κλήθηκε να ακολουθήσει στο περιπολικό «προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί». Ερωτηθείς εάν ο φοιτητής πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο, όπου κλήθηκαν οι αστυνομικοί, είπε ότι «μάλλον δεν ήταν». «Ήταν όμως υποχρεωμένος να δώσει τα στοιχεία του», τόνισε. Νωρίτερα, ανακάλεσε την έγκληση, που κατέθεσε σε βάρος του νεαρού για εξύβριση. Απολογούμενος ο 22χρονος είπε: «Τρόμαξα εκείνη τη στιγμή. Έγινε μία φασαρία με δύο παρέες. Κάποιοι υπέδειξαν ως υπαίτιους εμάς». Ο φοιτητής είχε προβεί σε ανάκληση της έγκλησης που είχε υποβάλλει κατά των αστυνομικών. Σε νεότερη κατάθεσή του χαρακτήρισε το συμβάν ατυχές και εξέφρασε την επιθυμία του να μην διωχθούν ποινικά, όπως ζητούσε αρχικά, οι εμπλεκόμενοι στο καταγγελθέν επεισόδιο αστυνομικοί.

kraxtis-gr.blogspot.com

Κόβουν τις πενθήμερες λόγω κρίσης!

Δευτέρα, 9 Μάρτιος 2009

Ρε παιδιά όχι και τις πενθήμερες. είπαμε κρίση μεν, αλλά αυτό είναι θεσμός. Τι θα κάνουν τα λυκειόπαιδα... χωρίς την κλασσική εκδρομή. Πώς θα επιστρέψουν για τις εξετάσεις; Εκεί μαθαίνουν πολλά πράγματα. Είναι μια εκδρομή που θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Μη τους το κάνετε αυτό, θα το μετανιώσετε, για λίγα ευρώ από τον οικογενειακό προϋπολογισμό

troktikos

Πρώτος πέρασε Σστις δημοσκοπήσεις ο Κουκοδήμος στην Πιερία

ΔΕΥΤΕΡΑ 9-3-2009

Πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις στην Κατερίνη ο Κώστας Κουκοδήμος! Για πρώτη φορά από τότε που μπήκε στην πολιτική ο Κατερινιώτης βουλευτής έχει...
περάσει στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων που έχει στα χέρια της η Ν.Δ. Ο Γ.Κωσταντόπουλος αρχίζει και χάνει την επιρροή του μετά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με ανασχηματισμό κά.

troktikos
kraxtis

ΤΑ STAGE ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9-3-2009 (kraxtis-gr.blogspot.com)

Οπου και να καθίσεις με νέους που υποτίθεται ότι εργάζονται θα ακούσεις την ίδια μονότονη φράση "εργάζομαι εκεί.... για τόσους μήνες.." και μετά θα μονιμοποιηθώ. Οταν ένας γνώστης του θέματος τους απαντήσει " μα πώς είναι δυνατόν αφού αυτό είναι πρόγραμμα stage που ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα", εξεγείρονται, γιατί πραγματικά τα παιδιά έχουν λάβει την υπόσχεση και είναι πεπεισμένοι ότι έσχουν καταλα΄βει εν πολοίς μία θέση στο δημόσιο.Ολα αυτά γιατί οι κατεργάρησες πολιτικοί φρόντισνα να τους κοροιδέψουν και να τους έχουν σε ομηρία.Εκλογές έρχονται να μήν έχουμς και κάποιους να τους "εκβιάσουμε" με τη θεσούλα στο δημόσιο;Ετσι κατάντησε το πρόγραμμα stage, που όταν θεσμοθετήθηκε είχε ώς αποκλειστικό σκοπό, την προσωρινή απόκτηση εμπειρίας, την μερική απσχόληση των νέων και την κάλυψη ορισμένων εργασιακών κενών προσωρινής ανάγκης κάποιων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα αλλά και κάποιων θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τώρα πιά έχουν καταντήσει το stage πηγή πρός άγραν ψήφων, γιαυτό η νεολαία μας, στην συντριπτική της πλειοψηφία απαξιώνει τους πολιτικούς μας.

kraxtis-gr

Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ


http://hakis-hakis.blogspot.com

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ & ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ


Ετοιμο να κατατεθει στη Βουλη,ειναι συμφωνα με την εφημεριδα το Παρον της Κυριακης,νομοθετικο πλαισιο για τα Blogs,το οποιο οπως αναφερει η φυλλαδα "θα βαζει τελος στην ασυδοσια της ανωνυμιας",καθως ο καθε Blogger θα πρεπει να καταθετει τα στοιχεια του οπως και το Blog στο οποιο ειναι admin,ωστε οποιος ενοχληθει απο καποιο δημοσιευμα να μπορει να απευθυνθει και να μηνυσει τον διαχειριστη του ιστολογιου.
Κατι τετοιο βεβαια,οπως μαλλον δεν ξερουν στην εφημεριδα το Παρον,δεν υπαρχει περιπτωση να εφαρμοστει στον αιωνα των αιωνων,καθως τα blogs σε .com υπαγονται στην Αμερικανικη νομοθεσια και οχι στην Ελληνικη,πραγμα το οποιο σημαινει πως τα οσα γραφει η εφημεριδα το Παρον της Κυριακης,ειναι οχι μονο για τα ματια του κοσμου,αλλα στοχο εχουν να αμαυρωσουν την ανταλλαγη ιδιεων που γινεται εδω μεσα και να πεταξουν λασπη στους blogger, βαφτιζοντας τους ως κουκουλοφορους οπως χαρακτηρστικα αναφερει και το αρθρο.
...Και αρση του απορρητου για συκοφαντικη δυσφημιση,οταν το Blog ειναι σε .com δεν γινεται...καθως δεν αποτελει ποινικο αδικημα,συμφωνα με την google,η οποια εχει φροντησει να εχει καλα προστατευμενους ολους τους χρηστες της.
Το θεμα ομως το οποιο τους τρομαζει ποιο ειναι;
Η μη αρση του απορρητου οταν καποιος βριζει ή λεει ελευθερα την γνωμη του και τις αποψεις του...ή του οτι δεν μπορουν να ξερουν τα ΜΜΕ,οι εκδοτες,οι αναλαρχες και αυτοι που κατευθυνουν τις συνειδησεις του λαου,το ποιος ειναι πισω απο ενα ανωνυμο blog το οποιο ουσιαστικα με παραθεση αποψεων χτυπαει τα συμφεροντα τους.

Για παραδειγμα,εαν βγουμε και πουμε μετα απο λιγο καιρο,το πως ειναι δυνατον η εφημεριδα το Παρον,να παιρνει κρατικες διαφημισεις απο την στιγμη που δεν την διαβαζει ουτε η μανα της και το "ταδε" Blog το οποιο εχει τις πενταπλασιες επισκεψεις την μερα,απ'οτι οι συνολικες πωλησεις της φυλλαδας τον μηνα...να μην μπορει να διεκδικησει τα ιδια διαφημιστικα πακετα...τοτε αυτο θα ειναι πραγματικα κατι το οποιο θα τους πονεσει σε πολλα επιπεδα.

Καταλαβαινεται τωρα γιατι γινεται αυτη η συντονισμενοι επιθεση των μεγαλοδημοσιοκαφρων και των εκδοτων στα blogs;;;;
Διοτι οπως ειναι φυσικο,φοβουνται,μηπως και τους παρουμε μεριδιο απο την διαφημιστικη πιτα,ενω παραλληλα τρεμους μηπως και οι γνωμες μας κατευθυνουν τον κοσμο μακρια απο τα συμφεροντα των πολιτικων τους νταβατζηδων...

Βγαλτε τα σμπερασματα σας και ενεργοποιηστε
την βαθια κοιμώμενη κριτικη σας σκεψη.
Παντα να κανετε μια δευτερη αναγνωση
στα κειμενα που εχετε μπροστα σας...

ΠΡΕΖΑ TV

ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ Ο BLOGOΦΑΓΟΣ


Ετοιμάζει απαγορευτικό για τα blogs στους συντάκτες του...
Ο Χατζηνικολάου δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τα blogs. Ενοχλείται από την κριτική. Κι έτσι αυταρχικός και μισαλλόδοξος που είναι, προσπαθεί κάθε φορά να τιθασεύσει τις φωνές τους με διάφορους υπόγειους χειρισμούς. Τελευταία ανακάλυψε κάτι, που τον έκανε να βγει από τα ρούχα του. Ένας από τους συντάκτες του (που έχει τ' όνομα ηρωικού Σουλιώτη οπλαρχηγού) είναι συνδιαχειριστής ενός blog που κάποτε τον έβριζε (διευκρινίζουμε, καμιά σχέση με τον Παπαγιάννη). Ο δημοκράτης Χατζηνικολάου θέλει να κάνει δυο πράγματα.
Πρώτον, να πάρει μέτρα εναντίον του συντάκτη του (αν όχι και το κεφάλι του) και δεύτερον, να απαγορεύσει τη δίοδο των δημοσιογράφων στις ιστοσελίδες των blogs. Είναι ικανός να τα κάνει και τα δύο...

ΠΗΓΗ: noNews-news.blogspot.com

ΤΟ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ" ΔΙΣΕΛΙΔΟ...


Το ξέραμε από το Σάββατο το μεσημέρι. Το Πρώτο Θέμα ξανατύπωσε και μας το είπαν μέσα από το πιεστήριο. Απλά δεν δώσαμε σημασία. Μερικά φύλλα που έφυγαν πήγαν στην επαρχία. Τελικά ήταν ένα δισέλιδο αφιερωμένο στον Πρετεντέρη και τον Στ. Ψυχάρη. Το δισέλιδο αυτό δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ή μάλλον κυκλοφόρησε μόνο στην επαρχία σε μερικές εκατοντάδες φύλλα. Έτσι εξηγούνται αυτά που έγραψε ο Θέμος. Προφανώς ο Γ. Μπόμπολας έκοψε το ρεπορτάζ το οποίο ελάχιστοι αναγνώστες είδαν. Δείτε το λοιπόν εσείς...

pressmme

Μετά την επιστολή Αρσένιου... Πάλι η Βουλή για το Βατοπέδιο... Ποιο είναι το "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο";

Από τον Γιάννη Παπαζήση
Η αποκάλυψη της επιστολής Αρσένιου (διαβάστε την εδώ) ο οποίος γράφει προς τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο ότι η διαδικασία για την ανταλλαγή των εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου έχει γίνει δεκτή "σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο που εγγυάται την πραγμάτωσή της" δημιουργεί νέα δεδομένα για τις πιθανές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Το σίγουρο είναι ότι αρχίζει υποχρεωτικά νέος κύκλος διερεύνησης της υπόθεσης. Η έρευνα αυτή είναι πολύ πιθανό να "σκοντάψει" πάλι πάνω σε πολιτικά πρόσωπα. Ούτως η αλλιώς πάντως ο φάκελος με την επιστολή Αρσένιου δεν πρέπει να σταλεί στη Βουλή η οποία είναι η αρμόδια για να ασχοληθεί; Ποιο είναι αυτό το "υψηλό κυβερνητικό επίπεδο;"

press.gr

Φωτιά σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 9 Μάρτιος 2009
TΩΡΑ

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα δυτικά της Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή των Κουφαλιών. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στο σημείο, ενώ ήδη έχουν σταλθεί και ενισχύσεις από πυροσβεστικούς... σταθμούς της συμπρωτεύουσας. Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί σε μεγάλη ακτίνα, ενώ από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα δεν έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές

troktiko

Ακυβέρνητες Πολιτείες”


Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων

kafeneio.gr












ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΗΝ …ΧΩΡΑ!