Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


Όπως ήταν αναμενόμενο , μόνο ο Γιώργος Καρατζαφέρης συμφώνησε με τις προτάσεις του πρωθυπουργού για συναίνεση θέλοντας να δείξει για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης...
Είναι εξάλλου γνωστές οι διευκολύνσεις που έχει προσφέρει ο ΛΑ.Ο.Σ στην Βουλή στη Νέα Δημοκρατία σε διάφορες ψηφοφορίες...
Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι εύλογο...
Ο Καρατζαφέρης κάνει ό,τι μπορεί για να διαδραματίσει μελλοντικό ρόλο στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας διατυμπανίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι μένουν στην ίδια "πολυκατοικία" κτλ....
Οι υπόλοιποι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ συμφωνούν ;
Οι ακροδεξιές παρυφές του ΛΑ.Ο.Σ ( το σύστημα Πλεύρη κτλ...) συμφωνούν ;
Μην είστε και τόσο σίγουροι...

O χασάπης με την κουκούλα!





http://www.epikairo.gr:80/?p=14397

Μπορεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αστειευόταν, όταν πρόσφερε προ 2 ετών, την ωραία σύζυγο του Βερόνικα στον Δανό πρωθυπουργό, Αντερς Φοργκ Ρασμούσεν, επειδή τον έβρισκε εξαιρετικά ωραίο, αλλά δεν αστειεύονται σήμερα φαντάζομαι οι ηγέτες του φιλελευθερισμού και νεοφιλ/σμού όταν προστρέχουν για ανταλλαγή ιδεών στην σοσιαλοδημοκρατία επί των ημερών μας! Όπως δεν αστειεύονται και πολλοί Ιταλοί, που το κάνουν στα σοβαρά, όπως αποκάλυψε προχθές η ιταλική εφημερίδα «La Stampa», σύμφωνα με την οποία περίπου 500.000 παντρεμένα ζευγάρια στην Ιταλία συνηθίζουν να ανταλλάσουν συζύγους, άλλοι οργανωμένοι σε ιδιωτικά κλαμπ, άλλοι στο σπίτι κι άλλοι από χώρους στάθμευσης και παραλίες μέχρι κοιμητήρια!. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ιθύνοντες αυτή δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου και ο πραγματικός αριθμός όσων επιδίδονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε τέτοιου είδους «ανταλλαγές», φθάνει, αν δεν ξεπερνά κιόλας τα δύο εκατομμύρια. Δηλαδη μοιλάμε ζούμε την ιστορική περίοδον των «ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ» οικοπέδων, πολιτικών ιδεών,γυναικών!. Α ρε Εφραίμ , εσύ είσαι ο πρωτομάστορας και όχι ο Μπερλουσκόνι! Διάβολε έρριξες την ΙΔΕΑ!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ Η ΜΕΛΙΝΑ


Η Μελίνα Μερκούρη γεννήθηκε στην Αθήνα , στις 18 Οκτωβρίου 1920 .
Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός καταγόταν από σπουδαία οικογένεια πολιτικών. Μεγάλη ηθοποιός βραβευμένη με διεθνή βραβεία και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (και όπως τόνισε και ο Ανδρέας Παπανδρέου "άντεξε" και στους 16 ανασχηματισμούς κυβέρνησης που έκανε), από το 1981-1989 και 1993-1994.
Πέθανε στις 6 Μαρτίου 1994 στην Νέα Υόρκη μετά από πολύχρονη μάχη ενάντια του καρκίνου .

Από το http://syllektiko-pazari.blogspot.com.

Διαψεύδεται η αγορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).


Αποκλειστικό: Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com
Η διάψευση είναι κατηγορηματική και γίνεται από εκπρόσωπο της ισπανικής μιντιακής επιχείρησης PRISA. Αποκλείει, στη φάση αυτή, την αγορά οποιουδήποτε ποσοστού ιδιοκτησίας από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο της εκδοτικής εταιρίας-κολοσσός, που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στον ισπανόφωνο χώρο ανά τον κόσμο, η συμφωνία συνεργασίας με τον ΔΟΛ περιορίζεται αρχικά στην ανταλλαγή ειδησεογραφικού υλικού και στην έκδοση εντύπων εκπαιδευτικού περιεχομένου.
Η διάψευση γίνεται την επόμενη ημέρα της επίσημης αναγγελίας συνεργασίας μεταξύ των δύο εκδοτικών (και όχι μόνο) συγκροτημάτων, επειδή στο παρελθόν έχει γραφεί κατ΄ επανάληψη ότι σχεδιάζεται η αρχική εξαγορά ενός ποσοστού μέχρι και 11% των μετοχών του ΔΟΛ από την ισπανικό οργανισμό PRISA, που όπως μας δηλώθηκε ήταν ενήμερος των φημών.
Εκτίμηση δική μας είναι ότι, επειδή η οικονομική κρίση έχει ήδη σοβαρότατες συνέπειες και στα ισπανικά ΜΜΕ, αποκλείεται για τα επόμενα δύο χρόνια, τουλάχιστον, μια επενδυτική κίνηση της PRISA στην Ελλάδα. Η επίσης προχθεσινή ανακοίνωση της μεγαλύτερης εκδοτικής επιχείρησης στην Ισπανία, της VOCENTO, η οποία ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την σταδιακή συνταξιοδότηση του 50% του προσωπικού της (238 εργαζομένων επί συνόλου 456) στην ιστορική συντηρητική εφημερίδα ABC, τα λέει όλα.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Aγανάκτηση και έν
ταση στα δικαστήρια Κατερίνης.

argomme.blogspot.com

Για δύο και πλέον ώρες την Τετάρτη 4 Μαρτίου ο γνωστός στα δικαστήρια Κατερίνης, αλλά και στο πανελλήνιο, ως''ψευδομάρτηρας'' και ''δικολάβος'' ,ταλαιπωρούσε την έδρα του τριμελούς πλημμελειοδικείου Κατερίνης με την γνωστή μέθοδο, παριστάνοντας τον δικηγόρο .
Ευτυχώς η Εισαγγελέας της έδρας δεν άντεξε τα τερατώδη ψεύδη, το χοντρό ''δούλεμα'' και το φτηνό ''σόου'' του ''δικολάβου'' και ζήτησε να αναβληθεί η δίκη, ώστε να προσκομισθούν συγκεκριμένα έγγραφα -αποφάσεις και να κληθούν μάρτυρες για να εξετασθούν.
Το αίτημα της εισαγγελέως έγινε ευτυχώς δεκτό, γιατί ακόμη θα τους ''δούλευε'' ο ''δικολάβος''.
Καθόλη τη διάρκεια της δίκης έπεφτε το "γέλιο της αρκούδας" στο ακροατήρο από την φτηνή "παράσταση" που έδινε ο "δικολάβος" και "ψευδομάρτυρας", ο οποίος ήταν κατηγορούμενος και ίδρωνε συνεχώς πάνω στο εδώλιο, καθώς πάσχιζε να "θολώσει" τα νερά. Η χάρη του φαίνεται πως έφτασε ακόμη και στον Μωριά, αφού οι μηνυτές του ήταν από την Πελοπόννησο.Απορίας άξιο προς σχολιασμό η άνεση και το θράσος του να λέει ενώπιον δικαστών και εισαγγελέως ότι σήμερα καταθέτω εδώ αυτά, για να αθωωθώ, αλλά στο Εφετείο Θεσσαλονίκης θα πω τα εντελώς αντίθετα.Το κακό έχει παραγίνει. Δεν πάει άλλο. Έχουν χαθεί περιουσίες από ανυποψίαστους πολίτες, όχι μόνο στην Κατερίνη, αλλά και στην Λάρισα, την Καλαμάτα και από όπου άλλου πέρασε ο "δικολάβος" και φυσικά κινδυνεύουν και άλλοι πολίτες να πέσουν στα δίχτυα του και να εξολοθρευθούν οικονομικά, ενώ αυτός ο επαγγελματίας αυτός "ψευδομάρτυρας" διάγει πολυτελή ζωή με πανάκριβες λιμουζίνες και τα παίζει "επιχειρηματίας" πίνοντας στην υγεία των αθώων θυμάτων που εξαπάτησε.
Το περίεργο είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης ενώ γνωρίζει, σιωπά προκλητικά. Γιατί; Δικηγόροι της Κατερίνης ταλαιπωρούνται από τις μηνύσεις του, το ίδιο συμβαίνει και με δικηγόρους από τη Λάρισα και την Πελοπόννησο.Δικαστές που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του, καταλήγουν και αυτοί κατηγορούμενοι.Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης τι θα γίνει με αυτό τα μαύρο χάλι;Κύριε Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου τι λέτε για αυτά τα θλιβερά τεκταινομένα;Όλα αυτά και όχι μόνο συμβαίνουν στην όμορφη κατά τα άλλα Κατερίνη, όπου επί δέκα και πλέον έτη "οργίαζε" ο δικαστής Λεωνίδας Στάθης, ο οποίος σήμερα είναι τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού, εδώ ήταν επίσης γνωστή δικαστίνα κυρία Ψάλτη από την υπόθεση Βατοπαιδίου και όχι μόνο.Στην Κατερίνη κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς.
Ως εδώ και μη παρέκει που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας.
Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ξεσπάθωσε ο Παυλόπουλος... "Ο Αβραμόπουλος τα δίνει εναντίον μου..."



Από τον Γιάννη Δαίδαλο

Έξαλλος είναι σύμφωνα με πληροφορίες μου ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας με βουλευτές της ΝΔ τους έλεγε ότι ο υπουργός Υγείας κάνει τις διάφορες διαρροές (για ποιο θέμα όμως;) σε βάρος του. Μια ωραία ατμόσφαιρα είναι στην κυβέρνηση...

press.gr

Ένας πραγματικός αστυνομικός


Δεν πρόλαβε να χαρεί την έλευση του νέου μέλους της οικογένειάς του ο 36χρονος υπαρχιφύλακας, Μιχάλης Σπανουδάκης, ο οποίος έπεσε νεκρός το μεσημέρι στη Νίκαια και πριν περίπου 40 ημέρες είχε γίνει πατέρας.
Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και καταγόταν από την Κρήτη, είχε πάει σε κατάστημα ειδών κατάδυσης φιλικού του προσώπου για να πάρει ψάρια που του είχαν στείλει συγγενείς του από τα Χανιά.
Ξαφνικά...
είδε έναν ένοπλο να διαφεύγει από το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου που βρίσκεται στην οδό Σολωμού 4, στην πλατεία Δαβάκη, και τον καταδίωξε.
Σε απόσταση 800 μέτρων περίπου μακριά από το υποκατάστημα, στη συμβολή των οδών Χρήστου Μάτικα και Παρασκευοπούλου, δίπλα από δημοτικό σχολείο της περιοχής, ο ληστής πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον του αστυνομικού, πιθανότατα με πιστόλι των 9 χιλιοστών. Μία σφαίρα τον βρήκε στο στήθος με αποτέλεσμα να εκπνεύσει επί τόπου.

Αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα κατέθεσε ότι ο αστυνομικός και ο ληστής "ήρθαν στα χέρια", ενώ άκουσε τον αστυνομικό να φωνάζει: "Άσε κάτω το όπλο".
Με τον πιο σκληρό τρόπο αποδείχθηκε σήμερα ότι υπάρχουν αστυνομικοί με υψηλή αίσθηση καθήκοντος και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο...
Ο Μιχάλης Σπανουδάκης θα μπορούσε να μην είχε ανακατευτεί καθόλου στο συγκεκριμένο περιστατικό...
Έκανε όμως αυτό που του πρόσταξε η συνείδηση του...
σχόλιο paideia-gr: Ένας αστυνομικός με πραγματική παιδεία, η οποία δεν του επέτρεψε να διαφθαρεί και να θεωρεί πως για όλα πάντα φταίνε οι άλλοι!
Αιωνία του η μνήμη...

Το κείμενο προέρχεται από http://www.zougla.gr/news.php?id=27398 και http://parapolitiki.blogspot.com/2009/03/blog-post_974.html
η εικόνα από το
http://adiakritos.blogspot.com/2009/03/blog-post_5340.html

ΔΕΝ πρωτοτυπήσατε κ Κουκουλάκη!...




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Προφανώς και ΔΕΝ πρωτοτύπησε ο διαιτητής του χτεσινού αγώνα Κυπέλου ανάμεσα σε ΟΛΥΜΠΙΑΚΙΟ και ΠΑΟΚ στου Καραϊσκάκη καθώς είχε προηγηθεί και μάλιστα σε επίπεδο χημικής-φωτοσύνθεσης η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ διαιτησία του κ Κάκου στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας. Τι έννοώ, ήταν η πρώτη φορά που συνδυάζοντας το μαυρόασπρο του ΠΑΟΚ με το Κοκινόασπρο του Ολυμπιακού μας είχε προκύψει τεράστια ποσότητα….ΚΙΤΡΙΝΟΥ! ….

Την επόμενη μέρα είχα γράψει, «άντε να δούμε τι θα γίνει...
στο ΚαραΪσκάκη τον Μάρτιο…»

Και το ΕΙΔΑΜΕ, το είδαν οι απανταχού της Ελλάδος αλλά και ανα την Υφήλιο Έλληνες οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τώρα έπαιξε με άλλο επίσης ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ δημιουργικό τρόπο με τις ΚΙΤΡΙΝΕΣ ο κ Κουκουλάκης ακρωτηριάζοντας τον ΠΑΟΚ στους 9, και βοηθώντας ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΑ ένα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ που αγκομαχούσε ΜΙΣΗ ώρα να καταβάλει τον ΠΑΟΚ των 9…

Ο διαιτητης καθε ποδοσφαιρικης αναμετρησης, ασχετα με την κατηγορια καταταξης των ομαδων, σε όλο τον πλανητη , κατεχει την αδιαμφισβητητη θεση του απολυτου κριτη καθως η σφυριχτρα του, συνεπικουρουμενη και απο τη δυνατοτητα της προφορικης παρατηρησης η ακομη και απο την θεαματικη εξαγωγη απο το τσεπακι της κιτρινης ή - αλοιμονο μας -της κοκκινης καρτας αποτελουν τα μεσα ελεγχου και τιμωριας της ανεπιθυμητης συμπεριφορας οχι μονο παικτων αλλα και παραγοντων και φιλαθλων!

Η κερκιδα, ακομη και η πιο παθιασμενη και εθελοτυφλουσα απο ενθουσιασμο, παντοτε σέβεται τον σωστο διαιτητη μια και οσο και αν της τσουζουν τα σφυριγματα του αποδεχεται το κυρος και την αντικειμενικοτητα του! Οταν ομως οι διαιτητές δείχνουν με τη συμπεριφορα τους οτι "..κατι βρωμαει απαισια στο βασιλειο της Δανιμαρκιας..." τοτε χανουν το σεβασμο παικτων φιλάθλων και παραγόντων και οδηγούν στη δημιουργια εκρυθμων και επικινδυνων καταστασεων ...

Σίγουρα με τον τρόπο που ΕΚΛΕΨΕ έναν ακόμη αγώνα ο «Θρύλος» αποδεικνύεται ΠΑΝΣΟΦΗ εκείνη η ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ απόφαση (του συμπολίτη μας τότε αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υφυπουργού Γιώργου ΟΡΦΑΝΟΥ, εάν δεν κάνω λάθος» να…ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ τα ντέρμπυ ΜΟΝΟ οι φίλαθλοι των φιλοξενούντων…Έτσι αποφεύγουμε τις εντός γηπέδων…αιματοχυσίες, αλλά ΟΛΟΙ εμείς που βλέπουμε αγώνες εκτός γηπέδου φλερτάρουμε με…εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια ή βγάζουμε το θυμό μας σε δικά μας αντικείμενα…

Ο ρολος του διαιτητη ειναι απαιτητικος,προϋποθετει τεχνικη καταρτιση, αριστη σωματικη κατασταση, διαυγεια πνευματος και ικανοτητα για αντίληψη και κριση εσκεμμένης ή ακούσιας συμπεριφορας των παικτων, χαρακτηρα και ψυχικο σθενος που να αντιστεκεται στις κραυγαλεες απαιτησεις της κερκιδας και φυσικα του αορατου αλλα πραγματικου και παντοδυναμου... παρασκηνιου.

Οταν δεί κανείς τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ του ρολου του διαιτητη, τις αμοιβές, τους κινδυνους της σωματικής του ακεραιοτητας και της κοινωνικής του υπόληψης, λογικά αναρωτιέται για τα ψυχορμηματα που κανουν αυτους τους ανδρες να κρατησουν τη σφυριχτρα και να γινουν διαιτητες...

Τους αρεσει ο ρολος; Επιδιωκουν τη δημοσιοτητα; Αγαπουν τη μπαλλα;...Χωρις διαιτητες δεν παιζεται ποδοσφαιρο η αλλο σπορ... Συχνά στην πατρίδα μας " εξ αιτιας των διαιτητων “ οχι μονο δεν παιζεται ποδοσφαιρο αλλα τα γήπεδα μετατρέπονται σε βιτρίνα επιδειξης της δυναμης του αορατου και, όπως το εισπράτουμε, ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ βρωμικου παρασκηνιου...

Υπαρχουν Ελληνες διαιτητες που σφυριζουν τοσο συχνα ωστε να μας κανουν να αναρωτιομαστε εαν η σφυριχτρα τους εχει δυο η μπορεί και τρια...στραγαλια, και αλλοι που προξενουν οικτο καθως οι σφυριχτρες τους παραμενουν αφωνες και αναλογιζομαστε ποιος αραγε να τους εκλεψε το...ρεβυθι; Η ψυχολογια της σφυριχτρας ειναι ,τελικα.,συναρπαστικο θεμα όχι μόνο για ψυχολόγους και κοινωνιολόγους αλλά και πολιτικούς επιστήμονες...

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ήρθε η εποχή, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, οι διαιτητές να είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ με ανάλογες αμοιβές και, φυσικά, ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ και ΦΥΛΑΚΙΣΗ χωρίς αναστολή όταν με την βοήθεια του βίντεο εντοπίζονται «σφάλματα» που σε αντικειμενική αξιολόγηση ξεπερνούν τα όρια του στατιστικού λάθους!.....

«Η εξουσία φθείρει» λέγεται ότι εχει πει ο Βρετανός λόρδος Αστορ συμπληρώνοντας οτι «η απολυτη εξουσια φθειρει...απολυτως»

Στα ελληνικά γήπεδα πώς στέκονται απέναντι στην εξουσία Διαιτητές και…Νταβαντζήδες υπεράνω ΚΑΘΕ εξουσίας;

Αναρωτιέμαι,ομολογώ, με επιτηδευμένη αφέλεια και ο νοών νοείτω!..

Προετοιμάζεται από το Σύλλογο «Ορφέα» και άλλη οργάνωση και θα γίνει απέναντι από τα Ηνωμένα Εθνη

Του Σταύρου Μαρμαρινού- ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

Για πρώτη φορά ετοιμάζεται να γίνει διαδήλωση που θα καταγγέλλει τη Γενοκτονία από τους Τούρκους των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης. Οργανώνεται
από την Πανθρακική Ενωση Αμερικής «Ορφεύς» και την οργάνωση Hellenic League of America (ΗLA) και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Απριλίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 2 μ.μ. στο Ralph J Bunche Park του Μανχάταν, μεταξύ των Οδών 42ης και 43ης. Κατά τη διαδήλωση θα υπάρχουν διάφοροι ομιλητές, ένας από τους οποίους θα είναι ο διδάκτωρ
Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθηγητής Φάνης Μαλκίδης. Θα μιλήσουν επίσης, αντιπρόσωποι της αρμενικής και της ιταλικής παροικίας στη Νέα Υόρκη.

«Κάνουμε διαμαρτυρίες και καταγγελίες για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, και των Αρμενίων και Ασσυρίων, αλλά δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά για τη Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού», τόνισε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος των πιο πάνω ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, Γιάννης Φυδανάκης.
«Η διαδήλωσή μας θα είναι η πρώτη στην Αμερική και νομίζω ότι είναι και η πρώτη που γίνεται σ’ όλο τον κόσμο».

Το θέμα της προετοιμασίας της διαδήλωσης συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου του «Ορφέα».
«Υποστηρίζουμε, ανεπιφύλακτα, αυτή την πρωτοβουλία και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε συμπαράσταση και των άλλων οργανώσεων της Ομογένειας, ώστε να προβάλλουμε το θέμα της Γενοκτονίας του Θρακιώτικου Ελληνισμού», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Πανθρακικής Ενωσης, Νικόλαος Δοξακόπουλος.

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία οι Ελληνες στη Μικρά Ασία (Πόντο, Ιωνία και Καππαδοκία) και στην Ανατολική Θράκη, με βάση τις οθωμανικές στατιστικές ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια άτομα πριν το 1914. Η επόμενη καταμέτρησή τους έγινε στην Ελλάδα το 1928, ως πρόσφυγες αυτή τη φορά και βρέθηκαν να είναι 1.221.849. Η μοίρα τους είχε προδιαγραφεί
από το 1908, μετά το κίνημα των Νεότουρκων. Οι Νεότουρκοι αρνήθηκαν πως υπήρχε εθνικό ζήτημα στην Τουρκία και επέλεξαν την πολιτική της βίαιης αφομοίωσης των εθνικών κοινοτήτων.

Το 1911 αποφάσισαν σε συνέδριό τους την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων: «Η Τουρκία πρέπει να γίνει μωαμεθανική χώρα, όπου η μωαμεθανική θρησκεία και οι μωαμεθανικές αντιλήψεις θα κυριαρχούν και κάθε άλλη θρησκευτική προπαγάνδα θα καταπνίγεται...Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πλήρης οθωμανοποίηση όλων των υπηκόων της Τουρκίας. Και είναι ολοκάθαρο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με την πειθώ. Αρα, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένοπλη βία... Το δικαίωμα των άλλων εθνοτήτων να έχουν δικές τους οργανώσεις θα πρέπει να αποκλειστεί. Κάθε μορφή αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης θα θεωρείται προδοσία προς την τουρκική αυτοκρατορία».

Το 1914 άρχισαν οι μεγάλες διώξεις κατά των Ελλήνων της Ιωνίας και της Ανατολικής Θράκης. Το 1915 έγινε η Γενοκτονία των Αρμενίων με ενάμιση εκατομμύριο νεκρούς.
Το 1916 άρχισε η Γενοκτονία των Ελλήνων στον Πόντο με 350.000 νεκρούς ως το 1924. Το
σύνολο των Ελλήνων «αγνοουμένων» σ’ όλη τη μικρασιατική χερσόνησο και την Ανατολική Θράκη ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

Ο πανεπιστημιακός καθηγητής που θα έλθει από την Ελλάδα για να μιλήσει κατά τη διαδήλωση, Θεοφάνης Μαλκίδης, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από γονείς πρόσφυγες.
Είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Ασχολείται με τις εκφάνσεις της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας στον Παρευξείνιο χώρο και τα Βαλκάνια μετά τον Ψυχρό
Πόλεμο. Ως Μέλος της Διεθνούς Ενωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των γενοκτονιών και της Διεθνούς Ενωσης για τα δικαιώματα και την απελευθέρωση των Λαών, ο κ. Μαλκίδης
έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις για το Ποντιακό ζήτημα και ειδικότερα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, της ελευθερίας των Ποντιόφωνων στη σημερινή Τουρκία
και για τους Πόντιους της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Εχει τιμηθεί από το Συμβούλιο Τύπου των Εθνικών Κοινοτήτων του Καναδά για τη συνεισφορά του στην προαγωγή του πολιτισμού και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των Εθνικών Κοινοτήτων.

Στη Νέα Υόρκη, η οργάνωση των καταγομένων από τη Θράκη ομογενών άρχισε το 1983, ως «Πανθρακικός Σύλλογος Αμερικής». Εξι χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε «Πανθρακική Ενωση Αμερικής» και σήμερα αποτελεί το σημαντικότερο φορέα εκπροσώπησης για όσους κατάγονται από την ακριτική Θράκη. Η οργάνωση αυτή έχει αναπτύξει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα. Οι Θρακιώτες της Νέας Υόρκης συγκέντρωσαν το ποσό των 18.000 δολαρίων, το οποίο και διέθεσαν για την αγορά μηχανήματος αιμοκάθαρσης, το οποίο δώρισαν στο ακριτικό Διδυμότειχο. Πριν αποσταλεί το μηχάνημα αυτό, οι ασθενείς έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα σε απόσταση 100 χλμ. ως την Αλεξανδρούπολη για να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
Επικοινωνία: Γιάννης Φυδανάκης, Τηλ. 1-973-464-0211

ΠΗΓΗ:http://thraciangenocide.org

Θα συνεχίσει το Ράδιο Αρβύλα??



Κάτι ακούσαμε ότι δεν είναι σίγουρο
τι θα γίνει ακόμα με το Ράδιο Αρβύλα του χρόνου. Θα συνεχίσει ή θα τελειώσει πάνω που αρέσει;
Όπως και να το κάνεις δεν τρελαίνονται οι υπέυθυνοι του ΑΝΤ1 να ακούν κι άλλα για το δελτίο τους και τον Νίκο Ευαγγελάτο σε εκπομπή υψηλής τηλεθέασης. Υπάρχει μια σύγχηση. Βέβαια δεν μπορούν από την άλλη και να
επέμβουν άμεσα, μιας και ο Αντώνης Κανάκης είχε πει εξ'
αρχής ότι στην εκπομπή του θα λέει ό,τι θέλει και δε δέχεται λογοκρισία.
Έτσι, μην εκπλαγείτε αν κάνει λίγη..."υπομονή" το κανάλι μέχρι το καλοκαίρι και απλά του χρόνου δεν συνεχίσει η εκπομπή...
Μην τους κόψει δηλαδή (και αρχίσει η "επανάσταση"), αλλά να μην συνεχίσουν
κιόλας...
Έλα όμως που κάνουν και νούμερα και το δίλημμα μεγαλώνει...
Σύντομα θα δούμε πώς πάει το πράγμα....

http://ourgreektv.blogspot.com/2009/03/blog-post_4607.html

Αποχαιρετισμός στα ''Ματωμένα Χώματα''


Με μια συγκινητική βραδιά που διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας και την εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών Pass Television, προς τιμή των συντελεστών της τηλεοπτικής σειράς «Ματωμένα Χώματα» και ιδιαίτερα του σκηνοθέτη της Κώστα Κουτσομύτη, ολοκληρώθηκαν προχθές, τα γυρίσματα της σειράς στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας.
Στη δεξίωση που έγινε στο ξενοδοχείο Platamon Palace στον Πλαταμώνα, παραβρέθηκαν οι ηθοποιοί, οι συνεργάτες και όλα τα μέλη του συνεργείου της τηλεοπτικής παραγωγής καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» που συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις σκηνές που γυρίστηκαν στον Παλαιό Παντελεήμονα, που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει εικόνες από τον Κιρκιντζέ της Μικράς Ασίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν αποσπάσματα από σκηνές που γυρίστηκαν στον Παλαιό Παντελεήμονα, ενώ υπήρξε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με μικρασιάτικα τραγούδια και χορούς από το Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου καθώς και μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου.
Στην εκδήλωση ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου τίμησε τον Κώστα Κουτσομύτη για την προσφορά του στην ανάδειξη της ιστορίας μας και για την πετυχημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Διδούς Σωτηρίου στη μικρή οθόνη, τονίζοντας ότι πλέον ο σκηνοθέτης αποτελεί για όλους τους κατοίκους του Νομού, έναν επίτιμο πολίτη της Πιερίας. Ο Νομάρχης σημείωσε ότι μέσα από την τηλεοπτική σειρά περνά έναν μήνυμα συναδέλφωσης των λαών και ότι οι μνήμες από τις αξέχαστες πατρίδες αναγεννήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, χάρη στη σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη και στο μεράκι των συντελεστών και των κατοίκων της Πιερίας που συμμετείχαν στα γυρίσματα.
Ο Νομάρχης ευχαρίστησε επίσης όσους συνέβαλαν με την προσφορά τους στα γυρίσματα του σήριαλ και υπογράμμισε ότι η επιλογή του σκηνοθέτη να χρησιμοποιήσει τον Παλαιό Παντελεήμονα συμβάλει συγχρόνως και στην τουριστική προβολή της Πιερίας.
Από την πλευρά του ο Κώστας Κουτσομύτης στον χαιρετισμό του δήλωσε συγκινημένος από την αγάπη και τη ζεστασιά των ανθρώπων της Πιερίας που συμμετείχαν στα γυρίσματα και ιδιαίτερα των μελών του Συλλόγου «Ο Ηράκλειτος». Ο κ. Κουτσομύτης ευχαρίστησε το Νομάρχη Πιερίας, τους δημάρχους και όλους τους απλούς ανθρώπους που βοήθησαν στην παραγωγή, ενώ αναφερόμενος στην προσφορά των Μικρασιατών υπογράμμισε ότι έφεραν στην ενδοχώρα πολιτισμό και τεχνογνωσία.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Αστέριος Χονδρόπουλος ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή που έγιναν τα γυρίσματα του σήριαλ στην περιοχή του και ευχαρίστησε τον Κώστα Κουτσομύτη και τους συνεργάτες του, σημειώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό έγινε και προβολή της τουριστικής φυσιογνωμίας του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου.
Ο δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιφοδήμος ανέφερε ότι είναι τιμή για την Πιερία να γυριστεί ένα μέρος του σήριαλ στον τόπο μας και ευχαρίστησε την παραγωγή που επέλεξε το Νομό και τους Μικρασιάτες, ενώ ο δήμαρχος Δίου Γρηγόρης Παπαχρήστος ευχαρίστησε τον κ. Κουτσομύτη που έφερε στην επιφάνεια τα γεγονότα του ξεριζωμού που έζησαν οι Μικρασιάτες που βρίσκονται και δημιουργούν πλέον στον τόπο μας.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο εκπρόσωπος της εταιρίας παραγωγής Γιάννης Κουτσομύτης ο οποίος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στα γυρίσματα της σειράς, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένας συμβολισμός στο γεγονός ότι τα γυρίσματα έγιναν στον Παλαιό Παντελεήμονα, έναν τόπο που υπέφερε από τον εμφύλιο πόλεμο, όπως ο Κιρκιντζές από την προσφυγιά των Μικρασιατών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η γνωριμία του Συλλόγου με τον Κώστα Κουτσομύτη και η συμμετοχή των μελών στα γυρίσματα αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό στην πορεία του και ευχαρίστησε την παραγωγή για τη συμβολή της στη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης, στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας ταυτότητας και στην προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

politeia

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΣΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ



ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΣΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

Η Δημόσια Αρχή κατά των "τράστ" της Ιταλίας, επέβαλε συνολικό πρόστιμο 12,5 εκατομμυρίων ευρώ σε γνωστές εταιρίες παραγωγής ζυμαρικών, λόγω παραβίασης των κανόνων της ελεύθερης αγοράς. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι συνολικά 26 εταιρίες, μεταξύ των οποίων οι Barilla, Divella, De Cecco, Garofalo και Amato, είχαν συνάψει άτυπη συμφωνία για προσχεδιασμένες αυξήσεις στην τιμή των ζυμαρικών.

Η συμφωνία περιόρισε σοβαρά τη δυνατότητα ελεύθερου ανταγωνισμού, όπως και τη διαμόρφωση διαφορετικών τιμών λιανικής πώλησης και εφαρμόσθηκε σε συνεργασία με την Unpi, την Ιταλική Ένωση Παραγωγών Ζυμαρικών. Στην Ιταλία έχουν τα �τράστ� και εμείς στην Ελλάδα έχουμε τα αντίστοιχα καρτέλ, όπως τα αποκαλούν οι ίδιοι οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί μας, τα οποία λειτουργούν ανενόχλητα και απερίσπαστα. Στα οποία καρτέλ κατά καιρούς πληροφορούμαστε πως επιβάλλονται ποινές και πρόστιμα, που μάλλον αφήνουν αδιάφορους σ΄ αυτούς που επιβάλλονται!

ΠΙΕΡΙΑ NEWS