Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Στους δρόμους για το Ασφαλιστικό και την...Πετρούλα του star


@ΟΙ Δημοσκοπήσεις και τα θέματα οικονομίας συνεχίζουν να προκαλούν ενδιαφέρον για τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου τύπου και μάλιστα με ενδιαφέροντα στοιχεία. Απο εκει και πέρα τα πρωτοσέλιδα πολλές φορές χρησιμοποιούν ως πηχαίους τίτλους ή φράσεις που ακούγονται απο επίσημα ή απο ανεπίσημα χείλη όπως το σημερνιό της 'Ελευθεροτυπία' για '..χέρι στους μισθούς..'. Τελικά μήπως σε τούτη την χώρα όλοι επιθυμούν να 'μας βάλουν χέρι' ή τουλάχιστον όταν ομιλείτε περί μισθών ας εστιάσετε στα εφάπαξ που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάληλοι και όχι δυστυχώς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και η γενιά των 700 ευρώ όπως και οι χαμηλά αμειβόμενοι δημοσιογράφοι;

@Άρθρο, στο οποίο θεωρεί τη δήλωση Ρουσόπουλου για τη δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΕΡΤ «ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», δημοσίευσε το περασμένο Σάββατο ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος. Στο άρθρο του που σχολιάζει 'Το Παρόν', θεωρεί κατʼ αρχήν πως χαρακτηρίστηκαν «με άκρα επιείκεια» οι πράξεις του προέδρου της ΕΡΤ «ως παράβαση καθήκοντος» καθώς «αν υποτεθούν αληθείς» έχουν όλα τα στοιχεία του κακουργήματος της απιστίας του άρθρου 390 εδάφιο β', όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 15 του Νόμου 3242/2004 της σημερινής κυβέρνησης.Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου θεωρεί πως η δήλωση Ρουσόπουλου «αποτελεί ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».
@Στους δρόμους ξανά οι δημοσιογράφοι για το Ασφαλιστικό. Οι πρώτες αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ προβλέπουν 24ωρη απεργία τηνΤρίτη και συγκέντρωση στο κέντρο, δεύτερη 24ωρη απεργία στις 12 Δεκεμβρίου και έκδοση της εφημερίδας «Αδέσμευτη γνώμη».Η ΕΣΗΕΑ δεν απέκλεισε και την πιθανότητα απεργίας διαρκείας. Η επίθεση στο ασφαλιστικό των δημοσιογράφων και οι βολές του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου περί «προνομιούχων» εργαζόμενων άναψαν κυριολεκτικά τα αίματα.

@Για τα επόμενα 4 χρόνια η νεαρά, ξανθιά και... έτοιμη για όλα Πετρούλα Κωστίδου μπορεί να κοιμάται ήσυχη ότι η οικονομική κρίση δεν θα χτυπήσει την πόρτα της. Μετά τα εντυπωσιακά νούμερα και τα... υψηλά βαρομετρικά που έφερε ως παρουσιάστρια του νέου, «μεταμοντέρνου» (του ποιου;) δελτίου καιρού, η Πετρούλα υπέγραψε με το Star συμβόλαιο συνεργασίας 2 + 2 χρόνια και ήδη πετάει... στα σύννεφα!
@ΜΑ καλά τα 6 εκ. ευρώ πλησιάζουν τα οφειλόμενα στα Ταμεία απο τους εκδότες; Σύμφωνα με την τελευταία σχετική ενημέρωση του ΤΣΠΕΑΘ προς την ΕΣΗΕΑ, οι συνολικές οφειλές των ΜΜΕ ανέρχονται σε 6.503.169 ευρώ, εξ αυτών τα 3.347.689 ευρώ προέρχονται από τους εκδότες, τα 1.090.454 ευρώ από τηλεοπτικούς σταθμούς και τα 2.915.251 ευρώ από τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών.
@Σημαντική η άνοδος στη χρήση του Διαδικτύου από τις Ελληνίδες μέσα στο 2008.
• Ιδιαιτέρως εξοικειωμένες οι νεαρές Ελληνίδες με το Διαδίκτυο - αισιόδοξα μηνύματα για την ισότιμη χρήση των νέων τεχνολογιών από τα δύο φύλα στο προσεχές μέλλον.
• Παραμένει η ανάγκη βελτίωσης της σχέσης γυναικών-Διαδικτύου στις Ελληνίδες μεγαλύτερων ηλικιών και σε όσες διαμένουν σε αγροτικές περιοχές.
@Ο κύβος ερρίφθη. Οι Γερμανοί του RTL οδεύουν ολοταχώς στη δημιουργία ενός ψυχαγωγικού καναλιού, το οποίο ως τέτοιο φυσικά θα στεγάζει και ριάλιτι παιχνίδια. Οι πληροφορίες από την Κάντζα λένε ότι εξασφαλίστηκαν τα δικαιώματα για το ριάλιτι "Farmer Wants A Wife". Το κόνσεπτ του συγκεκριμένου ριάλιτι θέλει έναν αγρότη να αναζητά σύζυγο ανάμεσα σε δέκα πανέμορφες γυναίκες.
@Μετά τα μετοχολόγια των τηλεοπτικών σταθμών το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έδωσε στη δημοσιότητα τις μετοχικές συνθέσεις όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της χώρας. Και οι δύο λίστες με τις μετοχικές συνθέσεις τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών θα υποβληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μαζί με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής.
@Μία ακόμη δημοφιλή στις ΗΠΑ σειρά φέρνει το Star από τις 12 Μαρτίου στις 11.30 το βράδυ, με την υπογραφή του πολύπειρου παραγωγού Τζέρι Μπρουκχάιμερ που βρίσκεται πίσω από τις μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες του CSI. Το «Eleventh Hour» του CBS είναι σειρά επιστημονικής φαντασίας και αποτελεί ριμέικ βρετανικής μίνι σειράς του Στίβεν Γκάλαχερ.
Αναρτήθηκε απόgreekmme

Σπούδασες? Καλά να πάθεις!


ΚΥΡΙΑΚΗ 8-3-2009

Η ύπαρξη σχολών χωρίς αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα του 2009 είναι γεγονός. Θα μου πείτε λύθηκαν όλα τα σοβαρά επίκαιρα οικονομικά προβλήματα και κολλάμε στις λεπτομέρειες?
Ο κλάδος της παιδείας δεν είναι λεπτομέρεια, αλλά ανήκει στους πρωτεύοντες άξονες ανάπτυξης και πολιτισμού ενός κράτους. Δεν θα πρέπει να δημιουργούνται σχολές ούτε λόγω αποφυγής προστίμων της ΕΕ, ούτε έχοντας σαν κύριο λόγο την αύξηση των εσόδων μιας πόλης.
Δημιουργείται μια σχολή διότι η αγορά εργασίας παρουσιάζει την ανάγκη ύπαρξης ανθρώπων καταρτισμένων να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες καταστάσεις και σαφώς μπορεί να συνδυαστεί με την ώθηση για ανάπτυξη μιας περιοχής. Εξετάζονται οι λόγοι ύπαρξης και δημιουργείται το νομοθετικό πλαίσιο εκείνο που θα επιτρέψει τη σωστή λειτουργία, συμπεριλαμβάνοντας την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων, την απορρόφηση σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να νιώσουν μέρος ενός σεβαστού συνόλου, να σέβονται το ίδιος τους το κράτος και να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του, αυτόνομου πλέον, τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Σχολής Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων (http://www.env.uoi.gr/)…. Θεσμοθετήθηκε το 1998 (Π.Δ. 96/98) και άρχισε να λειτουργεί στην πόλη του Αγρινίου το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999.
Στο πρώτο έτος λειτουργίας του Τμήματος εγγράφηκαν 67 φοιτητές. Σήμερα, ο συνολικός αριθμός ενεργών φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ανέρχεται στους 618 για τα πρώτα 9 έτη σπουδών και αποφοίτων 240.
Τι πιο λογικό να υπάρξουν επιστήμονες οι οποίοι θα μπορέσουν να απορροφηθούν από φορείς και επιχειρήσεις προάγοντας την πράσινη βιώσιμη ανάπτυξη, ικανών να μελετούν, να ερευνούν (ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία και έρευνα), να κατανοούν και να εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους για τη βελτίωση, την προστασία και διαχείριση του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και τη γνώση χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Η μη ύπαρξη φορέα διεκδίκησης-κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων εμποδίζει ένα μεγάλο ποσοστό αποφοίτων να διεκδικήσουν επάξια αυτό που είναι εκπαιδευμένοι να κάνουν. Επιμελητήριο περιβάλλοντος στην Ελλάδα του 2009 δεν υπάρχει (πράγμα απαράδεκτο διότι υπάρχουν παρόμοιες σχολές), κανένα επιμελητήριο δεν δέχεται την ένταξη τους με αποτέλεσμα ένας σύλλογος αποφοίτων να συντάσσει επιστολές και απλά να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του. Οφείλουν όλα τα <<κομμάτια του παζλ>>, που γνωρίζουν το πρόβλημα, να <<βάλουν έστω δυο παγάκια στο κρασί τους>>, να συμμετάσχουν, να προτείνουν λύσεις, να δραστηριοποιηθούν. Να βοηθήσουν τους φοιτητές, που αποτελούν το κύτταρο ενός ζωντανού οργανισμού, που νοσεί, να διατηρηθεί στη ζωή και γιατί όχι να διαιωνιστεί.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Η ΠΡΟΞΕΝΗΤΡΑ



Οπως δήλωσε πριν από λίγο στο Mega ο εθνικός νομάρχης, αρχίζει την προσπάθεια για να κάνει το προξενιό και να δημιουργήσει τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη.Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις, λέει. Θα κάνει λέει επανάσταση......

kafeneio-gr

Απίστευτο! Η Χίλαρι θέλει...

Απίστευτο! Η Χίλαρι θέλει...

για χάρη των ...τουρκοκυπρίων

να λυθεί το Κυπριακό.
Κόλαφος για την Ντόρα αλλά εδώ έχει πέσει ...μούγκα!
.
Από τον Πάτροκλο Θεοδωρίδη

Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε χτες για την επίσκεψη της υπουργού Eξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον στην Άγκυρα, οπως διάβασα, υπογραμμίζεται ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ώστε να “στηριχθεί η επίλυση του Κυπριακού με μία αποδεκτή κι από τις δύο πλευρές λύση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και να αρθεί ο αποκλεισμός που εφαρμόζεται σε βάρος των τουρκοκυπρίων».
Δηλαδή, οι ΗΠΑ δέχονται ότι η επίλυση του Κυπριακού πρέπει να γίνει για να αρθεί ο αποκλεισμός των τουρκοκυπρίων! Απίστευτο δεν είναι; Γι' αυτό πρέπει να λυθεί το Κυπριακό;;
Υπό άλλες συνθληκες δεν θα έκανε μεγάλη εντύπωση. Τώρα κάνει διότι...
υποτίθεται ότι η νέα κυβέρνηση Ομπάμα - Κλίντον είναι "φιλική" προς την Ελλάδα. Και δεύτερον διότι την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με την κ. Κλίντον η Ντόρα Μπακογιάννη μέσα σε κλίμα εσωτερικών πανηγυρισμών στην Ελλάδα. Μα, τι συζήτησε μαζί της η κ. Μπακογιάννη και φάγαμε ως χώρα, μέσα σε λίγες μέρες, τέτοιο βέβαια...
Το χειρότερο είναι ότι κανείς από τα παραδοσιακά μέσα δεν λέει κουβέντα γι' αυτή την ξεφτίλα που δεχτήκαμε. Κιχ δεν βγάζουν. Γιατί άραγε, ρε ...μάγκες;

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΔΟΛ



Είναι η πρώτη φορά που ο Σταύρος Ψυχάρης και ο ΔΟΛ παραδέχεται σε κύριο άρθρο - editorial (πατήστε κλικ) ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές με αυτοδυναμία και ο Γ. Παπανδρέου θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αυτή είναι η μια πλευρά της είδησης. Η άλλη έχει να κάνει με το παρασκήνιο της στροφής. Στον ΔΟΛ τις ημέρες που η Λώρη Κέζα έγραψε τα δυο άρθρα για τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Φούρα έσπασαν τα τηλέφωνα. Χιλιάδες αναγνώστες που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρονταν στο τηλεφωνικό κέντρο των κτιρίων της Μιχαλακοπούλου. Παράλληλα κυκλοφορεί, αλλά δεν είμαστε σε θέση να το διασταυρώσουμε, ότι ο Γ. Παπανδρέου τηλεφώνησε οριγισμένος στον Στ. Ψυχάρη στον οποίο εξέφρασε την αγανάκτησή του για το λιβελλογράφημα εναντίον του. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πτώση του καθημερινού Βήματος ανάγκασαν τον εκδότη της εφημερίδας να γράψει το σημερινό άρθρο του.

pressmme

ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ... ..



Κάναμε ένα γρήγορο ρεπορτάζ. Πήραμε τηλέφωνο στα περισσότερα υπουργεία για να δούμε εάν εργάζεται κάποιος από τους υπουργούς αυτή την στιγμή. Κυριακάτικα λοιπόν, μόνο δυο υπουργοί βρίσκονται αυτή την ώρα στα γραφεία τους. Ο Γ. Σουφλιάς στο ΥΠΕΧΩΔΕ στην συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Αλεξάνδρας και ο Πρ. Παυλόπουλος (για να μην λέτε ότι έχουμε εμπάθεια μαζί του) στο υπουργείο Εσωτερικών στην Βασ. Σοφίας. Οι άλλοι το έχουν ρίξει στην ξάπλα...

pressmme

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ...



Διαψεύδει ο Σταύρος Ψυχάρης ότι συναντήθηκε με τον Θέμο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme χθες το βράδυ, ο εκδότης της εφημερίδας το Βήμα, τηλεφώνησε στον Γ. Μπόμπολα και του παραπονέθηκε εντόνως γι'αυτά που γράφει ο Θέμος στην στήλη του media για PHD στο Πρώτο Θέμα. Ενδιαφέρον έχει λοιπόν να μάθουμε από τον Θέμο Αναστασιάδη που και πότε έγινε η συνάντηση, την οποία διαψεύδει ο Στ. Ψυχάρης;

Μην αδικείτε τον Προκόπη!


ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!


















Η σημερινή έκδοση του μεγαλύτερου σε πωλήσεις Γαλλικού περιοδικού, είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που υποστήριξαν διάφορα σχετικά με την δημοσίευση των φωτογραφιών του πρώην υφυπουργού Γ. Κωνσταντόπουλου. Σήμερα λοιπόν Paris-Match δημοσιεύει μεγάλη φωτογραφία της Σεγκολέν Ρουαγιάλ με τον νέο της σύντροφο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε δημόσιο χώρο, στην περιοχή Μαρμπέλα της Ισπανίας, χωρίς να το γνωρίζει η ίδια. Το όνομα του άνδρα είναι Αντρέ Χατζέζ, είναι 60 ετών κτηματομεσίτης. Στα σχόλια, μάλιστα του περιοδικού υπάρχουν πολλά υπονοούμενα για ερωτική σχέση του ζευγαριού. Σε δήλωσή της διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για το νέο της αμόρε. Και υποστηρίζει ότι θα καταφύγει στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια γιατί δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες χωρίς να την ρωτήσουν. Το σύνολο του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου είναι σήμερα στο πλευρό του περιοδικού. Και αυτό γιατί το άρθρο 15 του Γαλλικού Συντάγματος διευκρινίζει ότι "ο πολιτικός κρίνεται ακόμα ΚΑΙ για τις προσωπικές του στιγμές, όταν όμως αυτές αφορούν δημόσιο χώρο". Η καλύτερη απάντηση προς τους επικριτές μας.

Αναδημοσίευση απο pressmme

ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ...


Γράφει ο Γιώργος Πουλαράς...

Μαριάννα τι συμβαίνει στον Αθήνα 98,4; Εχεις κρατικές αργομισθίες και δεν μας το λες; Μην ντρέπεσαι κορίτσι μου. Πες τα όλα...

pressmme

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ


8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
pressmme

Τις πρώτες του εμφανίσεις στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ξεκίνησε ο Γιώργος Κύρτσος. Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι κοιτάζει προς το Μαρούσι. Σήμερα ήταν στο στούντιο της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής των Καραμέρου-Χαριτάτου.

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
pressmme

Σταθερά ανοιγόμενη η ψαλίδα της διαφοράς. Το είπε και ο Γ. Κανελλάκης. Όσο πλησιάζουμε προς τις Ευρωεκλογές η διαφορά θα παγιώνεται υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ 8-3-2009


ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ !!!!








Οι αυριανές δημοσκοπήσεις... 3,8% μπροστά το ΠΑΣΟΚ. Δεν "απέδωσε" η ...συναίνεση για τη ΝΔ .


Από το kafeneio-gr.blogspot.com


Νέο κύμα δημοσκοπήσεων στις αυριανές κυριακάτικες εφημερίδες .
Η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένει σταθερή.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, στη δημοσκόπηση της MRB για τον Τύπο της Κυριακής η διαφορά είναι 3,8%.
Μάλλον η παράσταση περί συναίνεσης δεν απέδωσε...

Για πάντα στις καρδιές μας...


Έφυγες νωρίς... Αλλά...
Γυρίζεις κάπου εδώ πάντα... Κι εκτός από τους Δυο Ξένους και τους Στάβλους της Εριέτας Ζαϊμη υπάρχει και κάποιος άλλος να σε θυμίζει...
Άντε και με την άνοδο στην Α' Εθνική Νίκο... (Γκουλή)

ΜΠΑΚΟΤΕΡΜΑ
























Άντε και με την άνοδο στην Α' Εθνική Νίκο... (Γκουλή)

Τελευταία γενέθλια της ΝΔ στην κυβέρνηση;


Σαν σήμερα, 7 Μαρτίου 2004, η Νέα Δημοκρατία ερχόταν πανηγυρικά στην κυβέρνηση και ο κ. Κώστας Καραμανλής γινόταν πρωθυπουργός, υποσχόμενος επανίδρυση του κράτους και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Μια επέτειο που ούτε καν να τη θυμούνται δεν επιθυμούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Ρηγίλλης.

Τα γκάλοπ, παρά τη στήριξη που επιχειρούν τα διαπλεκόμενα να προσφέρουν στον κ. Καραμανλή, επιβεβαιώνουν πως το « πουλάκι» έχει πετάξει για τους γαλάζιους και η πρώτη θέση δεν είναι καν διεκδικήσιμη, ενώ η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα και με πολιτικούς επιστήμονες , όπως ο Χριστόφορος Βερναδάκης της VPRC, είναι πλέον μη αναστρέψιμη.

Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δεν έχει κανένα σχέδιο για την κρίση και εμφανίζεται πλέον ως σχολιαστής στα δελτία ειδήσεων, κλαίγοντας με…μαύρο δάκρυ- πιο πολύ κι από τον Τράγκα. Και εναποθέτει τις ελπίδες του στον Γ. Σουφλιά και τον Γ. Λούλη που του λένε να διεκτραγωδεί την κατάσταση για να φοβηθεί ο κόσμος.

Κανένας, μα κανένας δείκτης στην οικονομία ή στην κοινωνία δεν είναι καλύτερος από το 2004- και αυτό πριν έρθει καν η κρίση.

Ο πρωθυπουργός μιλάει για συναίνεση, προωθώντας την πόλωση, επειδή ακριβώς βρίσκεται ενώπιον της λήψης αποφάσεων για σκληρά μέτρα.

Το ερώτημα λοιπόν σήμερα είναι αν η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να γιορτάσει γενέθλια στην εξουσία και το 2010.

Η απάντηση μας είναι όχι. Επειδή ακόμα κι αν ο κ. Καραμανλής αποφασίσει να μην κάνει πρόωρες εκλογές ( που δεν το βλέπουμε), το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα έχουμε κάλπες.

Τελευταία γενέθλια λοιπόν; Εσείς τι λέτε;

Topics: Πολιτική Επικαιρότητα

Τα σκάνδαλα στην υγεία δεν έχουν τέλος!

7-Μαρ-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Από τον Μάιο του 2006 μέχρι και σήμερα το ΕΚΑΒ στην βόρειο Ελλάδα κάνει λευκή απεργία-αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές ασθενών (εξιτήρια επανεξετάσεις, κοινωνικές μεταφορές, επιστροφές, κα).
Αποτέλεσμα της είναι η ταλαιπωρία και η μη εξυπηρέτηση των ασθενών, η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση κυρίως των ευπαθών ομάδων όπως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς και όλα αυτά προς όφελος των ιδιωτών!
Οι πολλές καταγγελίες επί του θέματος οδήγησαν στο να γίνει Ε.Δ.Ε. όπου και θριάμβευσε η γαλάζια συγκάλυψη αφού «εξαφανίστηκε» μια ολόκληρη παράγραφος του πορίσματος της Ε.Δ.Ε..
Για το λόγου το αληθές, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, αφού έλαβε το Πόρισμα Ε.Δ.Ε., στάθμισε τα περιγραφόμενα στην Ε.Δ.Ε. αποδεικτικά στοιχεία και διέταξε εγγράφως (σας παραθέτουμε αυτούσιο το έγγραφο στο τέλος):

1. Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. με τα έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία στον Εισαγγελέα, εκτός από τη παράγραφο 3.3. των προτάσεων του πρώην Επιθεωρητή, που αφορούσε τα πειθαρχικά παραπτώματα του Γενικού Επιθεωρητή και τριών (3) Επιθεωρητών του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. για απόπειρες χειραγώγησης και συγκάλυψης της υπόθεσης ΕΚΑΒ.
2. Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. στους αρμόδιους φορείς, που είναι πειθαρχικοί προϊστάμενοι των εμπλεκόμενων, ΟΜΟΙΩΣ χωρίς τις παραπεμπτικές προτάσεις παραγράφου 3.3.
3.-Να διαβιβαστεί η Έκθεση Ε.Δ.Ε. στις αρμόδιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας & Κ.Α., για τον υπολογισμό, σε συνεργασία με τον εκκαθαριστή της μισθοδοσίας του ΕΚΑΒ, της ΖΗΜΙΑΣ την οποία υπέστη το δημόσιο, από την μη περικοπή των αποδοχών των απεργούντων υπαλλήλων.

Το έγγραφο αυτό, μαζί με τα δύο έγγραφα του Αβραμόπουλου προς τον Ρακιντζή Λ. και προς τον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στο θάψιμο της υπόθεσης του ΕΚΑΒ.

Ενώ η σαπίλα και η διαφθορά έχει οδηγήσει το Ε.Σ.Υ. σε πλήρη εξαθλίωση, οι κυβερνώντες παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες του Ελληνικού λαού, χωρίς να συγκινούνται ακόμη και από τους 4 θανάτους συνανθρώπων μας οι οποίοι προέκυψαν από την μη επίλυση του προβλήματος!

g1-00121

Δυνατός ο Παναθηναϊκός και 3-0

http://www.greenpowerpao.blogspot.com/


Ο τραυματισμος και αποχωρηση του Νταμπιζα στο β' ημιχρονο αδυνατισαν το κεντρο της αμυνας της Λαρισας. Η καθετη μπαλια (που τοσο λειπει απο την ομαδα) του Ματος προς τον Σαλπιγγιδη την ξεκλειδωσε στο 48'. Ακολουθησε η ανετη επικρατηση του ΠΑΟ με 3-0 μεσα σε εννεα λεπτα, που στο α' ημιχρονο παρουσιασε την γνωστη εικονα της ανοργανωσιας και της ακαρπης υπεροχης.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ..


Φοβερός Λάκης στον Σπύρο Παπαδόπουλο στη ΝΕΤ, απίθανος Λάκης και σ' επανάληψη στoν Alpha. Μαγική βραδιά. Χαλαρά και τραγουδάρες...


pressmme.b;pgs[pt.com

Συνεχίζει … με τα σκάνδαλα … και το Play station !!!

to greki




Βρήκαμε τον κ. Πρωθυπουργό στο γραφείο του, προβληματισμένο για τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας.
Συνεχίζει … με τα σκάνδαλα … και το Play station !!!



Την φωτογραφία του πίνακα την έχουμε δανειστεί !!! από το ΙΔΕΟΔΟΧΕΙΟ http://ideodoxeio.blogspot.com/2009/02/2010.html

Περί blogs, λάσπης και ...δακτύλων! Οταν ο Πάκης συνεντευξιάζεται... . Από τον Μαρίνο Πουλάκη


Μια πολύ αβανταδόρικη -για να το πω επιεικώς- συνέντευξη έχει πάρει από τον Προκόπη Παυλόπουλο σε κυριακάτικη εφημερίδα η κυρία Μαριάννα Πυργιώτη. Δικαίωμά της και δικαίωμά τους. Φαίνεται όμως ότι συνέντευξη δόθηκε μόνο και μόνο για να πει ο κ. υπουργός με ...σερβιρισμένες ερωτήσεις ότι δέχτηκε λάσπη και συκοφαντίες από blogs. Ετσι, γενικώς και αορίστως εναντίον των blogs... Για να δημιουργείται η εντύπωση ότι η blogοσφαιρα είναι κάτι "βρώμικο". Μαζί με μια αιχμή ότι ...δεν διανοείται πως μπορεί να υπάρχει "πολιτικός δάκτυλος" από συναδέλφους του σε βάρος του... Ποιον να εννοεί άραγε;
Αλλά γιατί μας κάνει εντύπωση; Πώς να προλάβει να κάνει μια κανονική συνέντευξη, για να καταλάβουμε κι εμείς πέντε πράγματα, η κ. Πυργιώτη από τον πρώτο τη τάξει υπουργό με τόσες επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχει και τόσες γονυκλισίες που κάνει προς τη ΝΔ... Ούτε για ποιο θέμα ...λασπολογείται ο υπουργός δεν καταλάβαμε.
Αλήθεια, μήπως έχει και καμιά κρατική δουλειά, εκτός από τον δημοτικό ραδιοσταθμό "Αθήνα 9,84", η έγκριτη δημοσιογράφος (που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μια νέα Παναγιωταρέα); Οπότε δικαιολογείται απολύτως. Πού να προλάβει...

Μάρω Λύτρα & TNS - Κάνεις Λάθος


Μάρω Λύτρα & TNS - Κάνεις Λάθος

"Δεν Κάνεις Λάθος η νέα Μάρω Λύτρα είναι εδώ"

Το νέο τραγούδι της Μάρως Λύτρα ονομάζεται "Κάνεις Λάθος" και θα συμπεριληφθεί στο νέο CD - Single της Μάρως με τίτλο "Ελπίζω πια σε μένα" που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από τη Heaven. Στο τραγούδι συμμετέχει ο TNS, τη μουσική έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Παντζής ενώ τους στίχους ο Κωνσταντίνος Πάντζής μαζί με τον TNS.

Πριν λίγες μέρες γυρίστηκε το video clip για το "Κάνεις Λάθος" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Συλβέστρου. Για τις ανάγκες του clip ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο μεταμορφώθηκε σε σκηνή θεάτρου όπου παρελαύνουν διάφορες ΜΑΓΙΚΕΣ στιγμές!!!!

Για να ακούσεις το "Κάνεις Λάθος" και να δεις το video clip πάτα εδώ