Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Και άλλα διόδια στην Πιερία;



















Δεν μας φτάνει που αυξάνουν τις τιμές των διοδίων, δεν μας φτάνει που για να πάμε από Κατερίνη στον Πλαταμώνα πρέπει να πληρώνουμε διόδια και μάλιστα αυξημένα, ετοιμάζονται να μας φτιάξουν και άλλου σταθμούς διοδίων στο Νομό.Ντροπή και αίσχος τι το περάσαμε ξέφραγο αμπέλι;

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ για τις ληστείες στην Πιερία

















ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ για τις ληστείες στην Πιερία. Απροστάτευτοι οι επαγγελματίες που είναι εύκολη λεία στους ληστές.Αφού το τελευταίο διάστημα είχαμε πολλές ληστείες και μάλιστα ένοπλες και εναντίον Τραπεζών.Οι κάτοικοι από μόνοι τους πιστεύουν ότι πρέπει να αναλάβουν δράση αυτοπροστασίας, αφού δέν υπάρχει δυνατότητα να προστατευτούν.

Κοσμοσυρροή και αποθέωση στο 27ο Βροντινό Καρναβάλι.


Κοσμοσυρροή και αποθέωση στο 27ο Βροντινό Καρναβάλι..

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Δίου. Οι ρίζες της Αποκριάς, οι οποίες χάνονται στα βάθη του χρόνου και εξελίσσονται στο διάβα του, εμπεριέχουν πλέον και τη χαρά της γιορτής αποτελώντας το συνδετικό κρίκο μεταξύ αρχαίων ηθών και εθίμων και σύγχρονης επικαιρότητας. Γεγονός που ζωντάνεψε για 27η φορά στο Δ.Δ. Βροντούς..








ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ 7 – 8 Μαρτίου τιμάμε τη γυναίκα



Κονταριώτισσα, 05.03.09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ 7 – 8 Μαρτίου τιμάμε τη γυναίκα
Ο Δήμος Δίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει εκδηλώσεις στις
7 και 8 Μαρτίου, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δ.Δ. Δίου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Σάββατο 7 Μαρτίου, 6μ.μ.
• Εισήγηση για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στον αγροτικό χώρο.
• Μουσική συναυλία με τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα.
• Απονομές τιμητικών διακρίσεων σε γυναίκες, δημότισσες του δήμου, που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς.
• Δεξίωση με τοπικά εδέσματα.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, θα λειτουργήσει έκθεση με καλλιτεχνικές δημιουργίες γυναικών. (ώρες λειτουργίας: Σάββατο 5-9 μ.μ. – Κυριακή από 11π.μ.-7μ.μ.)

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!!







ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείο Τύπου-
Πληροφορίες: Δημήτρης Σφήκας
tηλ: 6978 495134
e-mail: dimsfikas@yahoo.gr
Δημοτικού Σταδίου 9,60100 Κατερίνη – τηλ.: 23510 32153

Κατερίνη, 5 Μαρτίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πιερικός Αρχέλαος – Αναγέννηση Φλόγα Θεσσαλονίκης
Την Κυριακή στις 5 μ.μ. στην Κατερίνη

● Την Αναγέννηση Φλόγα Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει ο Πιερικός Αρχέλαος την Κυριακή στις 5 μ.μ
Η φιλοξενούμενη έχει έναν βαθμό πιο πάνω -δηλ. κατέχει την ενδέκατη θέση- και έτσι αναμένεται ο αγώνας να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Γι΄ αυτό και πάλι οι φίλοι της ομάδας σύσσωμοι θα βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης για να βοηθήσουν την ομάδα από την οποία περιμένουν νίκη και μόνο νίκη.
Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γαλάνης, μετά την τελευταία προπόνηση στο τοπικό τύπο δήλωσε τα εξής: «Το παιγνίδι με την Αναγέννηση Φλόγα είναι πολύ σημαντικό για μας. Πιστεύω ότι προετοιμαζόμαστε πολύ καλά όλη την εβδομάδα για να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα και αξιόμαχη και έμπειρης κατηγορίας. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πιστεύω ότι θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Διαιτητές θα είναι οι κ.κ Δεσλής και Νικολούλης, ενώ παρατηρητής ο κ. Γιώργος Σαμαλής.
● Με επιστολή του το δ.σ. του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος προς το δήμαρχο Λιτοχώρου κ. Σάκη Τσιφοδήμο, ευχαριστεί τον ίδιο προσωπικά, καθώς και το προσωπικό του περιποιημένου κλειστού γυμναστηρίου της περιοχής που φιλοξενεί για προπονήσεις την ανδρική ομάδα του συλλόγου.
● Ευχαριστήρια επιστολή στάλθηκε και στο δήμαρχο Κολινδρού κ Θωμά Σολοποτιά για το ξεχωριστό του ενδιαφέρον, ώστε να προπονείται η ομάδα όταν χρειάζεται και στο επίσης περιποιημένο κλειστό γυμναστήριο του Κολινδρού.
● Στο πλαίσιο των πανελληνίων αγώνων μικτών ομάδων παίδων Ενώσεων , το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 4 μ.μ στο κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού η ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΜ αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της ΕΚΑΣ Θεσσαλονίκης. Από τον Πιερικό Αρχέλαο επιλέχθηκαν για να πάρουν μέρος στην αποστολή οι: Παπαβραμίδης Σωκράτης, Χερβατίδης Γιώργος, Φακοπουλίδης Κώστας και Μωϋσίδης Γιάννης.
● Στο κλειστό γυμναστήριο της Γουμένισσας θα γίνει τη Δευτέρα η προπόνηση της ομάδας της ΕΚΑΣΚΕΜ και θα αρχίσει στις 6 μ.μ
● Για την αντίστοιχη ομάδα των κοριτσιών της ΕΚΑΣΚΕΜ η προπόνηση θα γίνει τη Δευτέρα στο κλειστό γυμναστήριο της Βέροιας και θα αρχίσει στις 7 μ.μ
● Όσοι φίλοι της ομάδας ενδιαφέρονται να πληροφορούνται τα νέα του συλλόγου άμεσα και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να το ζητήσουν με μήνυμά τους στη διεύθυνση:
information@pierikosbc.gr
● Τέλος, οκτώ είναι οι αγώνες της ΕΚΑΣΚΕΜ που θα γίνουν το τριήμερο και συμμετέχουν οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και της θυγατρικής του ΣΦΚ Κατερίνη 2008. Αναλυτικά τα παιγνίδια έχουν ως εξής:
- B΄ κατηγορία ανδρών. Β΄ γύρος, 7η αγωνιστική. Σάββατο 7.3.2009, γυμναστήριο Αριδαίας, ώρα 15,00 / ΦΟ Σωσάνδρας - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.
- Εφήβων. Τελική φάση. Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Δευτέρα 9.3.2009, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 19,00/ ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Γουμένισσας.
- Παιδικό. Β΄ φάση, Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 8.3.2009, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 14,00/ ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.
- Μίνι αγοριών. Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 7.3.2009, βοηθητικό Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος –ΓΑΣ Κορινός.
- Μίνι αγοριών. Β΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 7.3.2009, βοηθητικό Κατερίνης, ώρα 12,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΑΟΚ Αιγινιακός.
- Α΄ κατηγορία γυναικών. Β΄ γύρος, 4η αγωνιστική. Κυριακή 8.3.2009, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 15,00/ ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Μ. Αλέξανδρος Κολινδρού.
- Κορασίδων. Β΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Σάββατο 7.3.2009, γυμναστήριο Νάουσας, ώρα 16,00 / ΕΓΣ Ζαφειράκης - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος και
- Παγκορασίδων. Τελική φάση, 1η αγωνιστική. Σάββατο 7.3.2009, βοηθητικό Κατερίνης, ώρα 14,00 / ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας.



ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες, 5 Μαρτίου 2009

Την καταδίκη του Ισραήλ για τις παράνομες κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων,
ζήτησε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά,
από το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταθέτοντας σχετική ερώτηση

Αντί να επενδύσει επιτέλους στην οικοδόμηση της ειρήνης, το Ισραήλ φαίνεται διατεθειμένο να προχωρήσει σε νέες κατεδαφίσεις σπιτιών παλαιστινίων στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. Όπως καταγγέλλει, πράγματι, η μη κυβερνητική οργάνωση, Ισραηλινή Επιτροπή κατά της Κατεδάφισης Οικιών (ICAHD), η δημαρχεία της πόλης σκοπεύει να προχωρήσει στην κατεδάφιση 88 σπιτιών στην συνοικία Silwan που βρίσκεται δίπλα στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, ζήτημα που έθεσε και ο πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς στην πρώτη συνάντηση του με τη Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, που με τη σειρά της χαρακτήρισε παράνομη και αντιπαραγωγική τη στάση του Ισραήλ (4/4/09). Η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο καταδίκασε τις κατεδαφίσεις αυτές, ως παράνομες σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και παρότρυνε τότε το Ισραήλ να αποφύγει μονομερείς ενέργειες που παρεμποδίζουν τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση για την Ιερουσαλήμ.
Δεδομένου όμως ότι, όπως απέδειξε και η πρόσφατη καταστροφική εισβολή στην Γάζα, οι παροτρύνσεις αυτές δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, προτίθεται το Συμβούλιο, ο Ύπατος Εκπρόσωπος και η Επιτροπή της ΕΕ να πιέσουν τις Ισραηλινές αρχές ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα στη στέγαση του πολύπαθου παλαιστινιακού λαού;


Αιτείται συναίνεση πάνω σε θανάσιμες λεπίδες ξυραφιού!!


Το τελευταίο 4μηνο η Χώρα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού του ασφαλιστικού. Στην κόψη του ξυραφιού της εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Στην κόψη του ξυραφιού στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Στην κόψη του ξυραφιού των εκκολαπτομένων καθημερινά σκανδάλων. Στην κόψη του ξυραφιού της Ε.Ε για το έλλειμα. Και τελευταία μας προέκυψε και η κόψη του ξυραφιού της «συναίνεσης» που επαναλαμβάνει δις ημερησίως ο κυρ Αντώναρος! χωρίς να μας λέει τι άλλο σημαίνει αυτό το πράμα! εκτός από την κατάργηση της «αντιπολίτευσης»! Σήμερα λοιπόν ο κ.Κ.Κ συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς και το βράδυ θα απευθύνει«διάγγελμα» από τα δελτία των οκτώ δίνοντας το δικό του περιεχόμενο στην «συναίνεση».....που είναι να χρεώσουμε την έλλειψη συναίνεσης για την αντιμετώπιση της «εθνικής υπόθεσης» στούς άλλους κάνοντας πράξη την έμπνευση του κ. Γιάννη Λούλη που «πουλάει»στην προετοιμασία για την προσφυγή στις κάλπες. Είμαστε λοιπόν μάρτυρες τακτικών που επιδεινώνουν κάθε ώρα την θέση της Ελλαδίτσας για πάρτυ κομματικών συμφερόντων του Κ.Κ αφού αυτός κάνει παιχνίδι παριστάνοντας τον«ΔΙΑΠΟΡΩΝ» και ουχί τον«απολογούμενον» επί 5ετία Πρωθυπουργόν!diaporon-bl!

΄Ερευνες από ΕΚΤ και διωκτικές αρχές... Τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ σε ποια χέρια Ελλήνων βρίσκονται; Αποκλειστικό: Του Ανδρ


Πόσα και κυρίως σε ποια χέρια βρίσκονται τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ στην Ελλάδα; Την απάντηση θα δώσουν σύντομα οι έρευνες που άρχισαν από καιρό και συνεχίζονται από την Τράπεζα Ελλάδας, σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές και όλες τις τράπεζες που λειτουργούν στη πατρίδα μας. Στόχος η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραοικονομίας, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κάθε παράνομη συναλλαγή, η καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών και ο περιορισμός χρηματοδότησης κάθε είδους τρομοκρατικής ενέργειας. Το μέτρο είναι γενικό για τις χώρες μέλη της ευρωζώνης, με εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε μια στιγμή που η οικονομική κρίση οδηγεί σε... απόγνωση εκατομμύρια ευρωπαίους, αφού μένουν άνεργοι, χάνουν περιουσιακά τους στοιχεία και δεν έχουν ούτε να φάνε. Μέχρι και οι αμερικανοί χτυπούν καμπανάκι, κυρίως για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από ναρκωτικά και την χρηματοδότηση διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ισπανίας, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στη χώρα αυτή βρίσκεται (φανερά ή κρυφά) το 30-33% του συνολικού αριθμού των εν κυκλοφορία χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ. Μάλιστα, οι έλεγχοι αποκάλυψαν χιλιάδες παρανομίες, κυρίως εταιριών, με πολλές συλλήψεις κακοποιών, επιβολή προστίμων, κ.λ.π. Ανάλογες εκτιμήσεις γίνονται και για άλλες χώρες που κυκλοφορούν τα ευρώπουλα. ΄Ετσι, λοιπόν, από την 1η του μήνα που μας μπήκε, σφίγγουν περισσότερο τα μέτρα των αυστηρών ελέγχων και: -Για κάθε συναλλαγή σε ρευστό, πάνω από 3.000 ευρώ, η κάθε τράπεζα θα πρέπει να ενημερώνει την Τράπεζα Ελλάδας που με τη σειρά της και κατά την κρίση της θα ζητά …περαιτέρω εξηγήσεις. Παρόμοιους ελέγχους είναι υποχρεωμένη να κάνει και η διεύθυνση ασφαλείας όλων των εμπορικών τραπεζών. -Τα χαρτονομίσματα των 500σίων θα έχουν την τιμητική τους, κυρίως όταν εμφανίζονται σε μεγάλη ποσότητα (γιατί τα περισσότερα δεν κυκλοφορούν, αν και οι τράπεζες ξέρουν κατά μεγάλη προσέγγιση σε ποιες χώρες βρίσκονται). Αυτά, για να μην την πάθουμε σαν τον συμπατριώτη μας που έπιασαν προ μηνών σε μεγάλο αεροδρόμιο της Ευρώπης με 180.000 ευρώ (των 500 παρακαλώ). Όχι μόνο του έγινε κατάσχεση αλλά τον έβαλαν και φυλακή.

Τούρκοι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας στην Ανδριανούπολη

www.e-paideia.net

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που μαθαίνω την ελληνική γλώσσα και έρχομαι σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό. Η Ταρσός, που είναι η πόλη της καταγωγής μου, βρίσκεται απέναντι από τα παράλια της Κύπρου και τα καλοκαίρια κάνω τις διακοπές μου εκεί. Έτσι, ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με Έλληνες και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία δεν δίστασα καθόλου να πάρω την απόφαση για τις σπουδές μου». Μιλάει στα Νέα (04.03.2009), η 20χρονη Νεζλά η οποία είναι πρωτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών με κατεύθυνση την ελληνική γλώσσα, που διανύει φέτος τον δεύτερο χρόνο από την ίδρυσή του στην Αδριανούπολη.

Συνολικά 43 Τούρκοι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού στην Αδριανούπολη, την έδρα του Πανεπιστημίου «Θράκης», όπως το ονομάζουν οι Τούρκοι, το οποίο με δυναμικό περίπου 10.000 φοιτητών αποτελεί συνάμα ένα σημαντικό και ραγδαία αναπτυσσόμενο τριτοβάθμιο ίδρυμα της χώρας τους που ιδρύθηκε το 1982 στην Ανατολική Θράκη.

«Μου αρέσει να μαθαίνω για την αρχαία ιστορία της Ελλάδας που θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική. Διαβάζοντας την ιστορία και μαθαίνοντας τη γλώσσα ενός άλλου λαού σού δίνεται η ευκαιρία να τον προσεγγίσεις καλύτερα, μακριά από τις προκαταλήψεις που έχει δημιουργήσει το παρελθόν ανάμεσά μας. Όταν επισκεφθήκαμε με τη σχολή μου την Καβάλα, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη είχα την αίσθηση ότι αυτά που μας ενώνουν ως λαούς είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν» καταλήγει η Νεζλά, χωρίς να παραλείψει να επισημάνει ότι όταν τελειώσει τις σπουδές της θα ήθελε να δουλέψει στην Κωνσταντινούπολη ως μεταφράστρια ελληνικών, ακόμα και στην Ελλάδα, «μόνο που μαθαίνω ότι υπάρχει ανεργία αυτήν την εποχή εκεί και δεν είμαι σίγουρη αν θα έβρισκα κάπου να δουλέψω».

Οι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: εκείνη της διερμηνείας καθώς και της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Στόχος του τμήματος είναι να προωθήσει τη συγκριτική αντίληψη και μελέτη ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς, τις δύο γλώσσες, τη λογοτεχνία και την ιστορία τους. Όπως αναφέρει ο φιλόλογος Θανάσης Κούγκουλος, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, που συνετέλεσε αποφασιστικά στο στήσιμο του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στην Αδριανούπολη, στην Τουρκία ο τομέας των Νεοελληνικών Σπουδών διανύει την καλύτερη φάση του, σε σύγκριση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από την πλευρά των φοιτητών για το δικό μας τμήμα και σε αυτό συνέβαλε η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων την τελευταία δεκαετία και βέβαια οι μετακινήσεις που φέρνουν πια τους δύο λαούς εγγύτερα, παρά τις εθνικές προκαταλήψεις».

«Η γιαγιά μου κατάγεται από τα Ύψαλα, μια κωμόπολη που βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα και αυτό με ώθησε να έρθω ακόμα πιο κοντά στους Έλληνες και τη γλώσσα τους» αναφέρει σε άψογα ελληνικά ο 19χρονος Φαχρετίν, τονίζοντας ότι η Ραιδεστός που είναι η πόλη της καταγωγής του είχε κατά το παρελθόν μια μεγάλη ελληνική παροικία. «Δεν τους προλάβαμε εμείς οι νέοι βέβαια, αλλά υπάρχουν οι κοινές μνήμες, οι ιστορίες που ακούγαμε και η θέληση να μάθουμε πράγματα για τον γείτονα που είναι τόσο κοντά μας κι όμως πολλές φορές αγνοούμε τα πάντα γι΄ αυτόν, όπως και εκείνος για εμάς». «Εάν μου δοθεί η ευκαιρία θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα» αναφέρει ο Φαχρετίν που δηλώνει λάτρης της ελληνικής μυθολογίας και τον ενδιαφέρει η ακαδημαϊκή καριέρα στο Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης. «Από τη σχολική ιστορία διδασκόμαστε μόνο για τους πολέμους ανάμεσα σε εμάς και τους Έλληνες. Οι πόλεμοι όμως δεν είναι ο παράγοντας που καθορίζει σήμερα τις σχέσεις μας. Για να τα μάθεις όλα αυτά βέβαια πρέπει να εντρυφήσεις στον πολιτισμό, τη γλώσσα και τις αξίες του άλλου λαού. Νομίζω ότι με τους Έλληνες μοιραζόμαστε πολλές κοινές αξίες» καταλήγει.

Από την πλευρά του ο κοσμήτορας του Τμήματος Θεωρητικών και Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θράκης της Αδριανούπολης Ερόλ Οκάν δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασίες με ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, θεωρώντας ως πλεονέκτημα τη γεωγραφική γειτνίαση του πανεπιστημίου του με την Ελλάδα. «Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το Τμήμα της Νεοελληνικής Γλώσσας σε Τμήμα Γλώσσας και Φιλολογίας στο άμεσο μέλλον και για να γίνει αυτό χρειάζεται να μας συνδράμουν οι συνάδελφοί μας πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα».

«Ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία της Ανατολής και οι ρίζες μου από τον Πόντο, με ώθησαν να ασχοληθώ επισταμένα με την ελληνική γλώσσα τα τελευταία 20 χρόνια» αναφέρει η καθηγήτρια Σεμά Σανταλτζί, η οποία έχει μεταφράσει 11 βιβλία από τα ελληνικά στα τουρκικά, μεταξύ αυτών και αρχαίους συγγραφείς, όπως ο Πλούταρχος και ο Ευριπίδης. «Δυστυχώς οι Τούρκοι και οι Έλληνες δεν διαβάζουν Ιστορία και από εκεί νομίζω ότι προέρχονται πολλές λανθασμένες θεωρήσεις για τους άλλους λαούς» λέει η κ. Σανταλτζί

(Ελλάδα) Ο Όμιλος Louis στηρίζει τον πολιτισμό

Νέα (Ελλάδα)

Ο Όμιλος Louis στηρίζει τον πολιτισμό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδα Λοϊζίδη» παρουσιάζοντας τις Βάκχες του Ευριπίδη στο Κυπριακό κοινό στη Λεμεσό στις 27&28 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.
Θερμός υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας προβολής του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, ήταν ο όμιλος Louis, στηρίζοντας το δημιουργό και τους συνεργάτες του από την πρώτη στιγμή που παρουσίασαν το έργο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια των παραστάσεων του.
Η συμβολή του Ομίλου ολοκληρώθηκε με την παράθεση γεύματος για την 20μελή ομάδα παραγωγής και τους επίσημους προσκεκλημένους, στις 27&28 Φεβρουαρίου στο πολυτελές 5 αστέρων ξενοδοχείο Apollonia Beach Ηotel της Louis Hotels στη Λεμεσό.
Για μία εταιρεία όπως η Louis, που δραστηριοποιείται περισσότερα από 70 χρόνια στον τουρισμό, ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα καθώς συνδέεται άμεσα με την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας. Για το λόγο αυτό και με μεγάλη χαρά υποστήριξε τη σημαντική δουλειά του διακεκριμένου Κύπριου σκηνοθέτη, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύχρονης προσπάθειάς του.
Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης κος Λεωνίδας Λοϊζίδης, δήλωσε: «Νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον Όμιλο Louis για την άψογη συνεργασία και να αναγνωρίσουμε τη συνεισφορά του στον πολιτισμό και συγκεκριμένα στο έργο μας για την προώθηση του αρχαίου ελληνικού δράματος και του ελληνικού πολιτισμού εν γένει κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας, σταθμό της οποίας αποτέλεσε και η Κύπρος», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι αποτελεί ξεχωριστή «τιμή και χαρά να δουλεύει κανείς με χορηγούς που εκτιμούν τον ελληνικό πολιτισμό και που προσφέρουν έχοντας ένα κοινό σκοπό, την προώθησή του».
Ο Όμιλος Louis είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους στην περιοχή της Μεσογείου. Με παράδοση 74 ετών στο χώρο του τουρισμού, ο Όμιλος Louis διαθέτει 20 ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στην Ελλάδα και την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου και του Hilton Park στη Λευκωσία, ενώ το deluxe boutique hotel Mykonos Theoxenia είναι μέλος της αλυσίδας “Design Hotels”. Ο Όμιλος Louis διαθέτει επίσης 12 κρουαζιερόπλοια από τα οποία τα τέσσερα είναι ναυλωμένα στην Αγγλική Thomson Cruises που ανήκει στον Όμιλο της TUI Τravel plc. Τέσσερα από τα πλοία της Louis εκτελούν κρουαζιέρες από τον Πειραιά, δύο από τη Γένοβα/Μασσαλία και δύο από την Κύπρο. Αποτελώντας ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των φιλοξενούμενων του, ο Όμιλος Louis προσφέρει καθημερινά σταθερή ποιότητα υψηλών υπηρεσιών, σε χιλιάδες επισκέπτες.

Πέμπτη 05-03-2009

Τα Σκόπια παίζουν με τη φωτιά Η οργάνωση «Ενωμένη Μακεδονία» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των λεωφορείων- Ανησυχία στην Αθήνα

http://www.tovima.gr


Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ενωμένη Μακεδονία» ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση εναντίον των λεωφορείων που μετέφεραν έλληνες τουρίστες στην Αχρίδα (με e-mails τα οποία έστειλε σε εφημερίδες της περιοχής). Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την προέλευση, τη φύση και τη στελέχωση της οργάνωσης, το γεγονός και μόνο ότι στη γειτονική χώρα εμφανίζεται μια ομάδα που, όπως όλα δείχνουν, διαπνέεται από εθνικιστικά χαρακτηριστικά και το ιδεολόγημα του «μακεδονισμού» δημιουργεί έντονη ανησυχία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Διπλωματικές πηγές σημειώνουν μάλιστα ότι ανάλογα περιστατικά ίσως να συμβούν ξανά ως τις προεδρικές εκλογές στα Σκόπια σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με ορισμένες προκαταρκτικές εκτιμήσεις δεν αποκλείεται η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση να έχει σχέση με μία άλλη οργάνωση του εξωτερικού, τους «Ενωμένους Μακεδόνες της Διασποράς», η οποία όμως έχει έδρα τον Καναδά. Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» πρόσκεινται φιλικά στο εθνικιστικό κόμμα VΜRΟ- DΜΡΝΕ του πρωθυπουργούΝίκολα Γκρούεφσκι. Οποιοσδήποτε όμως συσχετισμός θα ήταν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον πρόωρος, επιμένουν άτομα που χειρίζονται τις σχέσεις με τα Σκόπια.
Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών επιμένουν στην άποψη ότι η στάση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, η οποία τροφοδοτεί τον εθνικισμό αλλά και έναν «λανθάνοντα μεγαλοϊδεατισμό» , είναι αυτή που δημιουργεί συνθήκες θερμοκηπίου, οι οποίες με τη σειρά τους ευνοούν την εμφάνιση τέτοιων συμπεριφορών. Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι συμπεριφορές μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτες προεκτάσεις.
Ο κ. Γκρούεφσκι επενδύει, όπως φαίνεται, στον «μακεδονισμό» και στην ανθελληνική προπαγάνδα, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποβεί πολύ επωφελής, ώστε να καταλάβει και τον τελευταίο πυλώνα εξουσίας στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), την προεδρία. Οι εκλογές διεξάγονται στις 22 Μαρτίου και, όπως όλα δείχνουν, ο εκλεκτός του κ. Γκρούεφσκι, ο Γκιόργκι Ιβανόφ, θα επικρατήσει, έστω και στον δεύτερο γύρο. Θεωρητικά, δεν πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο ο κ. Γκρούεφσκι, ελέγχοντας πλήρως το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, να κάνει μια κίνηση στο θέμα του ονόματος. «Η ως σήμερα εμπειρία δεν επιβεβαιώνει όμως κάτι τέτοιο» υπενθυμίζουν έμπειροι διπλωματικοί παράγοντες. Ωστόσο η πρόβλεψη της Αθήνας είναι ότι το 2009 θα είναι μάλλον «έτος στασιμότητας» με τα Σκόπια, κάτι το οποίο φέρεται να έχει επισημανθεί και στον ειδικό μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.
Η εθνικιστική προπαγάνδα χαρακτηρίζεται από αρμόδιες πηγές ο ευκολότερος τρόπος για τον σκοπιανό πρωθυπουργό να αποσπάσει την προσοχή του πληθυσμού από την υψηλή ανεργία και τις οικονομικές πιέσεις που δέχεται. Σε αυτό τον διευκολύνει και ο έλεγχος που ασκεί στην πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης. Δεν αποκλείεται δε να επιδιώκει να εκμεταλλευθεί τη ρευστή πολιτικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί και στην Ελλάδα ώστε να πείσει τρίτες χώρες για το δίκαιο των θέσεών του και να δείξει ότι είναι η Αθήνα που δεν επιθυμεί συμβιβασμό λόγω των εσωτερικών προβλημάτων της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ανάλογες διαπιστώσεις περί έξαρσης του εθνικισμού στην πΓΔΜ προβαίνουν και οι πρεσβευτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών στα Σκόπια. Ωστόσο θεωρούν ότι αυτό που πρέπει να διαφυλαχθεί ως «κόρη οφθαλμού» είναι η σταθερότητα των Βαλκανίων και για τον λόγο αυτόν εκτιμούν ότι η γειτονική χώρα πρέπει να λάβει έστω ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) εντός του 2009. Εξάλλου, επισημαίνουν, τα Σκόπια δεν πρόκειται να επηρεάσουν τόσο δραματικά τη λειτουργία της ΕΕ. Η προοπτική αυτή πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την κυβέρνηση Γκρούεφσκι να μεταβάλει συμπεριφορά, κάτι που ενδέχεται μελλοντικά να φέρει την Αθήνα σε αντιπαράθεση με τους ευρωπαίους εταίρους της. Μια πρώτη ένδειξη επ΄ αυτού ήταν η πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πΓΔΜ, όπου η επιχειρηματολογία των Σκοπίων βρήκε πρόσφορο έδαφος.
Την ίδια στιγμή δυσφορία έχει προκαλέσει και η χθεσινή απαγόρευση της εισόδου του έλληνα δημοσιογράφου κ. Α. Αγγελίδη (ο οποίος εργάζεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και στον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5) στα Σκόπια με σκοπό την πραγματοποίηση ρεπορτάζ στην Αχρίδα. Το αιτιολογικό για την απαγόρευση εισόδου ήταν, όπως ανακοινώθηκε, το αίτημα των σκοπιανών τελωνειακών προς τον έλληνα δημοσιογράφο να δείξει διαπίστευση, κάτι που δεν συνηθίζεται.
O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος καταδίκασε την ενέργεια των Σκοπίων, «η οποία στρέφεται κατά της ελευθερίας της ενημέρωσης». «Για ενέργεια κατά της ελευθεροτυπίας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Π. Σόμπολος , ο οποίος προανήγγειλε προσφυγή στη Διεθνή και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Το γεγονός καυτηρίασαν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και η Ενωση Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης.
Το ζήτημα της ατμόσφαιρας εθνικισμού που διαμορφώνεται στην πΓΔΜ τέθηκε και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε η κυρία Μπακογιάννη την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον τόσο με το νούμερο 3 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Γουίλιαμ Μπερνς όσο και με τη μόνιμη αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη Σούζαν Ράις, σε σχέση όμως με την πορεία της διαπραγμάτευσης για το όνομα. Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών έχουν και παλαιότερα επισημάνει ότι η πολιτική την οποία ακολουθεί ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν απολαμβάνει πλέον υποστήριξη στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο ίσως μελλοντικά συνδράμει τις προσπάθειες της Αθήνας για εξεύρεση λύσης. Η ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ
Κατάχρηση εξουσίας εις βάρος Ελλήνων
Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν εις βάρος ελλήνων πολιτών στην Αχρίδα και στην ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τους Ελληνες οι οποίοι ταξιδεύουν στα Σκόπια, τόνισε: «Εχουμε εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει αυτή η ενημέρωση προς τους Ελληνεςπου πρόκειται να μεταβούν,είτε για να διαμείνουνείτε για να διέλθουν από το έδαφος της πΓΔΜ.Μεταξύ των λόγων αυτών,αναφέραμε τη μέχρις εξαντλήσεως κάθε αυστηρότητας,που έχει και χαρακτηριστικά κατάχρησης,εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των Σκοπίων,με συνέπεια να υπάρχουν αποτελέσματα δυσανάλογα αρνητικά για τους έλληνες πολίτες».
Και ανέφερε μεταξύ άλλων «την επιβολή ιδιαίτερα υψηλών και πάντως δυσανάλογων προστίμων» , «την παραπομπή σε δίκη για απλές διοικητικές παραβάσεις» και «την κατακράτηση διαβατηρίων και ταυτοτήτων μέχρι να καταβληθούν τα πρόστιμα ή να διεξαχθούν δίκες,πράγμα που οδηγεί στην παρεμπόδιση εξόδου από τη χώρα,για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα». Αυτό συνέβη και χθες λίγο έξω από την πρωτεύουσα Σκόπια, όταν ένας αστυνομικός σταμάτησε ένα λεωφορείο που μετέφερε έλληνες τουρίστες με το αιτιολογικό ότι είχε παραβιάσει το όριο ταχύτητας και επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ. Για όση ώρα το ελληνικό Γραφείο Συνδέσμου προσπαθούσε να λύσει το πρόβλημα είχαν κατακρατηθεί τα διαβατήρια των ελλήνων εκδρομέων, οι οποίοι ήταν στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι. Επιπλέον ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πιστεύει στη χρησιμότητα των επαφών μεταξύ των δύο λαών». Ο κ. Κουμουτσάκος παραδέχθηκε ότι η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σχεδιάζει να επισκεφθεί τα Σκόπια (μετά τις προεδρικές εκλογές) ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, αλλά «η επίσκεψη αυτή είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη αφενός από τις διμερείς σχέσεις και αφετέρου από το ζήτημα του ονόματος».
Σχολιάζονταςτο κατά πόσον τέτοιου είδους περιστατικά μπορούν να επηρεάσουν την ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ στην ΕΕ, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Η Ελλάδα δεν επιχαίρει όταν υπάρχουν καθυστερήσεις στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτονικών χωρών,διότι πεποίθηση και στρατηγικός μας στόχος είναι η ευρωπαϊκή προοπτική να προχωρεί ανεμπόδιστα- αφού βεβαίως εκπληρούνται οι προϋποθέσεις.Αυτή είναι εθνική στρατηγική. Οι καθυστερήσεις όμως δεν είναι ευθύνη ούτε της Ελλάδαςούτε της ΕΕ».




“Νόμος Nokia” στη Φινλανδία

LawNews Center


“Νόμος Nokia” στη Φινλανδία
5/3/2009 9:59:26 πμ

Ενεκρίθη από τη βουλή της Φινλανδίας το επονομαζόμενο νομοσχέδιο “νόμος Nokia”, το οποίο δίνει στους εργοδότες το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των υπαλλήλων τους, με στόχο την αποφυγή της «βιομηχανικής κατασκοπείας».
Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα “El Pais”, o νόμος συνδέθηκε με την εταιρεία Nokia, καθώς εκείνη πιέζει την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, ώστε να υπάρξει αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας διότι έβλεπε όλο και πιο συχνά τα «μυστικά» της να διαρρέουν.
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου οι εργοδότες θα μπορούν να ελέγχουν το μέγεθος των αρχείων που στέλνονται με email, την ώρα, τη μέρα και τον αποδέκτη. Ωστόσο δεν θα μπορούν να ανοίγουν το περιεχόμενο του μηνύματος.
Η υπόθεση με τη Nokia ξεκίνησε το 2005, όταν για πρώτη φορά ο φινλανδικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών ζήτησε από την σστυνομία να εξετάσει υπόθεση «διαρροής» μυστικών σε κινεζική εταιρεία.
Αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου τάχθηκαν στο πλευρό της Nokia, ώστε η πίεση στην κυβέρνηση να γίνει εντονότερη.

Απαγόρευσαν οι αρχές της ΠΓΔΜ την είσοδο Έλληνα δημοσιογράφου στη χώρα


Αθήνα



Την έντονη ανησυχία των δημοσιογραφικών ενώσεων προκάλεσε η απαγόρευση εισόδου στην ΠΓΔΜ ενός Έλληνα απεσταλμένου δημοσιογράφου, από τις αρχές της χώρας με πρόσχημα την έλλειψη ειδικής διαπίστευσης.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο, Αγγελο Αγγελίδη απεσταλμένο του ραδιοσταθμού City 99,5 και της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο οποίος δεν κατάφερε να εισέλθει στην ΠΓΔΜ, καθώς οι αρχές της χώρας του αρνήθηκαν την είσοδο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την «ανησυχία της για την κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, τελευταίο θύμα της οποίας είναι η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας».

Η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της στιγματίζει και καταγγέλλει το γεγονός, ζητώντας παράλληλα από την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων να καταγγείλει και εκείνη με τη σειρά της το περιστατικό.

Για παρέμβαση στην ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού έργου κάνει λόγο και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, εκφράζοντας την ανησυχία της «για τη νέα τακτική που φαίνεται να εγκαινιάζουν οι αρχές της ΠΓΔΜ σε σχέση με την ενημέρωση».

Μάλιστα τόνισε με ανακοίνωσή της ότι θα ενημερώσει άμεσα την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για το θέμα.

Ζητά, παράλληλα, από τις αρχές της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική, «αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι διαθέτουν την ευαισθησία και τον σεβασμό στα δημοκρατικά ιδεώδη, βασικό στοιχείο των οποίων είναι η δημοσιογραφία, όπως υπαγορεύουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Newsroom ΔΟΛ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2-0 - Πέρασε τους "9" και πάει στους "4"


Ο Ολυμπιακός στην παράταση λύγισε τον ηρωικό ΠΑΟΚ με 2-0, που έπαιζε με εννιά παίκτες από το 79' (αποβολές Κοντρέρας και Ιβιτς) και πήρε την πρόκριση για τους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ντιόγκο με κεφαλιά στο 46' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Τελικά στην παράταση με νέα κεφαλιά ο Ντέρμπισαϊρ έδωσε την πρόκριση στους Ερυθρόλευκους.
Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στα δύο... δεύτερα ημίχρονα του αγώνα, όταν και πέτυχαν τα δύο γκολ με τους Ντιόγκο και Ντέρμπισαϊρ. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ κυρίως προσπάθησε να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα, παρά να πετύχει κάποιο γκολ και ενδεχομένως να είχε καλύτερη τύχη αν διατηρούσε την... αριθμητική του ισότητα έναντι των αντιπάλων του....
....

ΠΑΟΚ - “Βράζουν” στο “δικέφαλο του βορρά”
Με τις αποφάσεις του διαιτητή Κουκουλάκη τα έχουν βάλει οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης, προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές του να μην προβούν σε δηλώσεις για να μην παρασυρθούν και πουν πράγματα που δεν θα ήθελαν. Ο Ζαγοράκης άργησε πολύ ώρα να βγει από τα αποδυτήρια, συζητώντας με τους παίκτες και τον Σάντος τι συνέβη στο Καραϊσκάκη.

sportnet

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-3 - "Μπαλαρίνες" και μάγκες


Είναι άδικο να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού, έναν ακόμα ταπεινωτικό αποκλεισμό τα τελευταία χρόνια στο Κύπελλο. Ο Πανσερραϊκός ολοκλήρωσε το θαύμα του, διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 3-2 στο ΟΑΚΑ και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Για λύπηση η εικόνα των γηπεδούχων, που αν δέχονται τρία γκολ από τη χειρότερη επίθεση της Σούπερ Λίγκα, φανταστείτε τι θα γίνει σε έξι μέρες από τη Βιγιαρεάλ....

ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ

Ο Παναθηναϊκός νόμιζε ότι θα κάνει περίπατο και έπαιξε σαν να έχει κερδίσει το πρώτο ματς με 5-0. Και όταν δέχτηκε το 0-1 στο 23΄, ήρθε το θόλωμα όλων, από τον Τεν Κάτε μέχρι τον τελευταίο παίκτη και αποδείχτηκε η «πράσινη» γύμνια όταν ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιτεθεί σε κλειστή άμυνα. Ηρθαν τα δύο δοκάρια πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και στο 56΄ με το 0-2 όλα τέλειωσαν. Ο Πανσερραϊκός έχασε την ευκαιρία να φτάσει σε ακόμα πιο περηφανή θρίαμβο..../.....

sportnet