Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΙ


Ασορτί με το πνεύμα των ημερών και των πολιτικών εξελίξεων!!!! ουάουα!!!!

ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΟΛΟΓΙΑΣ


Πώς αλλιώς φανταζόσασταν την διαπλοκή; Πάντως όχι έτσι.Ετσι μόνο στα blog θα τα βρείτε.Το χιούμορ μόνο εδώ.Μήν ψάξετε αλλού, ειδικά στις εφημερίδες των κυρίων Κουρή και Τράγκα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ...ΜΠΑΖΟΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΡΕΜΑΤΑ...(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)
Και τα ρέματα μπαζώνουν στο Πανόραμα, στο φιλέτο των 32 στρεμμάτων που ο Αλέξανδρος Κοντός δώρισε στον μητροπολίτη Ανθιμο, με τη σφραγίδα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση των... φιλάνθρωπων επιδιώξεων του επισκόπου.
Καμία αναφορά από τις υπηρεσίες για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από το μπάζωμα του ρέματος σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων Καμία αναφορά από τις υπηρεσίες για τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από το μπάζωμα του ρέματος σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων Την ίδια ώρα η ειδική υπηρεσία της Διεύθυνσης Δασών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από έγγραφο του Δήμου Πανοράματος οριοθετεί την παραχωρηθείσα έκταση και εξετάζει αν η εκτεταμένη εκχέρσωση εκτείνεται και εκτός των ορίων της παραχώρησης. «Εγκρίνουμε τη μελέτη για την άρση της λειτουργίας τμήματος του ρέματος που διασχίζει την ιδιοκτησία του υπουργείου Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που βρίσκεται στον Δήμο Πανοράματος, περιοχή Μπάγλαρη...», λέει η από 8.10.2007 απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με υπογραφή Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη, προϊστάμενου της υπηρεσίας, ένα και πλέον χρόνο πριν οριστικά η δασική έκταση των 32 στρεμμάτων «κατά κυριότητα» δοθεί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Σημειώνει η απόφαση: «Οι εργασίες αφορούν την κατασκευή ανοιχτού αγωγού ορθογωνικής διατομής από οπλισμένο σκυρόδεμα που εκτείνεται από το βόρειο όριο του ακινήτου ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης..., με κατεύθυνση προς Νότο και, τέλος, κατά μήκος του νοτίου ορίου καταλήγει σε φυσικό υδραυλικό αποδέκτη [ρέμα]».

Στην απόφαση σημειώνεται ότι «οι υπηρεσίες της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης οφείλουν να ενημερώσουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες» κι εδώ εντοπίζεται η μεθόδευση, με τη σφραγίδα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας. Λειτούργησε για λογαριασμό ιδιοκτήτη δασικής έκτασης 32 στρεμμάτων που, τυπικά, δεν υπήρχε κι όμως μνημονεύεται (13 μήνες μετά έγινε η μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο). Το ζητούμενο ήταν να καταστεί άρτιος και ομοιογενοποιημένος ο χώρος, πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Αλέξανδρου Κοντού, για την «κατά κυριότητα» παραχώρηση της δασικής έκτασης στον Ανθιμο και προκληθούν οι αντιδράσεις που σήμερα σημειώνονται.
Στην απόφαση δεν μνημονεύεται ούτε ποιος έκανε την αίτηση για το μπάζωμα του ρέματος ούτε ποιος συνέταξε τη μελέτη κι ούτε αναφέρονται οι συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από το μπάζωμα του ρέματος, σε περίπτωση ακραίου καιρικού φαινομένου, στην ευρύτερη περιοχή.
Από χθες η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Πανοράματος Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, εγκατέστησε στην περιοχή ομάδα ειδικών για την οριοθέτηση της έκτασης, γιατί οι επεκτατικές βλέψεις των νέων ιδιοκτητών και σε άλλες εκτάσεις είναι ορατές. Η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας πρέπει να απαντήσει και αν «η ανέγερση του εκκλησιαστικού ιδρύματος είναι συμβατή» όπως και «η ανέγερση εκκλησιαστικού ναού». Στο αίτημα αυτό δεν υπήρξε ακόμη απάντηση. Το τρίτο έγγραφο απευθύνεται στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας και την καλεί να επιβλέψει τις εργασίες σύμφωνα «με τους όρους παραχώρησης» και οι εργασίες «να είναι σύμφωνες με τον παραχωρηθέντα σκοπό και τους όρους του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου».
Ο σκοπός, όμως, αυτός και οι όροι του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπια, ήδη παραβιάστηκαν τόσο από τη συγκεκριμένη υπηρεσία όσο και από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας.

Η επίσημη γραπτή τοποθέτηση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ήρθε χθες και λέει ότι:

- Ασκεί φιλανθρωπία και δικαιούται να ζητήσει από το κράτος την παραχώρηση έκτασης για ανέγερση «ιδρύματος».
- Δεν μπορούσε το ίδρυμα να ανεγερθεί παρά μόνον στα όρια της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και το Πανόραμα ήταν η μόνη διέξοδος, γι' αυτό «επελέξαμε ένα δύσβατο και δύσμορφο υψομετρικά τμήμα αγροτεμαχίου», που ανήκει στο Δημόσιο.
- Το υπό ανέγερση ίδρυμα θα λειτουργεί όπως το αντίστοιχο ίδρυμα της Αλεξανδρούπολης και θα είναι δυναμικότητας 150 κλινών.
- Η χρηματοδότηση του έργου έως την κατασκευή σκελετού και τοιχοποιίας θα καλυφθεί από τη μητρόπολη και
- «Πολεμείται ένα εκκλησιαστικό φιλανθρωπικό ίδρυμα», προαναγγέλλοντας μηνύσεις και αγωγές εναντίον της «Ε» και της «ΚΕ».
Δεν λέει και πάλι ο Ανθιμος λέξη για την ταμπακέρα των μεθοδεύσεων, όπως π.χ. τα «βαφτίσια» του ιδρύματός του σε νοσοκομείο, ώστε να εμπίπτει στον νόμο περί αποχαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων ή τις κραυγαλέες υπερβάσεις στους όρους δόμησης ή ακόμη την απόφαση για το μπάζωμα του ρέματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το «δωράκι» των 32 στρεμμάτων, σε σχέση με τη στάση που τήρησαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, θα τεθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο Μιχ. Τρεμόπουλος της «Οικολογία Αλληλεγγύη» μίλησε ήδη για «συνειρμούς με την πρόσφατη απαράδεκτη μοναστηριακή real estate δραστηριότητα» και «εξηγεί και την πολιτική στήριξη από κύκλους της επίσημης Εκκλησίας που είχε εξασφαλίσει ο πρόσφατα καταδικασθείς για παράβαση καθήκοντος νομάρχης Θεσσαλονίκης».
ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ.
Τα συμπερασματα,ας τα βγαλει ο κοσμος μονος του.

αναδημοσίευση απο ΠΡΕΖΑ TV

Αχ βρέ Ευαγγελάτε!!!


Tην έπαιξες βρε κακομοίρη την φωτογραφία του hakis το κολομωσαϊκό τι το ήθελες τώρα καταλάβανε όλοι ότι την έκλεψες από ένα νέο παιδί με φρέσκο μυαλό και ιδέες,όχι σαν το δικό σου και τον συνεργατών σου που γέρασε πια.
Σου αφιερώνω την διπλανή φωτογραφία με αγάπη την έφτιαξε ο hakis και αυτή!!!

Πάτα στο link (αν δεν το ξέρεις) έχει πολλές να βουτήξεις...

Τι βλέπω γράφει το troktiko ότι θα βγει το μεσημέρι να αποκαταστήσει τον hakis, καλά αυτός θα βγει το μεσημέρι στο δελτίο; ο ίδιος πρέπει να τον αποκαταστήσει και την ίδια ώρα, τι να το κάνω να βγει κάποιος το πρωί στις 5 και να αποκαταστήσει το συνάδελφο...

απο enimerosi-gr

Η νέα εταιρeία του Παλιοκώστα



Μόλις λάβαμε αυτό το διαφημιστικό και σας το παρουσιάζουμε.



Δημοσιεύτηκε απο enimerosi.gr

Κέντρο υποδοχής επισκεπτών Ολύμπου


Σύντομα θα λειτουργήσει το κέντρο υποδοχής επισκεπτών Ολύμπου στο Δήμο Δίου

Χιλιάδες επισκέπτες θεωρείται ότι θα εξυπηρετήσει το φετινό καλοκαίρι το νέο κέντρο υποδοχής Ολύμπου καθώς ολοκληρώθηκαν τα έργα την προηγούμενη εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Δίου θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της πληροφόρησης με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό ενώ θα αποτελέσει και κέντρο ελέγχου πυρκαγιών.

Το κέντρο υποδοχής επισκεπτών Ολύμπου είναι ένας υποστηρικτικός μηχανισμός που αναμένεται να παραδοθεί άμεσα στο Δήμο Δίου από τη Διεύθυνση Δασών Ν. Πιερίας, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όλοι οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον Όλυμπο από την περιοχή της Αγίας Κόρης και της Αγίας Τριάδας, καθώς το κέντρο είναι τοποθετημένο στην είσοδο του Ολύμπου από την πλευρά της παλιάς Βροντούς. Ακόμη θα παρέχει τουριστικές πληροφορίες στους επισκέπτες για τον Όλυμπο και την ευρύτερη περιοχή και θα επεξεργάζεται στοιχεία της τουριστικής κίνησης τηρώντας σχετικό αρχείο.

Να σημειωθεί ότι ανάλογα κέντρο ετοιμάζεται και από την αντίθετη πλευρά του Ολύμπου στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ


ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή νέων φόρων φορο-επιδρομή


Η επιβολή έκτακτης εισφοράς 1000 ευρώ σε κάθε φορολογούμενο με εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ τον χρόνο είναι το υπ΄ αριθμόν ένα μέτρο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας, καθώς το κρατικό ταμείο παραμένει μείον και οι Βρυξέλες πιέζουν για πρόσθετα μέτρα.

Την έκτακτη εισφορά των 1000 ευρώ, εφόσον υιοθετηθεί η πρόταση, θα πρέπει να την πληρώσουν 100.000 μισθωτοί με εισόδημα 3.570 ευρώ τον μήνα, 18.000 έμποροι και βιοτέχνες και 12.000 ελεύθεροι επαγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα 4.160 ευρώ μηνιαίως. Το κράτος θα εισπράξει περίπου 130 εκατ. ευρώ.
Παράθυρο όμως ανοίγει και για τη νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων με το ανάλογο αντίτιμο. Το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν αποκλείει και παραπέμπει στην επιτροπή που μελετά το θέμα. Τα σενάρια λένε λοιπόν, πως σχεδόν 1 εκατ. ημιυπαίθριοι θα νομιμοποιηθούν εφόσον οι ιδιοκτήτες τους καταβάλλουν ποσό που ξεκινά από τα 50 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 100 ευρώ το τετραγωνικό.
Άλλο ένα ενδεχόμενο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας είναι μέσω του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων να επανεφέρει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αλλάζοντας και πάλι τον τρόπο φορολόγησης. Σήμερα ένα ζευγάρι με ακίνητα 500.000 ευρώ πληρώνει ετήσιο τέλος 300 ευρώ. Με το καθεστώς Φόρου Μεγάλης Περιουσίας θα πλήρωνε μόλις 45 ευρώ.

Η Κομισιόν θέλει πάντως τα όποια μέτρα πάρει η κυβέρνηση να έχουν μόνιμο και όχι έκτακτο χαρακτήρα.

Εχει την ...τύχη του Ρουσόπουλου! Ερημος και μόνος ο Αλογοσκούφης...


Την ...τύχη του Θόδωρου Ρουσόπουλου στις δημόσιες εμφανίσεις του έχει ο Γιώργος Αλογοσκούφης από τότε που ξωπετάχτηκε από την κυβέρνηση. Δεν του δίνει κανείς σημασία. Αυτό έπαθε και σε κεντρικό εστιατόριο του Κολωνακίου -το γνωστό "17" στην οδό Λυκαβηττού- που πήγε μεσημέρι για φαγητό. Μολονότι εκεί πηγαίνουν πολλοί δημοσιογράφοι και πολιτικά πρόσωπα, οι περισσότεροι τον προσπερνούσαν χωρίς...
να ασχοληθούν μαζί του. Κι εκείνος έρημος και μόνος, παίζοντας αμήχανα με το κινητό του, περίμενε υπομονετικά να έρθει το ραντεβού του. Πού τα μεγαλεία άλλων εποχών, όταν σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι οι παριστάμενοι τον περιτριγύριζαν και τον χαιρετούσαν ως ...τσάρο!

apo to press-gr

Παυλόπουλος ομιλών!!!!!


Ο Παυλόπουλος, ρε παιδιά μπορεί να μου πεί κάποιος, πώς καταφέρνει και κάνει το άσπρο μαύρο στις συνεντεύξεις της κρατικής τηλεόρασης;
Βέβαια ορισμένοι δημοσιογράφοι των κρατικών καναλιών, δίνουν προτεραιότητα στον λαλίστατο υπουργό μας.
Πάντως ενώ είναι μέγας ρήτορας και διπλωμάτης, απορρώ πώς ξέχασε ορισμένες όμορφες λέξεις της πλούσιας κατά τα άλλα γλώσσας μας όπως:
Πολιτική ευθύνη, ευθύτητα, ειλικρίνεια, πολιτική ανδρεία, σταράτα λόγια, μυθοπλασία, παραμυθατζήδες, και άλλε πολλές.
Απορρώ επίσης πώς συμπράττουν να φαίνετα το άσπρο μαύρο ορισμένοι δημοσιογράφοι; Έχουν κανένα συμφέρον;!!!
Πόσα ξέρει !! πόσα ξέρει!!

Έκλεψε φωτογραφία το δελτίο του ΑΝΤ1





ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Απαράδεκτοι στον ΑΝΤ1, η γυφτιά στο μεγαλείο της!!! Πήραν φωτογραφία απο τον hakis όχι μόνο χωρίς να ρωτήσουν αλλά θόλωσαν και το λογότυπο της φωτογραφίας. Τόση γυφτιά πια;;; Έλεος δηλαδή...

apo to troktiko


Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης


Δειτε τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση. Οχι για να μήν διαμαρτύρεστε.Εδρασαν αμέσως!!





http://atsarantos.blogspot.com/2009/02/blog-post_24.html