Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Συντομεύουν οι διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών
















Συντομεύουν οι διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών.Μέτρα και διαδικασίες παίρνει το αρμόδιο υπουργείο.Σε λίγο διάστημα θα κατατίθενται αιτήσεις αδειών και μέσω ιντερνετ. Αυστηρός έλεγχος θα γίνεται μετάσ το πέρας του σκελετού.

οι ΚΡΑΧΤΗΣ

Παρεμβάσεις στην περιοχή του Πέλεκα Κατερίνης



Παρεμβάσεις στην περιοχή του Πέλεκα Κατερίνης.Αναζωογονείται η περιοχή.Καιρός ήταν γιατί τόσα χρόνια τα σκουπίδια ήταν το μόνο που δέσποζε στην εν λόγω περιοχή.
Οι κάτοικοι απαιτούν απο τη Δημοτική αρχή να τελειώσουν τα έργα να μήν μείνουν ημιτελή, αλλά να μήν γίνει ένας απλός δρόμος, αλλά να γίνει ουσιαστική ανάπλαση και στο περιβάλλον.Παρεμβάσεις γίνονται απο περιβαλλοντικά σωματεία που εξέδωσαν ανακοίνωση με τις ανησυχίες τους για το περιβάλλον.Γιατί μιλούν για ανάπλαση χωρίς ειδικούς περιβαλλοντικούς όρους, που όπως ισχυρίζονται δέν τηρούνται, αφού δέν υπάρχει και σχετική μελέτη.

ο ΚΡΑΧΤΗΣ

Το φράγμα της Μόρνας στην Πιερία, για γέλια και για κλάματα

















θα συσκέπτονται πολύ ακόμα για το φράγμα της Μόρνας. Θα ερίζουν οι δήμαρχοι της Βόρεια Πιερίας με τον δήμαρχο Πέτρας. Εγινε ειδικό άρμα καρναβάλου στο Βροντινό Καρναβάλι, με τους δημάρχους να φαγώνονται και το Νομάρχη Πιερίας με άσπρη σημαία ώς μεσολαβητής του ΟΗΕ. Κατήντησε το θέμα αυτό για γέλια και για κλάματα.

ο ΚΡΑΧΤΗΣ

Λάκης Λαζόπουλος τραγουδά για τον Παλιοκώστα



Λάκης Λαζόπουλος τραγουδά για τον Παλιοκώστα. Απίθανος Λάκης.Τα είπε όλα με το δικό του τρόπο.Τραγούδησε έφυγες - έφυγες, εφυγες και πήγες μακριά και έμεινα τα μπατασικά μοναχά κλπ.Μίλησε για την ξεφτίλα του κράτους.Το κατευχαριστήθηκε.
Τα είπε όμως και στους πολιτικούς μίλησε και για τον Γιώργο που οσονούπωγίνεται πρωθυπουργός.

ο ΚΡΑΧΤΗΣ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα της κυβερνησης




Ζητείται συναίνεση!!


Την ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες, ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής οι ευρωπαίοι ηγέτες ασχολήθηκαν με την αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη, τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της εσωτερικής αγοράς, καθώς και τις συνέπειες της κρίσης στην απασχόληση.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται σε ύφεση και αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στο χρηματοπιστωτικό τομέα. "Βιώνουμε πράγματι την πιο σοβαρή κρίση στη μεταπολεμική εποχή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν γίνει παρεμβάσεις από τα κράτη μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τόνισε την ανάγκη βοήθειας προς τα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Ο Κ. Καραμανλής σημείωσε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η επιστροφή στον προστατευτισμό, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα μπορούσε να διακυβεύσει πολλά από αυτά που η Ευρώπη έχει πετύχει ως σήμερα.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Κ. Καραμανλής στην ανάγκη προστασίας οικονομικών τομέων όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, ο τουρισμός και η ναυτιλία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, καθώς και το ζήτημα της ενίσχυσης της εποπτείας των χρηματοπιστωτικών οργανισμών και ιδρυμάτων της Ευρώπης.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της απασχόλησης, τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία που διαθέτει η ΕΕ, αρχής γενομένης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η οικονομική κρίση πλήττει την Ελλάδα όπως και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τρεις είναι οι βασικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Πρώτη είναι η τόνωση της ανάπτυξης, δεύτερη η δημοσιονομική εξυγίανση και τρίτη η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επίτευξη αυτών των τριών στόχων είναι μία δύσκολη υπόθεση και υπογράμμισε ότι το μεγάλο χρέος το οποίο έχει η χώρα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να κάνει τις παροχές τις οποίες θα επιθυμούσε. Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι δεν έχουμε κάνει και δεν θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν μέσα στα όρια των αντοχών της οικονομίας για να ενισχυθούν οι εισοδηματικά ασθενέστερες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού, ανέφερε ο Κ. Καραμανλής. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εγγύηση των καταθέσεων, αλλά και στα πρόσφατα κοινωνικά επιδόματα τα οποία έδωσε η κυβέρνηση. Καταλήγοντας επί του θέματος, σημείωσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει περισσότερο το έλλειμμα δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και κάποιες πρόσθετες κοινωνικές παρεμβάσεις.
Δεν ωραιοποιήσαμε ποτέ την κατάσταση, η κατάσταση είναι δύσκολη, η κρίση δεν είναι στατική και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβασή της, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός . Επιπλέον, τόνισε ο Κ. Καραμανλής η θέση της ΕΕ είναι ότι στα δημοσιονομικά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, ενώ η Ελλάδα από την πλευρά της, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το σχέδιό της, χωρίς την παραμικρή απόκλιση και να είναι σε ετοιμότητα ώστε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές ή βελτιώσεις, όποτε χρειαστεί. Σε αυτό το πλαίσιο εφαρμόζουμε σειρά μέτρων για την περιστολή των δαπανών στο δημόσιο. "Μοναδικός γνώμονας γι΄αυτό είναι το συμφέρον της χώρας," ανέφερε ο Κ. καραμανλής.
Εξάλλου, ερωτηθείς ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε και δεν αντιμετωπίζει ούτε σήμερα κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού της. Συμπλήρωσε, ότι η δανειοληπτική ικανότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητείται από κανέναν και σημείωσε ότι τα πρόσφατα δάνεια που συνήψε η χώρα είχαν και μεγάλη ζήτηση και υπερκαλύφθηκαν.
Κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τις πρόσφατες αναφορές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι ήρθε στις Βρυξέλλες, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, ο πρωθυπουργός αφού υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που διέγνωσαν το βάθος της οικονομικής κρίσης και ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν από τις πρώτες κυβερνήσεις που έλαβαν συγκεκριμένα μέτρα σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα και την εγγύηση των καταθέσεων, κατέληξε λέγοντας ότι είναι εσφαλμένο να λέγεται ότι η Ελλάδα δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση.
"Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με το μεγαλύτερο δυνατό αίσθημα ευθύνης", δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι απορρίπτει τις λογικές της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού. "Δεν προσφέρονται αυτά τα θέματα για κομματική εκμετάλευση," ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής. Άλλο είναι να αναφερόμαστε σε θέματα που ακούγονται ευχάριστα και άλλο να πετυχαίνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Ερωτηθείς, τέλος, ως προς το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών, ο πρωθυπουργός επανέλαβε με έμφαση ότι δεν σκέφτεται εκλογές και ότι έχει τελειώσει αυτό το θέμα. Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ζούμε έκτακτες συνθήκες και ότι δεν είναι τυχαίο ότι για μία ακόμη φορά υπήρξε έκτακτη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.
Κάτω από αυτές τις έκτακτες συνθήκες έχει σημασία να επιδείξουν οι πάντες αίσθημα ευθύνης, τόνισε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε, δε, ότι ακόμα και αν δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συναίνεση σε όλα, είναι σίγουρο ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία τουλάχιστον σε μερικά βασικά θέματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα όρια αντοχής της οικονομίας και τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα στο πλαίσιο της ΕΕ. "Η έξοδος από την κρίση είναι εθνική υπόθεση και σαν τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους", τόνισε ο Κ. Καραμανλής. Η ύπαρξη συναινετικού κλίματος θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική και θα συνέβαλε στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση, κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο


(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΛΩΣΗ ΝΤ. ΡΟΒΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ 736.616 ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2004 ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ- ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22,10679 ΑΘΗΝΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5, FAX: (210)3665420, e-mail : pressoffice@pasok.gr
Αθήνα, 3 Μαρτίου 2009
Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις 735.616 εγκρίσεις προσλήψεων στο δημόσιο τομέα από 7 Μαρτίου 2004 έως 31 Δεκεμβρίου 2008, εκ των οποίων οι 64.600 εντός του β’ εξαμήνου του 2008, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το ΠΑΣΟΚ, μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, παρακολουθεί την πορεία των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, που εγκρίνονται από την αρμόδια Τριμελή Επιτροπή, από τις εκλογές του Μαρτίου 2004 και εξής.

Από τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, μετά από σχετική Ερώτησή μας, προκύπτει ότι από 7-3-2004 μέχρι 31-12-2008 έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. συνολικά 735.616 προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα στο Β’ εξάμηνο του 2008 εγκρίθηκαν 64.600 προσλήψεις, ενώ μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2008 είχαν εγκριθεί 48.116 προσλήψεις. Δηλαδή, οι εγκρίσεις προσλήψεων που δόθηκαν από την κυβέρνηση παρουσιάζουν αύξηση 34% από το Α’ στο Β’ εξάμηνο του 2008. Αυτό είναι το σπάταλο και πελατειακό κράτος της Ν.Δ.
Ειδικότερα:
1. Εγκρίσεις προσλήψεων ανά κατηγορία από 7-3-2004 έως 30-6-2008
- Μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό: 140.421.
- Ορισμένου χρόνου και εποχικό: 278.888.
- Συμβασιούχοι: 139.719.
- Ωρομίσθιο προσωπικό: 102.049.
- Μερικής απασχόλησης: 395.
- Αναπληρωτές καθηγητές: 72.636.
- Θητεία, ανανέωση θητείας κλπ: 1.508.
- Σύνολο: 735.616.
2. Εγκρίσεις προσλήψεων ανά Υπουργείο από 7-3-2004 έως 30-6-2008
- Εσωτερικών (και πρώην Δημόσιας Τάξης): 144.797.
- Οικονομίας και Οικονομικών: 4.351.
- Εξωτερικών: 953.
- Εθνικής Άμυνας: 8.664.
- Ανάπτυξης: 1.984.
- Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων: 874
- Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: 299.632.
- Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: 52.351.
- Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: 37.968.
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 118.033.
- Δικαιοσύνης: 2.582.
- Πολιτισμού: 12.017.
- Τουριστικής Ανάπτυξης: 8.884.
- Μεταφορών και Επικοινωνιών: 28.202.
- Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: 2.541.
- Μακεδονίας - Θράκης: 97
- Επικρατείας: 11.576.
- Γ.Γ. κυβέρνησης: 5.
- Συνήγορος του Πολίτη: 23.
- Συνήγορος Καταναλωτή: 35.
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: 40.
- Ε.Σ.Ρ.: 4.
- Επιτροπή Βιοηθικής: 1.
- Επιτροπή Δικαιωμάτων Ανθρώπου: 1.
- ΑΔΑΕ: 1.
- Σύνολο: 735.616.
Σημειώνεται ότι στα ως άνω στοιχεία πρέπει να προστεθούν οι περίπου 100.000 και πλέον προσλήψεις μέσω STAGE, για τις οποίες το Υπουργείο Απασχόλησης αρνείται να καταθέσει στοιχεία στη Βουλή.
Όπως προκύπτει από τον ως άνω Πίνακα εγκρίσεων προσλήψεων ανά κατηγορία και ειδικά από την κατηγορία «συμβασιούχοι», η κυβέρνηση της Ν.Δ. εγκρίνοντας 139.719 συμβάσεις έργου, δημιούργησε ήδη μια νέα γενιά συμβασιούχων, οι οποίοι προσλαμβάνονται χωρίς μόρια, χωρίς κριτήρια και εκτός ΑΣΕΠ. Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες ρουσφέτια, που δημιουργούν κομματικές εξαρτήσεις, που πλήττουν τις αρχές της ισότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, τις οποίες επαγγέλθηκε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση, αλλά στη συνέχεια κακοποίησε.
Αν σ’ αυτές τις 139.719 εγκρίσεις συμβασιούχων «νέας γενιάς» προστεθούν και οι 278.888 εγκρίσεις ορισμένου χρόνου και εποχικών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων επίσης προσλαμβάνεται εκτός ΑΣΕΠ, καθίσταται σαφές ότι ένας τεράστιος αριθμός «εκλεκτών» (418.607) προσλαμβάνονται και απασχολούνται στο Δημόσιο ρουσφετολογικά, σε βάρος άλλων άνεργων νέων, που δεν έχουν ή που δεν επιθυμούν να έχουν κομματικές νεοδημοκρατικές εξαρτήσεις. Πέραν όμως αυτού, οι ανωτέρω εκλεκτοί της Ρηγίλλης μοριοδοτούνται πλουσιοπάροχα για την εμπειρία που αποκτούν. Έτσι, τους παραχωρείται ρουσφετολογικά ένα αξεπέραστο προβάδισμα για τις μόνιμες θέσεις, που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, λόγω της μοριοδότησης της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει ως συμβασιούχοι. Με τον τρόπο αυτό η Ν.Δ. εκμαυλίζει συνειδήσεις και κατασκευάζει κομματικούς της ομήρους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. χρησιμοποιεί τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα για κομματικό όφελος, καταρρακώνοντας κάθε έννοια σοβαρής και αντικειμενικής διαδικασίας.
Επισημαίνεται ότι έχουν εγκριθεί συνολικά 418.607 προσλήψεις συμβασιούχων, ορισμένου χρόνου και εποχικών, έναντι μόλις 140.421 θέσεων μονίμου προσωπικού και αορίστου χρόνου, οι περισσότεροι των οποίων μάλιστα είναι εκπαιδευτικοί. Προτιμούν να προσλαμβάνουν «ημέτερους» από το «παράθυρο» και αποφεύγουν να προσλάβουν μονίμους μέσω του ΑΣΕΠ διότι το τελευταίο τηρεί αντικειμενικές διαδικασίες, διαδικασίες τις οποίες απεχθάνεται η κυβέρνηση Καραμανλή. Το καθεστώς προσλήψεων στο κομματικό κράτος που «στήνει» η Ν.Δ. είναι φαύλο. Έχουν επαναφέρει τη χώρα στη δεκαετία του ’50.
Τα στοιχεία από 7-3-2004 έως 19-3-2007 έχουν δημοσιοποιηθεί την 16-4-2007 από τον τότε Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Σωκράτη Κοσμίδη. Τα στοιχεία από 19-3-2007 μέχρι 31-12-2007 και από 1-1-2008 έως 30-6-2008 έχουν δημοσιοποιηθεί την 17-3-2008 και την 5-8-2008 αντίστοιχα από τον Βουλευτή Καρδίτσας Ντίνο Ρόβλια. Για τις εγκρίσεις προσλήψεων από 1-7-2008 έως 31-12-2008 επισυνάπτονται στο παρόν αναλυτικοί Πίνακες βάσει των στοιχείων που κατετέθησαν στη Βουλή.



Επισυνάπτονται και σχετικοί πίνακες.

Το κομμα του Συριζα; Αυτο ειναι κομμα ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ!




Τα παντα ειπε η Κανελη στην εκπομπη του Μεγκα με τους Καμπουρακη, Οικονομεα.Μαθαμε οτι βαζουν διοδια στον Αγιο Στεφανο,μαθαμε οτι στην Λαρισα διωκονται ανηλικα παιδια με τον γνωστο"τρομονομο" αλλα μεχρι εκανε κριτικη για τον αγωνα του σαββατου ΟΣΦΠ-ΠΑΟ οτι αδικησε τον ΠΑΟ ο διαιτητης.Το καλυτερο ηταν οταν ρωτησαν την γνωμη της Κανελη
για την πτωση στις δημοσκοπισεις
του Αλεξη Τσιπρα και του Συριζα:
"Αυτο ειναι κομμα ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ"

Δεν του αντικατέστησαν το τεχνητό πόδι που του έκλεψαν επειδή δεν δήλωσε κλοπή στο Α.Τ.!!!


Τι κράτος ξεφτίλας! Άγνωστοι έκλεψαν το τεχνητό πόδι από έναν πολίτη και το ΙΚΑ δεν του κάνει αντικατάσταση γιατί δεν έχει το απαραίτητο χαρτί. Ποιο είναι αυτό; Πρέπει να πάει να δηλώσει κλοπή στο Α.Τ και να πάρει βεβαίωση ότι του έκλεψαν το πόδι για να εγκριθεί στην συνέχεια από το ΙΚΑ!Τι παράλογο; Θα πάει να πει ότι του έκλεψαν το πόδι λες και θα έκανε συλλογή από τεχνητά πόδια ο άνθρωπος! Μαζεύει πόδια και τα έχει στο σπίτι. Ανάλογα με το κοστούμι που θα βάλει για την βραδινή του έξοδο.
Το πιο απλό έπρεπε να προβλέψει το ΙΚΑ. Ότι ένας ασθενής που έχει τεχνητά μέλη να δικαιούται δύο ή ένα κάθε έτος. Πόσο κάνει δηλαδή ένα τεχνητό μέλος και πόσα...εκατομμύρια Έλληνες έχουν τέτοιο πρόβλημα; Ας τους βάζουν να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις αλλά όχι να δηλώνουν κλοπή στο Α.Τ.

apo troktio

19η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος δηλώνει στην κάμερα του tvxs.gr <<<(video)
ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας Θοδωρής Τενέζος. Απεγνωσμένος, συνεχίζει για 18η ημέρα την απεργία πείνας έξω από το κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού επί της Πατησίων, καταγγέλλοντας τα καρτέλ του χάλυβα, τα οποία οδήγησαν την επιχείρησή του στην καταστροφή.

Ζητάει, μέσω της κινητοποίησής του, να ξεσκεπαστεί ο μηχανισμός συγκάλυψης από τα μεγάλα συμφέροντα, τους πολιτικούς και τους μηχανισμούς, να προστατευτούν όσοι καταγγέλλουν τα καρτέλ, να καλυφθούν τα θύματα των καρτέλ και να αλλάξει το σύστημα για μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

Τονίζει, επιπλέον, την αδράνεια και την αδιαφορία της ίδιας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, του πολιτικού κόσμου, αλλά και των ΜΜΕ στη 18ήμερη προσπάθειά του.

Ο Θοδωρής Τενέζος ξεκίνησε ως εργολάβος, εργαζόμενος σε μεγάλες τεχνικές εταιρίες, κάνοντας κατασκευή και τοποθέτηση δομικού χάλυβα. Το 2004, μαζί με το συνέταιρό του, εξαγόρασαν μία επιχείρηση, η οποία είχε κύκλο εργασίας 250 -300 τόνους τον μήνα. Μέσα σε 18 μήνες, ο κύκλος εργασίας αυτής της επιχείρησης έφτασε τους 1.100 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 11% τον μήνα.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι η επιχείρηση μεγάλωνε, υπήρχαν παράγοντες που τους περιόριζαν να αναπτυχθούν περαιτέρω. Γι' αυτό το λόγο, όπως τονίζει ο κ. Τενέζος, αποφάσισαν να κάνουν εισαγωγή σιδήρου από το εξωτερικό. Τον Απρίλιο του 2006 έκαναν μια μελέτη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημοσίων Έργων μαζί με έναν πανεπιστημιακό καθηγητή για τη σύσταση του σιδήρου σε Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα. Αφού επιβεβαίωσαν ότι η σύσταση του ιταλικού σιδήρου ήταν καλή, ίσως καλύτερη και από εκείνη του ελληνικού, αποφάσισαν να εισάγουν σίδηρο από την Ιταλία.

Στις 25 Μαΐου του 2006, ένας έμπορος ελληνικού σιδήρου θέλησε να τους συναντήσει. Τους είπε πως έμαθε ότι επρόκειτο να εισάγουν σίδηρο από το εξωτερικό και τους παρότρυνε να μην προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Όπως τονίζει ο κ. Τενέζος, τους είπε: «Μην το κάνετε, θα σας δώσουμε εμείς σίδηρο».

Παρά τις συστάσεις του εμπόρου, οι δύο συνέταιροι αποφάσισαν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Στις 30 Μαΐου, ο βασικός τους προμηθευτής, Παντελής Λιανός, ο οποίος κατείχε το 80% του κύκλου εργασίας τους με σίδηρο ΣΙΔΕΝΟΡ, σταμάτησε ξαφνικά να τους προμηθεύει. Όταν τον ρώτησαν τι συμβαίνει, εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε ανοίξει πολύ το πλαφόν και ήθελε να το κατεβάσει. Μέχρι τέλος Ιουνίου του έδωσαν 570.000 ευρώ. Ωστόσο, εκείνος επέμεινε ότι θα τους ξαναδώσει σίδηρο μόνο όταν εξοφλήσουν όλο το υπόλοιπο και του δώσουν και εγγύηση 500.000-600.000 ευρώ.

Ο Τενέζος και ο συνέταιρός του απευθύνθηκαν τότε και σε άλλα κανάλια που προμήθευαν σίδηρο της χαλυβουργίας ΣΙΔΕΝΟΡ. Κανένας, όμως, δεν θέλησε να τους προμηθεύσει, καθώς όπως ισχυρίστηκαν, έχουν άλλο προμηθευτή και πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνον.

Τελικά, τέλος Ιουνίου έδωσαν άλλες 200.000 ευρώ στον Λιανό από τις 300.000 που χρωστούσαν. Μετά από λίγο καιρό, πλήρωσαν και τα τελευταία. Όταν εξοφλήθηκαν όλοι οι λογαριασμοί, εκείνος σταμάτησε να τους προμηθεύει σίδηρο. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι υπόλοιποι προμηθευτές καθώς, όπως έλεγαν, είχαν εντολή να μην προχωρήσουν σε καμία συνεργασία μαζί τους. Ακόμα και όταν πήγαιναν να πληρώσουν με μετρητά η απάντηση ήταν η ίδια. Μέσα σε ένα μήνα η εταιρία κατέρρευσε.

APO STOXASMO - POOLITIKH

Σε τιμή ρεκόρ στο Αργοστόλι‏... Στα 3,50 ευρώ η λαγάνα!


.

Εξι μέτρα η λαγάνα του Σπαθή.. Κάθε χρόνο το γνωστό αρτοποιείο τ' Αργοαστολιού τηρεί το έθιμο της πιο μακριάς λαγάνας
Αίνιγμα έγινε η τιμή της λαγάνας στο Αργοστόλι... Ξεκινάει απο 2,60 ευρώ η.. μικρή συσκευασία.
Τιμή fix σε όλα τα αρτοποιεία του Αργοστολίου 3,50 ευρώ .Περί γραμμαρίων μη ζητάτε λεπτομέρειες..
Οι συνταξιούχοι σκούζανε πρωί πρωί στην αγορά για...
την τιμή. Περιμένανε τα 2,60 ευρώ που είπε ο υπουργός στη τηλεόραση.
Αφήστε τις γκρίνιες.. Οι Αργοστολιώτες είναι άρχοντες ωρέ! Πληρώνουν όσο - όσο!
Για μια λαγάνα των 1.190 δραχμών θα σταναχωρηθούμε τώρα;;


ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΜΕ ΕΙΚΟΝΑ)




Απλοϊκές απορίες…

Η καρδάρα της …γαλάζιας ψήφου!


Σφαγή αγροτοπατέρων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας , με έπαθλο την ψήφο των ανθρώπων της υπαίθρου! Έξαλλος φαίνεται πως είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής με το συνάδελφό του Μάξιμο Χαρακόπουλο ,γιατί ο τελευταίος κατέθεσε χθες ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με άλλους έξι συναδέλφους του, ζητώντας να επισπευστούν οι διαδικασίες για να πάρουν οι κτηνοτρόφοι αυτά που δικαιούνται από το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ….

«Επτά εσείς, τριανταέξι εμείς», σκέφτηκε ο άλλος, και απάντησε μέσα σε 24 ώρες στην κίνηση του Λαρισαίου συναδέλφου του, ο εκ Πέλλας ορμώμενος Δάνης Τζαμτζής.

Έψαξε το συρτάρι του και βρήκε το υπόμνημα που είχαν στείλει στις 17 Φεβρουαρίου τριανταέξι βουλευτές στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στο οποίο υπήρχαν 14προτάσεις για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων.

-Γάλατα, γαργάλατα της κάλπης είναι… θάματα!


ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Ένταλμα σύλληψης 81 ετών!


Το αστυνομικό τμήμα της επαρχίας του Carter στις ΗΠΑ προσπαθεί ακόμα να "εκπληρώσει" ένα ένταλμα σύλληψης διάρκειας οκτώ δεκαετιών και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 1928.


Ο καταζητούμενος κατηγορείται για μία ακάλυπτη επιταγή 30 δολαρίων, αλλά παρ' όλα αυτά δεν είναι γνωστό αν βρίσκεται εν ζωή

Το ένταλμα για τον J.A. Rowland αναφέρει ότι χρωστάει 30 δολάρια για την ακάλυπτη επιταγή, 2 δολάρια για έξοδα σύλληψης και 50 σεντς για... γραφειοκρατικά έξοδα!

Το ένταλμα βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο, κατά τη διάρκεια καθαρισμού, που χρησιμοποιείται ως αρχείο.

Ο νόμος πάντως υποχρεώνει τον νυν σερίφη Chris Mathes, να εκπληρώσει το ένταλμα!

Ρατσιστική επίθεση κατά Ελλήνων


Ομάδα περίπου 20 - 30 αγνώστων επιτέθηκαν χθες το βράδυ σε τρία ελληνικά τουριστικά λεωφορεία που βρίσκονταν σταθμευμένα στο κέντρο της Οχρίδας και περίμεναν τους Έλληνες εκδρομείς να επιστρέψουν από την ξενάγηση.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, οι δράστες έγραψαν με σπρέι συνθήματα στα λεωφορεία, όπως «Μακεδονία», «Ενωμένη Μακεδονία» και «Μέγας Αλέξανδρος».

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες των Ελλήνων εκδρομέων, εκτός από τα συνθήματα, οι δράστες πέταξαν ξύλα και πέτρες σε ένα από τα λεωφορεία, προκαλώντας επιπλέον φθορές.

Σύμφωνα με τις αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης, το γεγονός καταδίκασαν αρκετοί κάτοικοι της Οχρίδας, οι οποίοι σημείωσαν ότι τέτοιες ενέργειες «δυσφημούν την τουριστική εικόνα της παραλίμνιας πόλης», η οποία συγκεντρώνει τους περισσότερους τουρίστες στη χώρα. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.


Κουμουτσάκος: "Αποτέλεσμα μισαλλοδοξίας"


"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το επεισόδιο οργανωμένης επίθεσης από αγνώστους κατά Ελλήνων επισκεπτών και των περιουσιών τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος για το χθεσινό επεισόδιο στην Οχρίδα της ΠΓΔΜ.

"Τέτοιες πράξεις, που δυστυχώς πλήττουν την επικοινωνία μεταξύ λαών, είναι το ορατό αποτέλεσμα του εθνικισμού και της στρεφόμενης κατά της Ελλάδας μισαλλοδοξίας, που συνειδητά καλλιεργούνται τον τελευταίο καιρό στα Σκόπια", τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

"Ζητάμε από τις Αρχές της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα τους, καθώς και τη σύλληψη και τιμωρία των ενόχων της χθεσινής απρόκλητης επίθεσης".


Λοβέρδος: "Να δείξουμε ψυχραιμία"

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα με Έλληνες τουρίστες στα Σκόπια, δήλωσε ότι "οι εκδηλώσεις έχθρας των κατοίκων της ΠΓΔΜ προς Έλληνες ταξιδιώτες στη χώρα τους αποτελούν δυσάρεστη και απολύτως ανεπιθύμητη εξέλιξη. Τα όσα συνέβησαν στην ΠΓΔΜ αποτελούν αποκλειστικό αποτέλεσμα της τακτικής που ακολουθεί η εθνικιστική και μισαλλόδοξη σημερινή ηγεσία της χώρας αυτής.
Εν τούτοις, πρέπει να σημειώσουμε και την αδυναμία και την αδεξιότητα της κυβέρνησης της Νέα Δημοκρατίας να συνδυάσει την πολιτική επίλυσης του προβλήματος του ονόματος με βάση την εθνική κόκκινη γραμμή, με την πολιτική των πεντακάθαρων μηνυμάτων προς το λαό της χώρας αυτής, ότι δεν μας χωρίζουν άλλα προβλήματα και ότι η ειρηνική συνύπαρξη είναι προς το συμφέρον όλων μας.
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία. Κάθε σκέψη για κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση είναι ξένη με τη νοοτροπία και τον πολιτισμό μας".

Καταδίκασε ο δήμαρχος της πόλης

Ο δήμαρχος της Οχρίδας, Αλεξάνταρ Πέτρεσκι, καταδίκασε τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια εις βάρος Ελλήνων εκδρομέων στην πόλη αυτή και τις ζημιές που προκλήθηκαν στα ελληνικά τουριστικά λεωφορεία.
Ο κ. Πέτρεσκι δήλωσε ότι στο όνομα των δημοτών της Οχρίδας, απέστειλε επιστολή τόσο στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια όσο και στο Γραφείο Οικονομικών, Εμπορικών και Προξενικών υποθέσεων της Ελλάδας στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι), με την οποία ζητεί συγνώμη για το περιστατικό.
Ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά ότι "εμείς στην Οχρίδα, δε κάνουμε κανένα διαχωρισμό μεταξύ των επισκεπτών στην πόλη μας, οι οποίοι είναι όλοι τους καλοδεχούμενοι. Θεωρώ ότι το περιστατικό δεν είναι τυχαίο και ότι δεν έχει σχέση με δημότες της Οχρίδας. Αναμένω από τα αρμόδια όργανα, το συντομότερο δυνατό, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ενόχους ".